Zo snel mogelijk afvallen?

Gemiddelde leestijd: 57 minuten

Wil je zo snel mogelijk afvallen en heb je het helemaal gehad met die dikke buik of te dikke benen? Soms kan het ongenoegen over ons lichaam in één vlaag komen, en wil je er zo snel mogelijk wat aan doen! Dat is heel normaal en volkomen begrijpelijk.

Als je lekker in je vel wilt zitten, moet je ook met een goed gevoel in de spiegel kunnen kijken. Ook kan het zijn dat je voor een bepaalde gelegenheid snel af wilt vallen, bijvoorbeeld als je bijna gaat trouwen.

Daarom delen we in dit artikel alle tips en tricks hoe je zo snel mogelijk af kunt vallen, en bespreken we de verschillende manieren ervan.

Zo kun je zelf kiezen wat het beste bij jouw past.

zo snel mogelijk afvallen

Snel alle kilootjes ervan af

Als je snel de extra kilo’s eraf wilt laten vliegen dan zijn daar verschillende manieren voor. Alle manieren zijn effectief, maar het moet ook bij je passen.

Als je snel af wilt vallen door middel van intensieve sport terwijl je nooit aan sport doet, dan is dit een moeilijk te behalen doel.

Ook zo min mogelijk eten als je echt van eten houdt, kan best moeilijk zijn.

Kies daarom voor de methode die voor jou het makkelijkst lijkt, zodat je het ook het goed vol zult kunnen houden en blij zult zijn met het resultaat.

Zo snel mogelijk afvallen

Zo snel mogelijk afvallen met sporten

De beste manier om af te vallen is als je dit combineert met sport. Krachttraining is een zeer goede manier om snel vet te verbranden.

Ook zorgt krachttraining voor een mooi postuur, dus dat zijn twee vliegen in één klap! Je hoeft niet per se naar de sportschool voor krachttraining.

Er zijn veel leuke filmpjes te vinden op Youtube waardoor sporten een leuke activiteit wordt!

Door de afwisselende oefeningen raak je niet snel verveelt, en zal het makkelijker zijn om vol te houden. Je kunt beginnen met trainingen van een half uur of één uur. Je zult vanzelf merken aan je lichaam wanneer het teveel wordt.

Sport zorgt ervoor dat je afvalt, maar het beste doe je dit in combinatie met een gezonde leefstijl.

We hebben allemaal het probleem dat zoete lekkernijen of ongezond voedsel erg aantrekkelijk voor ons is, maar je kunt deze dingen makkelijk vervangen met voedingsmiddelen die wel gezond voor je zijn en zo jezelf eigenlijk een beetje voor de gek houden.

Ben je gek op chocolade? Laat jezelf wennen aan pure chocolade. Pure chocolade is erg gezond voor je, en je zult er niet zo snel veel van eten omdat het een sterke smaak heeft. Ook bevat het veel minder suikers dan normale chocolade.

Ook dadels, vijgen, en ander gedroogd fruit of noten zijn heerlijke vervangers voor zoetigheid. Als je er eenmaal aan gewend bent, zal je jezelf afvragen waarom je al die tijd al die ongezonde voeding hebt gegeten!

Hou je van fast food? Er zijn genoeg recepten te vinden op internet waarmee je een gezonde versie kunt maken van verschillende fast food gerechten.

Zo zul je toch voldoening vinden in het gerecht wat je eet, maar ondertussen zullen de kilootjes ervan af vliegen!

Zo snel mogelijk afvallen met sporten

Waarom sporten noodzakelijk is om snel af te vallen

Sporten is noodzakelijk wanneer jij snel van jouw overtollige kilo’s af wilt. Afvallen heeft alles te maken met een nieuwe levensstijl.

Je kunt zo veel mogelijk gezonde smoothies drinken of unieke diëten volgen, maar een verandering van levensstijl is de enige sleutel tot succes. Hier hoort natuurlijk sporten bij!

Door meer te bewegen komt jouw lichaam weer in actie. Je valt niet alleen in een rap tempo af, ook jouw lichaam wordt ‘herboren’.

Wanneer je een relatief sloom leven leidt zonder sport of weinig beweegt, gaat jouw lichaam ook op sluimerstand. Het hoeft niet snel te verteren en hierdoor gaan de kilo’s er vlug aan.

Jouw metabolisme krijgt een enorme boost wanneer jij meer gaat bewegen. Hierdoor verteert jouw lichaam voedsel sneller en vliegen de kilo’s er gauw af.

De beste sporten om zo snel mogelijk af te vallen

Maakt het dan nog uit welke sport je beoefent om af te vallen? Zo snel mogelijk afvallen met sporten hangt inderdaad af van welke sport je beoefend.

Afvallen met cardio

Natuurlijk is iedere vorm van beweging een echte vooruitgang, maar wanneer je snel resultaat wilt boeken zijn sporten met een hoog cardiogehalte de beste optie.

Dit zijn sporten waar je veel beweegt en de nadruk ligt op uithoudingsvermogen in plaats van spieropbouw.

Perfecte sporten om snel af te vallen zijn bijvoorbeeld intense groepssporten waarbij je veel beweegt.

Schrijf je in bij een voetbalvereniging, basketbal, handbal of een andere intensieve groepssport. Het voordeel van sporten in een groep, is dat je altijd een stok achter de deur hebt om te gaan en dat het samen natuurlijk veel leuker is.

Afvallen met krachttraining

Ben jij niet van het sporten in groepsverband? Dan is fitness een perfecte optie voor jou.

Ga enkele keren per week naar de sportschool en zie jouw prestaties iedere keer verbeteren.

Wil je meer bewegen, maar vind je naar de sportschool gaan net iets te hoog gegrepen? Ga dan hardlopen, fietsen of mountainbiken. Dit zijn sporten met een hoge intensiteit waarbij je erg snel calorieën verbrandt.

Zoek jij een sport dat jouw lichaam niet te zwaar belast, maar waardoor je wel enorm snel kunt afvallen? Dan is zwemmen de beste optie voor jou!

Zwemmen is een perfecte sport om jouw conditie te verbeteren, spieren op te bouwen en snel calorieën te verbranden.

Daarnaast zorgt het water ervoor dat jouw lichaam minimaal wordt belast. Dit is dus een ideale optie wanneer jij kampt met spier of gewrichtsproblemen door jouw gewicht. Ook is zwemmen natuurlijk een van de leukste manieren om actief bezig te zijn.

Iedere vorm van sport is een goede optie, maar voor zo snel mogelijk afvallen met sporten zijn sporten met een hoge intensiteit de beste optie.

Toch is het net zo belangrijk dat jij de sport leuk vind om te doen. Wanneer jij plezier haalt uit bijvoorbeeld yoga en dit meerdere keren per week kunt doen, is dit natuurlijk ook een goede optie.

Zorg ervoor dat het sporten geen ‘moeten’ wordt, maar dat je het doet om sterker te worden en sneller kunt afvallen.

Zo snel mogelijk afvallen met sporten

Sporten en diëten gaat hand in hand

Toch is sporten alleen niet de sleutel tot succesvol afvallen. Zo snel mogelijk afvallen met sporten gaat hand in hand met een gezond(er) dieet.

Je kunt zo veel sporten als je wilt, maar wanneer je jouw slechte eetgewoontes niet aanpast, zul je nauwelijks verschil zien en merken.

Zo snel mogelijk afvallen doe je door een gezond voedingspatroon aan te leren. Kies een dieet dat vol zit met gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten. Eet drie keer per dag en kies voor gezonde tussendoortjes.

Wanneer jij veel sport om af te vallen, doe je er goed aan om jouw eiwitinname te verhogen. Dit kunnen jouw spieren namelijk goed gebruiken. Het beste dieet is een dieet dat je goed kunt volhouden.

Pas bijvoorbeeld jouw huidige eetpatroon aan door ongezonde snacks te vervangen door gezonde snacks en verminder jouw slechte vetinname door gezonde alternatieven.

Wanneer jij gezond eet en veel sport zullen de kilo’s en gauw afvliegen en je voelt je direct een stuk beter.

Thuis afvallen met sporten

Voorkom dat het sporten erbij invalt. Om goed in vorm te blijven en zo snel mogelijk afvallen met sporten, is het belangrijk dat je ook thuis kunt sporten.

Dit kun je eenvoudig realiseren door een hometrainer of crosstrainer aan te schaffen. Zo kun je ook wanneer het buiten koud of regenachtig is en je geen zin hebt om het huis uit te gaan, alsnog gewoon thuis sporten.

Zet de tv aan en geniet van jouw favoriete shows terwijl je aan het sporten bent. Zo kun je eenvoudig een 30 minuten work-out per dag realiseren.

Beste sport voor afvallen buik

Afvallen is de beste manier om beter in shape te komen. Daarnaast helpen grondoefeningen om jouw lichaam strak te krijgen.

Wil jij bijvoorbeeld zo snel mogelijk van jouw buikvet af? Daar helpt cardiotraining enorm bij, maar grondoefeningen kunnen jouw buik net wat strakker maken.

Je kunt thuis eenvoudig work-out routines maken. Doe bijvoorbeeld om de dag een rondje met push-ups, planking en een rondje buikspieroefeningen.

Zo voel je je sterker en zie je direct resultaat van het afvallen.

Veelgemaakte fouten met sporten om af te vallen

De meest gemaakte fout als het gaat om zo snel mogelijk afvallen met sporten, is het niet veranderen van het eetpatroon. Wanneer jij veel sport, maar nog steeds slecht eet, heeft het sporten weinig zin.

Ook het jezelf belonen na het sporten is een fout die veel mensen maken die willen afvallen. Omdat je vandaag hebt gesport, heb je dat ijsje wel verdiend.

Natuurlijk mag je jezelf een schouderklopje geven wanneer jij een goede work-out hebt gehad, maar probeer dit op andere manieren te doen dan met eten.

Een andere veelgemaakte fout met zo snel mogelijk afvallen met sporten, is juist het tegenovergestelde. In veel gevallen slaan mensen door. Ze sporten te veel of gaan juist te weinig eten.

Wanneer jij meer gaat sporten, moet je goed op jouw lichaam letten. Zorg dat je voldoende gezonde vormen van eiwitten op een dag binnenkrijgt. Zo houdt je jouw spieren en gewrichten sterk.

Wanneer je te weinig eet, kun je juist meer schade aanrichten en loert een blessure om de hoek.

Regelmaat is van groot belang als het gaat om sporten. Sport liever iedere week één keer dan de ene week vijf keer en de volgende twee weken helemaal niet. Wanneer je regelmaat hebt, kun je het sporten beter volhouden en is het resultaat beter.

Bewegen in het dagelijks leven

Zo snel mogelijk afvallen met sporten is van groot belang. Maar wat nog belangrijker is om snel af te vallen, is om gewoon meer te gaan bewegen.

Geef jouw metabolisme een boost door actiever te worden. Ga lopend naar de supermarkt, pak vaker de fiets dan de auto en maak iedere dag een wandeling. Dit zijn eenvoudige manieren waarop je meer kunt bewegen. Zo beweeg je iedere dag en gaan de kilo’s er nog sneller af.

Zo snel mogelijk afvallen met sporten is de beste optie om snel overtollige kilo’s kwijt te raken. Kom in beweging en geniet al gauw van een beter lichaam en beter gevoel. En, welke sport ga jij beoefenen om zo snel mogelijk af te vallen?

Zo snel mogelijk afvallen zonder sport

Zo snel mogelijk afvallen zonder sporten? Vaak wordt aanbevolen om juist te gaan sporten om af te vallen, maar is dit nodig? Om af te vallen hoef je niet te gaan sporten. Meer bewegen is goed voor je conditie, maar als middel om af te vallen draagt het maar een beetje bij.

Dat komt omdat je van meer beweging meer honger krijgt. Je verbrandt namelijk energie.

Het speelt ook een rol dat vet verbranden door middel van sporten een intensieve klus is en je lichaam reageert daarop door meer spierweefsel aan te maken.

Vooral bij sporten waarbij je je spieren intensief gebruikt. Spierweefsel heeft ook gewicht.

Het komt daarom nogal eens voor dat mensen die meer gaan sporten en tegelijkertijd af willen vallen, veel geduld moeten hebben.

Je kunt afvallen zonder extra te sporten. Maar hoe kun je zo snel mogelijk afvallen zonder sporten?

Zo snel mogelijk afvallen zonder sporten

Hoe kan je zo snel mogelijk afvallen zonder sporten?

Eet ongeveer zes gezonde maaltijden per dag, waarvan drie kleine tussendoortjes en drie hoofdmaaltijden. Door zes keer per dag te eten hou je de vetverbranding gaande.

Gezonde tussendoortjes kunnen bestaan uit groenten, fruit (niet al te zoet), zuivelproducten en/of proteïnen.

Schrap overtollige koolhydraten uit je menu. Koolhydraten zijn suikers. Je hebt snelle koolhydraten en trage koolhydraten. Trage koolhydraten passen beter in een dieet.

Voorbeelden van producten die veel snelle koolhydraten bevatten zijn suiker, snoep, witbrood en zoete fruitsoorten. Een uitzondering is onder andere meloen.

Watermeloen kan heerlijk zoet zijn maar bevat nauwelijks koolhydraten.

Zo snel mogelijk afvallen zonder sporten is niet moeilijker dan afvallen en tegelijkertijd te sporten. Eet gevarieerd en gezond, maar niet teveel, dan val je vanzelf af.

Wat moet je niet doen als je af wilt vallen?

Als je af wilt vallen zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om niet te doen. Er zijn veel valkuilen die je kunt vermijden. Vermijd geraffineerde suiker. Dus geen suiker in de koffie of thee, geen frisdranken met suiker, geen taart of koek, enzovoorts.

Drink ook geen alcoholische dranken. Vermijd langdurige hongergevoelens. Afvallen en honger lijken een goede combinatie maar dat is een misvatting. Als je maag vaak leeg is, zul je namelijk langzamer gaan afvallen.

Je lichaam is gebouwd op overleven. Als er te weinig voedsel binnenkomt, zul je wel vet verbranden maar je lichaam doet dat ook zo langzaam mogelijk. Als je je maag regelmatig iets te doen geeft, zal je systeem erop reageren met afvallen.

Afvallen is dus een kwestie van de gezonde balans houden. Vermijd ongezond eten en kant-en-klaar producten. Beschouw alle bewerkte producten als risicovol.

Bewerkt voedsel is voedsel dat niet vers is maar waar iets aan is toegevoegd. Dat kan suiker of zout zijn, maar ook smaakversterkers of bindmiddelen.

Een goed voorbeeld van bewerkt eten is appelmoes. Het lijkt gezond maar bevat veel toegevoegde suiker.

Ook soep uit een blik of pak kan op het eerste gezicht gezond lijken, maar als je leest wat er allemaal is toegevoegd zie je dat het een ongezonde hap is.

Andere dingen die je beter kunt vermijden als je af wilt vallen, zijn snacks en te grote maaltijden. Eet niet te veel en niet te weinig.

Vermijd ook teveel zoete gezonde producten, zoals bepaalde fruitsoorten. Twee stuks fruit per dag wordt aanbevolen, maar kies niet voor banaan of druiven.

Die bevatten veel natuurlijke suikers. Ook natuurlijke koolhydraten kunnen namelijk snel afvallen vertragen.

Wat kun je het beste eten als je zo snel mogelijk wilt afvallen zonder sporten?

Als je zo snel mogelijk afvallen zonder sporten in gedachten hebt, zijn er een aantal dingen die het afvallen zullen kunnen versnellen.

Alle soorten verse groentes zijn goed om snel af te vallen. Er zijn enkele uitzonderingen.

Avocado is officieel een vrucht maar wordt door veel mensen als groente gegeten. In elk geval is een het gezond product maar wel een die je lang verzadigd houdt. Je kunt langzamer afvallen als je er teveel van eet. Je mag gerust zo nu en dan avocado eten, maar overdrijf het niet.

Verse groentes die je bijna onbeperkt kunt eten zijn spinazie, sla, komkommer, courgettes, snoeptomaatjes, wortels, broccoli, enzovoorts. Groentes bevatten veel vezels en zijn op veel manieren lekker te bereiden.

Wok ze bijvoorbeeld in een beetje olie met wat kruiden. Als je alleen groentes zou eten is het bijna onmogelijk om aan te komen.

Combineer groentes met eiwitten, zoals mager wit vlees (kip, kalkoen of witte vis bijvoorbeeld). Eet je vlees wel ongepaneerd. Gebruik weinig zout en vermijd kant-en-klaar sauzen.

Als je geen dieren eet, kun je regelmatig gekookt of gebakken ei eten. Ben je vegan dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor bonen, soja of tofoe als eiwitproduct.

Snel en gezond afvallen, zo doe je dat

Om snel en gezond af te vallen is het zaak dat je gevarieerd eet. Zorg dat je voldoende vezels, vitamines, eiwitten en overige voedingsstoffen binnenkrijgt.

Een diëtist kan van pas komen als je moeite hebt een goed gevarieerd dieet samen te stellen. Leg de lat niet te hoog. Aan het begin is het haalbaar om 1 kilo per week af te vallen maar daarna zal het trager gaan om gewicht te verliezen.

Wees tevreden met 1 pond gewichtsverlies per week. Besef dat je in dat tempo al snel een kledingmaatje kleiner nodig hebt. Gemiddeld vier kilo lichaamsgewicht is een kledingmaat omhoog of omlaag.

Voldoende water drinken

Drink ook voldoende water als je op dieet bent. Mensen vergeten vaak hoe belangrijk het is om voldoende te drinken. Dankzij voldoende vocht kunnen afvalstoffen worden afgevoerd.

Als je te weinig drinkt, gaat je lichaam energie besparen met als gevolg trager afvallen. Gewoon water drinken is prima, drink 1,5 tot 2 liter per dag. Je mag ook afwisselen tussen water en thee.

Pas op met vruchtensappen, zoete fruitsoorten en te veel koolhydraten en vetten. Alles met mate. Richt je op gevarieerd, voldoende vitamines en proteïne.

Welk dieet je ook volgt, een dieet is op termijn vaak te eenzijdig. Richt je dus op gezonde voeding, voldoende variatie en weinig koolhydraten. Zo snel mogelijk afvallen zonder sporten vraagt om gezonde voeding.

Zo snel mogelijk afvallen zonder sporten, is sporten niet nodig?

Om af te vallen hoef je niet te gaan sporten, behalve als dit met nadruk wordt aanbevolen door een arts. Afvallen en sporten worden vaak tegelijkertijd gestart omdat mensen graag een ongezonde levensstijl veranderen.

Je wilt bijvoorbeeld afvallen maar ook je conditie verbeteren. De gedachte dat sporten afvallen versnelt is vaak een achterliggend idee. Dit is ten dele waar. Als je sport verbrand je namelijk energie. Je lichaam zal dus inderdaad meer verbranden.

Maar het nadeel is wel dat die energie ook weer moet worden aangevuld want anders lijd je teveel honger. Als je dus gaat sporten bij je dieet, overdrijf het dan niet. Zie het meer als een uitdaging om je conditie te verbeteren.

Zo snel mogelijk afvallen zonder sporten is een kwestie van gezond eten, voldoende drinken en een dieet met veel groentes in combinatie met wat vlees, kaas en eieren.

Extra tips om af te vallen

Gebruik niet teveel zout. Van zout houdt je lichaam vocht vast en het is slecht voor je bloeddruk. Zout heb je in kleine hoeveelheid nodig maar met een goed gevarieerd eetpatroon krijg je al genoeg binnen.

Om af te vallen is je focus belangrijk. Afvallen is een traag proces, net als aankomen. Aankomen lijkt makkelijker, maar dat komt omdat eten lekker is. Afvallen gaat eigenlijk veel sneller dan aankomen.

Het is niet onmogelijk om in een maand 3 tot 4 kilo af te vallen. Na 10 maanden zou dit 30 tot 40 kilo zijn. Er zijn maar weinig mensen die in 10 maanden tijd zoveel kilo aankomen.

Maar het lastige met afvallen is dat het op een andere manier prettig is. Als je af moet vallen omdat je te zwaar bent, voel je je prettig als je afvalt. Maar je mist het plezier van eten waar je zin in hebt.

Probeer daarom bewust te genieten van hetgeen je ervoor terugkrijgt: een gezonder lichaam en het uiterlijk wat je graag wilt hebben.

Tot slot is het wel zo dat er belangrijkere dingen zijn dan slank zijn. Ga alleen op dieet als je echt overgewicht hebt.

Eet zes gezonde kleine maaltijden per dag zodat je verbranding gaande blijft. Twijfel je over de aanpak om zo snel mogelijk af te vallen zonder sporten? Ga dan eens praten met je huisarts voor een verwijzing naar een diëtist.

Zo snel mogelijk afvallen met een Dieet

De weegschaal in de badkamer die je maar blijft ontwijken. Die strakke broek die je niet meer aankan. Verjaardagstaartjes die je echt niet kan laten staan.

Veel vrouwen én mannen kampen met gewichtsproblemen en kunnen hun eetpatroon maar moeilijk onder controle houden.

Diëten, sporten en vooral dit volhouden lijkt een grote stap. Het aanbod van een zo snel mogelijk afvallen dieet is echter veel ruimer dan je denkt!

Hét zo snel mogelijk afvallen dieet verschilt per persoon

Tegenwoordig is tijd kostbaar en ook als het gaat om gewichtsverlies. Zo snel mogelijk afvallen is een vereiste bij het zoeken naar een dieet voor veel mensen.

Diëten betekent letterlijk het opvolgen van een leefregel en om dit te laten slagen moet je een aantal dingen van tevoren goed op een rijtje zetten.

Wat past er bij jou?

Zoek uit op welke manier jij je gemakkelijk voelt bij een aangepast voedingsschema en wat jij kan volhouden zonder elke minuut van de dag te denken aan dat chocoladekoekje in de keukenla.

Een dieet volhouden draait om acceptatie in plaats van het simpelweg ondergaan.

De combinatie met sporten

Een gezond(er) voedingspatroon heeft alleen een echte slagingskans als het met een vorm van beweging gecombineerd wordt.

Door te sporten kunnen voedingsstoffen dieper op de spieren en het lichaam inwerken. Eveneens verbetert sporten de doorbloeding van het lichaam, wat serieuze gezondheidsproblemen kan verhelpen.

Heel belangrijk dus!

Zie het niet als straf maar als verrijking

Ja, je bent misschien iets te zwaar, maar dit betekent niet dat je jezelf moet uithongeren om “mooier” te worden. Overigens werkt dit averechts en kan geen enkel mens volhouden.

Gewichtsverlies gaat alleen lukken als je ervan overtuigd bent dat het je verrijkt als persoon en niet als je jezelf als gevangene behandelt.

Zo snel mogelijk afvallen dieet

Is een zo snel mogelijk afvallen dieet van 1 week mogelijk?

Zo snel mogelijk afvallen is voor veel mensen een vereiste. Als je maar een paar kilo’s kwijt wil omdat dat jurkje dan net wat mooier staat, is in één week afvallen zeker mogelijk en een prima keuze.

Diëten voor dit doel is vaak gericht op veel eiwitten om in één week tot vijf kilo af te vallen. Door dit eiwitdieet wordt er gericht vet verbrand en geen spiermassa.

De kracht van het dieet zit in het feit dat je snel gewicht kan verliezen (al in een week dus), je suikerspiegel in balans blijft en je lichaam ondersteund wordt in het opbouwen van spiermassa.

Het volle gevoel als gevolg van koolhydraten wordt weggenomen en er komt balans voor in de plaats.

De effectiviteit van het proteïnedieet zit juist in het begin van het dieet en is dus een aanrader als zo snel mogelijk afvallen dieet. Voor langere tijd afvallen zijn andere diëten geschikter.

Ook in combinatie met sporten is het verstandiger om koolhydraten toe te voegen, omdat je bij een eiwitdieet na verloop van tijd voedingsstoffen te kort kan komen.

Wil je nu meer weten over hoe je binnen 1 week veel kunt afvallen? Lees dan het volgend artikel: “5 kilo afvallen in 1 week

Een ander zo snel mogelijk afvallen dieet

Naast het eiwitrijke dieet zijn er nog een aantal andere typen diëten waarop voedingspatronen gebaseerd worden.

Caloriearm dieet

Calorie-inname beperken is vanzelfsprekend het doel van diëten, maar dit zo snel mogelijk afvallen dieet is erop gericht elke dag precies zoveel calorieën in te nemen als worden opgebruikt door beweging, zodat geen overtollig vet geproduceerd kan worden.

Een voorbeeld is het puntendieet, waarbij elk voedingsproduct gelijk staat aan een bepaald aantal punten, dat elke dag bij elkaar binnen een beperkt aantal mag komen.

Koolhydraatarm dieet

Koolhydraten zijn de belangrijkste brandstoffen van het lichaam. De essentie van zo min mogelijk koolhydraten eten, is dat er minder vet wordt aangemaakt.

Als koolhydraten niet worden verbruikt, door bijvoorbeeld te weinig beweging, worden deze omgezet in vet, waardoor je aankomt. Een koolhydraatarm dieet lijkt veel op een caloriearme dieet, omdat je in feite gewoon minder calorieën binnenkrijgt.

Dit dieet is niet geschikt voor sporters, die juist genoeg brandstof nodig hebben om hun spieren te laten werken.

Vetarm dieet

Bij een vetarm dieet wordt ervan uitgegaan dat het overgewicht van een persoon is veroorzaakt door het eten van te veel vet.

Net zoals bij alle gezonde levenspatronen is het van belang je voeding zo veel mogelijk in balans te brengen en houden.

Ook al is de schijf van vijf allang verleden tijd, de essentie dat je van alles evenveel moet binnenkrijgen, is nog steeds een van de belangrijkste lessen.

Maak het verschil tussen verzadigde (synthetische) en onverzadigde (natuurlijke) vetten en zorg ervoor dat je er een juiste hoeveelheid van neemt.

Afvallen zonder dieet

Gewichtsverlies is niet altijd een kwestie van een streng dieet volgen. Soms kan afvallen al in kleine veranderingen uit jouw leefstijl zitten.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tussendoortje minder bij de koffie (of beter nog: thee!), een stuk fruit met yoghurt in de ochtend in plaats van een broodje hagelslag of het dagelijkse toetje schrappen. Verbetering zit al in de kleinste veranderingen.

Ook is het belangrijk bewust te zijn van eten en de hoeveelheid die jij inneemt. Ga geen boodschappen doen wanneer je honger hebt, je zal alleen maar de lekkere, calorierijke voedingswaren zien.

Drink veel water en groene thee en minder in frisdranken vol suikers en water-onttrekkende koffie. Eet veel vezels, deze stimuleren de spijsvertering en geven een vol gevoel, waardoor je minder trek ontwikkelt.

Een gevarieerd voedingspatroon geeft het lichaam alle voedingsstoffen die het nodig heeft en zorg er als laatst voor dat je genoeg beweegt. Met de fiets in plaats van de auto en de trap in plaats van de lift nemen bijvoorbeeld.

Nu alleen nog zorgen dat je het kan volhouden!

Zo snel mogelijk afvallen dieet op een specifieke plek in het lichaam

Dikke bovenbenen, overtollig buikvet of stevige billen? Sommige mensen voelen zich hierdoor uit verhouding. Dit kan komen doordat er meer vet wordt opgeslagen op een bepaalde plek in het lichaam.

Veel vrouwen kampen dan ook met drie vervelende vetophopingen.

Vet rond de bovenbenen en heupen

Vrouwen met hoge oestrogeenspiegels hebben vaak last van een overschot aan vet rond de bovenbenen en heupen. Om dit te verhelpen is het essentieel voedingsmiddelen die deze werking nabootsen te vermijden.

Hierbij gaat het om vlees uit de bio-industrie, soja producten (bijvoorbeeld tofu en sojadrankjes), bewerkte voedingsmiddelen (en in plastic verpakt) en suikerrijke voedingsmiddelen.

Eet ook niet te grote hoeveelheden andere koolhydraten die bijvoorbeeld in brood, pasta en aardappelen zitten.

Vet op de buik

Overtollig buikvet, terwijl je verder heel slank bent, is meestal het gevolg van veel stress en hierdoor veel suikers gaan eten.

Vandaar de naam stressbuikje en de oplossing is dus het stresslevel verlagen. Dit kan alleen door je leefstijl te veranderen.

Belangrijk hierbij is goed te slapen (minstens acht uur per nacht!), minder alcohol en koffie drinken (die water onttrekken aan het lichaam) en minder koolhydraten te eten.

Vet op de billen

Voor dikke billen, en dan niet door spiermassa, geldt zo goed als hetzelfde als voor vet rond de heupen. Echter, spelen erfelijke factoren ook heel vaak een grote rol.

Daarom is het belangrijk het lichaam goed in balans te brengen en veel te sporten. Ga wederom minder koolhydraten eten en juist meer eiwitten en doe aan krachttraining.

Hierdoor wordt er geen vet aangemaakt, maar wel spiermassa. Ook kan je denken aan duursporten, zoals hardlopen, wat in het algemeen zorgt voor vetverlies in de benen en billen.

Zo snel mogelijk afvallen zonder dieet

Zo snel mogelijk afvallen zonder dieet wil uiteraard iedereen. Om af te vallen zonder het gevreesde jojo effect waak je er best over dat je alle gezonde voedingsstoffen naar binnen krijgt om goed te functioneren.

Dat kan met een gezond, natuurlijk, evenwichtig en gevarieerd eetpatroon. Je hebt dus geen dieet nodig om zo snel mogelijk af te vallen. Dat doe je met een combinatie van gezond eten en voldoende bewegen.

Zo snel mogelijk afvallen zonder dieet is dus perfect mogelijk. Je eet dan veel verse natuurproducten. Denk nu niet dat je zo onmiddellijk van je overtollige kilo’s overgewicht af raakt. Langzaam afvallen is de beste manier om je gezond gewicht te bereiken en te behouden.

Zo snel mogelijk afvallen zonder dieet

Verantwoord afvallen zonder dieet

Velen die zo snel mogelijk willen afvallen kiezen massaal voor één van de vele en buitengewoon strenge crash diëten. Die beloven je spectaculaire resultaten in geen tijd. De eerste dagen van zo’n dieet raak je veel kilo’s kwijt.

Spijtig genoeg gaat het dan haast uitsluitend om vochtverlies en geen vet. Vanwege zijn streng karakter hou je zulke crash diëten ook nooit lang vol.

Eens ermee gestopt en in je oude (ongezonde) eetgewoonten hervallen vliegen de kilo’s er sneller weer aan dan je met je crash dieet verloor. Afvallen lukt alleen met gezonde en natuurlijke voeding en voldoende beweging.

Afvallen doe je stap voor stap

Net zoals je overgewicht er niet plots van de ene op de andere dag kwam zo gaat het ook met afvallen. Daar is tijd voor nodig. Zij die zo snel mogelijk willen afvallen zonder dieet willen zo weinig mogelijk eten om hun gewichtsprobleem snel op te lossen.

Veel te weinig eten heeft een averechts effect en doet dus veel meer kwaad dan goed. Je lichaam reageert dan door meer vet op te slaan en minder te verbranden. Dat vet gebruiken we later als bron van energie wanneer we er een tekort aan hebben. Van afvallen komt dan niets in huis, integendeel.

Gezond en natuurlijk afvallen

Zo snel mogelijk afvallen zonder dieet doe je door je ongezonde eetgewoonten langzaam aan te passen. Ging je ‘s morgens altijd zonder ontbijt de deur uit? Kies dan voortaan voor een gezond ontbijt.

Voor je start met ontbijten drink je best een groot glas lauw water met een vleugje vers geperst citroensap. Dat brengt je metabolisme of vetverbranding op de gewenste snelheid.

Een gezond ontbijt bestaat naast veel eiwitten ook uit voldoende gezonde onverzadigde vetten, visvetzuren, vezels en trage koolhydraten. Zo kamp je nooit met een tekort aan gezonde voedingsstoffen.

Als ontbijt eet je best geen granen en graanproducten zoals brood, muesli, cornflakes en ontbijtgranen maar eieren. Die geven je een snel en langdurig voldaan gevoel waardoor je minder honger hebt en automatisch minder eet.

In plaats van de twee eieren per week te eten zoals diëtisten ons vroeger aanraden mogen we nu dagelijks eieren eten. Door eieren aan ons ontbijt toe te voegen eten we automatisch minder overdag en dat zelfs tot 36 uur na het eten van de eieren.

Ontbijt

Uit wat bestaat een gezond ontbijt?

Een gezond ontbijt maar ook een gezonde lunch en diner om zo snel mogelijk af te vallen zonder dieet kan bestaan uit:

 • Twee sneetjes volkorenbrood
 • Mager broodbeleg en zeker kip- of kalkoenfilet
 • Havermout(pap)
 • Een zelf gemaakte groente- en fruitsalade
 • Zelf gemaakte peulvruchten spread zoals hummus
 • Gekookte eieren
 • Zuivel: zoals magere kaas (+20), melk, karnemelk, natuuryoghurt en kwark zonder toevoegingen. Je kunt er zelf enkele plakjes vers fruit naar keuze aan toevoegen
 • Vette vis: en vooral wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis
 • Mager vlees: gekookte ham, kip- of kalkoenfilet
Gezonde Voeding

Hoe beginnen met zo snel mogelijk afvallen zonder dieet?

Om succesvol af te vallen moet je minder calorieën (energie) binnenkrijgen uit je voeding dan je energie (calorieën) verbrandt.

Dat doe je op verschillende manieren maar vooral door minder en gezonder te eten en meer te bewegen. Je moet nu niet gaan trainen zoals een topsporter.

Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen volstaan. Je kunt later je inspanningen nog altijd verhogen.

Veel vezelrijke voeding eten

Naast veel eiwitten, voldoende gezonde vetten en koolhydraten is het ook belangrijk dat je veel voedingsvezels binnen krijgt. Precies zoals dat met eiwitten het geval is zorgen vezels voor een snel en langdurig voldaan gevoel.

Een gezond eet- en leefpatroon met veel eiwitten, voldoende vetten, koolhydraten en voedingsvezels bestaat uit:

 • Groenten en vooral groene bladgroenten: groenten eet je onbeperkt en minstens 500 gram rauw, gekookte of gestoomde groenten
 • Vers fruit: is gezond maar bevat ook natuurlijke fruitsuikers. Eet nooit meer dan drie verschillende stukken fruit per dag. Zo snel mogelijk afvallen zonder dieet doe je door dagelijks maar één stuk fruit te eten
 • Peulvruchten: zoals erwten, bonen, groentekiemen, mais, kapucijner, linzen en kikkererwten
 • Onbewerkte noten, zaden en pitten
 • Cayennepeper
 • Chilipoeder
 • Kaneel
 • Gedroogde ui
 • Anijszaad
 • Drink voldoende water: dat zorgt niet alleen voor een langer voldaan gevoel maar ook voor een lichaam zonder giftige afvalstoffen. Een zuiver lichaam helpt mee zo snel mogelijk afvallen zonder dieet. Drink daarom minstens 2,5 liter water per dag en zeker voor iedere maaltijd. Zo eet je minder. Water zorgt ook voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en vermindert je vetopname.
Salade

Dit eet je best niet om zo snel mogelijk af te vallen zonder dieet

 • Voeding rijk aan ongezonde verzadigde vetten en transvetten
 • Geraffineerde witte suiker, witte deegwaren en rijst
 • Snoep, koekjes, gebak, chips en kant en klare ontbijtgranen
 • Vette zuivel en vooral vette kaas (+48)
 • Alle frisdranken, ook hun lightversie
 • Witte soorten brood
 • Gerechten die gefrituurd werden en fastfood
 • Bewerkt vlees: zeker als broodbeleg
 • Kant en klare gerechten
 • Maaltijden uit de diepvries

Dagelijks voldoende bewegen

Gezond en natuurlijk eten vormt de basis van ieder gezond eetpatroon om snel af te vallen. Dat neemt 70 procent van je totale gewichtsverlies voor zijn rekening. De overblijvende 30 procent moet van voldoende beweging komen. Het één kan dus niet zonder het andere.

Cardio- en krachttraining doet je meer opgeslagen vet verbranden en snel gewicht verliezen. Cardio verbetert je lichaamsconditie. Krachttraining vergroot en versterkt je spiermassa. Spieren zijn nodig om sneller gewicht te verliezen.

Die gebruiken namelijk ook energie (calorieën) zelfs in rust en tijdens je slaap. Krachttraining verbetert ook je stofwisseling en geeft je een strak en slank lichaam met weinig of geen vet.

Trainen met een kettlebell bal is een goed idee voor een gezond gewicht en een platte buik met veel spieren.

Ontspan tijdig en slaap voldoende

Tijdig ontspannen is belangrijk als je je overgewicht kwijt wilt.

Stress is namelijk een belangrijke oorzaak van overgewicht en daaraan gelinkte aandoeningen zoals aderverkalking, hart- en vaatziekte, teveel slechte cholesterol, verstoorde hormonen, teveel vet (triglyceriden in je bloed), hoge bloeddruk en diabetes.

Ook voldoende slaap is nodig als je zo snel mogelijk wilt afvallen zonder dieet. Als je te weinig slaapt vergroot je trek in suiker en zoet. Hoeveel slaap we nodig hebben hangt van meerdere factoren af en verschilt van persoon tot persoon. Acht uren slapen per nacht wordt als ideaal aanzien.

Slapen

Eet meerdere maar kleinere eetmomenten

In plaats van onze drie grote maaltijden per dag bestaat een gezond voedingspatroon om zo snel mogelijk afvallen zonder dieet mogelijk te maken uit meerdere (zes tot acht) maar beperkte eetmomenten per dag.

Zo blijft onze vetverbranding constant aan het werk zodat we meer opgeslagen vet verbranden.

Zo snel mogelijk afvallen rond je Buik

Over afvallen bestaan zeer veel mythes. Kwalijke mythes waar veel mensen in geloven. Dit is erg vervelend, aangezien mensen daardoor soms veel geld verliezen.

Mensen schaffen dure afvalprogramma’s aan zonder resultaat te zien. Het is dan ook logisch dat veel mensen de motivatie om af te vallen verliezen.

Iedereen wil zo snel mogelijk afvallen buik, maar voor velen is dat niet gemakkelijk.

Voordat je begint met afvallen, is het verstandig om het gelijk op de juiste manier te doen. Aan de ene kant scheelt dit veel nodeloze energie. Wanneer je het verkeerd doet heeft het namelijk totaal geen effect.

Ten tweede bespaart dat ook nog eens veel meer tijd en zal je effectiever afvallen. Allereerst zal in dit artikel wat algemene informatie over buikvet worden gegeven.

Vervolgens de mythes en veelgemaakte fouten met betrekking tot zo snel mogelijk afvallen buik.Vervolgens zullen er praktische tips worden gegeven hoe je wél effectief buikvet kunt verbranden.

Wat is buikvet?

Veel mensen zijn in de illusie dat elk soort vet op je lichaam hetzelfde is. Het manifesteert zich weliswaar op verschillende plaatsen, maar qua structuur is het allemaal hetzelfde. Dit is echter een misvatting.

Buikvet is namelijk een specifieke vorm van vet. Buikvet is namelijk vet dat dicht bij je organen zit en het wordt met een moeilijk woord ook wel viscera genoemd.

Een ophoping van buikvet kan erg gevaarlijk zijn. Zelfs wanneer je voor de rest weinig overgewicht hebt, kan een teveel aan buikvet er toch voor zorgen dat je vatbaar bent voor ernstige ziektes.

Heb je veel buikvet, dan heb je meer kans op diabetes, artritis en verschillende vormen van kanker. Ook maak je dan meer kans op verschillende hart en vaatziektes.

Een buikje ziet er onschuldig uit, maar het kan dus ernstige gevolgen voor je gezondheid hebben. Om die reden is het dan ook belangrijk om je buikvet te verbranden. Dit is niet zo moeilijk als veel mensen denken.

Heb ik teveel buikvet?

Maar wanneer heb je nou te veel buikvet? Dat is een goede vraag.

In principe kun je dat gemakkelijk opmeten door een meetlint om je middel te leggen. De normen verschillen tussen mannen en vrouwen.

Ben je een vrouw en is je omtrek minder dan 80 cm? In dat geval ben je gezond bezig en is er niets aan de hand. Bij mannen ligt die grens op minder dan 94 cm.

Zit je als vrouw tussen de 80 en 88 cm? Dan is er in principe nog niets aan de hand, maar je zit al wel in de gevarenzone. Voor een man is dit het geval wanneer de omtrek tussen de 94 en 102 cm ligt.

Zit je als vrouw boven de 88 cm en als man boven de 102 cm? In dat geval is het verstandig om zo snel mogelijk af te vallen. Dit om ergere problemen te voorkomen.

Wil je nu meer weten over het hebben van een gezonde buikomvang en wat een gezond gewicht is? Lees dan het volgende artikel: ‘Heb ik een gezond gewicht?

Mythes over zo snel mogelijk afvallen buik

Er bestaan vele mythes over zo snel mogelijk afvallen buik. Een van de grootste mythes die er bestaat is dat je plaatselijk vet zou kunnen verbranden.

Dit betekent dat veel mensen in de illusie zijn dat wanneer ze bepaalde buikoefeningen doen, zo enkel buikvet kunnen verbranden. Dit is echter een grote mythe.

Plaatselijk buikvet verbranden bestaat namelijk niet. Het vet moet zich altijd over het gehele lichaam verbranden en buikvet is daar dus een onderdeel van.

Wil jij dus buikvet verbranden, dan is het niet verstandig om enkel buikoefeningen te doen. Een andere mythe is dat je meer zou kunnen eten omdat je getraind hebt. Dit werkt echter averechts.

Veel mensen hebben niet door dat wanneer ze bepaalde dingen eten alle training die ze hebben gedaan voor niets is geweest. Het één kan het ander niet uitsluiten.

Het is niet of trainen of minder eten. Het is en trainen en minder eten. Op die manier heb je de grootste kans om snel af te vallen. En dat is immers waar je naar streeft.

Een andere mythe die vaak terugkomt is dat cardio de beste manier is om vet te verbranden. Natuurlijk is dit een manier om vet te verbranden, maar eigenlijk zijn er nog andere manieren die in principe veel effectiever zijn.

Lees hieronder de praktische tips om buikvet te verbranden. Volg je de onderstaande tips? Dan zal je gegarandeerd resultaat zien op termijn.

Tip 1: Eet minder dan de aanbevolen kilocalorieën per dag

Veel zogenoemde afvalexperts doen net alsof afvallen hogere wiskunde is. Ze komen met ingewikkelde theorieën die de gemiddelde leek niet begrijpt.

Een gemiddelde leek ziet daardoor een afvalexpert echter al snel als autoriteit en neemt het advies klakkeloos aan. Dit is echter gevaarlijk want veel afvalexperts hebben ook belangen, namelijk het verkopen van een boek of één of ander afvalprogramma.

In principe is afvallen vrij simpel. De gemiddelde hoeveelheid kilocalorieën die een man nodig heeft is 2500. Bij een vrouw is dit vastgelegd op 2000.

Eet jij op een dag minder dan deze gemiddelde kilocalorieën, dan val je sowieso af. De snelheid van het afvallen heeft dan natuurlijk te maken met je beweging en hoeveel je onder dit gemiddelde zit.

Bovendien is het dan nog van belang dat je veel voedsel eet met vezels en proteïne en geen loze (zoals snoep) kilocalorieën tot je neemt.

Wil je zo snel mogelijk afvallen buik? Eet dan minder dan de reeds genoemde kilocalorieën per dag.

Wat is aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH)?

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, ofwel ADH, is een gemiddelde hoeveelheid vitamines en mineralen die je op dagelijkse basis nodig hebt. Vitamines en Mineralen zijn onmisbaar voor de gezondheid en het goed functioneren van het lichaam. De ADH is geen minimum hoeveelheid, maar het hanteren van de ADH is genoeg.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is voor iedereen weer verschillend. Dit heeft te maken met factoren waaronder geslacht, leeftijd, erfelijke factoren etc.

Al deze factoren zorgen voor specifieke individuele behoeftes en voor afwijkingen naar boven en naar beneden. Daarbovenop heeft de Gezondheidsraad ook nog eens zekerheidsmarges ingevoerd. Dit zorgt ervoor dat de ADH wat hoger ligt dan wat je feitelijk nodig hebt.

Op de etiketten van voedingsmiddelen en supplementen staan altijd de percentages van de ADH. De vermelde ADH is een algemene ADH. Hier is dan geen onderscheid gemaakt tussen verschillende bevolkingsgroepen, geslacht, leeftijd etc.

Tip 2: HIIT-workout

HIIT staat voor High Intensity Interval Training. In het Nederlands komt het erop neer dat je in een korte periode heel veel energie verbruikt.

In plaats van op een vast tempo hardlopen, ga je bijvoorbeeld een minuut sprinten en dan weer een minuut lopen. Tegenwoordig is dit heel populair en het heeft bewezen voordelige effecten.

Een van die voordelen wordt het naverbrandingseffect genoemd. Wanneer je in ruststand bent verbrand jij dankzij een HIIT-workout alsnog vet. Dit is natuurlijk ideaal, want dan zit je lekker televisie te kijken en val je nog eens af ook.

Voor zo snel mogelijk afvallen buik wordt deze workout echt aangeraden. Een voordeel ervan is dat het ook weinig tijd kost. Veel mensen hebben altijd smoesjes als het op afvallen aankomt. ‘Ik heb het veel te druk,’ is een veelgehoord smoesje.

Met deze workout kun je echter in zeer korte periode snel vet verbranden.

Wat is Adrenaline?

Adrenaline is zowel een hormoon als een neurotransmitter. Het stofje wat wordt aangemaakt in de bijnieren en in sommige zenuwcellen.

Het lichaam maakt adrenaline aan wanneer het lichaam denkt in een gevaarlijke of dreigende situatie te zijn.

Het doel van adrenaline is dat wanneer er een dreigende situatie is waarbij overleven belangrijk is dat het helpt om sneller en scherper te reageren.

Vandaag de dag wordt er enkel een grote hoeveelheid adrenaline vrijgegeven in het lichaam wanneer er veel stress wordt ervaren.

De moderne mens heeft een relatief veilig leven. De dreiging om achterna gezeten te worden door een roofdier is zowat niet aanwezig.

Andere invloeden op je lichaam zoals kou, hitte, dorst, honger, pijn en fysieke inspanning kunnen ook de adrenalineproductie verhogen.

zo snel mogelijk afvallen buik

Tip 3: Stop met loze calorieën eten en drinken

Veel mensen nemen onbewust veel loze calorieën tot zich. Loze calorieën zijn calorieën die geen gezondheidsvoordelen hebben maar je alleen dikker maken.

Denk daarbij aan snoepgoed en verschillende frisdranken met suikers erin. Veel mensen nemen dit regelmatig onbewust tot zich. Met als naar gevolg dat ze onbewust veel dikker worden.

Stop met het eten van deze loze calorieën en onbewust zal je dan al aanzienlijk meer vet verbranden.

Tip 4: Rekening houden met de lange termijn

Bij het opstellen van je trainingsschema en eetschema is het van belang om rekening te houden met de lange termijn. Veel mensen gaan op een zogenoemd crash-dieet. Ze gaan zichzelf dan pijnigen door een korte periode heel weinig te eten.

Het nadeel is echter: wanneer je het niet op de lange termijn kunt volhouden, heeft dit weinig effect. Je zult dan ongetwijfeld wel afvallen, maar de kilo’s zitten er dan binnen no-time weer aan, zodra je ermee stopt.

Probeer daarom altijd een schema op te stellen dat ook op de lange termijn vol te houden is.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Zo Snel Mogelijk Afvallen? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *