Wanneer Eiwitshake nemen

Wanneer een eiwitshake nemen? Vandaag de dag is een eiwitshake een razend populair supplement. Het wordt niet alleen gebruikt onder de fanatieke sporters maar door mensen die een eiwitboost willen.

Maar waarom zijn eiwitshakes dan zo populair? Het drinken van een eiwitshake is een snelle en gemakkelijke manier om je dagelijkse eiwitinname te verhogen!

Maar dan is de vraag, wanneer moet je een eiwitshake eigenlijk nemen? Wanneer heb je een eiwitshake nodig en wat is de beste eiwitshake?

Dit alles en nog veel meer kun je lezen op de onderstaande pagina.

Laten we direct beginnen!

wanneer eiwitshake nemen

Dé Nr. 1 Eiwitshake van Nederland!

Wat is een Eiwitshake?

Laten we eerst beginnen bij het begin en we gaan kijken naar de basis. Wat is een eiwitshake precies?

Het meest gebruikte supplement vandaag de dag is een eiwitshake en het is gemaakt van wei, ofwel Whey genoemd. Maar wat is Whey precies?

Whey is het restproduct wat overblijft bij de productie van kaas. Om van melk kaas te kunnen maken, wordt melk gestremd.

Tijdens dit proces komt er het bijproduct wei (Whey) vrij wat zo bijzonder populair is als onderdeel van een eiwitshake.

Wanneer vervolgens van het weivloeistof het water wordt onttrokken dan verander het in weipoeder. Na het droogproces kunnen er verschillende ingrediënten worden toegevoegd om tot de welbekende eiwitpoeder te komen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan zoetstoffen en aroma’s voor de smaak maar ook hulpmiddelen om een eiwitshake beter oplosbaar te maken.

Tot slot kan er dan geheel naar wens een variant eiwitpoeder worden gemaakt.

Waarom gebruik maken een eiwitshake?

Eiwitten zijn essentieel voor de aanmaak van spierweefsel.

Dit is vooral het geval voor sporters die veel en zwaar trainen. Om deze reden hebben zij meer behoefte aan eiwitten.

Wanneer je lichaam niet genoeg eiwitten uit voeding binnenkrijgt, dan zal het eiwitten ui de spieren gaan gebruiken om het tekort aan te vullen. Dit gaat dan weer ten kosten van je spiermassa.

Dan kan je zoveel gaan trainen als je wilt, maar zolang je onvoldoende eiwitten binnenkrijgt, zal je spierkracht en spiermassa niet toenemen!

Hoeveel gram eiwitten heb je per dag nodig?

We hebben het al genoemd maar het nemen van voldoende eiwitten als (kracht)sporter is van groot belang.

Juist als je aan (kracht)training doet heb je meer eiwitten nodig maar hoeveel eiwitten heb je nou precies nodig op rustdagen?

Uit onderzoek is gebleken dat krachtsporters minimaal 1,7 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig hebben om de spieren in topconditie te houden.

Er is zelfs geconcludeerd dat je zonder moeite dit aantal zelfs omhoog kan schroeven tot 2.2 gram per kilo lichaamsgewicht.

Voor een man van 85 kilo, komt dat neer op 187 gram eiwitten per dag.

Deze hoeveelheden zijn optimaal voor mensen die al meerdere jaren, minimaal vier keer per week aan krachttraining doen.

Als je geen bovengemiddelde hoeveelheid spiermassa hebt, of minder traint dan drie á vier keer per week, dan zal je met 2.2 gram onnodig veel eiwitten binnenkrijgen

Dit heeft geen negatieve gevolgen voor je gezondheid, maar echt nodig is het niet.

Wanneer moet je een eiwitshake nemen?

Nu we de basis informatie over een eiwitshake en eiwitten hebben behandelt, gaan we nu naar de belangrijkste vraag: ‘Wanneer moet je een eiwitshake nemen?’

We krijgen namelijk regelmatig de vraag of je een eiwitshake voor of na het sporten moet nemen. Of moet je juist een eiwitshake nemen als ontbijt, of zelfs voor het slapen gaan?!

Je kunt een eiwitshake op een tal van verschillende manier inzetten. Onderstaand lichten we per mogelijk toe wat onze kijk is hierop:

1. Een eiwitshake voor het trainen

Zoals je misschien wel hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende meningen over wat het beste tijdstip is om een eiwitshake te nemen.

Uit onderzoek is echter gebleken dat het nemen van een eiwitshake vlak voor of tijdens de training weinig tot geen effect heeft.

Wanneer je voor je training je eiwitten wilt aanvullen met een eiwitshake, dan moet je dat ruim van te voren doen. Ongeveer een uur van te voren!

Het lichaam verwerkt eiwitten namelijk op een andere manier dan koolhydraten en vetten. Het verwerken van deze eiwitten kan aardig wat energie kosten.

Het gaat voornamelijk om de totale eiwitinname over de gehele dag. Tijdens een training is het niet nodig om eiwitten te nemen.

Het aanvullen van vocht en koolhydraten is dan veel belangrijker.

Wil je nu meer weten of je een eiwitshake voor of na de training moet nemen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

2. Een eiwitshake na het trainen

Na het training en tijdens een intensieve trainingssessie hebben de spieren een hogere behoefte aan eiwitten dan normaal.

Om je spieren de nodige eiwitten te geven is het belangrijk om snelle eiwitten te nemen, zoals Whey Protein. Deze eiwitten worden gemakkelijk en snel door het lichaam opgenomen.

Een Whey eiwitshake is daarom perfect om kort na je training te nemen.

Wanneer je echter lactose intolerant of veganistisch bent, dan kun je het beste plantaardige eiwitten nemen.

Ben je nu opzoek naar een lactosevrije of veganistische eiwitshake? Klik dan op één van de onderstaande knoppen:

3. Een eiwitshake als ontbijt

Wanneer je regelmatig training en fysiek veel vraagt van je lichaam dan heeft je lichaam meer eiwitten nodig. Na een nachtje slapen heeft je lichaam alle eiwitten en andere voedingsstoffen verbruikt.

Het kan dan gebeuren dat je lichaam op dat moment een eiwit tekort heeft.

Tijdens het ontbijt een eiwitshake nemen kan daarom een goede uitkomst bieden.

Het herstel van de spieren kan hierdoor weer snel doorgaan. Daarnaast is het ook gewoon een lekkere toevoeging aan de belangrijkste maaltijd van de dag.

Wil je nu meer weten over de voordelen van een eiwitshake als ontbijt, en welke eiwitshake het beste is tijdens het ontbijt? Klik dan snel op de onderstaande knop:

4. Een eiwitshake voor het slapen

Het nemen van een eiwitshake voor het slapen kan ook een goed idee zijn.

Het zorgt ervoor dat er gedurende de nacht geen eiwit tekort ontstaat en het spierherstel proces gewoon doorgaat.

Vooral een Caseïne eiwitshake is hier heel erg geschikt voor. Caseïne eiwit wordt namelijk langzaam door het lichaam opgenomen.

De eiwitten worden over een periode van tot wel zeven uur geleidelijk verwerkt.

Daarnaast stilt het het honger gevoel en verbrand je extra caloriën bij de verbranding van deze eiwitten.

Wil je nu meer weten over eiwitshakes voor het slapen gaan, en welk je het beste kunt nemen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar moet je op letten bij een eiwitshake?

Vandaag de dag zijn er echt een tal van verschillende soorten eiwitshakes beschikbaar op de markt. Maar lang niet allemaal zijn even goed!

Vaak bevatten eiwitshakes onnodige toevoegingen en vulmiddelen in de vorm van suikers.

Veel eiwitshakes bevatten over het algemeen bestandsdelen zoals GMO’s, kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen, geraffineerde suikers en andere ongezonde toevoegingen.

Dit soort toevoegingen horen volgens ons niet thuis in een gezond en gebalanceerd dieet.

Daarnaast is er vaak in het productieproces weinig aandacht besteed voor de welzijn van mens, dier en natuur.

Om deze reden moet je scherp zijn bij de eiwitshake die je wilt kopen. Ga voor een eiwitshake zonder suiker of kies voor een biologische eiwitshake.

Zo ben je er 100% zeker van dat de eiwitshake vrij is van kunstmatige en onnodige toevoegingen, en dat die goed is voor mensen, dier en milieu.

Veel gestelde vragen over wanneer een eiwitshake nemen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Eiwitshake als Ontbijt. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Hoe vaak moet je een eiwitshake nemen?

Een eiwitshake is een aanvulling op je dagelijkse voeding. Je kunt het beste een eiwitshake nemen na het sporten.

Hoe snel moet je een eiwitshake drinken?

Indien je een eiwitshake na je training wilt nemen moet je na 1 tot 3 uur na je training de eiwitshake nemen.

Kan een eiwitshake ook voor het sporten genomen worden?

Jazeker! Je kunt op elk moment van de dag een eiwitshake nemen.

Hebben eiwitshake nut?

Absoluut! Maar onthoud wel dat een eiwitshake een aanvulling is op je dagelijkse voeding. Indien je al genoeg eiwitten consumeert hoef je niet nog eens een eiwitshake te nemen.

Kun je aankomen van eiwitshakes?

Ja! Maar dit komt niet perse door eiwitshakes. Je komt aan zodra je op dagelijkse basis meer calorieën binnenkrijgt dan dat je nodig hebt.

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingen en aanbiedingen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Wanneer een Eiwitshake nemen? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *