Puisten van Eiwitshakes

Puisten van eiwitshakes? Een eiwitshake is vandaag de dag een razend populair supplement in de wereld van fitness en krachtsport.

Eiwitshakes helpen bij het behouden en opbouwen van spiermassa en zorgen ervoor dat je gemakkelijk een grote hoeveelheid eiwit binnenkrijgt.

Helaas kunnen er ook een aantal bijwerkingen zitten aan eiwitshakes. Ze kunnen namelijk zorgen voor extra eiwitpuitjes.

Dit is dan ook een veelvoorkomend probleem onder (krachtsporters) die gebruik maken van eiwitshakes.

Hoe zit dat precies met de puitjes van eiwitshakes en wat kan je er tegen doen? Dit alles en nog veel meer lees je op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

puisten van eiwitshakes

Dé Nr. 1 Eiwitshake tegen Puistjes!

Wat zijn eiwitpuistjes?

We gaan als eerst beginnen bij het begin, wat zijn nou eigenlijk eiwitpuisten?

Het is eigenlijk heel erg simpel, eiwitpuistjes zijn precies hetzelfde als normale puistjes. Dit soort puistjes ontstaan doordat er viezigheid (voornamelijk overtollig talg) verstopt raakt in de poriën van je huid.

Door deze verstoppingen gaan de poriën ontsteken en die resulteert dan in een puistje. Een ander woord voor het hebben van puistjes wordt ook wel acne genoemd.

Bij eiwitpuistjes is het ontstaan van dit soort puisten juist te danken aan het eten van eiwitrijke producten (zoals eiwitshakes). Om deze reden worden dat soort puisten ook wel eiwitpuistjes genoemd.

Wat is de oorzaak van eiwitpuisten?

We hebben het eigenlijk al een beetje verklapt maar de voornaamste oorzaak van eiwitpuisten zijn eiwitshakes. Maar hoe komt dat dan?

Dit komt doordat lactose de grote boosdoener is bij het veroorzaken van eiwitpuisten. Ook wanneer je veel vettig eten consumeert wordt de kans groter dat je puistjes krijgt.

Eiwitshakes staan erom bekend dat ze spiergroei stimuleren maar helaas kunnen ze een bijwerking hebben dat er ook puistjes mee worden ontwikkeld.

Wanneer je een eiwitshake neemt dan krijg je binnen een kort tijdsbestek in één keer een enorme hoeveelheid lactose binnen.

Een dergelijke lactose overschot kun je ook krijgen bij het consumeren van veel yoghurt of kwark. Ook in eiwitpoeders zit veel lactose.

Conclusie: Het consumeren van een grote hoeveelheid lactose is de oorzaak van eiwitpuisten.

Maar hoe veroorzaakt lactose dan puistjes?

We gaan lactose even onder de loep nemen. Lactose stimuleert namelijk de productie van het hormoon IGF-1.

Wanneer je een grote hoeveelheid lactose consumeert ontstaat er een verandering van de verhouding van dat hormoon. Op deze verandering reageert je lichaam dan weer.

In dit geval kan er een ontsteking van de talgklieren ontstaan. Door deze ontsteking gaan de talgklieren extra talg aanmaken. Talg staat ook wel bekend als huidvet.

Talg heeft als functie het beschermen van de huid. Alleen kan teveel talg er ook voor zorgen dat de poriën gaan verstoppen. Dit kan dan uiteindelijk leiden tot de welbekende eiwitpuistjes.

Wat kun je tegen Puisten van Eiwitshakes doen?

Krijg jij nou vaak last van puistjes wanneer je een eiwitshake of lactose consumeert? Geen paniek! Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen. Onderstaand hebben we een aantal opties voor je neergezet:

  1. Om te beginnen is het aan te raden om in het vervolg je eiwitshakes met water te maken in plaats van met melk.
  2. Je kunt ook gebruik maken van speciale eiwitshakes zonder lactose, oftewel Lactosevrije Eiwitshakes.
  3. Je kunt er ook voor kiezen om voor Whey Isolaat te gaan. Deze variant bevat minder vet en suiker. Hierdoor kan de kans op puistjes ook verminderd worden.
  4. Tot slot kun je ook gebruik maken van Plantaardige Eiwitshakes. Deze zijn gemaakt van plantaardige eiwitten, hierdoor zijn ze lactosevrij.

Er zijn gelukkig dus voldoende opties en alternatieven om puisten van eiwitshakes tegen te gaan!

Plantaardige Eiwitshakes

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het nemen van plantaardige eiwitshakes een optie om eiwitpuistjes tegen te gaan.

Als je al snel last hebt van puistjes of extra gevoelig bent voor het krijgen van puistjes na het nemen van een eiwitshake dan kan je het beste een Plantaardige Eiwitshake nemen.

Plantaardige Eiwitshakes zijn namelijk niet gemaakt van lactose maar van plantaardige eiwitten (de naam verklapt het eigenlijk al).

Dit soort Plantaardige Eiwitshakes zijn verkrijgbar in verschillende varianten omdat je uit verschillende plantaardige bronnen eiwitten kunt halen:

  • Soja
  • Hennep
  • Rijst
  • Erwten

Het enige nadeel is dat plantaardige eiwitshakes relatief prijzig zijn. Maar de keuze tussen iets meer geld betalen en last van puisten is, voor de meeste mensen, snel gemaakt.

Wil je toch graag een Whey Eiwitshake?

Wil je nu toch gebruik maken van een Whey Eiwitshake? Dat kan! Je kunt namelijk ook kiezen voor een Whey Isolaat Shake. Dit is prijstechnisch toch nog even wat aantrekkelijker ten opzichte van Plantaardige Eiwitshakes.

Een Whey Isolaat Shake is namelijk een variant wat namelijk minder vet en suiker bevat. Hierbij is de Whey Isolaat van Body & Fit de beste keuze!

Deze smaakloze versie bevat namelijk ook geen aanvullende voedingsstoffen.

Vanuit verschillende klantervaringen is gebleken dat deze shake beduidend minder puistjes veroorzaakt ten opzichte van de standaard Whey Perfection Shake.

Whey Isolaat heeft namelijk een extra bewerking gehad ten opzichte van Whey Concentraat. Hierdoor zijn ze wel iets duurder, maar hebben ze ook een hoger eiwitgehalte.

Veel gestelde vragen over Puisten van Eiwitshakes!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over puistjes van eiwitshakes. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat zijn eiwit puistjes?

Eiwitpuistjes zijn eigenlijk precies hetzelfde als normale puistjes maar de veroorzaker van deze puistjes van eiwitten. Om deze reden worden ze eiwitpuistjes genoemd.

Krijg je puisten van eiwitshakes?

Het kan gebeuren dat je puisten krijgt van eiwitshakes. Hoe dat precies zit kun je lezen op deze pagina.

Hoe komt het dat je soms puisten krijgt van een eiwitshake?

Dit komt voornamelijk door de lactose in eiwitshakes.

Hoe veroorzaakt lactose puistjes?

Lactose stimuleert de productie van het hormoon IGF-1. Hierdoor verandert de normale concentratie van dit hormoon en daar reageert je lichaam weer op.

Wat kan je doen om puisten te voorkomen?

Om puisten te voorkomen kan je kiezen voor een lactose vrije eiwitshake.

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingen en aanbiedingen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Puistjes van Eiwitshakes? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *