Eiwitshake

Dé pagina over eiwitshakes!

Een eiwitshake is misschien wel één van de bekendste producten als het aankomt op supplementen. Maar wat is nu precies een eiwitshake?

Een eiwitshake is een speciaal soort shake wat rijk is aan eiwitten. De naam spreekt voor zich. Maar waarom zou je gebruik maken van een eiwitshake?

Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn zeer belangrijke bouwstoffen voor je lichaam. Eiwitten stimuleren de aanmaak en het behoud van je spieren en zijn een bron van energie.

Door gebruik te maken van een eiwitshake krijg je zonder al teveel moeite dagelijks meer eiwitten binnen.

Vandaag de dag zijn er een tal van verschillende soorten eiwitshakes beschikbaar op de markt. Zo heb je whey eiwitshakes, caseïne eiwitshakes, ei-eiwitshakes en zelfs hennep eiwitshakes.

Elk eiwit heeft verschillende eigenschappen en kan daarom nuttig zijn voor verschillende trainingsdoelen.

Op deze pagina kun je dan ook alle informatie vinden omtrent eiwitshakes, wat de voor- en nadelen zijn, welke shake je moet nemen voor welk fitnessdoel en nog veel meer…

Lees snel verder!

eiwitshake

Dé Nr. 1 Eiwitshake!

Wat is een eiwitshake?

Laten we beginnen bij het begin, wat is een eiwitshake? De naam verklapt het eigenlijk al maar een eiwitshake is een shake wat rijk is aan eiwitten.

Eiwitshakes worden doorgaans gemaakt van eiwitten in poedervorm. Dit wordt dan voornamelijk gemend met water of melk. Eiwitshakes moet je beschouwen als aanvulling op een gezond voedingspatroon.

Iedereen heeft eiwitten nodig om het lichaam goed te laten functioneren. Hoofdzakelijk haal je eiwitten uit je voeding maar als je meer eiwitten nodig hebt, of je hebt een tekort, dan kunnen eiwitshakes misschien wel de oplossing zijn.

Mara wat is nu de beste manier om je eiwitshake te maken? Met water of met melk? Wil je hier nu meer over weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Dé Beste Eiwitshake van 2022!

Ben je opzoek naar de beste eiwitshake van 2022? Nadat je een goede training hebt neergezet in de sportschool mag een goede proteïne shake niet ontbreken.

De beste eiwitshakes dragen namelijk bij aan een goed herstel van de spieren. Het is dan ook niet vreemd dat eiwitshakes vandaag de dag razend populair zijn.

Het vinden van de beste eiwitshake kan dan echter weer behoorlijk lastig zijn. Dit omdat er tegenwoordig enorm veel verschillende aanbieders zijn van diverse soorten eiwitpoeder.

Wil je meer weten over dé beste eiwitshakes? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waarom een eiwitshake nemen?

Waarom zou je gebruik willen maken van een eiwitshake? Nou als je bijvoorbeeld een fanatieke sporter bent dan heb je meer eiwitten nodig. Dit is met name het geval wanneer je aan krachttraining doet en graag grote spieren wilt ontwikkelen.

Het kan dan extra lastig zijn om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen via je normale voeding. Eiwitshakes kunnen dan een uitkomst bieden!

Met eiwitshakes kun je gemakkelijk en snel je dagelijkse hoeveelheid eiwitten verhogen.

Wanneer je niet voldoende eiwitten binnenkrijgt dan gaat je lichaam extra eiwitten uit je spieren gaan halen. Dit zorgt er dan voor dat je geen nieuwe spieren aanmaakt, hoe hard je ook traint!

Wat doen eiwitshakes en hoe werken ze?

Het nemen van eiwitshakes zorgt ervoor dat je extra eiwitten hebt om bijvoorbeeld meer spiermassa op te bouwen na het sporten.

Ook kan het helpen om spierverlies tijdens het afvallen of door het verouderingsproces te voorkomen.

Wanneer je na een training een eiwitshake consumeert, krijg je de voedingsbouwstenen die je spieren nodig hebben om te herstellen en weer op te bouwen.

Eiwitshakes werken op 3 manieren:

  • Ze zijn ondersteunend voor het opbouwen van spieren

  • Ze voorkomen verdere spierschade tijdens het trainen

  • Bevorderen het herstel na een training

Eiwitshake voor Droogtrainen?

Wist je dat eiwitshake ook kunnen worden gebruikt tijdens het droogtrainen? Het kan soms een aardig opgave zijn op snel en effectief droog te trainen.

Het is van essentieel belang dat er vet wordt afgebroken maar dat de kostbare spiermassa wordt behouden.

Dit om zowel een gespierd of strak uiterlijk te behouden, maar ook om je metabolisme op gang te houden.

Soms kan het lijken dat niets werkt, hoe hard je ook je best doet! Om deze reden kan het zo zijn dat je een extra steuntje in de rug nodig hebt.

Een combinatie van training, timing en supplementen zullen je lichaam veranderen in een vet verbrandende machine!

Eén van deze supplementen zijn dan de eiwitshakes. Het is van ontzettend groot belang dat je hoog blijft in je eiwitten en in een calorie tekort zit wanneer je effectief wilt droogtrainen.

Dit kan dan ook een lastige opgave zijn maar dan bieden eiwitshakes een uitkomst!

Wil je nu meer weten over de beste eiwitshake voor het droogtrainen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Kun je ook een Eiwitshake als Ontbijt nemen?

Het nemen van een Eiwitshake brengt een aantal gezondheidsvoordelen met zich mee.

Maar wanneer moet je zo’n eiwitshake nemen? Kan je een Eiwitshake bijvoorbeeld ook nemen als ontbijt? Of kun je die dan beter laten staan?

Wil je hier alles en nog meer over weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar zijn eiwitshakes allemaal goed voor?

Eiwitshakes zijn voornamelijk goed voor je wanneer je je sportprestaties wilt verbeteren of streeft naar meer spiermassa.

Maar onthoud wel: het is niet zo dat je een shake MOET nemen!

Het is van belang dat je in eerste instantie je basisvoeding op orde hebt en dat je geen complete maaltijden gaat vervangen met een eiwitshake.

Een eiwitshake is namelijk een toevoeging op jouw voedingspatroon.

Het is een manier om gemakkelijk en snel voldoende eiwitten binnen te krijgen, maar het moet nooit de basis vormen van je dagelijkse voedingspatroon.

Het is namelijk een supplement! Je kunt met je dagelijkse boodschappen uit de supermarkt ook meer dan voldoende eiwitten binnen krijgen.

Welke eiwitshake past bij mij?

Vandaag de dag zijn er echt een tal van verschillende leveranciers van eiwitshakes en nog veel meer verschillende varianten.

Je kunt soms door de bomen het bos niet meer zien.

Dan horen we je al de vraag stellen ‘Maar welke eiwitshake past nu het beste bij mij?’.

Dit is dan ook geheel afhankelijk van jouw persoonlijke fitness doelen. Wil je afvallen of wil je juist meer spiermassa opbouwen?

Wil je nu precies weten welke eiwitshake het beste bij jou past? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wanneer moet je een eiwitshake nemen?

Dit is misschien wel één van de meest voorkomende vragen als het aankomt op eiwitshakes. Wanneer moet je nu een eiwitshake nemen? Dit wordt ook wel de ‘window of oppertunity’ genoemd.

Rondom deze vraag heerst dan ook veel discussie. De één beweert dat je een eiwitrijke maaltijd/snack binnen 20 minute na je training moet nemen. Een ander beweert dat je binnen 1 tot maximaal 2 uur na je training eiwitten moet nemen.

Tot slot wordt er ook nog beweerd dat het super belangrijk is om juist vóór je training voldoende eiwitten te nemen. Waar ligt nu de waarheid?

Rond dit onderwerp zijn dan ook meerdere onderzoeken gedaan maar het probleem is dat deze onderzoeken verschillende methodes gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om ze met elkaar te vergelijken.

Of je nu direct na je training een eiwitrijke maaltijd moet nemen is sterk afhankelijk van wat je voor je training hebt gegeten en de intensiteit van je training.

Wij adviseren dan ook om gedurende de dag, bij elke (grote) maaltijd, voldoende eiwitten te nemen.

Wil je nu meer weten over wanneer je een eiwitshake moet nemen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Zijn eiwitshakes slecht voor je?

Nu kunnen wij ons goed voorstellen dat sommige mensen twijfels hebben bij het gebruik van eiwitshakes. Maar zijn eiwitshakes daadwerkelijk slecht voor je?

Wat nou als je een teveel aan eiwitten binnen krijgt? Wat extra eiwit is absoluut niet erg. Een teveel aan eiwitten wordt door ons lichaam verbrand of opgeslagen als vet.

Het verbranden van eiwitten kost relatief veel energie. Dit kan dus helpen als u wilt afvallen.

Er zijn echter hier en daar aanwijzingen dat wanneer men meer dan 150 gram eiwit per dag binnenkrijgt, dat dit ongunstige effecten kan hebben. Maar hier is niet voldoende wetenschappelijk bewijs voor.

Ook zijn er zeer veel topsporters die veel meer dan 150 gram eiwit per dag binnen krijgen en daar zijn ook nooit negatieve berichten over.

Wel een kleine opmerking over de samenstelling van een eiwitshake. Je moet namelijk goed kijken naar het etiket van de eiwitshake die je wilt gaan gebruiken, en dan in het bijzonder naar de voedingswaarde.

Het kan namelijk het geval zijn dat sommige eiwitshakes rijk zijn aan suikers! De shake smaakt misschien dan wel lekker maar je krijgt zonder dat je het door hebt veel suikers binnen. Dat is dan ook niet de bedoeling!

Blijf daarom altijd goed kijken naar de verpakking en zorg ervoor dat je een shake neemt waar relatief weinig suikers in zitten en rijk zijn aan eiwitten.

Voldoet de shake aan die randvoorwaarden en dan kan je met een gerust hart stellen dat eiwitshakes absoluut NIET slecht voor je zijn.

Ben je nu specifiek opzoek naar een eiwitshake zonder suiker? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Een Eiwitshake gezoet met Stevia?

We hebben dus geconcludeerd dat eiwitshakes absoluut NIET slecht voor je zijn. Maar wat nou als we er een gezonde stof aan toevoegen zoals Stevia? Is een eiwitshake dan nog beter voor je?

Wanneer je bijvoorbeeld wilt afvallen dan is het van belang dat je alleen maar goede en gezonde voedingsstoffen binnen krijgt.

Het zou natuurlijk zonde zijn dat je denkt goed bezig te zijn maar dat je in de tussentijd allemaal ‘rommel’, zoals toegevoegde suikers, binnen krijgt.

Om dit te voorkomen zouden eiwitshakes gezoet met Stevia misschien wel dé uitkomst kunnen zijn.

Wil je meer weten over een eiwitshake gezoet met Stevia? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Zitten er bijwerkingen aan eiwitshakes verbonden?

Net zoals met vele andere producten kunnen er enkele bijwerkingen ontstaan wanneer je een teveel aan eiwitshakes neemt. Onthoud wel dat dit absoluut niet het geval hoeft te zijn.

Zolang je niet extreem veel eiwitshakes consumeert is er in principe niets aan de hand.

Bij een teveel aan eiwitshakes kunnen de volgende bijwerkingen ontstaan:

  • Vermoeidheid: om dit te voorkomen moet je eiwitshakes combineren met een evenwichtige gezonde voeding waar ook complexe koolhydraten in zitten.

  • Diarree:de meeste eiwitshakes zijn gemaakt op basis van lactose en teveel lactose kan voor diarree zorgen.

  • Hoofdpijn: bij het gebruik van teveel eiwitshakes moet men veel meer drinken want eiwitten onttrekken vochten aan het lichaam met hoofdpijn tot gevolg.

  • Opgeblazen gevoel: grote hoeveelheden eiwit wordt meestal geassocieerd met een opgeblazen gevoel en winderigheid.

  • Proteïne Intolerantie: net zoals een lactose intolerantie kan men ook een proteïne intolerantie ontwikkelen. Het immuunsysteem gaat dan overreageren en overmatig slijm produceren

  • Lactose Intolerantie: de meeste eiwitshakes bevatten dus ook lactose wat voor een aantal mensen een probleem is!

Gelukkig zijn er vandaag de dag ook lactose vrije eiwitshakes voor mensen die moeite hebben met melkproducten. Wil je meer weten over de beste lactosevrije eiwitshakes? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Hoe gezond zijn eiwitshakes?

Hoe gezond zijn eiwitshakes nou daadwerkelijk voor je? Met eiwitshakes kun je op een snelle en efficiënte wijze na een training een grote dosis eiwitten binnen krijgen.

Als je een zeer actief persoon bent, heb je meer eiwitten nodig dan een zittend persoon. Een eiwitshake is op elk moment van de dag een goede optie.

Eiwitshakes kunnen ook een goede optie zijn die veel beweegt en probeert af te vallen. Dit komt omdat sommige natuurlijke eiwitrijke bronnen, zoals rood vlees, veel calorieën en vet bevatten.

Eiwitshakes zijn dus ook zeer gezond en worden ook als veilig beschouwd voor alle gezonde personen. Dit ook omdat het langer duurt om eiwitten te verteren dan koolhydraten. Op deze wijze heb je langer een verzadigd gevoel en kun je overeten voorkomen.

Biologische Eiwitshake

Eiwitshakes zijn over het algemeen dus zeer gezond zoals we net al hadden besproken maar kan je nog een stapje verder gaan? Maar natuurlijk!

Omdat biologische producten een zeer hot item zijn vandaag de dag zijn er uiteraard ook Biologische ofwel Natuurlijke Eiwitshakes.

Maar wat zijn nou precies biologische eiwitshakes en zijn deze dan wel echt zo goed?

Wil je meer weten over een Biologische Eiwitshakes? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Is je eiwitshake over datum?

Het kan natuurlijk gebeuren dat je het ene moment dagelijkse gebruik maakt van eiwitshakes, maar het kan ook gebeuren dat je misschien weken of maanden geen eiwitshake meer neemt.

Zonder dat je het door hebt is je eiwitpoeder opeens over datum… dat is zonde!

Maar kun je nog gebruik maken van je eiwitpoeder om een gezonde eiwitshake te maken? Is het niet gevaarlijk of gaat het alleen maar ten koste van de smaak?!

Wil je hierover nu meer weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de voordelen & nadelen van eiwitshakes?

Zoals met elk product zitten er zowel voor- als nadelen aan verbonden. Hetzelfde geldt voor eiwitshakes. Ons lichaam heeft eiwitten nodig voor veel dagelijkse taken.

Een paar belangrijke taken zijn het stimuleren ons ons immuunsysteem, het verzenden van berichten door ons hele lichaam en het groei en herstel van cellen en weefsels.

Onderstaand hebben we de voor- en nadelen van eiwitshakes overzichtelijk op een rijtje gezet.

De voordelen van eiwitshakes

De voordelen van eiwitpoeder zijn echter vooral gericht op functionele vaardigenheden. Een paar hiervan zijn het kweken van spiermassa, het verbeteren van spierherstel en het geven van een verzadigend gevoel.

1. Eiwitten helpen bij het opbouwen van spieren

het grootste voordeel van eiwitshakes is dat ze brandstof leveren om spierweefsel op te bouwen na een intensieve krachttraining.

Tijdens het trainen breken je spieren langzaam af en door ze te voorzien van eiwitten kunnen ze weer opbouwen en sterker worden.

Het nemen van eiwitsupplementen in combinatie met het volgen van een krachttraining routine zorgt voor het opbouwen en behouden van spierweefsel en het vergroot je kracht.

Ben je nu opzoek naar een eiwitshake wat perfect geschikt is om maximaal spiermassa op te bouwen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

2. Eiwitten helpen tijdens het afvallen

Eiwitshakes kunnen ook helpen bij het afvallen.

Tijdens het afvallen is het van belang dat je een calorietekort creëert. Dit houdt in dat je meer calorieën verbrand dan dat je consumeert. Op lange termijn zorgt dat ervoor dat je opgeslagen vet gaat verbranden.

Het nadeel hiervan is dat de kans groot is dat je ook spierweefsel verbrand. Een manier om dit tegen te gaan is het meer eiwitten te nemen. Dit kan je doen met behulp van eiwitshakes.

Bovendien vertragen eiwitten het spijsverteringsproces. Dit zorgt ervoor dat je langer een vol gevoel hebt na het eten. Dit kan overeten verminderen en helpen bij het afvallen.

3. Het nemen van eiwitshakes voor het slapengaan kan herstel versnellen

Eiwitshakes kunnen ook ondersteunend zijn voor het spierherstel terwijl je aan het slapen bent! Als je voor het slapen gaan een eiwitshakes neemt kan je lichaam herstellen tijdens het slapen.

Wil je meer weten hoe eiwitshakes jou kunnen helpen terwijl je slaapt? Klik dan snel op de onderstaande knop:

4. Eiwitshakes kunnen je metabolisme stimuleren

Eiwitshakes zorgen ervoor dat je spieren de nodige brandstof hebben om op te bouwen en te herstellen. Om deze reden zal je lichaam zich juist richten op het vetverbrandingsproces tijdens het trainen.

Wanneer je consistent traint en voldoende eiwitten in je voedingspatroon hebt zal dat ervoor zorgen dat je meer spiermassa opbouwt.

Meer spiermassa zorgt er weer voor dat je meer calorieën nodig hebt als brandstof. Dit zorgt er op lange termijn voor dat je stofwisseling (metabolisme) wordt verhoogd.

Het komt er eigenlijk op neer dat je op de lange termijn meer vet zal verbranden, dus ook wanneer je bijvoorbeeld een rustdag hebt!

Terwijl je rustig op de bank zit te ontspannen na een actieve trainingsweek verbrand je dus meer calorieën.

Maar heb je tijdens je rustdag dan ook een eiwitshake nodig? Of kan je je eiwitshake dan beter laten staan?

Wil je hier nu meer over weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

5. Eiwitshakes kunnen de spiermassa behouden

Eiwitten ondersteunen niet alleen het herstellen van de spieren na een training, maar het kan ook spierverlies helpen voorkomen wat gepaard gaat met het verouderingsproces.

Uit onderzoek is gebleken dat oudere volwassen die gebruik maken van eiwitsupplementen, het verlies van spierweefsel kunnen vertragen. Dit zorgt ervoor dat hun botten en algehele gezondheid worden beschermd.

6. Eiwitshakes zijn handig in gebruik

Het nemen van eiwitshakes brengt heel veel gemak met zich mee. Je maakt enkel gebruik van een shakebeker met eiwitpoeder en voegt er simpelweg water aan toe en schudden maar! Het is gemakkelijk te gebruiken voor thuis, op het werk of onderweg.

Eiwitpoeder is een pure eiwitbron wat ook arm is aan vetten en koolhydraten die je direct na je training kunt gebruiken. Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om jezelf een eiwit boost te geven.

Maar wat nou als je geen eiwitpoeder in huis hebt maar alsnog een eiwitshake wilt maken? Dat kan! Je kunt ook gemakkelijk en snel een eiwitshake maken zonder poeder.

Wil je hier nu meer over weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

7. Eiwitshake tegen de Spierpijn?

Sommige vaste sportschool bezoekers maken ook vaak gebruik van een eiwitshake om de spierpijn van de volgende de te minderen of zelfs geheel tegen te gaan, maar klopt dit ook?

Kunnen eiwitshake helpen om spierpijn tegen te gaan of kun je beter andere strategieën hanteren om de spierpijn te verminderen of zelfs te voorkomen?

Wil je hier nu meer over weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

De nadelen van eiwitshakes

Uiteraard zitten er ook wel (mogelijke) nadelen verbonden aan eiwitshakes. Onderstaand hebben we de belangrijkste nadelen om rekening mee te houden op een rijtje gezet:

1. Te veel eiwit is niet gezond

Vandaag de dag zijn eiwitten razend populair en dan zou je denken dat er geen grens zit aan de hoeveelheid eiwitten die je zou moeten eten. Dit is echter ook niet helemaal het geval.

Er bestaat ook voor eiwitten wel degelijk zoiets als ’te veel’.

Een teveel aan eiwitten kan met name belastend zijn voor je lever en nieren. Ook kan het chronisch verhogen van de hoeveelheid eiwitten de kans op hart- en vaatziekten en zelf op sommige soorten kanker verhogen.

Nu is het absoluut niet zo dat je zomaar een overschot aan eiwitten hebt als je gebruik maakt van een eiwitshake. Maar houd je al een eiwitrijk dieet aan, dan geldt er hier dus zeker geen ‘baat het niet, dan schaadt het niet’!

2. Eiwitshakes bevatten vaak ongewenste toegevoegde stoffen

Helaas bestaan sommige eiwitshakes niet altijd uit alleen maar eiwitten. Vaak wordt er ook nog van alles aan toegevoegd.

Dat kan om smaakstoffen en kleurstoffen gaan, maar ook om geraffineerde suikers en soms zelfs stoffen die je hormonen beïnvloeden.

Lees dus van te voren altijd goed het etiket van de eiwitshake en bekijk goed wat de voedingswaarde zijn.

3. Eiwitshakes kosten geld

Tot slot zijn eiwitshakes niet gratis. Omgerekend zijn per gram eiwit de shakes niet heel duur maar je betaalt alsnog meer geld dan als je ze niet zou nemen!

Als je ze eigenlijk helemaal niet nodig hebt dan kun je je afvragen of je daar geld aan uit wilt geven.

Puisten van Eiwitshakes?!

Een nog bijkomende nadeel/bijwerking van het gebruik van eiwitshakes zijn de eiwitpuistjes…

Onder de mensen die veel eiwitten eten (of gebruik maken van eiwitshakes) is dit een bekend probleem.

Maar hoe komen dit soort eiwitpuisten nou tot stand? En wat kan je er tegen doen om ze in de toekomst te voorkomen?

Wil je hierover nu meer weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

De Beste Vegan Eiwitshakes

Vegan Eiwitshake, steeds meer mensen kiezen voor een vegan leefstijl.

Bij een vegan leefstijl vermijd je dierlijke voedingsmiddelen en kies je voor plantaardige producten. Om op deze trend in te spelen komen er steeds meer plantaardige eiwitshakes op de markt.

Vegan proteïne shakes worden gemaakt op basis van plataardige eiwitten.

Bij de productie van vegan proteïne shakes komt dus geen koemelk aan te pas. Net als Whey Eiwitshakes zijn deze plantaardige eiwitshakes perfect om op een makkelijk manier aan je dagelijkse eiwitten te komen.

Wil je nu meer weten over de beste vegan eiwitshakes? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Afvallen met Eiwitshakes

Veel mensen zijn vandaag de dag druk bezig met afvallen. We leven immers in een welvarend land met zeer veel verleidingen, dus de kans is vrij groot dat je dan ook sneller wat dikker wordt.

Voldoende bewegen en sporten is dan ook van groot belang tijden het afvallen maar voeding is net zo belangrijk, misschien zelfs wel belangrijker!

Eiwitshakes kunnen dan ook helpen bij het afvallen! Wil je nu meer weten over hoe eiwitshakes kunnen helpen tijdens het afvallen?

Klik dan snel op de onderstaande knop:

Afvallen met Eiwitshakes voor Vrouwen

Vandaag de dag wordt er voornamelijk gefocust op mannen als er wordt gesproken over de voordelen en effecten van eiwitshakes.

Maar voor vrouwen kunnen de voordelen voor gelden die proberen af te vallen. De effecten van eiwitten zijn precies hetzelfde voor vrouwen als voor mannen.

Vrouwen zijn echter meestal kleiner in totale lichaamsmassa dan mannen en kunnen daarom al de effecten en voordelen plukken bij een minder calorierijk eiwit supplementen.

Dit komt omdat vrouwen over de gehele dag minder calorieën nodig hebben, vooral als ze proberen af te vallen.

Ben je nu opzoek naar de beste eiwitshakes voor vrouwen? Klik dan op de onderstaande knop:

Hoeveel eiwitshakes moet je per dag nemen?

Hier kunnen we heel erg kort en duidelijk in zijn. Het maakt niet uit of je 2 eiwitshakes per dag of 3 eiwitshakes per dag neemt, het is juist van belang hoeveel eiwitten je in totaal op dagelijkse basis binnen krijgt. Dat is uiteindelijk bepalend voor je voortgangen als je bijvoorbeeld spiermassa wilt opbouwen.

Indien je een fanatieke sporter bent dan heb je zo rond de 1,4 en 2,0 gram eiwitten per kg lichaamsgewicht.

Het is absoluut mogelijk om de benodigde eiwitten uit je dagelijkse voeding te halen. Maar eiwitshakes zijn een handige manier om ervoor te zorgen dat je hoogwaardige eiwitten binnen krijgt die nodig zijn om spiergroei en herstel te bevorderen.

Eiwitshake als Maaltijdvervanger

We hebben het eerder op deze pagina gehad over het feit dat je geen complete maaltijden moet gaan vervangen met eiwitshakes.

Maar wist je dat er bepaalde eiwitshakes op de markt zijn die je wél kunt inzetten als maaltijdvervanger?

Dit zijn eiwitshakes die niet alleen rijk zijn in eiwitten maar ook voorzien zijn van de nodige voedingsvezels, vitaminen en mineralen.

Dit soort eiwitshakes als maaltijdvervanger kunnen bijvoorbeeld worden ingezet tijdens het afvallen. Op deze wijze kun je gemakkelijker afvallen maar toch alle nodige voedingsstoffen binnen krijgen.

Wil je nu meer weten over een eiwitshake als maaltijdvervanger? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Word je dik van eiwitshakes?

Eiwitshakes zijn misschien niet iets dat je elke dag op elk moment zou moeten consumeren. Eiwitshakes zijn net zoals andere voedingsmiddelen een bron van calorieën en energie. Indien je op dagelijkse basis meer eet dan wat je verbrandt dan zal dat op lange termijn leiden tot gewichtstoename.

Hetzelfde geldt voor eiwitshakes. Als je al veel calorieën en eiwitten uit je eten haalt en je extra eiwitshakes consumeert, dan zal je inderdaad dikker worden.

Als aankomen je doel is, kunnen eiwitshakes een goede opties zijn. Omdat doorgaans de meeste eiwitshakes laag in vetten en koolhydraten zijn is dit wel de beste optie om te helpen om droge spiermassa te krijgen in plaats van vet. (Let op! Dit is echter wel sterk afhankelijk van wat voor soort eiwitshake je neemt.)

Wil je nu meer weten over hoe je op de juiste wijze kunt aankomen met behulp van eiwitshakes? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Eiwitshake Recept

Je kunt uiteraard een eiwitshake kopen die al voorzien is van een lekker smaakje maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een eiwitshake te maken met behulp van een handig recept.

Sommige eitwitshakes kunnen een beetje saai zijn en soms zelfs chemisch smaken.

Om deze reden hebben we een aantal overheerlijke eiwitshake recepten voor je samengesteld. Wil je nu meer weten over de verschillende eiwitshake recepten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Kun je eiwitshakes nemen tijdens de zwangerschap

In principe kan het geen kwaad om eiwitshakes te nemen tijdens de zwangerschap. Je moet er echter wel bij stilstaan waarom je eiwitshakes neemt tijdens de zwangerschap.

Wil je een eiwitshake nemen tijdens de zwangerschap om af te vallen dan is het een enorme afrader! Het is namelijk niet verstandig om te diëten tijdens je zwangerschap.

Je kindje heeft namelijk voldoende vitamines, mineralen en bouwstoffen nodig om zicht optimaal te kunnen ontwikkelen.

Als je fanatiek sport en de eiwitshakes gebruikt om te herstellen of spiermassa wilt opbouwen dan kan het geen kwaad. Blijf onthouden dat eiwitshakes een aanvulling zijn en geen vervanging van gezonde voeding.

Vervang een maaltijd dus niet door een eiwitshake en varieer elke dag met gezonde voeding zoals verschillende soorten fruit, groente, granen en noten.

Creatine door Eiwitshake

Creatine door je eiwitshake doen? Je bent misschien net begonnen met sporten en je hebt hier en daar wat dingen gehoord over voedingssupplementen.

Je hebt al het nodige geprobeerd op te zoeken online maar door de bomen kun je het bos niet meer zien. Dit is vast zeer herkenbaar!

Dit is dan ook niet zo gek. De hoeveelheid verschillende soorten leveranciers en supplementen is echt gigantisch groot!

Je hebt misschien wel gehoord dat eiwitshakes het meest populaire supplement is wat gebruikt wordt in de wereld van fitness en (kracht)sport.

Zelf mensen die aan duursporten doen kunnen baat hebben bij het nemen van een eiwitshake. Zo kan een eiwitshake na het hardlopen ook al vele voordelen met zich meebrengen.

Ook heb je misschien wel gehoord dat creatine een must-have supplement is wanneer je fanatiek wilt beginnen met fitness.

Maar kun je deze 2 supplementen combineren met elkaar?

Wil je hierover nu meer weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

De Eiwitshake van de Action

We hebben het al vaker verteld maar vandaag de dag zijn er een tal van verschillende leverancier als het aankomt op eiwitshakes.

Niet alleen groot leveranciers van sport supplementen bieden eiwitshakes aan, ook de drogisterijen en prijsvechters doen hier aan mee.

Zo heeft de populaire prijsvechter de Action nu ook een eiwitshake is haar assortiment.

Maar kan deze eiwitshake wel op tegen de andere eiwitshakes op de sportsupplementenmarkt? Of kan je deze eiwitshake beter links laten liggen?

Dit en nog veel meer hebben we voor jou uitgezocht.

Wil je hier nu meer over weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

De Eiwitshake van de Kruidvat

We hebben gekeken naar de eiwitshake van de Action maar wist je dat ook de Kruidvat een eiwitshake heeft?

De Kruidvat heeft niet alleen een Whey eiwitshake maar ook een Isolaat en een Weight Gainer shake!

Maar net zoals met de andere bekende eiwitshakes, kan deze eiwitshake op tegen de andere eiwitshakes in de supplementenmarkt?

Of kan je deze eiwitshake beter skippen en gaan voor een populairder merk?

Dit en nog veel meer hebben we voor jou uitgezocht.

Wil je hier nu meer over weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Veel gestelde vragen over Eiwitshakes!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een eiwitshake. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Waarom moet je een eiwitshake drinken?

Eiwitshakes kun je drinken zodat je op een gemakkelijke manier aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen. Wanneer je een fanatieke sporter bent kunnen eiwitshakes een perfecte aanvulling zijn.

Wat is de beste eiwitshake?

Dat is sterk afhankelijk van je persoonlijke gezondheidsdoelen.

Wanneer kun je het beste een eiwitshake nemen?

Een eiwitshake kun je op elk moment van de dag nemen. Over het algemeen wordt er gezegd dat je zowel voor als na je training het beste een eiwitshake kunt nemen.

Wat voor soort eiwitshakes zijn er?

Er zijn een tal van verschillende soorten eiwitshakes, waaronder:
– Whey
– Caseïne
– Ei
– Rijst
– Hennep

Kun je met een eiwitshake afvallen?

Absoluut! Wel moet je onthouden dat het een hulp middel is voor bij het afvallen. Het is geen wondermiddel.

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingen en aanbiedingen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Eiwitshakes? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *