Fitness Schema voor Vrouwen: Afvallen

Fitness Schema Vrouwen Afvallen‘, dit is een zoekterm die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Wil jij graag een fit, gezond én mooi lichaam? Dan vind je op deze pagina informatie over hoe je dit kan bereiken en ook waar je het ideale fitness schema vrouwen afvallen kan vinden.

We vertellen je, hoe je het snelste en effectiefste kunt afvallen, zodat je een mooi en strak lichaam krijgt. Verder krijg je een aantal tips & trics hoe je kunt afvallen en je droomfiguur behoudt. De onderstaande informatie, samen met het fitness schema vrouwen voor afvallen, vormen de ideale combinatie om het lichaam van je dromen te bereiken!

Onderaan deze pagina gaan we het zelfs hebben over dé perfecte manier hoe je direct een vliegende start kunt maken met het afvallen als vrouw.

Laten we meteen beginnen!

fitness schema vrouwen afvallen

Wat is een Fitness Schema?

Laten we eerst gaan beginnen bij het begin, wat is een fitness schema? Een fitness schema of een trainingsschema is een overzichtelijke weergave van je wekelijkse trainingsplan. Dit trainingsplan is dan ook weer afgestemd op jouw persoonlijke fitnessdoelen, bijvoorbeeld afvallen of spiermassa opbouwen.

Je kunt zelf een fitness schema in elkaar zetten met oefeningen die bij je voorkeuren en doelen passen, een schema laten maken of er bijvoorbeeld een schema van het internet downloaden.

Wanneer je nog maar net begint met fitnessen kan het soms lastig zijn om er zelf achter te komen welk schema het meest geschikt is voor jou als individu. In dit geval is het soms aan te raden om er samen met een expert naar te kijken, of je gebruikt deze pagina als hulp en bron van inspiratie 😉

Begin je nu net met fitnessen en ben je opzoek naar een fitness schema voor beginners? Klik dan snel op de onderstaande knop:

We willen afvallen, waar moeten we beginnen?

Vandaag de dag horen we van veel vrouwen dat ze een klein beetje willen afvallen, een strakke buik willen hebben of een getoond lichaam willen hebben. Maar waar moet je dan precies beginnen?

Veel vrouwen denken dat ze bij het afvallen voornamelijk cardio moeten doen of dat ze zich moeten aansluiten bij groepslessen om die overtollige kilo’s te verbranden. Of sommige gaan zichzelf dan ook dagen lang uithongeren, totdat ze een moment van zwakten hebben en vervolgens alles er weer aan eten. Soms zijn ze na zo’n vreetbui zelfs zwaarder geworden! Dan ontstaat het wel bekende jo-jo effect.

Kom dit je bekend voor? Helaas is dit voor vele vrouwen (en mannen) het welbekende probleem. Maar wat moeten we dan doen om af te vallen? Geloof het of niet, maar wanneer je wilt afvallen, dan moet je je juist bezig gaan houden met krachttraining!

Nu horen we je al denken: “Wanneer ik begin met de zware gewichten, verander ik dan niet in de “vrouwelijke hulk?” Nee, niets is minder waar! Hieronder leggen we je exact uit hoe dat zit.

fitness schema vrouwen

Word je als vrouw gespierd door krachttraining te volgen?

We hebben het net gehad over trainen met gewichten en de vrouwelijke hulk worden, is dat wel zo? Word je daadwerkelijk super gespierd zodra je aan de gang gaat met zware gewichten? We gaan er niet omheen draaien en zeggen met volle overtuiging dat dat NIET het geval is.

Weet je wat het mooie van trainen met gewichten is? Je krijgt er juist een super mooi, strak, slank en gevormd lichaam van! Die super grote en gespierde mensen die je in de sportschool ziet rondlopen hebben er al jaren training op zitten om er zo uit te zien.

En 99 van de 100 keer zijn die gespierde mensen ook mannen. Is dat je opgevallen? Weet je hoe dat komt? Dat komt omdat mannen en vrouwen een andere hormoon huishouding hebben. Mannen hebben voornamelijk het hormoon ’testosteron’ in hun lichaam. Dit zorgt ervoor dat mannen vele malen sneller groot en gespierd kunnen worden.

Vrouwen hebben dit ook maar in veel mindere mate. Dit zorgt ervoor dat vrouwen nooit op natuurlijke manier net zo groot en gespierd kunnen worden.

Wanneer vrouwen zeer fanatiek gaan trainen met zware gewichten dan krijgen ze juist een mooi, strak en goed gevormd lichaam. Wees dus absoluut niet bang dat je ‘zo maar’ een gespierd lichaam krijgt.

Spiermassa opbouwen heeft ook nog een ander heel belangrijk voordeel. Spieren verbranden namelijk calorieën, ook in rust. Dus wanneer je wat goed gevormde spieren hebt opgebouwd, verbrand je calorieën, zelfs wanneer je rustig op de bang tv zit te kijken.

Hoe meer spiermassa je hebt opgebouwd, hoe meer calorieën je verbrand, en hoe meer je dus zal afvallen!

Ben je nu opzoek naar een fitness schema voor vrouwen om met behulp van krachttraining, sterker, fitter en strakker te worden?

Klik dan snel door op de onderstaande knop:

Kun je snel Afvallen met een Fitness Schema voor Vrouwen?

We willen allemaal zo snel mogelijk ons droom lichaam krijgen en met een strak en mooi gevorm lichaam over het strand lopen. Maar is dat wel mogelijk, zijn hier manieren voor en is dat ook wel verstandig? We hebben allemaal wel de mensen gezien die uren op de loopband of op de crosstrainer bezig zijn, maar jij weet straks beter!

Dit kan misschien wel gek klinken maar je moet voor het afvallen juist meer de focus liggen op de krachttraining. Je zal dus veel meer aan de slag moeten gaan met gewichten om het optimale resultaat te behalen. Cardio training heeft zeker nog wel een rol in het plan bij het behalen van je droomlichaam.

Cardio zorg er namelijk voor dat je je conditie en je uithoudingsvermogen verbeterd maar uiteraard ook zorgt voor dat kleine beetje extra vetverbranding. Waar cardiotraining niet voor zorgt, is het ontwikkelen van spieren, hier is dus krachttraining voor nodig.

Je moet echter wel oppassen dat je niet te snel gaat afvallen. Dit komt omdat als je te snel vet verbrand dan is de kans groot dat je ook spieren verbrand. Dit moet je juist niet willen! Bij het afvallen gaat het er juist om dat je dit geleidelijk en gecontroleerd doet. Aanvullend is het ook zo dat spieren ervoor zorgen dat je lichaam meer verbrand. Dus meer spieren betekent meer verbranding!

Bij het afvallen moet je blijven onthouden dat de enige manier om je doel te bereiken is dat je consistent moet zijn in je training en je voeding. Consistentie is het belangrijkste in het gehele proces!

Fitness Schema voor Vrouwen: Vetverbranding

We hebben soms ook wel eens de vraag gehad of we ook een compleet segment kunnen wijden aan het maken van een fitness schema voor vrouwen gefocust op vet verbranding. Want dat is toch heel wat anders dan afvallen, toch?

Dan hebben we goed nieuws voor je want wanneer je je bewust bezig houdt met op een goede manier afvallen, dan zal je automatisch ook vet gaan verbranden. Dus wanneer je wilt afvallen en vet gaan verbranden dan ben je met deze pagina op de juist plek!

Alle tips, trics en trainingsschema’s die je op deze pagina tegenkomt wat betrekking heeft op afvallen, hebben dan automatisch ook betrekking op vetverbranding. Twee vliegen in één klap dus!

Waar moet je rekening mee houden met je Trainingsschema?

Bij een trainingsschema is het vooral belangrijk dat je iedere keer tijdens je training een klein stukje verbetering ziet in je prestaties. Daar gaat het uiteindelijk om met je trainingen dat je iedere keer je grenzen verlegt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam voldoende prikkels krijgt om bijvoorbeeld meer te groeien in kracht en spiermassa, of om vet te verbranden en af te vallen.

Zo kun je fitness schema’s volgen die zich focussen op spierkracht, vet verbranden, spiermassa, uithoudingsvermogen of afvallen. Het verschil zit het hem dan voornamelijk in bij de aantal herhalingen die je doet. Indien je meer een schema volgt wat gefocust is op afvallen of vet verbranden, dan zit er aanvullend nog een element van cardio in.

Afvallen tips voor tijdens je trainingen

Nu we de basis hebben besproken over afvallen, waar je je daadwerkelijk op moet focussen met je training gaan we het nu hebben over het trainen zelf! Hieronder hebben we een aantal zeer praktische tips vermeld waar je op moet letten tijdens het afvallen voor vrouwen.

1. Leg de focus op krachttraining

We hebben het eerder op deze pagina hier al over gehad maar dit is zo belangrijk dat we dit nog een keer willen melden. Leg de focus van je training voornamelijk op krachttraining. Het doen van cardio heeft absoluut ook zo zijn plaats in je trainingen maar zie dat als een aanvulling op je training.

Een goede richtlijn is om je voor 80% op krachttraining te richten en voor 20% op cardio.

2. Pak de zwaardere gewichten

Wat je vaak ziet in de sportscholen is dat veel vrouwen veel herhalingen doen met lichtere gewichten. Dit met de achterliggende gedachten dat ze op deze wijze het beste resultaat kunnen behalen. Dit is helaas niet waar! Het is juist van belang dat je traint met zwaardere gewichten. Op deze wijze zal je zien dat je veel sneller resultaat boekt.

Dit komt omdat je het lichaam het signaal geeft dat het nog meer spierweefsel nodig heeft. Op deze wijze behoud je tijdens het afvallen je spieren en het zorgt er ook nog eens voor dat je extra snel afvalt.

3. Maak gebruik van compound oefeningen

Laten we beginnen bij het begin, wat zijn compound oefeningen?! Compound oefeningen zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan squatten of deadliften. Dan moet je meerdere spiergroepen tegelijkertijd activeren om de oefeningen goed uit te kunnen voeren.

Naast dat je een groot gedeelte van je lichaam tegelijk traint, verbruiken deze oefeningen ook enorm veel energie. Meer energie verbruik betekent meer afvallen!

Het veranderen van een Fitness Schema

Met je trainingen is het belangrijk om variatie aan te brengen in je fitness schema’s. Dit komt omdat je lichaam na 8 tot 10 weken gewend is aan bepaalde trainingsprikkels.

Om je lichaam voldoende te blijven prikkelen is het van belang om je trainingsschema aan te passen, of zelfs een geheel ander schema te volgen.

Maar wanneer weet je wanneer je moet veranderen van schema? Een goede indicatie om een ander schema te overwegen is wanneer je tegen een plateau aanloopt. Dit houdt in dat je tijdens je trainingen merkt dat je niet of nauwelijks nog vooruitgang boekt.

Het veranderen van schema’s brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Zo kan je er aan de ene kant achter komen op welke trainingsprikkel je lichaam het beste reageert. Aan de andere kant kan het wijzigen van je schema ook weer de progressie in een bepaalde oefening in de weg staan.

Wat echter vaak vergeten wordt is dat je wel plezier moet halen uit het schema wat je volgt. Het moet bijvoorbeeld niet de bedoeling zijn dat je jezelf tot elke oefening moet dwingen, puur omdat die oefeningen jou helpen om je fitness doel te bereiken.

fitness schema vrouwen afvallen

Voeding is ook van essentieel belang!

Het is uiteraard ook van groot belang om te kijken naar je voeding. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het fitness schema of de training zelf. Het gebeurd nog maar al te vaak dat dit onderdeel niet goed wordt aangepakt.

Wanneer je een strakke buik wilt dan is het verlagen van je vetpercentage van groot belang. Alleen wanneer je spieren gaat kweken zal je zichtbare resultaten boeken.

Ook is het van belang dat je genoeg eiwitten binnen krijgt zodat je spieren genoeg brandstof hebben om te groeien. Vind je het lastig om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen? Dan kunnen eiwitshakes wel die uitkomt zijn voor jou! Wanneer je echt een lager vetpercentage wilt behalen en serieus vet wilt kwijtraken is het van belang dat je eiwitshakes zonder suiker neemt. Dit zorgt ervoor dat je echt alleen maar de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ook bestaan er vandaag de dag proteïne shakes voor vrouwen! Met dit soort shakes zorg je ervoor dat je alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en het maximale uit je trainingen haalt.

Fitness Schema Vrouwen: Afvallen voor Thuis

We hebben je nu een aantal tips & trics gegeven over hoe je moet beginnen met fitnessen en waar je op moet letten qua voeding en trainingsschema.

Nu gaan we je een voorbeeld trainingsschema gegeven waarmee je direct aan de slag kunt gaan zodat je in ieder geval een startpunt hebt.

Dit schema is dan ook een zeer uitdagend, maar dit schema zorgt er dan wel voor dat je flink wat calorieën gaat verbranden.

Zoals belangrijk met elke training is een goede warm-up essentieel. Met de warming-up is het van belang dat je je hartslag verhoogt en dat je lichaam goed warm is.

Als warming-up kan je bijvoorbeeld touwtje springen, high knees of jumping jacks doen. Doe dit voor 5 minuten.

Uitleg voor Fitness Schema Vrouwen: Afvallen voor Thuis

We begrijpen dat wanneer je thuis aan het trainen bent dat je niet alle gemakken hebt van een sportschool. Dus bij de onderstaande oefeningen wordt er enkel gebruik gemaakt van lichaamsgewicht.

Omdat bij de onderstaande oefeningen enkel gebruik wordt gemaakt van lichaamsgewicht is het de bedoeling dat je binnen de opgegeven tijd zoveel mogelijk herhalingen doet en er rekening mee houdt dat je een goede vorm behoudt.

Het onderstaande schema bestaat slechts uit 4 verschillende oefeningen. Je begint bij oefening A. Zodra je deze oefening 1 minuut lang hebt gedaan ga je naar oefening B. Wanneer je deze oefening 1 minuut hebt gedaan ga je naar oefening C, etc.

Zodra je oefening A t/m oefening D hebt doorlopen, dan heb je 1 ronde gedaan. In totaal moet je tussen de 3 en 5 rondes doen.

Tot slot is het de bedoeling dat je zo min mogelijk rust neemt! Dit geldt zoveel voor tussen de oefeningen als tussen de verschillende rondes.

Dit zorgt ervoor dat je hartslag hoog blijft en dat je de maximale hoeveelheid calorieën verbrand.

OefeningRondesHerhalingen
APrisoner Squats3 – 51 minuut
BPrisoner Lunges3 – 51 minuut
CNinja Jumps3 – 51 minuut
DSkier Hops3 – 51 minuut
Fitness Schema voor Vrouwen: Afvallen voor Thuis

Om te beginnen met je trainingsschema voor thuis kun je dit schema hanteren voor 3 dagen in de week. Dit kun je bijvoorbeeld op de maandag, woensdag en vrijdag doen.

Om ervoor te zorgen dat je vooruitgang blijft maken moet je jezelf pushen om elke training meer herhalingen te doen. Ook al is het maar 1 herhalingen extra, dat is al vooruitgang. Houd dus voor jezelf bij hoeveel herhalingen je per oefening in elke minuut hebt gedaan. Op deze wijze kun je je vooruitgang bijhouden.

Oefening A: Prisoner Squats

Oefening B: Prisoner Lunges

Oefening C: Ninja Jumps

Oefening D: Skier Hops

Motivatie is belangrijk om je Trainingsschema vol te houden!

Om gemotiveerd te blijven moet je een schema gebruiken waar je achter staat en wat je met plezier kan uitvoeren. Als je bijvoorbeeld een keer echt geen zin hebt om benen te trainen, maak het jezelf dan niet te lastig en train een spiergroep waar je wel zin in hebt.

Zo kun je ten eerste moeiteloos alles geven in je training en houd je ten tweede het sporten leuk voor jezelf.

Trainingsschema voor Buik, Billen en Benen

We hebben je nu een voorbeeld schema gegeven van een trainingsschema wanneer als vrouw spiermassa wilt opbouwen. Maar misschien ben je wel opzoek naar een zeer specifiek fitness schema? Veel vrouwen willen tijdens hun training dan ook de focus leggen op de 3 beruchte B’s: Buik, Billen en Benen. Voor vele vrouwen zijn deze gebieden een grote onzekerheid. Gelukkig zijn er legio mogelijkheden om deze gebieden te trainen, zowel thuis als in de sportschool.

Zo zorg je niet alleen voor een gezond lichaam, maar ook voor een stuk meer zelfverzekerdheid. Hoe begin je nu? Welke oefeningen en trainingsschema’s zijn nu effectief voor de buik, billen en benen?

Om een strakke buik en stevige billen en benen te krijgen moet je niet alleen maar de juiste oefeningen doen. Je moet deze ook in een effectief trainingsschema toepassen.

Dit alles en nog veel meer behandelen we uitgebreid op de onderstaande pagina:

Fitness spullen voor Thuis kopen

Om je te helpen met het maken van een vliegende start voor je thuistraining hebben wij hieronder een overzicht gemaakt met handige fitness spullen voor thuis. Deze fitness spullen voor thuis kun je gebruiken in combinatie met de trainingsschema’s of je kunt er een compleet nieuwe work-out van maken. De opties zijn eindeloos!

Fitness spullen voor thuis kopen

Stokedale – Weerstandsbanden

Bol.com
v.a. € 19,- (5 Elastieken + Draagtas)

Fitness spullen voor thuis kopen

Workout Gear – Weerstandsbanden

Bol.com
v.a. € 12,95 (Weerstandsbanden Set)

Fitness spullen voor thuis kopen

Matchu Sports – Fitnessmat

Bol.com
v.a. € 22,75

weerstandsbanden

Athletix – Weerstandsbanden Set

Bol.com
v.a. € 13,95

trainingswiel kopen

Tunturi – Dubbele Trainingswiel

Bol.com
v.a. € 15,29

springtouw kopen

Springtouw

Bol.com
v.a. € 4,95

Gratis Fitness Schema voor Vrouwen: Afvallen

We hebben je nu een kant en klaar trainingsschema gegeven waarmee je effectief kunt afvallen. Ook heb je voldoende tips & trics gekregen waar je rekening mee moet houden wanneer je start met fitness. Het begin is er! Het is echter wel zo dat je niet voor altijd met hetzelfde schema kunt blijven trainen. Op ten duur raken je spieren gewend aan een bepaalde manier van trainen. Je moet je spieren blijven stimuleren en prikkelen om spiergroei te blijven bevorderen.

Bij Fitness en Krachttraining is de frequentie van je trainingen van groot belang. Hiermee bedoelen we hoe vaak je traint. Hieronder geven we je dan ook een gratis fitness schema voor vrouwen voor het afvallen waarmee je meerdere malen per week kunt gaan trainen.

Fitness-schema vrouwen buik billen benen
Afbeelding van een voorbeeld trainingsschema van het product Droog Trainen Protocol Vrouwen.
Fitness schema vrouwen bodyweight
Afbeelding van een voorbeeld trainingsschema voor thuis van het product Droog Trainen Protocol Vrouwen.

Dit is een klein voorproefje van het product Droog Trainen Protocol Vrouwen. Het product heeft zowel trainingsschema’s voor thuis als trainingsschema’s voor in de sportschool. Wil je meer weten? Lees snel verder.

Veel gestelde vragen over een ‘Fitness Schema voor Vrouwen: Afvallen’!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Fitness Schema voor Vrouwen: Afvallen. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is het beste fitness schema voor vrouwen?

Op deze pagina kun je een perfect voorbeeld vinden van een fitness schema voor vrouwen.

Zijn fitness schema voor thuis training effectief?

Absoluut! Veel mensen onderschatten hoe effectief thuis trainingsschema kunnen zijn. Lees hier alles over op de pagina.

Kun je afvallen met een fitness schema voor thuis?

Absoluut! Met een combinatie van gedisciplineerd trainen en goede voeding kun je snel en effectief afvallen.

Zijn er fitness schema’s voor beginners?

Absoluut! Het voorbeeld fitness schema op deze pagina is voor zowel beginners als gevorderden.

Wat kan je nog meer doen om snel en effectief af te vallen?

Op deze pagina kun je exact lezen wat je moet doen om nog sneller een slank en getoond lichaam te krijgen.

Hét Ultieme Fitness Schema voor Vrouwen voor het afvallen

We hebben je nu een aantal tips en schema’s gegeven zodat je net dat ene extra steuntje in de rug hebt om je fitness doelen te behalen. Dat zal je zeker kunnen gebruiken, want het lichaam van je dromen bereik je niet in één, twee, drie. Er is veel doorzettingsvermogen voor nodig en het is soms moeilijk om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Droog Trainen Protocol Vrouwen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Droog Trainen Protocol Vrouwen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor vrouwen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews. De trainingsschema’s zijn te gebruiken voor zowel de sportschool als thuis.

Mocht je dus opzoek zijn naar een fitness schema voor thuis trainingen, dan ben je ook hier aan het goede adres.

Als je met vragen zit, dan kan je er altijd bij de mannen van het Droog Trainen Academie terecht.

Het Droog Trainen Protocol Vrouwen is je ideale fitnessbuddy!

Droog Trainen Protocol Vrouwen Review

Droog Trainen Protocol Vrouwen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

  • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies
  • Wat moet je doen met krachttraining en cardio
  • Trainingsschema voor in de gym en thuis!
  • En nog veel meer…

Droogtrainen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met droogtrainen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over ‘Fitness Schema voor Vrouwen: Afvallen’? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *