Fitness Schema voor Vrouwen

Fitness schema vrouw. Vandaag de dag heersen er een aantal hardnekkig vooroordelen over krachttraining, met namen onder de vrouwen. Vaak wordt er gedacht dat bij het trainen met gewichten dit ernaar kan leiden dat je enorme spieren krijgt. Fitness, krachttraining of bodybuilding wordt dan ook vaak geassocieerd met enorme gespierde mannen.

Dit is dan ook niet zo gek omdat zij het toonbeeld zijn van wat er met trainen bereikt kan worden. Dat er echter enorm veel tijd, werk en toewijding voor nodig is om zo groot en gespierd te worden, wordt dan vaak over het hoofd gezien.

Als vrouwen aan het sporten slaan is het meestal om de 3 probleemgebieden aan te pakken: buik, billen en benen. De focus van de training ligt dan vaak op het ‘vet verbranden’ en simpelweg ‘werken aan het figuur’. Daarbij wordt krachttraining bewust vermeden uit angst om enorm gespierd te worden.

Op deze pagina kun je voor vrouwen een tal van verschillende soorten fitness schema’s vinden en hoe je het beste jouw fitness doelen kunt behalen.

Laten we direct beginnen!

fitness schema vrouw

Krachttraining of niet?

We gaan beginnen bij het begin en bespreken eerst wat basis informatie over het trainen zelf. Als vrouwen aan het sporten slaan is het meestal om de 3 probleemgebieden aan te pakken: buik, billen en benen.

De focus van de training ligt dan vaak op het ‘vet verbranden’ en simpelweg ‘werken aan het figuur’. Daarbij wordt krachttraining bewust vermeden uit angst om enorm gespierd te worden.

Het alternatief wat er dan vaak gekozen wordt is een groepsles volgen of zelfstandig een aantal cardio oefeningen doen.

Er is niets mis met het doen van cardiotrainingen of het volgen van groepslessen. Het is echter wel vaak zo dat het gewenste resultaat uitblijft. Dit hoeft niet zo te zijn! De oplossing hiervoor is het volgen van krachttraining! Lees snel verder.

Fitness schema voor Vrouwen: Beginners

Fitness Schema Vrouwen Afvallen‘, dit is een zoekterm die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Wil jij graag een fit, gezond én mooi lichaam? Dan vind je op deze pagina informatie over hoe je dit kan bereiken en ook waar je het ideale fitness schema vrouwen afvallen kan vinden.

We vertellen je, hoe je het snelste en effectiefste kunt afvallen, zodat je een mooi en strak lichaam krijgt. Verder krijg je een aantal tips & trics hoe je kunt afvallen en je droomfiguur behoudt.

De onderstaande informatie, samen met het fitness schema vrouwen voor afvallen, vormen de ideale combinatie om het lichaam van je dromen te bereiken!

Klik op de onderstaande knop en lees snel verder:

fitness schema vrouwen beginners

De vooroordelen over krachttraining

Vandaag de dag heersen er een aantal hardnekkig vooroordelen over krachttraining, met namen onder de vrouwen. Vaak wordt er gedacht dat bij het trainen met gewichten dit ernaar kan leiden dat je enorme spieren krijgt. Fitness, krachttraining of bodybuilding wordt dan ook vaak geassocieerd met enorme gespierde mannen.

Dit is dan ook niet zo gek omdat zij het toonbeeld zijn van wat er met trainen bereikt kan worden. Dat er echter enorm veel tijd, werk en toewijding voor nodig is om zo groot en gespierd te worden, wordt dan vaak over het hoofd gezien.

Het verschil tussen mannen en vrouwen zijn dan ook de hormonen. Over het algemeen hebben vrouwen een aanzienlijk lagere hoeveelheid testosteron ten opzichte van mannen. Het hormoon testosteron zorgt er juist voor dat er grote hoeveelheid spiergroei ontstaat.

Naast de grote hoeveelheid tijd en energie wat je in je trainingen moet stoppen, is het biologisch dus ook moeilijker voor vrouwen om snel spieren op te bouwen. Als vrouw hoef je je dus geen zorgen te maken dat je in een paar weken tijd veranderd tot een professionele bodybuilder.

Fitness Schema Vrouw: Hoe verbrand je effectief vet?

Bij het verbranden van vet wordt er vaak gedacht dat je enorm veel moet bewegen. Zolang je maar genoeg beweegt vliegen de extra kilo’s er vanaf, toch?

Ja en Nee….. helaas werkt vet verbranding niet zo gemakkelijk. Het is wel weer zo dat het afvallen en dus ook het vet verbranden te maken heeft met het aantal calorieën wat je op dagelijkse basis eet en hoeveel je verbruikt. Het meeste vet wordt echter verbrand gedurende de dag, wanneer je in rust bent.

Wanneer je een uur lang aan het zweten en zwoegen bent met een groepsles dan wordt er zeker ook vet verbrand. Maar wanneer je dit bekijkt over de gehele dag dan doet dat uurtje zwoegen in de groepsles niet zo gek veel. Daarom moeten we ervoor zorgen dat je tijdens je rust periode meer vet verbrand, en hoe doe je dat? Door meer spieren te kweken!

Een ander misverstand is dat je met bepaalde oefeningen vet in een specifiek gebied kunt verbranden. Een goed voorbeeld is het uitvoeren van honderden crunches om een platte buik te krijgen. Vet wordt geleidelijk verbrand en helaas hebben we zelf weinig invloed op welk vet als eerste aan de beurt is.

Dus in het kort samengevat, indien je snel en effectief wilt afvallen of vet verbranden met behulp van een fitness schema, dan is het van belang dat je JUIST aan krachttraining gaat doen.

Fitness schema voor Vrouwen: Afvallen

Fitness Schema Vrouwen Afvallen‘, dit is een zoekterm die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Wil jij graag een fit, gezond én mooi lichaam? Dan vind je op deze pagina informatie over hoe je dit kan bereiken en ook waar je het ideale fitness schema vrouwen afvallen kan vinden.

We vertellen je, hoe je het snelste en effectiefste kunt afvallen, zodat je een mooi en strak lichaam krijgt. Verder krijg je een aantal tips & trics hoe je kunt afvallen en je droomfiguur behoudt. De onderstaande informatie, samen met het fitness schema vrouwen voor afvallen, vormen de ideale combinatie om het lichaam van je dromen te bereiken!

Klik op de onderstaande knop en lees snel verder!

fitness schema vrouwen afvallen

Het verbranden van vet en ‘iets aan je figuur doen’

We hebben dus geconcludeerd dat het een goede strategie is, wanneer je meer vet wilt verbranden, dat je meer spieren moet opbouwen. Dit werkt ook wanneer je iets meer wilt doen aan je figuur. Het zijn dan ook voor een groot deel je spieren die vorm geven aan je lichaam. Voor een strakke buik of een strak lichaam zijn spieren onmisbaar.

Dit komt omdat elke extra kilo spier wat je weet op te bouwen toch weer 50 tot 75 kcal per dag extra verbrand. En dat terwijl je rust! Daarbovenop zal je ook meer calorieën gaan verbranden tijdens je training naarmate je meer spieren opbouwt.

Laten we hier dan een rekenvoorbeeldje bij pakken. Stel je weet in een jaar tijd 3 kilo spier extra te kweken. Dit levert een extra verbruik van minstens 150 kcal per dag, 1050 kcal per week. Daar zit dan de training zelf nog niet eens bij!

Een groot bijkomend voordeel van krachttraining, ten opzichte van cardiotraining, is dat cardiotraining op de langere duur geen extra calorieverbruik oplevert. Spieren daarentegen doen dit dan wel weer!

Desalniettemin is het aan te raden om naast krachttraining ook een vorm van cardio te doen. Cardio is goed voor de algemene conditie, een goede conditie helpt bij de krachttraining en vice versa.

Fitness schema voor Vrouwen: Droogtrainen

In je zoektocht naar een geschikt fitness schema voor vrouwen zal je ongetwijfeld wel eens de term ‘droog trainen‘ voorbij hebben zien komen. De term ‘droog trainen’ is een steeds populairder wordend begrip in de fitness wereld, maar wat houdt dat precies in?

Droogtrainen is niets meer en niets minder het afvallen of verbranden van vet, maar dat je dan een grotere nadruk legt op het behouden van zoveel mogelijk spieren. Dit zorgt er dan voor dat je een mooi, slank, strak en afgetraind lichaam krijgt. Perfect voor wanneer je je klaarmaakt voor het bikini seizoen.

Maar is droog trainen voor vrouwen zoveel anders? Het korte antwoord is NEE. De wijze waarop mannen en vrouwen zich bezig moeten houden met het droog trainen is in de essentie niet zoveel anders. Wel zijn er een aantal dingen waar vrouwen zich over het algemeen zorgen om kunnen maken.

Bijvoorbeeld, krijg je van al dat trainen dan geen enorme spierballen? Word ik niet een soort van gespierde vrouwelijke hulk?! Moet ik dan alleen maar kip, rijst en broccoli eten of kan het ook anders?

En hoe zit dit dan met het droog trainen voor vrouwen fitness schema? Hoe zit dit er dan uit?

Dit alles en nog veel meer behandelen we uitgebreid op de onderstaande pagina’s.

Klik op de onderstaande knoppen en lees snel verder!

droog trainen vrouw

Het nemen van de juist voeding en supplementen met fitness

Eén van de belangrijkste factoren bij het fitnessen of afvallen is het eten van de juiste voeding. Het volgen van een juist voedingsschema is een bepalende factor of je je fitness doelen behaalt. Een makkelijke en snelle manier om naast gezonde voeding eiwitten binnen krijgen is via eiwitshakes. Wanneer je echt een lager vetpercentage wilt behalen en serieus vet wilt kwijtraken is het van belang dat je eiwitshakes zonder suiker neemt. Dit zorgt ervoor dat je echt alleen maar de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ook bestaan er vandaag de dag proteïne shakes voor vrouwen! Met dit soort shakes zorg je ervoor dat je alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en het maximale uit je trainingen haalt.

Als je moeite hebt met letten op je voeding of als je nog niet helemaal thuis bent in wat je wel of niet zou moeten eten dan kan het helpen om een dieet te volgen. Daarbij kunnen supplementen een perfecte aanvulling zijn op een gezond voedingspatroon. Wanneer je bezig bent met afvallen dan kan het zo zijn dat je bepaalde vitamine en/of mineralen tekort komt. Dan zijn supplementen perfect geschikt om deze tekorten aan te vullen.

Fitness Schema voor Vrouwen: Buik, Billen en Benen

Fitness Schema Vrouw: Buik, Billen, Benen. De drie beruchte B’s: Buik, Billen en Benen. Voor vele vrouwen zijn deze gebieden een grote onzekerheid. Gelukkig zijn er legio mogelijkheden om deze gebieden te trainen, zowel thuis als in de sportschool.

Zo zorg je niet alleen voor een gezond lichaam, maar ook voor een stuk meer zelfverzekerdheid. Hoe begin je nu? Welke oefeningen en trainingsschema’s zijn nu effectief voor de buik, billen en benen?

Om een strakke buik en stevige billen en benen te krijgen moet je niet alleen maar de juiste oefeningen doen. Je moet deze ook in een effectief trainingsschema toepassen.

Dit alles en nog veel meer behandelen we uitgebreid op de onderstaande pagina.

Klik op de onderstaande knop en lees snel verder:

fitness schema vrouw buik billen benen

Vrouwen die Spiermassa willen Opbouwen

Fitness schema vrouwen Spiermassa“, dit is een zoekterm die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Wil jij graag een fit, gezond én mooi lichaam? Dan vind je op de onderstaande pagina informatie over hoe je dit kan bereiken en ook waar je het ideale fitness schema vrouwen spiermassa kan vinden.

We vertellen je, hoe jij het best aan je spiermassa kan werken, zodat je een mooi en strak lichaam krijgt. Verder vertellen we je over het belang van spiergroei in dit proces.

Onderstaande info, samen met het fitness schema vrouwen spiermassa, vormen de ideale combinatie om het lichaam van je dromen te bereiken!

fitness schema vrouwen spiermassa

Een Fitness Schema voor Vrouwen: 3 dagen Full Body

Samenvatting Fitness Schema
Hoofddoel:Vet verbranding
Trainingsniveau:Beginner
Type Training:Full Body
Frequentie:3x per week

Onderstaand geven we je een voorbeeld van een 3 dagen full body fitness schema speciaal voor vrouwen. Het fitness schema is ontworpen voor vrouwen die serieus een strak lichaam willen creëren.

De oefeningen die in het schema zijn verwerkt, zorgen ervoor dat alle spieren in het lichaam getraind worden. Dit schema in combinatie met een uitgebalanceerd voedingsschema kan ervoor zorgen dat er aardig wat vetten worden verbrand.

Wanneer je dit schema ook nog eens combineert met cardio, dan haal je het meeste uit je workout.

Je kunt de nadruk ook meer leggen op spiergroei wanneer je het aantal herhalingen verlaagd naar 8 tot 12. Het afwisselen van het aantal herhalingen heeft een positief effect op het lichaam, zo voorkom je dat je lichaam gewend raakt aan de prikkel en je ontwikkelt je spieren optimaal.

Zorg ervoor dat je tussen de trainingsdagen iedere keer minstens 1 dag rust neemt. Je kunt dan bijvoorbeeld op de maandag, woensdag en vrijdag trainen. De training duurt ongeveer een uur en langer zou een training niet moeten zijn. Na de training kan je eventueel nog wat cardio doen.

Fitness Schema Full Body

Dag 1OefeningSetsHerhalingenRust
45 Degree Leg Press3151 Minuut
Seated Row3151 Minuut
Chest Dips3151 Minuut
Upright Barbell Row3151 Minuut
Cable Curl3151 Minuut
Triceps Extension3151 Minuut
Cross Body Cunch31 Minuut1 Minuut
Fitness Schema voor Vrouwen: Full Body – Dag 1
Dag 2OefeningSetsHerhalingenRust
Squat3151 Minuut
Seated Calf Raise3151 Minuut
Lat Pull Down3151 Minuut
Dumbell Flys3151 Minuut
Triceps Kickback3151 Minuut
Standing Dumbell Curl3151 Minuut
Cable Crunch3151 Minuut
Fitness Schema voor Vrouwen: Full Body – Dag 2
Dag 3OefeningSetsHerhalingenRust
Lunges3151 Minuut
Wide Grip Pull Up3151 Minuut
Back Extension3151 Minuut
Barbell Bench Press3151 Minuut
Standing Barbell Curl3151 Minuut
Close Grip Bench Press3151 Minuut
Horizontal Leg Raise3151 Minuut
Fitness Schema voor Vrouwen: Full Body – Dag 3

Een paar kleine workout notities

  • Begin altijd je training met een goede warming-up! Dit is minimaal 5 tot 10 minuten een cardio oefening doen, op een matige tot hoge intensiteit.
  • Voordat je begin met de eerste set van een oefening wordt het aangeraden om een complete warm-up set te doen. Gebruik eerst licht gewicht (ca 50% van het gewicht waarmee je wilt beginnen), en doe dit voor 1 set met 15 tot 20 herhalingen.
  • Hanteer een rep-timing van 2-1-2. Dit houdt in 2 seconden zakken, 1 seconden vasthouden en dan weer 2 seconden omhoog. Let altijd goed op je houding en dat je de oefening technisch correct uitvoert.
  • Nadat je de workout hebt gedaan kan je eventueel nog een cooling-down doen. De intensiteit en de duur van je cooling-down is mede afhankelijk van je fitness doel.

Veel gestelde vragen over een Fitness Schema Vrouw!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Fitness Schema Vrouw’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is krachttraining goed voor je?

Jazeker! Wanneer je bijvoorbeeld wilt afvallen, wordt krachttraining juist aangeraden om te doen. Lees hier meer over.

Wat is het beste fitness schema voor vrouwen?

De beste schema’s voor vrouwen kun je vinden op deze pagina.

Zijn er schema’s speciaal voor vrouwen?

Jazeker! Ontdek hier meer over op deze pagina.

Zijn er speciale fitness schema’s voor vrouwen om thuis te volgen?

Absoluut! Op deze pagina kun je ze terug vinden.

Zijn er ook speciale ‘buik, billen, benen’ fitness schema’s voor vrouwen?

Jazeker! Op deze pagina kun je zo’n schema terugvinden.

Conclusie: Fitness Schema Vrouw

Wanneer je aan de gang gaat met een fitness schema voor vrouwen moet je ervoor zorgen dat je altijd het meeste uit je trainingen haalt en hard traint. Mits de uitvoering van je oefeningen er niet onder lijdt.

De bovengenoemde schema’s kunnen ook absoluut door mannen worden gevolgd, dat is geen enkel probleem.

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Droog Trainen Protocol Vrouwen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Droog Trainen Protocol Vrouwen vind je handige tips, complete fitness schema’s en nog veel meer special voor vrouwen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews. De trainingsschema’s zijn te gebruiken voor zowel de sportschool als thuis.

Mocht je dus opzoek zijn naar een fitness schema voor thuis trainingen, dan ben je ook hier aan het goede adres.

Een extra mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Droog Trainen Protocol Vrouwen is je ideale fitnessbuddy!

Droog Trainen Protocol Vrouwen Review

Wil jij ook direct starten met het krijgen van een mooi, strak en sterk lichaam?

JA! Ik wil het Droog Trainen Protocol Vrouwen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over een ‘Fitness Schema Vrouw’? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *