Fitness Schema voor Vetverbranding

Fitness Schema voor Vetverbranding‘, misschien heb je net een maand gehad vol met traktaties, hapjes, gebakjes en snacken. Of je gaat binnenkort op strandvakantie en en je figuur heeft meer weg van de bouw van een gemiddelde Mc Donalds bezoeker in plaats van die van een Griekse god.

Misschien ga je dan eindelijk beginnen aan dat goede voornemen om wat buikvet te verbranden, of wil je er gewoon goed uitzien zonder kleren?

Er is altijd wel een reden te bedenken voor wanneer je wilt afvallen. Het doet er niet toe of je een platte buik, een strakke buik of simpelweg er beter uit wilt zien, wij snappen het! Om deze reden hebben we op deze pagina een aantal fitness schema’s samengesteld waarmee je snel en effectief vet kunt gaan verbranden.

Onderaan deze pagina gaan we het zelfs hebben over dé perfecte manier hoe je direct een vliegende start kunt maken met het vet verbranden.

Laten we meteen beginnen!

fitness schema voor vetverbranding

Hoeveel moet je bewegen?

Wil je vet gaan verbranden, dan zal je moeten bewegen. Daarom raden we je aan om je in ieder geval aan de ‘beweegnorm’ en de ‘fitnorm’ te houden. De Nederlandse Norm Gezond Bewegen adviseert om minstens 5 dagen per week minimaal 30 minuten matig intensief te bewegen. Dit doe je door bijvoorbeeld een stevige wandeling te maken.

De Fitnorm geeft aan dat je minsten 3 dagen per week minimaal 20 minuten zwaar intensief beweegt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld hardlopen.

Wil je afvallen en afslanken, dan zal je echter nog een stapje extra moeten doen. Wil je niet alleen op gewicht blijven, maar wil je ook vet verbranden, dan is het aan te raden om ook aan krachttraining te doen. Het doen van krachttraining zorgt ervoor dat je zo min mogelijk spiermassa kwijtraak. Spiermassa is namelijk cruciaal tijdens het afvallen.

Hoe grote je spieren zijn, hoe meer energie ze verbruiken. En dus verbrand je met meer spiermassa ook meer vet, zelfs als je stilzit.

Het 2x doen aan krachttraining is voldoende om de vetverbranding in je lichaam goed op gang te houden. Het doen van intervaltraining is ook een goede keuze. Ook met wat extra matig intensief trainen kun je al de nodige vetmassa kwijtraken. Denk bijvoorbeeld aan stevig doorwandelen of fietsen.

Fitness Schema voor Vetverbranding: Beginners

Het onderstaande schema is een 3 dagen per week full body fitness schema. Het schema is speciaal ontworpen die niet voor massale spiergroei gaan en/of voor beginners. Het schema is vooral goed voor het tonen en versterken van de spieren. Je maakt er een compleet fitness programma van als je het combineert met cardio.

Blijf wel onthouden dat vetverbranding alleen lukt wanneer je een goed uitgebalanceerd dieet volgt. Zorg ervoor dat je 200 tot max 500 calorieën onder je dagelijkse voedingsbehoefte gaat zitten.

De nadruk van een schema wordt meer op spiergroei en/of onderhoud gelegd wanneer het aantal herhalingen wordt gereduceerd naar 8 tot 12. Het afwisselen van het aantal herhalingen heeft echter weer een positief effect op het lichaam. Dit voorkomt dat je spieren gewend raken aan de prikkels van het trainen. Het fitness schema duurt ongeveer 1 uur en langer zou een training niet moeten zijn. Na de training kan je eventueel nog wat cardio doen.

Het Full Body Fitness Schema

OefeningSetsReps
Leg Press315
Seated Row315
Chest Dups315
Upright Barbell Row315
Cable Curl315
Triceps Extension315
Cross Body Crunch315
Fitness Schema voor Vetverbranding: Beginners – Maandag
OefeningSetsReps
Squats315
Seated Calf Raise315
Lat Pulldown315
Dumbell Flys315
Triceps Kickback315
Standing Dumbell Curl315
Cable Crunch315
Fitness Schema voor Vetverbranding: Beginners – Woensdag
OefeningSetsReps
Lunges310 elke been
Wide Grip Pull Up315
Back Extensions315
Barbell Bench Press315
Standing Barbell Curl315
Close Grip Bench Press315
Horizontal Leg Raise315
Fitness Schema voor Vetverbranding: Beginners – Vrijdag

Een paar kleine workout notities

  • Begin altijd je training met een goede warming-up! Dit is minimaal 5 tot 10 minuten een cardio oefening doen, op een matige tot hoge intensiteit.
  • Voordat je begin met de eerste set van een oefening wordt het aangeraden om een complete warm-up set te doen. Gebruik eerst licht gewicht (ca 50% van het gewicht waarmee je wilt beginnen), en doe dit voor 1 set met 15 tot 20 herhalingen.
  • Hanteer een rep-timing van 2-1-2. Dit houdt in 2 seconden zakken, 1 seconden vasthouden en dan weer 2 seconden omhoog. Let altijd goed op je houding en dat je de oefening technisch correct uitvoert.
  • Nadat je de workout hebt gedaan kan je eventueel nog een cooling-down doen. De intensiteit en de duur van je cooling-down is mede afhankelijk van je fitness doel.

Vetverbranding voor Mannen en Vrouwen

We hebben nu al enorm veel algemene kennis en informatie behandelt wanneer het aankomt op vetverbranding met behulp van een fitness schema. Maar ben je nu specifiek opzoek naar een fitness schema wat zich richt op mannen of op vrouwen? Dan hebben wij dé pagina voor jou!

Kijk, in principe is er geen verschil tussen de manier waarop mannen en vrouwen vet verbranden, dit is nagenoeg allemaal hetzelfde. Wel leggen vrouwen weer nadruk op andere aspecten van hun lichaam dan mannen. Hier ontstaan dan echt de grootste verschillen.

Ben je nu specifiek opzoek naar een fitness schema voor mannen of vrouwen zodat je snel en effectief vet kunt verbranden? Klik dan snel op de onderstaande knoppen:


Een extra effectief Fitness Schema voor Vetverbranding

Wat is nu het idee achter dit schema? Het idee is echter zeer simpel. Er zijn 2 ‘workouts’ en per week doe je 4x een workout. De ene workout bestaat uit een aantal supersets waarbij je zoveel mogelijk sets moet doen binnen een bepaalde tijd. De andere workout bestaat uit een serie oefeningen die je achter elkaar moet uitvoeren.

De oefeningen worden met lichaamsgewicht of met een zeer laag gewicht gedaan. Op papier ziet het er allemaal heel gemakkelijk uit, maar reken maar dat je meer gaat zweten dan je in je voorgaande jaren van trainen hebt gedaan.

Workout A

Je kiest voor elke oefening een gewicht waarmee je net aan 10 herhalingen kunt doen. Met dat gewicht doe je per set 5 herhalingen. Je doet de sets van elke oefeningenpaar achter elkaar, zonder rust!

Je begint dus bij de eerste paar oefeningen, 1A en 1B. Het is de bedoeling dat je in 10 minuten tijd zoveel mogelijk herhalingen doet, heen en weer springend tussen oefening 1A en 1B. Je rust alleen wanneer je voelt dat je dit nodig hebt, of wanneer je vorm achteruit gaat.

Als de 10 minuten voorbij zijn rust je 2 tot 3 minuten, waarna je door gaat naar de volgende paar oefeningen, 2A en 2B etc.

Oefening
1AGoblet Squat
1BChin-Ups
2A(Dumbell) Push Press
2BDumbell Bent over Row
3ADumbell Bench Press
3BJump Squats
Fitness Schema voor Vetverbranding – Workout A

Workout B

Bij deze workout is het de bedoeling dat je dit uitvoert als een circuittraining. Alle 6 de oefeningen worden achter elkaar uitgevoerd. Zodra je alle oefeningen 1x hebt doorlopen dan heb je 1 ronde gedaan.

Bij elke oefening doe je 10 herhalingen, tussen de oefeningen neem je ongeveer 30 seconden rust voordat je verder gaat naar de volgende. In totaal moet je 3 rondes doorlopen. Probeer elke week het gewicht of volume te verhogen. Als het echt goed gaat dan kun je ervoor kiezen om nog een extra ronden te doen. Altijd jezelf blijven uitdagen!

OefeningHerhalingen
Dumbell Hang-Pull10
Dumbell Push-Up into Row10
Lunges10 (per kant)
Jump Squats10
Dumbell Swings10
Cross Body Mountain Climbers10 (per kant)
Fitness Schema voor Vetverbranding – Workout B

Bij 4 Dagen Trainen per Week

Onderstaand hebben we een overzichtje gemaakt voor wanneer je van plan bent om 4 dagen in de week te gaan trainen.

MaandagWorkout A
DinsdagWorkout B
WoensdagRust
DonderdagWorkout A
VrijdagWorkout B
ZaterdagRust
ZondagRust

Bij 3 Dagen Trainen per Week

Vervolgens hebben we onderstaand een overzichtje gemaakt voor wanneer je van plan bent om 3 dagen in de week te gaan trainen. Om goed uit te komen met je dagen kijken we per 2 weken.

Week 1MaandagWorkout A
Week 1DinsdagRust
Week 1WoensdagWorkout B
Week 1DonderdagRust
Week 1VrijdagWorkout A
Week 1ZaterdagRust
Week 1ZondagRust
Week 2MaandagWorkout B
Week 2DinsdagRust
Week 2WoensdagWorkout A
Week 2DonderdagRust
Week 2VrijdagWorkout B
Week 2ZaterdagRust
Week 2ZonderdagRust

Voeding is ook van essentieel belang!

Het is uiteraard ook van groot belang om te kijken naar je voeding. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het fitness schema of de training zelf. Het gebeurd nog maar al te vaak dat dit onderdeel niet goed wordt aangepakt.

Wanneer je een strakke buik wilt dan is het verlagen van je vetpercentage van groot belang. Alleen wanneer je spieren gaat kweken zal je zichtbare resultaten boeken.

Ook is het van belang dat je genoeg eiwitten binnen krijgt zodat je spieren genoeg brandstof hebben om te groeien. Vind je het lastig om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen? Dan kunnen eiwitshakes wel die uitkomt zijn voor jou! Wanneer je echt een lager vetpercentage wilt behalen en serieus vet wilt kwijtraken is het van belang dat je eiwitshakes zonder suiker neemt. Dit zorgt ervoor dat je echt alleen maar de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ook bestaan er vandaag de dag proteïne shakes voor vrouwen! Met dit soort shakes zorg je ervoor dat je alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en het maximale uit je trainingen haalt.

Ben je opzoek naar aanvullende supplementen die jou kunnen helpen om nog sneller af te vallen en vet te verbranden? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Veel gestelde vragen over een ‘Fitness Schema voor Vetverbranding’!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Fitness Schema voor Vet verbranding. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is het beste fitness schema voor vetverbranding?

Op deze pagina kun je een perfect voorbeeld vinden van een fitness schema voor vetverbranding.

Zijn fitness schema voor thuis training effectief?

Absoluut! Veel mensen onderschatten hoe effectief thuis trainingsschema kunnen zijn. Lees hier alles over op de pagina.

Kun je vet verbranden met een fitness schema voor thuis?

Absoluut! Met een combinatie van gedisciplineerd trainen en goede voeding kun je snel en effectief vet verbranden.

Zijn er fitness schema’s voor beginners?

Absoluut! Het voorbeeld fitness schema op deze pagina is voor zowel beginners als gevorderden.

Wat kan je nog meer doen om snel en effectief vet te verbranden?

Op deze pagina kun je exact lezen wat je moet doen om nog sneller een slank en getoond lichaam te krijgen.

Hét Ultieme Fitness Schema voor het Vetverbanding!

We zijn alweer aan het einde van deze pagina gekomen. We hebben nu enorm veel behandeld hoe je op de beste en snelste manier kunt vet kunt verbranden. Ook hebben we je voorbeelden gegeven van oefeningen en schema’s zodat je zelf aan de slag kunt gaan om snel en effectief af te vallen.

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Droog Trainen Protocol Mannen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Droog Trainen Protocol Mannen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor Mannen.

.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews. De trainingsschema’s zijn te gebruiken voor zowel de sportschool als thuis.

Mocht je dus opzoek zijn naar een fitness schema voor thuis trainingen, dan ben je ook hier aan het goede adres.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Droog Trainen Protocol Mannen is hét ideale product voor het krijgen van je lichaam van je dromen!

Droog Trainen Protocol Mannen

Droog Trainen Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

  • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies
  • Wat moet je doen met krachttraining en cardio
  • Trainingsschema voor in de gym en thuis!
  • En nog veel meer…

Droogtrainen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met droogtrainen!

P.S. ben je nu opzoek naar het Droog Trainen Protocol speciaal voor vrouwen? Klik dan snel op de onderstaande knop en begin met het krijgen van het lichaam van je dromen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over ‘Fitness Schema voor Vetverbranding’? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *