Fitness Schema voor Thuis

Fitness Schema voor Thuis‘. Wanneer je op internet zoekt naar de termen ’thuis schema voor afvallen’ of nog korten ’thuis schema afvallen’, dan staat dit hoog in de lijst. Wat ons echter opvalt bij dit soort schema’s is dat er een vertekend beeld wordt gegeven. Er wordt namelijk vaak beweerd dat je door enkel dit schema te volgen enorm veel kilo’s kwijt kunt raken.

Enkel afvallen met een trainingsschema voor thuis kan wel, maar dan moet je daar bovenop toch echt minimaal 5 uur matig tot intensief cardio bij aan toevoegen. Dit niveau van cardio is alleen voor getrainde sporters mogelijk om direct te doen. Onze gok is dat de meeste die zoeken naar een thuis schema voor afvallen niet in staat zijn om direct 5 uur of meer aan cardio te doen.

Ook kan het zijn dat je juist opzoek bent naar een fitness schema voor thuis waarmee je spiermassa en/of kracht kunt opbouwen. Maar is dat wel mogelijk? We gaan je het korte antwoord geven en dat is een ‘JA‘! Veel mensen zijn hier sceptisch om maar vandaag gaan we dit op deze pagina ook uitgebreid behandelen.

Laten we direct beginnen!

fitness schema voor thuis

Thuis Afvallen met een Fitness Schema

We gaan uiteraard beginnen bij het begin, kun je afvallen met behulp van een fitness schema? Het korte antwoord is ja en nee. Een fitness schema voor thuis kan jou absoluut helpen om jouw fitness doelen te bereiken, maar dat is maar een deel van het verhaal.

Alleen met een goed trainingsschema kom je er niet. Er bestaat ook geen trainingsschema die op zichtzelf zorgt voor meer spiermassa. Wel bestaan er dan weer trainingsschema’s die zonder een voedingsschema kunnen zorgen voor bijvoorbeeld een beter conditie. Maar ook hier beïnvloed het voedingsschema deels het eindresultaat.

We kunnen dan ook wel zeggen dat bij het behalen van je fitness doelen dat zowel het trainingsschema als je voeding met bijbehorende voedingsschema van essentieel belang is. Leg daarom nooit de focus op alleen het trainingsschema!

Hoe ziet een Thuis Schema voor Afvallen eruit?

Bij het afvallen is het van belang dat je meer energie verbrand dan wat je op dagelijkse basis tot je neemt. Simpel gezegd, je moet meer verbruiken dan wat je eet. Je verwacht van een fitness schema wat bijvoorbeeld gericht is op afvallen dat je daar veel calorieën meer gaat verbranden.

Om deze reden zijn fitness schema’s voor vetverbranding vaak opgebouwd uit circuits. Circuits zijn simpel gezegd 2 of meer oefeningen die je achter elkaar doet, waarbij je geen tot weinig rust neemt. Daarnaast zullen dat soort trainingsschema’s een cardio activiteit bevatten of aanbevelen. Met cardio moet je denken aan hardlopen, fietsen, roeien, zwemmen of skeeleren.

Uiteraard zijn dit allemaal activiteiten die zeer goed zijn voor het afvallen en het verbranden van vet. Helaas is er vaak wel wat mis met de beloftes die dat soort trainingsschema’s maken. Met enkel zo’n schema kom je er namelijk niet. Sterker nog, zo kom je er nooit….

Wil je namelijk met succes afvallen of vet verbranden dan moet je namelijk spiermassa opbouwen. Dit is misschien wel enorm tegenstrijdig maar toch is het zo. Wil je nu meer weten waarom je beter spiermassa kunt trainen als je wilt afvallen of vet verbranden? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Hoeveel energie verbrand je per uur en per training

Voor dit rekensommetje gaan we het eenvoudig benaderen. We hanteren dat je per dag ongeveer 2400kcal verbruikt aan energie. In de praktijk verschilt dit echter sterk van persoon tot persoon. Dit kan variëren van ongeveer 1800 calorieën tot duizenden calorieën.

Als je 2400 kcal per dag verbruikt, dan verbruik je gemiddeld 100 calorieën per uur omdat een dag 24 uur bevat. Maar hoeveel energie verbranden we nu eigenlijk per uur tijdens het trainen?

Een zeer afgetrainde atleet kan bij een goede inspanning maximaal 1000kcal per uur aan trainen verbranden. Een normale en beginnende sporter moet al heel erg blij zijn met 400 cal per uur aan trainen. Dit is hetzelfde voor wanneer je een fitness schema volgt wat zich focust op afvallen.

Iemand van 80kg moet ongeveer 5km hardlopen om rond de 400 kcal te verbranden. Denk je dat je meer inspanning levert in een uur circuit training met rust ertussen? De meesten denken namelijk van wel. Dit komt omdat wij mensen on energieverbruik al snel met 300 tot 400% overschatten!

Dat houdt in dan je rustig kunt denken dat je makkelijk 1200 tot 1600 kcal hebt verbruikt tijdens je training. Echter, het is vaak zo dat je al blij moet zijn met 400 verbrande calorieën in een uur trainen.

Er is weinig verschil in Fitness Schema’s

We gaan nu misschien wel het belangrijkste van deze pagina bespreken. Je zult namelijk zien dat er weinig verschil zit in de verschillende soorten trainingsschema’s en de hoeveelheid energie verbruik. Een trainingsschema voor afvallen bestaat meestal uit circuits van 3-4 oefeningen en daarna of daartussen heb je een beetje rust.

Ga er dan maar vanuit dat je 30 tot 45 minuten van het uur actief aan he trainen bent. Dit doe je in de regel met oefeningen met relatief lichte gewichten. Wanneer je bezig bent met een fitness schema voor spiermassa dan train je maar 20 minuten van het uur effectief en met veel zwaardere gewichten. Hoe zwaarder een gewicht/oefening des te meer energie dit per herhaling kost.

Vergelijk dit maar met 100 stappen wandelen ten opzichte van 100 stappen sprinten. Dat laatste kost namelijk veel meer energie. Met een goede training van spiermassa verbrand je waarschijnlijk maar 505 tot misschien 100 kcal minder per training, ten opzichte van een schema wat gericht is op afvallen.

Kortom, het schema maakt het verschil niet wanneer je wilt afvallen!

Zijn Thuis Schema’s voor afvallen nog minder effectief?

Nu gaan we nog even wat specifieker kijken naar de fitness schema’s namelijk de schema’s speciaal voor thuis. Met een thuis schema voor afvallen train je waarschijnlijk grotendeels met je eigen lichaamsgewicht. En de meeste trainingen zullen geen uur duren.

Stel je traint toch een uur, dan mag je heel blij zijn als je 300 tot 400 calorieën verbrand. Vergeet dan ook niet dat je al die 100 kcal ‘extra’ verbrand met normaal leven. Dus we kunnen zeggen dat je 200 tot 300 kcal extra verbrand met je thuis training. Dit is overigens lang niet zo slecht!

Denk dus niet dat het thuis trainen geen nut heeft!

Het effectiefste schema om af te vallen

Wanneer je echt veel energie wilt verbranden dan moet je zo lang mogelijk op een zo hoog mogelijk tempo bewegen. Als je bijvoorbeeld een uur kunt hardlopen met 10 km/uur, dan verbrand je al snel rond de 600 tot 900 calorieën (hoe zwaarder je bent, hoe meer je verbrandt).

Als je dit ook nog eens een paar keer per week doet dan schiet dat lekker op, toch? Echter, als je alleen maar je uithoudingsvermogen traint dan verlies je (veel) spiermassa. Dit is juist niet de bedoeling!

Als je eenmaal bent afgevallen dan zie je er misschien veel minder strak uit dan dat je had gehoopt. Dat is de reden waarom je aan krachttraining moet doen. Zowel tijdens het afvallen, maar vooral ook alle andere weken van het jaar. Hiermee bouw je spiermassa op als je veel kcal consumeert, en behoud je zoveel mogelijk spiermassa als je aan het afvallen bent.

Dus alleen maar duursport zorgt er ook voor dat je veel spiermassa verliest. Een afgetraind lichaam laat jouw spieren zien. Of ze nu groot of klein zijn. En dat is waarschijnlijk het resultaat dat je wenst. Dit concept bestaat namelijk al een zeer lange tijd in de fitnesswereld. Deze manier van trainen heet namelijk ‘Droog Trainen’. De gedachten hierachter is dat je zoveel mogelijk vet verbrandt en tegelijkertijd zoveel mogelijk spiermassa behoudt.

Wil je nu meer hierover weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Fitness Schema voor Thuis: Krachttraining met Dumbells

Zoals je hebt kunnen lezen op deze pagina maakt het niet zo gek veel uit wat voor soort fitness schema je gebruikt. Of het schema zich nu focus op afvallen, vet verbranding, krachttraining of spiermassa. Ook heb je kunnen lezen dat wanneer je wilt afvallen dat je dan juist moet focussen op het opbouwen van spiermassa en kracht.

Om je training thuis zo effectief mogelijk te maken gaan we nu een fitness krachttrainingsschema voor thuis behandelen. Met dit Full Body schema kun je flink wat vooruitgang boeken en het instapniveau is relatief laag. Vergeet niet, uiteindelijk gaat het om je eigen inzet!

Om deze reden raden wij je aan om tenminste 3x in de week deze training uit te voeren voor optimale groei van de spieren. Probeer na elke training minstens 1 dag rust te nemen. De rustdagen hebben je spieren nodig om te herstellen, want in principe breek je ze af tijdens je training.

Let Op! Voor dit onderstaande schema wordt er gebruik gemaakt van een halter set.

OefeningSetsRepsSpiergroep
Push Ups4Tot FalenBorstspieren
Sit Ups4Tot FalenBuikspieren
Dumbell Shoulder Press410Schouder
Dumbell Curl410Biceps
Dumbell Triceps Extension410Triceps
Dumbell Bent Over Row410Rug
Dumbell Squat410Benen
Thuis Schema met Gewichten

Fitness Schema voor Thuis: Krachttraining zonder Gewichten

We snappen dat niet iedereen de nodige spullen bezit om met bijvoorbeeld dumbells of gewichten aan de gang te gang. Om deze reden gaan we hieronder een fitness schema voor thuis zonder gewichten behandelen.

We raden je echter wel aan om halters of dumbells aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat je meer gevarieerde oefeningen kunt doen.

Met zowel dit schema als het bovengenoemde schema raden we je aan dit te combineren met een klein beetje cardio. Dit kan bijvoorbeeld hardlopen, joggen of touwtje springen zijn.

OefeningSetsRepsSpiergroep
Push Ups4Tot FalenBorstspieren
Diamond Push Ups4Tot FalenBorstspieren/Triceps
Air Squats410Benen
Lunges410Billen/Benen
Crunches410Buikspieren
Plank430 secBuikspieren
Back Extension410Onderrug
Thuis Schema zonder Gewichten

Voeding is ook van essentieel belang!

Zoals we eerder op deze pagina al hebben vermeld is voeding enorm belangrijk. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het fitness schema of de training zelf. Het gebeurd nog maar al te vaak dat dit onderdeel niet goed wordt aangepakt.

Wanneer je een strakke buik wilt dan is het verlagen van je vetpercentage van groot belang. Alleen wanneer je spieren gaat kweken zal je zichtbare resultaten boeken.

Ook is het van belang dat je genoeg eiwitten binnen krijgt zodat je spieren genoeg brandstof hebben om te groeien. Vind je het lastig om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen? Dan kunnen eiwitshakes wel die uitkomt zijn voor jou! Wanneer je echt een lager vetpercentage wilt behalen en serieus vet wilt kwijtraken is het van belang dat je eiwitshakes zonder suiker neemt. Dit zorgt ervoor dat je echt alleen maar de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ook bestaan er vandaag de dag proteïne shakes voor vrouwen! Met dit soort shakes zorg je ervoor dat je alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en het maximale uit je trainingen haalt.

Ben je opzoek naar aanvullende supplementen die jou kunnen helpen om nog sneller af te vallen en vet te verbranden? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Fitness Schema voor Thuis: Afvallen zonder Gewichten

Het volgende schema wat we gaan behandelen is een fitness schema wat meer gefocust is op het afvallen. Dit houdt dus inderdaad in dat we te maken gaan krijgen met circuits. Het is een relatief kort en eenvoudig fitness schema maar laat je daardoor niet misleiden.

Dit schema is dan ook een zeer uitdagend, maar dit schema zorgt er dan wel voor dat je flink wat calorieën gaat verbranden.

Zoals belangrijk met elke training is een goede warm-up essentieel. Met de warming-up is het van belang dat je je hartslag verhoogt en dat je lichaam goed warm is.

Als warming-up kan je bijvoorbeeld touwtje springen, high knees of jumping jacks doen. Doe dit voor 5 minuten.

Uitleg voor Fitness Schema voor Thuis: Afvallen zonder Gewichten

We begrijpen dat wanneer je thuis aan het trainen bent dat je niet alle gemakken hebt van een sportschool. Dus bij de onderstaande oefeningen wordt er enkel gebruik gemaakt van lichaamsgewicht.

Omdat bij de onderstaande oefeningen enkel gebruik wordt gemaakt van lichaamsgewicht is het de bedoeling dat je binnen de opgegeven tijd zoveel mogelijk herhalingen doet en er rekening mee houdt dat je een goede vorm behoudt.

Het onderstaande schema bestaat slechts uit 4 verschillende oefeningen. Je begint bij oefening A. Zodra je deze oefening 1 minuut lang hebt gedaan ga je naar oefening B. Wanneer je deze oefening 1 minuut hebt gedaan ga je naar oefening C, etc.

Zodra je oefening A t/m oefening D hebt doorlopen, dan heb je 1 ronde gedaan. In totaal moet je tussen de 3 en 5 rondes doen.

Tot slot is het de bedoeling dat je zo min mogelijk rust neemt! Dit geldt zoveel voor tussen de oefeningen als tussen de verschillende rondes.

Dit zorgt ervoor dat je hartslag hoog blijft en dat je de maximale hoeveelheid calorieën verbrand.

OefeningRondesHerhalingen
APrisoner Squats3 – 51 minuut
BPrisoner Lunges3 – 51 minuut
CNinja Jumps3 – 51 minuut
DSkier Hops3 – 51 minuut
Fitness Schema voor Thuis: Afvallen zonder Gewichten

Om te beginnen met je trainingsschema voor thuis kun je dit schema hanteren voor 3 dagen in de week. Dit kun je bijvoorbeeld op de maandag, woensdag en vrijdag doen.

Om ervoor te zorgen dat je vooruitgang blijft maken moet je jezelf pushen om elke training meer herhalingen te doen. Ook al is het maar 1 herhalingen extra, dat is al vooruitgang. Houd dus voor jezelf bij hoeveel herhalingen je per oefening in elke minuut hebt gedaan. Op deze wijze kun je je vooruitgang bijhouden.

Oefening A: Prisoner Squats

Oefening B: Prisoner Lunges

Oefening C: Ninja Jumps

Oefening D: Skier Hops

Een Fitness Schema voor Thuis én in de Sportschool!

We hebben je nu al een tal van verschillende soorten fitness schema’s voor thuis gegeven waarmee je direct aan de slag kunt gaan. Ook heb je voldoende tips & trics gekregen waar je rekening mee moet houden wanneer je start met fitness.

Het begin is er! Het is echter wel zo dat je niet voor altijd met hetzelfde schema kunt blijven trainen. Op ten duur raken je spieren gewend aan een bepaalde manier van trainen. Je moet je spieren blijven stimuleren en prikkelen om het droog trainen te blijven bevorderen.

Bij fitness en krachttraining is de frequentie van je trainingen van groot belang. Hiermee bedoelen we hoe vaak je traint. Hieronder laten we je een voorproefje zien van een fitness schema voor afvallen waarmee je meerdere malen per week kan gaan trainen.

Om je een stapje de goede richting op te helpen laten we je een voorproefje zien van een trainingsschema waarmee je meerdere malen per week kan gaan trainen.

droog trainen schema
Afbeelding van een voorbeeld trainingsschema van het product Droog Trainen Protocol Mannen.
Droog Trainen Schema
Afbeelding van een voorbeeld trainingsschema voor thuis van het product Droog Trainen Protocol Vrouwen.

Dit is een klein voorproefje van het product Droog Trainen Protocol. Het product heeft zowel trainingsschema’s voor thuis als trainingsschema’s voor in de sportschool. Het product is verkrijgbaar in een versie speciaal voor vrouwen en een versie speciaal voor mannen!

Fitness spullen voor Thuis kopen

Om je te helpen met het maken van een vliegende start voor je thuistraining hebben wij hieronder een overzicht gemaakt met handige fitness spullen voor thuis. Deze fitness spullen voor thuis kun je gebruiken in combinatie met de trainingsschema’s of je kunt er een compleet nieuwe work-out van maken. De opties zijn eindeloos!

Fitness spullen voor thuis kopen

Tunturi – Dumbellset 15 KG

Bol.com
v.a. € 57,49 (9-delig set)

Fitness spullen voor thuis kopen

FitFlex – Resistance Band Set

Bol.com
v.a. € 19,97 (Weerstandsbanden Set)

Fitness spullen voor thuis kopen

Sport Springtouw

Bol.com
v.a. € 11,95

Fitness spullen voor thuis kopen

Stokedale – Weerstandsbanden

Bol.com
v.a. € 19,- (5 Elastieken + Draagtas)

Fitness spullen voor thuis kopen

Workout Gear – Weerstandsbanden

Bol.com
v.a. € 12,95 (Weerstandsbanden Set)

Fitness spullen voor thuis kopen

Matchu Sports – Fitnessmat

Bol.com
v.a. € 22,75

weerstandsbanden

Athletix – Weerstandsbanden Set

Bol.com
v.a. € 13,95

trainingswiel kopen

Tunturi – Dubbele Trainingswiel

Bol.com
v.a. € 15,29

springtouw kopen

Springtouw

Bol.com
v.a. € 4,95

Veel gestelde vragen over een ‘Fitness Schema voor Thuis’!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Fitness Schema voor Thuis. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je spiermassa opbouwen met een fitness schema voor thuis?

Absoluut! Op deze pagina kun je precies zien je hoe dat kunt doen

Zijn fitness schema voor thuis training effectief?

Absoluut! Veel mensen onderschatten hoe effectief thuis trainingsschema kunnen zijn. Lees hier alles over op de pagina.

Kun je afvallen met een fitness schema voor thuis?

Jazeker! Maar je kunt hier niet volledig op bouwen. Voeding is ook van essentieel belang!

Kun je kracht opbouwen met een fitness schema voor thuis?

Absoluut! Zelfs in het gemak van je eigen huis kun je kracht in je spieren opbouwen

Zijn er fitness schema’s voor thuis waarbij je geen gebruik maakt van gewichten?

Die zijn er voor de volle 100%! Lees op deze pagina welke schema’s er allemaal zijn.

Hét Ultieme Fitness Schema voor Thuis en in de Sportschool!

We zijn alweer aan het einde van deze pagina gekomen. We hebben nu enorm veel behandeld over fitness schema’s voor thuis. Ook hebben we je voorbeelden gegeven van oefeningen en schema’s zodat je zelf thuis aan de slag kunt gaan.

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Droog Trainen Protocol Mannen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Droog Trainen Protocol Mannen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor Mannen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews. De trainingsschema’s zijn te gebruiken voor zowel de sportschool als thuis.

Mocht je dus opzoek zijn naar een fitness schema voor thuis trainingen, dan ben je ook hier aan het goede adres.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Droog Trainen Protocol Mannen is hét ideale product voor het krijgen van je lichaam van je dromen!

Droog Trainen Protocol Mannen

Droog Trainen Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

  • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies
  • Wat moet je doen met krachttraining en cardio
  • Trainingsschema voor in de gym en thuis!
  • En nog veel meer…

Droogtrainen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met droogtrainen!

P.S. ben je nu opzoek naar het Droog Trainen Protocol speciaal voor vrouwen? Klik dan snel op de onderstaande knop en begin met het krijgen van het lichaam van je dromen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over ‘Fitness Schema voor Thuis’? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *