Fitness Schema voor Mannen

Fitness schema man. Vandaag de dag bestaan er echt een tal van verschillende soorten fitness schema’s voor mannen op het internet. Soms kan je door de bomen het bos niet meer zien! En welke schema is nou goed voor welk fitness doel?

Ook is er zeeën aan informatie beschikbaar over wat je nou wel en niet moet doen tijdens je trainingen. Vaak is het dan ook nog zo dat je iets leest op de ene pagina, en vervolgens weer het totaal tegenovergestelde op de andere pagina. Wat moet je nu aanhouden?

Rondom het gebruiken van de juiste voeding, supplementen en eiwitshakes bestaan er vaak ook nog een tal van onduidelijkheden. Wat moet je nu wanneer eten, hoeveel eiwitten moet ik nu nemen voor spieropbouw? Bestaat er wel zoiets als ‘slechte’ voeding?!

Ons doel met deze pagina is dan ook om hier duidelijkheid in te creëren, en voor eens en altijd al deze verschillende fitness mythen te ontkrachten.

Op deze pagina kun je voor mannen een tal van verschillende soorten fitness schema’s vinden en hoe je het beste jouw fitness doelen kunt behalen.

Laten we direct beginnen!

fitness schema man

Waarom je Spiermassa moet opbouwen?!

Voor sommige kan de bovenstaande hoofdstuk titel een beetje verwarrend zijn, want misschien ben je helemaal niet opzoek naar een fitness schema om spiermassa op te bouwen. Misschien wil je wel afvallen of juist kracht opbouwen. Waarom beginnen we dan hiermee?

Voor de meeste mensen die weinig sporten geldt dat ze heel erg graag een gezonder en gespierder lichaam zouden willen hebben.

Vaak kiezen vrouwen ervoor om slanker te worden door aan lange cardio trainingen te beginnen. Terwijl de meeste mannen juist gespierder willen worden en daarom kiezen voor fitness, krachttraining of bodybuilding.

Het grappig is juist dat het voor vrouwen ook aan te raden is om aan krachttraining te doen. Dit vanwege 2 belangrijke redenen:

 • Krachttraining is een goede manier om veel calorieën te verbranden

 • Door krachttraining krijg je juist een strak en atletisch lichaam

Vrouwen maken zich vaak zorgen dat zodra ze één keer een dumbell oppakken dat ze dan binnen no-time een soort van vrouwelijke hulk worden. Gelukkig is dit niet het geval!

.

Maar hoe zit dat dan met mannen? Indien je wilt afvallen dan is het opbouwen van spiermassa ook absoluut aan te raden. Zodra je meer spiermassa opbouwt zorgt dat ervoor dat je meer calorieën gaat verbranden. Wanneer je meer calorieën verbrand zorgt dit er weer voor dat je sneller zal afvallen. Dit even heel erg in het kort met betrekking tot afvallen.

Wil je nu meer kracht opbouwen dan is het opbouwen van spiermassa ook zeker aan te raden. Deze 2 gaan vaak ook hand in hand. Zonder spiermassa kun je actief geen kracht genereren. Daarom is in theorie ieder schema voor spiermassa ook een schema voor spierkracht. Met meer spiermassa kun je simpelweg meer kracht genereren.

Uiteraard hebben verschillende mannen verschillende fitness doelen. Het maakt niet uit wat je fitness doel ook is want er is altijd wel een passend fitness schema voor. Ben je nu een beginner, wil je afvallen, vet verbranden, spiermassa opbouwen, kracht opbouwen of thuis trainen? Voor alles is een passend schema!

Fitness Schema voor Mannen: Afvallen

Fitness Schema Mannen Afvallen‘, dit is een zoekterm die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Wil jij graag een fit, gezond én mooi lichaam? Dan vind je op deze pagina informatie over hoe je dit kan bereiken en ook waar je het ideale fitness schema mannen afvallen kan vinden.

Net zoals bij het opstellen van een fitness schema wat gericht is op spiergroei, zal je bij een fitness schema gericht op het afvallen ook gemotiveerd moeten blijven. Aangezien de zomer eraan zit te komen, zullen vele van de mannen willen trainen.

We vertellen je, hoe je het snelste en effectiefste kunt afvallen, zodat je volledig klaar bent voor het strandseizoen. De onderstaande informatie, samen met het fitness schema mannen voor afvallen, vormen de ideale combinatie om het strak getrainde lichaam van je dromen te bereiken!

Klik snel op de onderstaande knop en lees verder!

fitness schema mannen afvallen

Beginners Schema voor Fitness

Fitness Schema voor Mannen: Beginners‘, je wilt graag beginnen met trainen maar je hebt geen idee wat je moet doen of waar je moet beginnen? Dat is geen enkel probleem! Op deze pagina vind je dan ook schema’s waar je als beginner mee aan de gang kunt gaan. Met deze basis oefeningen heb je alles wat je nodig hebt om een strak en atletisch lichaam te trainen.

Met elke beginnend fitness schema voor mannen is het van belang dat je start met een lage intensiteit en volume, om dit vervolgens langzaam op te bouwen. Vaak zien we gebeuren dat mannen die net beginnen met fitness dat ze van alles aanpakken maar nooit echt doorzetten. Hier gaan we dan ook direct verandering in brengen.

Onderaan deze pagina gaan we het zelfs hebben over dé perfecte manier hoe je direct een vliegende start kunt maken om als man jouw fitness doelen te behalen.

Klik snel op de onderstaande knop en lees verder!

fitness schema mannen beginners

Fitness schema voor Mannen: Droogtrainen

In je zoektocht naar een geschikt fitness schema voor mannen zal je ongetwijfeld wel eens de term ‘droog trainen‘ voorbij hebben zien komen. De term ‘droog trainen’ is een steeds populairder wordend begrip in de fitness wereld, maar wat houdt dat precies in?

Droogtrainen is niets meer en niets minder het afvallen of verbranden van vet, maar dat je dan een grotere nadruk legt op het behouden van zoveel mogelijk spieren. Dit zorgt er dan voor dat je een mooi, slank, strak en afgetraind lichaam krijgt. Perfect voor wanneer je je klaarmaakt voor het strandseizoen.

Maar is droog trainen voor mannen zoveel anders? Het korte antwoord is NEE. De wijze waarop mannen en vrouwen zich bezig moeten houden met het droog trainen is in de essentie niet zoveel anders.

De essentie is hetzelfde maar mannen hebben er toch een wat ander beeld bij dan vrouwen.

Wanneer de zomer weer dichterbij komt dan willen we uiteraard onze resultaten kunnen showen op het strand. Dit is dan hét moment om te gaan beginnen met droog trainen. Vele hebben namelijk uren in de sportschool getraind om groot en gespierd te worden. Tijdens het bulken kan het zo zijn dat er een extra laagje vet is ontstaan. Dit zorgt er dan voor dat je niet de volledige spierdefinitie hebt.

Om ervoor te zorgen dat je je spieren volledig kunt showen, zonder al te veel spieren kwijt te raken aan het afvallen, moet je dus beginnen met droog trainen. Hoe dit alles exact werkt kun je lezen op onderstaande pagina!

Klik snel op de onderstaande knop en lees verder!

droog-trainen-man

Spiermassa Opbouwen: Fitness Schema Mannen

Fitness Schema Mannen Spiermassa‘, dit is een zoekterm die we de laatste tijd steeds vaker voorbij zien komen. Het opbouwen van spiermassa wordt ook wel geassocieerd met bodybuilding waarbij je gericht oefeningen doet om je spieren groter te maken.

Uiteraard hoef je niet aan bodybuilding te doen of een bodybuilder te zijn om spiermassa op te willen bouwen. Het kan uiteraard ook gewoon zo zijn dat je een bepaald lichaamsbeeld voor ogen hebt en dat je kosten wat het kost dat fitness doel wilt behalen.

Arnold Schwarzenegger zag zichzelf als een beeldhouwer die zijn lichaam wilde perfectioneren met behulp van krachttraining.

Wanneer je wilt beginnen met het opbouwen van spiermassa is het noodzakelijk dat je een gezonde levensstijl gaat hanteren. Deze gezonde levensstijl is gelukkig zeer gemakkelijk en snel te implementeren.

Vandaag gaan we jou dan ook precies vertellen hoe je snel en effectief veel spiermassa kunt opbouwen. De onderstaande informatie, samen met het fitness schema mannen voor spiermassa, vormen de ideale combinatie om het lichaam van je dromen te bereiken!

Klik snel op de onderstaande knop en lees verder!

fitness schema mannen spiermassa

Een Fitness Schema voor Mannen: Full Body

Wanneer je net begint met krachttraining, dan is het belangrijk dat je het jezelf niet zo moeilijk maakt. Kies daarom voor het full body fitness schema. Wanneer je bijvoorbeeld nog nooit met gewichten heb getraind kun je het beste een volledige lichaamsroutine 2 a 3 keer per week doen.

Een 4-daags split schema of een upper/lower split schema is iets waar we later uitgebreid op terug komen. Als je gevorderd bent met krachttraining, lees dan toch even mee want ook het onderstaande full body schema kan voor jou interessant zijn!

Het kan namelijk nooit kwaad om eens over te stappen naar een compleet andere manier van trainen.

De kunst van het opbouwen van spiermassa is om je spieren iedere keer weer te prikkelen zodat ze blijven groeien!

Jarenlang hetzelfde fitness schema gebruiken zorgt er namelijk voor dat je spieren gewend raken de de prikkels. Dit zal vroeg of laat stagnatie in je lichamelijk vooruitgang tot gevolg hebben.

Wat is een Full Body Fitness Schema?

Een full body fitness schema is een schema waarmee je je hele lichaam op één dag traint. Op deze manier train je al je spiergroepen tijdens een training en zal je als beginnende krachtsporter sneller resultaten boeken.

Met een full body fitness schema wordt er meer nadruk gelegd op de belangrijkste compound oefeningen ten opzichten van isolatieoefeningen. De reden waarom we ons in het begin wat minder richten op isolatieoefeningen (één spiergroep) of split schema’s is omdat je eerst de belangrijkste compoundoefeningen onder de knie moet krijgen.

Isolatieoefeningen zijn voornamelijk bedacht om meer definitie in een spier te krijgen.

Compoundoefeningen zijn fitness oefeningen waarbij meerdere spiergroepen tegelijkertijd worden getraind.

Met compoundoefeningen ondergaan jouw spieren de grootste weerstand en zal je lichaam er alles aan doen om je spieren geleider aan groter en sterker te laten worden.

Het belangrijkste aan een Full Body Fitness Schema

Het hanteren van een full body fitness schema is ideaal om als beginnende krachtsporter snel spiermassa en spierkracht op te bouwen. Maar er is één dinge wat enorm belangrijk is bij een full body training, en dat is het nemen van voldoende rust!

Wil je als beginner maximale resultaten behalen met krachttraining? Let er dan op dat je met een full body fitness schema om de dag traint.

Dat wil zeggen dat je 3 keer per week traint (bijv. maandag, woensdag en vrijdag) met rustdagen er tussendoor. De gewichten waarmee je dit trainingsschema uitvoert is nu niet zo belangrijk.

Waar je vooral op moet letten is dat je de uitvoering en de techniek van de oefening goed doet.

Fitness Schema voor Mannen: Full Body

OefeningSetsReps
Squatten315
Bent Over Row315
Bankdrukken315
Lat Pull Down315
Military Press315
Barbell Curl212
Triceps Push Down212
Fitness Schema voor Mannen: Full Body – Week 1 t/m Week 8

Nadat je 8 weken dit schema hebt gehanteerd kun je overstappen naar het volgende schema hieronder. In deze fase worden de trainingsgewichten belangrijker. De laatste herhalingen van iedere set moeten moeilijk gaan.

Gaat het je te gemakkelijk af? Verhoog dan de gewichten!

OefeningSetsReps
Squatten412
Cable Row312
Schuin Bankdrukken310
Lat Pull Down310
Shoulder Dumbell Press310
Dumbell Curl310
Triceps Push Down310
Fitness Schema voor Mannen: Full Body – Week 9 t/m Week 16

Upper- en Lowerbody Fitness Schema voor Mannen

Het volgende fitness schema wat we gaan behandelen is een upper- en lowerbody schema. Dit is een splitschema waarbij het lichaam onderverdeeld is in 2 groepen:

 • Bovenlichaam
 • Onderlichaam

Elke groep wordt vervolgens afzonderlijk getraind in de sportschool.

De upperbody training richt zich op de volgende spiergroepen:

 • Borst

 • Rug

 • Schouders

 • Biceps

 • Triceps

De lowerbody training richt zich voornamelijk op de spiergroepen in je onderlichaam:

 • Bovenbenen

 • Hamstrings

 • Kuiten

 • Onderrug

 • Buikspieren

Fitness Schema voor Mannen: Upper- & Lowerbody

OefeningSetsReps
Incline Bankdrukken412
Cable Crossover412
Military Press312
Close Grip Bench Press310
T-Bar Row312
Barbell Curl310
Fitness Schema voor Mannen: Upper- & Lowerbody – Maandag
OefeningSetsReps
Squatten412
Leg Press412
Deadlift310
Calf Press410
Flat Bench Lying Leg Raise412
Fitness Schema voor Mannen: Upper- & Lowerbody – Dinsdag
OefeningSetsReps
Pull Ups38
Barbell Row410
Bankdrukken410
Hammer Curl310
Skullcrushers310
Side Lateral Raise310
Fitness Schema voor Mannen: Upper- & Lowerbody – Donderdag
OefeningSetsReps
Deadliften410
Seated Leg Curl412
Front Squats312
Calf Raises410
Crunches415
Fitness Schema voor Mannen: Upper- & Lowerbody – Vrijdag

Toelichting op het fitness schema

Met het hierboven vermelde fitness schema komt het neer op 2 keer per week je bovenlichaam trainen en 2 keer per week je onderlichaam. Mocht je weinig vrije tijd hebben om te sporten of duurt het langer voordat je herstelt van een intensieve training, dan kan je ook een 3-daagse versie als alternatief nemen.

In dat geval train je dan op de even-weken:

 • Upperbody 2 keer per week

 • Lowerbody 1 keer per week

En op de oneven-weken train je dan:

 • Upperbody 1 keer per week

 • Lowerbody 2 keer per week

Van elke oefening doe je 3 setjes en doorgaans 8 tot 12 herhalingen per set.

Let erop dat je met een upper/lowerbody trainingsschema niet tot spierfalen traint want dat kan leiden tot een overbelasting van je centrale zenuwstel.

Het Upper- Lowerbody schema kan zowel door beginners als gevorderde krachtsporters worden gebruikt.

4-Dagen Split Fitness Schema voor Mannen

Het laatste fitness schema wat we vandaag gaan bespreken is de 4-daagse split training. Het 4-daagse splitschema is de volgende stap om meer spiermassa te kweken en spierkracht op te bouwen.

Het is één van de meest effectieve fitness schema’s die je kunt volgen om spiermassa op te bouwen. Het is dan ook geen wonder dat dit schema door veel gevorderde krachtsporters en bodybuilders wordt gebruikt.

Wel moeten we zeggen dat alle eerder behandelde fitness schema’s op deze pagina leiden tot het gewenste resultaat.

Ben je een beginner, start dan eerst met een full body of upper/lower fitness schema voordat je overstapt naar een splitschema.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je als gevorderde bodybuilder al jaren traint met een 4- of 5-daagse splitschema en het tijd vindt worden voor wat anders. In dat geval kan je ook overstappen naar een ander schema. Denk niet dat één versie de beste is.

Zoals we al eerder hebben vermeld is afwisseling voor spiermassa opbouwen ongelooflijk belangrijk.

Het menselijk lichaam is namelijk ingesteld op gewenning!

Om spiergroei te stimuleren, mag het lichaam juist niet wennen aan het schema dat je volgt. Steeds een nieuwe stimulans leidt tot optimale groei van spieren.

Daarmee bedoelen we dat je na een paar maanden moet wisselen naar een ander schema. Met het 4-daagse splitschema breng je de frequentie terug waarmee je de spiergroepen per week traint. Maar niet getreurd want je verhoogt het aantal dagen dat je naar de sportschool gaat!

 • In dit schema worden je spiergroepen over 4 trainingen per week verdeeld en train je de spiergroepen normaal gesproken één keer per week.

 • Per workout ga je aan de slag met twee spiergroepen.

Fitness Schema voor Mannen: 4-Daagse Splitschema

OefeningSetsReps
Bankdrukken412
Incline Dumbell Press412
Dumbell Flyes412
Dippen3Tot Falen
Skull Crushers412
Tricep Extensions310
Fitness Schema voor Mannen: 4-Daagse Splitschema – Maandag
OefeningSetsReps
Wide Grip Lat Pulldown412
Deadliften410
Cable Rows410
Dumbell Curls48
Barbell Curls (Ez-Bar)410
Close Grip Chin Ups36
Fitness Schema voor Mannen: 4-Daagse Splitschema – Dinsdag
OefeningSetsReps
Military Press410
Lateral Shoulder Raises310
Front Raises38
Situps415
Crunches420
Planken430 sec
Fitness Schema voor Mannen: 4-Daagse Splitschema – Donderdag
OefeningSetsReps
Squatten410
Seated Leg Press310
Seated Leg Curl312
Standing Calf Raises412
Fitness Schema voor Mannen: 4-Daagse Splitschema – Vrijdag

Veel gestelde vragen over een Fitness Schema Man!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Fitness Schema Man’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is het beste fitness schema voor mannen?

Helaas bestaat er niet zoiets als ‘het beste fitness schema’. Wel kun je op deze pagina een tal van verschillende fitness schema’s vinden voor al jouw fitnessdoelen

Bestaan er ook home workout schema’s voor mannen?

Absoluut! Op deze pagina kun je ook verschillende fitness schema’s voor mannen voor thuis vinden.

Zijn er ook fitness schema’s speciaal voor mannen?

Jazeker! Ontdek al dit soort schema’s op deze pagina.

Wat is het verschil tussen alle fitness schema’s die je online kunt vinden?

Elke fitness schema is weer gemaakt voor een specifiek fitness doel. Wil je bijvoorbeeld afvallen, kracht of spiermassa opbouwen?

Zijn er ook fitness schema’s voor beginners?

Ja! Ongeacht op welk niveau je nu zit, er is altijd wel een schema voor jouw niveau.

Conclusie: Fitness Schema voor Mannen

Wanneer je aan de gang gaat met een fitness schema voor mannen moet je ervoor zorgen dat je altijd het meeste uit je trainingen haalt en hard traint. Mits de uitvoering van je oefeningen er niet onder lijdt.

De bovengenoemde schema’s kunnen ook absoluut door mannen worden gevolgd, dat is geen enkel probleem.

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Spiermassa Protocol Mannen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Spiermassa Protocol Mannen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor Mannen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews.

Mocht je opzoek zijn naar een compleet fitness schema voor je spiermassa en krachttrainingen, dan ben je hier aan het goede adres.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Spiermassa Protocol Mannen is hét ideale product voor het krijgen van je lichaam van je dromen!

spiermassa protocol mannen

Spiermassa Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

 • Hoe kan je jouw spieropbouw maximaliseren
 • Flexibel Diëten met minimale restricties
 • Complete Full Body Trainingsschema’s
 • En nog veel meer…

Spiermassa opbouwen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met spiermassa opbouwen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over een ‘Fitness Schema Man’? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *