Hoelahoep Fitness Schema

‘Hoelahoep Fitness Schema’. De in de jaren 50 razend populaire hoelahoep is binnen de fitness wereld weer opkomt! De fitness hoelahoep, ook wel sporthoepel, hulahoop of fitness hoepel werd eind 2013 in een wetenschappelijk onderzoek onder de loep genomen. Het verschil tussen een standaard hoepel en een fitness hoelahoep is dat deze zwaarder en dikker is. Dit zorgt ervoor dat de fitness hoelahoep oefeningen makkelijk uit te voeren zijn.

Er zijn veel mensen die beweren dat de bobbels aan de binnenkant van de hoepel hetzelfde effect hebben als accupunctuur of een massage. Eén ding is zeker… de fitness hoelahoep is een super leuk product om te gebruiken in je trainingen.

Om deze reden gaan we vandaag een aantal hoelahoep fitness schema behandelen waarmee je een vliegende start kunt maken.

Laten we direct beginnen!

Hoelahoep Fitness Schema

De Geschiedenis van de Fitness Hoelahoep

We gaan eerst wat algemene geschiedenis behandelen over de fitness hoelahoep. In 1958 brachten Richard Knerr en Arthur Melin, 2 Amerikaanse studenten, de hoelahoep op de markt. Het bedrijf, genaamd Wham-O, ging de hoepels in pvc produceren en wist een ware rage te veroorzaken. Er werden meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht in 2 jaar tijd! Tegenwoordig is de hoelahoep te verkrijgen in alle soorten en maten, en zijn er tal van varianten bedacht op de klassieker.

Hoelahoep Fitness Schema voor Beginners

Uiteraard is het de bedoeling dat je uiteindelijk met gemak 30 tot 60 minuten kunt hoelahoepen, maar het is aan te raden om rustig te beginnen. Onderstaand gaan we 2 verschillende voorbeelden van een hoelahoep schema geven die je kunt toepassen:

 • Schema 1: 2 dagen hoelahoepen, 1 dag rust
 • Schema 2: 1 dag 2 keer (ochtend en avond) hoelahoepen), 1 dag rust

Begin de eerste 2 keer met 2 minuten hoelahoepen, 1 minuut linksom en 1 minuut rechtsom. Verhoog dit om de 2 keer hoelahoepen met een halve minuut op beide kanten. De bovengenoemde schema’s zien er dan als volgt uit:

Schema 1

DagTijd
Maandag2 minuten
Dinsdag2 minuten
WoensdagRust
Donderdag3 minuten
Vrijdag3 minuten
ZaterdagRust
Zondag4 minuten
Maandag4 minuten
Hoelahoep Fitness Schema 1

Schema 2

DagTijd
Maandag2x 2 minuten
DinsdagRust
Woensdag2x 3 minuten
DonderdagRust
Vrijdag2x 4 minuten
ZaterdagRust
Zondag2x 5 minuten
MaandagRust
Hoelahoep Fitness Schema 2

Aanvullende Fitness Hoelahoep Tip

Hieronder geven we je nog een aantal aanvullende hoelahoep tips:

 • Begin met een goede warming up om blessures te voorkomen

 • Span de buikspieren goed aan voor het beste resultaat

 • Verhoog de snelheid wanneer je comfortabel bent met de basis

 • Draai en dans om de uitdaging te verhogen

Nog een Hoelahoep Fitness Schema

Om je nog een extra stapje op weg te helpen hebben we nog een hoelahoep fitness schema opgesteld. Dit schema is een wat groter en uitgebreider fitness schema. Zoals je onderstaand kunt zien is dit een schema wat gebaseerd is op een maand lang geleidelijk opbouwen.

DagMinuten
1 en 21 minuut
3 en 42 minuten
5 en 63 minuten
7 en 84 minuten
9 en 105 minuten
11 en 126 minuten
13 en 147 minuten
15 en 168 minuten
17 en 189 minuten
19 en 2010 minuten
2111 minuten
2212 minuten
2313 minuten
2414 minuten
2515 minuten
2616 minuten
2717 minuten
2818 minuten
2919 minuten
3020 minuten
Hoelahoep Fitness Schema: Opbouwen

Onthoud wel dat dit een schema is waarmee je in de loop van 30 dagen opbouwt naar 20 minuten lang hoelahoepen. Het is dan ook de bedoeling dat je de helft van de tijd linksom hoepelt, en de andere helft van de tijd rechtsom hoepelt. Dit om te zorgen dat er een symmetrische spierontwikkeling plaatsvindt.

De Warming-Up

Voordat je begint met een hoelahoep fitness schema is het van belang dat je eerst een goede warming up doet. De warming up zal ongeveer 3 tot 5 minuten duren en bestaat voornamelijk uit het na bootsen van de hoelahoep beweging:

 1. Ga in het midden van je hoepel staan en beweeg je heupen 1 minuut rustig van voor naar achter met je handen in je zij.
 2. Sta weer in het midden van de cirkel en beweeg je heupen 1 minuut van links naar rechts.
 3. Pak de fitness hoelahoep vast en beweeg de hoepel tot boven je hoof en weer terug naar je heup. Doe dit ook ongeveer 1 minuut.

Warming-Up Specificaties:

 • Spiergroep: Billen, Benen, Core en Rug
 • Intensiteit: Laag
 • Duur: 3 tot 5 minuten

Stretchen

Ook het stretchen is van groot belang tijdens je hoelahoep trainingen. Eén van de mogelijkheden is om de hoepel met beide handen vast te pakken en de hoepel over je hoofd achter je te plaatsen. Strek beide armen zo ver mogelijk uit, maar pas op dat je dit niet te ver doet.

Een andere mogelijkheid om te stretchen is door de hoepel achter je neer te zetten. Reik met een arm over je hoofd, houd je heupen recht, en rek met je rechter arm schuin links de licht in. Doet dit aan beide kanten ongeveer 5 tot 10 seconden.

De Hoelahoep Beweging

Het kan zo zijn dat je volledig nieuw bent bij het hoelahoepen. Om deze reden gaan we hieronder de basis beweging beschrijven. Houd de hoelahoep vast te hoogte van je taille, plaats je voeten op schouder breedte en zet één been iets voor de ander. Geef de hoepel een zwaai. Draai de fitness hoelahoep om je lichaam door je heupen van voor naar achter te bewegen. Hierbij moet je gevoel ontwikkelen voor wanneer je de heupen naar voren of naar achteren beweegt.

Hoelahoep Beweging Specificaties:

 • Spiergroep: Core
 • Intensiteit: Laag
 • Duur: 10 tot 30 minuten

Gevorderde Hoelahoep Dance-Off

Heb je nu de basis onder de knie? Werk dan naar een dansje toe. Houd je achterste been als draaipunt op de grond en beweeg je voorste been steeds een klein stapje zodat je met je hele lichaam in de rondte beweegt. Probeer vervolgens door je kamer te bewegen door je voorste voet eerst naar voren te plaatsen en vervolgens aan te sluiten met je achterste voet. Begin met kleine pasjes om de controle over de hoepel te behouden. Dit kan je later altijd vergroten.

Gevorderde Hoelahoep Dance-Off Specificaties:

 • Spiergroep: Core, Benen en Billen
 • Intensiteit: Gemiddeld
 • Duur: 5 tot 15 minuten

Een Fitness Hoelahoep kopen

We hebben nu al een tal van verschillende oefeningen en schema behandeld voor de fitness hoelahoep. Denk je dat je na het lezen van de bovenstaande oefeningen je training nog leuker kan maken? Het gebruiken van een fitness hoelahoep is dé nieuwste sensatie in de fitnesswereld.

Omdat de onderdelen van een fitness hoelahoep uit elkaar te halen zijn, kan je de hoepel overal mee naar toe nemen. Dit is dan ook perfect om met een leuke groep fanatiek aan de slag te gaan! Vooral als je niet veel tijd hebt om een complete workout te doen, dan kan je met 10 tot 20 minuten hoelahoepen al veel bereiken!

Onderstaand hebben we dan ook een kleine selectie gemaakt van de beste fitness hoelahoepen die je kunt kopen. Het mooie aan deze hoelahoepen is dat je ook nog leuke bijkomende extraatjes krijgt bij je aankoop.

Weight Hoop Original – Fitness Hoelahoep 1,2/1,5/1,8/2,1 kg (Incl. DVD)

beste fitness hoelahoep

De Weight Hoop Original hoelahoep is een gemiddeld verzwaarde hoepel. Het is dan ook het meest geschikt voor gebruikers met een lichaamsgewicht van tussen de 55 en 80 kg. Heb je een zwakker buik of onderrug? Dan is de hoelahoep van 1,2 kg het meest geschikt. Heb je sterke buikspieren en een goede lichamelijke conditie? Dan is de hoelahoep van 1,8 kg de meest geschikte keuze.

De hoelahoep bestaat uit 6 losse onderdelen die je eenvoudig aan elkaar kunt klikken. De binnenkant bestaat uit een stevige kunststof buis en de buitenkant is bedekt met zacht schuim. Dit zorgt ervoor dat de hoelahoep zacht en comfortabel aanvoelt.

STRK – Fitness Hoelahoep – 1-4 kg (Incl. Draagtas)

fitness hoelahoep kopen

Met de fitness hoelahoepels van STRK krijg je binnen no-time een platte buik en werk je aan je conditie! Bovendien pak je ook direct je core, billen, buik, rug en beenspieren mee. Met dei hoepel van STRK behaal je met 10 minuten hoepelen per dag een snel en blijven resultaat!

De STRK hoelahoep zijn van superieure kwaliteit. Ze zijn voorzien van hoogwaardig roestvrijstalen buis gemaakt en voorzien van 6mm dik foam. Deze milieuvriendelijke hoelahoep is zeer duurzaam, stevig en slijtvast en zorgt voor consistente, gecontroleerde bewegingen voor een unieke ervaring.

De STRK hoelahoep bestaat uit 8 afneembare secties die je eenvoudig in en uit elkaar kan halen. Met de bijgeleverde draagtas kun je de hoelahoep eenvoudig opbergen en gemakkelijk meenemen.

Wil je nu onze volledige review lezen over de verschillende fitness hoelahoepen, wat de voordelen van hoelahoepen zijn en wat de beste fitness hoelahoep is die je kunt kopen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Veel gestelde vragen over de Hoelahoep Fitness Schema!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een Hoelahoep Fitness Schema. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je met een hoelahoep fitness schema afvallen?

Absoluut! Hoelahoepen heeft een zeer positief effect op je core en vet verbranding.

Waar is een hoelahoep goed voor?

Een hoelahoep in onder andere goed voor het trainen van je buikspieren.

Wat is de beste fitness hoelahoep?

De beste fitness hoelahoep kun je terug vinden op deze pagina

Is het moeilijk om hoelahoepen te leren?

Met behulp van een hoelahoep fitness schema is dat absoluut niet moeilijk.

Waar kun je een fitness hoelahoep kopen?

Een fitness hoelahoep kun je kopen op deze website.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Hoelahoep Fitness Schema? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *