Fitness Schema voor Afvallen

Fitness Schema voor Afvallen. Wanneer je denkt aan afvallen dan denk je al gauw dat je energie moet gaan verbranden. Je verwacht dan ook van een trainingsschema wat gefocust is op afvallen dat je dan ook veel calorieën gaat verbranden. Om deze reden bestaan de meeste trainingsschema’s voor het afvallen uit circuits.

Circuits zijn simpel gezegd meer dan 2 verschillende oefeningen achter elkaar waarbij er geen tot weinig rust tussen zit. Daarnaast zullen dit soort fitness schema’s een cardio activiteit bevatten of aanbevelen. Met cardio moet je denken aan hardlopen, fietsen, roeien, zwemmen, hoelahoepen of skeeleren.

Dit is dan ook een zeer goed en sterk schema voor het afvallen. Vaak is er dan niets mis met dit soort trainingsschema’s, maar wel met de belofte ervan. Want enkel met zo’n schema kom je er helaas niet.

Op deze pagina kun je dan ook alles lezen over hoe je met behulp van een fitness schema snel en effectief kunt afvallen!

Laten we direct beginnen!

fitness schema afvallen

Wat is een Fitness Schema?

Laten we eerst gaan beginnen bij het begin, wat is een fitness schema? Een fitness schema of een trainingsschema is een overzichtelijke weergave van je wekelijkse trainingsplan. Dit trainingsplan is dan ook weer afgestemd op jouw persoonlijke fitnessdoelen, bijvoorbeeld afvallen of spiermassa opbouwen.

Je kunt zelf een fitness schema in elkaar zetten met oefeningen die bij je voorkeuren en doelen passen, een schema laten maken of er bijvoorbeeld een schema van het internet downloaden.

Wanneer je nog maar net begint met fitnessen kan het soms lastig zijn om er zelf achter te komen welk schema het meest geschikt is voor jou als individu. In dit geval is het soms aan te raden om er samen met een expert naar te kijken, of je gebruikt deze pagina als hulp en bron van inspiratie 😉

We willen afvallen, waar moeten we beginnen?

Vandaag de dag horen we van veel vrouwen dat ze een klein beetje willen afvallen, een strakke buik willen hebben of een getoond lichaam willen hebben. Mannen willen vaak dat de spieren waar ze hard voor hebben getraind goed naar voren komen Maar waar moet je dan precies beginnen?

Veel vrouwen (en mannen) denken dat ze bij het afvallen voornamelijk cardio moeten doen of dat ze zich moeten aansluiten bij groepslessen om die overtollige kilo’s te verbranden. Of sommige gaan zichzelf dan ook dagen lang uithongeren, totdat ze een moment van zwakten hebben en vervolgens alles er weer aan eten. Soms zijn ze na zo’n vreetbui zelfs zwaarder geworden! Dan ontstaat het wel bekende jo-jo effect.

Kom dit je bekend voor? Helaas is dit voor vele vrouwen (en mannen) het welbekende probleem. Maar wat moeten we dan doen om af te vallen? Geloof het of niet, maar wanneer je wilt afvallen, dan moet je je juist bezig gaan houden met krachttraining!

Nu horen we veel vrouwen al denken: “Wanneer ik begin met de zware gewichten, verander ik dan niet in de “vrouwelijke hulk?” Nee, niets is minder waar! Hieronder leggen we je exact uit hoe dat zit.

fitness schema vrouwen

Word je als vrouw gespierd door krachttraining te volgen?

We hebben het net gehad over trainen met gewichten en de vrouwelijke hulk worden, is dat wel zo? Word je daadwerkelijk super gespierd zodra je aan de gang gaat met zware gewichten? We gaan er niet omheen draaien en zeggen met volle overtuiging dat dat NIET het geval is.

Weet je wat het mooie van trainen met gewichten is? Je krijgt er juist een super mooi, strak, slank en gevormd lichaam van! Die super grote en gespierde mensen die je in de sportschool ziet rondlopen hebben er al jaren training op zitten om er zo uit te zien.

En 99 van de 100 keer zijn die gespierde mensen ook mannen. Is dat je opgevallen? Weet je hoe dat komt? Dat komt omdat mannen en vrouwen een andere hormoon huishouding hebben. Mannen hebben voornamelijk het hormoon ’testosteron’ in hun lichaam. Dit zorgt ervoor dat mannen vele malen sneller groot en gespierd kunnen worden.

Vrouwen hebben dit ook maar in veel mindere mate. Dit zorgt ervoor dat vrouwen nooit op natuurlijke manier net zo groot en gespierd kunnen worden.

Wanneer vrouwen zeer fanatiek gaan trainen met zware gewichten dan krijgen ze juist een mooi, strak en goed gevormd lichaam. Wees dus absoluut niet bang dat je ‘zo maar’ een gespierd lichaam krijgt.

Spiermassa opbouwen heeft ook nog een ander heel belangrijk voordeel. Spieren verbranden namelijk calorieën, ook in rust. Dus wanneer je wat goed gevormde spieren hebt opgebouwd, verbrand je calorieën, zelfs wanneer je rustig op de bang tv zit te kijken.

Hoe meer spiermassa je hebt opgebouwd, hoe meer calorieën je verbrand, en hoe meer je dus zal afvallen!

Waar moet je rekening mee houden met je Trainingsschema?

Bij een trainingsschema is het vooral belangrijk dat je iedere keer tijdens je training een klein stukje verbetering ziet in je prestaties. Daar gaat het uiteindelijk om met je trainingen dat je iedere keer je grenzen verlegt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam voldoende prikkels krijgt om bijvoorbeeld meer te groeien in kracht en spiermassa, of om vet te verbranden en af te vallen.

Zo kun je fitness schema’s volgen die zich focussen op spierkracht, vet verbranden, spiermassa, uithoudingsvermogen of afvallen. Het verschil zit het hem dan voornamelijk in bij de aantal herhalingen die je doet. Indien je meer een schema volgt wat gefocust is op afvallen of vet verbranden, dan zit er aanvullend nog een element van cardio in.

fitness schema mannen afvallen

Afvallen tips voor tijdens je trainingen

Nu we de basis hebben besproken over afvallen, waar je je daadwerkelijk op moet focussen met je training gaan we het nu hebben over het trainen zelf! Hieronder hebben we een aantal zeer praktische tips vermeld waar je op moet letten tijdens het afvallen voor mannen.

1. Leg de focus op krachttraining

We hebben het eerder op deze pagina hier al over gehad maar dit is zo belangrijk dat we dit nog een keer willen melden. Leg de focus van je training voornamelijk op krachttraining. Het doen van cardio heeft absoluut ook zo zijn plaats in je trainingen maar zie dat als een aanvulling op je training.

Een goede richtlijn is om je voor 80% op krachttraining te richten en voor 20% op cardio.

2. Pak de zwaardere gewichten

Wat je vaak ziet in de sportscholen is dat veel mannen veel herhalingen doen met lichtere gewichten. Dit met de achterliggende gedachten dat ze op deze wijze het beste resultaat kunnen behalen. Dit is helaas niet waar! Het is juist van belang dat je traint met zwaardere gewichten. Op deze wijze zal je zien dat je veel sneller resultaat boekt.

Dit komt omdat je het lichaam het signaal geeft dat het nog meer spierweefsel nodig heeft. Op deze wijze behoud je tijdens het afvallen je spieren en het zorgt er ook nog eens voor dat je extra snel afvalt.

3. Maak gebruik van compound oefeningen

Laten we beginnen bij het begin, wat zijn compound oefeningen?! Compound oefeningen zijn oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijkertijd aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan squatten of deadliften. Dan moet je meerdere spiergroepen tegelijkertijd activeren om de oefeningen goed uit te kunnen voeren.

Naast dat je een groot gedeelte van je lichaam tegelijk traint, verbruiken deze oefeningen ook enorm veel energie. Meer energie verbruik betekent meer afvallen!

Fitness Schema voor Afvallen: Mannen en Vrouwen

We hebben nu al enorm veel algemene kennis en informatie behandelt wanneer het aankomt op afvallen met behulp van een fitness schema. Maar ben je nu specifiek opzoek naar een fitness schema wat zich richt op mannen of op vrouwen? Dan hebben wij dé pagina voor jou!

Kijk, in principe is er geen verschil tussen de manier waarop mannen en vrouwen afvallen, dit is nagenoeg allemaal hetzelfde. Wel leggen vrouwen weer nadruk op andere aspecten van hun lichaam dan mannen. Hier ontstaan dan echt de grootste verschillen.

Ben je nu specifiek opzoek naar een fitness schema voor mannen of vrouwen zodat je snel en effectief kunt afvallen? Klik dan snel op de onderstaande knoppen:

Voeding is ook van essentieel belang!

Het is uiteraard ook van groot belang om te kijken naar je voeding. Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het fitness schema of de training zelf. Het gebeurd nog maar al te vaak dat dit onderdeel niet goed wordt aangepakt.

Wanneer je een strakke buik wilt dan is het verlagen van je vetpercentage van groot belang. Alleen wanneer je spieren gaat kweken zal je zichtbare resultaten boeken.

Ook is het van belang dat je genoeg eiwitten binnen krijgt zodat je spieren genoeg brandstof hebben om te groeien. Vind je het lastig om dagelijks voldoende eiwitten binnen te krijgen? Dan kunnen eiwitshakes wel die uitkomt zijn voor jou! Wanneer je echt een lager vetpercentage wilt behalen en serieus vet wilt kwijtraken is het van belang dat je eiwitshakes zonder suiker neemt. Dit zorgt ervoor dat je echt alleen maar de essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt.

Ook bestaan er vandaag de dag proteïne shakes voor vrouwen! Met dit soort shakes zorg je ervoor dat je alle juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en het maximale uit je trainingen haalt.

Ben je opzoek naar aanvullende supplementen die jou kunnen helpen om nog sneller af te vallen en vet te verbranden? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Kun je afvallen en spiermassa opbouwen met een fitness schema?

Dit is misschien wel één van de interessantste vragen die we voorbij hebben zien komen over dit onderwerp. Dit is namelijk een vraag waar de meningen nogal over zijn verdeeld. De één zal beweren dat het absoluut niet mogelijk is om gelijktijdig spiermassa op te bouwen en af te vallen.

De andere zweert erbij dat diegene dat zelf heeft gedaan en dat het dan ook wel degelijk te doen is. Maar wat is het nou?

Wij zijn van mening dat de waarheid daar ergens tussenin ligt. Het is wel mogelijk om vet te verbranden en om spiermassa aan te zetten maar dit is dan verre van optimaal.

Kijk, wanneer je hard traint om bijvoorbeeld spiermassa op te bouwen dan moet je in een calorie overschot zitten. Dit calorie overschot zorgt er weer voor dat een klein beetje vet zal aanzetten. Dit is dan weer het tegenovergestelde van wat je wilt bereiken op het gebied van afvallen.

Maar hoe langer je traint hoe meer spiermassa je zal krijgen, wat weer zal resulteren in een hogere verbranding van lichaamsvet. Maar om op dit niveau van vet verbranding te blijven, moet je meer eten. Meer eten resulteert dus in meer opslag van lichaamsvet.

De truc is dan wanneer je spiermassa wilt aanzetten dat je in een klein calorie overschot gaat zitten. Net genoeg dat je spiermassa kunt opbouwen maar ook niet teveel dat je overtollig lichaamsvet opbouwt.

Wanneer je echter wilt afvallen is ons advies om weer in een klein calorie tekort te zitten maar dat je je eiwitinname hoog houdt! Dit zorgt ervoor dat je voornamelijk vet zal verbranden en gelijktijdig zoveel mogelijk spiermassa behoudt.

Omdat je vet verbrand en spiermassa behoudt oog je tegelijkertijd ook weer gespierder, dit is dan een wel bekend principe genaamd ‘droog trainen’. Droog Trainen is de focus leggen om voornamelijk vet verbranden en spiermassa behouden zodat je een super strak en afgetrainde look maakt.

Wil je nu meer weten over droog trainen en wat het precies inhoudt? Klik dan snel door op de onderstaande knop:

Fitness Schema voor Afvallen: Thuis

We hebben je nu een aantal tips & trics gegeven over hoe je moet beginnen met fitnessen en waar je op moet letten qua voeding en trainingsschema.

Nu gaan we je een voorbeeld trainingsschema gegeven waarmee je direct aan de slag kunt gaan zodat je in ieder geval een startpunt hebt.

Dit schema is dan ook een zeer uitdagend, maar dit schema zorgt er dan wel voor dat je flink wat calorieën gaat verbranden.

Zoals belangrijk met elke training is een goede warm-up essentieel. Met de warming-up is het van belang dat je je hartslag verhoogt en dat je lichaam goed warm is.

Als warming-up kan je bijvoorbeeld touwtje springen, high knees of jumping jacks doen. Doe dit voor 5 minuten.

Uitleg voor Fitness Schema voor Afvallen: Thuis

We begrijpen dat wanneer je thuis aan het trainen bent dat je niet alle gemakken hebt van een sportschool. Dus bij de onderstaande oefeningen wordt er enkel gebruik gemaakt van lichaamsgewicht.

Omdat bij de onderstaande oefeningen enkel gebruik wordt gemaakt van lichaamsgewicht is het de bedoeling dat je binnen de opgegeven tijd zoveel mogelijk herhalingen doet en er rekening mee houdt dat je een goede vorm behoudt.

Het onderstaande schema bestaat slechts uit 4 verschillende oefeningen. Je begint bij oefening A. Zodra je deze oefening 1 minuut lang hebt gedaan ga je naar oefening B. Wanneer je deze oefening 1 minuut hebt gedaan ga je naar oefening C, etc.

Zodra je oefening A t/m oefening D hebt doorlopen, dan heb je 1 ronde gedaan. In totaal moet je tussen de 3 en 5 rondes doen.

Tot slot is het de bedoeling dat je zo min mogelijk rust neemt! Dit geldt zoveel voor tussen de oefeningen als tussen de verschillende rondes.

Dit zorgt ervoor dat je hartslag hoog blijft en dat je de maximale hoeveelheid calorieën verbrand.

OefeningRondesHerhalingen
APrisoner Squats3 – 51 minuut
BPrisoner Lunges3 – 51 minuut
CNinja Jumps3 – 51 minuut
DSkier Hops3 – 51 minuut
Fitness Schema voor Vrouwen: Afvallen voor Thuis

Om te beginnen met je trainingsschema voor thuis kun je dit schema hanteren voor 3 dagen in de week. Dit kun je bijvoorbeeld op de maandag, woensdag en vrijdag doen.

Om ervoor te zorgen dat je vooruitgang blijft maken moet je jezelf pushen om elke training meer herhalingen te doen. Ook al is het maar 1 herhalingen extra, dat is al vooruitgang. Houd dus voor jezelf bij hoeveel herhalingen je per oefening in elke minuut hebt gedaan. Op deze wijze kun je je vooruitgang bijhouden.

Oefening A: Prisoner Squats

Oefening B: Prisoner Lunges

Oefening C: Ninja Jumps

Oefening D: Skier Hops

Motivatie is belangrijk om je Trainingsschema vol te houden!

Om gemotiveerd te blijven moet je een schema gebruiken waar je achter staat en wat je met plezier kan uitvoeren. Als je bijvoorbeeld een keer echt geen zin hebt om benen te trainen, maak het jezelf dan niet te lastig en train een spiergroep waar je wel zin in hebt.

Zo kun je ten eerste moeiteloos alles geven in je training en houd je ten tweede het sporten leuk voor jezelf.

Fitness Schema voor Afvallen: Buik

Nu snappen we dat veel mensen met behulp van een fitness schema ook een strakke of een platte buik willen trainen. Maar kan dat wel? Het geheim van een strakke buik is dat je méér spieren zult moeten trainen dan alleen je buik. Ga dus op zoek naar schema’s waarin aandacht wordt besteed aan je hele kern. Je moet je buikspieren namelijk niet zien als een losse spiergroep.

Samen met je onderrug, bilspieren en heupen dragen ze bij aan de stabiliteit van je romp. Je buikspieren zijn samen met je overige rompspieren altijd actief, zelfs als je in de trein zit of staat te wachten in de rij voor de kassa.

Het gaat bij bewegen en trainen dus om de balans van alle spieren die betrokken zijn bij je core. Door zwakke onderrugspieren beweeg je bijvoorbeeld minder efficiënt en moeten andere spiergroepen compenseren. Een goed strakke buik in 4 weken schema is dus nooit alleen maar gericht op het trainen van je buikspieren. Als je online gaat zoeken, houdt deze vuistregel dan voor ogen.

Wanneer men wilt afvallen rond de buik hebben ze het vaak over het verbranden van buikvet. Maar dit is helaas niet enkel een kwestie van buikspieren trainen. Het maakt niet uit welke oefening je doet, zodra je vet verbrandt verdwijnt het vet uit alle delen van je lichaam. Het plaatselijk of enkel buikvet verbranden bestaat helaas niet. Buikvet verbranden is een kwestie van de juist voeding, waardoor je sneller afvalt rondom je buik.

Helpt het trainen van je buikspieren om een strakke buik te krijgen?

Als je online zoekt naar goede schema’s, kijk dan verder dan je neus lang is. Zoek eens op een andere manier. Standaard zoekopdrachten leveren standaard zoekresultaten op. Als je echt wijzer wilt worden, moet je slimmer zoeken. Waar je veel van kunt leren bijvoorbeeld, is sportrevalidatie of fysiotherapie. De bijbehorende schema’s zijn altijd persoonlijk en superdoelgericht.

Bovendien leer je zo veel over de werking van het menselijk lichaam. Altijd handig om zelf klachten te voorkomen en niet in paniek te raken bij het eerste pijntje wat je voelt. En wat dacht je van de ervaringen van mensen zelf? Zoek daarom ook op fora en laat je inspireren door de verhalen van anderen. Een forum is namelijk dé plek waar verschillende strategieën kritisch worden belicht en daar kun jij je voordeel mee doen. De simpele zoekopdracht ‘dieet schema afvallen buik forum’ kan al nuttige resultaten opleveren. Toets in en oordeel zelf.

Wil je nu meer weten hoe je met behulp van een fitness schema een strakke buik kunt krijgen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Een Fitness Schema voor Afvallen voor in de Sportschool!

We hebben nu op een redelijk uitgebreide wijze een mooi fitness schema voor afvallen doorgenomen welke je thuis kunt doen. Ook heb je voldoende tips & trics gekregen waar je rekening mee moet houden wanneer je start met fitness.

Het begin is er! Het is echter wel zo dat je niet voor altijd met hetzelfde schema kunt blijven trainen. Op ten duur raken je spieren gewend aan een bepaalde manier van trainen. Je moet je spieren blijven stimuleren en prikkelen om het droog trainen te blijven bevorderen.

Bij Fitness en Krachttraining is de frequentie van je trainingen van groot belang. Hiermee bedoelen we hoe vaak je traint. Hieronder laten we je een voorproefje zien van een fitness schema voor afvallen waarmee je meerdere malen per week kan gaan trainen.

Om je een stapje de goede richting op te helpen laten we je een voorproefje zien van een trainingsschema waarmee je meerdere malen per week kan gaan trainen.

droog trainen schema
Afbeelding van een voorbeeld trainingsschema van het product Droog Trainen Protocol Mannen.
Droog Trainen Schema
Afbeelding van een voorbeeld trainingsschema voor thuis van het product Droog Trainen Protocol Vrouwen.

Dit is een klein voorproefje van het product Droog Trainen Protocol. Het product heeft zowel trainingsschema’s voor thuis als trainingsschema’s voor in de sportschool. Het product is verkrijgbaar in een versie speciaal voor vrouwen en een versie speciaal voor mannen!

Veel gestelde vragen over een Fitness Schema voor Afvallen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Fitness Schema’s voor het afvallen. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is een goed fitness schema voor het afvallen?

Dit is vaak een combinatie van kracht met cardio. Op deze pagina kun je hier alles over lezen

Wat is het beste fitness schema om af te vallen?

De beste schema’s voor het afvallen kun je vinden op deze pagina.

Zijn er schema’s voor thuis waarmee je kunt afvallen?

Absoluut! Overal is wel een schema voor. Lees hier meer over op deze pagina.

Kun je krachttraining combineren met afvallen?

Jazeker! Het wordt vaak ook aangeraden om afvallen te combineren met krachttraining. Lees op deze pagina precies hoe dat zit.

Hoe ziet een fitness schema voor afvallen eruit?

Dit is vaak een combinatie van kracht met cardio. Op deze pagina kun je hier alles over lezen

Hét Ultieme Fitness Schema voor het Afvallen!

We zijn alweer aan het einde van deze pagina gekomen. We hebben nu enorm veel behandeld hoe je op de beste en snelste manier kunt afvallen. Ook hebben we je voorbeelden gegeven van oefeningen en schema’s zodat je zelf aan de slag kunt gaan om snel en effectief af te vallen.

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Droog Trainen Protocol Mannen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Droog Trainen Protocol Mannen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor Mannen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews. De trainingsschema’s zijn te gebruiken voor zowel de sportschool als thuis.

Mocht je dus opzoek zijn naar een fitness schema voor thuis trainingen, dan ben je ook hier aan het goede adres.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Droog Trainen Protocol Mannen is hét ideale product voor het krijgen van je lichaam van je dromen!

Droog Trainen Protocol Mannen

Droog Trainen Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

  • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies
  • Wat moet je doen met krachttraining en cardio
  • Trainingsschema voor in de gym en thuis!
  • En nog veel meer…

Droogtrainen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met droogtrainen!

P.S. ben je nu opzoek naar het Droog Trainen Protocol speciaal voor vrouwen? Klik dan snel op de onderstaande knop en begin met het krijgen van het lichaam van je dromen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over een Fitness Schema voor Afvallen? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *