XCO Trainer

XCO Trainer. De XCO Trainer wordt gebruikt om je core te ontwikkelen, je kracht te vergroten en om calorieën te verbranden. De XCO trainer is een aluminium buis gevuld met korrels. Wanneer je aan het sporten bent bewegen de korrels door de buis, waardoor het gewicht zich verplaatst. Aan het begin van iedere beweging gebruik je dus je kracht om de korrels in beweging te krijgen. Aan het eind van je beweging gebruik je je kracht om de korrels te stoppen.

Deze manier van trainen daagt je spieren steeds opbouw uit om balans te vinden. Dit is dan ook een zeer intensieve manier van trainen.

Vandaag gaan we dan ook uitgebreid kijken naar de XCO buizen. Na het lezen van deze pagina weet je alles over dit type dumbell en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

xco trainer

Wat is de XCO Trainer?

We gaan zoals gewoonlijk beginnen bij het begin. Wat is de XCO Trainer? De XCO Trainer gebruik je om je core te ontwikkelen, je kracht te vergroten en om calorieën te verbranden. Het artikel is een aluminium buis gevuld met korrels.

Tijdens het sporten bewegen de korrels door de buis, waardoor het gewicht zich continu verplaatst. Aan het begin van de beweging gebruik je dus je kracht om de korrels in beweging te krijgen. Aan het eind van je beweging gebruik je dan weer je kracht om de korrels te stoppen.

De manier van trainen, waarin de richting waarin je kracht constant verandert, daagt je spieren uit om steeds opbouw ene balans te vinden. Dit is dan ook een zeer intensieve manier van trainen.

Een XCO buis die je aan het begin van een oefening gemakkelijk beweegt, zal aan het eind van de oefening flink zwaar voelen.

Hoe werken de XCO Buizen?

XCO is een functionele trainingsmethode waarbij je niet één spier traint, maar verschillende spieren in één beweging samen laat werken. De focus op een volledige beweging maakt dat de XCO buizen ook een perfecte keuze zijn voor ouderen die gezond en in beweging willen blijven.

Naast dat je spieren sterker worden, wordt ook je bindweefsel versterkt, iets waar ouderen veel baat bij kunnen hebben. Bovendien gebruik je bij deze trainingsmethode relatief licht gewicht. Hierdoor maak je overbelasting bijna onmogelijk.

Met de XCO buizen kun je de volgende spiergroepen trainen:

 • Rugspieren
 • Buikspieren
 • Armen
 • Schouders

Oefeningen doen met de XCO Trainer

De oefeningen met de XCO buizen combineer je doorgaans met muziek. Je beweegt dan op he tempo dat de muziek aangeeft, net zoals bijvoorbeeld met Zumba. Dit maken de XCO buizen dan ook een logische keuzen voor groepstrainingen in de sportschool of bij een personal trainer.

Maar je kunt de XCO Trainer ook gewoon in het gemak van je eigen huis gebruiken. Op YouTube kun je dan ook verschillende trainingen vinden en er bestaan zelfs training DVD’s als je daar niet genoeg aan hebt.

Voor wie zijn de XCO Buizen geschikt?

De XCO buizen zijn geschikt voor zowel jong als oud, man en vrouw. Iedereen die weinig tijd heeft maar toch een effectieve training wilt doen om te kunnen werken aan het lichaam van zijn of haar dromen.

Wanneer je weinig tijd hebt om te sporten is de XCO Trainer ideaal. Maar ook wanneer je al genoeg uurtjes doorbrengt in de sportschool kan dit een goede aanvulling zijn op je training.

Zoals we eerder op deze pagina al hadden besproken maakt dat de XCO buizen ook een perfecte keuze zijn voor ouderen die gezond en in beweging willen blijven.

Wat zijn de voordelen?

De XCO buizen brengen vele verschillende voordelen met zich mee. Enkele van deze voordelen zijn:

 • Ondersteunend voor spiergroei

 • Stimuleert krachtopbouw

 • Helpt bij de verbranding van vet

 • Helpt bij coördinatie

 • Biedt een Full Body Training

 • Helpt bij het krijgen van een sterkere core

 • Lage kans op blessures of overbelasting

 • Je kan trainen in het gemak van je eigen huis

Wat de XCO trainingen vooral zo goed maakt is de veelzijdigheid ervan. Je hele lichaam wordt aan het werk gezet en je bent dan ook nog eens erg functioneel bezig.

Wat zijn de nadelen?

 • Het product is wat aan de hoge kant qua prijs

 • Voor beter gebruik wordt er aangeraden om de bijbehorende foamgrips ook aan te schaffen

Wat krijg je bij aankoop van de XCO Trainer?

De XCO buizen kun je in verschillende varianten aanschaffen. De maat van de buis is bepalend voor het gewicht en hoe uitdagend je de trainingen dus kan maken. Zo kun je kiezen uit de volgende varianten:

 • S Maat: 0,75 kg
 • M Maat: 0,90 kg
 • L Maat: 1,30 kg
 • XL Maat: 1,60 kg

Welke maat je kiest is uiteraard afhankelijk van je trainingsdoelen. Elke maat heeft namelijk weer zijn eigen voordelen en specificaties. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een complete set aan te schaffen.

De XCORE Workouts

XCORE staat voor Extreme Core, een intensieve XCORE training waarbij effectiviteit en plezier samengaan. Soms kom je deze XCORE workouts dan ook tegen in de sportscholen. Dit zijn groepslessen die gegeven worden door een opgeleide instructeur.

Tijdens de workout ben je samen met de groep bezig met een zeer functionele manier van trainen. Uiteraard kun je dit ook gewoon thuis doen. Je kunt een volledige thuis XCO Workout bekijken op YouTube:

Het is dan ook een zeer leuke ervaringen om zo’n training bij te wonen en het geeft je nog eens een goed gevoel ook. Deze manier van trainen wordt dan niet voor niets steeds populairder en het wordt op steeds meer plekken gegeven.

Outdoor met XCO Trainer

Naast dat je een standaard XCORE training kan volgen, is het ook mogelijk om een Outdoor XCORE Training te doen. Deze vorm van trainen is echter nog iets minder bekend.

Om deze reden hebben ze dan ook de XCO Shape Set in het leven geroepen. Deze kun je gemakkelijker vasthouden tijdens de training en zijn bestand tegen de weerselementen. Met deze Set kun je zelfstandig of met een paar anderen aan de slag.

De XCO Shape Set kun je bijvoorbeeld tijdens het hardlopen of wandelen gebruiken zodat je nog meer uit je trainingen kunt halen.

Wat zijn de Ervaringen en Reviews met de XCO Buizen?

Voordat je de keuze maakt om een XCO Trainer in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en reviews van gebruikers wilt lezen. Om deze reden hebben we hieronder een overzicht gemaakt van actuele reviews, ervaringen en recensies van fitness XCO buis gebruikers:

xco trainer ervaringen
xco trainer ervaringen
xco trainer ervaringen
xco trainer ervaringen
xco trainer ervaringen
xco trainer ervaringen

Wil je nu meer lezen over de verschillende reviews en ervaringen die gebruikers hebben gehad met de XCO Buizen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je de XCO Trainer kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de XCO Buizen kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit product kunt kopen.

xco trainer kopen

XCO Trainer – Maat S

Bol.com
v.a. € 68,99

xco trainer kopen

XCO Trainer – Maat M

Bol.com
v.a. € 68,99

shape set xco

Shape Set van XCO

Bol.com
v.a. € 119,-

opbergtas xco

Opbergtas van XCO

Bol.com
v.a. € 19,95

xco trainer kopen

XCO Trainer – Maat L

Bol.com
v.a. € 79,85

xco trainer kopen

XCO Trainer – Maat XL

Bol.com
v.a. 75,-

Conclusie: Moet je nu de XCO Buizen kopen of niet?!

Je zou het misschien wel niet verwachten van de XCO Buizen, aangezien het een relatief betaalbaar artikel is, én het van uitstekende kwaliteit is!

Kijkend naar de eenvoud van het product, hoeveel het jou kan helpen met trainen en dat het een relatief betaalbaar product is komt het dan ook goed uit de test.

Het product is van zeer degelijke kwaliteit. Bovenal is het een zeer geschikt artikel om te gebruiken in huis.

De verhouding tussen prijs en kwaliteit is dus dik in orde, en de gebruikers ervaringen zijn vrijwel allemaal erg positief gestemd over de XCO buizen.

Blijf wel onthouden dat de XCO Trainer geen magisch wonder product is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

XCO Trainer
XCO Trainer

Beoordeling door Ryan Francis,

10 apr 2021
4

Je zou het misschien wel niet verwachten van de XCO Buizen, aangezien het een relatief betaalbaar artikel is, én het van uitstekende kwaliteit is.

Kijkend naar de eenvoud van het product, hoeveel het jou kan helpen met trainen en dat het een relatief betaalbaar product is komt het dan ook goed uit de test.

Het product is van zeer degelijke kwaliteit. Bovenal is het een zeer geschikt artikel om te gebruiken in huis.

Veel gestelde vragen over de XCO Trainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de XCO buizen. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is een XCO Trainer?

Een XCO Trainer is een aluminium buis gevuld met korrels

Hoe werkt de XCO Trainer?

Wanneer je aan het sporten bent bewegen de korrels door de buis, waardoor het gewicht zich verplaatst. Hierdoor moet je continu opnieuw je balans vinden.

Wat is een XCORE Training?

De XCORE training is een ultieme core training (de kern van rug-, buik- en heupspieren) waarbij je gebruik maakt van de XCO Trainer.

Hoe ziet een XCORE Training eruit?

De training bestaat uit veel dynamische oefeningen met de XCO Trainer. Train je uithoudingsvermogen, versterk je spieren en bindweefsel en verbrand veel calorieën.

Waar kun je het voordeligst een XCO buis kopen?

Op deze pagina kun je het voordeligst een XCO buis kopen. Bekijk snel het complete aanbod!

Heb je nog vragen of opmerkingen over XCO Trainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *