VibroShaper Trilplaat

De VibroShaper Trilplaat. Je hebt deze trilplaat vast en zeker wel eens voorbij zien komen op tv in de reclames van Tel Sell.

Er wordt beweerd dat dit een trilplaat is waarmee je in je workout van slechts 10 minuten een strak figuur kunt krijgen. En dit alles zonder te zweten of te diëten.

Vandaag de dag wordt dit apparaat veel gebruikt onder sporters die met name thuis sporten of aan thuis aan fitness doen.

Vandaag gaan we dan ook uitgebreid kijken naar de Vibroshaper Trilplaat. Na het lezen van deze pagina weet je alles over de VibroShaper Trilplaat en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

vibroshaper trilplaat
vibroshaper trilplaat

Dé nr. 1 Trilplaat voor Thuis!

Met de VibroShaper fitness trilplaat kun jij een avondje bankhangen en je spieren trainen combineren!

De intensiteit van de VibroShaper zorgt ervoor dat je spieren zich tot wel 50 keer per seconde aanspannen!

 • 1x Vibroshaper fitness trilplaat

 • 1x Afstandsbediening

 • 2x Elastische banden

 • 1x Voedingskabel

 • 1x Gebruikershandleiding

v.a. 189,-

Wat is de VibroShaper Trilplaat?

We gaan uiteraard beginnen bij het begin. Wat is de VibroShaper nou precies? De VibroShaper is een fitness product wat met name wordt gepromoot op Tel Sell. Het is een trilplaat waarmee je oefeningen kan doen om je spieren te activeren en je bloedsomloop te versnellen.

De VibroShaper trilplaat is al een aantal jaren één van de meest geliefde en gebruikte fitness apparatuur voor thuis. Het gebruiken van een trilplaat wordt in sommige sportscholen overigens nog steeds toegepast.

Het grote voordeel van dit fitness apparaat is dat het makkelijk is in gebruik. Je hoeft er simpelweg op te staan en de trillingen van het apparaat doen de rest. Dat niet alleen, je kunt er ook nog eens diverse (kracht) oefeningen mee doen. Met de VibroShaper kun je verschillende spiergroepen trainen.

De Vibroshape belooft enorm veel. Zo wordt er belooft dat het calorieën verbrand, het bestrijdt opgeslagen vetten en het maakt de huid strakker. Dit zijn allemaal aspecten waar we normaliter hard voor moeten werken om dit voor elkaar te krijgen.

De belangrijkste vraag is dan ook: ‘Krijgt de VibroShaper dit alles daadwerkelijk voor elkaar?’

Werken Trilplaten zoals de VibroShaper?

Vanuit onderzoek is gebleken dat trilplaten tot op een zeker hoogte effectief werken in het activeren van verschillende spieren. Als je dit weer vergelijk met daadwerkelijk sporten, zoals fitnessen, hardlopen of fietsen, dan is dat effect weer matig. Een trilplaat kan het traditioneel sporten dus niet geheel vervangen.

Maar niet getreurd! Het gebruiken van een trilplaat kan voordelen met zich meebrengen. Je kunt de effectiviteit van een trilplaat sterk verhogen door dit te combineren met weerstandstraining. Een fitness trilplaat kan ook zeer geschikt zijn voor mensen met bewegingsbeperkingen die anders niet aan sporten toekomen.

Maar zijn snelle trillingen niet gevaarlijk voor je lichaam?

Als je al een tijdje aan het zoeken bent op het internet naar trilplaten, dan ben je vast en zeker dit onderwerp ook wel eens tegengekomen. Sommige mensen zijn bang dat trillingen nadelige gevolgen kunnen hebben op je lichaam. Maar is dat ook zo?

Wanneer je op traditionele wijze aan het sporten bent (zoals bijvoorbeeld hardlopen), dan komen er ook regelmatig trillingen voor. Denk hierbij aan de schokken die door het been worden ervaren wanneer de hiel de grond raakt tijdens elke stap die je zet.

Trillingen komen in bijna elke sportactiviteit wel voor. En wat blijkt nu? Uit onderzoek is gebleken dat trillingen zelfs belangrijk zijn voor een goede workout.

Als we verder kijken hebben andere studies zelfs aangetoond dat wanneer externe trillingen het lichaam laten vibreren, de spieren worden geactiveerd om deze trillingen te minimaliseren.

Wanneer je dan ook gebruikt maakt van bijvoorbeeld een VibroShaper, dan ’train’ je je spieren als het ware op een kunstmatige manier.

Er zijn al veel verschillende soorten experimenten uitgevoerd om te kijken of de trillingen van trilplaten gevaarlijk zijn. Wanneer de trilplaat maat 10 tot 15 minuten per dag werd gebruik traden er zelden nadelige gevolgen op.

Maar in sommige experimenten werden participanten enkele uren per dag blootgesteld aan een trilplaat, toen kwamen de volgende nadelige effecten aan het licht:

 • Letsel aan de ruggengraat

 • Gedeeltelijk verlies van gevoelssensatie

 • Verminderde Spierkracht

 • Verminderde zenuwgeleding

Wat is de conclusie?

De conclusie van deze verschillende onderzoeken is dat het aan te raden is om de VibroShaper niet meer dan 10 tot 15 minuten per dag te gebruiken. Dit om de nadelige gevolgen zo min mogelijk te houden. Ook is het van belang om je knieën lichtjes te buigen wanneer je op de VibroShaper trilplaat staat. Dit verminderd de hoeveelheid trillingen die naar je hoofd toe gaan aanzienlijk.

Kun je met de VibroShaper spiergroei stimuleren?

We hebben zojuist gekeken naar of de trillingen van een VibroShaper Trilplaat gevaarlijk zijn en of ze jou kunnen helpen met fysieke inspanningen. We kunnen wel degelijk concluderen dat het effectief is in het activeren van de spieren, maar dit betekend niet dat je traditioneel sporten geheel kunt vervangen.

Er is een onderzoek geweest waarbij de impact van de VibroShaper Trilplaat op de spieren werd vergeleken met traditioneel sporten. Uiteraard kan je je wel voorstellen dat de impact van een trilplaat heel anders is dan een rondje hardlopen of trainen in de sportschool.

De resultaten uit het onderzoek waren echter verrassend! Het bleek dat de trilplaat wel de spieren uitputten en meer bloed liet stromen naar de verschillende spiergroepen. Dit betekent dat je met vibratietraining absoluut je spieren kunt activeren.

Maar als je dit weer ging vergelijken met traditioneel sporten dan waren de resultaten weer matig. Hoogst waarschijnlijk onvoldoende om atleten een volledig workout te geven. Hoogstwaarschijnlijk kwam dit ook omdat de deelnemers enkel blaasoefeningen deden zoals stationair staan.

Gelukkig is hier nog meer vervolgonderzoek naar gedaan. In een vervolgonderzoek lieten ze de deelnemers verschillende soorten weerstandstrainingen doen in combinatie met de VibroShaper Trilplaat. Hierbij kun je denken aan planken op de VibroShaper, of training in combinatie met de bijkomende weerstandsbanden. Deze manier van trainen gaf wel degelijk een zeer grote verbetering van sportprestaties! Voor sommige deelnemers minstens een 10% verbetering in prestaties!

Dus, kun je spiergroei stimuleren met de VibroShaper Trilplaat? Ja! Maar de effectiviteit is afhankelijk van welke oefeningen je doet met de VibroShaper Trilplaat. Simpelweg 10 minuten op de trilplaat staan heeft een minder sterk effect, waar uitdagende weerstandsoefeningen een zeer goede workout kunnen bieden.

Trilplaten kunnen goed zijn voor mensen met sportbeperkingen

Eerder op deze pagina hebben we het in het kort gehad over dat een trilplaat kan helpen voor mensen met een sportbeperking. Ouderen sporten een stuk minder dan jongere mensen en ze hebben vaak al voldoende aan een milde sportieve activiteit. Met behulp van de VibroShaper Trilplaat kunnen bijvoorbeeld ouderen alsnog de nodige spieractivatie krijgen. Hetzelfde geldt voor mensen die vanwege bepaalde beperkingen geen gewichten kunnen tillen.

In dergelijke situaties kan het gebruik van de VibroShaper een slimme keuze zijn. Dit mede door de onderzochte voordelige effecten in het verminderen van de lage rugklachten en pijnsensaties. Uit enkele onderzoeken is namelijk gebleken dat wanneer de VibroShaper slechts 10 minuten per dag werd gebruikt, de pijn bij letselklachten deed verminderen.

Wat zijn de voordelen van de VibroShaper Trilplaat?

De VibroShaper Trilplaat brengt vele verschillende voordelen met zicht mee. Het maakt overigens niet uit of je de trilplaat in de sportschool gebruikt of thuis. Onderstaand hebben we een handig overzicht gemaakt van de verschillende voordelen:

1. Je kunt er verschillende spiergroepen mee trainen

Met de VibroShaper kun je dus verschillende spiergroepen trainen. Het apparaat kan geheel worden afgestemd op jouw persoonlijke trainingsbehoeften. Dit betekent dat je niet tientallen verschillende soorten apparaten in huis hoeft te halen om je gehele lichaam te trainen. Met alleen de VibroShaper kun je direct aan de slag.

2. Zeer laagdrempelig

Bij aankoop van de verschillende varianten trilplaten krijg je complete trainingsprogramma’s welke ook nog eens variëren in de intensiteit. Ongeacht wat jouw start niveau is kun je altijd met slechts 10 minuten per da je gehele lichaam trainen. Op deze wijze heb je nooit meer een excuus om niet te gaan sporten.

3. Het beschermt je gewrichten

De VibroShaper is op een dusdanige manier ontworpen dat het je gewrichten, botten en ligamenten beschermt tijdens het trainen. Bovendien verbetert de VibroShaper Trilplaat je bloedcirculatie en de ontspanning van je spiergroepen.

4. De VibroShaper maakt gebruik van Oscillatietechnologie

De VibroShaper Trilplaat werkt met een speciale oscillatietechnologie en bouwt daardoor spieren op door middel van trillingen. Ben je opzoek naar een nog intensievere training? Dat kan! Voor een intensievere training kun je gebruik maken van de bijgeleverde stretchbanden.

Wat zijn de Ervaringen en Reviews met de VibroShaper Trilplaat?

Voordat je de keuze maakt om een VibroShaper Trilplaat in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en reviews van gebruikers wilt lezen. Om deze reden hebben we hieronder een overzicht gemaakt van actuele reviews, ervaringen en recensies van VibroShaper Trilplaat gebruikers:

vibroshaper review
vibroshaper review
vibroshaper review
vibroshaper review
vibroshaper review
vibroshaper review

Wil je nu meer lezen over de verschillende reviews en ervaringen die gebruikers hebben gehad met de VibroShaper Trilplaat? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat krijg je bij aankoop van de VibroShaper?

 • Een gebruiksaanwijzing

 • Een voedingsschema

 • Een trainingsschema met 20 verschillende relevante oefeningen

 • Stretch banden

 • Afstandbediening

 • Stekkersnoer

 • De VibroShaper Trilplaat

Hoe werkt de VibroShaper Trilplaat?

We gaan nu stap voor stap kijken aar hoe de VibroShaper Trilplaat werkt. Zet de VibroShaper op een vlakke ondergrond, en houd minstens 1 meter afstand van wanden en andere voorwerpen in de ruimte. Indien je een kwetsbare vloer hebt, zoals laminaat, is het aan te raden om een beschermde ondergrond toe te passen om eventuele schade te voorkomen.

Op het paneel aan de voorkant kun je een trainingsduur, trilintensiteit, modus en programma instellen. Dezelfde toetsen van het paneel vind je ook op de bijbehorende afstandsbediening.

Het trilapparaat heeft 2 modi:

 • Manueel
 • Automatisch

De Manuele Modus

Zodra je op de start klopt drukt begint de VibroShaper Trilplaat met vibreren. Het is mogelijk om het vibrerende tempo te verhogen of te verlagen. Dit zijn 3 verschillende standen. Om te stoppen druk je op de knop “Stop”. De VibroShaper bouwt dan langzaam af tot het tot stilstand komt.

De Automatische Modus

Bij de automatische modus zijn er 3 programma’s met andere intensiteitintervals die je met de knop “P” kunt selecteren. De inhoud van zo’n programma kun je vinden in de gebruiksaanwijzing.

Welke modus je ook kiest, in beide gevallen kun je gebruik maken van de stretch banden die je aan de voorzijde van de VibroShaper kunt inhaken.

Voordat je begint met het trainen met de VibroShaper Trilplaat wordt er geadviseerd om te stretchen. Dit om de flexibiliteit te bevorderen en spierpijn achteraf te verminderen. Deze stretch oefeningen staan ook op het bijkomende trainingsplan.

Bij het gebruik van de VibroShaper bepaald de stand van de voeten de mate van intensiteit. Wanneer de voeten ver van elkaar vandaan staan, komt er meer druk op het lichaam, dan als ze dichter bij elkaar staan.

Tot slot wordt er geadviseerd om een maximale sessieduur van 10 tot 15 minuten, 3x in de week te hanteren.

De VibroShaper Trilplaat Handleiding

We hebben het al eerder gehad over wat je krijgt bij aanschaf van de VibroShaper Trilplaat. Dit was een aardige lijst aan producten, waaronder de complete handleiding. Mocht het zo zijn dat je de handleiding bent kwijtgeraakt, dan hebben we hieronder de belangrijkste punten uit de VibroShaper Trilplaat handleiding op een rijtje gezet:

 • Steek nooit je handen in of onder het vibrerende platform.
 • De maximale belasting wat het apparaat aan kan is 120 kilo.
 • Gebruik het apparaat niet wanneer je onlangs of nu last hebt (gehad) van fysieke klachten of ongemak. Ook niet gebruiken wanneer je zwanger bent of wanneer je last hebt van o.a. diabetes, epilepsie, hart- en vaatziekten of trombose.
 • Houd buiten het gebruik van kinderen.
 • Na de VibroShaper Trilplaat te hebben gebruikt, het apparaat uitzetten en de stekker uit het stopcontact halen.
 • Zorg ervoor dat het apparaat niet nat wordt.
 • Plaats de trilplaat op een stevige ondergrond.

Wanneer je gebruik wilt maken van de VibroShaper Trilplaat, zie de onderstaande instructies uit de handleiding:

 • Stop de stekker in het stopcontact.
 • Zet het apparaat aan met de hoofdschakelaar .
 • Druk op de ‘Aan/Uit’ knop en wacht tot het scherm groen kleurt.
 • Ga vervolgens op de trilplaat staan.
 • Stel de tijd en de snelheid in, of kies één van de traingingsprogramma’s.
 • Wanneer je met weerstandbanden wilt trainen, kun je deze bevestigen aan de onderkant van het apparaat.
 • Druk op de ‘Start/Stop’ knop om te starten
 • Voer de gewenste training uit.
 • Druk na de training wederom op de ‘Start/Stop’ knop, zodat het apparaat langzaam stopt.
 • Wacht tot het apparaat volledig is gestopt, en stap er dan vervolgens vanaf.
 • Schakel de VibroShaper Trilplaat uit met de ‘Aan/Uit’ knop (De indicator wordt rood in plaats van groen).
 • Schakel de hoofdschakelaar uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Wil je nu meer weten over de toepassingen van de VibroShaper Trilplaat? Bekijk dan snel de onderstaande video!

Welke oefeningen kun je doen met de VibroShaper Trilplaat?

Ben je nu opzoek naar een aantal handige oefeningen die je kunt doen met de VibroShaper Trilplaat? Hieronder hebben we een 3-tal oefeningen op een rijtje gezet welke je kunt doen in combinatie met de VibroShaper Trilplaat.

1. Buikspieroefening

Je kunt de VibroShaper Trilplaat gebruiken om gericht je buikspieren te trainen. De meest uitgevoerd buikspieroefening op de trilplaat is de ‘plank’ oefening. De oefening gaat als volgt:

 1. Start het apparaat en stel een hoek van 30 tot 40 graden in (dit is geheel afhankelijk van jouw niveau).
 2. Stel vervolgens de duur in van de oefening. Kies voor 30 seconden tot 1 minuut (ook weer afhankelijk van jouw niveau)
 3. Leg je onderarmen stevig op de plaat en maak jezelf lang. Zorg dat je je rug recht houdt.
 4. Span je buikspieren goed en stevig aan tot het trillen stopt.

2. Beenspieroefening

De ‘squat’ oefening kennen we waarschijnlijk allemaal wel. Met deze oefening kun je zowel je benen als je billen trainen. De oefening voer je als volgt uit:

 1. Start het apparaat en stel de hoek in. Doorgaans op 30 tot 35 graden.
 2. Stel de duur van de oefening in. Begin met een periode van 60 seconden (dit is geheel afhankelijk van jouw niveau).
 3. Stap op de trilplaat en zet je voeten breed weg op schouderhoogte.
 4. Zak geleidelijk door je knieën en zorg dat je rug ten alle tijden recht is.
 5. Houd deze positie een aantal tellen aan, en kom daarna geleidelijk weer omhoog.
 6. Herhaal deze beweging tot de plaat stop met trillen.

3. Borst-, Rug-, Schouder- en Buikspieroefening

De laatste oefening voor de VibroShaper Trilplaat is de Push-Up. Dit is ook een zeer bekende oefening voor de meest en hiermee train je meerder spieren tegelijkertijd. De oefening voer je als volgt uit.

 1. Start het apparaat en stel de hoek in. Doorgaans is dit een hoek van 30 tot 40 graden (afhankelijk van jouw niveau)
 2. Stel de duur in van de oefening. Start met 30 seconden (ook weer afhankelijk van je niveau)
 3. Zet je handen, direct onder je schouder, op de trilplaat en neem een plank positie in (zie oefening 1)
 4. Zak geleidelijk door je ellenbogen tot je de trilplaat bijna aanraak met je borst. Zorg dat je je rug ten alle tijden recht houdt.
 5. Houd deze positie 2 seconden vast en komt geleidelijk weer omhoog.
 6. Herhaal deze beweging tot de plaat stop met trillen.

Wil je nu nog meer leuke oefeningen doen met de VibroShaper Trilplaat? Wanneer je de VibroShaper Trilplaat besteld ontvang je een poster met oefeningen en op YouTube staan ook talloze oefeningen en workout die je kunt volgens met de VibroShaper Trilplaat.

Waar kun je de VibroShaper kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VibroShaper Trilplaat kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst de VibroShaper Trilplaat kunt kopen:

Conclusie: Werkt de VibroShaper Trilplaat?

Vandaag de dag is de kennis over het veilig en effectief gebruiken van trilplaten zeer beperkt. De claims van verschillende bedrijven en experts kunnen dan ook misleidend zijn.

Het huidige bewijs geeft echter aan dat de trilplaten zoals de VibroShaper wel degelijk een effectieve training kunnen bieden. Dit met name voor ouderen of mensen met sport- of bewegingsbeperkingen.

Voor jongere sporters is de effectiviteit van de VibroShaper Trilplaat helaas minimaal, tenzij dit wordt gebruikt in combinatie met weerstandtrainingen.

Blijf onthouden dat het wordt geadviseerd om niet langer dan 15 minuten per dag gebruik te maken van de VibroShaper Trilplaat, dit om nadelige gevolgen te voorkomen. Probeer dan ook de knieën te buigen om trillingen naar het hoofd te minimaliseren.

Veel gestelde vragen over de VibroShaper Trilplaat!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VibroShaper Trilplaat. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Hoe werkt de VibroShaper?

Op deze pagina kun je uitgebreid lezen hoe de Vibroshaker werkt.

Hoe vaak moet je de VibroShaper gebruiken?

De VibroShaper hoef je in principe maar 10 minuten per dag te gebruiken.

Wat doet de VibroShaper?

De VibroShaper zorgt ervoor dat je met gebruik van trillen overtollig vet kwijt raakt en spieren kunt verstevigen.

Wat zijn de ervaringen/recensies/reviews met de VibroShaper?

Op deze pagina kun je een compleet overzicht zien van de ervaringen met de VibroShaper.

Waar kun je de VibroShaper kopen?

Op deze pagina laten we jou zien waar je op de voordeligste wijze de VibroShaper kunt kopen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VibroShaper Trilplaat? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *