VirtuFit Row 450 Roeitrainer

VirtuFit Row 450 Roeitrainer. De zoektocht naar de perfect roeitrainer kan soms zeer lastig zijn. Roertrainers zijn vandaag de dag namelijk enorm populair.

Met een roeitrainer kun je immers heel je lichaam trainen met dezelfde beweging, en ze zijn ook nog eens super geschikt voor thuis gebruik.

Door dit allemaal is er enorm veel keuze tussen verschillende roeitrainers.

Maar welke fitness roeitrainer is nu het beste hou jou?

Na een lange zoektocht ben je dan uiteindelijk bij de VirtuFit Row 450 Roeitrainer uitgekomen. Laat je nou precies op het juiste adres zijn!

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

We gaan namelijk in deze review alles over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer bespreken. We gaan het eerst hebben over deze roeitrainer zelf, waarna we vervolgens een paar functies expliciet gaan behandelen.

Verder kun je ook diverse ervaringen, recensies en reviews terug vinden van andere VirtuFit gebruikers.

Na het lezen van deze pagina weet je alles over de fitness VirtuFit Roeitrainer en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

Wat is de VirtuFit Row 450 Roeitrainer?

We gaan zoals gewoonlijk beginnen bij het begin, wat is de VirtuFit Row 450 Roeitrainer? De VirtuFit is het ideale fitness apparaat waarmee je niet alleen aan je conditie kunt werken, maar ook spieren mee kunt opbouwen. Met de roeitrainer bouw je de spieren op in je armen, schouders, buik, rug en benen.

Het doel van de VirtuFit Roeitrainer is dat je op een intensiteit naar eigen keuze je uithoudingsvermogen of conditie kunt verbeteren. Uiteraard kan de roeitrainer ook helpen bij het verhogen van de vetverbranding. Om deze reden is de VirtuFit Roeitrainer ook een zeer geschikt hulpmiddel voor tijdens het afvallen.

Wat is onze eerste indruk?

Zoals met de meeste van onze reviews beginnen we met de eerste indruk die we hadden van deze roeitrainer.

Als je op zoek bent naar een niet al te dure roeitrainer, en welke geoptimaliseerd is voor thuisgebruik, dan kom je al gauw uit bij de VirtuFit Row 450

Wat ons als eerste opviel aan deze roeitrainer is het ‘simpele’ uiterlijk. Veel roeitrainers zijn vandaag de dag voorzien van een tal van verschillende toeters en bellen.

De VirtuFit Row 450 daarentegen ziet er ‘gewoon degelijk’ uit.

Maar dat maakt ‘m niet lelijk, alles behalve zelfs. Het apparaat ziet er erg fraai uit. Maar het belangrijkste is natuurlijk de werking en functionaliteiten.

De belangrijkste vraag is namelijk toch écht hoe het trainen met de roeitrainer is. Om deze reden gaan we dan ook snel verder met het review, waarin we allereerst de belangrijkste eigenschappen van de roeitrainer met je doornemen.

Daarna geven we jou onze eerlijke mening over de roeitrainer en vertellen we je voor wie we denken dat de Row 450 het meest geschikt is.

De specificaties van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Ben je nu opzoek naar een premium roeitrainer die je thuis praktisch kunt gebruiken? Dan is de VirtuFit Row 450 Roeitrainer dé roeitrainer voor jou!

De VirtuFit Row 450 heeft een “Silent Magnetic” weerstandssysteem waardoor je flexibel de weerstand kunt aanpassen.

Daarnaast maakt het schakelen tussen de 10 verschillende weerstanden nauwelijks geluid. Dit maakt het apparaat ideaal om thuis mee te sporten zonder dat de rest van het gezin er iets van hoort.

Niet alleen de overgang tussen de weerstanden gaat bijna geluidloos, ook de beweging van de zitting over de rails is zeer stil.

Dit komt doordat de zitting van PU wielen is voorzien. Deze wielen zorgen er ook voor dat het apparaat steviger en soepeler is dan vergelijkbare roeitrainers.

De roeitrainer is voorzien van een “Space Saver” systeem waardoor de roeitrainer na gebruik makkelijk en compact op te bergen is.

Tot slot heeft de VirtuFit Roeitrainer een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg en een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Onderstaand hebben we in het kort alle specificaties opgesomd:

 • 10 weerstandsniveaus

 • Silent Magnetisch weestandsysteem

 • LCD scherm met tijd, aantal roeislagen en calorieverbruik

 • Afmetingen 175 x 51.5 x 50 cm

 • Max. gebruikerslengte van 195 cm

 • Inklapbaar

 • Transportwieltjes

 • Aluminium rail met PU

 • Verstelbare pedalen/voetsteunen

 • Anti-slip pedalen

 • Afmetingen (ingeklapt) 70 x 51,5 x 120 cm

 • Batterijen als Stroomvoorziening

 • Maximaal belastbaar gewicht tot 130 kg

 • Gewicht van 28 kg

 • Fabrieksgarantie 2 jaar

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

De eigenschappen van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer

We hebben nu in het korte alle belangrijke specificaties van de VirtuFit Roeitrainer behandelt, maar wat betekenen al deze eigenschappen precies?

We kunnen ons goed voorstellen dat sommige van deze termen volkomen onbekend zijn. Om deze reden gaan we een aantal van deze termen nader toelichten. Zo weet jij dadelijk wat de eigenschappen van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer inhouden!

Pedalen

Dit is het eerste voordeel dat de Row 450 biedt.

De pedalen waar je je voeten tegenaan zet zijn voorzien van anti slip ribbeltjes.

Dit zorgt voor een fijne trainingservaring en ook voor een goede houding.

Naast de ribbels is het voetvlak ook voorzien van de riempjes waarmee je je voeten kunt vast zetten. Deze zijn gelukkig lekker breed en knellen je voeten dus niet af.

Hoeveel roeitrainers beschikken wel niet over dunne riempjes welke totaal niet comfortabel zitten? Voor ons is dit wel een belangrijk voordeel.

Zitvlak

Het zitvlak van de Virtufit Row 450 is voorzien van zogenoemde PU wieltjes. Dit zijn de wieltjes waarmee het zitje over de rails heen beweegt.

Dit voorloopt erg soepel en bovendien voelt het erg stevig aan.

Het is niet bekend of de Row 450 officieel een ergonomisch ontwerp heeft, maar het biedt in ieder geval genoeg conform en voelt dan ook ergonomisch aan.

zitvlak

Geluid

De beweging van het zitvlak over de rails produceert erg weinig geluid. Maar ook tijdens het roeien zelf maakt het toestel amper geluid.

Dit is wat ons betreft één van de grote voordelen van de VirtuFit Row 450.

Zeker als je de roeitrainer thuis wilt gaan gebruiken komt dit natuurlijk erg goed van pas. Met dit apparaat hoef je dan ook niemand tot last te zijn tijdens jouw work outs. Maar ook voor jezelf is dit natuurlijk een groot voordeel.

Één van de nadelen van een roeitrainer ten opzichte van andere apparaten vind ik vaak dan ook het geluid van ‘t apparaat produceert.

Dit is met de Row 450 echter alles behalve het geval, wat vooral te danken is aan het magnetische weerstandssysteem.

Opklapbaar

Wat houdt veel mensen tegen om een roeitrainer voor thuis te kopen?

Vaak is het toch wel de hoeveelheid ruimte die het apparaat in beslag neemt.

Met de VirtuFit Row 450 hoeft dat geen excuus meer te zijn!

Deze roeier is namelijk opklapbaar. Dit wil zeggen dat je de rails recht omhoog kunt klappen en vervolgens kunt vastzetten.

Er zitten ook wieltjes aan de onderkant, waardoor je ‘m eenvoudig in een hoekje plaatst. Dit scheelt je een hele hoop ruimte.

transportwieltjes

LCD Scherm

Het scherm, oftewel de trainingscomputer beschikt maar over één knop. De VirtuFit Row is namelijk voorzien van een vrij eenvoudige trainingscomputer.

De Virtufit Row 450 beschikt dan ook niet over mega veel functies. Dit komt het gebruiksgemak echter alleen maar ten goede.

Alles wat je graag wilt kunnen zien tijdens je training kun je duidelijk van het scherm aflezen. Zo kun je zien:

 • Aantal roeislagen per minuut
 • Tijd
 • Calorieverbruik

Zo kun je jezelf blijven verbeteren om elke training er het maximale uit te halen.

Het enige wat jammer is aan het LCD scherm is dat het niet verlicht is. Bij schemering zal het display dus minder goed af te lezen zijn.

Weerstand

De weerstand van de roeitrainer kun je regelen met de draaiknop die onder het scherm zit.

De weerstand verhogen of verlagen is gewoon een kwestie van draaien. De roeitrainer werkt zoals eerder gezegd op magnetische weerstand.

De overgang tussen de 10 verschillende weerstandsniveaus verloopt erg soepel en ook dit produceert nauwelijks geluid.

Hartslagfunctie

De VirtuFit Row 450 roeimachine beschikt niet over een interne hartslagmeter.

Naar onze mening is dit niet zo’n probleem, omdat de hartslagmeters op fitnessapparaten toch nooit echt nauwkeurig zijn. Het kan je echter wel een indicatie geven.

Wil je je hartslag toch graag accuraat bijhouden? Dit kun je bijvoorbeeld doen met een hartslagband of sporthorloge.

weerstand

Montage

Bij levering van de Virtufit Row 450 Roeitrainer hoef je alleen nog maar zelf de eindmontage te doen.

Dit stelt niet veel voor en is dan ook zo gebeurd.

De roeitrainer wordt namelijk ook geleverd met een duidelijke handleiding in het Nederlands. Dat is een voordeel van een Nederlands fitnessmerk.

Algemene aandachtspunten voor het kopen van een Roeitrainer

Hoogstwaarschijnlijk is de VirtuFit Row 450 niet de enige roeitrainer waarnaar je aan het kijken bent op het moment. Misschien ben je wel meerdere roeitrainers aan het vergelijken. Dan zijn er wel een aantal punten waar je op moet letten!

Onderstaand hebben we een aantal algemene aandachtspunten neergezet waarmee je goed meerdere roeitrainers met elkaar kunt vergelijken.

Deze punten verschillen eventueel in behoefte per persoon maar soms ook per roeitrainer. Houd ze dus altijd in je achterhoofd! Kijk ook wat jijzelf het belangrijkste vindt.

Sommigen mensen vinden de zekerheid van een lange garantie fijn terwijl andere bijvoorbeeld stabiliteit van een roeitrainer heel belangrijk vinden.

Maximale lichaamslengte van de roeitrainer

Het is natuurlijk niet handig als je een roeitrainer koopt waar je helemaal niet op past. Het is dan ook niet voor iedereen belangrijk, maar wel voor de mensen die wat langer zijn dan de gemiddelde Nederlander.

Er zijn roeitrainers die namelijk maar een maximale lichaamslengte van 180cm aankunnen.

Sommige roeitrainers hebben hier helemaal geen last van omdat deze zo’n lange rails hebben dat echt iedereen erop past. Deze hebben dus geen maximale lichaamslengte.

Maximaal belastbaar gewicht

Sommige roeitrainers hebben een zwakkere constructie dan andere. Hierdoor kan niet iedereen op een bepaalde roeitrainer trainen.

Let dus altijd op het maximale lichaamsgewicht die een roeitrainer aankan. Het zou zonde zijn als je er eentje koopt waarvoor je te zwaar bent.

Het is voor de meesten niet van toepassing. Echter, het is altijd handig om te checken en mee te nemen in je aankoopbeslissing.

Stabiliteit van de Roeitrainer

Je wilt natuurlijk niet dat je tijdens het roeien gaat schuiven. Kijk dus altijd naar de stevigheid van de constructie. De meeste fabrikanten laten niet echt zulke feiten zien.

Kijk dan naar de reviews van mensen die het al hebben gekocht!

Gebruiksklasse van de Roeitrainer

Houd altijd in je achterhoofd wat je wilt doen met de roeimachine. Wil je hem alleen maar gebruiken voor thuis, of wil je hem intensief en/of professionele gaan gebruiken?

Aanwezige functies

Dit gaat eigenlijk over jouw persoonlijke eisen waaraan de roeitrainer moet voldoen. Hoeveel toeters en bellen wil je erop hebben?

Wil je bijvoorbeeld een bepaald aantal weerstand-niveaus hebben om mee te trainen? Of wil je een tablethouder hebben zodat je YouTube kunt kijken terwijl je sport etc.

Garantie van de roeitrainer

Kijk altijd naar hoeveel fabrieksgarantie een roeitrainer heeft. Dit geeft zekerheid bij je aankoop.

Let wel op! Er is een verschil tussen de garantie op de constructie en de garantie van de onderdelen van de roeitrainer.

Meestal heb je levenslange garantie voor de constructie maar op de onderdelen kan het verschillen. Blijf hier altijd scherp in.

De Voor- en Nadelen van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Je hebt tot nu toe kunnen lezen dat de VirtuFit Row 450 voorzien is van een flink aantal eigenschappen. Maar wat zijn nu de echt voordelen en wat zijn de minpunten van de roeitrainer?

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de VirtuFit Row 450 Roeitrainer overzichtelijk op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Vrijwel geluidloos

 • Comfortabel zitvlak

 • Antislip voetvlak

 • Voldoende grip op handgrepen

 • Opklapbaar

 • Beschikt over transportwieltjes

 • Redelijk duidelijk LCD scherm

 • Makkelijk te bedienen

 • Makkelijke eindmontage

Nadelen

 • Geen voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s

 • Niet geschikt voor mensen langer dan 1,95 m

 • Display is niet verlicht

 • Geen hartslagfunctie

Reviews: VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Ben je nu van plan om de VirtuFit Row 450 Roeitrainer te kopen? Wanneer je een grotere aankoop doet, zoals een roeitrainer, dan wil je natuurlijk wel zeker weten of het apparaat deugd.

Een miskoop willen we uiteraard voorkomen. Omdat het vaak niet mogelijk is om zo’n toestel uit te testen in de winkel wil je toch een klein stukje extra zekerheid hebben.

Om deze reden kan het daarom handig zijn om naar een aantal reviews te kijken. De verschillende ervaringen van VirtuFit Row 450 Roeitrainer gebruikers spreken sterk in het voordeel van het apparaat.

Via Bol.com heeft het toestel op het moment van schrijven maar liefst 32 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 4,6 van de 5 sterren!

Op Fitwinkel.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 26 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 9,7 van de 10 sterren!

Tot slot op Blokker.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 1 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 5 van de 5 sterren!

Ben je nu opzoek naar nog meer reviews over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de ervaringen en recensies met de VirtuFit Row 450 Roeitrainer?

Voordat je de keuze maakt om de VirtuFit in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en recensies van gebruikers wilt lezen. We baseren ons oordeel namelijk niet alleen maar op onze bevindingen, maar we kijken ook wat anderen te zeggen hebben over deze roeitrainer.

De Row 450 is een zeer populaire roeitrainer. Het grote voordeel hiervan is dat er online dan ook genoeg ervaringen zijn te vinden van gebruikers.

Wat wel even leuk is om hierbij te vermelden, is dat deze roeitrainer maar liefst 4 keer de ‘Best Reviewed Award’ heeft gewonnen!

Dit is naar onze mening een zeer indrukwekkende prestatie.

Hiermee werd het uitgeroepen tot de beste roeitrainer van de Nederlandse markt.

Door dit soort reviews krijg je direct een goed beeld van wat je kunt verwachten van de roeitrainer. We hebben dan ook alle reviews van verschillende gebruikers doorgenomen.

Onderstaand hebben we dan ook een overzicht gemaakt van actuele ervaringen en recensies van VirtuFit gebruikers:

VirtuFit Row 450 Roeitrainer Ervaringen
VirtuFit Row 450 Roeitrainer Ervaringen
VirtuFit Row 450 Roeitrainer Ervaringen
VirtuFit Row 450 Roeitrainer Ervaringen
VirtuFit Row 450 Roeitrainer Ervaringen
VirtuFit Row 450 Roeitrainer Ervaringen
VirtuFit Row 450 Roeitrainer Ervaringen
VirtuFit Row 450 Roeitrainer Ervaringen

Ben je nu opzoek naar nog meer ervaringen en recensies met de roeitrainer? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je de VirtuFit Row 450 Roeitrainer kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VirtuFit kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit apparaat kunt kopen.

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Bol.com
v.a. €399,-

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Fitwinkel.nl
v.a. €399,-

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Blokker.nl
v.a. €399,-

Conclusie: Moet je nu de VirtuFit Row 450 Roeitrainer kopen of niet?!

De Virtufit Row 450 is een van de populairdere roeitrainers voor thuis in het lagere prijssegment.

Wij snappen de populariteit volkomen en zijn zelf ook erg goed te spreken over deze roeimachine.

De roeitrainer maakt de beloftes meer dan waar en beschikt eigenlijk over alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en hoogwaardige training.

Het is niet de meest luxe roeitrainer, maar dat mag de pret wat ons betreft zeker niet drukken.

Al met al een erg fijn toestel voor de fanatieke thuissporter!

Heb je interesse in deze loopband? Let dan even goed op!

Deze loopband is vanwege de grote vraag in veel webshops vaak niet leverbaar. Ook de prijs wil nog wel eens verschillen per aanbieder.

Hierboven hebben we daarom ook prijstechnische de beste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Blijf wel onthouden dat de roeitrainer van VirtuFit geen magisch wonderapparaat is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

VirtuFit Row 450 Roeitrainer
VirtuFit Row 450 Roeitrainer

Beoordeling door Ryan Francis,

21 jun 2021
5

Al met al kunnen wel concluderen dat deze roeitrainer zeer goed bevallen is.

Wij snappen de populariteit volkomen en zijn zelf ook erg goed te spreken over deze roeimachine.

De roeitrainer maakt de beloftes meer dan waar en beschikt eigenlijk over alles wat je nodig hebt voor een comfortabele en hoogwaardige training.

Het is niet de meest luxe roeitrainer, maar dat mag de pret wat ons betreft zeker niet drukken.

Al met al een erg fijn toestel voor de fanatieke thuissporter!

Veel gestelde vragen over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is een roeitrainer goed om af te vallen?

Een roeitrainer kan jou helpen om sneller en effectiever af te vallen

Waar is een roeitrainer goed voor?

Een roeitrainer is goed voor afvallen en om je conditie te verbeteren.

Waar kun je het goedkoopste de VirtuFit Row 450 Roeitrainer kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het voordeligst de VirtuFit Row 450 Roeitrainer kunt kopen.

Wat train je met een roeitrainer?

Trainen met een roeitrainer is niet alleen goed voor je conditie, maar het zorgt ook voor de spieropbouw van je armen, schouders, buik, rug en benen. Daarnaast is trainen met een roeiapparaat ook effectief voor je vetverbranding.

Is de VirtuFit Roeitrainer geschikt voor thuis gebruik?

Ontdek op deze pagina of de VirtuFit Roeitrainer geschikt is voor thuisgebruik.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VirtuFit Row 450 Roeitrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *