VirtuFit TR-75 Loopband

VirtuFit TR-75 Loopband. Vandaag de dag zijn er een tal van verschillende soorten loopbanden beschikbaar op de markt. Zo kun je kiezen voor de meest super luxe loopband of voor een relatief eenvoudige variant.

Het is dan ook geheel aan jezelf hoeveel toeters en bellen je wilt op je loopband. Maar de prijzen tussen de verschillende loopbanden kunnen alle kanten op schieten. Hoe kan dat nou?!

Hoe weet je nu welk apparaat het meest geschikt is, en hoe weet je welke nu het beste is?

Na een lange en uitgebreide zoektocht ben je uiteindelijk bij de VirtuFit TR-75 Loopband terecht gekomen.

Ben jij dan ook van plan om de VirtuFit Loopband te kopen? Dan ben je hier bij het juiste adres! Op deze pagina kun je alle informatie vinden over de VirtuFit Loopband zodat jij exact weet wat je in huis haalt en of dit product bij jou past.

Verder kun je ook diverse ervaringen, recensies en reviews terug vinden van andere VirtuFit gebruikers.

Na het lezen van deze pagina weet je alles over de fitness VirtuFit Loopband en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

VirtuFit TR-75 Loopband

Dé Nr. 1 Loopband van VirtuFit!

Wat is de VirtuFit TR-75 Loopband?

We gaan zoals gewoonlijk beginnen bij het begin, wat is de VirtuFit TR-75 Loopband? De VirtuFit is het ideale fitness apparaat waarmee je een effectieve cardio training kunt doen.

Met die apparaat kun je in het gemak van je eigen huis cardio trainingen doen en hoef je dus niet meer de deur uit om aan je dagelijkse beweging te komen.

Het doel van de VirtuFit Loopband is dat je op een intensiteit naar eigen keuze je uithoudingsvermogen en conditie kunt verbeteren. Uiteraard kan de loopband ook helpen bij het verhogen van de vetverbranding. Om deze reden is de VirtuFit Loopband ook een zeer geschikt hulpmiddel om voor tijdens het afvallen.

Wat is onze eerste indruk?

Zoals met de meeste van onze reviews beginnen we met de eerste indruk die we hadden van deze loopband. De VirtuFit TR-75 is naar nze mening een degelijke loopband voor thuisgebruik.

De loopband ziet er netjes uit, heeft een goede afwerking en het functioneert bovendien naar behoren. De loopband heeft een goede demping en is zeer gemakkelijk om te bedienen.

Eigenlijk zit het meeste er wel op dat je mag verwachten qua hoofdzakelijke functies. Echter is het goed om te weten dat het hier niet om zomaar een loopband gaat.

De loopband houdt een beetje het midden tussen een loop- en wandelband. De maximum snelheid bedraagt namelijk 10 km/uur.

Deze snelheid is niet echt al teveel. Zeker niet wanneer je bedenkt dat de meeste professionele loopbanden in de sportschool vaak minstens 18-20 km/uur kunnen gaan.

De gemiddelde hardloopsnelheid voor beginners ligt op zo’n 10km/u. Wat dat betreft zullen de meeste beginners hier net genoeg aan hebben. Om te joggen tenminste.

Echt sprinten gaat ‘m niet worden op de VirtuFit TR-75. Dat is op zich niet erg, als je niet van plan bent om interval trainingen te doen.

Wat we wel goed vinden aan de loopband is dat het een hellingshoek heeft van 3%. Dit is misschien niet zo heel veel, maar het is toch beter dan niets.

Zo kun je lichtjes omhoog lopen, waardoor je jouw (hard)looptraining toch net wat effectiever maakt.

De belangrijkste vraag is namelijk toch écht hoe het trainen met de loopband is. Om deze reden gaan we dan ook snel verder met het review, waarin we allereerst de belangrijkste eigenschappen van de loopband met je doornemen.

Daarna geven we jou onze eerlijke mening over de loopband en vertellen we je voor wie we denken dat de TR-75 het meest geschikt is.

Over de VirtuFit TR-75 Loopband

We kunnen je enorm veel gaan vertellen over de VirtuFit TR-75, en dat is dan ook precies wat we gaan doen op deze pagina. Het is een zeer leuke en bijzondere loopband met een aantal bijzondere functies en eigenschappen.

Of deze bijzondere eigenschappen goed of slecht zijn kom je in de rest van deze review achter. Om het niet al te lang te maken gaan we je alleen de belangrijkste, noodzakelijke en bijzondere functies en features van deze loopband vertellen.

De specificaties van de VirtuFit TR-75 Loopband

Zoals we eerder hebben gezegd is deze loopband dus echt vooral geschikt voor de beginnende hardloper. We zouden deze loopband dan ook niet aanbevelen wanneer je een wat gevorderde hardloper bent.

Daarvoor is de maximum snelheid namelijk simpelweg te laag. Ook het aantal trainingsprogramma’s is vrij beperkt.

De loopband is voorzien van een motor met een continu vermogen van 0,75 pk waardoor je een loopsnelheid van 0,8 tot 10 km/uur kunt hardlopen. Je hebt de mogelijkheid om gebruik te maken van 12 verschillende programma’s waarmee je kunt trainen.

De loopband is voorzien van een overzichtelijk display met duidelijke knoppen. Tijdens het lopen laat het blauw verlichte scherm je de afstand, tijd, calorie verbruik, snelheid en hartslag zien.

Je loopt over een vlak van 33 x 105 cm, met de ondersteuning van een goede schokdemper. Dat is meer dan genoeg ruimte om te wandelen of te joggen, en het loopt heerlijk.

Voor de afwisseling gebruik je de handmatig verstelbare hellingstanden van de loopband. Bij de TR-75 zijn dat geen berghellingen, maar hele lichte heuvels.

Heb je echter geen zin om te focussen op je training? Geen probleem! Kijk dan naar je favoriete Netflix serie of film met de tablethouder recht voor je neus. Je zult ook nooit dorst hebben met de aanwezige bidonhouder.

Tot slot heeft de VirtuFit Loopband een maximaal belastbaar gewicht van 110 kg en een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Onderstaand hebben we in het kort alle specificaties opgesomd:

 • 12 verschillende trainingsprogramma’s

 • Motor met een continue vermogen van 0,75 pk

 • Motor met een piek vermogen van 1,5 pk

 • Snelheid 0,8-10 km/u

 • Display met snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, helling en hartslag

 • Tablethouder

 • Bidonhouder

 • Afmetingen 129,5 x 60 x 110,5 cm

 • Inklapbaar

 • Transportwieltjes

 • Afmetingen (ingeklapt) 50 x 59 x 125 cm

 • Voorzien van demping

 • Voorzien van Noodstop

 • Maximaal belastbaar gewicht tot 140 kg

 • Gewicht van 25 kg

 • Fabrieksgarantie 2 jaar

VirtuFit TR-75 Loopband

De eigenschappen van de VirtuFit TR-75 Loopband

We hebben nu in het korte alle belangrijke specificaties van de VirtuFit Loopband behandelt, maar wat betekenen al deze eigenschappen precies?

We kunnen ons goed voorstellen dat sommige van deze termen volkomen onbekend zijn. Om deze reden gaan we een aantal van deze termen nader toelichten. Zo weet jij dadelijk wat de eigenschappen van de VirtuFit TR-75 Loopband inhouden!

Voorgemonteerd geleverd

Wat een groot voordeel van de VirtuFit TR-75 is, is dat deze loopband helemaal voorgemonteerd wordt geleverd. Het in elkaar zetten is dan ook binnen een paar minuten klaar.

Dat is bij veel loopbanden toch wel eens anders..

Nadat het pakketje geleverd wordt, kun je dus de doos openen, om vervolgens binnen een kleine 10 minuten al op de loopband te staan.

Je kunt direct de verschillende functies uittesten en al je eerste training doen!

Comfort

Qua comfort is er ook met de nodige zaken rekening gehouden. Niets heel speciaals, maar toch de gebruikelijke zaken.

Denk bijvoorbeeld aan de bidonhouder en de tablet houder. Toch allebei handig om te hebben!

Ook heeft deze loopband hartslagsensoren, wat zeker een groot voordeel is!

Lichtgewicht

De VirtuFit TR-75 Loopband is met z’n 25 kg echt enorm licht! We hebben dan ook niet vaak loopbanden van dit kaliber meegemaakt die zó licht waren als deze loopband.

We waren even bang dat het lichte gewicht afbreuk zou doen aan de stabiliteit. Vaak zie je namelijk dat lichtere loopbanden niet stevig op hun plek blijven staan. En dat is jammer.

Gelukkig is dat bij deze loopband helemaal niet het geval. Hij blijft gewoon stabiel staan tijdens het hardlopen, wat een veilig gevoel geeft.

Geruisloos

Een groot voordeel van de TR-75 Loopband is dat het apparaat zeer weinig geluid maakt. Dit zorgt voor een zeer prettige trainingservaring bij jou thuis.

Geruisloze loopbanden worden steeds populairder en mensen hechter hier dan ook steeds meer waarde aan.

Wat wij ons overigens ook heel goed kunnen voorstellen. Aangezien het erg vervelend is voor zowel de mensen om je heen als voor jezelf als de loopband veel geluid maakt.

Prijscategorie

De VirtuFit TR-75 Loopband is een loopband wat in de middenklasse zit, zowel qua prijs als kwaliteit.

De kwaliteit is echter meer dan voldoende voor recreatief gebruik.

Het is dan ook een zeer duurzame aankoop, voor een niet al te hoge prijs.

De adviesprijs van deze loopband ligt doorgaans rond de €499,- en dat is deze loopband naar onze mening meer dan waard! Verderop op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het meest voordeligst de VirtuFit TR-75 kunt kopen.

Scherm en Bediening

Met het LCD display kun je al jouw belangrijkste trainingsgegevens eenvoudig bijhouden.

Zo kun je onder andere de volgende gegevens aflezen:

 • Snelheid
 • Afstand
 • Calorieverbruik
 • Tijd
 • Hartslag
 • Hellingshoek

Daarnaast beschikt de loopband over sneltoetsen in de armgrepen. Dit zorgt ervoor dat je op het voor jou gewenste moment de snelheid kunt verstellen.

Dit alles zonder hiervoor te moeten prutsen via het bedieningspaneel tijdens het (hard)lopen.

Zo kun je dus altijd jouw prestaties goed aflezen van het scherm, ook wanneer je je in een wat donkere ruimte bevind. Op het scherm kun je jouw vooruitgang zien zoals je gewend bent op een fitnessapparaat.

In één oogopslag kun je bijvoorbeeld de tijd, snelheid en het aantal verbrande kcal bekijken.

Het scherm is bovendien helemaal niet moeilijk te bedienen en de knoppen spreken allemaal voor zich.

Tablethouder

De TR-75 is voorzien van een tablet houder, zodat jij altijd voorzien bent van het voor jou gewenste entertainment.

Zet dus je tablet of telefoon voor je neer en bekijk je favoriete filmpjes of series!

De Voor- en Nadelen van de VirtuFit TR-75 Loopband

Je hebt tot nu toe kunnen lezen dat de VirtuFit TR-75 voorzien is van een flink aantal eigenschappen. Maar wat zijn nu de echt voordelen en wat zijn de minpunten van de loopband?

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de VirtuFit TR-75 Loopband overzichtelijk op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Interne hartslagmeter

 • Super licht en compact

 • Blijft stabiel tijdens het trainen

 • Minimale snelheid van 0,8 km/u

 • Goede loopband voor beginners

 • Scherpe prijs

Nadelen

 • Aantal trainingsprogramma’s aan de mindere kant

 • Maximum snelheid is 10 km/u

 • Beperkte hellingshoek

 • Niet de meest luxe loopband

Voor wie is dit dé ideale Loopband?

Voor wie is de VirtuFit TR-75 Loopband dan dé ideale Loopband? Dit is een zeer goede vraag, want niet iedere loopband is voor zomaar iedereen geschikt.

Dit toestel is voor iedereen geschikt die een stevige en duurzame loopband voor thuisgebruik zoekt, met genoeg trainingsmogelijkheden. Ook is dit toestel voor degene die wat meer te besteden heeft voor een degelijke loopband.

De loopband is voornamelijk geschikt voor beginners. De wat fanatieke gevorderde sporters kunnen beter kiezen voor een andere versie van de VirtuFit.

Bovendien is het apparaat relatief scherp geprijsd, wat voor velen een groot voordeel zal zijn.

En voor wie het apparaat niet geschikt is?

Naar onze mening is deze loopband niet geschikt voor degene die op zoek zijn naar een professioneel toestel.

Die ga je voor deze prijs namelijk niet krijgen.

Reviews: VirtuFit TR-75 Loopband

Ben je nu van plan om de VirtuFit TR-75 Loopband te kopen? Wanneer je een grotere aankoop doet, zoals een loopband, dan wil je natuurlijk wel zeker weten of het apparaat deugd.

Een miskoop willen we uiteraard voorkomen. Omdat het vaak niet mogelijk is om zo’n toestel uit te testen in de winkel wil je toch een klein stukje extra zekerheid hebben.

Om deze reden kan het daarom handig zijn om naar een aantal reviews te kijken. De verschillende ervaringen van VirtuFit TR-75 Loopband gebruikers spreken sterk in het voordeel van het apparaat.

Op Fitwinkel.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 2 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 10 van de 10 sterren!

Ben je nu opzoek naar nog meer reviews over de VirtuFit TR-75 Loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de ervaringen en recensies met de VirtuFit TR-75 Loopband?

Voordat je de keuze maakt om de VirtuFit in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en recensies van gebruikers wilt lezen. We baseren ons oordeel namelijk niet alleen maar op onze bevindingen, maar we kijken ook wat anderen te zeggen hebben over deze loopband.

De TR-75 is een zeer populaire loopband. Het grote voordeel hiervan is dat er online dan ook genoeg ervaringen zijn te vinden van gebruikers.

Wat wel even leuk is om hierbij te vermelden, is dat deze loopband ‘Best Reviewed Award’ heeft gewonnen!

Dit is naar onze mening een zeer indrukwekkende prestatie.

Door dit soort reviews krijg je direct een goed beeld van wat je kunt verwachten van de loopband. We hebben dan ook alle reviews van verschillende gebruikers doorgenomen.

Onderstaand hebben we dan ook een overzicht gemaakt van actuele ervaringen en recensies van VirtuFit gebruikers:

VirtuFit TR-75 Loopband Ervaringen
VirtuFit TR-75 Loopband Ervaringen

Ben je nu opzoek naar nog meer ervaringen en recensies met de loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je de VirtuFit TR-75 Loopband kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VirtuFit kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit apparaat kunt kopen.

VirtuFit TR-75 Loopband

VirtuFit TR-75 Loopband

Bol.com
v.a. €499,-

VirtuFit TR-75 Loopband

VirtuFit TR-75 Loopband

Fitwinkel.nl
v.a. €499,-

VirtuFit TR-75 Loopband

VirtuFit TR-75 Loopband

Blokker.nl
v.a. €499,-

Conclusie: Moet je nu de VirtuFit TR-75 Loopband kopen of niet?!

We hopen dat je tot nu toe een duidelijk beeld gekregen hebt van deze VirtuFit loopband. Je weet nu in ieder geval voor wie deze loopband geschikt is en voor wie juist niet.

Ook weet je wat de mogelijke voordelen en nadelen zijn. Dit kan een eventuele miskoop voorkomen.

Graag geven we je nog even mijn definitieve eindoordeel, zodat je exact weet wat je kunt verwachten:

Naar onze mening is de VirtuFit TR-75 het kopen zeker waard als jij op zoek bent naar een degelijke, betrouwbare en gebruiksvriendelijke loopband voor regelmatig thuisgebruik.

De loopband is superlicht en wordt voorgemonteerd geleverd. Ook heb je trainingsprogramma’s tot je beschikking en kun je jouw hartslag meten tijdens het hardlopen.

Ondanks de beperkte maximum snelheid, zijn we toch erg tevreden over dit toestel en raden we het zeker aan voor de beginnende hardlopers.

Heb je interesse in deze loopband? Let dan even goed op!

Deze loopband is vanwege de grote vraag in veel webshops vaak niet leverbaar. Ook de prijs wil nog wel eens verschillen per aanbieder.

Hierboven hebben we daarom ook prijstechnische de beste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Blijf wel onthouden dat de loopband van VirtuFit geen magisch wonderapparaat is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

VirtuFit TR-75 Loopband
VirtuFit TR-75 Loopband

Beoordeling door Ryan Francis,

16 jun 2021
5

Al met al kunnen wel concluderen dat deze loopband zeer goed bevallen is.

De loopband is superlicht en wordt voorgemonteerd geleverd. Ook heb je trainingsprogramma’s tot je beschikking en kun je jouw hartslag meten tijdens het hardlopen.

Ondanks de beperkte maximum snelheid, zijn we toch erg tevreden over dit toestel en raden we het zeker aan voor de beginnende hardlopers.

Ook het scherm is duidelijk en bovendien is de bediening erg simpel.

Dit alles maakt de loopband een uitermate goede keuze voor thuisgebruik.

Alternatieven

Past de VirtuFit TR-75 toch niet helemaal bij jou? Dat is geen enkel probleem! VirtuFit heeft een breed assortiment aan verschillende loopbanden. Als je toch besluit om je zoektocht voort te zetten hebben we hieronder een aantal goede alternatieven voor je:

Veel gestelde vragen over de VirtuFit TR-75 Loopband!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit TR-75 Loopband. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is een loopband goed om af te vallen?

Een loopband kan jou helpen om sneller en effectiever af te vallen

Waar is een loopband goed voor?

Een loopband is goed voor afvallen en om je conditie te verbeteren.

Waar kun je het goedkoopste de VirtuFit TR-75 Loopband kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het voordeligst de VirtuFit TR-75 Loopband kunt kopen.

Wat train je met een loopband?

Met een loopband train je voornamelijk je beenspieren en je conditie.

Is de VirtuFit Loopband geschikt voor thuis gebruik?

Ontdek op deze pagina of de VirtuFit Loopband geschikt is voor thuisgebruik.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VirtuFit TR-75 Loopband? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *