VirtuFit TR-200i Loopband

VirtuFit TR-200i Loopband. De loopband is één van de populairste fitness apparaten die vandaag de dag gebruikt worden om thuis te trainen. Er zijn dan ook enorm veel verschillende soorten loopbanden beschikbaar. Door de bomen kan je het bos niet meer zien! De één heeft nog meer opties dan de ander. Maar de prijzen kunnen ook alle kanten op schieten, maar hoe kan dat nou!?

Hoe weet je nu welk apparaat het meest geschikt is, en hoe weet je welke nu het beste is?

Na een lange en uitgebreide zoektocht ben je uiteindelijk bij de VirtuFit TR-200i Loopband terecht gekomen.

Ben jij dan ook van plan om de VirtuFit Loopband te kopen? Dan ben je hier bij het juiste adres! Op deze pagina kun je alle informatie vinden over de VirtuFit Loopband zodat jij exact weet wat je in huis haalt en of dit product bij jou past.

Verder kun je ook diverse ervaringen, recensies en reviews terug vinden van andere VirtuFit gebruikers.

Na het lezen van deze pagina weet je alles over de fitness VirtuFit Loopband en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

Virtufit TR-200i Loopband

Dé Nr. 1 Loopband van VirtuFit!

Wat is de VirtuFit TR-200i Loopband?

We gaan zoals gewoonlijk beginnen bij het begin, wat is de VirtuFit TR-200i Loopband? De VirtuFit is het ideale fitness apparaat waarmee je een effectieve cardio training kunt doen.

Met die apparaat kun je in het gemak van je eigen huis cardio trainingen doen en hoef je dus niet meer de deur uit om aan je dagelijkse beweging te komen.

Het doel van de VirtuFit Loopband is dat je op een intensiteit naar eigen keuze je uithoudingsvermogen en conditie kunt verbeteren. Uiteraard kan de loopband ook helpen bij het verhogen van de vetverbranding. Om deze reden is de VirtuFit Loopband ook een zeer geschikt hulpmiddel om voor tijdens het afvallen.

Wat is onze eerste indruk?

Zoals met de meeste van onze reviews beginnen we met de eerste indruk die we hadden van deze loopband. De VirtuFit Tr-200i is de opvolger van de populaire voorganger: VirtuFit TR-100 Loopband.

De best-seller TR-100 is met de TR-200i wederom overtroffen! Maar is de loopband het geld wel echt waard of kun je beter voor een andere variant gaan?

Dankzij het geavanceerde ontwerp zal de loopband geschikt zijn voor zelfs de meest ervaren hardlopers.

Maar ook voor beginners is het een prima loopband om op de starten.

Dankzij het gewicht van 75 kilo is de loopband dan ook zeer stabiel. Het apparaat kan belast worden tot een gewicht van maximaal 140 kg, wat voor de meeste onder ons meer dan voldoende moet zijn.

De belangrijkste vraag is namelijk toch écht hoe het trainen met de loopband is. Om deze reden gaan we dan ook snel verder met het review, waarin we allereerst de belangrijkste eigenschappen van de loopband met je doornemen.

Daarna geven we jou onze eerlijke mening over de loopband en vertellen we je voor wie we denken dat de TR-200i het meest geschikt is.

Over de VirtuFit TR-200i Loopband

We kunnen je enorm veel gaan vertellen over de VirtuFit TR-200i, en dat is dan ook precies wat we gaan doen op deze pagina. Het is een zeer leuke en bijzondere loopband met een aantal bijzondere functies en eigenschappen.

Of deze bijzondere eigenschappen goed of slecht zijn kom je in de rest van deze review achter. Om het niet al te lang te maken gaan we je alleen de belangrijkste, noodzakelijke en bijzondere functies en features van deze loopband vertellen.

De specificaties van de VirtuFit TR-200i Loopband

Ben je nu opzoek naar een premium loopband met alles wat je ervan verwacht? Dan is de VirtuFit loopband dé loopband voor jou!

De loopband is voorzien van een motor met een continu vermogen van 2,5 pk waardoor je een loopsnelheid van 1 tot 18 km/uur kunt hardlopen. Ook heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van 36 verschillende programma’s en 18 trainingsniveaus waarmee je kunt trainen.

Op de VirtuFit TR-200i Loopband heb je nog veel meer functies waar je van kunt profiteren. Met het 5 inch verlichte display kun je de snelheid, tijd, afstand, calorie verbruik, helling en hartslag van je training tot op detail bijhouden.

Heb je echter geen zin om te focussen op je training? Geen probleem! Kijk dan naar je favoriete Netflix serie of film met de tablethouder recht voor je neus. Je zult ook nooit dorst hebben met de aanwezige bidonhouder.

Voor nog meer mogelijkheden sluit je via BlueTooth een telefoon of tablet aan op je loopband. Zo is het mogelijk om tijdens je training te trainen met een app. De TR-200i kan onder andere overweg met de FitShow app. FitShow haalt de bediening van je loopband naar het touchscreen van je telefoon of tablet.

Trainingsresultaten worden opgeslagen zodat je vooruitgang zichtbaar wordt. Zo kun je doelen opstellen of een trainingsplan maken. Daarnaast heeft FitShow een koppeling met Apple Health Kit (ook wel Apple Gezondheid genoemd). Hierdoor kun je gemakkelijk trainingen registreren in de Apple Health Kit app

Tot slot heeft de VirtuFit Loopband een maximaal belastbaar gewicht van 140 kg en een fabrieksgarantie van 3 jaar.

Onderstaand hebben we in het kort alle specificaties opgesomd:

 • 36 verschillende trainingsprogramma’s

 • 18 trainingsniveaus

 • Motor met een continue vermogen van 2,5 pk

 • Motor met een piek vermogen van 5,5 pk

 • Snelheid 1-18 km/u

 • Display met snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, helling en hartslag

 • Tablethouder

 • Bidonhouder

 • Afmetingen 198 x 78 x 135 cm

 • Inklapbaar

 • Transportwieltjes

 • Ingebouwde speakers

 • Afmetingen (ingeklapt) 90 x 78 x 160 cm

 • Voorzien van demping

 • Automatische hellingshoek

 • Voorzien van Noodstop

 • Maximaal belastbaar gewicht tot 140 kg

 • Gewicht van 75 kg

 • Fabrieksgarantie 3 jaar

Virtufit TR-200i Loopband

De eigenschappen van de VirtuFit TR-200i Loopband

We hebben nu in het korte alle belangrijke specificaties van de VirtuFit Loopband behandelt, maar wat betekenen al deze eigenschappen precies?

We kunnen ons goed voorstellen dat sommige van deze termen volkomen onbekend zijn. Om deze reden gaan we een aantal van deze termen nader toelichten. Zo weet jij dadelijk wat de eigenschappen van de VirtuFit TR-200i Loopband inhouden!

Geschikt voor in Huis

De VirtuFit TR-200i Loopband is een opklapbare loopband. Dit wil zeggen dat je het loopvlak omhoog kunt klappen en vergrendelen.

Het voordeel hiervan is dat het je een hoop ruimte kan besparen. Dit is wel zo gemakkelijk voor in huis dus!

Het kost jou zelf bovendien amper tot weinig kracht om de loopband in te klappen.

Dankzij het automatische mechanisme is het loopvlak op een zeer rustige en soepel manier omhoog én omlaag te brengen.

Dit gebeurd veilig, gemakkelijk én snel.

Geruisloos

Een groot voordeel van de TR-200i Loopband is dat het apparaat zeer weinig geluid maakt. Dit zorgt voor een zeer prettige trainingservaring bij jou thuis.

Geruisloze loopbanden worden steeds populairder en mensen hechter hier dan ook steeds meer waarde aan.

Wat wij ons overigens ook heel goed kunnen voorstellen. Aangezien het erg vervelend is voor zowel de mensen om je heen als voor jezelf als de loopband veel geluid maakt.

Prijscategorie

De VirtuFit TR-200i Loopband is een loopband wat in de middenklasse zit, zowel qua prijs als kwaliteit.

De kwaliteit is echter meer dan voldoende voor zowel professioneel als recreatief gebruik.

Het is dan ook een zeer duurzame aankoop, voor een niet al te hoge prijs.

De adviesprijs van deze loopband ligt doorgaans rond de €1200,- en dat is deze loopband naar onze mening meer dan waard! Verderop op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het meest voordeligst de VirtuFit TR-200i kunt kopen.

Loopvlak

Het loopvlak van de VirtuFit TR-200i heeft een afmeting van 141x50cm. Dit zorgt ervoor dat je genoeg ruimte hebt om vrijuit te kunnen rennen en iets te kunnen uitwijken met je stappen.

Dit is wel zo fijn wanneer je aan het hardlopen bent.

Helaas is dit zeker niet het geval bij elke loopband. We zijn met name dan ook zeer te spreken over de breedte van het loopvlak van de loopband.

De breedte van 50cm ligt namelijk ruimschoots boven het gemiddelde. Dit is dan ook iets wat sterk in het voordeel spreekt van deze loopband.

Hellingshoek

De VirtuFit TR-200i Loopband is een loopband wat voorzien is van een hellingfunctie. Dit wil zeggen dat je zelf de schuinte van het loopvlak kunt instellen. Zo is het net alsof je een heuvel oploopt.

Je maakt jouw trainingen op deze manier nóg efficiënter. Bovendien kun jezelf extra uitdagen. De hellingshoek van deze loopband is overigens elektrisch te bedienen.

Met één druk op de knop laat jij het loopvlak schuin oplopen, zodat je nóg effectiever kunt trainen.

De hellingshoek gaat overigens tot maximaal 12%, wat vrij standaard is voor een loopband in deze prijscategorie. Dit zal voor de meesten dan ook meer dan voldoende zijn.

Zowel beginners als gevorderden kunnen zodoende effectiever werken aan de fysieke doelstellingen. Of dat nu afvallen of conditie opbouwen is.

Veiligheid

Deze loopband is enorm veilig te gebruiken. Je kunt een veiligheidssleutel aan je kleding vastmaken, wanneer deze losschiet tijdens de training zal de loopband direct stoppen.

De TR-200i heeft een CE markering, waarmee hij voldoet aan de strenge veiligheidseisen voor loopbanden in de Europese Unie.

Scherm en Bediening

Met het 5 inch display kun je al jouw belangrijkste trainingsgegevens eenvoudig bijhouden.

Zo kun je onder andere de volgende gegevens aflezen:

 • Snelheid
 • Afstand
 • Calorieverbruik
 • Tijd
 • Hartslag
 • Hellingshoek

Daarnaast beschikt de loopband over sneltoetsen in de armgrepen. Dit zorgt ervoor dat je op het voor jou gewenste moment de snelheid kunt verstellen.

Dit alles zonder hiervoor te moeten prutsen via het bedieningspaneel tijdens het (hard)lopen.

Zo kun je dus altijd jouw prestaties goed aflezen van het scherm, ook wanneer je je in een wat donkere ruimte bevind. Op het scherm kun je jouw vooruitgang zien zoals je gewend bent op een fitnessapparaat.

In één oogopslag kun je bijvoorbeeld de tijd, snelheid en het aantal verbrande kcal bekijken.

Het scherm is bovendien helemaal niet moeilijk te bedienen en de knoppen spreken allemaal voor zich.

Tablethouder

De TR-200i is voorzien van een tablet houder, zodat jij altijd voorzien bent van het voor jou gewenste entertainment.

Zet dus je tablet of telefoon voor je neer en bekijk je favoriete filmpjes of series!

Stabiliteit & belastbaarheid

Wat vooral niet vergeten mag worden bij de beoordeling van een loopband is de stabiliteit. Dit is belangrijk voor een veilige en comfortabele training.

Belangrijke indicatoren hiervoor zijn het eigen gewicht van de loopband en de maximale belastbaarheid.

De VirtuFit TR-200i heeft een gewicht van 75kg wat een gemiddeld gewicht is voor een loopband. Maar dit is zwaar genoeg om te profiteren van maximale stabiliteit.

De loopband is belastbaar tot 140 kg, wat boven het gemiddelde ligt. Dit komt goed uit als je aan de zwaardere kant bent.

Maar ook benadrukt het maar weer eens de stevigheid en duurzaamheid die deze loopband je biedt.

Trainen met Apps

Hardlopen met behulp van een app wordt steeds populairder. En dat is dan ook niet voor niets.

Steeds meer mensen lijken hier namelijk het nut van in te zien. Bovendien is het niet alleen functioneel, maar ook nog eens erg leuk.

Op de TR-200i Loopband maak je jouw trainingen gemakkelijk eenvoudiger én leuker met behulp van diverse apps.

Zo kun je bijvoorbeeld de Fitshow App gebruiken om je trainingsmogelijkheden aanzienlijk te vergroten.

Je koppelt de loopband gewoon aan jouw telefoon of tablet via Bluetooth en vervolgens kan het feest meteen beginnen.

Een app kan jou helpen om alles uit je trainingen te halen en de tijd gaat een stuk sneller voorbij.

Montage

De montage blijft voor veel mensen altijd toch wel een dingetje. We zijn er hier ook niet zo’n fan van. Toch hoort de montage er nu eenmaal bij.

Gelukkig stelt dit bij deze Loopband niet super veel voor. Je krijgt er namelijk een super handige en duidelijk handleiding bij.

Het scheelt dan ook dat VirtuFit een Nederlands merk is, waardoor alles duidelijk is uitgelegd.

De gemiddelde montage tijd bedraagt ca. 20 minuten met 2 personen. Daarna kun je direct beginnen met trainen.

Overigens kun je de montage ook laten doen bij sommige winkels.

De Voor- en Nadelen van de VirtuFit TR-200i Loopband

Je hebt tot nu toe kunnen lezen dat de VirtuFit TR-200i voorzien is van een flink aantal eigenschappen. Maar wat zijn nu de echt voordelen en wat zijn de minpunten van de loopband?

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de VirtuFit TR-200i Loopband overzichtelijk op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Zeer veel tevreden gebruikers

 • Je kunt trainen met apps

 • Het toestel beschikt maar liefst over 36 trainingsprogramma’s

 • Het toestel beschikt over interne hartslagsensoren

 • Een duidelijk 5 inch LCD scherm

 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen

 • Het toestel beschikt niet over een hartslag gestuurd programma

 • Niet compatibel met Zwift & Kinomap

Voor wie is dit dé ideale Loopband?

Voor wie is de VirtuFit TR-200i Loopband dan dé ideale Loopband? Dit is een zeer goede vraag, want niet iedere loopband is voor zomaar iedereen geschikt.

Dit toestel is voor iedereen geschikt die een stevige en duurzame loopband voor thuisgebruik zoekt, met genoeg trainingsmogelijkheden. Ook is dit toestel voor degene die wat meer te besteden heeft voor een degelijke loopband.

De loopband is geschikt voor beginners, maar ook voor fanatieke gevorderde sporters.

Bovendien is het apparaat relatief scherp geprijsd, wat voor velen een groot voordeel zal zijn.

En voor wie het apparaat niet geschikt is?

Naar onze mening is deze loopband niet geschikt voor degene die op zoek zijn naar een professioneel toestel.

Die ga je voor deze prijs namelijk niet krijgen.

Reviews: VirtuFit TR-200i Loopband

Ben je nu van plan om de VirtuFit TR-200i Loopband te kopen? Wanneer je een grotere aankoop doet, zoals een loopband, dan wil je natuurlijk wel zeker weten of het apparaat deugd.

Een miskoop willen we uiteraard voorkomen. Omdat het vaak niet mogelijk is om zo’n toestel uit te testen in de winkel wil je toch een klein stukje extra zekerheid hebben.

Om deze reden kan het daarom handig zijn om naar een aantal reviews te kijken. De verschillende ervaringen van VirtuFit TR-200i Loopband gebruikers spreken sterk in het voordeel van het apparaat.

Via Bol.com heeft het toestel op het moment van schrijven maar liefst 7 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 4,4 van de 5 sterren!

Op Fitwinkel.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 9 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 9,8 van de 10 sterren!

Tot slot op Coolblue.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 1 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 8,4 van de 10 sterren!

Ben je nu opzoek naar nog meer reviews over de VirtuFit TR-200i Loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de ervaringen en recensies met de VirtuFit TR-200i Loopband?

Voordat je de keuze maakt om de VirtuFit in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en recensies van gebruikers wilt lezen. We baseren ons oordeel namelijk niet alleen maar op onze bevindingen, maar we kijken ook wat anderen te zeggen hebben over deze loopband.

De TR-200i is een zeer populaire loopband. Het grote voordeel hiervan is dat er online dan ook genoeg ervaringen zijn te vinden van gebruikers.

Wat wel even leuk is om hierbij te vermelden, is dat deze loopband maar liefst 3 keer de ‘Best Reviewed Award’ heeft gewonnen!

Dit is naar onze mening een zeer indrukwekkende prestatie.

Door dit soort reviews krijg je direct een goed beeld van wat je kunt verwachten van de loopband. We hebben dan ook alle reviews van verschillende gebruikers doorgenomen.

Na het lezen van alle ervaringen kwamen we tot de volgende conclusie:

Vrijwel alle gebruikers zijn erg goed te spreken over deze loopband. Wat vooral goed lijkt te bevallen is de uitstekende demping op het loopvlak en de gemakkelijke bediening.

De meeste mensen geven aan dat het ruimschoots aan de verwachting voldoet en dat het brede loopvlak goed bevalt.

Negatieve punten zijn er niet veel. Wel geven een aantal mensen aan dat de hellingshoek iets hoger had gemogen, maar dit is natuurlijk sterk persoonsafhankelijk.

Onderstaand hebben we dan ook een overzicht gemaakt van actuele ervaringen en recensies van VirtuFit gebruikers:

Virtufit TR-200i Loopband Ervaringen
Virtufit TR-200i Loopband Ervaringen
Virtufit TR-200i Loopband Ervaringen
Virtufit TR-200i Loopband Ervaringen
Virtufit TR-200i Loopband Ervaringen
Virtufit TR-200i Loopband Ervaringen

Ben je nu opzoek naar nog meer ervaringen en recensies met de loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je de VirtuFit TR-200i Loopband kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VirtuFit kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit apparaat kunt kopen.

Virtufit TR-200i Loopband

VirtuFit TR-200i Loopband

Bol.com
v.a. €999,-

Virtufit TR-200i Loopband

VirtuFit TR-200i Loopband

Fitwinkel.nl
v.a. €999,-

Virtufit TR-200i Loopband

VirtuFit TR-200i Loopband

Coolblue.nl
v.a. €999,-

Conclusie: Moet je nu de VirtuFit TR-200i Loopband kopen of niet?!

Wanneer je een goede, betrouwbare en degelijke loopband zoekt voor thuisgebruik, maar ook met wat luxe functies wilt, dan is de VirtuFit TR-200i een zeer goede keuze!

Het is een zeer fijne en stille loopband met een stevig frame en goede demping op het brede loopvlak.

Ook het scherm is duidelijk en bovendien is de bediening erg simpel. Daarnaast is de TR-200i voorzien van de nodige luxe.

Dit alles maakt de loopband een uitermate goede keuze voor thuisgebruik.

Gezien het grote gebruiksgemak, de vele trainingsmogelijkheden én de aantrekkelijke prijs in verhouding met de kwaliteit, vinden wij deze loopband een hele goede keus!

Heb je interesse in deze loopband? Let dan even goed op!

Deze loopband is vanwege de grote vraag in veel webshops vaak niet leverbaar. Ook de prijs wil nog wel eens verschillen per aanbieder.

Hierboven hebben we daarom ook prijstechnische de beste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Blijf wel onthouden dat de loopband van VirtuFit geen magisch wonderapparaat is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

VirtuFit TR-200i Loopband
VirtuFit TR-200i Loopband

Beoordeling door Ryan Francis,

06 jun 2021
5

Al met al kunnen wel concluderen dat deze loopband zeer goed bevallen is.

Wanneer je een goede, betrouwbare en degelijke loopband zoekt voor thuisgebruik, maar ook met wat luxe functies wilt, dan is de VirtuFit TR-200i een zeer goede keuze!

Het is een zeer fijne en stille loopband met een stevig frame en goede demping op het brede loopvlak.

Ook het scherm is duidelijk en bovendien is de bediening erg simpel. Daarnaast is de TR-200i voorzien van de nodige luxe.

Dit alles maakt de loopband een uitermate goede keuze voor thuisgebruik.

Gezien het grote gebruiksgemak, de vele trainingsmogelijkheden én de aantrekkelijke prijs in verhouding met de kwaliteit, vinden wij deze loopband een hele goede keus!

Alternatieven

Past de VirtuFit TR-200 toch niet helemaal bij jou? Dat is geen enkel probleem! VirtuFit heeft een breed assortiment aan verschillende loopbanden. Als je toch besluit om je zoektocht voort te zetten hebben we hieronder een aantal goede alternatieven voor je:

Veel gestelde vragen over de VirtuFit TR-200i Loopband!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit TR-200i Loopband. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is een loopband goed om af te vallen?

Een loopband kan jou helpen om sneller en effectiever af te vallen

Waar is een loopband goed voor?

Een loopband is goed voor afvallen en om je conditie te verbeteren.

Waar kun je het goedkoopste de VirtuFit TR-200i Loopband kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het voordeligst de VirtuFit TR-200i Loopband kunt kopen.

Wat train je met een loopband?

Met een loopband train je voornamelijk je beenspieren en je conditie.

Is de VirtuFit Loopband geschikt voor thuis gebruik?

Ontdek op deze pagina of de VirtuFit Loopband geschikt is voor thuisgebruik.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VirtuFit TR-200i Loopband? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *