VirtuFit TR-100 Loopband

VirtuFit TR-100 Loopband. Vandaag de dag zijn er echt een tal van verschillende soorten loopbanden beschikbaar op de markt. De één heeft nog meer opties dan de ander. Maar de prijzen kunnen ook alle kanten op schieten, maar hoe kan dat nou!?

Hoe weet je nu welk apparaat het meest geschikt is, en hoe weet je welke nu het beste is?

Na een lange en uitgebreide zoektocht ben je uiteindelijk bij de VirtuFit TR-100 Loopband terecht gekomen.

Ben jij dan ook van plan om de VirtuFit Loopband te kopen? Dan ben je hier bij het juiste adres! Op deze pagina kun je alle informatie vinden over de VirtuFit Loopband zodat jij exact weet wat je in huis haalt en of dit product bij jou past.

Verder kun je ook diverse ervaringen, recensies en reviews terug vinden van andere VirtuFit gebruikers.

Na het lezen van deze pagina weet je alles over de fitness VirtuFit Loopband en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

Virtufit TR-100 Loopband

Dé Nr. 1 Loopband van VirtuFit!

Wat is de VirtuFit TR-100 Loopband?

We gaan zoals gewoonlijk beginnen bij het begin, wat is de VirtuFit TR-100 Loopband? De VirtuFit is het ideale fitness apparaat waarmee je een effectieve cardio training kunt doen.

Met die apparaat kun je in het gemak van je eigen huis cardio trainingen doen en hoef je dus niet meer de deur uit om aan je dagelijkse beweging te komen.

Het doel van de VirtuFit Loopband is dat je op een intensiteit naar eigen keuze je uithoudingsvermogen en conditie kunt verbeteren. Uiteraard kan de loopband ook helpen bij het verhogen van de vetverbranding. Om deze reden is de VirtuFit Loopband ook een zeer geschikt hulpmiddel om voor tijdens het afvallen.

Wat is onze eerst indruk?

Zoals met de meeste van onze reviews beginnen we met de eerste indruk die we hadden van deze loopband. Op het eerste gezicht ziet de VirtuFit Loopband er erg degelijk uit. Wat ons direct opvalt is het uitgebreide bedieningspaneel en de bijkomende luxe features.

Wat dat betreft is er met de eerste indruk helemaal niets mis. Het lijkt ons een nette en vooral degelijk loopband met een mooie afwerking.

De belangrijkste vraag is namelijk toch écht hoe het trainen met de loopband is. Om deze reden gaan we dan ook snel verder met het review, waarin we allereerst de belangrijkste eigenschappen van de loopband met je doornemen.

Daarna geven we jou onze eerlijke mening over de loopband en vertellen we je voor wie we denken dat de TR-100 het meest geschikt is.

Over de VirtuFit TR-100 Loopband

We kunnen je enorm veel gaan vertellen over de VirtuFit TR-100, en dat is dan ook precies wat we gaan doen op deze pagina. Het is een zeer leuke en bijzondere loopband met een aantal bijzondere functies en eigenschappen.

Of deze bijzondere eigenschappen goed of slecht zijn kom je in de rest van deze review achter. Om het niet al te lang te maken gaan we je alleen de belangrijkste, noodzakelijke en bijzondere functies en features van deze loopband vertellen.

Een compacte Loopband

De VirtuFit TR-100 Loopband is een relatief compact toestel. Het apparaat heeft een afmeting van: 150 x 67 x 132,4 cm. Super handig om in huis te halen!

Mede door deze afmetingen kun je de loopband op zeer veel verschillende plekken in je huis neerzetten. Het apparaat is niet alleen compact maar ook relatief licht in gewicht. De VirtuFit weegt slechts 50 kg.

Uiteraard zal je dit apparaat niet zo snel optillen tijdens het verplaatsen. Om deze reden zitten er dan ook wieltjes onder. Je hoeft de loopband simpelweg maar aan één kant op te tillen om deze vervolgens te kunnen verplaatsen.

Het formaat van de loopband is één van de belangrijkste dingen wanneer je van plan bent om er één te kopen voor thuis. Dit is naar onze mening dan ook één van de sterkste punten VirtuFit TR-100 Loopband. Het is een loopband die niet al te groot en te zwaar is.

Virtufit TR-100 Loopband

De specificaties van de VirtuFit TR-100 Loopband

Ben je nu opzoek naar een premium loopband met alles wat je ervan verwacht? Dan is de VirtuFit loopband dé loopband voor jou!

De loopband is voorzien van een motor met een continu vermogen van 2 pk waardoor je een loopsnelheid van 1 tot 16 km/uur kunt hardlopen. Ook heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van 16 verschillende programma’s waarvan 1 een hartslag gestuurd programma is.

Op de VirtuFit TR-100 Loopband heb je nog veel meer functies waar je van kunt profiteren. Met het bijbehorende display kun je de snelheid, tijd, afstand, calorie verbruik, helling en hartslag van je training tot op detail bijhouden.

Heb je echter geen zin om te focussen op je training? Geen probleem! Kijk dan naar je favoriete Netflix serie of film met de tablethouder recht voor je neus. Je zult ook nooit dorst hebben met de aanwezige bidonhouder.

Tot slot heeft de VirtuFit Loopband een maximaal belastbaar gewicht van 136 kg en een fabrieksgarantie van 2 jaar.

Onderstaand hebben we in het kort alle specificaties opgesomd:

 • 16 verschillende trainingsprogramma’s

 • Motor met een continue vermogen van 2 pk

 • Motor met een piek vermogen van 4 pk

 • Snelheid 1-16 km/u

 • Display met snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, helling en hartslag

 • Tablethouder

 • Bidonhouder

 • Afmetingen 150 x 67 x 132,4 cm

 • Inklapbaar

 • Transportwieltjes

 • Ingebouwde speakers

 • Afmetingen (ingeklapt) 88,5 x 67 x 132,7 cm

 • Voorzien van demping

 • Automatische hellingshoek

 • Voorzien van Noodstop

 • Maximaal belastbaar gewicht tot 136 kg

 • Gewicht van 50 kg

 • Fabrieksgarantie 2 jaar

Virtufit TR-100 Loopband

De eigenschappen van de VirtuFit TR-100 Loopband

We hebben nu in het korte alle belangrijke specificaties van de VirtuFit Loopband behandelt, maar wat betekenen al deze eigenschappen precies?

We kunnen ons goed voorstellen dat sommige van deze termen volkomen onbekend zijn. Om deze reden gaan we een aantal van deze termen nader toelichten. Zo weet jij dadelijk wat de eigenschappen van de VirtuFit TR-100 Loopband inhouden!

Geschikt voor in Huis

De VirtuFit TR-100 Loopband is een opklapbare loopband. Dit wil zeggen dat je het loopvlak omhoog kunt klappen en vergrendelen.

Het voordeel hiervan is dat het je een hoop ruimte kan besparen. Dit is wel zo gemakkelijk voor in huis dus!

Het kost jou zelf bovendien amper tot weinig kracht om de loopband in te klappen.

Dankzij het automatische mechanisme is het loopvlak op een zeer rustige en soepel manier omhoog én omlaag te brengen.

Dit gebeurd veilig, gemakkelijk én snel.

Interne vetmeter & hartslaghersteltest

Wat ook een leuke en bijzondere eigenschap is aan de VirtuFit TR-100 Loopband, is dat de loopband uitgerust is met een ingebouwde vetmeter.

Hiermee kom je er dus achter wat jouw vetpercentage is.

Ook heeft de loopband een hartslaghersteltest. Op basis van deze gegevens zal de loopband de hellingshoek en de snelheid voor jou bepalen.

Dit kun je dan ook zien al een op maat gemaakt trainingsschema, wat vrij uniek is bij loopbanden.

Onze persoonlijke favoriet zijn overigens de intervalprogramma’s die mogelijk zijn op de VirtuFit Tr-100 loopband, waarbij je sprintjes afwisselt met joggen.

De loopband beschikt in totaal over 15 voorgeprogrammeerde programma’s. Uiteraard is het ook nog mogelijk om gewoon op je eigen tempo te lopen. Deze keuze is dus geheel aan jou.

Nu lijken 15 programma’s op voorhand niet als heel veel in vergelijking met andere loopbanden. Toch is het naar onze mening meer dan genoeg. Vooral omdat er tussen de verschillende programma’s enorm veel variatie zit.

De transportwieltjes

Dit lijkt op het eerst gezicht maar een klein detail, maar toch kunnen transportwieltjes super handig zijn onder jouw loopband.

Zeker als je nu al weet dat je het apparaat regelmatig gaat verplaatsen. Bijvoorbeeld van de woonkamer, naar de berging, zodat je tv kunt kijken.

De aanwezige transportwieltjes maken het jouw leven een stuk gemakkelijker. We vinden het dan ook een groot voordeel dat de VirtuFit TR-100 Loopband hiermee is uitgerust.

transportwieltjes

Hellingshoek

De VirtuFit TR-100 Loopband is een loopband wat voorzien is van een hellingfunctie. Dit wil zeggen dat je zelf de schuinte van het loopvlak kunt instellen. Zo is het net alsof je een heuvel oploopt.

Je maakt jouw trainingen op deze manier nóg efficiënter. Bovendien kun jezelf extra uitdagen.

De hellingshoek gaat overigens tot maximaal 12%, wat vrij standaard is voor een loopband in deze prijscategorie. Dit zal voor de meesten dan ook meer dan voldoende zijn.

Zowel beginners als gevorderden kunnen zodoende effectiever werken aan de fysieke doelstellingen. Of dat nu afvallen of conditie opbouwen is.

Ingebouwd geluidssysteem

De VirtuFit TR-100 Loopband beschikt zelfs over een ingebouwd geluidssysteem! Je hoeft dus niet meer aan te modderen met het indoen van oortjes of het opzetten van een koptelefoon.

Het geluid van het geluidssysteem is van goede kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat je kunt genieten van al jouw favoriete muziek tijdens het hardlopen. Je telefoon of tablet kun je dan simpelweg kwijt op de tablethouder voor je neus.

Misschien zal deze functie volgens velen niet zo functioneel zijn. Maar toch is het erg handig en bovendien leuk om te hebben.

Demping Systeem

Een goede demping is een absolute must-have voor iedere loopband, zo ook voor de VirtuFit Loopband. De TR-100 beschikt over een zogenoemde Total Belt Cushioning.

Dit systeem bevindt zich onder het loopvlak en is gelijkmatig verdeeld over het gehele vlak.

Door het Total Belt Cushioning systeem zal de impact op je knieën en andere gewrichten aanzienlijk worden geperkt. Het is natuurlijk wel aan te raden om daarnaast ook nog goede (hard)loopschoenen aan te doen.

Maar het is toch fijn om te weten dat VirtuFit hier voldoende rekening mee gehouden heeft.

Eén van de redenen om gebruik te maken van een loopband is niet voor niets de verbeterde demping ten opzichte van het hardlopen buiten.

demping systeem

Breed loopvlak

Naast een goede demping beschikt deze loopband ook over een relatief breed loopvlak, van 40 cm breed. Dit is breed genoeg voor een comfortabele en kwalitatieve training.

Een breed loopvlak komt je trainingscomfort ten goede en voorkomt dat je constant in één rechte lijn moet blijven lopen.

Stabiliteit en stevigheid

De beste indicatoren voor de stabiliteit en de stevigheid zijn het gewicht en de maximale belastbaarheid van de loopband

De TR-100 is belastbaar tot een gewicht van maar liefst 136 kg. Dat is vrij veel voor een apparaat die zelf slechts 50 kg weegt.

Dit is wat ons betreft dan ook een perfecte combinatie!

Ook met de stabiliteit tijdens het trainen zit het goed. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de loopband verschuift tijdens het lopen.

LCD scherm en bediening

De VirtuFit TR-100 Loopband is voorzien van een duidelijk LCD beeldscherm. Het scherm zelf is niet heel bijzonder, maar het voldoet wel aan alle verwachtingen. Wat ook erg handig is, is dat het scherm verlicht is.

Zo kun je dus altijd jouw prestaties goed aflezen van het scherm, ook wanneer je je in een wat donkere ruimte bevind. Op het scherm kun je jouw vooruitgang zien zoals je gewend bent op een fitnessapparaat.

In één oogopslag kun je bijvoorbeeld de tijd, snelheid en het aantal verbrande kcal bekijken.

Het scherm is bovendien helemaal niet moeilijk te bedienen en de knoppen spreken allemaal voor zich.

display

Bediening op de armleuning

Wat erg handig is aan deze loopband, is dat je de helling en snelheid kunt bedienen vanaf de armleuning.

Het is namelijk een prutswerk om tijdens het lopen je scherm te bedienen. Bij de VirtuFit TR-100 is dat dus gelukkig niet nodig.

Montage

De montage blijft voor veel mensen altijd toch wel een dingetje. We zijn er hier ook niet zo’n fan van. Toch hoort de montage er nu eenmaal bij.

Gelukkig stelt dit bij deze Loopband niet super veel voor. Je krijgt er namelijk een super handige en duidelijk handleiding bij.

Het scheelt dan ook dat VirtuFit een Nederlands merk is, waardoor alles duidelijk is uitgelegd.

De gemiddelde montage tijd bedraagt ca. 15 minuten met 2 personen. Daarna kun je direct beginnen met trainen.

Overigens kun je de montage ook laten doen bij sommige winkels.

De Voor- en Nadelen van de VirtuFit TR-100 Loopband

Je hebt tot nu toe kunnen lezen dat de VirtuFit TR-100 voorzien is van een flink aantal eigenschappen. Maar wat zijn nu de echt voordelen en wat zijn de minpunten van de loopband?

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de VirtuFit TR-100 Loopband overzichtelijk op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Interne speaker

 • Automatische helling

 • Bedienbaar vanaf armsteun

 • Helder LCD scherm

 • Opklapbaar

 • Interne vetmeter

 • Goed dempingsysteem onder loopvlak

 • Voorzien van transportwieltjes

 • Duurzame kwaliteit voor een scherpe prijs

Nadelen

 • De handleiding kan duidelijker zijn

 • Niet waterpas afstelbaar

 • Geen kleurenscherm

Voor wie is dit dé ideale Loopband?

Voor wie is de VirtuFit TR-100 Loopband dan dé ideale Loopband? Dit is een zeer goede vraag, want niet iedere loopband is voor zomaar iedereen geschikt.

Dit toestel is voor iedereen geschikt die een stevige en duurzame loopband voor thuisgebruik zoekt, met genoeg trainingsmogelijkheden.

De loopband is geschikt voor beginners, maar ook voor fanatieke gevorderde sporters.

Bovendien is het apparaat relatief scherp geprijsd, wat voor velen een groot voordeel zal zijn.

En voor wie het apparaat niet geschikt is?

Naar onze mening is deze loopband niet geschikt voor degene die op zoek zijn naar een professioneel toestel.

Die ga je voor deze prijs namelijk niet krijgen.

Reviews: VirtuFit TR-100 Loopband

Ben je nu van plan om de VirtuFit TR-100 Loopband te kopen? Wanneer je een grotere aankoop doet, zoals een loopband, dan wil je natuurlijk wel zeker weten of het apparaat deugd.

Een miskoop willen we uiteraard voorkomen. Omdat het vaak niet mogelijk is om zo’n toestel uit te testen in de winkel wil je toch een klein stukje extra zekerheid hebben.

Om deze reden kan het daarom handig zijn om naar een aantal reviews te kijken. De verschillende ervaringen van VirtuFit TR-100 Loopband gebruikers spreken sterk in het voordeel van het apparaat.

Via Bol.com heeft het toestel op het moment van schrijven maar liefst 29 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 4,7 van de 5 sterren!

Op Fitwinkel.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 37 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 9,8 van de 10 sterren!

Tot slot op Coolblue.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 62 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 9,8 van de 10 sterren!

Ben je nu opzoek naar nog meer reviews over de VirtuFit TR-100 Loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de ervaringen en recensies met de VirtuFit TR-100 Loopband?

Voordat je de keuze maakt om de VirtuFit in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en recensies van gebruikers wilt lezen. We baseren ons oordeel namelijk niet alleen maar op onze bevindingen, maar we kijken ook wat anderen te zeggen hebben over deze loopband.

Gelukkig zijn er al redelijk wat reviews te vinden over het apparaat. Uit de ervaringen van anderen maken we voornamelijk op dat men zeer goed te spreken is over het apparaat.

De meeste mensen zijn bijvoorbeeld enthousiast over de zware belastbaarheid van de loopband.

Ook de opklapbaarheid van het toestel valt zeer in de smaak.

Bovendien geven veel gebruikers aan dat het toestel vrij weinig geluid maakt wat een zeer groot pluspunt is.

Onderstaand hebben we dan ook een overzicht gemaakt van actuele ervaringen en recensies van VirtuFit gebruikers:

Virtufit TR-100 Loopband Ervaringen
Virtufit TR-100 Loopband Ervaringen
Virtufit TR-100 Loopband Ervaringen
Virtufit TR-100 Loopband Ervaringen
Virtufit TR-100 Loopband Ervaringen
Virtufit TR-100 Loopband Ervaringen

Ben je nu opzoek naar nog meer ervaringen en recensies met de loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je de VirtuFit TR-100 Loopband kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VirtuFit kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit apparaat kunt kopen.

Virtufit TR-100 Loopband

VirtuFit TR-100 Loopband

Bol.com
v.a. €709,-

Virtufit TR-100 Loopband

VirtuFit TR-100 Loopband

Fitwinkel.nl
v.a. €699,-

Virtufit TR-100 Loopband

VirtuFit TR-100 Loopband

Coolblue.nl
v.a. €699,-

Conclusie: Moet je nu de VirtuFit TR-100 Loopband kopen of niet?!

Wanneer je een goede, betrouwbare en degelijke loopband zoekt voor thuisgebruik, maar ook met wat luxe functies wilt, dan is de VirtuFit TR-100 een zeer goede keuze!

Zowel qua stevigheid als qua trainingsmogelijkheden en andere specificaties komt het zeer goed uit de test.

Het toestel is van zeer degelijke kwaliteit en het is ook nog eens een uiterst duurzaam apparaat. Bovenal is het een zeer geschikt toestel om te gebruiken in huis.

We zijn zelf erg goed te spreken over deze loopband en ook de beoordelingen van gebruikers zijn heel positief.

Het is dus een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en prettige loopband voor thuis.

Heb je interesse in deze loopband? Let dan even goed op!

Deze loopband is vanwege de grote vraag in veel webshops vaak niet leverbaar. Ook de prijs wil nog wel eens verschillen per aanbieder.

Hierboven hebben we daarom ook prijstechnische de beste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Blijf wel onthouden dat de loopband van VirtuFit geen magisch wonderapparaat is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

VirtuFit TR-100 Loopband
VirtuFit TR-100 Loopband

Beoordeling door Ryan Francis,

05 jun 2021
5

Al met al kunnen wel concluderen dat deze loopband zeer goed bevallen is.

Wanneer je een goede, betrouwbare en degelijke loopband zoekt voor thuisgebruik, maar ook met wat luxe functies wilt, dan is de VirtuFit TR-100 een zeer goede keuze!

Het toestel is van zeer degelijke kwaliteit en het is ook nog eens een uiterst duurzaam apparaat. Bovenal is het een zeer geschikt toestel om te gebruiken in huis.

Ook de meeste gebruikerservaringen zijn erg positief en enthousiast over de kwaliteit van het toestel.

Het is dus een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en prettige loopband voor thuis.

Alternatieven

Past de VirtuFit TR-100 toch niet helemaal bij jou? Dat is geen enkel probleem! VirtuFit heeft een breed assortiment aan verschillende loopbanden. Als je toch besluit om je zoektocht voort te zetten hebben we hieronder een aantal goede alternatieven voor je:

Veel gestelde vragen over de VirtuFit TR-100 Loopband!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit TR-100 Loopband. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is een loopband goed om af te vallen?

Een loopband kan jou helpen om sneller en effectiever af te vallen

Waar is een loopband goed voor?

Een loopband is goed voor afvallen en om je conditie te verbeteren.

Waar kun je het goedkoopste de VirtuFit TR-100 loopband kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het voordeligst de VirtuFit TR-100 Loopband kunt kopen.

Wat train je met een loopband?

Met een loopband train je voornamelijk je beenspieren en je conditie.

Is de VirtuFit Loopband geschikt voor thuis gebruik?

Ontdek op deze pagina of de VirtuFit Loopband geschikt is voor thuisgebruik.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VirtuFit TR-100 Loopband? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *