VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband. Vandaag de dag is het thuis sporten populairder dan ooit! Het hebben van het juiste fitness apparatuur is dan ook wel van groot belang. Onder de fitnessapparaten voor thuis zijn loopbanden dan echt wel het meest gewilde item.

Er zijn dan op de markt heel veel verschillende soorten loopbanden beschikbaar. De één heeft nog meer functies dan de ander en de prijzen schieten ook alle kanten op. Door de bomen kan je het bos niet meer zien!

Hoe weet je nu welk apparaat het meest geschikt is, en hoe weet je welke nu het beste is?

Na een lange en uitgebreide zoektocht ben je uiteindelijk bij de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband terecht gekomen.

Ben jij dan ook van plan om de VirtuFit Loopband te kopen? Dan ben je hier bij het juiste adres! Op deze pagina kun je alle informatie vinden over de VirtuFit Loopband zodat jij exact weet wat je in huis haalt en of dit product bij jou past.

Verder kun je ook diverse ervaringen, recensies en reviews terug vinden van andere VirtuFit gebruikers.

Na het lezen van deze pagina weet je alles over de fitness VirtuFit Loopband en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

Virtufit Totally Foldable TR-50i Loopband

Dé Nr. 1 Loopband van VirtuFit!

Wat is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband?

We gaan zoals gewoonlijk beginnen bij het begin, wat is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband? De VirtuFit geeft je de voordelen van thuis wandelen of hardlopen in een fractie van de ruimte die de meeste loopbanden in gebruik nemen.

Helaas neemt een loopband veel ruimte in en zijn niet alle loopbanden even gemakkelijk te verplaatsen.

Gelukkig is dat voor de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband geen probleem. De TR-50i Loopband klapt zo compact op dat je hem onder je bed kunt schuiven of gekanteld naast je kast kunt plaatsen.

Hij is opgeklapt nog maar 18 cm hoog (of lang) en geeft je op die manier bijna alle gebruikte ruimte weer terug na het sporten.

Deze loopband is ook veel lichter dan de meeste anderen, waardoor je hem gemakkelijker verplaatst met de ingebouwde transportwielen.

Het doel van de VirtuFit Loopband is dat je op een intensiteit naar eigen keuze je uithoudingsvermogen en conditie kunt verbeteren. Uiteraard kan de loopband ook helpen bij het verhogen van de vetverbranding. Om deze reden is de VirtuFit Loopband ook een zeer geschikt hulpmiddel om voor tijdens het afvallen.

Wat is onze eerste indruk?

Zoals met de meeste van onze reviews beginnen we met de eerste indruk die we hadden van deze loopband. De VirtuFit TR-50i is een zeer simpele uitvoering ten opzichte van zijn andere en wat grotere varianten zoals de VirtuFit TR-200i Loopband of de VirtuFit Elite TR-500i Loopband.

Aller eerst is het goed om te weten dat deze loopband met name bedoeld is voor thuisgebruik, het is dus géén professionele loopband.

De loopband is zeer compact en heeft dan ook maar een gewicht van 30 kg! Dit is dan ook een zeer groot voordeel voor wanneer je opzoek bent naar een loopband wat volledig opvouwbaar en makkelijk op te bergen is.

Het apparaat kan belast worden tot een gewicht van maximaal 120 kg, wat voor de meeste onder ons meer dan voldoende moet zijn.

De belangrijkste vraag is namelijk toch écht hoe het trainen met de loopband is. Om deze reden gaan we dan ook snel verder met het review, waarin we allereerst de belangrijkste eigenschappen van de loopband met je doornemen.

Daarna geven we jou onze eerlijke mening over de loopband en vertellen we je voor wie we denken dat de TR-50i het meest geschikt is.

De specificaties van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

Ben je nu opzoek naar een opvouwbare loopband met alles wat je ervan verwacht? Dan is de VirtuFit loopband dé loopband voor jou!

De loopband is voorzien van een motor met een continu vermogen van 1 pk waardoor je een loopsnelheid van 0,8 tot 12 km/uur kunt hardlopen. Ook heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van 12 verschillende programma’s waarmee je kunt trainen.

Op de VirtuFit Elite TR-500i Loopband heb je nog veel meer functies waar je van kunt profiteren. De loopband is voorzien van een veiligheidssleutel. De sleutel kan je bevestigen aan je kleding en wanneer de sleutel losschiet zal de loopband stoppen.

De loopband is voorzien van een LCD scherm waarop je de afstand, tijd, snelheid, het calorie verbruik, je hartslag en een scan functie ziet.

Heb je echter geen zin om te focussen op je training? Geen probleem! Kijk dan naar je favoriete Netflix serie of film met de tablethouder recht voor je neus.

Voor meer trainingsmogelijkheden gebruik je de gratis Fitshow app. Deze app maakt op je smartphone of tablet via BlueTooth contact met de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband.

Fitshow zet de interface van je loopband over naar je telefoon of tablet. Die zet je dan in de tablethouder voor je neus. Fitshow geeft je de mogelijkheid om een persoonlijk trainingsplan samen te stellen en vorderingen bij te houden.

Tot slot heeft de VirtuFit Loopband een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg en een fabrieksgarantie van 3 jaar.

Onderstaand hebben we in het kort alle specificaties opgesomd:

 • 12 verschillende trainingsprogramma’s

 • Motor met een continue vermogen van 1,0 pk

 • Motor met een piek vermogen van 1,0 pk

 • Snelheid 0,8-12 km/u

 • LCD Scherm

 • Tablethouder

 • Afmetingen 140 x 66 x 140 cm

 • Inklapbaar

 • Transportwieltjes

 • Afmetingen (ingeklapt) 18 x 66 x 140 cm

 • Voorzien van demping

 • FitShow Apps

 • Voorzien van Noodstop

 • Maximaal belastbaar gewicht tot 120 kg

 • Gewicht van 30 kg

 • Fabrieksgarantie 3 jaar

Virtufit Totally Foldable TR-50i Loopband

De eigenschappen van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

We hebben nu in het korte alle belangrijke specificaties van de VirtuFit Loopband behandelt, maar wat betekenen al deze eigenschappen precies?

We kunnen ons goed voorstellen dat sommige van deze termen volkomen onbekend zijn. Om deze reden gaan we een aantal van deze termen nader toelichten. Zo weet jij dadelijk wat de eigenschappen van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband inhouden!

De opvouwbaarheid

De officiële benaming voor de loopband is als volgt: De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband. Dit is al een hele mond vol.

Met de term ‘Totally Foldable’ wordt bedoeld dat de loopband volledig op te vouwen is.

Veel loopbanden beschikken wel over een opklapfunctie waarbij het loopvlak opgeklapt kan worden, maar de meeste zijn niet volledig op te vouwen.

De VirtuFit TR-50i is na het inklappen zeer compact en erg plat waardoor de loopband in zowat elk klein hoekje van elke kamer neergezet kan worden.

Na het opvouwen van de loopband heeft het de afmetingen: 18 x 66 x 140 cm.

Dit is uitzonderlijk compact en tevens één van de grootste voordelen die deze loopband met zich meebrengt.

Dit is uiteraard super handig wanneer je amper ruimte hoeft op te offeren voor een fitnessapparaat voor thuis.

De mogelijkheden

Vergeleken met andere loopbanden van dit compacte formaat biedt de VirtuFit TR-50i je véél meer mogelijkheden en functionaliteiten.

Veel van dit soort loopbanden zijn namelijk een soort demo-versie waarbij er slechts enkele of zelfs géén trainingsprogramma’s gevolgd kunnen worden.

Dit is dan ook één van de vele redenen wat de TR-50i zo enorm populair maakt. De loopband beschikt niet alleen over een groot gebruiksgemak en ruimtebesparing. Ook heeft het een tal van verschillende trainingsmogelijkheden waaruit je kunt kiezen.

LCD Scherm

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband is uitgerust met een LCD scherm. Dit scherm is erg degelijk en je kunt er eigenlijk alles mee doen en aflezen wat je nodig hebt.

Op het LCD scherm zit geen overbodige knopjes of functies en het is dan ook erg gemakkelijk om te gebruiken.

Als je op zoek bent naar een loopband zonder een al te moeilijk menu dan is de TR-50i uitermate geschikt voor jou!

Op het scherm kun je de afstandsnelheid en de tijd aflezen. Ook kun je zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt en wat je huidige calorie verbruik is.

Tot slot kun je met het scherm ook jouw hartslag tracken. Lang niet elke loopband uit dit prijssegment heeft namelijk zo’n dergelijke functie.

display

De Applicaties

Wanneer je kunt training met behulp van trainingsapps is altijd mooi meegenomen en het is vandaag de dag populairder dan ooit. Ook hier is aan gedacht bij de VirtuFit Totally Foldable TR-50i.

De Loopband is dan ook voorzien van een bluetooth functie zodat je jouw telefoon gemakkelijk en snel kunt koppelen met je telefoon of met je tablet.

Vervolgens kun je gebruik maken van de Fitshow app. Deze laat het gehele trainingsmenu laten zien op jouw telefoon of tablet. Zeker op de tablet is dit erg handig, aangezien je een groter beeld tot je beschikking hebt.

Daarnaast is de TR-50i voorzien van een handige tablethouder zodat je kunt genieten van het ultieme beeld. Zo kun je tijdens het (hard)lopen op de TR-50i genieten van je je favoriet entertainment.

De Trainingsprogramma’s

Je hebt bij de VirtuFit TR-50i keuze uit 12 verschillende trainingsprogramma’s. Deze programma’s maken het mogelijk om op verschillende manieren te kunnen trainen.

Je lichaam reageert het beste op afwisseling tijdens het training. Dit zorgt er dan ook voor dat je maximale fysieke prestaties kunt leveren. Daar is bij de TR-50i dan ook rekening mee gehouden.

Tijdens zo’n trainingsprogramma zal de snelheid variëren tussen de 0,8 en 12 km per uur.

Ook kun je kiezen voor het handmatige trainingsprogramma. Bij dit programma heb jij de touwtjes zelf in handen en kun je de snelheid handmatig aanpassen naar jouw behoefte.

Wanneer je de snelheid wilt aanpassen kun je zowel gebruik maken van de keuze toetsten onder het display of met de buttons in de armleuningen.

bediening

Het Loopvlak

De TR-50i is voorzien van een loopvlak van 38 cm breed en 105 cm lang. Het loopvlak is dan ook breed genoeg om comfortabel op te kunnen rennen, zonder dat je rekening hoeft te houden met de breedte hiervan.

Ook wat betreft de lengte zit het wel goed. Een loopvlak van 105 cm lang is namelijk ruim voldoende is om voluit te kunnen trainen.

Gewicht

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband heeft slechts een gewicht van 30 kg. Dit is uitzonderlijk licht voor een fitnessapparaat.

Ondanks dit lage gewicht heeft het wel een maximaal belastbaar gewicht van 120kg. Desondanks is de loopband ook erg stabiel tijdens het lopen erop.

Als je de loopband wilt verplaatsen kun je gebruik maken van de handige transportwieltjes die eronder zitten. Dit zorgt ervoor dat je niet het volledige gewicht op hoeft te tillen.

Montage

De montage blijft voor veel mensen altijd toch wel een dingetje. We zijn er hier ook niet zo’n fan van. Toch hoort de montage er nu eenmaal bij.

Gelukkig stelt dit bij deze Loopband niet super veel voor. Je krijgt er namelijk een super handige en duidelijk handleiding bij.

Het scheelt dan ook dat VirtuFit een Nederlands merk is, waardoor alles duidelijk is uitgelegd.

De gemiddelde montage tijd bedraagt ca. 15 minuten met 2 personen. Daarna kun je direct beginnen met trainen.

Overigens kun je de montage ook laten doen bij sommige winkels.

De Voor- en Nadelen van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

Je hebt tot nu toe kunnen lezen dat de VirtuFit Totally Foldable TR-50i voorzien is van een flink aantal eigenschappen. Maar wat zijn nu de echt voordelen en wat zijn de minpunten van de loopband?

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband overzichtelijk op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Zeer veel tevreden gebruikers

 • Je kunt trainen met apps

 • Het toestel beschikt maar liefst over 12 trainingsprogramma’s

 • Een duidelijk LCD scherm

 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

 • Zeer compacte loopband, perfect voor thuis!

 • Licht in gewicht

Nadelen

 • Het toestel beschikt niet over trainingsniveaus

 • Geen bidonhouder

 • Geen automatische hellingshoek

Voor wie is dit dé ideale Loopband?

Voor wie is de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband dan dé ideale Loopband? Dit is een zeer goede vraag, want niet iedere loopband is voor zomaar iedereen geschikt.

Dit toestel is voor iedereen geschikt die een stevige en duurzame loopband voor thuisgebruik zoekt, met genoeg trainingsmogelijkheden. Ook is dit toestel voor degene die wat meer te besteden heeft voor een degelijke loopband.

De loopband is met name geschikt voor beginners. Fanatieke gevorderde sporters kunnen ook baat hebben bij deze loopband maar het beschikt wel over wat minder functionaliteiten ten opzichte van andere VirtuFit Loopbanden.

Tot slot is het apparaat relatief scherp geprijsd, wat voor velen een groot voordeel zal zijn.

En voor wie het apparaat niet geschikt is?

Naar onze mening is deze loopband niet geschikt voor degene die op zoek zijn naar een professioneel toestel.

Die ga je voor deze prijs namelijk niet krijgen.

Reviews: VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

Ben je nu van plan om de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband te kopen? Wanneer je een grotere aankoop doet, zoals een loopband, dan wil je natuurlijk wel zeker weten of het apparaat deugd.

Een miskoop willen we uiteraard voorkomen. Omdat het vaak niet mogelijk is om zo’n toestel uit te testen in de winkel wil je toch een klein stukje extra zekerheid hebben.

Om deze reden kan het daarom handig zijn om naar een aantal reviews te kijken. De verschillende ervaringen van VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband gebruikers spreken sterk in het voordeel van het apparaat.

Via Bol.com heeft het toestel op het moment van schrijven maar liefst 32 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 4,4 van de 5 sterren!

Op Fitwinkel.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 18 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 9,9 van de 10 sterren!

Ben je nu opzoek naar nog meer reviews over de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de ervaringen en recensies met de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband?

Voordat je de keuze maakt om de VirtuFit in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en recensies van gebruikers wilt lezen. We baseren ons oordeel namelijk niet alleen maar op onze bevindingen, maar we kijken ook wat anderen te zeggen hebben over deze loopband.

Vrijwel alle reviews over de VirtuFit TR-50i zijn erg positief. Zo geven velen aan dat ze super blij zijn met hun aankoop en de loopband dan ook dagelijks gebruiken.

Waar de meeste gebruikers vooral over te spreken zijn is niet geheel verrassend het compacte formaat van de loopband.

Maar ook over de trainingsmogelijkheden is men dik tevreden.

Onderstaand hebben we dan ook een overzicht gemaakt van actuele ervaringen en recensies van VirtuFit gebruikers:

VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband Ervaringen
VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband Ervaringen
VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband Ervaringen
VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband Ervaringen
VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband Ervaringen
VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband Ervaringen
VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband Ervaringen
VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband Ervaringen

Ben je nu opzoek naar nog meer ervaringen en recensies met de loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VirtuFit kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit apparaat kunt kopen.

Conclusie: Moet je nu de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband kopen of niet?!

De conclusie over de VirtuFit TR-50i mag duidelijk zijn: het is een uitermate geschikte loopband voor thuisgebruik.

Voor iedereen die niet te veel ruimte kwijt wilt zijn aan een sportapparaat is deze loopband dan ook een erg goede aankoop.

Wat ook mooi meegenomen is, is dat het te verkrijgen is voor een zeer schappelijke prijs. Dit heeft dan ook ongetwijfeld een aandeel in het grote succes van deze loopband.

Gezien het grote gebruiksgemak, de vele trainingsmogelijkheden én de aantrekkelijke prijs in verhouding met de kwaliteit, vinden wij deze loopband een hele goede keus!

Heb je interesse in deze loopband? Let dan even goed op!

Deze loopband is vanwege de grote vraag in veel webshops vaak niet leverbaar. Ook de prijs wil nog wel eens verschillen per aanbieder.

Hierboven hebben we daarom ook prijstechnische de beste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Blijf wel onthouden dat de loopband van VirtuFit geen magisch wonderapparaat is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband
VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband

Beoordeling door Ryan Francis,

11 jun 2021
5

Al met al kunnen wel concluderen dat deze loopband zeer goed bevallen is.

Voor iedereen die niet te veel ruimte kwijt wilt zijn aan een sportapparaat is deze loopband dan ook een erg goede aankoop.

Wat ook mooi meegenomen is, is dat het te verkrijgen is voor een zeer schappelijke prijs. Dit heeft dan ook ongetwijfeld een aandeel in het grote succes van deze loopband.

Dit alles maakt de loopband een uitermate goede keuze voor thuisgebruik.

Gezien het grote gebruiksgemak, de vele trainingsmogelijkheden én de aantrekkelijke prijs in verhouding met de kwaliteit, vinden wij deze loopband een hele goede keus!

Alternatieven

Past de VirtuFit Totally Foldable TR-50i toch niet helemaal bij jou? Dat is geen enkel probleem! VirtuFit heeft een breed assortiment aan verschillende loopbanden. Als je toch besluit om je zoektocht voort te zetten hebben we hieronder een aantal goede alternatieven voor je:

Veel gestelde vragen over de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Waar kun je het goedkoopste de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het voordeligst de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband kunt kopen.

Is de VirtuFit Loopband geschikt voor thuis gebruik?

Jazeker! De VirtuFit TR-50i Loopband is perfect voor thuis gebruik

Is de VirtuFit TR-50i gemakkelijk te bedienen?

Absoluut! De bediening is overzichtelijk ingedeeld en per knop staat er duidelijk aangegeven waar deze voor dient

Wat train je met een loopband?

Met een loopband train je voornamelijk je beenspieren en je conditie.

Is een loopband goed om af te vallen?

Een loopband kan jou helpen om sneller en effectiever af te vallen

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *