VirtuFit Loopband

De Loopband van VirtuFit? Ben je van plan om een loopband van VirtuFit te kopen?

Of ben je enkel benieuwd naar welke loopbanden dit Nederlandse fitnessmerk allemaal te bieden heeft?

Het maakt niet uit want in beide gevallen zit je hier meer dan goed!

Op deze pagina kun je het meest complete overzicht vinden van alle loopbanden die het merk VirtuFit in haar assortiment heeft.

Ook kun je hieronder het assortiment vergelijken zodat je gemakkelijk en snel voor de beste prijs de VirtuFit loopband vindt die het beste bij jou past.

Laten we direct beginnen!

virtufit loopband

Dé Nr. 1 Loopband van VirtuFit!

De Loopbanden van het merk VirtuFit

Wanneer je opzoek gaat naar een loopband dan is het bijna onvermijdelijk dat je het merk VirtuFit voorbij ziet komen.

De loopbanden van het merk VirtuFit kom je dan ook bijna in elke online webshop tegen. Dit is dan ook niet geheel zonder reden.

Om te beginnen heeft het merk VirtuFit een zeer breed en divers aanbod aan fitness apparatuur voor thuissporters.

Daarbovenop zijn de loopbanden enorm populair en geliefd. VirtuFit beweegt zich dan ook continu mee met de nieuwste ontwikkelingen.

Dit zorgt ervoor dat de fitness loopbanden zijn voorzien van geavanceerde functies. Zo kun je op veel van deze fitness apparaten bijvoorbeeld met apps trainen en beschikken ze over diverse trainingsprogramma’s.

Tot slot is de prijs-kwaliteit verhouding van de loopbanden van VirtuFit ook nog eens uitstekend. Je krijgt dan ook echt waard voor je geld.

Het merk VirtuFit heeft een groot assortiment aan loopbanden. Dit zijn de zogenoemde TR-series. Daarnaast zijn er nog een tal van andere modellen in de loop der jaren op de markt verschenen.

Wat is het aanbod aan Loopband van VirtuFit?

We hebben nu een korte introductie gehad over het merk VirtuFit en we gaan nu het huidige assortiment van VirtuFit bekijken.

We gaan in het kort een blik werpen op iedere loopbanden en lichten de belangrijkste specificaties uit.

Ook kun je via de knoppen onder het product doorklikken naar de aanbieder met de laagste prijs. Dit zorgt ervoor dat je nooit meer betaald dan nodig is.

1. VirtuFit – Elite TR-900i

We gaan direct beginnen met een topper, dat is de VirtuFit Elite TR-900i. Dit is één van de meest luxe varianten dat het merk te bieden heeft.

Deze unieke loopband is gemaakt van kwaliteitsmaterialen en geschikt voor intensief gebruik.

De sterke 3 pk motor, het 150 kg belastbare gewicht en het grote loopvlak van 153 x 55 cm, bieden je een unieke hardloop ervaring.

De loopband is voorzien van een stevig schokdemping systeem waardoor het hardlopen comfortabel blijft en de kans op blessures kleiner is.

De VirtuFit Elite TR-900i is A-klasse gecertificeerd.

De VirtuFit loopband biedt maar liefst 40 verschillende programma’s aan voor voldoende variatie en uitdaging tijdens je oefeningen.


2. VirtuFit – Elite TR-500i

Een volgende absolute topper van VirtuFit is de VirtuFit Elite TR-500i. Deze loopband is dan ook een massieve, uitgebreide en luxe loopband die vooral voor de echte fanatiekelingen is ontworpen.

Zo’n loopband heeft andere eigenschappen dan een model waar je een uurtje in het weekend op loopt. De VirtuFit Elite TR-500i is gemaakt van betere materialen en geschikt voor intensief gebruik.

Hij heeft weinig onderhoud nodig en waarschuwt je bovendien als het tijd wordt om de band te smeren. Smeerolie om de band te onderhouden is bij deze loopband meegeleverd.

De VirtuFit Elite TR-500i Loopband heeft 30 programma’s om jezelf uit te dagen en je oefeningen te variëren.

Tussen deze programma’s zitten 24 voorgeprogrammeerde trainingen, 3 gebruikersprogramma’s, 2 hartslag gestuurde trainingen en een vetmeting programma.

De programma’s van de VirtuFit Elite TR-500i Loopband passen automatisch de snelheid en hellingshoek aan, op het vetmeting programma na.


3. VirtuFit – TR-200i

We stappen nu over na het middensegment als het aankomt op loopbanden. De VirtuFit TR-200i is alsnog een zeer populaire loopband en beschikt alsnog over een zeer hoge mate van luxe.

De VirtuFit TR-200i Loopband is zo ontworpen, zodat zelfs de meest ervaren hardlopers hier uitgebreid op kunnen trainen.

Daarentegen kunnen natuurlijk ook beginnende hardlopers gemakkelijk aan de slag op de TR-200i.

De 75 kg zware loopband is zeer stabiel, vervaardigd uit kwaliteitsmaterialen en heeft een sterke geruisloze motor met een continue vermogen van 2,5 pk.

Hiermee haalt het fitnessapparaat een snelheid van 18 km per uur (in stappen van 0,5 km/h) en kan hij een belasting van 140 kg aan, zelfs op de maximale hellingshoek van 12%. 

Het loopvlak is 141 x 50 cm groot en geeft je voldoende ruimte om zo hard te rennen als je wilt zonder dat je naast het loopvlak zult stappen.

De viervoudige demping houdt je oefening op ieder tempo aangenaam waardoor je minder kans hebt op blessures.


4. VirtuFit – TR-100

VirtuFit – TR-100 Kracht, comfort en kwaliteit

15 trainingsprogramma’s | Motor van 2 pk met een piekvermogen van 4 pk.

Koop direct via

Vervolgens komen we uit bij de VirtuFit – TR-100 loopband. Dit model is iets compacter, lichter en bovendien goedkoper. Maar dit model is nog net zo populair.

De loopband heeft 15 uitdagende programma’s, een lichaamsvettest om je vetpercentage te meten en een conditiemeting door middel van de hartslaghersteltest.

Daarnaast heeft de TR-100 een intervalfunctie, waardoor er verschillende intervaltrainingen mogelijk zijn.

Intervaltrainingen zorgen ervoor dat je conditie sterk verbeterd en dat er tijdens en zelfs na de trainingen veel lichaamsvet wordt verbrand.

De snelheid en hellingshoek van de VirtuFit loopband worden door deze programma’s en testen automatisch aangepast.

Loop je liever op je eigen tempo, dan is dat ook gewoon mogelijk. De snelheid is in te stellen tussen 1 en 16 km/u en de hellingshoek van 5 % tot 12%.

Tijdens het lopen kun je schakelen met de bediening in de armleuningen of de display sneltoetsen.


5. VirtuFit – TR-90i

Dan komen we aan bij de nog net zo populaire voorganger van de TR-100 en dat is namelijk de VirtuFit TR-90i. De VirtuFit TR-90i Loopband is een loopband met een hele lange lijst aan voordelen.

Hij is sterk, beschikt over 15 efficiënte trainingsprogramma’s, hij is compatibel met meerdere apps én hij is ook nog eens inklapbaar.

Conclusie: perfect voor een thuistraining met volop uitdagingen en variatiemogelijkheden. De TR-90i loopband van Virtufit heeft een handig inklapbaar design.

Na gebruik klap je hem veilig in door middel van het soft drop systeem en verplaats je de loopband eenvoudig met behulp van de transportwieltjes.

De compactheid van deze loopband levert zeker niet in op stabiliteit. De TR-90i is namelijk erg sterk.

Hij heeft een belastbaar gewicht van 150 kg en is bestand tegen intensieve en regelmatige trainingen.


6. VirtuFit – TR-75

VirtuFit – TR-75 Ideaal voor Wandelen en Joggen

Maximum snelheid van 10 kilometer per uur | 12 beschikbare programma's

Koop direct via

Gaan we nog een stapje verder en dan komen we uit bij de VirtuFit TR-75. Zoals je kunt zien heeft VirtuFit een zeer groot assortiment aan TR-series.

De VirtuFit TR-75 is gemaakt om te wandelen en te joggen, de maximum snelheid is 10 kilometer per uur.

Het is een ideale loopband om lekker in beweging te blijven.

Lopen op de TR-75 is eenvoudig. Deze gebruiksvriendelijke loopband heeft een overzichtelijk display met duidelijke knoppen.

Kiezen tussen de 12 beschikbare programma’s gaat heel gemakkelijk. Tijdens het lopen laat het blauw verlichte scherm je de afstand, tijd, calorie verbruik, snelheid en hartslag zien.

Je loopt over een vlak van 33 x 105 cm, met de ondersteuning van een goede schokdemper.

Dat is meer dan genoeg ruimte om te wandelen of te joggen, en het loopt heerlijk.

Voor de afwisseling gebruik je de handmatig verstelbare hellingstanden van de loopband. Bij de TR-75 zijn dat geen berghellingen, maar hele lichte heuvels.


7. VirtuFit – Totally Foldable TR-50i

En dan zijn we aangekomen bij de eerste en de goedkoopste van de TR-serie van VirtuFit. De VirtuFit Totally Foldable TR-50i loopband is een loopband welke je volledig kunt opvouwen.

De VirtuFit Totally Foldable TR-50i Loopband geeft je de voordelen van thuis wandelen of hardlopen in een fractie van de ruimte die de meeste loopbanden in gebruik nemen.

De TR-50i Loopband klapt zo compact op dat je hem onder je bed kunt schuiven of gekanteld naast je kast kunt plaatsen.

Hij is opgeklapt nog maar 18 cm hoog (of lang) en geeft je op die manier bijna alle gebruikte ruimte weer terug na het sporten.

Zoals je kunt zien is dit dan ook een zeer kleine loopband.

Deze loopband is ook veel lichter dan de meeste anderen, waardoor je hem gemakkelijker verplaatst met de ingebouwde transportwielen.


8. VirtuFit – Elite Smart Touch

Zoals de naam al zegt is de VirtuFit Elite Smart Touch Loopband een loopband uit het hogere segment.

De hoge kwaliteit en uitgebreide smart functies maken dat deze loopband er een is om langdurig en zeer gevarieerd mee te trainen.

De VirtuFit Elite Smart Touch in het kort:

  • FTF touchscreen met smart functies
  • Met social media apps, streamingdiensten en meer
  • Compatibel met o.a. Fitshow, Kinomap en Zwift
  • Snelheden tot 18 km/u
  • Soft Drop inklapsysteem
  • Maximale helling van 15%
  • Ruim 75 trainingsprogramma’s

De VirtuFit Elite Smart Touch Loopband heeft een incline functie die je via de moderne console instelt naar een maximale helling van 15%.

Door regelmatig van helling te wisselen train je verschillende spiergroepen en is je training nog effectiever dan gewoonlijk.


9. VirtuFit – Elite Comfort

Ook deze loopband doet zijn naam weer eer aan, want comfortabel is hij zeker. De VirtuFit Elite Comfort Loopband is een prachtexemplaar uit de VirtuFit collectie.

Deze moderne loopband heeft een groot LED/LCD display dat het centrum vormt van jouw training.

Via dit display kies je uit de 26 trainingsprogramma’s, verander je gemakkelijk van snelheid en krijg je inzicht in al je prestaties.

Daarnaast beschikt deze high-tech loopband over een Bluetooth ontvanger waardoor je hem koppelt met populaire trainingsapps, zoals Zwift.


10. VirtuFit – Pro Elite HIIT Running

De volgende loopband is misschien een vreemde loopband in het rijtje. In tegenstelling tot de andere VirtuFit loopbanden gaat het hier namelijk niet om een elektrische loopband, maar om een loopband zonder motor.

Het loopvlak komt dus in beweging door middel van jouw spierkracht. Bij deze loopband heb je alles zelf in handen en hoef je niet bang te zijn dat het tempo van de ingestelde snelheid niet kunt volgen.

Hiermee is de loopband geschikt voor de beginnende en gevorderde sporter. 

De loopband heeft een weerstandssysteem en is verstelbaar in 4 standen, die bepaalt hoe gemakkelijk de band mee geeft met je voetstappen.

Deze air runner voelt niet alleen veel natuurlijker, het heeft ook effect op de manier waarop je traint.

Je gebruikt meer spiergroepen en verbrandt zichtbaar meer calorieën dan op een gemotoriseerde loopband.


Waarom zou je een VirtuFit Loopband kopen?

We hebben nu het complete assortiment aan VirtuFit loopbanden behandeld. Maar waarom zou je een VirtuFit loopband willen komen?

Een VirtuFit Loopband koop je met name voor de veelzijdigheid. Vrijwel alle loopbanden van het merk bieden namelijk een stuk meer mogelijkheden dan soortgelijke loopbanden van andere merken in dezelfde prijsklasse.

Vaak hebben de VirtuFit loopbanden meer trainingsprogramma’s en ook betere compatibiliteit met apps. Dit ontbreekt vaak nog bij andere loopband merken.

Bovendien staat VirtuFit bekend om het uitzonderlijke comfort. De gebruiker staat altijd voorop.

Dit zie je dan vaak ook terug in de brede loopvlakken en de goede demping van het loopvlak.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband?

Indien je van plan bent om een loopband te kopen dan moet je op een aantal punten letten.

Bij het kopen van een loopband let je in het kort altijd op de trainingsmogelijkheden, de stevigheid en uiteraard de prijs.

Qua trainingsmogelijkheden is het aantal programma’s belangrijk. Ook wil je weten of de loopband met een helling is voorzien of niet.

De maximale snelheid bepaald hoe hard je kunt rennen en of je eventueel ook kunt sprinten.

Dit is vooral belangrijk als je traint op een hoog looptempo of intervaltrainingen wilt doen.

Wil je bijvoorbeeld kunnen trainen met apps? Dan moet je er erg in hebben of dat mogelijk is met de loopband en zo ja, welke apps zijn compatibel?

Tot slot is de prijs van de loopband van belang. Bepaal dus eerst voor jezelf wat je budget is en zoek daar de best passende VirtuFit loopband bij uit.

Waar kun je een VirtuFit Loopband kopen?

Een VirtuFit Loopband is enkel te koop bij een officiële dealer. Gelukkig is er vandaag de dag keuzen uit een aantal aanbieder.

Je kunt het aanbod bekijken en vergelijken bij de onderstaande webwinkels:

Bol.comBekijk hier het beste aanbod >>>
Coolblue.nlBekijk hier het beste aanbod >>>
Fitwinkel.nlBekijk hier het beste aanbod >>>

De Best Geteste Loopband Merken!

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste loopbanden die je online kunt bestellen. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende reviews van loopband merken vinden.

Hierbij letten we dan op kwaliteit, prijs, duurzaamheid, gebruiksgemak, ervaringen en werking.

Ben je opzoek naar nog meer loopband merken? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over de Loopband van VirtuFit!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit Loopband. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is een loopband goed om af te vallen?

Een loopband kan jou helpen om sneller en effectiever af te vallen

Waar is een loopband goed voor?

Een loopband is goed voor afvallen en om je conditie te verbeteren.

Waar kun je het goedkoopste een loopband van het merk VirtuFit kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het voordeligst de loopbanden van VirtuFit kunt kopen.

Wat train je met een loopband?

Met een loopband train je voornamelijk je beenspieren en je conditie.

Is de VirtuFit Loopband geschikt voor thuis gebruik?

Ontdek op deze pagina of de VirtuFit Loopband geschikt is voor thuisgebruik.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de loopbanden van het merk VirtuFit? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *