VirtuFit Elite TR-900i Loopband

VirtuFit Elite TR-900i Loopband. De loopband is één van de populairste fitness apparaten die vandaag de dag gebruikt worden om thuis te trainen. Er zijn dan ook enorm veel verschillende soorten loopbanden beschikbaar. Het wordt helemaal een uitdaging wanneer je opzoek bent naar een kwalitatieve loopband maar die ook nog eens betaalbaar is.

Waar moet je beginnen met zoeken en welk apparaat is nu het beste?

Na een lange en uitgebreide zoektocht ben je uiteindelijk bij de VirtuFit Elite TR-900i Loopband terecht gekomen.

Ben jij dan ook van plan om de VirtuFit Loopband te kopen? Dan ben je hier bij het juiste adres! Op deze pagina kun je alle informatie vinden over de VirtuFit Loopband zodat jij exact weet wat je in huis haalt en of dit product bij jou past.

Verder kun je ook diverse ervaringen, recensies en reviews terug vinden van andere VirtuFit gebruikers.

Na het lezen van deze pagina weet je alles over de fitness VirtuFit Loopband en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

VirtuFit Elite TR-900i Loopband

Dé Nr. 1 Loopband van VirtuFit!

Wat is de VirtuFit Elite TR-900i Loopband?

We gaan zoals gewoonlijk beginnen bij het begin, wat is de VirtuFit Elite TR-900i Loopband? De VirtuFit is het ideale fitness apparaat waarmee je een effectieve cardio training kunt doen.

Met die apparaat kun je in het gemak van je eigen huis cardio trainingen doen en hoef je dus niet meer de deur uit om aan je dagelijkse beweging te komen.

Het doel van de VirtuFit Loopband is dat je op een intensiteit naar eigen keuze je uithoudingsvermogen en conditie kunt verbeteren. Uiteraard kan de loopband ook helpen bij het verhogen van de vetverbranding. Om deze reden is de VirtuFit Loopband ook een zeer geschikt hulpmiddel om voor tijdens het afvallen.

Wat is onze eerst indruk?

Zoals met de meeste van onze reviews beginnen we met de eerste indruk die we hadden van deze loopband. Op het eerste gezicht ziet de VirtuFit Loopband super degelijk en modern uit. Wat ons direct opvalt is het uitgebreide bedieningspaneel en de bijkomende luxe features. Je kunt zien dat deze loopband tot een midden-hoog segment behoort.

Wat dat betreft is er met de eerste indruk helemaal niets mis. Het lijkt ons een nette en vooral degelijk loopband met een mooie afwerking.

Dankzij het geavanceerde ontwerp zal de loopband geschikt zijn voor zelfs de meest ervaren hardlopers.

Maar ook voor beginners is het een prima loopband om op de starten.

Dankzij het gewicht van 105 kilo is de loopband dan ook zeer stabiel. Het apparaat kan belast worden tot een gewicht van maximaal 150 kg, wat voor de meeste onder ons meer dan voldoende moet zijn.

De belangrijkste vraag is namelijk toch écht hoe het trainen met de loopband is. Om deze reden gaan we dan ook snel verder met het review, waarin we allereerst de belangrijkste eigenschappen van de loopband met je doornemen.

Daarna geven we jou onze eerlijke mening over de loopband en vertellen we je voor wie we denken dat de TR-900i het meest geschikt is.

Over de VirtuFit Elite TR-900i Loopband

We kunnen je enorm veel gaan vertellen over de VirtuFit Elite TR-900i, en dat is dan ook precies wat we gaan doen op deze pagina. Het is een zeer leuke en bijzondere loopband met een aantal bijzondere functies en eigenschappen.

Of deze bijzondere eigenschappen goed of slecht zijn kom je in de rest van deze review achter. Om het niet al te lang te maken gaan we je alleen de belangrijkste, noodzakelijke en bijzondere functies en features van deze loopband vertellen.

De specificaties van de VirtuFit Elite TR-900i Loopband

Ben je nu opzoek naar een premium loopband met alles wat je ervan verwacht? Dan is de VirtuFit loopband dé loopband voor jou!

De loopband is voorzien van een motor met een continu vermogen van 3,0 pk waardoor je een loopsnelheid van 0,5 tot 20 km/uur kunt hardlopen. Ook heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van 40 verschillende programma’s en 20 trainingsniveaus waarmee je kunt trainen.

Tussen de verschillende programma’s zit onder andere een vetmeting programma en een hartslagprogramma. Daarnaast heeft de loopband nog 3 gebruikersprogramma’s en 1 handmatig programma.

Met de drie gebruikersprogramma’s sport je op basis van je eigen voorkeuren en persoonskenmerken.

Op de VirtuFit Elite TR-900i Loopband heb je nog veel meer functies waar je van kunt profiteren. Met het 8 inch verlichte display kun je de snelheid, tijd, afstand, calorie verbruik, helling en hartslag van je training tot op detail bijhouden.

Heb je echter geen zin om te focussen op je training? Geen probleem! Kijk dan naar je favoriete Netflix serie of film met de tablethouder recht voor je neus. Je zult ook nooit dorst hebben met de aanwezige bidonhouder.

Voor nog meer trainingsmogelijkheden download je Kinomap op je smartphone of tablet. Deze verbind je via BlueTooth aan op jouw TR-900i. Kinomap bevat 70.000 km aan realistische video’s.

Bij elke video staat de moeilijkheidsgraad aangegeven waardoor je precies de route kan kiezen die bij jouw past. De routes passen automatisch de helling van de loopband aan. Wanneer je bijvoorbeeld een bult op rent dan zal de helling automatisch stijgen.

Kinomap koppel je daarnaast gemakkelijk aan je favoriete trainingsapps, zoals Strava en Runkeeper. Zo leg je al je trainingen in één overzicht vast.

Tot slot heeft de VirtuFit Loopband een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een fabrieksgarantie van 3 jaar.

Onderstaand hebben we in het kort alle specificaties opgesomd:

 • 40 verschillende trainingsprogramma’s

 • 20 trainingsniveaus

 • Motor met een continue vermogen van 3,0 pk

 • Motor met een piek vermogen van 7,0 pk

 • Snelheid 0,5-20 km/u

 • Display met snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, helling en hartslag

 • Tablethouder

 • Bidonhouder

 • Afmetingen 192,6 x 92,5 x 147,3 cm

 • Inklapbaar

 • Transportwieltjes

 • Geïntegreerde speakers

 • Afmetingen (ingeklapt) 140 x 92,5 x 154 cm

 • Voorzien van 6-voudige demping

 • Automatische hellingshoek

 • Sneltoetsen voor helling en snelheid

 • Voorzien van Noodstop

 • Kinomap

 • Maximaal belastbaar gewicht tot 150 kg

 • Gewicht van 105 kg

 • Fabrieksgarantie 3 jaar

VirtuFit Elite TR-900i Loopband

De eigenschappen van de VirtuFit Elite TR-900i Loopband

We hebben nu in het korte alle belangrijke specificaties van de VirtuFit Loopband behandelt, maar wat betekenen al deze eigenschappen precies?

We kunnen ons goed voorstellen dat sommige van deze termen volkomen onbekend zijn. Om deze reden gaan we een aantal van deze termen nader toelichten. Zo weet jij dadelijk wat de eigenschappen van de VirtuFit Elite TR-900i Loopband inhouden!

Hartslag Programma

Het hartslag programma is altijd één van onze favoriete programma’s omdat dit het mogelijk maakt om heel specifiek te trainen.

De VirtuFit Elite TR-900i kan jouw hartslag meten via de interne handsensoren, maar je kunt er ook voor kiezen om een borstband los erbij te kopen.

Handmatig trainen

Uiteraard is het ook mogelijk om los te trainen van de trainingsprogramma’s en ‘free style’ te gaan.

Je kunt zelf de weerstand verstellen via het bedieningspaneel.

Ook de helling van het loopvlak kun jij bedienen.

Hellingshoek

De VirtuFit Elite TR-900i Loopband is een loopband met automatische hellingshoek. Dit betekent dat het loopvlak van de band omhoog zal gaan nadat je dit hebt geselecteerd in het menu.

Dit zorgt ervoor dat je tijdens het (hard)lopen in een helling loopt waardoor je het gevoel hebt alsof je omhoog loopt.

Trainen met helling is erg populair en wordt alsmaar populairder. Het is aangetoond dat trainen met een dergelijke helling je trainingen niet alleen intensiever maken maar óók nog eens effectiever.

Het helpt je bijvoorbeeld bij het opbouwen van je conditie en het zal kracht ontwikkelen in je benen. Maar ook wanneer je wilt afvallen heeft deze manier van trainen vele voordelen.

Bluetooth

Er wordt steeds meer waarde gehecht aan bluetooth functies op fitnessapparaten. De VirtuFit Elite TR-900i is dan ook niet achtergebleven en is voorzien van een bluetooth functie.

Zo kun jij je telefoon of tablet koppelen aan het apparaat met één druk op de knop. Vervolgens kun je Kinomap downloaden in de app-store.

Op Kinomap heb je realistische video’s ter beschikking om tijdens het lopen te kijken. Zo kun jij virtuele routes bekijken op het scherm voor je.

Dit is erg bijzonder en leuk om te doen en zal dan ook zorgen voor een nieuwe trainingservaring.

Ook kun je Kinomap koppelen met andere populaire trainingsapps, zoals bijvoorbeeld Runkeeper. Op deze manier kun jij ook nog eens je prestaties nauwkeurig tracken én bijhouden.

kinomaps

Interne Speakers

Heb jij niet altijd zin om een koptelefoon op te hebben of oortjes in je oren te dragen tijdens het hardlopen?

Wanneer je buiten hardloopt en je wilt muziek luisteren, dan zit er natuurlijk niets anders op.

Het mooie van hardlopen op de VirtuFit TR-900i is dat je hier niet tot beperkt bent wanneer jij wilt kunnen genieten van je favoriete muziek.

De VirtuFit Elite TR-900i Loopband is voorzien van interne speakers zodat je motiverende muziek kunt afspelen terwijl je aan het (hard)lopen bent.

Display

De VirtuFit Elite TR-900i is voorzien van een enorm luxe en uitgebreid display. Het scherm heeft een afmeting van 8 inch.

Zodra je het display aanzet zal je opvallen dat het scherm voorzien is van een zeer mooie kleurweergave.

Wanneer het scherm niet genoeg is voor je kun je er ook nog eens voor kiezen om je tablet vast te zetten in de tablethouder van de VirtuFit Elite TR-900i die er standaard op zit.

interne speakers

Geschikt voor in Huis

De VirtuFit Elite TR-900i Loopband is een opklapbare loopband. Dit wil zeggen dat je het loopvlak omhoog kunt klappen en vergrendelen.

Het voordeel hiervan is dat het je een hoop ruimte kan besparen. Dit is wel zo gemakkelijk voor in huis dus!

Het kost jou zelf bovendien amper tot weinig kracht om de loopband in te klappen.

Dankzij het automatische mechanisme is het loopvlak op een zeer rustige en soepel manier omhoog én omlaag te brengen.

Dit gebeurd veilig, gemakkelijk én snel.

Dempingsysteem

Het belang van goede demping op een loopband mag zeker niet onderschat worden. Dit voorkomt namelijk blessures en dempt bovendien grotendeels het geluid van het (hard)lopen.

De TR-900i is voorzien van een 6-voudige demping!

In de praktijk voelt dit comfortabel aan en merk je direct dat je gewrichten goed ontlast worden van de schokbelasting.

Naast de goede demping heeft het loopvlak nog een groot voordeel.

Het is namelijk met maar liefst 55 cm enorm breed. Hierdoor kun je veilig voluit trainen, zonder bang te zijn om de randen te raken.

Stevig Frame

Tot slot is de loopband uitgerust met een erg sterk en robuust frame.

Natuurlijk zorgt dit er wel voor dat de loopband wat zwaarder wordt.

Maar het voordeel hiervan is dat het enorm stevig is en bovendien ook stabiel tijdens het trainen.

De TR-900i is belastbaar tot een gewicht van maar liefst 150 kg.

Montage

De montage blijft voor veel mensen altijd toch wel een dingetje. We zijn er hier ook niet zo’n fan van. Toch hoort de montage er nu eenmaal bij.

Gelukkig stelt dit bij deze Loopband niet super veel voor. Je krijgt er namelijk een super handige en duidelijk handleiding bij.

Het scheelt dan ook dat VirtuFit een Nederlands merk is, waardoor alles duidelijk is uitgelegd.

De gemiddelde montage tijd bedraagt ca. 20 minuten met 2 personen. Daarna kun je direct beginnen met trainen.

Overigens kun je de montage ook laten doen bij sommige winkels.

De Voor- en Nadelen van de VirtuFit Elite TR-900i Loopband

Je hebt tot nu toe kunnen lezen dat de VirtuFit Elite TR-900i voorzien is van een flink aantal eigenschappen. Maar wat zijn nu de echt voordelen en wat zijn de minpunten van de loopband?

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de VirtuFit Elite TR-900i Loopband overzichtelijk op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Zeer veel tevreden gebruikers

 • Je kunt trainen met apps

 • Het toestel beschikt maar liefst over 40 trainingsprogramma’s en 20 voorgeprogrammeerde trainingen

 • Het toestel beschikt over interne hartslagsensoren

 • Een duidelijk 8 inch kleurenscherm

 • Het toestel beschikt over een hartslag gestuurd programma

 • Compatibel met Kinomap

 • 6-voudige demping

 • Toestel is van hoge en duurzame kwaliteit

Nadelen

 • Je hebt een stroomvoorziening nodig wat via netstroom gaat

 • Het toestel zit in een wat hogere prijsklasse maar dan heb je wel het beste van het beste!

Voor wie is dit dé ideale Loopband?

Voor wie is de VirtuFit Elite TR-900i Loopband dan dé ideale Loopband? Dit is een zeer goede vraag, want niet iedere loopband is voor zomaar iedereen geschikt.

Dit toestel is voor iedereen geschikt die een stevige en duurzame loopband voor thuisgebruik zoekt, met genoeg trainingsmogelijkheden. Ook is dit toestel voor degene die wat meer te besteden heeft voor een degelijke loopband.

De loopband is geschikt voor beginners, maar ook voor fanatieke gevorderde sporters.

Het toestel behoort tot het midden-hoog segment wat ervoor zorgt dat de prijs ook relatief hoger ligt ten opzichte van andere VirtuFit types. Maar dit is dan ook wel te verwachten met wat je voor die prijs krijgt.

En voor wie het apparaat niet geschikt is?

Naar onze mening is deze loopband niet geschikt voor degene die op zoek zijn naar een professioneel toestel.

Die ga je voor deze prijs namelijk niet krijgen.

Reviews: VirtuFit Elite TR-900i Loopband

Ben je nu van plan om de VirtuFit Elite TR-900i Loopband te kopen? Wanneer je een grotere aankoop doet, zoals een loopband, dan wil je natuurlijk wel zeker weten of het apparaat deugd.

Een miskoop willen we uiteraard voorkomen. Omdat het vaak niet mogelijk is om zo’n toestel uit te testen in de winkel wil je toch een klein stukje extra zekerheid hebben.

Om deze reden kan het daarom handig zijn om naar een aantal reviews te kijken. De verschillende ervaringen van VirtuFit Elite TR-900i Loopband gebruikers spreken sterk in het voordeel van het apparaat.

Via Bol.com heeft het toestel op het moment van schrijven maar liefst 1 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 5 van de 5 sterren!

Op Fitwinkel.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 2 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 9 van de 10 sterren!

Ben je nu opzoek naar nog meer reviews over de VirtuFit Elite TR-900i Loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de ervaringen en recensies met de VirtuFit Elite TR-900i Loopband?

Voordat je de keuze maakt om de VirtuFit in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en recensies van gebruikers wilt lezen. We baseren ons oordeel namelijk niet alleen maar op onze bevindingen, maar we kijken ook wat anderen te zeggen hebben over deze loopband.

Wanneer we kijken naar de gebruikerservaringen mag de conclusie dan ook zeker getrokken worden dat de loopband ruim aan de wensen voldoet.

Wat ook wel even het vermelden waard is, is dat deze loopband een tijdje terug de Best Reviewed Award gewonnen heeft.

Dit is een prijs die wordt uitgereikt aan de meest gewaardeerde loopband van Nederland.

Een bijzondere prestatie als je het ons vraagt!

Onderstaand hebben we dan ook een overzicht gemaakt van actuele ervaringen en recensies van VirtuFit gebruikers:

VirtuFit Elite TR-900i Loopband Ervaringen
VirtuFit Elite TR-900i Loopband Ervaringen

Ben je nu opzoek naar nog meer ervaringen en recensies met de loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je de VirtuFit Elite TR-900i Loopband kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VirtuFit kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit apparaat kunt kopen.

VirtuFit Elite TR-900i Loopband

VirtuFit Elite TR-900i Loopband

Bol.com
v.a. €1699,-

VirtuFit Elite TR-900i Loopband

VirtuFit Elite TR-900i Loopband

Fitwinkel.nl
v.a. €1699,-

Conclusie: Moet je nu de VirtuFit Elite TR-900i Loopband kopen of niet?!

De VirtuFit TR-900i is een erg goede en gewaardeerde loopband die is voorzien van fijne eigenschappen en veel luxe.

Bovendien zijn de trainingsmogelijkheden erg groot en hoef jij je dankzij het fraaie scherm en de interne speakers niet meer te vervelen tijdens het hardlopen.

Met de TR-900i haal je dan ook een echte topper in huis, die aan alle eisen en verwachtingen voldoet.

Grote voordelen zijn de hellingfunctie, dat het compatibel is met de fitness app Kino en dat het erg fijn loopt op een goed dempend loopvlak.

Wat betreft de prijs valt het in het midden-hoogsegment. In verhouding met de kwaliteit is het de prijs wat ons betreft meer dan waard, maar dat zal voor iedereen natuurlijk verschillen.

Heb je interesse in deze loopband? Let dan even goed op!

Deze loopband is vanwege de grote vraag in veel webshops vaak niet leverbaar. Ook de prijs wil nog wel eens verschillen per aanbieder.

Hierboven hebben we daarom ook prijstechnische de beste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Blijf wel onthouden dat de loopband van VirtuFit geen magisch wonderapparaat is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

VirtuFit Elite TR-900i Loopband
VirtuFit Elite TR-900i Loopband

Beoordeling door Ryan Francis,

14 jun 2021
5

Al met al kunnen wel concluderen dat deze loopband zeer goed bevallen is.

Bovendien zijn de trainingsmogelijkheden erg groot en hoef jij je dankzij het fraaie scherm en de interne speakers niet meer te vervelen tijdens het hardlopen.

Met de TR-900i haal je dan ook een echte topper in huis, die aan alle eisen en verwachtingen voldoet.

Grote voordelen zijn de hellingfunctie, dat het compatibel is met de fitness app Kino en dat het erg fijn loopt op een goed dempend loopvlak.

Gezien het grote gebruiksgemak, de vele trainingsmogelijkheden én de aantrekkelijke prijs in verhouding met de kwaliteit, vinden wij deze loopband een hele goede keus!

Alternatieven

Past de VirtuFit Elite TR-900i toch niet helemaal bij jou? Dat is geen enkel probleem! VirtuFit heeft een breed assortiment aan verschillende loopbanden. Als je toch besluit om je zoektocht voort te zetten hebben we hieronder een aantal goede alternatieven voor je:

Veel gestelde vragen over de VirtuFit Elite TR-900i Loopband!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit Elite TR-900i Loopband. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is een loopband goed om af te vallen?

Een loopband kan jou helpen om sneller en effectiever af te vallen

Waar is een loopband goed voor?

Een loopband is goed voor afvallen en om je conditie te verbeteren.

Waar kun je het goedkoopste de VirtuFit Elite TR-900i Loopband kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het voordeligst de VirtuFit TR-900i Loopband kunt kopen.

Wat train je met een loopband?

Met een loopband train je voornamelijk je beenspieren en je conditie.

Is de VirtuFit Loopband geschikt voor thuis gebruik?

Ontdek op deze pagina of de VirtuFit Loopband geschikt is voor thuisgebruik.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VirtuFit Elite TR-900i Loopband? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *