VirtuFit Elite TR-500i Loopband

VirtuFit Elite TR-500i Loopband. De loopband is één van de populairste fitness apparaten die vandaag de dag gebruikt worden om thuis te trainen. Er zijn dan ook enorm veel verschillende soorten loopbanden beschikbaar. Door de bomen kan je het bos niet meer zien! De één heeft nog meer opties dan de ander. Maar de prijzen kunnen ook alle kanten op schieten, maar hoe kan dat nou!?

Hoe weet je nu welk apparaat het meest geschikt is, en hoe weet je welke nu het beste is?

Na een lange en uitgebreide zoektocht ben je uiteindelijk bij de VirtuFit TR-500i Loopband terecht gekomen.

Ben jij dan ook van plan om de VirtuFit Loopband te kopen? Dan ben je hier bij het juiste adres! Op deze pagina kun je alle informatie vinden over de VirtuFit Loopband zodat jij exact weet wat je in huis haalt en of dit product bij jou past.

Verder kun je ook diverse ervaringen, recensies en reviews terug vinden van andere VirtuFit gebruikers.

Na het lezen van deze pagina weet je alles over de fitness VirtuFit Loopband en kun je een weloverwogen aankoop doen.

Laten we direct beginnen!

VirtuFit Elite TR-500i Loopband01

Dé Nr. 1 Loopband van VirtuFit

Wat is de VirtuFit Elite TR-500i Loopband?

We gaan zoals gewoonlijk beginnen bij het begin, wat is de VirtuFit Elite TR-500i Loopband? De VirtuFit is het ideale fitness apparaat waarmee je een effectieve cardio training kunt doen.

Met die apparaat kun je in het gemak van je eigen huis cardio trainingen doen en hoef je dus niet meer de deur uit om aan je dagelijkse beweging te komen.

Het doel van de VirtuFit Loopband is dat je op een intensiteit naar eigen keuze je uithoudingsvermogen en conditie kunt verbeteren. Uiteraard kan de loopband ook helpen bij het verhogen van de vetverbranding. Om deze reden is de VirtuFit Loopband ook een zeer geschikt hulpmiddel om voor tijdens het afvallen.

Wat is onze eerste indruk?

Zoals met de meeste van onze reviews beginnen we met de eerste indruk die we hadden van deze loopband. De VirtuFit Elite Tr-500i is een wat luxere uitvoering van de populaire voorganger: VirtuFit TR-200i Loopband.

Aller eerst is het goed om te weten dat deze loopband met name bedoeld is voor (intensief) thuisgebruik, het is dus géén professionele loopband.

Dankzij het geavenceerde ontwerp zal de loopband geschikt zijn voor zelfs de meest ervaren hardlopers.

Maar ook voor beginners is het een prima loopband om op de starten.

Dankzij het gewicht van 77 kilo is de loopband dan ook zeer stabiel. Het apparaat kan belast worden tot een gewicht van maximaal 150 kg, wat voor de meeste onder ons meer dan voldoende moet zijn.

De belangrijkste vraag is namelijk toch écht hoe het trainen met de loopband is. Om deze reden gaan we dan ook snel verder met het review, waarin we allereerst de belangrijkste eigenschappen van de loopband met je doornemen.

Daarna geven we jou onze eerlijke mening over de loopband en vertellen we je voor wie we denken dat de TR-500i het meest geschikt is.

Over de VirtuFit Elite TR-500i Loopband

We kunnen je enorm veel gaan vertellen over de VirtuFit Elite TR-500i, en dat is dan ook precies wat we gaan doen op deze pagina. Het is een zeer leuke en bijzondere loopband met een aantal bijzondere functies en eigenschappen.

Of deze bijzondere eigenschappen goed of slecht zijn kom je in de rest van deze review achter. Om het niet al te lang te maken gaan we je alleen de belangrijkste, noodzakelijke en bijzondere functies en features van deze loopband vertellen.

De specificaties van de VirtuFit Elite TR-500i Loopband

Ben je nu opzoek naar een premium loopband met alles wat je ervan verwacht? Dan is de VirtuFit loopband dé loopband voor jou!

De loopband is voorzien van een motor met een continu vermogen van 3 pk waardoor je een loopsnelheid van 1 tot 20 km/uur kunt hardlopen. Ook heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van 30 verschillende programma’s en 30 trainingsniveaus waarmee je kunt trainen.

Op de VirtuFit Elite TR-500i Loopband heb je nog veel meer functies waar je van kunt profiteren. Met het 7 inch kleurenscherm kun je de snelheid, tijd, afstand, calorie verbruik, helling en hartslag van je training tot op detail bijhouden.

Heb je echter geen zin om te focussen op je training? Geen probleem! Kijk dan naar je favoriete Netflix serie of film met de tablethouder recht voor je neus. Je zult ook nooit dorst hebben met de aanwezige bidonhouder.

Verder heeft de VirtuFit Elite TR-500i loopband muziek en video’s tijdens het hardlopen. Gebruik de MP3 aansluiting en ingebouwde speakers om jouw sport ritmes ontzettend mooi weer te geven.

Gebruik je smartphone of tablet om de gratis Fitshow app te downloaden en meer uit je training te halen. Je vindt Fitshow in de Apple store, de Google play store of via de QR code op de loopband. Fitshow maakt via BlueTooth contact met je loopband en houdt je prestaties bij.

Op het Fitshow scherm kun je zelfs de snelheid en hellingshoek veranderen als je dit wilt. Fitshow heeft ook een “outdoor” instelling met GPS modus. Dus als het echt lekker weer is loop je buiten en vergelijk je het resultaat met je training op de loopband.

Tot slot heeft de VirtuFit Loopband een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en een fabrieksgarantie van 3 jaar.

Onderstaand hebben we in het kort alle specificaties opgesomd:

 • 30 verschillende trainingsprogramma’s

 • 30 trainingsniveaus

 • Motor met een continue vermogen van 3,0 pk

 • Motor met een piek vermogen van 6,0 pk

 • Snelheid 1-20 km/u

 • 7 inch kleurenscherm met snelheid, tijd, afstand, calorieverbruik, helling en hartslag

 • Tablethouder

 • Bidonhouder

 • Afmetingen 181 x 99,5 x 130 cm

 • Inklapbaar

 • Transportwieltjes

 • Ingebouwde speakers

 • Afmetingen (ingeklapt) 114 x 95,5 x 154 cm

 • Voorzien van demping

 • Automatische hellingshoek

 • Zwift en FitShow Apps

 • Voorzien van Noodstop

 • Maximaal belastbaar gewicht tot 150 kg

 • Gewicht van 77 kg

 • Fabrieksgarantie 3 jaar

VirtuFit Elite TR-500i Loopband01

De eigenschappen van de VirtuFit Elite TR-500i Loopband

We hebben nu in het korte alle belangrijke specificaties van de VirtuFit Loopband behandelt, maar wat betekenen al deze eigenschappen precies?

We kunnen ons goed voorstellen dat sommige van deze termen volkomen onbekend zijn. Om deze reden gaan we een aantal van deze termen nader toelichten. Zo weet jij dadelijk wat de eigenschappen van de VirtuFit Elite TR-500i Loopband inhouden!

Zwift Compatibel

Wat naar onze mening de VirtuFit Elite TR500i erg bijzonder maakt is dat dit toestel te gebruiken is in combinatie met de bekendste trainingsapplicatie die er is, namelijk Zwift.

De trainingsapplicatie Zwift is een applicatie waarmee je diverse fitnessapparaten kunt koppelen aan een telefoon, tablet of zelf tv.

Zodra je verbonden bent is het mogelijk om te trainen in je eigen virtuele wereld. Je kunt via de Maps een locatie uitzoeken, waar ook ter wereld en hier gaan hardlopen.

Op het scherm kun je de locatie levensecht voor je zien. Op deze manier lijkt het net echt en kun je helemaal opgaan in jouw training.

zwift

Of je nou kiest voor je vaste hardloop rondje, of dat je er voor kiest om nieuwe exotische plekken te ontdekken, het is allemaal mogelijk.

Vaak wordt er voor de VirtuFit Elite TR-500i loopband gekozen omdat je gebruik kunt maken van de Zwift applicatie.

Dit is namelijk bij lang niet alle loopbanden het geval. Sterker nog: bij bijna geen enkele. Je zult begrijpen dat het toestel hier pluspunten mee scoort.

Maar dit is wat ons betreft niet het belangrijkste bij een loopband keuze!

De loopband moet immers ook makkelijk te gebruiken zijn en bovenal moet je er lekker op kunnen lopen. Of dit daadwerkelijk het geval is bij de VirtuFit Elite TR-500i Loopband komen we later in dit review nog op terug.

Hardlopen met een Helling

Als jij er van houdt om tegen heuvels op te lopen dan ben je bij de VirtuFit Elite TR-500i Loopband aan het juiste adres.

De VirtuFit Loopband beschikt namelijk over een zogenoemde hellingfunctie. Dit houdt in dat je het loopvlak omhoog kunt kantelen waarmee er vervolgens een bergklim wordt nagebootst.

Over het algemeen is het bekend dat trainen met een gelling enorm veel voordelen met zich meebrengt.

Of jouw doelstelling nu is om conditie op te bouwen, sterkere benen te kweken of om af te vallen, deze functie kan jou daar enorm in ondersteunen.

Het kan uiteraard ook zo zijn dat je al deze doelen wilt behalen, dan zit je met de VirtuFit helemaal goed!

Vooral omdat de helling tot maar liefst 15% in te stellen is, is het een echte aanrader voor de klim liefhebbers.

Maar ook voor iedereen die zijn trainingen uit wilt breiden of op zoek is naar nieuwe trainingsprikkels.

De stand van de helling kun je gemakkelijk en snel instellen via het display.

Als (hard)lopen met helling niks voor jou is dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om hier helemaal geen gebruik van te maken.

Inklapbaarheid en Transportwieltjes

Wat ook een enorm groot pluspunt van de VirtuFit Elite TR-500i is, is dat je de loopband kunt inklappen.

Vandaag de dag zijn steeds meer loopbanden inklapbaar. Met name als je thuis aan het trainen bent is dit enorm handig.

Wanneer je wat minder ruimte tot je beschikking hebt is dit een zeer handige functie.

Maar wat het handigste is aan de mogelijkheid om de loopband in te klappen is dat je deze ook gemakkelijk kunt verplaatsen. Dit komt omdat de loopband voorzien is van transportwieltjes.

Wanneer je de loopband even ergens anders wilt neerzetten of je moet stofzuigen onder de loopband dan is het een kwestie van het loopvlak opklappen en weer laten zakken.

In ons optiek is dit een super handige functie!

transportwieltjes

Motor vermogen

Als je een loopband koopt dan is de motor ook zeker een belangrijk aandachtspunt. Het liefst heb je namelijk dat de loopband beschikt over een sterke motor.

Waar je dit aan kunt afleiden is ten eerste het continue vermogen van de motor, en ten tweede de maximale snelheid.

Wanneer je een interval training wilt doen of graag op hoge snelheden wilt lopen, dan is de maximale snelheid van de loopband een belangrijk punt om op te letten. Dit komt voornamelijk omdat het de kwaliteit van je training aanzienlijk kan bepalen.

De VirtuFit Elite TR-500i heeft een continue motor vermogen van 3 pk.

Dit is voor een loopband boven het gemiddelde wat zeer indrukwekkend is. De snelheid van de loopband gaat tot maximaal 20km per uur. Ook hier is eigenlijk vrij weinig mis mee.

Dit zijn allemaal fantastische specificatie van de loopband, maar waar we nog wel het meest over te spreken zijn is dat je de snelheid kunt aanpassen in stapjes van 0,1 km.

Doordat je de snelheid in dit soort kleine stapjes kunt aanpassen is het mogelijk om op deze manier zéér specifiek te trainen. Je kunt jouw vorderingen nauwkeurig bijhouden en opvoeren.

Zo kun je bijvoorbeeld elke training 0,1 km harder gaan (hard)lopen. Op deze wijze maak je langzaam maar zeker mooie progressie.

7 inch Kleurenscherm

Het scherm is wat ons betreft niet het aller belangrijkste van een loopband maar het is zeker niet onbelangrijk.

Met het scherm kun je in een oogopslag alle nodige gegevens van je training bekijken, zoals snelheid, afstand, tijd, calorieverbruik etc. Daarbij kun je met het display gemakkelijk de loopband bedienen.

De loopband beschikt over een fraai 7 inch kleurenscherm wat een zeer chique uitstraling geeft.

Ook als de zon er op een zomerse dag vol op schijnt blijft het scherm duidelijk zichtbaar.

Extra luxe features

De VirtuFit Elite TR-500i loopband beschikt over een aantal luxe features. Of je deze luxe features een must-have vindt mag je uiteraard zelf bepalen 😉

Zo beschikt de VirtuFit Elite TR-500i bijvoorbeeld over interne speakers.

Deze functie kun je trouwens nog wel als ‘functioneel’ beschouwen, aangezien een oppeppend muziekje je prestaties in de meeste gevallen aanzienlijk kunnen verbeteren.

luxe

Loopvlak

Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is hoe de loopband loopt. Op het begin van deze pagina hadden we je belooft hier nog op terug te komen.

Hier zitten namelijk aanzienlijk wat verschillen in per loopband. Dit zit voornamelijk in de hoeveelheid demping wat de loopband heeft.

De VirtuFit Elite Tr-500i heeft een speciaal ontworpen schokdemping systeem wat jouw gewrichten en pezen zoveel mogelijk ontzien van de schikbelasting.

Dit is dus meer dan in orde en het hardlopen op de loopband voelt extra fijn. Een ander groot voordeel is dat het loopvlak lekker breed is, namelijk 51cm breed!

Mede om deze reden ervaren velen het lopen op de VirtuFit Elite TR-500i loopband als een prettigere ervaringen ten opzichte van buiten hardlopen.

Montage

De montage blijft voor veel mensen altijd toch wel een dingetje. We zijn er hier ook niet zo’n fan van. Toch hoort de montage er nu eenmaal bij.

Gelukkig stelt dit bij deze Loopband niet super veel voor. Je krijgt er namelijk een super handige en duidelijk handleiding bij.

Het scheelt dan ook dat VirtuFit een Nederlands merk is, waardoor alles duidelijk is uitgelegd.

De gemiddelde montage tijd bedraagt ca. 20 minuten met 2 personen. Daarna kun je direct beginnen met trainen.

Overigens kun je de montage ook laten doen bij sommige winkels.

De Voor- en Nadelen van de VirtuFit Elite TR-500i Loopband

Je hebt tot nu toe kunnen lezen dat de VirtuFit Elite TR-500i voorzien is van een flink aantal eigenschappen. Maar wat zijn nu de echt voordelen en wat zijn de minpunten van de loopband?

Hieronder hebben we de voor- en nadelen van de VirtuFit Elite TR-500i Loopband overzichtelijk op een rijtje gezet:

Voordelen

 • Zeer veel tevreden gebruikers

 • Je kunt trainen met apps

 • Het toestel beschikt maar liefst over 30 trainingsprogramma’s en 24 voorgeprogrammeerde trainingen

 • Het toestel beschikt over interne hartslagsensoren

 • Een duidelijk 7 inch kleurenscherm

 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

 • Het toestel beschikt over een hartslag gestuurd programma

 • Compatibel met Zwift & Kinomap

Nadelen

 • Het toestel is niet waterpas verstelbaar

 • Je hebt een stroomvoorziening nodig wat via netstroom gaat

Voor wie is dit dé ideale Loopband?

Voor wie is de VirtuFit Elite TR-500i Loopband dan dé ideale Loopband? Dit is een zeer goede vraag, want niet iedere loopband is voor zomaar iedereen geschikt.

Dit toestel is voor iedereen geschikt die een stevige en duurzame loopband voor thuisgebruik zoekt, met genoeg trainingsmogelijkheden. Ook is dit toestel voor degene die wat meer te besteden heeft voor een degelijke loopband.

De loopband is geschikt voor beginners, maar ook voor fanatieke gevorderde sporters.

Bovendien is het apparaat relatief scherp geprijsd, wat voor velen een groot voordeel zal zijn.

En voor wie het apparaat niet geschikt is?

Naar onze mening is deze loopband niet geschikt voor degene die op zoek zijn naar een professioneel toestel.

Die ga je voor deze prijs namelijk niet krijgen.

Reviews: VirtuFit Elite TR-500i Loopband

Ben je nu van plan om de VirtuFit Elite TR-500i Loopband te kopen? Wanneer je een grotere aankoop doet, zoals een loopband, dan wil je natuurlijk wel zeker weten of het apparaat deugd.

Een miskoop willen we uiteraard voorkomen. Omdat het vaak niet mogelijk is om zo’n toestel uit te testen in de winkel wil je toch een klein stukje extra zekerheid hebben.

Om deze reden kan het daarom handig zijn om naar een aantal reviews te kijken. De verschillende ervaringen van VirtuFit Elite TR-500i Loopband gebruikers spreken sterk in het voordeel van het apparaat.

Via Bol.com heeft het toestel op het moment van schrijven maar liefst 3 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 5 van de 5 sterren!

Op Fitwinkel.nl heeft het toestel op dit moment van schrijven maar liefst 19 reviews en wordt het toestel gemiddeld beoordeeld met een 10 van de 10 sterren!

Ben je nu opzoek naar nog meer reviews over de VirtuFit Elite TR-500i Loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn de ervaringen en recensies met de VirtuFit Elite TR-500i Loopband?

Voordat je de keuze maakt om de VirtuFit in huis te halen, kunnen we ons voorstellen dat je graag een aantal ervaringen en recensies van gebruikers wilt lezen. We baseren ons oordeel namelijk niet alleen maar op onze bevindingen, maar we kijken ook wat anderen te zeggen hebben over deze loopband.

Ook leuk om te vermelden is dat deze loopband maar liefst 5 keer de Best Reviews Award heeft gewonnen!

Dit is een prijs die wordt uitgereikt aan de meest gewaardeerde loopband van Nederland.

Een bijzondere prestatie als je het ons vraagt!

Onderstaand hebben we dan ook een overzicht gemaakt van actuele ervaringen en recensies van VirtuFit gebruikers:

Virtufit Elite TR-500i Loopband Ervaringen
Virtufit Elite TR-500i Loopband Ervaringen
Virtufit Elite TR-500i Loopband Ervaringen
Virtufit Elite TR-500i Loopband Ervaringen
Virtufit Elite TR-500i Loopband Ervaringen
Virtufit Elite TR-500i Loopband Ervaringen

Ben je nu opzoek naar nog meer ervaringen en recensies met de loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je de VirtuFit Elite TR-500i Loopband kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VirtuFit kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit apparaat kunt kopen.

VirtuFit Elite TR-500i Loopband01

VirtuFit Elite TR-500i Loopband

Bol.com
v.a. €1399,-

VirtuFit Elite TR-500i Loopband01

VirtuFit Elite TR-500i Loopband

Fitwinkel.nl
v.a. €1399,-

Conclusie: Moet je nu de VirtuFit Elite TR-500i Loopband kopen of niet?!

Wanneer je een goede, betrouwbare en degelijke loopband zoekt voor thuisgebruik, maar ook met wat luxe functies wilt, dan is de VirtuFit Elite TR-500i een zeer goede keuze!

Kleine nadelen zijn dat de loopband niet waterpas verstelbaar is en dat de stroomvoorziening via netstroom gaat.

Dit is overigens bij bijna elke loopband het geval en zijn dus slechts kleine minpuntjes.

Grote voordelen zijn de hellingfunctie, dat het compatibel is met de fitness app Zwift en dat het erg fijn loopt op een goed dempend loopvlak.

Wat betreft de prijs valt het in het middensegment. In verhouding met de kwaliteit is het de prijs wat ons betreft meer dan waard, maar dat zal voor iedereen natuurlijk verschillen.

Heb je interesse in deze loopband? Let dan even goed op!

Deze loopband is vanwege de grote vraag in veel webshops vaak niet leverbaar. Ook de prijs wil nog wel eens verschillen per aanbieder.

Hierboven hebben we daarom ook prijstechnische de beste mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Blijf wel onthouden dat de loopband van VirtuFit geen magisch wonderapparaat is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

VirtuFit Elite TR-500i Loopband
VirtuFit Elite TR-500i Loopband

Beoordeling door Ryan Francis,

08 jun 2021
5

Al met al kunnen wel concluderen dat deze loopband zeer goed bevallen is.

Wanneer je een goede, betrouwbare en degelijke loopband zoekt voor thuisgebruik, maar ook met wat luxe functies wilt, dan is de VirtuFit Elite TR-500i een zeer goede keuze!

Kleine nadelen zijn dat de loopband niet waterpas verstelbaar is en dat de stroomvoorziening via netstroom gaat.

Grote voordelen zijn de hellingfunctie, dat het compatibel is met de fitness app Zwift en dat het erg fijn loopt op een goed dempend loopvlak.

Dit alles maakt de loopband een uitermate goede keuze voor thuisgebruik.

Gezien het grote gebruiksgemak, de vele trainingsmogelijkheden én de aantrekkelijke prijs in verhouding met de kwaliteit, vinden wij deze loopband een hele goede keus!

Alternatieven

Past de VirtuFit Elite TR-500i toch niet helemaal bij jou? Dat is geen enkel probleem! VirtuFit heeft een breed assortiment aan verschillende loopbanden. Als je toch besluit om je zoektocht voort te zetten hebben we hieronder een aantal goede alternatieven voor je:

Veel gestelde vragen over de VirtuFit Elite TR-500i Loopband!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit Elite TR-500i Loopband. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is een loopband goed om af te vallen?

Een loopband kan jou helpen om sneller en effectiever af te vallen

Waar is een loopband goed voor?

Een loopband is goed voor afvallen en om je conditie te verbeteren.

Waar kun je het goedkoopste de VirtuFit Elite TR-500i Loopband kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het voordeligst de VirtuFit Elite TR-500i Loopband kunt kopen.

Wat train je met een loopband?

Met een loopband train je voornamelijk je beenspieren en je conditie.

Is de VirtuFit Loopband geschikt voor thuis gebruik?

Ontdek op deze pagina of de VirtuFit Loopband geschikt is voor thuisgebruik.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VirtuFit Elite TR-500i Loopband? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *