Loopband voor Zware Mensen

Loopband voor zware mensen? Ben je ietwat aan de zwaarder kant en wil je graag afvallen met behulp van een loopband?

Maar voel je je nog niet zo zelfverzekerd om in de sportschool te trainen?

Dan is thuis hardlopen natuurlijk dé perfecte oplossing. Vandaag de dag zijn er echt een tal van verschillende soorten mogelijkheden om thuis te sporten.

Eén van de beste manieren om thuis af te vallen is door gebruik te maken van een loopband.

Je moet je echter wel realiseren dat niet iedere loopband geschikt is voor elk lichaamsgewicht. Je moet dus letten op het maximaal belastbaar gewicht van de loopband.

Op deze pagina gaan we dan ook uitgebreid aandacht besteden aan de beste loopbanden voor zware mensen.

Laten we direct beginnen!

loopband voor zware mensen

Dé Nr. 1 Loopband voor Zware Mensen!

Waarom een Loopband voor Zware Mensen?

Laten we beginnen bij het begin, waarom zou je een loopband speciaal voor zware mensen hebben?

Wanneer je wat aan de zwaardere kant bent dan moet je bij het kopen van een loopband letten op een aantal belangrijke punten.

Eén van deze punten is het maximaal belastbaar gewicht van de loopband. Als je zelf bijvoorbeeld 120 kg weegt, dan dien je een loopband te kopen die minimaal te belasten is met 120 kg gewicht of meer.

Dit is voor een zwaarder persoon één van de grootste uitdagingen waar hij of zij tegenaan loopt. Wanneer je 120 tot 130 kg weegt dan zijn er vaak nog meer dan genoeg keuze mogelijkheden.

De uitdaging om een geschikte loopband te vinden wordt echter groter wanneer je 150 kg of meer weegt. Er zijn dan simpelweg minder loopbanden die tot deze gewichten kunnen worden belast.

Gelukkig zijn er nog wel volop goede toestellen om uit te kiezen als je wat zwaarder bent.

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een Loopband?

We hebben het er net over gehad dat het maximaal belastbare gewicht het grootste aandachtspunt is voor mensen die ietwat aan de zwaardere kant zijn.

Maar dit is niet het enige waar je rekening mee moet houden, er zijn ook een aantal andere aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hieronder lichten we ze nader toe:

1. De demping van het loopvlak

Voor een wat zwaarder persoon is een goede demping tijdens het lopen zeer belangrijk. Wanneer dit niet in orde is krijgen je gewrichten namelijk behoorlijk wat te verduren.

Dit is standaard al het geval wanneer je aan het hardlopen bent, zwaarlijvig of niet. Maar wanneer je wel last hebt van overgewicht dan is dit aandachtspunt des te belangrijker.

Kies daarom altijd voor een loopband die een goede demping heeft op het loopvlak.

Verderop op deze pagina gaan we een aantal fitness apparaten bekijken welke een goede demping hebben.

2. Ze zijn vaak wat aan de prijzige kant

Over het algemeen is een loopband niet de aller goedkoopste optie om aan te schaffen, zelfs als je aan de wat zwaardere kant bent.

Vaak zijn loopbanden die zwaar kunnen worden belast zelfs wat prijziger dan de doorsneed loopband.

Als we er logisch over nadenken is dat ook niet zo gek, aangezien de loopbanden gemaakt zijn van steviger materiaal en voorzien van een goede demping.

Een bijkomend voordeel is dan weer wel dat dit soort loopbanden een stuk duurzamer zijn dan gemiddeld, dankzij het gebruik van sterker materiaal.

3. De loopbanden wegen meer

Je moet niet alleen rekening houden met een hoger prijs maar ook dat een loopband voor zware mensen meer wegen dan een gemiddelde loopband.

Dit komt omdat het materiaal waar de loopband van is gemaakt sterker is maar dan ook weer zwaarder.

Dit kan een nadeel zijn omdat het verplaatsen van de loopband bijvoorbeeld lastiger wordt.

Gelukkig zijn vandaag de dag veel loopbanden voorzien van transportwieltjes aan de onderkant, waardoor het gewicht een niet al te groot probleem is.

4. Er is minder keuze

Tot slot is er minder keuze als je opzoek bent naar een loopband voor zware mensen.

Zoals al eerder gezegd komt dit doordat er simpelweg minder loopbanden op de markt zijn die zwaar belast kunnen worden.

Je kunt dan ook het beste in de online webshop filteren op het maximaal belastbaar gewicht.

Zo kun je je zoekopties ook nog verfijnen door bijvoorbeeld enkel te zoek op een maximaal belastbaar gewicht van 150 kg en meer.

Bij de onderstaande winkels kun je terecht voor het best aanbod:

Wat is de beste Loopband voor Zware Mensen?

We hebben nu al aardig wat informatie besproken over een loopband voor zware mensen en hopelijk weet je nu alles waar je rekening mee moet houden voordat je een loopband koopt.

Maar waar begin je met zoeken als je een loopband wilt kopen? Vandaag de dag zijn er echt een tal van verschillende soorten loopbanden beschikbaar. Je kan door de bomen het bos soms niet meer zien.

Om het jou een stuk gemakkelijker te maken hebben we om deze reden hieronder een overzicht samengesteld van de beste loopbanden voor zware mensen.

1. Focus Fitness – Jet 9 iPlus

De moderne Focus Fitness Jet 9 iPlus is een robuust sterke loopband die geschikt is voor intensief gebruik.

Dankzij het grote loopvlak en de vele mogelijkheden, waaronder Bluetooth, heb je voldoende mogelijkheden om thuis te genieten van jouw training.

Daarnaast is de Jet 9 eenvoudig op te bouwen. Zo is de complete loopband volledig voor-gemonteerd en hoef je hem enkel op te klappen en 8 schroeven aan te draaien.

Buiten de vele mogelijkheden die de Jet 9 iPlus biedt dankzij de fitnessapps, kun je ook gebruik maken van voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Zo heb je een ruime keuze uit 15 verschillende trainingsmogelijkheden.

De programma’s verschillen tussen:

  • Snelheid
  • Interval
  • HRC
  • Bergprogramma’s

Daarnaast beschikt de loopband over een manueel programma.


2. VirtuFit – Elite TR-900i

De VirtuFit Elite TR-900i Loopband is een unieke loopband gemaakt uit kwaliteitsmaterialen waardoor hij geschikt is voor intensief gebruik.

Deze loopband heeft een sterke 4 pk motor, een belastbaar gewicht tot 150 kg en een groot oppervlak van 153 x 55 cm.

Door al deze eigenschappen biedt de TR-900i een unieke en comfortabele hardloop ervaring aan.

Tevens beschikt deze loopband over een stevig schokdemping systeem waardoor de kans op blessures kleiner worden.

Voor voldoende variatie en uitdaging biedt deze loopband biedt maar liefst 40 verschillende programma’s aan.

Deze programma’s geven trainingsgegevens weer die te zien is op het grote verlichte 8 inch LCD scherm.

Wanneer je klaar bent met trainen, klap je de TR-900i eenvoudig in door middel van het soft-drop systeem en rol je hem daarna weg met behulp van de transportwielen.


3. Focus Fitness – Senator iPlus

De Senator iPlus is het topmodel van de Focus Fitness loopbanden. Deze robuuste en semiprofessionele loopband heeft een loopoppervlak van maar liefst 147 x 57 cm.

Daarnaast geniet je met de Focus Fitness Senator iPlus van vele luxe uitbreidingen zoals een koppelmogelijkheid met je tablet of smartphone, uitgebreide hellingshoek mogelijkheden en een goede demping. De supersterke 3 PK motor maakt deze loopband compleet.

Met het enorm brede loopoppervlak van 57 cm geeft de Focus Fitness Senator iPlus je een ware sportschoolervaring.

Daarnaast zorgen het eigen gewicht van 103 kg en de achtvoudige flex suspension vering ervoor dat je ongeëvenaard stabiel en blessurevrij kunt trainen!


4. Sole Fitness – TT8

De Sole Fitness TT8 is een technisch wonder. De loopband presteert op het niveau van commerciële modellen en is vergelijkbaar in alle opzichten, behalve de prijs.

De TT8 kenmerkt zich door de indrukwekkende motor, het riante loopvlak, uitstekende demping en onderhoudsvrije en omkeerbare loopvlak.

Mede hierdoor geniet u van optimaal trainingscomfort, veiligheid en een langere levensduur. Daarnaast beschikken de Sole loopbanden over een zelfsmerende roller.

Mede hierdoor is de Sole TT8 geheel onderhoudsvrij.


Misschien vind je dit ook interessant:

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste informatie omtrent fitness loopbanden. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende pagina’s over loopbanden vinden.

Ben je opzoek naar nog meer informatie over loopband gerelateerde onderwerpen? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over een Loopband voor Zware Mensen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een Loopband voor Zware Mensen. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je afvallen door een loopband?

Absoluut! Met een loopband kun je afvallen.

Wat is de beste loopband voor zware mensen

Op deze pagina kun je de beste loopbanden vinden.

Zijn loopbanden voor zware mensen duur?

Over het algemeen zijn dit soort loopbanden prijziger. Dat komt omdat dit soort loopbanden van steviger materiaal zijn gemaakt.

Waar is een loopband goed voor?

De loopband is een cardio apparaat. Het apparaat helpt bij het verlagen van je vetpercentage en dankzij de loopband bouw je ook nog eens een zeer goede conditie op

Is er veel keuze als het gaat om loopbanden voor zware mensen?

Helaas is er minder keuze voor dit soort loopbanden. Dit komt omdat er simpelweg minder loopbanden op de markt zijn die zwaar belastbaar zijn.

Heb je nog vragen of opmerkingen over een Loopband voor Zware Mensen? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *