Loopband voor Ouderen

Loopband voor ouderen? Ook op latere leeftijd is het zeer belangrijk om voldoende te blijven bewegen. Je kunt bijvoorbeeld regelmatig een wandeling maken of een stukje fietsen.

Maar wat nou als je in het gemak van je eigen huis wilt bewegen, zonder dat je de deur uit hoeft?

Dan is een loopband voor ouderen het perfecte fitness apparaat.

Vandaag de dag zijn er bijvoorbeeld hometrainer fietsen en loopbanden waardoor je vanuit het gemak van je eigen huis kunt sporten.

Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een loopband voor ouderen wilt kopen?

Wat zijn de aandachtspunten en wat is de beste loopband voor ouderen? Dit alles en nog veel meer kun je terug lezen op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

loopband voor ouderen

Dé Nr. 1 Loopband voor Ouderen!

Waarom een Loopband voor Ouderen?

Des te ouder je wordt, hoe belangrijker het is om voldoende in beweging te blijven.

Hoewel het met het jaar allemaal wat minder soepel kan gaan, houdt voldoende beweging jou fit, vitaal en gezond.

Voldoende bewegen is dan ook erg gezond. Zowel voor het fysieke als het mentale aspect brengt het tal van (gezondheid)voordelen met zich mee.

Naarmate je ouder wordt kan het wat lastiger worden om buiten te gaan sporten. Het kan ook zo zijn dat je liever thuis sport, dan is een fitness apparaat een perfecte aanvulling.

Een loopband is daarin een van de beste keuzes die je hebt. Veel ouderen kiezen ervoor om een loopband aan te schaffen.

De loopband is namelijk een zeer fijn fitness apparaat om op te sporten, aangezien je jouw eigen niveau helemaal zelf kan bepalen.

Kortom, ben je opzoek naar een goed fitnessapparaat voor ouderen? Dan is een loopband een zeer goede keuze.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Wat zijn belangrijke aandachtpunten bij een Loopband voor Ouderen?

We weten nu waarom het belangrijk kan zijn om op latere leeftijd voldoende te blijven bewegen. We weten ook dat als je thuis wilt sporten een loopband een zeer geschikte optie is.

Maar waar moet je dan precies op letten als je een loopband wilt kopen. Een loopband kan namelijk een flinke investering zijn en daarom is het goed om te weten wat de aandachtspunten zijn.

Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten bij het uitzoeken van een loopband voor ouderen:

1. De loopband moet voorzien zijn van armsteunen

Wanneer je wat ouder bent dan kan het evenwicht net even wat minder worden dan dat het ooit was. Dat kan tijdens het hardlopen wat hinder opleveren.

Dit hoeft gelukkiger geen probleem te zijn! Wanneer je opzoek bent naar een loopband voor ouderen dan kan het helpen als de loopband voorzien is van armsteunen.

Op die manier kun jij jezelf tijdens het (hard)lopen vasthouden en veilig blijven verplaatsen, zonder je evenwicht te verliezen.

Armsteunen zijn daarom ook een must als je een senioren loopband gaat kopen.

2. Een lage minimale snelheid

Over het algemeen zullen ouderen dan wat minder snel lopen dan jongeren. Ook is het fijn als je zo nu en dan kunt wandelen op een rustig tempo.

Het kan zo zijn dat je de loopband alleen wilt gebruiken om te wandelen, of misschien wil je kunnen afwisselen tussen wandelen en hardlopen.

In dat geval is het dan fijn als de loopband een lage minimale snelheid heeft. Verderop op deze pagina geven we je een overzicht van de beste loopbanden voor ouderen en deze loopbanden zijn allemaal geschikt om te gebruiken op een lage minimale snelheid.

3. Een makkelijk bedienbare trainingscomputer

Bij een loopband voor ouderen is een makkelijk bedienbare trainingscomputer uiteraard zeer wenselijk.

Het laatste waar je dan ook op zit te wachten is een trainingscomputer die moeilijk te bedienen is met een onoverzichtelijk menu.

Op een wat oudere leeftijd is het fijn om een fitness apparaat te hebben dat zeer eenvoudig te bedienen is, maar toch erg effectief is.

4. Goede vering/demping tijdens het lopen

Dit aandachtspunt geldt eigenlijk voor iedere loopband, maar toch net even wat meer bij een loopband voor ouderen.

Met een vering bedoelen we de vering wat het loopvlak heeft. Dat is het gedeelte van de loopband waarop je loopt.

Vaak wordt er dan ook gesproken over de demping van de loopband.

Hoe beter de vering/demping is van de loopband, hoe minder belasting er op jouw gewrichten zal komen.

Vandaar dat een loopband voor ouderen áltijd over een goede vering moet beschikken.

5. Loopband met een breed loopvlak

We hebben het al gehad over de vering/demping van het maar een ander belangrijk aspect is de breedte van het loopvlak.

Een breed loopvlak zorgt ervoor dat je met een gerust hart kunt trainen, zonder op te moeten passen dat je een misstap zet.

Een breed loopvlak biedt jou daarom veel comfort en bovendien ook veel veiligheid.

6. Geruisloze en stille motor

Dat een motor stil is, is altijd fijn. Als je een loopband hebt die stil en geruisloos is hoef je geen last te hebben van al dat lawaai wanneer je de loopband gebruikt.

Ook ben je anderen niet tot last en is het voer het algemeen een stuk fijner trainen wanneer je over een stille loopband beschikt.

Dit aandachtspunt geldt eigenlijk voor alle fitness apparaten in huis.

7. Weinig onderhoud

Tot slot kan het wenselijk zijn dat een loopband zo goed als onderhoudsvrij of onderhoudsarm is. Dit bespaar je namelijk een hoop tijd, zorgen en dat je er geen omkijken meer naar hebt.

Een loopband die weinig onderhoud nodig heeft is perfect voor senioren.

Wat is de beste Loopband voor Ouderen?

We hebben nu al een tal van verschillende en belangrijke aandachtspunten behandelt wanneer je opzoek bent naar een loopband voor ouderen.

Nu is de grote vraag natuurlijk welke loopband dan het meest geschikt is voor gebruik op latere leeftijd.

Onderstaand hebben we de perfecte selectie voor jou gemaakt:

1. Focus Fitness – Senator iPlus

De Senator iPlus is het topmodel van de Focus Fitness loopbanden. Deze robuuste en semiprofessionele loopband heeft een loopoppervlak van maar liefst 147 x 57 cm.

Daarnaast geniet je met de Focus Fitness Senator iPlus van vele luxe uitbreidingen zoals een koppelmogelijkheid met je tablet of smartphone, uitgebreide hellingshoek mogelijkheden en een goede demping.

De supersterke 3 PK motor maakt deze loopband compleet. Met het enorm brede loopoppervlak van 57 cm geeft de Focus Fitness Senator iPlus je een ware sportschoolervaring.

Daarnaast zorgen het eigen gewicht van 103 kg en de achtvoudige flex suspension vering ervoor dat je ongeëvenaard stabiel en blessurevrij kunt trainen!


2. Focus Fitness – Jet 5

Focus Fitness brengt met de Jet 5 een vernieuwde loopband op de markt. Het verbeterde model beschikt over een sterker frame, breder/langer loopvlak en is vele malen makkelijker op te bouwen dan zijn voorgangers.

Zo is de complete loopband volledig voorgemonteerd en hoef je hem enkel uit te klappen en 8 schroeven aan te draaien. De Jet 5 serie is een allround loopband, geschikt voor alle loopvormen en gericht op thuisgebruik.

De Focus Fitness Jet 5 is voorzien van een 2 pk-motor. Dankzij de 2 pk motor is het mogelijk om te trainen tussen de 1 en de 16 km/h.

Het loopvlak is voorzien van een achtvoudige flex suspension vering. Deze vering zorgt voor extra comfort tijdens het trainen en vangt de klappen op.

Het loopvlak is 130 cm lang, 45 cm breed en heeft een maximaal belastbaar gewicht van 120 kg.


3. Focus Fitness – Jet 2

De Focus Fitness Jet 2 is de ideale loopband voor de thuissporter. Deze compacte loopband beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, heeft een stille motor en is handmatig verstelbaar in twee verschillende hoogtes.

Na afloop van je training is hij eenvoudig op te klappen! De sterke 1,5 PK motor van de Jet 2 zorgt ervoor dat je tot wel 13km/u kunt rennen.

Daarnaast zorgt deze motor voor een relatief laag geluidsniveau en een lange levensduur. Het loopoppervlak van 41cm biedt je de ruimte om zorgeloos te lopen en te joggen op deze loopband.

Daarnaast is het loopvlak gedempt met een zesvoudige flexdemping. Deze demping beschermt niet alleen je gewrichten, maar dempt ook het geluid.

Het eigen gewicht van 55kg zorgt voor een stabiele loopervaring tijdens het sporten en de praktische handvaten zijn ideaal om vast te pakken tijdens het wandelen of om eenvoudig je snelheid te verhogen of te verlagen.


4. Focus Fitness – Jet 7 iPlus

De Jet 7 van Focus Fitness is dankzij het brede loopoppervlak, de sterke motor en de vele programma’s een uitstekende loopband die geschikt is voor een zeer gevarieerde en intensieve thuistraining.

De Focus Fitness Jet 7 is voorzien van een dc-motor met een vermogen van 2,5 pk. Daarnaast heeft deze loopband een loopoppervlak van 141 centimeter lang en 48 centimeter breed.

Door de fantastische prijs-kwaliteitverhouding van deze Focus Fitness Jet 7, heeft hij in het verleden een Kieskeurig.nl award gewonnen!

Door de 2,5 pk-motor is trainen tot een snelheid van 18 km/h mogelijk.

Daarnaast is deze loopband voorzien van een 8-voudige Flex Suspension demping waardoor de klappen die je maakt tijdens het hardlopen of wandelen worden opgevangen.

Deze demping zorgt er ook voor dat je spieren en gewrichten minder belast worden tijdens je training. Het geluid dat deze loopband maakt wordt door de goede demping ook geminimaliseerd.

Het totale gewicht van 87 kg zorgt dat deze loopband zeer stabiel aanvoelt waardoor je optimaal kunt hardlopen of wandelen op de Focus Fitness Jet 7.


5. VirtuFit – TR-200i

De VirtuFit TR-200i loopband is bedoelt voor iedereen, of je nu net begonnen bent met hardlopen of al een tijdje bezig bent.

De 75 kg loopband bestaat uit kwaliteitsmaterialen en is zeer stabiel. Ook is deze loopband zo veilig mogelijk ontworpen.

Je heb namelijk voldoende ruimte om te lopen op het 141 x 50 cm loopvlak en je kunt de veiligheidssleutel aan je kleding vastmaken, wanneer deze los schiet tijdens de training zal de loopband direct stoppen.

De TR-200i heeft dan ook een CE markering waarmee hij voldoet aan de veiligheidseisen voor loopbanden in de Europese Unie.


Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Wandelband voor Ouderen

Naast (hard)loopbanden zijn er ook specifieke wandelbanden. Dit soort wandelbanden kenmerken zich aan de beperkte maximale snelheid. De maximale snelheid bedraagt vaak zo rond de 7 kilometer per uur.

Een wandelband, ofwel een platte loopband, wordt ook wel een walking pad genoemd. Het fitness apparaat heeft dus meerdere namen.

Wandelbanden zijn perfect voor senioren die graag een stukje binnenshuis willen wandelen, maar geen behoefte hebben om hard te lopen.

Een van de grote voordelen van wandelbanden is bovendien het enorm eenvoudige gebruik. Ook zijn ze een stuk lichter en nemen ze minder ruimte in beslag.

Onderstaand hebben we voor jou een selectie gemaakt van de beste opties:

1. Senz Sports – M500

De Senz Sports M500 loopband is een loopband van de nieuwe generatie.

In tegenstelling tot alle andere loopbanden bevat de M500 geen opstaand stuk met armsteunen, maar is het ‘slechts’ de loopband van 13 cm hoog.

Als je klaar bent met trainen kan de loopband met behulp van de transportwielen eenvoudig worden opgeborgen onder het bed of in de kast.

Anders dan andere loopbanden is de M500 niet geschikt om te hardlopen of joggen.

De loopband heeft namelijk een motorvermogen van 1,0 pk en een maximale snelheid van 6,0 km per uur.

Hierdoor is de loopband uitermate geschikt om in kantoren te plaatsen, zoals onder (sta)bureaus, in vergaderzalen of in kantines.

De M500 loopband is dus bedoeld om (rustig) te wandelen en om in beweging te blijven tijdens dagelijkse activiteiten.

Het loopvlak van de M500 is met een lengte van 122 cm en een breedte van 45 niet kleiner dan de andere loopbanden.


2. Flow Fitness Walker – DTM100i

Het is de nieuwste en meest compacte loopband in het assortiment: de Flow Fitness Walker DTM100i Walkingpad Loopband.

Vanaf het moment dat je de walking pad hebt gezien, weet je dat deze anders is dan andere loopbanden.

De handgrepen ontbreken, je prestaties worden getoond via een LED display bij je voeten en je bedient het apparaat met een afstandsbediening.

En misschien wel het belangrijkste: de Walker TTM100i is een loopband die zo compact is, dat je deze letterlijk overal kunt gebruiken én kunt opbergen.

De Walker DTM100i Walkingpad van Flow Fitness is geschikt is voor wandelaars die hun conditie op peil willen houden en de nodige calorieën willen verbranden.


Misschien vind je dit ook interessant:

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste informatie omtrent fitness loopbanden. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende pagina’s over loopbanden vinden.

Ben je opzoek naar nog meer informatie over loopband gerelateerde onderwerpen? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over een Loopband voor Ouderen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een Loopband voor Ouderen. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je afvallen door een loopband?

Absoluut! Met een loopband kun je afvallen.

Wat is de beste loopband voor ouderen?

Op deze pagina kun je de beste loopbanden vinden.

Zijn loopbanden voor ouderen duur?

Over het algemeen kunnen dit soort loopbanden relatief goedkoop zijn.

Waar is een loopband goed voor?

De loopband is een cardio apparaat. Het apparaat helpt bij het verlagen van je vetpercentage en dankzij de loopband bouw je ook nog eens een zeer goede conditie op

Is er veel keuze als het gaat om loopbanden voor ouderen?

Gelukkig is er vandaag de dag een ruim assortiment beschikbaar aan loopbanden die geschikt zijn voor ouderen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over een Loopband voor Ouderen? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *