Kleine Loopband

Zoek je een kleine loopband? Het kan zomaar zijn dat je in het gemak van je eigen huis aan je conditie wilt werken.

Een goede manier om aan je conditie te werken is door te gaan hardlopen, maar helaas heb je te weinig ruimte in je woning.

Geen paniek! Gelukkig bestaat er vandaag de dag ook een kleine loopband. Dit is een traditionele loopband zoals je die kent maar dan in een wat compacter formaat.

Een compacte loopband is namelijk zeer handig als je thuis veel ruimte wilt besparen. Maar wat is het aanbod aan kleine loopband en zijn ze dan ook de moeite waard?

Dit alles en nog veel meer kun je lezen op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

mini loopband

Dé Nr. 1 Kleine Loopband!

Waarom gebruik maken van een Kleine Loopband?

Zoals gewoonlijk gaan we beginnen bij het begin, waarom zou je gebruik willen maken van een compacte loopband?

Het grootste voordeel is dat een kleine loopband ideaal is voor iedereen die niet te veel ruimte kwijt wilt zijn aan een loopband. Of als je om te beginnen al niet teveel ruimte hebt voor een loopband.

Dit soort loopbanden zijn namelijk een stuk compacter dan de gemiddelde loopband, hoeveel we het hier niet over een mini loopband hebben.

Maar vanaf welke afmetingen wordt een loopband als ‘klein’ of ‘compact’ beschouwd?

Helaas zijn hier geen officiële afmetingen voor. Wat als klein wordt beschouwd kan van persoon tot persoon sterk verschillen.

Wij beschouwen een loopband als compact wanneer het een formaat heeft van (ruim) onder de gemiddelde afmetingen.

Ook als de loopband ruimtebesparende functies heeft beschouwen wij het apparaat als compact.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Wat zijn de voordelen van Compacte Loopbanden?

We gaan er vanuit dat het grootste voordeel van een compacte loopband vanzelfsprekend is. Met een compacte loopband zorg je ervoor dat je veel ruimte kunt besparen.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je een homegym hebt ingericht en dat je er nog een loopband bij wilt komen, of dat je simpelweg niet te veel ruimte kwijt wilt zijn aan een loopband.

Onderstaand gaan we dan ook de voordelen van dit fitness apparaat toelichten:

1. Gemakkelijk op te bergen en te verplaatsen

Vandaag de dag zijn de meeste loopbanden voor het thuisgebruik uitgerust met transportwieltjes, dit maakt het verplaatsen al een flink stuk gemakkelijker.

Een kleine loopband is daarentegen nog gemakkelijk om te verplaatsen.

Je kunt dit soort loopbanden gemakkelijk optillen en sommige varianten passen zelf onder je bed of onder de bank.

2. Relatief goedkoop

Kleine Loopbanden zijn in vergelijking de traditionele loopbanden een flink stuk goedkoper. Dit komt natuurlijk goed uit wanneer je een niet al te groot budget hebt.

Op deze wijze bespaar je niet alleen ruimte, maar je bespaart ook nog eens geld.

Wat zijn de nadelen van Compacte Loopbanden?

Kleine Loopbanden hebben niet alleen maar voordelen, helaas hebben ze ook een aantal nadelen ten opzichte van de grotere varianten.

Het is dan bijvoorbeeld ook goed om te weten dat de kleinere varianten wat beperkt zijn in de maximale snelheid.

Wanneer je opzoek gaat naar een kleine loopband dan kom je namelijk ook snel een zogenoemde platte loopband of walking pad tegen.

Dit soort loopbanden zijn bedoelt om op te wanden en worden bijvoorbeeld gebruik als een loopband voor onder je bureau.

1. De belastbaarheid

Omdat een kleine loopband zeer compact is van formaat betekent dit ook dat ze een lagere belastbaarheid hebben. Veel van de ‘mini loopbanden’ hebben dan ook een maximaal belastbaar gewicht van rond de 100 kg.

Dit is dan zeker ook een punt om rekening mee te houden als je wat zwaarder bent van gewicht. De maximale belasting van een loopband is vaak terug te vinden bij de specificaties op de product pagina.

2. Minder mogelijkheden

Een compacte loopband is over het algemeen uitgerust met minder mogelijkheden dan een traditionele grotere loopband.

Zo hebben dit soort loopbanden vaak minder trainingsmogelijkheden en zijn ze ook minder voorzien van luxe features.

Uit welke Kleine Loopbanden kun je kiezen?

We hebben het nu globaal gehad over wat een compacte loopband inhoudt en wat de voor- en nadelen van zo’n loopband zijn.

Maar uit welke soorten kun je allemaal kiezen? Wanneer je opzoek bent naar een compact loopband heb je keuze uit 3 verschillende soorten loopbanden:

1. Inklapbare Loopbanden

Op de huidige markt heb je de zogeheten inklapbare loopband. Dit soort loopbanden met een inklap functie zijn ontzettend handig voor in huis.

Dit is veruit de populairste oplossing om jouw ruimte te besparen.

Wat echter wel een nadeel is van dit type loopband is dat ze niet meer zo compact zijn wanneer de loopband is uitgeklapt.

Dus zit je een beetje krap in de ruimte, dan kun je beter kiezen voor een loopband die ook, indien uitgeklapt is, nog steeds klein in formaat is.

Wil je meer weten over een inklapbare loopband? Klik dan snel op de onderstaande knop:

2. Walking Pad

Vervolgens hebben we de walking pad. De walkingpad is een loopband die beperkt is in de snelheid en wat een type loopband is die vaak minder geschikt is om op hard te lopen.

De maximale snelheid die deze loopbanden kunnen halen verschilt sterk per soort. De meest zijn echter uitsluitend bedoelt om op te wandelen en niet om op te rennen.

Het grote voordeel van een walking pad is dat deze zeer plat zijn en daarom ook heel makkelijk op te ruimen én mee te nemen zijn. Dit maakt de walking pad dan ook een zeer geliefd fitness apparaat voor in huis.

Wil je meer weten over een walking pad? Klik dan snel op de onderstaande knop:

3. Kleine Loopband

Tot slot kun je uiteraard ook gewoon kiezen voor een loopband met een klein formaat. Een aantal populaire voorbeelden van kleine loopbanden zijn:

Beide loopbanden zijn zeer compact van formaat en ze zijn daarmee één van de kleinste loopbanden die je kunt kopen.

En dat zónder heel veel onder te doen voor de grotere en zwaardere varianten.

Verderop op deze pagina gaan we de beste kleine loopbanden behandelen zodat we jou een handje op weg helpen in je zoektocht naar de best loopband.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Wat is de beste Kleine Loopband?

We hebben nu al een tal van informatie behandelt omtrent de compacte loopbanden.

Stel je ziet het al helemaal zitten om thuis te gaan wandelen en een gezonde impuls te geven aan je dagelijkse leven.

Maar welke compacte loopband moet je nu kiezen?

Om jou een handje te helpen hebben we een selectie gemaakt van de beste kleine loopbanden voor thuis:

1. Focus Fitness – Jet 2

De Focus Fitness Jet 2 is de ideale loopband voor de thuissporter.

Deze compacte loopband beschikt over verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, heeft een stille motor en is handmatig verstelbaar in twee verschillende hoogtes.

Na afloop van je training is hij eenvoudig op te klappen! Het eenvoudig te bedienen display van de Focus Fitness Jet 2 is ideaal voor een snel begin van je training.

Stel de snelheid nauwkeurig per tiende in of ga direct naar 3, 6 of 9 kilometer per uur met behulp van de sneltoetsen. Daarnaast geeft het display een overzichtelijk inzicht in al je trainingsgegevens.

Zo kun je snel zien op welke snelheid je traint, welke afstand je hebt gelopen, hoeveel calorieën je al hebt verbrand, hoelang je hebt getraind en op welke hartslag je loopt.

De sterke 1,5 PK motor van de Jet 2 zorgt ervoor dat je tot wel 13km/u kunt rennen.


2. VirtuFit – TR-100

VirtuFit – TR-100 Kracht, comfort en kwaliteit

15 trainingsprogramma’s | Motor van 2 pk met een piekvermogen van 4 pk.

Koop direct via

Bij de VirtuFit TR-100 Loopband staan kracht, comfort en kwaliteit voorop. Je kunt kiezen uit 15 programma’s, een lichaamsvet test en een conditiemeting d.m.v. de hartslaghersteltest.

De snelheid en hellingshoek worden automatisch aangepast tijdens de oefening. Je kunt natuurlijk ook je eigen snelheid en hellingshoek handmatig instellen.

Je prestaties worden bijgehouden op het LCD scherm. Op dit scherm volg je je snelheid, tijd, afstand, helling, hartslag en calorieverbruik.

De TR-100 maakt gebruik van een motor van 2 pk met een piekvermogen van 4 pk. Onder het loopvlak zit het “Total Belt Cushioning” dempingssysteem.

De schokdempers zijn gelijk verdeeld onder de loopband, hierdoor voel je de goede demping op elke plek van de loopband.

Door het automatisch in- en uitklappen bespaar je veel energie en ruimte. 


3. Senz Sports – M1000

De M1000 is één van de nieuwe loopbanden van Senz Sports.

Met een ruime variatie aan trainingsprogramma’s, een modern LED-display en een groot loopoppervlak is de M1000 een uitstekende loopband voor thuissporters.

Daarnaast kun je de Senz Sports M1000 eenvoudig verplaatsen als je klaar bent met je training dankzij de transportwieltjes.

Met de M1000 van Senz Sports heb je de keuze uit maar liefst 36 trainingsprogramma’s.

Je hebt de keuze uit verschillende manuele programma’s, user programma’s en handige voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

De voorgeprogrammeerde trainingen bestaan onder andere uit een intervaltraining, een conditietraining en een training die gericht is op calorieverbranding.


Misschien vind je dit ook interessant:

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste informatie omtrent fitness loopbanden. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende pagina’s over loopbanden vinden.

Ben je opzoek naar nog meer informatie over loopband gerelateerde onderwerpen? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over een Kleine Loopband!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een kleine loopband. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is een kleine loopband?

Dit is een traditionele loopband maar dan in een wat compacter formaat.

Zijn kleine loopbanden geschikt voor thuis?

Jazeker! Compacte loopband zijn juist geschikt voor thuisgebruik.

Wat zijn de voordelen van kleine loopbanden?

Op deze pagina kun je alle voordelen vinden van kleine loopbanden.

Wat zijn de beste kleine loopbanden voor thuisgebruik?

Op deze pagina kun je de beste compacte loopbanden voor thuisgebruik vinden.

Zitten er ook nadelen verbonden aan compacte loopbanden?

Een groot nadeel van een compacte loopband is dat deze niet zwaar kunnen worden belast.

Heb je nog vragen of opmerkingen over een Kleine Loopband? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *