Zwift Hometrainer

Zwift Hometrainer kopen? In de laatste jaren is de Zwift hometrainer enorm gestegen in populariteit. Je ziet dit soort fitness hometrainers dan ook steeds vaker bij mensen thuis.

De voornaamste reden hiervan is dat je met behulp van de hometrainer zoveel meer plezier uit je training kunt halen.

Je tilt als het ware jouw fietstrainingen naar een hogere dimensie.

Op deze pagina gaan we dan ook uitgebruik naar de Zwift Hometrainer kijken. We leggen je uit wat dit type hometrainer precies inhoudt en waar je op moet letten wanneer je er één wilt kopen.

Tot slot geven we jou een overzicht van de best hometrainers welke zijn voorzien van Zwift compatibiliteit.

Laten we direct beginnen!

zwift hometrainer

Dé Nr. 1 Zwift Hometrainer van Nederland!

Wat is Zwift?

Zoals gewoonlijk gaan we beginnen bij het begin en gaan we eerst kijken naar wat precies ‘Zwift’ is.

Vandaag de dag is Zwift een zeer populaire trainingsapp die jouw huiskamer kan omtoveren tot een waar fietsparadijs.

Nadat je met de Zwift functie op je hometrainer verbinding hebt gemaakt met jouw tv, telefoon, tablet óf computer heb je toegang tot een virtuele fietswereld.

Vervolgens kun je met de Zwift app overal ter wereld fietsen. Ook kom je andere mensen tegen die aan het trainen zijn met behulp van de Zwift app.

Met deze interactieve manier van fietsen voelt het bijna aan als een videospel. Het enige verschil is dat je actief bezig bent en aan je lichaam en conditie werkt in plaats van dat je stilzit.

Je kunt het dan ook zien als vermaak en ontspanning én als serieuze topsport.

Veel van de topwielrenners maken dan ook gebruik van de Zwift app en het kan dan ook zo zijn dat je nu en dan professioneel wielrenners op de weg tegenkomt.

Interactie met andere mensen en de constante uitdaging en diversiteit maken Zwift tot één van de populairste trainingapps voor hometrainers.

Dé Top 5 Beste Zwift Hometrainers

We hebben nu een redelijk goed idee van wat de Zwift app inhoudt en wat we kunnen verwachten wanneer we ermee aan de gang gaan.

Onderstaand geven we je een selectie van de Top 5 beste Zwift Hometrainers:

1. Sole Fitness – LCB Hometrainer

De nieuwe Sole Fitness LCB Hometrainer combineert kwaliteit en duurzaamheid met geavanceerde technische snufjes.

Deze hometrainer heeft een sterk en duurzaam frame en bezit alles wat je normaal van een professionele hometrainer verwacht, maar met één belangrijke extra eigenschap: betaalbaarheid.

De Sole Fitness LCB Hometrainer beschikt over een V-riemaandrijvingssysteem met een 14 kg zwaar vliegwiel die voor stabiliteit en kracht zorgt.

Het verhogen en verlagen van de weerstand doe je elektronisch. Dit gaat zo soepel en stil dat je, behalve het weerstandsverschil, niets merkt.

In totaal heeft de LCB 40 verschillende weerstandsniveaus, waarmee hij geschikt is voor beginners én gevorderden.  


2. Tunturi – Performance E50

De Tunturi Performance E50 Hometrainer in het kort:

  • Een ergometer met precieze weergave van vermogen en weerstand

  • 32 weerstandsniveaus

  • 21 programma’s

  • Gepersonaliseerde trainingen via apps

  • Compatibel met o.a. Tunturi Routes, iConsole, Training, Kinomap en Zwift

De Tunturi Performance E50 Hometrainer beschikt over een verstalbaar multigrip stuur. Dit stuur kun je op verschillende manieren vasthouden en is te kantelen in iedere gewenste positie.

Om je van een optimale houding te voorzien, is het ook het zadel verstelbaar. Dit comfort zadel stel je verticaal én horizontaal in. Tot slot beschikt de E50 over een verstelbare monitor.

Deze hometrainer van Tunturi heeft een design met een lage instap. Dit maakt op- en afstappen zeer gemakkelijk.

Dankzij deze eigenschap is de E50 dan ook zeer geschikt voor revalidatie doeleinden en mensen die slecht ter been zijn.


3. TunTuri – Competence F40

De Tunturi Competence F40 Hometrainer heeft goede eigenschappen om thuis lange fietstochten af te leggen.

Deze toegankelijke hometrainer heeft een lage opstap en een snelstart functie om direct te beginnen. De draaiknop op het display schakelt tussen de 32 verschillende weerstand niveaus om je op je eigen manier te laten trainen.

Je kunt ook met programma’s je niveau kiezen en de weerstand automatisch laten aanpassen. De F40 hometrainer heeft 4 beginner programma’s, 4 gevorderden programma’s en 4 sport programma’s.

Verder vind je tussen de 19 programma’s van deze hometrainer 4 hartslag gestuurde programma’s, een hartslag herstel test, een body fat programma en het handmatige programma waarmee je zelf alles in stelt.

Deze programma’s kun je uitbreiden met de i-Console+ app, de Fit Hi Way app en de KinoMap app via je Android of iOS smartphone of tablet.


4. Flow Fitness – Perform B2i

Speciaal gemaakt voor fanatieke sporters en mensen die op zoek zijn naar een hometrainer voor semi-professionele doeleinden: de Flow Fitness Perform B2i Hometrainer. 

Deze hometrainer zorgt er met al haar opties voor dat geen training hetzelfde is. En dankzij de lage instap en lage startweerstand is deze hometrainer ook nog eens erg geschikt voor revaliderende mensen.

De Flow Fitness Perform B2i Hometrainer is van alle markten thuis. Dankzij het brede scala aan trainingsprogramma’s heb je keuzes genoeg tijdens je trainingen.

In totaal zijn er 24 programma’s waaruit je kunt kiezen, inclusief 4 gebruikersprogramma’s en meerdere hartslaggestuurde programma’s.

Ook de intensiteit kun je flink opvoeren, dankzij het vliegwiel van 12 kg en de 69 verschillende weerstandsniveaus.


5. Schwinn 510U (Low Budget)

Via een 5.5″ backlit LCD scherm kun je kiezen uit apps als Explore the WorldZwift en Kinomap. Op deze manier is de Schwinn 510U hometrainer de ideale ontsnapping uit de dagelijkse sleur.

Kies daarnaast via de standaard computer uit 16 verschillende weerstanden en 13 verschillende programma’s om nog meer afwisseling in je training te krijgen.

De Explore the World App. Ga op avontuur over de hele wereld vanuit het comfort van je eigen huis. Verken tientallen locaties in HD in de moeilijkheidsgraad die het beste bij je past. 

Veel gestelde vragen over een Zwift Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een Zwift Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is de Zwift functie precies?

Zwift omschrijft zichzelf als een blend tussen video gaming en serieuze intense training.

Waar moet je op letten bij het kopen van een hometrainer?

Dit kun je terug lezen op deze pagina!

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Wat zijn de beste Hometrainers met Zwift compatibiliteit?

De beste hometrainers kun je terug vinden op deze pagina.

Hoe vaak per week moet je gebruik maken van een hometrainer?

Hierin ben je geheel vrij om dit zelf te bepalen maar we raden je aan om 2 tot 4 keer per week te trainen op de hometrainer.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Hometrainers met Zwift compatibiliteit? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *