VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

De VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer kopen? Met een fitness hometrainer kun je naar onze mening zeer fijn en op een matig tot intensieve manier thuis trainen.

De hometrainer is ideaal voor wanneer je wilt afvallen, conditie wilt opbouwen of aan je algemene gezondheid wilt werken.

Vandaag de dag is het assortiment aan hometrainers echt enorm groot! Dit kan het wellicht lastig maken om de juiste hometrainer te vinden.

Om jou een handje op weg te helpen gaan we vandaag de VirtuFit HTR 3.0i Hometrainer uitgebreid onder de loep nemen.

Na het lezen van deze pagina weet je precies of deze hometrainer bij jou past en of het het geld waard is om te kopen.

Laten we direct beginnen!

VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

Dé Nr. 1 Hometrainer van VirtuFit!

Wat is de VirtuFit HTR 3.0i Hometrainer?

Zoals gewoonlijk gaan we beginnen bij het begin en gaan we in het kort globaal kijken naar de HTR 3.0i Ergometer Hometrainer.

Wat ons het eerst opviel aan deze fitness hometrainer is het prachtige design. De afwerking van de hometrainer is ook meer dan in orde, zelfs wanneer we kritisch dichtbij kijken.

De hometrainer is mooi en professioneel afgewerkt zoals we ook hadden verwacht met een hometrainer van dit kaliber.

Trainen op deze hometrainer wordt dan ook als zeer comfortabel beschouwd en je kunt er in een natuurlijke en fijne houding op trainen. Dit zorgt ervoor dat je dan ook geen last krijgt van je rug of nek.

Het zadel is groot genoeg om op te zitten en zeer comfortabel. Tot slot kun je het stuur van de hometrainer ook goed beet pakken.

Op het gebied van trainingsmogelijkheden ontbreekt ook er ook niets aan, aan deze hometrainer.

De VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer is dan ook uitermate geschikt voor de fanatieke thuissporter die het belangrijk vindt om over voldoende programma’s en trainingsmogelijkheden te beschikken.

Voor de rest is de comfort zeer groot en heeft de hometrainer een lage instap. Dit maakt de hometrainer geschikt voor een groot publiek maar ook voor ouderen en senioren is dit een geschikte hometrainer.

Naar onze mening is dit een van de beste hometrainers in dit prijssegment. Vergelijkbare toestellen van andere merken kosten namelijk al gauw een stuk meer.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Hometrainer?

Zoals je hebt kunnen lezen is de hometrainer zeer veelzijdig, dan mag inmiddels duidelijk wezen.

Om het je toch nog wat gemakkelijker te maken geven we je een duidelijk overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen van de hometrainer.

De voordelen

  • De hometrainer geniet van een zeer hoge mate van comfort.

  • Een lage instap zodat de hometrainer voor een zeer groot publiek geschikt is.

  • Het trainen op de hometrainer met behulp van verschillende apps is mogelijk

  • De hometrainer heeft een mooi design en een goede afwerking

De nadelen

  • De hometrainer werkt enkel op netstroom.

  • De hometrainer is niet geschikt voor professioneel gebruik.

De verschillende functies van de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer

Zo op het eerste gezicht heeft de VirtuFit HTR 3.0i Hometrainer een zeer goede indruk achtergelaten. We zijn dan ook zeer tevreden over het design en met name over het detailwerk.

Het is juist de afwerking wat zo belangrijk is, niet alleen voor het uiterlijk maar ook voor de duurzaamheid. Dit is bij veel hometrainers helaas toch wel wat minder.

Uiteraard blijft het uiterlijk slechts een kwestie van persoonlijke smaak.

Het komt er uiterlijk wel op neer dat je niets aan een mooi uiterlijk hebt als hometrainer voor geen ene meter functioneert.

Om deze reden gaan we de belangrijkste eigenschappen van dit fitness apparaat toelichten.

1. Het comfort van de Hometrainer

Aan het begin van deze pagina hebben we het een paar keer gehad over het comfort van de hometrainer. Dit is in ons optiek toch wel één van de grootste voordelen van deze hometrainer.

Je merkt direct dat er veel rekening mee is gehouden. Er is aan van alles gedacht om de gebruiker het zo comfortabel als mogelijk te maken.

Het zitcomfort van de zadel is zeer fijn. De hometrainer zit lekkerder dan de doorsnee normale fiets. De hometrainer is voorzien van een gelzadel waardoor zadelpijn verleden tijd is.

Ook de lage instap is erg voordelig, zodat je gemakkelijk op en afstapt.

De hometrainer is tevens voorzien van een tablet en een bidon houder wat uiteraard het comfort aanzienlijk vergroot.

Wanneer we naar de trappers kijken dan valt ons wat ongebruikelijks op. Voor de trappers is er namelijk gekozen voor een ongebruikelijk grip profiel, namelijk met gaatjes.

Echter werkt deze toepassing wel, je voeten verschuiven niet tijdens het trappen. Zelfs niet wanneer je veel kracht zet.

2. De hoeveelheid verschillende trainingsprogramma’s

Ben je een groot fan van de mogelijkheid om te kunnen variëren tussen verschillende trainingsprogramma’s? Dan ben je bij de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer bij het juiste adres!

Bij deze hometrainer heb je namelijk de keuze uit maar liefst 37 verschillende trainingsprogramma’s met meer dan genoeg variatie.

Wat wij vooral een mooie toevoeging vinden is dat er een speciaal body fat programma op zit. Dit programma is ideaal voor wanneer jouw doel het afvallen is.

Verder heeft de hometrainer 3 hartslag gestuurde trainingsprogramma’s waarmee je kunt trainen in de ideale hartslagzone welke het beste aansluit op jouw fitnessdoel.

Op deze manier kun je efficiënt naar jouw doelen toe werken en verspil je niet meer energie dan nodig is.

Omdat deze hometrainer interne hartslagsensoren op het stuur heeft meet je jouw hartslag eenvoudig tijdens het trainen.

3. De trainingscomputer en het display

We hebben het gehad over de verschillende trainingsmogelijkheden van de hometrainer maar wat ook belangrijk is is het display.

Bij een hometrainer heb je namelijk het liefst een duidelijke display waarop alles gemakkelijk af te lezen is. Ook is het van belang dat je de trainingsprogramma’s gemakkelijk en snel kunt selecteren.

De VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer is namelijk voorzien van een vrij groot scherm met een blauwe achtergrond.

De cijfers en letters zijn wit, waardoor alles goed afleesbaar is.

Verder is de hometrainer naar onze mening makkelijk te bedienen. Je hoeft namelijk geen ervaring met hometrainers te hebben om een programma te selecteren. Alles spreekt dus voor zich.

Tevens is het display voorzien van sneltoetsen waarmee je met 1 druk op de knop direct jouw favoriete trainingsprogramma start.

Wat wij tot slot ook zeer fijn vinden is dat je het display ook nog steeds kunt zien wanneer je een tablet op de tablethouder plaatst.

Bij veel hometrainers is dit namelijk niet zo het geval.

4. De Ergometer functie

Wat een mooie bijkomstigheid is van deze hometrainer is dat deze hometrainer voorzien is van een ergometer functie.

Het kan nu zo zijn dat je je afvraagt wat dit precies inhoudt. Dat is geheel begrijpelijk!

Simpel gezegd kun je met een ergometer trainen op de hoeveelheid wattage. Je stelt dus vooral een bepaald wattage in en vervolgens houdt de hometrainer deze weestand constant.

Ook als je harder of zachter trapt blijft de weerstand gelijk.

Dit maakt ‘m ideaal voor revalidatie, maar ook kun je hierdoor veel nauwkeuriger en gerichter trainen. Het maximale vermogen is overigens 20 watt.

5. De mogelijke om Virtueel met Apps te trainen

Het virtueel kunnen trainen maakt het trainen op een hometrainer veel leuker, veelzijdiger en zelfs spannender!

Je kunt namelijk een route kiezen en vervolgens zie je jouw karakter op het scherm de door jou gekozen route fietsen.

Alles is dan ook interactief. Zo kom je bijvoorbeeld een heuvel tegen waardoor de weerstand op de hometrainer automatisch wordt aangepast.

Dit zorgt voor een realistische trainingservaring wat alles vele malen leuker maakt.

Maar dit alles maak het ook nog eens functioneel. Je traint effectiever en krijgt met behulp van de app beter inzicht in jouw trainingswaarden.

Onder de virtueel trainen apps is de Zwift één van de beste en populairste apps die dit mogelijk maakt. De VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer is te verbinden met Zwift via Bluetooth.

De app kun je gebruiken op je tablet, televisie of telefoon.

6. Stevigheid, Stabiliteit en Duurzaamheid

Wat ook een mooie bijkomstigheid is, is dat deze hometrainer belastbaar is tot een gewicht van 150 kg. Dan kan je er wel van uitgaan dat er sterke en duurzame materialen zijn gebruikt.

Tijdens het trainen geniet je dan ook van een stevige en stabiele training. De hometrainer gaat geen kant op en verschuift geen millimeter tijdens het trainen.

Wel is het even belangrijk dat je de hometrainer op een vlakke ondergrond plaatst, maar eventueel kun je de hometrainer nog waterpas verstellen.

7. Vrijwel volledig geruisloos

Niemand zit te wachten op een hometrainer die tijdens het gebruik flink wat geluid maakt.

Zeker niet wanneer je thuis aan he trainen bent want dan wil je het liefst een stille hometrainer zodat je niemand lastig valt tijdens je trainingen.

Gelukkig is de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer vrijwel volledig geruisloos. Je moet dan ook zeer goed luisteren om ook maar iets van geluid te horen.

8. De montage van de Hometrainer

Tot slot gaan we nog kijken naar de montage van de hometrainer. De montage blijft voor velen iets om tegenop te kijken.

Gelukkig duurt de montage bij de VirtuFit HTR 3.0i niet lang waardoor je snel gebruik kunt maken van jouw gloednieuwe aanwinst.

Wanneer je in je eentje de hometrainer wilt monteren dan kun je binnen 40 minuten klaar. Mocht je met z’n 2en zijn dan kun je nog vele malen sneller zijn.

Bovendien is de handleiding duidelijk te volgen. Dat is het voordeel van een Nederlands merk.

Waar kun je de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer kopen?

Vandaag de dag kun je via een tal van verschillende online webshops de VirtuFit kopen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van waar je het goedkoopst dit apparaat kunt kopen.

Conclusie: Moet je nu de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer kopen of niet?!

We zijn alweer aan het eind gekomen van deze pagina en al met al zijn we dus dik tevreden over deze indrukwekkende hometrainer.

Onthoud wel dat deze hometrainer niet geschikt is voor professioneel gebruik.

Mocht je dus méér dan 3 uur per dag willen trainen, dan kun je beter voor een professioneel toestel kiezen.

Maar voor de veeleisende thuissporters is de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer een hele goede keus, omdat het alles in huis heeft voor een leuke én functionele training.

Of je nu wilt afvallen, werken aan je conditie of aan je gezondheid wilt werken, dan is de VirtuFit HTR 3.0i jouw ideale trainingspartner.

Door het grote comfort hoef je ook niet bang te zijn om blessures op te lopen en is het fietsen erop zeker geen straf.

Het zorgt voor een natuurlijke beweging en je fietst in een verantwoorde houding.

Blijf wel onthouden dat de hometrainer van VirtuFit geen magisch wonderapparaat is. Voldoende beweging en een gezonde voeding blijft de basis van een gezond leven.

De best geteste Hometrainers van het merk VirtuFit!

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste hometrainers van het merk VirtuFit. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende reviews van VirtuFit hometrainers vinden.

Hierbij letten we dan op kwaliteit, prijs, duurzaamheid, gebruiksgemak, ervaringen en werking.

Ben je opzoek naar nog meer hometrainers van het merk VirtuFit? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je buikvet verbranden met de VirtuFit Hometrainer?

Helaas is het niet mogelijk om specifiek buikvet te verbranden, maar door de VirtuFit te gebruiken zal je over het algemeen afvallen.

Hoe vaak moet je trainen met de Hometrainer?

Dit is geheel afhankelijk aan je eigen voorkeur. Wil je conditie opbouwen dan zal je meer gebruik moet maken van de Hometrainer.

Welke spieren train je met de Hometrainer?

Met de VirtuFit Hometrainer train je voornamelijk je beenspieren, maar ook een klein beetje de bilspieren.

Waar kan ik het beste de VirtuFit Hometrainer kopen?

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van waar je het beste de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer kunt kopen.

Kun je afvallen met de VirtuFit Hometrainer?

Absoluut! Wel is het van belang dat je ook een gezond en gebalanceerd dieet hanteert.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de VirtuFit HTR 3.0i Ergometer Hometrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *