Mini Hometrainer

Mini Hometrainer kopen? Ben je opzoek naar een mini hometrainer ofwel een hometrainer mini bike genoemd?

Ben je benieuwd naar de voordelen van dit compacte fitness apparaat? Of wil je simpelweg erachter komen of deze mini bike wat voor jou is?

Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over deze kleine en zeer compacte fitness hometrainer.

Voor wie is deze mini bike geschikt en is het echt zo gemakkelijk in het gebruik als dat er wordt beweerd?

Dit alles en nog veel meer kun je terug lezen op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

mini hometrainer

Dé Nr. 1 Mini Hometrainer van Nederland!

Een Mini Hometrainer in het kort: wat is het precies?

Zoals gewoonlijk gaan we eerst beginnen bij het begin en gaan we kijken naar wat nou precies een mini hometrainer is.

Een mini hometrainer is een hometrainer van zeer compact formaat en wordt dan ook gekocht vanwege hoe klein dit fitness toestel is.

Echter deze hometrainer is niet voor iedereen even geschikt. Een mini hometrainer is uiteraard erg gemakkelijk omdat je het toestel snel en eenvoudig kunt verplaatsen en ook overal mee naartoe kunt nemen.

Het is dus een zeer laagdrempelige manier om wat extra beweging op je dag te krijgen.

Uiteraard kan het ook zo zijn dat men de voorkeur heeft om te kiezen voor een traditionele hometrainer welke wat groter van model zijn.

Wanneer jouw doel is om jezelf flink in het zweet et werken dan raden we je aan om voor een groter fitness apparaat te kiezen, bijvoorbeeld een opvouwbare hometrainer of een compacte crosstrainer.

Hoe compact is dit soort Hometrainer daadwerkelijk?

Indien je een mini hometrainer nog nooit in het echt hebt kunnen zien dan kan het nogal lastig zijn om in te schatten hoe groot deze hometrainer daadwerkelijk is.

Dit soort type hometrainers wordt ook wel de ‘mini bike’ genoemd en dat schept dan ook wel de nodige verwachtingen.

De formaten tussen de verschillende mini bikes kunnen per soort sterk van elkaar verschillen.

Maar om je alsnog een redelijk goede indicatie te geven, het gemiddelde formaat van een mini bike heeft ongeveer de afmetingen van 45 x 35 x 30 cm (lengte x breedte x hoogte).

Er zijn dan ook weinig van dit soort fitness apparaten welke zo compact ontworpen zijn als een mini hometrainer.

De hometrainer bestaat dan ook alleen maar uit twee trappers en één compact frame. Al het andere overbodige poespas is dan ook weggelaten op dit toestel.

Hoe train je op een Mini Bike Hometrainer?

Uiteraard is de grootste reden waarom je een mini bike hometrainer koop is dat je erop wilt trainen. Maar hoe gaat dat dan in zijn werking?

Dat de hometrainer gemakkelijk is in het gebruik is dat het apparaat weinig ruimte in beslag neemt, dat is alleen maar mooi meegenomen.

Maar uiteraard heb je aan dit voordeel niet zoveel als je er niet goed op kunt trainen.

Jouw fysieke gesteldheid is dan ook erg belangrijk en daarom wil je op een goede manier kunnen sporten. Zoals we weten is fietsen een zeer goede vorm van beweging.

Of je nu thuis zit, op je werk of buiten in je achtertuin, met de mini bike kun je overal trainen waar je maar wilt.

Het trainen op een mini bike hometrainer is zeer effectief. Uiteraard is dit niet te vergelijken met een fietstraining op zeer hoge intensiteit, zoals je doet tijdens het spinnen.

Maar de mini bike hometrainer is wel gewoon een goed fitness apparaat om wat extra beweging te krijgen en je spieren en gewrichten soepel te houden.

Wat zijn de voordelen van een Mini Bike Hometrainer?

We hebben nu al aardig wat informatie behandelt omtrent deze compacte hometrainer

Het kan uiteraard zo zijn dat je nog steeds twijfelt of deze hometrainer geschikt voor jou is of dat je gewoon benieuwd bent naar de voordelen van deze mini bike.

Hieronder gaan we dan ook de grootste voordelen behandelen van wat deze mini bike jou te bieden heeft:

1. Je kunt fietsen met je handen én benen

Wanneer je de term ‘fietsen’ hoort dan denk je normaal gesproken enkel aan trappen met je benen.

Met de mini bike kun je echter óók trappen met je armen! Wanneer je de hometrainer voor je neerlegt op arm hoogte dan kan het ook fungeren als een armfiets en kun je dus ook je armen laten bewegen.

Dit kan uitermate handig zijn wanneer je regelmatig wilt afwisselen, omdat je benen bijvoorbeeld vermoeid zijn, of als je gewoon eens zin hebt in een andere manier van trainen.

2. Zeer geschikt voor revalidatie en ouderen

Ben je momenteel aan het revalideren? Een hometrainer is namelijk zeer geschikt fitness apparaat indien je bezig bent met een revalidatie traject.

Bij fysio praktijken zie je dan ook vaak dat er gebruik wordt gemaakt van hometrainers.

Echter kan het kopen van een hometrainer voor ouderen of revalidatie een zeer prijzige investering zijn. Een mini bike hometrainer kan daarentegen een vele malen goedkoper en gemakkelijker alternatief zijn.

Wanneer je herstellende bent van een blessure kan het daarom een erg goed idee zijn om te gaan fietsen op een mini hometrainer.

Naast dat de fitness hometrainer vaak gebruikt wordt om te revalideren is het ook een erg geschikte hometrainer voor ouderen en senioren.

3. Gemakkelijk mee te nemen

Een mini hometrainer kan gebruik worden vanuit het gemak van je luie stoel. Om deze reden wordt de mini bike ook vaak wel een stoelfiets genoemd.

Maar je kunt de hometrainer ook meenemen naar andere plekken waar jij wat extra beweging wilt krijgen.

Wil je namelijk wat extra beweging op kantoor? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om met een bureau fiets aan de gang te gaan. Dit soort fitness apparaten zijn echter wel wat aan de grote kant en je hebt een apart bureau op maat nodig.

Een mini bike kun je daarentegen overal neerzetten waar je maar wilt. Je kan deze hometrainer meenemen in je rugzak of in de auto.

Je zou de mini bike zelf mee kunnen nemen in je koffer op vakantie.

4. Een betaalbare manier van sporten

Wanneer je thuis aan de gang wilt gaan met fitness apparatuur dan kan dat een forse investering zijn. Wanneer je een wat grotere hometrainer koopt dan kan dat al snel honderden euro’s, zo niet duizenden euro’s kosten.

Uiteraard zijn er vandaag de dag ook goedkopere hometrainers beschikbaar, maar het schelt dan nog altijd enorm veel ten opzichte van een mini hometrainer.

Deze compacte hometrainers kun je namelijk al verkrijgen vanaf ongeveer 49 euro en het duurste model zal niet veel meer dan 100 euro kosten.

5. Je kunt efficiënt met je tijd omgaan

Wil je fietsen terwijl je een film aan het kijken bent, of pak je liever je dagelijkse beweging terwijl je aan het werk bent, of terwijl je leest?

Ongeacht wat je ook aan het doen bent, bij vrijwel elk zittende activiteit kun je een mini bike gebruiken.

Naast dat je hiermee tijd bespaard zal het bewegen tijdens je bezigheden vaak ook nog eens zorgen voor een betere concentratie.

Dit komt bijvoorbeeld goed van pas terwijl je aan het werken bent.

Welke soort Mini Hometrainers zijn er?

Een mini bike is een vrij simpel cardio apparaat maar er zijn toch meerdere soorten varianten van dit toestel op de markt. Zo heb je ze bijvoorbeeld met of zonder een stuur eraan.

Onderstaand behandelen we de verschillende varianten:

1. De klassieke mini hometrainer met trappers

De standaard oftewel de klassieke variant is een mini hometrainer zoals jij die waarschijnlijk kent. Een zeer compact cardio apparaat met twee trappers eraan.

Sommige varianten zijn dan ook voorzien van een klein schermpje met wat knopjes erop. Ook kan het zo zijn dat er een afstandsbediening erbij zit zodat je niet hoeft te bukken wanneer je de hometrainer wilt bedienen.

Ben je van plan om een klassieke mini hometrainer te kopen? Verderop op deze pagina geven we je de beste mogelijkheden.

2. Mini bike met stuur

Een mini hometrainer bike met een stuur eraan zie je veel minder vaak dan het standaard klassieke model.

Dit type mini hometrainer is voorzien van een stuur die je simpelweg enkel hoeft beet te houden voor wat extra ondersteuning, maar hier kunnen ook draai armen aan zitten.

Dit zijn eigenlijk gewoon een soort trappers, maar dan voor je armen.

Wanneer je trapt én je armen ook nog eens beweegt dan kun je effectiever trainen en meer calorieën verbranden. De hoogte van dit stuur kun je vrijwel altijd verstellen.

3. Mini Bike zonder trappers

Tot slot hebben we ook een mini bike hometrainer zonder trappers, maar hoe werkt dat dan? Het lijkt niet eens op fietsen maar je maakt hier toch een trappende beweging mee.

Het enige verschil is eigenlijk dat je jouw voet op een pedaal zet in plaats van op een trapper. Je kunt het vergelijken met een mini stepper alleen dan maak je een fietsbeweging.

Een bekende mini stepper is bijvoorbeeld de Legxercise Pro.

Wat is de Beste Mini Hometrainer die je kunt kopen?

We hebben nu al een zee aan informatie behandelt omtrent de verschillende mini bike hometrainers. Wil je nu werken aan je gezondheid waar en wanneer je maar wilt? Je tijd efficiënt benutten en dat ook nog een voor een zeer lage prijs?

Dan is een mini hometrainer een uitermate geschikt fitness apparaat voor jou! Wanneer je deze wilt kopen dan zal je merken dat er een redelijk groot aanbod beschikbaar is.

Om je een handje op weg te helpen bij het uitzoeken van de meest geschikte mini hometrainer hebben we hieronder een kort overzicht gemaakt van de beste en populairste merken wanneer het gaat om mini hometrainers:

1. Tunturi Mini Hometrainer

Met de Tunturi Mini Bike haal je een opvouwbare stoelfiets én compacte bewegingstrainer in huis.

Deze is zeer geschikt voor revalidatiedoeleinden of wanneer je laagdrempelig in beweging wilt blijven. De Tunturi Mini Bike is gemakkelijk te gebruiken vanaf een stoel of gewoon op de bank.

Het handige trainingstoestel is uitgerust met een computer. Hier zie je het aantal omwentelingen, de trainingstijd, het geschatte aantal calorieën en de rotaties per minuut.


2. Malatec – Mini Hometrainer

Trainen en bewegen moet altijd in ons leven zijn! Met deze hometrainer train je gemakkelijk zowel het boven- als onderlichaam. Het is geschikt voor het trainen van je benen en armen. Door het instelbare volume kunt u het trainingspercentage selecteren.

Het is ideaal voor mensen die een zittend leven leiden, voor ouderen met beperkte mobiliteit maar ook voor mensen die bezig zijn met herstel.

Trainen op deze fiets voorkomt spieratrofie, verbetert de efficiëntie van de bloedsomloop en ademhalingssystemen en ondersteunt een goede bloedcirculatie.

De fiets heeft een meter voor trainingstijd, afgelegde afstand, totale training en calorieën. De fiets is opvouwbaar zodat je hem in één keer kunt opzetten of losschroeven en ruimte besparen.


3. Toorx – Mini Hometrainer

De Toorx Mini Bike WELLY E is een elektrische stoelfiets met afstandsbediening, gemaakt voor revalidatie.

De snelheid waarmee de pedalen ronddraaien bepaalt u zelf van 28 tot 76 RPM. Ideaal dus voor revalidatiedoeleinden.

De motor beweegt de pedalen zowel voor- als achteruit, u hoeft alleen maar mee te bewegen zodat de spieren geactiveerd worden en ideaal voor de bloedsomloop.

  • Certificaat: CE-ROHS

  • Weergave van: totaal aantal omwentelingen, tijd, calorieën, scan, snelheid

  • 5 vooringestelde programma’s

  • Stroomvoorziening: 230 Volt / 60 Watt

  • Ergonomisch gevormde pedalen incl. handgrepen waardoor ze ook geschikt zijn om met de armen te gebruiken

  • Pedalen zijn voorzien van verstelbare straps zodat deze goed vast kunnen worden gezet aan uw voeten

  • 12 verschillende snelheden van 28 tot 76 omwentelingen per minuut (RPM).


Is er ook een Mini Hometrainer van de Lidl?

Vandaag de dag heeft de supermarktketen Lidl een zeer groot en breed assortiment aan fitness apparatuur, waaronder hometrainers.

De Lidl Hometrainers zijn qua prijs zeer voordelig en ook nog eens van degelijke kwaliteit.

Zo nu en dan zijn er ook mini hometrainers van de Lidl in de aanbieding. Houd de website van de Lidl dus goed in de gaten.

Veel gestelde vragen over een Mini Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een Mini Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat kost een eenvoudige minihometrainer?

De prijs van een goede mini hometrainer begint ongeveer bij de €49,-.

Waar moet je op letten bij het kopen van een mini hometrainer?

Dit kun je terug lezen op deze pagina!

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Waar kun je de beste mini hometrainers vinden?

De beste hometrainers kun je terug vinden op deze pagina.

Wat zijn de ervaringen met een mini hometrainer?

Op deze pagina kun je complete overzichten terugvinden van ervaringen met mini hometrainers.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Mini Hometrainers? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *