Kettler Hometrainer

Kettler Hometrainer kopen? Ben je opzoek naar een Kettler Hometrainer om te kopen of wil je simpelweg meer informatie over deze hometrainer? Dan ben je op deze pagina bij het juiste adres.

Het merk Kettler staat bekend om het feit dat dit kwalitatief goede en betaalbare fitness hometrainers in haar assortiment heeft.

Om jouw keuze gemakkelijk te maken gaan we vandaag de beste hometrainers van het merk Kettler voor jou op een rijtje zetten.

Ook gaan we kijken naar waar je op moet letten bij het kopen van deze hometrainer en welke het beste bij jou past.

Laten we direct beginnen!

kettler hometrainer

Dé Nr.1 Hometrainer van Kettler!

De beste Kettler Hometrainers

We duiken er direct volop in en we gaan eerst de beste hometrainers van het merk Kettler behandelen. Want wat is nu de beste keuze wanneer het aankomt op het kopen van een Kettler Hometrainer?

Onderstaand geven we je het volledige overzicht van beste Kettler Hometrainers met alle bijbehorende informatie:

1. Kettler – Ride 100 Hometrainer

De Hometrainer – Kettler Ride 100 is het nieuwe instapmodel hometrainer van Kettler. De Duitse fabrikant staat sinds jaar en dag bekend om kwalitatief goede producten die enorm populair zijn.

De Ride 100 is daar geen uitzondering op dankzij de sterke materialen die voor de hometrainer zijn gebruikt.

Dankzij het stalen frame heeft de Kettler Ride 100 een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg. De magnetische weerstand is handmatig te verstellen in 8 verschillende niveaus met behulp van de draaiknop onder het display.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 6 kg. Het comfortabele gelzadel is zowel in hoogte als helling aan te passen.

De ingebouwde hartslagsensoren aan het stuur meten een indicatie van je hartslag. Na je workout is de hometrainer eenvoudig op te bergen dankzij de de transportwieltjes.


2. Kettler – Ride 300 Hometrainer

De Kettler Ride 300 is de comfortabele hometrainer en is eenvoudig in gebruik. Dit instapmodel hometrainer is ontworpen voor mensen die aan de slag willen gaan met conditie opbouwen of graag in beweging willen blijven. Door de lage instap is deze hometrainer niet alleen geschikt voor thuissporten, maar ook voor revalidatie.

De Kettler Ride 300 is eenvoudig in gebruik. Door de lage instap is deze hometrainer niet alleen geschikt voor thuissporten, maar ook voor revalidatie.

Ook de trainingscomputer van deze hometrainer is eenvoudig te bedienen. Het zadel van de Ride 300 is zowel horizontaal als verticaal te verstellen, zodat je altijd een goede houding aanneemt.

Dit geldt ook voor de handvaten aan het stuur, deze zijn namelijk eenvoudig horizontaal te verstellen. Het vliegwiel heeft een gewicht van 8 kg, wat zorgt voor een soepele trapbeweging. Danzij het eigen gewicht van 39 kg zal de hometrainer stabiel op zijn plek blijven staan.


3. Kettler – Tour 400 Ergometer Hometrainer

De Kettler Tour 400 is een goede hometrainer voor de fanatieke thuissporter die op zoek is naar een stapje extra.

Deze Tour 400 ergometer is ontworpen voor mensen die aan de slag willen gaan met conditie opbouwen, graag in beweging willen blijven of willen revalideren. Een perfect model om thuis intensief te gebruiken met het hele gezin.

De Kettler Tour 400 is zeer eenvoudig in gebruik. Door de lage instap is deze ergometer niet alleen geschikt voor thuissporten, maar ook voor revalidatie.

Ook de trainingscomputer van deze hometrainer is eenvoudig te bedienen. Het zadel van de Tour 400 is zowel horizontaal als verticaal te verstellen, zodat je altijd een goede houding aanneemt.

Dit geldt ook voor de handvaten aan het stuur, deze zijn namelijk eenvoudig horizontaal te verstellen. Het vliegwiel heeft een gewicht van 8 kg, wat zorgt voor een soepele trapbeweging.

Dankzij het eigen gewicht van 36 kg zal de hometrainer stabiel op zijn plek blijven staan. De hometrainer is voorzien van een bidonhouder en tablethouder.


4. Kettler – Tour 600 Ergometer Hometrainer

De Kettler Tour 600 is een professionele hometrainer voor de fanatieke thuissporter die op zoek is naar een van de beste Kettler hometrainers.

Deze Tour 600 ergometer is ontworpen voor mensen die aan de slag willen gaan met conditie opbouwen, graag in beweging willen blijven of willen revalideren.

Een perfect model om thuis zeer intensief te gebruiken met het hele gezin of voor semi-professionele doeleinden.

De Kettler Tour 600 is zeer comfortabel in gebruik. Door de lage instap is deze ergometer niet alleen geschikt voor thuissporten, maar ook voor revalidatie in fysiopraktijken.

Ook de trainingscomputer van deze hometrainer is eenvoudig te bedienen. Het zadel van de Tour 600 is zowel horizontaal als verticaal te verstellen, zodat je altijd een goede houding aanneemt.

Dit geldt ook voor de handvaten aan het stuur, deze zijn namelijk eenvoudig horizontaal te verstellen en op meerdere posities vast te houden.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 8 kg, wat zorgt voor een soepele trapbeweging.

Dankzij het eigen gewicht van 36 kg zal de hometrainer stabiel op zijn plek blijven staan. De hometrainer is voorzien van een bidonhouder en tablethouder.


5. Kettler – Tour 800 Ergometer Hometrainer

De Kettler Tour 800 is zeer comfortabel in gebruik. Door de lage instap is deze ergometer niet alleen geschikt voor thuissporters, maar ook voor revalidatie in fysiopraktijken.

Ook de trainingscomputer van deze hometrainer is eenvoudig te bedienen. Het zadel van de Tour 800 is zowel horizontaal als verticaal te verstellen, zodat je altijd een goede houding aanneemt.

Dit geldt ook voor de handvaten aan het stuur, deze zijn namelijk eenvoudig horizontaal te verstellen en op meerdere posities vast te houden.

Het vliegwiel heeft een gewicht van 10 kg, wat zorgt voor een soepele trapbeweging. Danzij het eigen gewicht van 38 kg zal de hometrainer stabiel op zijn plek blijven staan.

De hometrainer is voorzien van een bidonhouder en tablethouder.


Een Kettler Hometrainer tweedehands kopen

Het kan uiteraard zo zijn dat je nogal schrikt van de prijzen wanneer je van plan bent om een hometrainer nieuw te kopen.

Dan kan het natuurlijk een interessant idee lijken om een hometrainer tweedehands te kopen.

Een hometrainer kopen via bijvoorbeeld het platform Marktplaats kan een goed idee lijken, zeker als het precies dat model is wat je zoekt.

De hometrainer bevat namelijk precies dezelfde opties en mogelijkheden als de hometrainer in de winkel. Maar is het wel zo’n goed idee?

De uitdaging in het kopen van een tweedehands loopband is, hoe weet je dat alles nog naar behoren werkt? En hoe zit het met de garantie van de loopband?

Vaak is de garantie van de loopband namelijk verlopen.

Naar onze mening is het tweedehands kopen van een hometrainer geen goed idee omdat je nooit zeker weet of je waard voor je geld krijgt.

Indien je toch een tweedehands hometrainer wilt kopen moet je altijd de hometrainer zelf hebben gezien en uitvoerig testen.

Welke Kettler Hometrainer past het beste bij jou?

We hebben je nu een compleet overzicht gegeven van de beschikbare type Kettler Hometrainers maar welke past nu het best bij jou?

We kunnen ons best goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Om deze reden lichten we de beschikbare type hometrainers van het merk nader toe:

Kettler Ride Series

Met de Kettler Ride Hometrainer series haal je een aangename hometrainer in huis welke van hoge kwaliteit is. De hometrainer van Kettler is het perfecte fitness apparaat voor korte en lange trainingssessies.

De hometrainers zijn voorzien van een eenvoudige trainingscomputer met een groot display. Om meer stabiliteit te creëren is de hometrainer extra breed en beschikt de hometrainer over een comfortabel zadel.

Met de handpulssensoren kun je jouw hartslag meten en trainen op een specifieke hartslag.

Tot slot zijn de hometrainers voorzien van een houder voor je smartphone en tablet. De hometrainers zijn tevens flexibel en mobiel dankzij de accuvoeding en de handige transportwieltjes.

Kettler Tour Ergometer Series

De Kettler Tour Hometrainer is een hometrainer variant welke beschikt over een bijzondere optie, namelijk een ergometer. Een ergometer is een fitness apparaat dat betrouwbare gegevens weer kan geven over je verbruik.

Niet alleen een hometrainer kan beschikken over een ergometer functie, maar ook crosstrainers en roeitrainers.

Met dit apparaat wordt er zeer nauwkeurig weergegeven hoeveel energie je verbruikt en op welke wattage je aan het werk bent. De gewone hometrainer kan enkel een indicatie aangeven.

Van te voren voer je je persoonlijke gegevens in, zoals je lengte, leeftijd en gewicht, en daarmee zal de ergometer tijdens het sporten zeer nauwkeurig jouw sportprestaties kunnen weergeven.

Dit betekent ook dat je heel gericht je training kunt afstemmen op je sportieve doelen. De Kettler ergometers zijn in verschillende types verkrijgbaar, met elk hun eigen mogelijkheden.

Over het Kettler merk en de hometrainers

Het merk Kettler is een Duits merk wat vandaag de dag in Nederland ook een bekend merk is. Kettler werd in 1949 opgericht door Heinz Kettler en begon als producent in taartvormen.

Het assortiment werd uitgebreid met campingtafels en tentharingen. Kettler was een van de eersten die aluminium ging gebruiken bij de productie van vrijetijdsproducten. Het bedrijf werd steeds bekender in de sport- en vrijetijdssector.

Naast hometrainers ontwikkelt Kettler ook GoCarts en tafeltennistafels maar het bedrijf blijft haarzelf vernieuwen.

In 1977 was Kettler de eerste die aluminium gebruikte voor fietsen. Door dit lichte materiaal in te zetten ontketende het bedrijf een revolutie op fietsgebied.

Vandaag de dag maakt Kettler verschillende soorten fitness artikelen voor thuisgebruik. Behalve hometrainers en ergometers produceren ze onder andere krachtstations, bankdruk sets, roeitrainers en crosstrainers.

Het assortiment van Kettler bestaat uit eenvoudige met basic uitrusting tot zeer geavanceerde hometrainers.

Beginners, ervaren sporters, mensen met chronische blessures, voor iedereen is een geschikte hometrainer te vinden binnen het assortiment van Kettler.

Waarom je moet kiezen voor een Kettler Hometrainer

Onderstaand geven we je een korte opsomming van waarom je moet kiezen voor een hometrainer van het merk Kettler:

  • Hometrainers in alle prijscategorieën

  • Betaalbare kwaliteit

  • Geschikt voor elke sporter: van beginner tot ervaren

  • Te verkrijgen van basic tot luxe met uitgebreide opties

  • Geproduceerd door een bedrijf met veel ervaring en kennis

  • Uitstekende klantenservice

  • Hometrainers die veilig in gebruik zijn

Waar moet je op letten bij het kopen van een Kettler Hometrainer?

Tot slot gaan we het nog uitgebreid hebben over waar je op moet letten bij het aanschaffen van een Kettler Hometrainer.

De volgende punten zijn van groot belang om in de gaten te houden wanneer je een hometrainer van het merk Kettler wilt kopen:

1. Het gewicht van het vliegwiel

De weerstand die op een hometrainer wordt gebruikt om je training zwaarder te maken, komt onder andere door het gewicht van het vliegwiel.

Het vliegwiel zit aan de achterkant van de hometrainer en hoe zwaarder het wiel, hoe hoger de weerstand wat uiteindelijk kan worden opgewekt.

Bij het kopen van een hometrainer moet je dus altijd als eerst opletten op het gewicht van het vliegwiel. Dit kan varianten tussen de 5 en 20 kilo, of zelfs nog meer.

Het vliegwiel bepaalt ook deels het comfort van het fietsen, doordat het de hometrainer zwaar en stabiel maakt.

Tot slot zorgt het gewicht van het vliegwiel er ook voor hoe vloeiend de trapbeweging is.

2. De weerstand van de hometrainer

De weerstand van de hometrainer maakt hoe zwaar of hoe licht je training is. Hoe deze weerstand wordt opgewekt kan verschillen en beïnvloedt hoe het fietsen aanvoelt en of je last hebt van geluidsoverlast.

Bij een hometrainer heb je te maken met 3 verschillende soorten weerstandsystemen:

Magneetrem

Een hometrainer welke voorzien is van een magneetrem bevinden er zich magneten naast het vliegwiel. Door de weerstand in te stellen beweeg je ze dichter naar het vliegwiel toe of ver verder vandaag.

Hoe dichter naar het wiel, hoe hoger de weerstand. Deze manier van weerstand opwekken geeft geen verdere geluidsoverlast.

Tevens is de fietsbeweging soepel maar het remsysteem is wel gevoelig voor slijtage.

Electromagneetrem

Bij deze manier van weerstand creëren wordt er ook gebruik gemaakt van magneten alleen wordt er stroom door de magneten gestuurd om weerstand op te wekken.

Hoe meer stroom er wordt gestuurd, hoe hoger de weerstand op de hometrainer.

Deze manier van weerstand opwekken, werkt zeer nauwkeurig en er zijn geen bewegende onderdelen, waardoor het systeem minder slijtgevoelig is.

De electromagneetrem is heel geschikt voor intensief gebruik. Een hometrainer met dit remsysteem is echter wel duurder in aanschaf.

Luchtweerstand

Tot slot hebben we een hometrainer welke werkt op luchtweerstand, ofwel een airbike genoemd. De lucht remt het vliegwiel en hoe harder jij fietst, hoe meer weerstand opgewekt wordt.

Hierdoor is het trainen op een hometrainer met luchtweerstand behoorlijk zwaar en intensief. Deze soort weerstand geeft ook veel geluid, dat is iets om rekening mee te houden.

3. Het trainingscomputer

Afhankelijk van wat je fitnessdoelen zijn, kan het handig zijn om te kijken welke gegevens de trainingscomputer van de hometrainers allemaal kan weergeven.

Wil je trainen op hartslag, wil je dat de computer verschillende trainingen kan leveren, je calorieverbruik of de afstand weergeven?

Moet de trainingscomputer gekoppeld kunnen worden aan apps of aan je smartphone? Vaak is het zo dat de duurdere hometrainers meer van dit soort mogelijkheden hebben dan de goedkopere varianten.

Zo kun je kiezen uit een hometrainer met 3, 8 of wel 20 verschillende trainingsprogramma’s, een kleurenscherm of een touchscreen.

Het kan zijn dat de keuze voor trainingsprogramma’s je kan helpen bij het sporten. Ze kunnen je een richting geven en je motiveren om te blijven sporten.

4. De verstelbaarheid van de hometrainer

Tot slot gaan we nog stilstaan bij de verstelbaarheid van de hometrainer. Hoe meer je de hometrainer kunt instellen, hoe beter de hometrainer af te stellen is op jouw specifieke lichaamsbouw.

Dit helpt bij het comfortabel fietsen en daardoor ook bij het efficiënt trainen. Hoe beter je zit, hoe beter je prestaties zullen zijn.

Daarom is het handig om te kijken wat er aan je hometrainer instelbaar is. Bij de meeste hometrainers is het zadel in hoogte verstelbaar en vaak ook het stuur.

Bij betere modellen kan het zadel ook horizontaal versteld worden. Sommige hometrainers beschikken zelfs over de mogelijkheid om de fiets goed waterpas neer te zetten.

Let er ook op dat de pedalen genoeg grip geven. Dit helpt namelijk om veilig te kunnen fietsen.

Vaak zitten er banden aan, zodat je voet vast blijft zitten. Trappers kunnen ook instelbaar zijn, dat wordt een crank genoemd.

Deze verstelbare trapper helpt om de kniehoek te vergroten of te verkleinen. Dit is een uitkomst voor mensen die geen grote trapomwenteling kunnen maken.

Kun je Kettler Hometrainer onderdelen kopen?

Nu kan het zo zijn dat je hometrainer dusdanig gebruikt is dat bepaalde onderdelen aan vervanging toe zijn. Maar waar kom je dan aan de specifieke onderdelen van een Kettler Hometrainer?

Wanneer je online opzoek gaat naar verschillende onderdelen dan kom je een tal van websites tegen maar allemaal komt het niet betrouwbaar over.

Zo kom je websites tegen zoals Aliexpress of Marktplaats die onderdelen verkopen of aanbieden maar is dat wel zo verstandig?

Naar onze mening kun je dit beter niet doen omdat je niet zeker weet of je daadwerkelijk waard voor je geld kwijt.

Ons advies is om dan gewoon contact op te nemen met Kettler zelf voor de nodige onderdelen en ondersteuning.

Op deze wijze weet je 100% zeker dat je niet opgelicht wordt en dat je de hulp en ondersteuning krijgt die je nodig hebt.

De Kettler Hometrainer Handleiding

Het kan natuurlijk zo zijn dat je na verloop van tijd de handleiding van je Kettler hometrainer kwijtraakt of dat het dusdanig beschadigd is dat die niet meer bruikbaar is.

Niet gefreesd! Gelukkig kun je vandaag de dag gemakkelijk en snel online handleidingen vinden van verschillende Kettler hometrainers.

Je kunt eenvoudig en snel op Google jouw gewenste handleiding vinden.

Conclusie: Kettler Hometrainer kopen of niet?

Voor wie opzoek is naar een goede hometrainer voor het thuisgebruik, dan is de Kettler Hometrainer een absoluut geweldige keuze!

In het assortiment van Kettler zitten zowel hometrainers voor beginners als voor gevorderde en veeleisende sporters. Er zijn dan ook verschillende types waardoor je precies de hometrainer kan kiezen welke bij jouw stijl past.

Kettler staat dan ook bekend om zijn degelijke afwerking, zodat je veilig en comfortabel kunt sporten.

Veel gestelde vragen over de Kettler Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de Kettler Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je een Kettler Hometrainer tweedehands kopen?

Ja dat kan maar wij raden je dit niet aan.

Kun je ook handleidingen van de hometrainer krijgen?

Absoluut! Online kun je tal van verschillende Kettler handleidingen vinden.

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Waar kun je de beste hometrainers van het merk Kettler vinden?

De beste hometrainers kun je terug vinden op deze pagina.

Hoe vaak per week moet je gebruik maken van een hometrainer?

Hierin ben je geheel vrij om dit zelf te bepalen maar we raden je aan om 2 tot 4 keer per week te trainen op de hometrainer.

Heb je nog vragen of opmerkingen over de Kettler Hometrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *