FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer

FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer kopen? Het kan zo zijn dat je opzoek bent naar een hometrainer voor revalidatie training. Of je bent simpelweg opzoek naar een hoogstaande hometrainer.

Dan ben je tijdens je zoektocht naar de perfecte hometrainer vast en zeker de FitBike Senator iPlus Hometrainer tegengekomen.

Op deze pagina ben je dan ook aan het juiste adres wanneer je meer wilt weten over deze mooie hometrainer.

We gaan onderhand kijken naar het design, welke functies de hometrainer heeft, wat de voor – en nadelen zijn en waar je het voordeligst deze hometrainer kunt kopen.

Dit alles en nog veel meer kun je teruglezen op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

fitbike senator iplus ergometer hometrainer

Dé Nr. 1 Hometrainer van FitBike!

Over de FitBike Senator iPlus Ergometer in het kort!

Zoals gewoonlijk gaan we eerst beginnen bij het begin en gaan we in het kort kijken naar de FitBike Senator iPlus Hometrainer.

Wanneer we de hometrainer in het kort moeten samenvatten dan zouden we de hometrainer beschrijven als een stevige, comfortabele en duurzame hometrainer.

Bovendien heeft deze hometrainer ook nog eens een mooie uitstraling en een zeer sportieve en rustig design. Ook de afwerking is zeer goed, zelfs wanneer we de hometrainer van dichtbij bekijken.

De Senator iPlus Ergometer is robuust gebouwd en daardoor is de hometrainer ook zeer zwaar belastbaar. Dit is zelfs veel zwaarder dan gemiddeld.

De FitBike Senator wordt vaak voor revalidatie doeleinden gebruikt. Dit vanwege de mogelijkheid om te trainen op wattage.

Op deze manier kun je zeer nauwkeurig met een bepaalde weerstand trainen zonder jezelf te overbelasten. Dit is tevens erg geschikt voor eenieder die zijn/haar training nauwkeurig wilt bijhouden.

Verder valt het ons op dat de hometrainer is voorzien van een zeer lage instap waardoor de hometrainer erg toegankelijk is voor iedereen. In het bijzonder is deze hometrainer voor ouderen en senioren geschikt vanwege zijn lage instap.

Wat zijn de eigenschappen van de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer?

We hebben nu al een zeer goed beeld van de hometrainer maar we zijn er gelukkig nog lang niet! De FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer heeft namelijk een paar zeer mooie en belangrijkste eigenschappen.

Onderstaand gaan we dan uiteraard de belangrijkste eigenschappen nader toelichten. Verderop gaan we dan ook de grootste plus- en minpunten onder de loep nemen.

Tot slot gaan we kijken voor wie de hometrainer wel en niet geschikt is.

1. Het ijzersterke frame van de hometrainer

Op het gebied van stevigheid zit je absoluut goed met de Senator iPlus Ergometer Hometrainer. De hometrainer heeft namelijk een zeer indrukwekkende bouwkwaliteit.

Deze hoge kwaliteit is vooral te merken wanneer je op het fitness apparaat zit en op hoge intensiteit traint. Het laatste wat je namelijk wilt tijdens het trainen is dat de hometrainer verschuift.

Dit is bij de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer gelukkig niet aan de orde. De hometrainer is namelijk ook super stabiel

Het maximaal belastbare gewicht van de hometrainer is maar liefst 180kg! Dit is zeer indrukwekkend. Om deze reden is deze hometrainer dan ook absoluut aan te raden wanneer je opzoek bent naar een hometrainer voor zware mensen.

2. Het verschil tussen de “standaard” en de “iPlus” uitvoering

Het is wel even goed om stil te staan bij het feit dat je 2 verschillend uitvoeringen hebt van de FitBike Senator Hometrainer.

In de basis heb je namelijk de FitBike Senator Ergometer Hometrainer en als alternatief heb je de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer.

Beide toestellen zijn exact hetzelfde alleen er is 1 verschil en dat verschil is de iPlus module.

Deze module kun je zien als een extra uitbreiding en dankzij deze uitbreiding ben je in staat om te trainen met een applicatie.

Op deze wijze heb je een vergroting van de trainingsmogelijkheden en bovendien maakt het jouw trainingen vele malen leuker.

De iPlus uitvoering kost over het algemeen ca 50 euro extra ten opzicht van de ‘standaard’ uitvoering.

Of het de prijs waard is, is geheel aan jezelf. Ben je namelijk van plan om te trainen met apps dan raden we je zeker aan om voor de ‘iPlus’ variant te gaan.

3. Ergometer Functionaliteit

Het is verder goed om te weten dat het hier gaat om een Ergometer Hometrainer. Op de desbetreffende productenpagina van deze hometrainer wordt dit ook wel een EMS weerstand genoemd.

Met dank aan deze functie is het mogelijk om tijdens het trainen een wattage programma te selecteren. Dit zorgt ervoor dat je zeer gericht kunt trainen op een bepaald wattage naar keuze.

De hometrainer maakt het mogelijk om met een weerstand van 5 tot 350 watt te trainen.

4. Semi professionele hometrainer

Vandaag de dag heb je een tal van verschillende soorten hometrainer welke je kunt indelen in verschillende gebruikskassen. Zo kun je denken aan hometrainers voor thuisgebruik maar ook voor professioneel gebruik.

De FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer valt in het segment van semi professioneel gebruik.

Dit houdt in dat je de hometrainer kunt gebruiken in kleinere professionele omgevingen. Denk bijvoorbeeld aan een Personal Training Studio of een fysiopraktijk.

Het valt ons toch op dat deze hometrainer het populairst is voor thuisgebruik en hier dan ook enorm goed tot zijn recht komt.

Dit komt met name door de relatief lage prijs dat je de mogelijkheid hebt om een fitness hometrainer in huis te halen van professionele kwaliteit. Dit komt jouw trainingen uiteraard allen maar ten goede.

5. De trainingsmogelijkheden van de hometrainer

Wanneer we kijken naar de trainingsmogelijkheden van de hometrainer dan kunnen we het ons voorstellen dat je in het begin ietwat teleurgesteld bent.

Dit komt voornamelijk omdat de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer “slechts” 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s heeft.

Op het eerste gezicht is dit uiteraard niet al teveel, zeker niet in vergelijking met de meeste andere hometrainer in dezelfde prijsklasse.

Maar gelukkig valt dit in de praktijk reuze mee. De programma’s die erop zitten zijn namelijk enorm veelzijdig.

Je hebt namelijk echt geen 30 verschillende trainingsprogramma’s nodig wanneer deze allemaal sterk op elkaar lijken. De FitBike Senator iPlus Ergometer is uitgerust met diverse programma’s waardoor er voor ieder wat wils tussen zit.

Bovendien beschikt de hometrainer ook nog eens uit 32 verschillende weerstandsniveaus waardoor iedereen geheel op zijn eigen niveau kan sporten.

6. Het geluid van de hometrainer

Het geluid wat een hometrainer maakt is ook zeer belangrijk, zeker wanneer je van plan bent om de hometrainer thuis te gebruiken.

Het laatste wat je namelijk wilt is dat je een hometrainer hebt waarmee je anderen én jezelf tot last bent vanwege de vervelende herrie wat het fitness toestel maakt.

Gelukkig is dat met deze hometrainer geen probleem. De hometrainer is namelijk super stil in gebruik. Je hoort hem nauwelijks.

7. Ergonomische hometrainer

De hometrainer is zeer robuust en uitermate ergonomisch ontworpen waardoor je in een fijne en verantwoorde houding kunt fietsen.

De hometrainer is voorzien van een groot en breed zadel wat erg comfortabel zit. Voor zadelpijn hoef je dan ook niet bang te zijn.

Het stuur en het zadel zijn beide volledig verstelbaar zodat je plaats kunt nemen in de perfecte houding voor jou.

Het is altijd heel erg belangrijk om in een goede houding te sporten, vandaar dat het belangrijk is dat je deze eigenschap zeker niet onderschat.

Het laatste wat je namelijk wilt is dat je blessures oploopt.

8. Zeer zwaar belastbaar

Tot slot willen we nogmaals aankaarten dat de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer zeer zwaar belastbaar is.

De hometrainer is namelijk belastbaar tot maar liefst 180 kg! Dit is een uitzonderlijk hoge belastbaarheid.

Er zijn maar weinig andere hometrainers op de markt die zo stevig zijn gebouwd als deze hometrainer. En vaak kosten dit soort hometrainers dan vele malen meer.

Maar wat heb jij als gebruiker aan deze hoge belastbaarheid?

Nou een hometrainer die zwaar belastbaar is, is namelijk gemaakt van stevige materialen wat de duurzaamheid alleen maar ten goede komt.

Wat zijn de voor- en nadelen van de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer?

We hebben nu al een berg aan informatie behandelt omtrent de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer en we snappen dat dit allemaal overweldigend kan zijn.

Het kan soms ook helpen om gewoon een kort, bondig en duidelijk overzichtje te hebben van alle voor- en nadelen op een rijtje zodat je in één klap weet waar je aan toe bent met deze hometrainer.

Onderstaand hebben we de voor- en de nadelen van de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer op een rijtje gezet:

De voordelen van de Hometrainer

  • Je kunt trainen met behulp van wattage

  • De hometrainer is voorzien van een lage instap

  • Het zadel is zeer comfortabel

  • De hometrainer is geschikt voor semi professioneel gebruik

  • De hometrainer is voorzien van een interne hartslagmeter

  • Je hebt een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

De nadelen van de Hometrainer

  • De hometrainer is slecht compatibel met 1 applicatie

  • Het aantal trainingsprogramma’s is ietwat beperkt

  • De hometrainer is vrij zwaar in gewicht

Voor wie is de hometrainer absoluut niet geschikt?

We hebben nu alle voor- en nadelen op een rijtje gezet en misschien heb je nu wel een idee of dit een geschikte hometrainer voor jou is of niet.

Naar onze mening is deze hometrainer geschikt voor iedereen die een duurzame of betrouwbare hometrainer zoekt voor intensief thuisgebruik.

De hometrainer is ook perfect voor jou wanneer je herstellende bent van een blessure, dan is de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer ook een zeer goede keuze.

Maar voor wie is de hometrainer dan niet geschikt?

Wanneer je opzoek bent naar een compacte en lichte hometrainer voor thuisgebruik dan is dit niet de ideale match voor jou.

Aangezien de Senator iPlus Ergometer zeer zwaar belastbaar is, is het vanzelfsprekend dat de hometrainer wat robuuster en zwaarder is dan gemiddeld.

Ook is de hometrainer niet echt geschikt voor professioneel gebruik voor in de sportscholen.

Wat vinden andere gebruikers van de hometrainer?

Je weet onderhand wat onze mening is van de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer maar wat vinden anderen?

Zijn er meer mensen zo goed te spreken over deze fitness hometrainer of zijn wij de enige?

We hebben dan ook uitgebreid gekeken naar de reviews van andere FitBike Hometrainer gebruikers. Het verbaasde ons om te zien dat vrijwel alle reviews ronduit positief gestemd waren. Een aantal minpuntjes worden wel aangehaald.

Een van de minpuntjes die vaak terugkomt is dat het koppelen met de app best wel een gedoe kan zijn.

Voor de rest is men vooral goed te spreken over de stevigheid en het comfort van de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer.

Conclusie: Is de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer geschikt voor jou?

We zijn dan weer aan het eind van deze pagina gekomen en hopelijk heb je een zeer goed beeld gekregen van deze hometrainer.

Als het goed is weet je nu exact of deze hometrainer aansluit op jouw wensen of niet. Naar onze mening is dit een uitermate goed fitness toestel.

De FitBike Senator Ergometer Hometrainer is enorm gebruiksvriendelijk en zeer toegankelijk voor het grote publiek.

Of je nu herstellende bent van een blessure, op leeftijd bent, of gewoon een stevige en hoogwaardige hometrainer zoekt, de Senator is volgens ons een zeer goede keuze.

Wat deze hometrainer zo fijn maakt is de hoge mate van comfort, de vele trainingsmogelijkheden en het geruisloze gebruik.

Dit robuuste apparaat heeft eigenlijk alles wat je mag verwachten van een goede hometrainer en je komt niets tekort.

Aangezien in vergelijking met gelijkwaardige hometrainers deze hometrainer uitzonderlijk laag geprijsd is, is deze hometrainer een absolute aanrader!

Zijn er gelijkwaardige alternatieven?

Het kan zomaar zijn dat je aan het eind van deze pagina erachter bent gekomen dat de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer toch niet helemaal iets voor jou is.

Gelukkig is er vandaag de dag een berg aan gelijkwaardige alternatieven als het aankomt op fitness hometrainers.

Een goed alternatief is bijvoorbeeld de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer. Dit is een soortgelijke hometrainer waarbij je ook kunt trainen met apps

De hometrainer is wel iets minder zwaar belastbaar en ook is het trainen met wattage niet mogelijk.

Een ander passend alternatief is de FitBike Ride 5 iPlus Hometrainer. Dit is een wat eenvoudiger en goedkopere fitness hometrainer voor thuisgebruik.

De best geteste Hometrainers van het merk FitBike!

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste hometrainers van het merk FitBike. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende reviews van FitBike hometrainers vinden.

Hierbij letten we dan op kwaliteit, prijs, duurzaamheid, gebruiksgemak, ervaringen en werking.

Ben je opzoek naar nog meer hometrainers van het merk FitBike? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over de FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je een FitBike Senator iPlus Ergometer Hometrainer kopen bij Coolblue?

Nee helaas niet. FitBike kun je wel kopen bij Bol.com en bij Betersport.nl

Zijn er ook aanbiedingen rondom de FitBike Senator iPlus Hometrainer?

Zo nu en dan zijn er hoge kortingen op de FitBike Ride hometrainers. Op deze pagina vind je de best geprijsde hometrainers!

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Wat is de beste hometrainer voor thuis?

De beste hometrainer voor thuis is de FitBike Senator iPlus Hometrainer! Op deze pagina kun je alle informatie vinden.

Hoe vaak per week moet je gebruik maken van een hometrainer?

Hierin ben je geheel vrij om dit zelf te bepalen maar we raden je aan om 2 tot 4 keer per week te trainen op de hometrainer.

Heb je nog vragen of opmerkingen de FitBike Senator iPlus Hometrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *