FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer

De FitBike Ride 6 iPlus kopen? In jouw zoektocht naar de perfecte hometrainer voor thuis heb je je oog laten vallen op de fitness hometrainer van FitBike en dan in het bijzonder de Ride 6 iPlus variant.

Voordat je eventueel van plan bent om zo’n hometrainer te kopen is het verstandig om je goed in te lezen wat je allemaal te wachten staat bij dit fitness apparaat.

Op deze pagina gaan we dan ook uitgebreid deze hometrainer onder de loep nemen. We delen met je de eigenschappen van de hometrainer en wat de voor- en nadelen zijn.

Dit alles en nog veel meer kun je terug lezen op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

fitbike ride 6 iplus hometrainer

Dé Nr. 1 Hometrainer van FitBike Nederland!

Over de FitBike Ride 6 iPlus in het kort

Zoals gewoonlijk gaan we eerst beginnen bij het begin en gaan we in het kort bespreken wat jou te wachten staat met de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer.

De FitBike Ride 6 is tot op de dag van vandaag een zeer populaire hometrainer in Nederland. Over het algemeen zijn de gebruikers van deze hometrainer zeer te spreken. Dat wekte uiteraard onze interesse om extra aandachtig de hometrainer te bekijken.

De FitBike Ride is een hometrainer welke zeer geschikt is voor thuissporters die op zoek zijn naar een hometrainer om meerdere keren, of zelfs iedere dag, te gebruiken.

De hometrainer is voorzien van veelzijdige trainingsprogramma’s en uitgerust met handige extra functies zoals een hartslagmeter en Bluetooth.

Verder is de hometrainer vrij stabiel en ook zeer zwaar belastbaar. Hoewel het om een stevig apparaat gaat is de hometrainer zelf toch aan de lichte kant. Dit is zeker een groot voordeel bij het verplaatsen binnenshuis.

Tevens is de hometrainer voorzien van handige transportwieltjes waardoor deze gemakkelijk te verplaatsen is.

De hometrainer beschikt over een magnetisch weestandsysteem waardoor de hometrainer tijdens het gebruik vrijwel geruisloos is. Ook dit is natuurlijk erg voordelig voor de fanatieke thuissporter.

Wat ook zeer mooi is aan deze hometrainer is dat de computer van de hometrainer makkelijk in gebruik is met veel functies en dat de hometrainer zelf ergonomisch is ontworpen.

Echt grote nadelen hebben we niet ervaren met de hometrainer maar natuurlijk zijn er wel een paar. Verderop op deze pagina gaan we die nader toelichten.

De belangrijkste eigenschappen van de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer

We weten nu globaal wat kunnen verwachten van de FitBike Ride 6 en we haan nu de belangrijke eigenschappen nader toelichten zodat je een zo compleet mogelijk beeld hebt.

Hieronder gaan we de belangrijkste eigenschappen nader toelichten.

1. Een robuuste en stabiele hometrainer

Eén van de belangrijkste dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een hometrainer is hoe stabiel en stevig de hometrainer op zijn pootjes staat.

Niets is namelijk zo vervelend als een hometrainer die continue staat te wiebelen. Bij de FitBike Ride 6 is dit gelukkig niet het geval.

De hometrainer staat namelijk zeer stevig op zijn plaats waardoor je er zelf ook heel stabiel op kunt zitten.

Het gewicht van de hometrainer ligt zo rond de 38 kg waardoor je hem niet zomaar kan omverduwen.

Tevens zijn de gebruikte materialen van de hometrainer zeer sterk en duurzaam van aard. De hometrainer zelf gaat daardoor lang mee ne de kans dat die opeens kapot gaat is zeer klein.

2. De Bluetooth mogelijkheden

Vandaag de dag werken al onze elektronische toestellen met elkaar samen. Deze zogeheten smart toestellen zijn namelijk ontwikkeld om ons leven gemakkelijker te maken.

Het kan dan ook zeer nuttig zijn om onze sport prestaties bij te houden en om deze reden is de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer voorzien van een geïntegreerde Bluetooth functie.

Met deze Bluetooth functie kun je de hometrainer koppelen met je smartphone of tablet. Een nog mooiere bijkomstigheid is dat je met de FitBike Ride 6 ook gebruik kunt maken van een app.

Deze app heet de iConsole+ app. Met deze app kun je overal ter wereld fietsen alsof je thuis op je eigen apparaat zou zitten.

Wat ook een leuke feature van deze hometrainer is, is dat je die kan laten samenwerken met Google Streetview.

Op die manier kan je verschillende trips maken, naar allerlei verschillende locaties over de hele wereld.

3. Zeer uitgebreide trainingsmogelijkheden

We kunnen ons voorstellen dat het voor bijvoorbeeld een fanatieke sporter belangrijk is om veel variatie in hun schema’s te kunnen brengen. Om deze reden heeft de FitBike Ride 6 iPlus dan ook veel verschillende trainingsmogelijkheden ingebouwd.

De hometrainer is standard voorzien van maar liefst 16 verschillende ingebouwde trainingsfuncties.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een programma dat rekening houdt met je hartslag, of voor een programma met een variatie aan weerstandsniveaus.

4. Het Display van de hometrainer

De FitBike Ride 6 iPlus beschikt over een zeer duidelijk en mooi display. Op dit display kun je gemakkelijk alle informatie die je wilt weten tijdens je training aflezen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw tijd, verbrandde calorieën, hartslag etc. eenvoudig aflezen.

Het bedieningspaneel is uitgerust met een draaiknop. Dit is uniek onder hometrainers en zie je dan ook bij maar weinig anderen.

Met deze draaiknop kun je namelijk snel en eenvoudig je training instellen. Bij sommige fitness hometrainers ben je soms eindeloos bezig voordat je eindelijk het juiste trainingsprogramma te pakken hebt,

Bij de FitBike Ride 6 iPlus is dat dus gelukkig wel anders.

5. Levenslange garantie!

Aan het begin van deze pagina hebben we al vermeld dat de FitBike Ride 6 iPlus gemaakt is van robuust materialen en dan ook een stabiele en stevige hometrainer is.

Het gebruikte materiaal is uitermate sterk en duurzaam. De maximale belastbaarheid van de hometrainer ligt dan ook zo rond de 150 kg! Dit is uitzonderlijk hoog. Indien je opzoek bent naar een hometrainer voor zware mensen dan ben je hier aan het juiste adres.

FitBike heeft trouwens ook zeer veel vertrouwen in de toegepaste materialen. Je krijgt namelijk een levenslange garantie op het frame.

We gaan er vanuit dat je deze garantie nooit nodig zal hebben maar toch geeft dit een enigszins veilig gevoel. Als er namelijk iets niet naar wens is dan kun je gewoon terug vallen op de garantie.

Op de overige onderdelen geldt trouwens een garantie van 2 jaar. Dat is ook een behoorlijke tijd.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Wat zijn de voor- en nadelen van de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer?

Elke hometrainer heeft uiteraard zijn sterke maar ook minder sterke punten. Dit is altijd zeer interessant om te weten wanneer je van plan bent om een trainer te kopen.

Omdat er veel verschil zit tussen alle toestellen, is het goed om hier van op de hoogte te zijn. Bovendien kom je zo niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

Zo heeft de FitBike Ride 6 iPlus hometrainer ook zo zijn voor- en nadelen.

Onderstaand geven we jou de belangrijkste voor- en nadelen zodat je een zo realistisch mogelijk beeld krijgt van de hometrainer.

De voordelen van de Hometrainer

  • Zeer veel tevreden gebruikers

  • Een lange levensduur en levenslange garantie op het frame

  • De hometrainer beschikt over veel trainingsmogelijkheden

  • Hij is nagenoeg fluisterstil

  • Een super stevige en stabiele hometrainer maar toch enorm licht

  • Een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding

De nadelen van de Hometrainer

  • De hometrainer werkt op netstroom

  • De montage duurt wat langer

  • Niet geschikt voor professioneel gebruik

Is dit dé perfecte hometrainer voor jou?

Wanneer je thuis beschikt over een hometrainer is dat altijd mooi meegenomen. Je kunt dan namelijk thuis sporten wanneer je maar wilt en je hoeft niet naar een drukke sportschool te gaan.

Ook hoef je bijvoorbeeld niet buiten in de kou te sporten. Het vieze en natte weer houdt jou dan niet tegen om een goede workout neer te zetten.

Maar zelfs op een mooie zomeravond kan het wel eens fijn zijn om lekker binnen te fietsen maar dan met de ramen wijd open.

Het kopen van een hometrainer kan een aanzienlijke verbetering hebben op je leven. Alleen is het de vraag welke type hometrainer het beste bij jou past.

Vandaag de dag zijn er namelijk een tal van verschillende soorten hometrainer beschikbaar op de markt.

Dit grote aanbod heeft ook te maken met de grote vraag aan fitness toestellen vanwege de populariteit. Steeds meer mensen lijken namelijk het nut van zo’n hometrainer in te zien.

Dit is allemaal heel leuk en aardig alleen wordt jou keuze hierin wellicht alleen maar moeilijker.

Maar wees gerust want de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer is een zeer goede hometrainer om in huis te halen.

Alleen moet je voor jezelf nog zeker weten of deze hometrainer wel bij jou past of juist niet.

Voor wie is de FitBike Ride 6 iPlus geschikt?!

Door de jaren heen hebben we een tal van verschillende soorten hometrainers voorbij zien komen en we kunnen dan ook zeggen dat we een redelijk goed beeld hebben gekregen van deze fitnes hometrainers.

We weten wat men doorgaans zoekt in een hometrainer en welke eigenschappen nou écht belangrijk zijn om op te letten.

Indien je van plan bent om een hometrainer te kopen voor thuisgebruik dam is onder andere het geluidniveau, de trainingsmogelijkheden en het bedieningsgemak van groot belang.

Daarnaast wil je natuurlijk een duurzame, stevige en betrouwbare hometrainer kopen.

Op basis van onze ervaringen met fitness hometrainers vertellen we jou voor wie de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer geschikt is.

De FitBike Ride 6 is een perfecte fitness hometrainer voor iedereen die opzoek is naar een hometrainer die je thuis gemakkelijk kunt verplaatsen. Door het lichtere gewicht en de transportwieltjes is dit namelijk goed mogelijk.

Verder is de hometrainer geschikt voor iedereen die niet al teveel wilt uitgeven aan een hometrainer. Hoewel de hometrainer niet dé allergoedkoopste is, behoort het zeker tot de lagere prijsklasse.

De hometrainer is van goede bouwkwaliteit waardoor het toestel stevig blijft staan tijdens het trainen. Qua fietsbeleving komt het eigenlijk aardig overeen met een professionele hometrainer, zoals je die misschien kent uit de sportschool.

Het maximaal belastbare gewicht van de hometrainer is 150 kg, waardoor de meesten veilig en comfortbal kunnen trainen.

Een puntje van aandacht is dat de hometrainer op netstroom werk. Dit kan in sommige gevallen een uitdaging zijn. Houd daar dus rekening mee!

Conclusie: Is de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer geschikt voor jou?

we hebben nu een berg aan informatie behandelt omtrent de FitBike Ride 6. We hopen dat je nu een zo compleet mogelijk beeld hebt gekregen van deze hometrainer.

Op basis van de bovenstaande informatie kun je nu hopelijk een goede afweging maken. Wij zijn in ieder geval razend enthousiast om deze hometrainer en kijkend naar de verschillende ervaringen zijn gebruikers van deze hometrainer dat ook.

Het is een hele betrouwbare, fijne en ook vrij luxe hometrainer. Dat allemaal voor een erg mooie prijs.

Alternatieven voor de FitBike Ride 6 Hometrainer

Het kan natuurlijk zo zijn dat de FitBike Ride 6 iPlus niet geheel de hometrainer is waar je naar opzoek bent of dat de hometrainer niet past bij jou fitnessdoelen.

Om deze reden hebben we onderstaand een aantal passen alternatieven voor je uitgezocht zodat je alsnog verder kan gaan in je zoektocht naar de perfect hometrainer voor jou!

best geteste Hometrainers van het merk FitBike!

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste hometrainers van het merk FitBike. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende reviews van FitBike hometrainers vinden.

Hierbij letten we dan op kwaliteit, prijs, duurzaamheid, gebruiksgemak, ervaringen en werking.

Ben je opzoek naar nog meer hometrainers van het merk FitBike? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je een FitBike Ride 6 iPlus kopen bij Coolblue?

Nee helaas niet. FitBike kun je wel kopen bij Bol.com en bij Betersport.nl

Zijn er ook aanbiedingen rondom de FitBike Ride 6 iPlus?

Zo nu en dan zijn er hoge kortingen op de FitBike Ride hometrainers. Op deze pagina vind je de best geprijsde hometrainers!

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Wat is de beste hometrainer voor thuis?

De beste hometrainer voor thuis is de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer! Op deze pagina kun je alle informatie vinden.

Hoe vaak per week moet je gebruik maken van een hometrainer?

Hierin ben je geheel vrij om dit zelf te bepalen maar we raden je aan om 2 tot 4 keer per week te trainen op de hometrainer.

Heb je nog vragen of opmerkingen de FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *