FitBike Ride 5 Hometrainer

FitBike Ride 5 Hometrainer kopen? Wanneer je opzoek bent naar de perfecte hometrainer voor thuis dan zal het je vast wel zijn opgevallen dat er een enorm groot aanbod is.

Bij de fitness hometrainers heb je vandaag de dag een tal van verschillende merken, modellen en zelfs binnen eenzelfde model, bestaan nog verschillende types.

Zo kun je ook de FitBike Ride 5 Hometrainer kopen. Zo heb je niet alleen een ‘standaard’ variant maar je kunt ook een iPlus en HRC versie kopen.

Op deze pagina gaan we dan ook uitgebreid kijken naar de FitBike Hometrainer, wat de eigenschappen zijn en de voordelen van dit fitness apparaat.

Laten we direct beginnen!

FItBike RIde 5 Hometrainer

Dé Nr. 1 Hometrainer van FitBike!

Over de FitBike Ride 5 in het kort!

Zoals gewoonlijk gaan we eerst beginnen bij het begin en gaan we in het kort kijken naar de FitBike Ride 5 Hometrainer.

De FitBike Ride 5 is een immens populaire hometrainer. Sterker nog, van alle hometrainers op de Nederlandse markt is er het meeste vraag naar de Ride 5.

Maar waar komt deze populariteit eigenlijk vandaan?

Om te beginnen heeft dit met name te maken met de aankoop prijs van de hometrainer. Wanneer je deze hometrainer nieuw wilt kopen, dan kost dit je al gauw minder dan 500 euro!

We snappen dat niet iedereen dit budget heeft om te spenderen voor een fitness apparaat maar kijkend naar de gemiddelde fitness hometrainer is dit relatief goedkoop.

Uiteraard zijn er ook goedkopere hometrainers maar het probleem is dat deze hometrainer lang niet altijd even goed zijn.

Vaak zijn dit soort hometrainers minder comfortabel en bieden ze minder trainingsopties.

De FitBike Ride 5 biedt daarentegen wat meer comfort. Je hebt namelijk een vrij groot zadel tot je beschikbaar welke volledig verstelbaar is.

Ook qua trainingsmogelijkheden zit je met de FitBike Ride 5 meer dan goed! De hometrainer beschikt namelijk over 19 verschillende trainingsprogramma’s wat voor de meeste mensen meer dan genoeg is.

Bovendien is de hometrainer geruisloos en zeer stabiel.

Kortom, alles wat je nodig hebt! Verderop op deze pagina gaan we uitgebreid de diepte in met betrekking tot de specificaties en de voordelen van de hometrainer.

Wat zijn de eigenschappen van de FitBike Ride 5 Hometrainer?

We weten nu in het kort wat we kunnen verwachten van deze hometrainer en onderstaand gaan we de belangrijkste eigenschappen en specificaties nader toelichten:

1. Stevig en Duurzaam

Wat niet al te onbelangrijk is, is de verwachte levensduur van een fitness apparaat. Uiteraard kan niemand precies zeggen of voorspellen hoe lang de FitBike Ride 5 zal meegaan.

Maar we kunnen alsnog op basis van de kwaliteit van de materialen toch een goede inschatting maken van de levensduur van het fitness apparaat.

De FitBike Ride 5 is gemaakt van robuuste onderdelen en de hometrainer heeft een grote kans om vele jaren mee te gaan. Bovendien staat de hometrainer daardoor ook nog eens stevig op de grond.

Het maximale belastbare gewicht van de FitBike Ride 5 ligt zo ronde de 150 kg. Des te hoger het maximaal belastbare gewicht is, hoe steviger de hometrainer is.

2. Gebruiksvriendelijkheid en Comfort

De hometrainer beschikt over een vliegwiel van maar liefst 10 kilogram. Daardoor ben je er zeker van dat je een vlotte trapbeweging zal maken tijdens het trainen op de hometrainer.

Bovendien kun je daardoor zelf bepalen hoe intensief je ermee aan de slag gaat.

Daarnaast heeft het merk FitBike er ook alles aan gedaan om de Ride 5 Hometrainer zo stil mogelijk te maken.

De hometrainer is voorzien van een speciale riem wat ervoor zorgt dat het gebruiken van dit fitness apparaat vrijwel geruisloos is. Dat is ideaal voor mensen die in dezelfde kamer willen sporten als waar iemand anders van het huishouden bezig is.

Ook beschikt de FitBike Ride 5 over een vrij lage instap. Die maakt het voor iedereen mogelijk om op een comfortabele manier op het zadel te komen.

Het zadel zelf is gemaakt van elastische gel. Aan de ene kant geeft dan voldoende steun en aan de andere kant is gel een zacht materiaal dat voor een comfortabele zithouding zorgt.

We kunnen dan ook wel stellen dat deze hometrainer voor ouderen en senioren een perfecte match is!

3. Zeer veel trainingsmogelijkheden

Wat er mogelijk is met een bepaalde hometrainer hangt veelal af van de programma’s waarover het toestel beschikt.

Zoals we aan het begin van deze pagina hebben opgenoemd is dat deze hometrainer zowel in een standard, als een iPlus of HRC uitvoering is.

Voor nu gaan we ons enkel focussen op de standaard uitvoering.

De FitBike Ride 5 Hometrainer beschikt maar liefst over 18 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Bovendien heb je dan ook de mogelijkheid om zelf een programma in te stellen.

4 van de 18 programma’s zijn programma’s waarbij je hartslag bepalend is voor de intensiteit van de training.

Wordt je hartslag te hoog, dan zal de hometrainer de weerstand automatisch verlagen.

Omgekeerd geldt hetzelfde: is je hartslag aan de lage kant, dan kan de weerstand gerust een beetje worden verhoogd.

Op deze manier ben je er altijd van verzekerd dat je op de juiste manier wordt getraind en uitgedaagd.

De veelzijdigheid aan mogelijke keuzes zorgen ervoor dat je steeds gemotiveerd blijft om verder te oefenen.

Voor wie is de FitBike Ride 5 Hometrainer geschikt?

We weten nu wat we kunnen verwachten van de FitBike Ride 5 Hometrainer maar dan is de vraag: “Voor wie is deze hometrainer nou geschikt?”.

Zoals we eerder hebben vermeld beschikt deze hometrainer over een zeer lage instap, in principe is deze hometrainer dus geschikt voor iedereen.

Zowel voor sportieve fietsen, die door het slechte weer binnen gaan trainen, als voor mensen die moeten revalideren.

De trapbeweging van een hometrainer is zeer goed om te spieren los te maken en om de gewrichten soepel te houden.

Ook de stevigheid van de fitness hometrainer speelt een zeer belangrijke rol. Iemand die wat extra ondersteuning nodig heeft, heeft baat bij dit toestel. Des te steviger een hometrainer is, hoe kleiner de kans is dat deze gemakkelijk omver te duwen is.

De hometrainer is voorzien van 18 verschillende trainingsprogramma’s wat ervoor zorgt dat voor iedereen wel wat wils is.

Beginnende fietsers kunnen deze hometrainer inzetten om af te tasten wat ze het liefst doen.

Sportievere fietsers kunnen aan de andere kant dan weer hun prestaties verbeteren door zeer gericht te trainen.

De hometrainer is voorzien van 16 verschillende weerstandniveaus waardoor je vrij goed kan kiezen hoeveel moeite je zal moeten doen bij het trappen.

Daardoor kan je ook je vooruitgang vrij goed inschatten. Wanneer je algemene conditie verbetert, dan zal je langer op een hoger weerstandsniveau kunnen rijden.

Voor professionele wielrenners kan een hometrainer die beschikt over meer meetinstrumenten waarschijnlijk handiger zijn.

De iPlus Hometrainer biedt nog meer mogelijkheden maar daar komen we later op terug.

Indien je opzoek bent naar een professionele hometrainer dan moet je je afvragen of er niet een andere hometrainer is die beter bij je past.

Zitten er ook minpunten verbonden aan de hometrainer?

We weten nu waar we mee te maken hebben met de FitBike Ride 5 Hometrainer. Ook weten we voor wie deze hometrainer het meest geschikt is.

Wat in veel gevallen ook kan helpen is dat we weten wat de minder sterke punten zijn of voor wie deze hometrainer niet geschikt is. Op deze wijze heb je een zo compleet mogelijk beeld en kun je een weloverwogen keuze maken of deze hometrainer bij jou past.

Onderstaand bespreken we een aantal minder goede/sterke punten van deze hometrainer:

1. Het is niet de meest luxe hometrainer

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de FitBike Ride 5 hometrainer een niet al te luxe hometrainer is. Maar wat houdt dat nou precies is?

Nou zo is deze hometrainer bijvoorbeeld niet voorzien van een ingebouwde ventilator of speaker.

Ok beschikt de hometrainer niet over een Bluetooth functie. Gelukkig kun je er wel een draadloze hartslagmeter mee koppelen.

2. De Hometrainer is niet inklapbaar

Als je opzoek bent naar een inklapbare hometrainer dan is de FitBike Ride 5 niet de juiste keuze voor jou. Deze hometrainer is namelijk géén inklapbare hometrainer.

Mocht je bijvoorbeeld beperkte ruimte hebben dan moet je bij jezelf afvragen of deze hometrainer geschikt is voor jou.

3. Geen virtuele trainingsmogelijkheden doormiddel van Apps

Het laatste puntje van aandacht is dat je met deze hometrainer niet kunt trainen met applicaties.

Nu kan het zo zijn dat dat voor jou niet zo’n groot probleem is maar met apps heb je toch een hoop meer trainingsmogelijkheden tot je beschikking.

Denk bijvoorbeeld aan virtuele routes fietsen vanaf je tablet.

Gelukkig is er dan een andere variant op de FitBike Ride 5 Hometrainer uitgebracht waarop dit wél kan, namelijk de FitBike Ride 5 iPlus.

Best Reviewed Award door Kieskeurig!

De website Kieskeurig.nl ben je vast wel bekend mee. De website is onderhand een zeer grote website waar gebruikers hun ervaringen met bepaalde producten delen.

Op deze manier kun jij als consument de beste keuze maken wanneer je een product wilt kopen.

De FitBike Ride 5 Hometrainer is uitermate populair en er zijn dan ook een tal van verschillende ervaringen gedeeld.

De meest ervaringen zijn ronduit positief, wat trouwens helemaal geen verrassing is voor ons.

Maar wat pas écht indrukwekkend is, is dat de FitBike Ride 5 de ‘Best Reviewed Award’ gewonnen heeft.

Daarmee is de hometrainer officieel uitgeroepen tot meest geliefde hometrainer van Nederland!

Het meest indrukwekkende is nog wel dat deze hometrainer niet één keer deze award heeft gewonnen, maar tot op de dag van vandaag al 16 keer!

Het gaat hier dus niet alleen om een enorm populaire hometrainer, maar ook om een zeer geliefd fitnessapparaat.

De FitBike Ride 5 Hometrainer / iPlus / HRC

Zoals we al een paar keer op deze pagina hebben opgenoemd is dat er niet alleen een ‘standaard’ variant is van de FitBike Ride 5 maar dat er ook nog 2 andere varianten zijn.

We hebben al uitgebreid stilgestaan bij de standaard uitvoering maar we gaan nu ook de andere 2 varianten nader toelichten zodat je precies weet wat voor extra’s je krijgt.

Beide varianten beschikken namelijk over wat extra mogelijkheden.

1. FitBike Ride 5 Hometrainer iPlus

We gaan beginnen door te kijken naar de FitBike Ride 5 iPlus Hometrainer. In tegenstelling tot de standaard uitvoering kun je met het iPlus model wél gebruik maken van interactieve apps.

Via Bluetooth kun je de hometrainer verbinden met je smartphone of tablet. Zodra je daarop de bijbehorende app hebt geïnstalleerd kan die de taken van het display overnemen.

Je tablet of smartphone kan ook grafische voorstellingen maken van je prestaties, wat zeker nuttig is als je doelgericht probeert te trainen.

Er zijn verschillende applicaties die je met de hometrainer kunt gebruiken. Op die manier kan je bijvoorbeeld ook verschillende parcours simuleren.

Wanneer je bijvoorbeeld van een helling naar beneden komt, dan zal de FitBike Ride 5 iPlus Hometrainer automatisch de weerstand verlagen.

Dit werkt omgekeerd ook! Wanneer je een helling oprijdt, dan wordt de weerstand ook automatisch verhoogd.

Heb je interesse in dit model? Onderstaand vind je de website waar je het meest voordeligst deze hometrainer kunt kopen:

2. FitBike Ride 5 HCR

Tot slot hebben we dan ook nog de FitBike Ride 5 HCR Hometrainer. Deze hometrainer beschikt dan weer over hele andere functies.

Met de HRC variant heb je de mogelijkheid om 5 verschillende gebruikersprofielen in te stellen.

In zo’n profiel kan je allerlei persoonsgegevens opslaan zoals bijvoorbeeld jouw lengte en gewicht.

Dit kan vooral erg nuttig zijn bij het gebruik van een hartslagprogramma. Door middel van je persoonlijk gegevens, is het apparaat namelijk nog beter in staat om in te schatten hoeveel hij de weerstand moet wijzigen.

Lichtere mensen hebben namelijk meestal een lagere hartslag dan zwaarlijvige mensen.

Bovendien wordt er bij deze HCR versie ook automatisch een borstband meegeleverd om je hartslag te meten, zo hoef je jouw handen niet de hele tijd aan het stuur te houden.

Heb je interesse in dit model? Onderstaand vind je de website waar je het meest voordeligst deze hometrainer kunt kopen:

Wat zijn de ervaringen van de FitBike Ride 5 gebruikers?

We snappen dat de mening van één persoon niet echt zo gek veel voorstelt.

De FitBike Ride 5 Hometrainer is al wat langer op de markt en het is dan ook heel erg gemakkelijk om te kijken naar wat anderen van dit fitness apparaat vindt.

De meeste mensen die deze hometrainer hebben gekocht en gebruikt, zijn razend enthousiast! Het monteren van de hometrainer blijkt bij iedereen zeer vlot te gaan. Dit duurt doorgaans een half uurtje.

Wat veel mensen opviel is dat de FitBike Ride 5 zeer stevig en kwalitatief aanvoelde.

Men was tevens razend enthousiast om de stilte van dit fitnesstoestel. Dit grote pluspunt zien we dan ook enorm vaak terug komen op de verkoopwebsites.

Wat ons opviel is dat veel gebruikers het meest enthousiast waren over de FitBike Ride 5 iPlus Hometrainer.

De apps die je kan gebruiken vormen een leuke aanvulling op de 18 programma’s van de hometrainer zelf.

Welk model je het beste kan kopen, hangt natuurlijk volledig af van je eigen voorkeuren. Iedereen vindt iets anders net wat belangrijker.

Ben je opzoek naar ervaringen en reviews van de FitBike Ride 5 Hometrainer? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Conclusie: Moet je de FitBike Ride 5 Hometrainer kopen of niet?!

We zijn alweer aan het eind gekomen van deze pagina over de FitBike Ride 5. We hebben nu een berg aan informatie behandelt omtrent de hometrainer en we hebben nu een redelijk beeld wat ons te wachten staat bij de koop van deze hometrainer.

Wanneer je opzoek bent naar een hometrainer met wat meer functionaliteiten dan is de FitBike Ride 5 iPlus een zeer goede keuze voor je.

Toch is de gewone FitBike Ride 5 op zich ook een erg goed toestel, zeker voor de lage prijs waartegen hij wordt verkocht.

Ben je op zoek naar een goede hometrainer om binnen op te kunnen oefenen? Wil je misschien afvallen en gaan beginnen met sporten.

In beide gevallen raden we je van harte een FitBike Ride 5 model aan.

Heb je interesse in deze hometrainer? Onderstaand vind je de website waar je het meest voordeligst deze hometrainer kunt kopen:

best geteste Hometrainers van het merk FitBike!

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste hometrainers van het merk FitBike. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende reviews van FitBike hometrainers vinden.

Hierbij letten we dan op kwaliteit, prijs, duurzaamheid, gebruiksgemak, ervaringen en werking.

Ben je opzoek naar nog meer hometrainers van het merk FitBike? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over de FitBike Ride 5 Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over FitBike Ride 5 Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je een FitBike Ride 5 kopen bij Coolblue?

Nee helaas niet. FitBike kun je wel kopen bij Bol.com en bij Betersport.nl

Zijn er ook aanbiedingen rondom de FitBike Ride 5?

Zo nu en dan zijn er hoge kortingen op de FitBike Ride hometrainers. Op deze pagina vind je de best geprijsde hometrainers!

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Wat is de beste hometrainer voor thuis?

De beste hometrainer voor thuis is de FitBike Ride 5 Hometrainer! Op deze pagina kun je alle informatie vinden.

Hoe vaak per week moet je gebruik maken van een hometrainer?

Hierin ben je geheel vrij om dit zelf te bepalen maar we raden je aan om 2 tot 4 keer per week te trainen op de hometrainer.

Heb je nog vragen of opmerkingen de FitBike Ride 5 Hometrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *