FitBike Ride 3 Hometrainer

De FitBike Ride 3 Hometrainer kopen? In jouw zoektocht naar een goede en voordelige hometrainer voor thuis gebruik ben je vast en zeker de fitness hometrainer van FitBike tegengekomen.

Eén van deze budget hometrainers is de FitBike Ride 3 Hometrainer. Dit fitness apparaat is zeer goedkoop maar dat betekent niet dat je er niets van mag verwachten.

Is deze fitness hometrainer wel een degelijk toestel voor thuisgebruik? Kun je een beetje comfortabel trainen op deze hometrainer en wat zijn de belangrijkste dingen om te weten over de FitBike Ride 3?

Wil je meer weten over deze hometrainer en erachter komen of de FitBike Ride 3 een perfecte match voor jou is? Dit alles en nog veel meer kun je terugvinden op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

fitbike ride 3 hometrainer

Dé Nr. 1 FitBike Hometrainer van Nederland!

Over de FitBike Ride 3 in het kort

Zoals gewoonlijk gaan we eerst beginnen bij het begin en gaan we in het kort kijken naar de FitBike Ride 3. Deze fitness hometrainer is een hometrainer met bijzondere eigenschappen en met een goede prijs/kwaliteitverhouding.

De FitBike Ride 3 is zo ontwerpen dat de hometrainer zeer gebruiksvriendelijk is en is voorzien van voldoende sport mogelijkheden.

Zo heeft de hometrainer bijvoorbeeld 12 verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s tot zijn beschikking.

De trainingsprogramma’s lopen zeer uiteen en ze zijn bestemd voor diverse trainingsdoeleinden. Zo heb je bijvoorbeeld een hartslagprogramma maar ook interval trainingen.

Om ervoor te zorgen dat je het maximale uit je trainingen kan halen heeft deze hometrainer ook nog eens 16 verschillende weerstandsniveaus.

Op deze wijze kun je binnen één training het rijden op een vlakke weg, evenals het rijden tegen een steile helling op simuleren.

Wanneer je buiten gaat fietsen, is het vaak lastig om een parcours uit te stippelen, waarin al deze diverse trainingsvormen aanwezig zijn.

De FitBike Ride 3 is ontwikkeld om je te helpen met het behalen van jouw beste sportprestaties en om deze reden is het van groot belang om alles nauwkeurig en accuraat te kunnen meten.

Op het display van deze hometrainer kun je aflezen hoe snel je fiets, welke afstand je hebt afgelegd en hoe hoog je hartslag is. Met deze diverse trainingsgegevens kun je optimaal trainen.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

De belangrijkste eigenschappen van de FitBike Ride 3

Voordat je eventueel overgaat tot het kopen van deze hometrainer is het uiteraard belangrijk om te weten wat je kan verwachten van deze hometrainer.

Bij de aanschaf van een hometrainer zijn er dan ook altijd een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

Onderstaand gaan we de belangrijkste eigenschappen van de hometrainer nader toelichten:

1. De lage instap van de hometrainer

De FitBike Ride 3 Hometrainer staat vooral bekend om de zeer lage instap. Dit houdt in dat je je been niet ver hoeft op te tillen om op de hometrainer te kunnen stappen.

Deze lage instap kan ervoor zorgen dat voor revalidatie trainen of dat dit de perfecte hometrainer is voor ouderen en senioren.

Maar over het algemeen is dit voor iedereen fijn omdat je gemakkelijker op en af kunt stappen en zodoende meteen kunt beginnen met je training.

2. Het gewicht van het vliegwiel

Het gewicht van het vliegwiel van een hometrainer zegt vaak al heel veel over de kwaliteit en de stabiliteit van een hometrainer.

Des te zwaarder een vliegwiel is, hoe prettiger het aanvoelt om te trainen op de hometrainer.

Dat wil overigens niet meteen zeggen dat een zwaar vliegwiel een garantie is voor succes. Wanneer je de keuze maakt uit een budget hometrainer met een licht gewicht vliegwiel dan weet je vaak al voldoende.

Een té licht vliegwiel gaat namelijk ten koste van de kwaliteit van jouw training. De FitBike Ride 3 Hometrainer beschikt over een vliegwiel met een gewicht van 7 kg, wat best netjes is.

Dit gewicht van het vliegwiel merk je dan ook meteen wanneer je op de hometrainer stapt en begint met fietsen. Je kunt goede stabiliteit verwachten en een prettige fietservaring tijdens het trappen.

3. De trainingsmogelijkheden van de hometrainer

We komen nu misschien wel op het meest belangrijke onderdeel van een hometrainer namelijk: “Hoe verloopt het trainen op de hometrainer?”

De specificaties van een hometrainer kunnen dan nog wel zo goed zijn maar wanneer het trainen niet verloopt zoals gewenst, door bijvoorbeeld gebrek aan comfort of gebrek aan mogelijkheden, dan kom je alsnog bedrogen uit.

Op het gebied van trainingsmogelijkheden en comfort zit het meer dan goed met de FitBike Ride 3 Hometrainer.

Bij de hometrainer heb je namelijk keuze uit 12 verschillende trainingsprogramma’s. Bij deze programma’s zitten een aantal speciale programma’s zoals een dieet-, sport- en hartslagprogramma.

Verder beschikt de hometrainer uit 16 verschillende weerstanden, waardoor je in totaal ruim 200 trainingsvarianten tot je beschikking hebt.

Je zult dan ook niet snel uitgekeken raken op je trainingen en je kunt jezelf ook voldoende blijven uitdagen.

4. Het meten van je hartslag

Je zou het misschien wel niet verwachten bij een budget hometrainer maar de FitBike Ride 3 Hometrainer is zelfs voorzien van een interne hartslagmeter.

Wil je zeer accuraat en geheel op jouw eigen niveau kunnen trainen? Dan maakt het hartslag programma dit voor jou mogelijk!

Aan de hand van jouw hartslag wordt de weerstand automatisch aangepast. Dit kan zeer voordelig zijn wanneer je op een hogere hartslag vet wilt verbranden, afvallen en op een effectieve manier conditie wilt opbouwen.

5. De trainingscomputer

We hebben nu al flink wat informatie behandelt omtrent wat je allemaal kunt verwachten van de hometrainer en over welke trainingsmogelijkheden deze hometrainer beschikt.

Met de handige trainingscomputer kun je gemakkelijk en snel de weerstanden en programma’s instellen. Op het scherm kun je onder andere je afstand, tijd en calorieverbruik bijhouden.

Naast deze gegevens vind je nog veel meer relevante informatie, zodat je jouw prestaties goed in de gaten kunt houden.

Het nauwkeurig bijhouden van je prestaties is cruciaal als je conditie op wilt bouwen of af wilt vallen. De uitgebreide trainingscomputer komt dan ook goed van pas.

6. De montage van de hometrainer

Sommige mensen kunnen misschien wel schrikken wanneer ze de term ‘montage’ voorbij zien komen in combinatie met een hometrainer.

Over de montage van de FitBike Ride 3 hometrainer hoef je je geen enkele zorgen te maken.

De fitness hometrainer is op het moment dat het toestel bij jou thuis wordt afgeleverd namelijk al voor 80% voorgemonteerd.

Het resterende gedeelte kun jij zelf eenvoudig met behulp van een duidelijke Nederlandse handleiding voltooien.

Zo moeten bijvoorbeeld het zadel en de trappers er nog even opgezet worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van de FitBike Ride 3 Hometrainer?

We hebben nu al een berg aan informatie behandelt omtrent de FitBike Ride 3 Hometrainer en we snappen dat dit allemaal overweldigend kan zijn.

Het kan soms ook helpen om gewoon een kort, bondig en duidelijk overzichtje te hebben van alle voor- en nadelen op een rijtje zodat je in één klap weet waar je aan toe bent met deze hometrainer.

Onderstaand hebben we de voor- en de nadelen van de FitBike Ride 3 Hometrainer op een rijtje gezet:

De voordelen van de Hometrainer

  • Enorm veel trainingscomfort voor deze prijsklasse

  • Kan zich meten met veel duurdere toestellen

  • De hometrainer is zeer stil waardoor jouw huisgenoten geen last van je hebben en jij in rust kunt trainen

  • Deze hometrainer heeft zich bewezen op de markt en er zijn veel tevreden gebruikers

  • Verschillende programma’s, zodat er genoeg variatie mogelijk is

De nadelen van de Hometrainer

  • Het stuur is niet verstelbaar

  • Het is niet mogelijk om deze hometrainer met apps te verbinden

  • De hometrainer is minder geschikt voor dagelijks intensief gebruik

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Hoe is de FitBike Ride 3 ten opzichte van zijn grotere broers?

Het is ook altijd zeer interessant om te gaan kijken hoe de hometrainer zich verhoudt in vergelijking met soortgelijke andere hometrainers.

Wat maakt een hometrainer slechter of juist beter dan een ander model? In dit geval gaan we kijken naar de grotere broers van de FitBike Ride 3, en dat zijn er nogal wat.

Naar onze mening is de FitBike Ride 5 en de FitBike Ride 6 iPlus een stukje beter. Deze hometrainers bieden jou namelijk net dat beetje extra.

Maar uiteraard betaal je hier wel veel meer voor. Op het gebied van prijs-kwaliteit kunnen deze hometrainers dan weer niet tippen aan de FitBike Ride 3.

Verder heeft deze fitness hometrainer nog een paar kleine broertjes, namelijk de FitBike Ride 2 en de FitBike Ride 1. Ook dit zijn prima hometrainer.

Echter zijn dit echte low budget hometrainers en alleen aan te raden als je echt krap bij kas zit.

De FitBike Ride 3 kost namelijk slechts ca. 50 euro meer en voor die 50 euro meer krijg je een heleboel meer waarde.

Past de FitBike Ride 3 Hometrainer bij jou?

Je hebt nu al een aardig beeld bij de FitBike Ride 3 hometrainer maar is dit wel een hometrainer wat passend is bij jou? Uiteraard is deze hometrainer zeker niet geschikt voor iedereen.

Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een hometrainer van sportschool kwaliteit? Dan is deze hometrainer waarschijnlijk niet voor jou.

Of ben je opzoek naar een hometrainer waarbij je kunt trainen met apps? Dan is helaas deze hometrainer ook geen goede match voor jou.

Maar voor wie is deze hometrainer dan wel geschikt? Deze hometrainer is vooral geschikt voor diegene die thuis aan hun gezondheid willen werken, op een matig tot intensief niveau.

De hometrainer biedt jou meer dan genoeg mogelijkheden om jezelf thuis fit te trainen en is dan ook ideaal voor vetverlies en het opbouwen van je conditie.

Het is een budget hometrainer zonder al teveel toeters en bellen, je ziet wat je krijgt.

Over het algemeen zijn wij ronduit positief over deze fitness hometrainer en is het naar onze mening de beste hometrainer uit deze prijsklasse.

Conclusie: Is de FitBike Ride 3 Hometrainer geschikt voor jou?

We hebben nu een zo duidelijk mogelijk beeld voor je gecreëerd zodat je precies weet wat jou te wachten wanneer je van plan bent om deze hometrainer te kopen.

Maar past deze hometrainer nou echt bij jou? Is dit de ideale match voor jou?

Deze hometrainer is qua prijs-kwaliteit één van de beste die je momenteel op de huidige markt kunt vinden. De hometrainer beschikt over 12 programma’s en 16 weerstandniveaus waardoor je voldoende afwisseling kunt stoppen in je trainingen.

Ook voor mensen die minder mobiel zijn is deze FitBike Ride 3 hometrainer zeker een must.

Alternatieven voor de FitBike Ride 3 Hometrainer

Het kan natuurlijk zo zijn dat de FitBike Ride 3 niet geheel de hometrainer is waar je naar opzoek bent of dat de hometrainer niet past bij jou fitnessdoelen.

Om deze reden hebben we onderstaand een aantal passen alternatieven voor je uitgezocht zodat je alsnog verder kan gaan in je zoektocht naar de perfect hometrainer voor jou!

best geteste Hometrainers van het merk FitBike!

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste hometrainers van het merk FitBike. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende reviews van FitBike hometrainers vinden.

Hierbij letten we dan op kwaliteit, prijs, duurzaamheid, gebruiksgemak, ervaringen en werking.

Ben je opzoek naar nog meer hometrainers van het merk FitBike? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over de FitBike Ride 3 Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over FitBike Ride 3 Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je een FitBike Ride 3 kopen bij Coolblue?

Nee helaas niet. FitBike kun je wel kopen bij Bol.com en bij Betersport.nl

Zijn er ook aanbiedingen rondom de FitBike Ride 3?

Zo nu en dan zijn er hoge kortingen op de FitBike Ride hometrainers. Op deze pagina vind je de best geprijsde hometrainers!

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Wat is de beste hometrainer voor thuis?

De beste hometrainer voor thuis is de FitBike Ride 3 Hometrainer! Op deze pagina kun je alle informatie vinden.

Hoe vaak per week moet je gebruik maken van een hometrainer?

Hierin ben je geheel vrij om dit zelf te bepalen maar we raden je aan om 2 tot 4 keer per week te trainen op de hometrainer.

Heb je nog vragen of opmerkingen de FitBike Ride 3 Hometrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *