FitBike Ride 2 Hometrainer

FitBike Ride 2 Hometrainer kopen? In jouw zoektocht naar de beste hometrainer voor thuis ben je vast en zeker het merk FitBike tegengekomen.

FitBike is een zeer bekend Nederlands merk die onder andere uitstekende fitness hometrainers aanbiedt, waaronder de FitBike Ride 2 Hometrainer.

De FitBike Ride 2 is een populaire hometrainer in een wat lager prijssegment en is speciaal ontworpen voor thuisgebruik.

Deze hometrainer is dus perfect voor iedereen die een klein budget heeft of net begint met fietsen op een hometrainer.

Op deze pagina kun je alles vinden omtrent de dit fitness apparaat en kom je erachter of deze hometrainer de perfecte match voor jou is.

Laten we direct beginnen!

FItbike Ride 2 Hometrainer

Dé Nr. 1 Hometrainer van FitBike Nederland!

Over de FitBike Ride 2 Hometrainer in het kort

Zoals gewoonlijk gaan we als eerst beginnen bij het begin en gaan we in het kort kijken naar de FitBike Ride 2 Hometrainer.

De FitBike Ride 2 is een degelijke hometrainer voor iemand die graag regelmatig thuis wilt trainen. De hometrainer is verrassend betaalbaar en is toch stevig gebouwd en uitgerust met vele extra’s.

Het vliegwiel is echter wel ietwat aan de lichte kant waardoor je toch voor een zwaardere uitvoering zou kunnen kiezen, bijvoorbeeld de FitBike Ride 5 Hometrainer.

De belangrijkste eigenschappen van de FitBike Ride 2

Voordat je eventueel overgaat tot het kopen van deze hometrainer is het uiteraard belangrijk om te weten wat je kan verwachten van deze hometrainer.

Bij de aanschaf van een hometrainer zijn er dan ook altijd een aantal zaken waar je zeker rekening mee moet houden.

Onderstaand gaan we de belangrijkste eigenschappen van de hometrainer nader toelichten:

1. Ergonomie en Comfort

Om op een goede manier je lichaam fit krijgen en houden is het uiteraard van groot belang om aan goede houding aan te nemen.

Dit is zowel belangrijk voor jouw botten en pezen als voor de opbouw van je spieren.

Door langdurig een verkeerde houding aan te nemen tijdens het fietsen kan ervoor zorgen dat er rug- of nekpijn ontstaat.

De FitBike Ride 2 is voorzien van een speciaal U-vormig stuur wat ook nog eens verstelbaar is. Dit zorgt ervoor dat je de fiets perfect kan instellen op jouw lichaam.

De hometrainer is geschikt voor mensen met een maximale lengte van ca 1,80m en de hometrainer is belastbaar tot een maximaal gewicht van 125 kg.

Wat het zadel betreft, voelt de hometrainer heel comfortabel aan.

In tegenstelling tot veel fitness apparaten, die erg onwennig aanvoelen, voelt de FitBike Ride 2 erg natuurlijk aan. Het is precies alsof je op een echte fiets zit.

2. Veel verschillende weerstandniveaus

Wanneer je buiten op een echte fiets aan het rondfietsen bent dan kan je natuurlijk in heel wat verschillende situaties terecht komen.

Je krijgt tijdens het fietsen bijvoorbeeld flink wat tegenwind of je komt wat hellingen tegen.

Wanneer je binnen aan het fietsen bent dan heb je uiteraard doorgaans niet te maken met externe invloeden. Om optimaal te kunnen trainen is het dan ook belangrijk om deze externe invloeden te kunnen simuleren.

Wind en hellingen worden door deze hometrainer gesimuleerd aan de hand van weerstand. Door de weerstand van de hometrainer te verhogen moet je zelf harder trappen, net zoals wanneer je bijvoorbeeld een helling op rijdt.

Hoe meer weerstandsniveaus een hometrainer heeft, des te meer afwisseling je in je training kan brengen.

De FitBike Ride 2 Hometrainer beschikt over maar liefst 16 verschillende weerstandsniveaus, waardoor je de moeilijkheidsgraad van je training makkelijk en vaak kan aanpassen.

De voorgeprogrammeerde weerstandsprogramma’s zijn makkelijk in gebruik en geven een extra dimensie aan jouw training.

Met behulp van maar liefst 12 trainingsprogramma’s, die je kan combineren met de weerstandsopties, kan je heel veel oefenen op allerlei verschillende situaties.

Doormiddel van het handige display, met slechts 4 verschillende knoppen, kun je gemakkelijk een keuze maken in welke stand je wenst te trainen.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

3. Stevig frame en kwalitatief goede materialen

De FitBike Ride 2 Hometrainer ziet er niet alleen maar goed uit maar de hometrainer is ook nog eens stevig gebouwd.

Met een eigen gewicht van 25 kg, ligt het gewicht van deze hometrainer zo rond het gemiddelde van soortgelijke hometrainers. Door dit ‘zware’ gewicht heb je minder kans dat de hometrainer wiebelt tijdens het trainen.

De hometrainer is belastbaar tot een maximaal gewicht van 125 kg waardoor de meeste onder ons zonder probleem gebruik kunnen maken van de hometrainer.

4. Het vliegwiel van de hometrainer

vanaf het moment dat je op een hometrainer gaat zitten en begint met trappen dan zet je het vliegwiel in beweging. Des te zwarder het vliegwiel, hoe vloeiender de trapbeweging zal zijn.

Dat komt mede omdat een zwaar vliegwiel meer kracht kost om in beweging te zetten, maar als het eenmaal op gang is, dan blijft het vliegwiel langer doordraaien.

Een lichter vliegwiel daarentegen kan je gemakkelijker in beweging krijgen waardoor de beweging schokkerig kan aanvoelen.

De FitBike Ride 2 Hometrainer heeft een vliegwiel met een gewicht van 5 kg. Dit is niet heel erg veel gezien het feit dat het vliegwiel van een gemiddeld geprijsde hometrainer zo rond de 10 kg weegt.

Wanneer je niet van plan bent om zeer intensief te trainen dan is de FitBike Ride 2 een meer dan prima hometrainer.

Ben je echter van plan om zeer zwaar te trainen dan raden we een hometrainer met een zwaarder vliegwiel aan.

5. Handige transportwieltjes

De FitBike Ride 2 Hometrainer is niet alleen licht gebouwd, het fitness apparaat is tevens voorzien van handige transportwieltjes.

Een zware hometrainer is lastig om te verplaatsen, zelfs al is deze voorzien van transportwieltjes. Het lichte gewicht kan dus in het voordeel werken van de FitBike Ride 2.

De FitBike Ride 2 heeft een gewicht van 25 kg, dus dat maakt hem nog prima om te hanteren.

Omdat een hometrainer toch een behoorlijk groot apparaat is, is het wel zo prettig dat je hem uit de weg kunt zetten.

Je kunt gebruik maken van de transportwieltjes aan de voorkant van de hometrainer zonder al te veel krachtinspanning te moeten verlenen.

Zo kun je de hometrainer dichter tegen een muur zetten of in een hoek. De FitBike Ride 2 Hometrainer kan je helaas niet inklappen.

6. De Tablethouder

Wanneer je niet het budget hebt of wilt uitgeven aan een hometrainer met een scherm, maar deze toch graag wilt hebben op je fitness apparaat, dan moet je zoeken naar andere alternatieven.

Het is dan ook een trend om een tablet voor je neer te leggen met je favoriete entertainment tijdens het sporten op een cardio apparaat.

Een hometrainer is het ideale apparaat om dit te doen. Je fietst namelijk op matig intensieve intensiteit. Hierdoor kun je prima naar bijvoorbeeld een serie kijken tijdens het sporten.

Gelukkig is de FitBike Ride 2 dan ook voorzien van een goede tablet houder, zodat jij kunt genieten van je favoriete films of series tijdens je trainingen.

7. Het aanmaken van gebruikersprofielen

Met de FitBike Ride 2 Hometrainer heb je de mogelijkheid op 4 verschillende gebruikersprofielen te maken.

Met zo’n profiel worden de gegevens van de desbetreffende gebruiker opgeslagen en kun je dus geheel trainen naar eigen behoefte.

Wat ook nog mooi is, is dat je je trainingsdoel zelf kunt bepalen en kunt instellen. Dit zorgt altijd voor een extra trainingsbeleving, waardoor de training een stuk vermakelijker en daarnaast ook effectiever wordt.

8. Het display van de FitBike Ride 2

Tot slot gaan we nog even stilstaan bij het display van de hometrainer. Het display van de FitBike Ride 2 Hometrainer is uitgebreid en redelijk overzichtelijk.

Op het display kun je al jouw trainingsgegevens terugvinden en de hometrainer instellen. De display laat onder andere de afgelegde afstand, tijd, snelheid, RPM, je calorieverbruik, je hartslag en de weerstand zien.

Wanneer je een keuze maakt uit een trainingsprogramma dan kun je ook het schema, bijvoorbeeld hoe zwaar de weerstand is en wat er nog komen gaat.

De hometrainer is in te stellen met eenvoudige knoppen op het display. Zoals eerder vermeld kun je kiezen uit 12 verschillende trainingsprogramma’s, zoals een dieet-, hartslag- en gezondheidsprogramma’s.

Trainen op hartslag is mogelijk doordat je hartslag gemeten wordt via de sensoren in het stuur.

De hometrainer kan ook nog lichaamsvet meten en de BMI en BMR bereken. Hierop kan je training ingesteld worden.

Wat zijn de voor- en nadelen van de FitBike Ride 2 Hometrainer?

We hebben nu al een berg aan informatie behandelt omtrent de FitBike Ride 2 Hometrainer en we snappen dat dit allemaal overweldigend kan zijn.

Het kan soms ook helpen om gewoon een kort, bondig en duidelijk overzichtje te hebben van alle voor- en nadelen op een rijtje zodat je in één klap weet waar je aan toe bent met deze hometrainer.

Onderstaand hebben we de voor- en de nadelen van de FitBike Ride 2 Hometrainer op een rijtje gezet:

De voordelen van de Hometrainer

  • De hometrainer is zeer goedkoop

  • Het fitness toestel is voorzien van 16 verschillende weerstandsniveaus

  • Een duidelijk display

  • De hometrainer is voorzien van een verstelbaar zadel en stuur

  • Een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

  • Je kunt 4 verschillende gebruikersprofielen aanmaken

  • De hometrainer is voorzien van 12 verschillende trainingsprogramma’s

De nadelen van de Hometrainer

  • Niet geschikt voor gevorderde sporters met hoge eisen

  • Niet geschikt voor zware of lange mensen

  • De hometrainer heeft een relatief licht vliegwiel

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Voor wie is de FitBike Ride 2 Hometrainer een goede keuze?

Zoals je hebt kunnen lezen is de FitBike Ride 2 een degelijke hometrainer welke je kunt kopen tegen een zeer scherpe prijs. Tevens is de hometrainer een goede keuze wanneer je opzoek bent naar een (goedkope) hometrainer voor thuis.

1. Goede keus voor een goedkope hometrainer

De FitBike Ride 2 is net als de FitBike Ride 3 een zeer goedkope hometrainer voor de echte thuissporter die graag regelmatig thuis wilt trainen.

Deze hometrainer is verrassend genoeg zeer betaalbaar en toch stevig gebouw en uitgerust met vele extra’s. Denk hierbij aan een uitgebreide trainingscomputer en hartslagsensoren in het stuur.

De FitBike Ride 2 Hometrainer is niet voor niets verschillende keren verkozen tot best beoordeelde hometrainer door kierkeurig.nl.

De hometrainer is licht in gewicht waardoor je hem gemakkelijk kunt verplaatsen. Ondanks het licht gewicht is de hometrainer stabiel en robuust gebouwd, zodat je er veilig op kunt fietsen.

Je kunt de hometrainer afstellen op je eigen lichaamslengte maar er zit hier echter wel een max aan! De maximale lengte van de persoon die gebruik wilt maken van deze hometrainer ligt zo rond de 1,80.

Indien je opzoek bent naar een hometrainer voor lange mensen dan is deze niet geheel passend bij jou.

De Fitbike Ride 2 is de ideale hometrainer voor niet te veeleisende sporters, die regelmatig willen trainen om hun uithoudingsvermogen te verbeteren of willen afvallen.

2. Geen goede keus voor revalidatie of voor senioren

Het is mogelijk om de FitBike Ride 2 Hometrainer te gebruiken voor revalidatie trainingen maar er zijn hiervoor wel betere hometrainers op de markt.

De FitBike Ride 2 is namelijk niet voorzien van een geijkte ergometer (zoals de FitBike Senator) en de instap is ook te hoog. Indien je opzoek bent naar een hometrainer voor revalidatie training dan kun je beter een andere kiezen.

Omdat de hometrainer een niet al te lage instap heeft kunnen we zeggen dat deze hometrainer voor ouderen ook niet geschikt is.

Conclusie: Is de FitBike Ride 2 Hometrainer geschikt voor jou?

We hebben nu een berg aan informatie behandelt omtrent de FitBike Ride 2 Hometrainer. Ben je opzoek naar een betaalbare hometrainer maar dat je alsnog een kwalitatieve hometrainer hebt, dan kom je al snel uit bij de FitBike Ride 2 Hometrainer.

De hometrainer zit misschien wel in een zeer goedkoop prijssegment, toch is de hometrainer degelijk gebouwd met een stevige constructie.

Hij kan belast worden tot een gewicht van maximaal 125 kg en is zeer geschikt voor thuisgebruik.

Het zadel en stuur zijn beiden verstelbaar, wat ervoor zorgt dat je in een correcte houding kunt sporten.

De hometrainer is voorzien van een vliegwiel met een gewicht van 5 kg. Het gewicht van het vliegwiel is deels bepalend voor de comfort tijdens het fietsen.

Een zwaarder vliegwiel zorgt dan weer voor een soepele en natuurlijke fietsbeweging. Het gewicht van 5 kg is echter een relatief laag gewicht en is vooral geschikt voor beginnende sporters.

De FitBike Ride 2 Hometrainer heeft 16 verschillende weerstandniveaus welke je via het display kunt instellen. Tevens kun je gebruik maken van de 12 verschillende trainingsprogramma’s.

Wanneer je gebruik maakt van één van deze trainingsprogramma’s dan wordt de weerstand automatisch aangepast.

De FitBike Ride 2 Hometrainer is ergonomisch ontworpen, is voorzien van een comfortabel gelzadel en heeft een U-vormig stuur.

Het stuur is voorzien van hartslagsensoren, die het mogelijk maken tijdens het sporten om je eigen hartslag in de gaten te houden. Deze optie kun je uiteraard ook gebruiken in combinatie met het hartslagprogramma.

Op de hometrainer kunnen 4 gebruiksprofielen worden aangemaakt waarvan alle gegevens kunnen worden opgeslagen. De FitBike Ride 2 is licht in gewicht en heeft een mooi en strak design. De hometrainer is vooral geschikt voor beginners.

Alternatieven voor de FitBike Ride 2 Hometrainer

Het kan natuurlijk zo zijn dat de FitBike Ride 1 niet geheel de hometrainer is waar je naar opzoek bent of dat de hometrainer niet past bij jou fitnessdoelen.

Om deze reden hebben we onderstaand een aantal passen alternatieven voor je uitgezocht zodat je alsnog verder kan gaan in je zoektocht naar de perfect hometrainer voor jou!

best geteste Hometrainers van het merk FitBike!

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste hometrainers van het merk FitBike. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende reviews van FitBike hometrainers vinden.

Hierbij letten we dan op kwaliteit, prijs, duurzaamheid, gebruiksgemak, ervaringen en werking.

Ben je opzoek naar nog meer hometrainers van het merk FitBike? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over de FitBike Ride 2 Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over FitBike Ride 2 Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je een FitBike Ride 2 kopen bij Coolblue?

Nee helaas niet. FitBike kun je wel kopen bij Bol.com en bij Betersport.nl

Zijn er ook aanbiedingen rondom de FitBike Ride 2?

Zo nu en dan zijn er hoge kortingen op de FitBike Ride hometrainers. Op deze pagina vind je de best geprijsde hometrainers!

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Wat is de beste hometrainer voor thuis?

De beste hometrainer voor thuis is de FitBike Ride 2 Hometrainer! Op deze pagina kun je alle informatie vinden.

Hoe vaak per week moet je gebruik maken van een hometrainer?

Hierin ben je geheel vrij om dit zelf te bepalen maar we raden je aan om 2 tot 4 keer per week te trainen op de hometrainer.

Heb je nog vragen of opmerkingen de FitBike Ride 2 Hometrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *