FitBike Ride 1 Hometrainer

De FitBike Ride 1 Hometrainer kopen? Wanneer je opzoek bent naar een goedkope én degelijke hometrainer dan is er helaas niet al teveel keuze…

Uiteraard zijn er vandaag de dag een tal van verschillende soorten budget hometrainers.

Het grootste probleem met deze fitness hometrainers is doorgaans dat ze van matige, tot zelfs ronduit slechte kwaliteit zijn.

Maar dan hebben we ook de FitBike Ride 1 Hometrainer, hoe zit het met deze hometrainer?

Is deze budget hometrainer van een goede hometrainer? Of is het ook weer een flinke tegenvaller?

Alles wat je moet weten over deze hometrainer kun je terug lezen op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

fitbike ride 1 hometrainer

Dé Nr. 1 Budget Hometrainer van FitBike!

Over de FitBike Ride 1 Hometrainer in het kort

Zoals gewoonlijk gaan we als eerst beginnen bij het begin en gaan we in het kort kijken naar de FitBike Ride 1 Hometrainer.

De FitBike Ride 1 is niet de enige hometrainer van het merk FitBike. Dit fitness apparaat is één van de vele uitvoeringen die het merk FitBike aan te bieden heeft.

De voornaamste reden waarom deze fitness hometrainer zoveel interesse opwekt bij mensen is vanwege het feit dat deze hometrainer het goedkoopste model is.

Ben je dus opzoek naar een betaalbare hometrainer, dan biedt deze hometrainer de perfecte uitkomst! Uiteraard is deze hometrainer dan wel wat minder uitgebreid dan de andere uitvoeringen van hetzelfde merk.

Echter biedt deze hometrainer verrassend genoeg een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Met een adviesprijs van nog geen eens 200 euro is deze hometrainer enorm goedkoop, terwijl het fitness apparaat wel de verwachtingen waarmaakt op een paar belangrijke punten.

Zo heeft de hometrainer een hoge mate van comfort, waardoor je zeer plezierig traint. Ook is de hometrainer zeer stevig ten opzichten van andere hometrainers van deze prijsklasse.

Met een belastbaarheid van maximaal 120 kg kun je uitgaan van een stevige en duurzame hometrainer.

De hometrainer is voorzien van een magnetische weerstand waardoor de hometrainer in het gebruik fluister stil is! Bovendien is de hometrainer ook nog eens uitermate compact, ideaal voor in huis dus!

Helaas heeft de hometrainer geen trainingsprogramma’s en is het zadel ook niet horizontaal verstelbaar. Aan de ene kant is dit jammer maar voor een aantal training per week is dit geen groot probleem.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

De belangrijkste eigenschappen van de FitBike Ride 1

We weten nu in het kort wat meer over de FitBike Ride 1 Hometrainer en we gaan nu wat meer de diepte in.

De fitness hometrainer heeft een niet al te hoog eigen gewicht, namelijk slechts 21 kg. Wat we al eerder hadden vermeld is dat de hometrainer een zeer stille aandrijving heeft.

Tijdens het trainen zal je dan ook niet al teveel overlast creëren voor eventuele huisgenoten. Het fietsen zelf gaat soepel en in het geheel voelt het zeer comfortabel.

Tevens kun je de hoogte van de zadel verstellen zodat je in de juiste houding kunt zitten en genieten van een nog comfortabelere trainingservaring.

Een mooi bijkomende voordeel is dat de hometrainer is voorzien van een tablethouder en op de bijbehorende trainingscomputer staan 8 verschillende programma’s.

1. Het vliegwiel van de hometrainer

Het vliegwiel van een hometrainer is deel verantwoordelijk voor het comfort tijdens het fietsen. Dit vliegwiel komt in beweging door het trappen, maar als het vliegwiel te licht is, dan zal de fietsbeweging zeer schokkerig worden.

Dit is zeker het geval voor ervaren sporters die meer kracht kunnen zetten en hogere snelheden kunnen behalen.

De FitBike Ride 1 Hometrainer heeft een vliegwiel van 3,5 kg wat nogal aan de lichte kant is. Ben je een beginnende sporter, dan is het vliegwiel voldoende zwaar om je uit te dagen.

De serieuze sporter kan beter opzoek gaan naar een hometrainer met een ietwat zwaarder vliegwiel. Zo heeft bijvoorbeeld de FitBike Ride 5 Hometrainer een vliegwiel van 10 kg.

2. Degelijke bouwkwaliteit

De FitBike Ride 1 is een robuust gebouwde hometrainer en beschikt over een zeer stevig frame. Het eigen gewicht van de hometrainer is 21 kg.

Dit is niet heel erg zwaar maar over het algemeen wordt dit niet ervaren als een groot probleem. Tijdens het trainen blijft de hometrainer namelijk goed op zijn plek staan.

De gebruikte materialen voor de hometrainer zijn kwalitatief in orde en het fitness apparaat ziet er netjes en degelijk uit.

Op het frame- en laswerk zit dan ook een garantie van 10 jaar.

Het maximaal belastbare gewicht van de hometrainer bedraagt 120 kg en de maximale lengte van een gebruiker van de hometrainer ligt zo rond de 1,80 m.

Indien je opzoek bent naar een hometrainer voor lange mensen is deze hometrainer té compact gebouwd. Het zadel kan voor heb niet hoog genoeg gezet worden.

3. Display met Tablethouder

Zoals we eerder hebben vermeld is de hometrainer voorzien van een display. Het display is de plek waar je overzicht houdt over je trainingsgegevens.

Op het display kun je je snelheid aflezen, de trainingstijd, de afstand, het aantal verbrande calorieën en je hartslag.

Ook kun je via het display de weestand van je training instellen en deze dan ook tijdens je trainingen zwaarder of lichter zetten.

De hometrainer beschikt over 8 verschillende trainingsprogramma’s om uit te kiezen, als je deze instelt wordt de weerstand van je training automatisch aangepast.

Tot slot is de FitBike Ride 1 Hometrainer voorzien van een tablethouder, zodat je tijdens het trainen muziek kunt luisteren of kunt kijken naar je favoriete film of serie.

4. Keuze uit 8 verschillende trainingsprogramma’s

Op de trainingscomputer van de hometrainer staan standaard 8 verschillende trainingsprogramma’s waar je uit kunt kiezen.

Deze programma’s kun je gebruiker om meer afwisseling te krijgen in je trainingen en om sneller naar je fitnessdoelen toe te werken.

De hometrainer is tevens voorzien van hartslagsensoren, zodat je kunt trainen op je hartslag. Je hebt bij deze hometrainer helaas geen interactieve trainingsmogelijkheden.

5. Een magnetisch weerstandssysteem

De FitBike Ride 5 Hometrainer is voorzien van een magnetisch weerstandsysteem met 8 standen. Deze kun je met behulp van het display instellen.

Magnetische weestand zorgt voor een natuurlijke fietservaring en kan tevens voor een pittige trainingsuitdaging zorgen.

Hoe fiets de FitBike Ride 1 Hometrainer?

We weten nu wat we kunnen verwachten van de FitBike Ride 1 Hometrainer maar hoe is de hometrainer in gebruik?

Ben je nu opzoek naar een degelijke hometrainer, welke tevens ook betaalbaar is, dan zit je met de FitBike Ride 1 Hometrainer meer dan goed.

Deze hometrainer is vooral geschikt voor mensen die thuis willen trainen en is vooral een goede keuze voor beginnende sporters.

De hometrainer is eenvoudig in gebruik, beschikt over een aantal verschillende trainingsprogramma’s en biedt jou daardoor alles wat je nodig hebt om regelmatig te gaan sporten.

Het trainen op de FitBike Ride 1 Hometrainer is dus een zeer comfortabele en prettige ervaring. De meeste mensen schaffen dan ook een hometrainer aan omdat ze een betere conditie willen of willen afvallen.

Dat kan meer dan prima met de FitBike Ride 1. Met de 8 verschillende weerstandsniveaus kun je zelf bepalen hoe zwaar je de training maakt en de programma’s op de computer helpen je om sneller je doelen te behalen.

De hometrainer wordt aangedreven met een V-snaar, wat ervoor zorgt dat het fietsen vrijwel geruisloos gaat. 

Dit wordt door velen als een groot voordeel beschouwd omdat bijgeluiden voor de meeste als zeer afleidend zouden zijn en het is tevens prettiger voor je huisgenoten.

De hometrainer is niet al te uitgebreid, het fitness apparaat beschikt niet over een grote hoeveelheid technische hoogstandje, maar de hometrainer geeft je wel de mogelijkheid om lekker thuis te trainen op een fluisterstille en comfortabele hometrainer.

Voor wie is deze hometrainer geschikt?

De FitBike Ride 1 Hometrainer is een zeer eenvoudige hometrainer met een beperkte hoeveelheid opties. Een groot voordeel is dat deze hometrainer echter zeer goedkoop is in aanschaf.

Dat maakt dat de hometrainer zeer aantrekkelijk is voor een beginnende sporter.

Als je net begint met het gebruiken van een hometrainer dan heb je vaak nog niet echt interesse in al die technische snufjes, maar wil je gewoon uitproberen of fietsen op een hometrainer iets voor je is.

In dit geval is de hometrainer uitermate geschikt. De hometrainer is zeer stevig, voorzien van enkele trainingsprogramma’s en stil in gebruik.

Voor degene die niet al teveel poespas nodig heeft voor op een hometrainer is de FitBike Ride 1 Hometrainer precies wat je nodig hebt.

Serieuze sporters die intensief willen trainen, die een hartslagband en interactieve programma’s willen gebruiken, hebben aan deze hometrainer helaas geen goede.

De FitBike Ride 1 is namelijk niet geschikt voor zware trainingen. Wanneer je een wat professionelere of uitgebreidere hometrainer zoekt dan kun je beter kiezen voor een hometrainer in een wat hoger prijssegment.

De maximale gebruikerslengte is 1,80 meter. Deze hometrainer is voor lange mensen dan helaas niet geschikt.

Tot 30% korting op fitnessapparatuur tijdens Black Friday 2017

Wat zijn de voor- en nadelen van de FitBike Ride 1 Hometrainer?

We hebben nu al een berg aan informatie behandelt omtrent de FitBike Ride 1 Hometrainer en we snappen dat dit allemaal overweldigend kan zijn.

Het kan soms ook helpen om gewoon een kort, bondig en duidelijk overzichtje te hebben van alle voor- en nadelen op een rijtje zodat je in één klap weet waar je aan toe bent met deze hometrainer.

Onderstaand hebben we de voor- en de nadelen van de FitBike Ride 1 Hometrainer op een rijtje gezet:

De voordelen van de Hometrainer

 • De hometrainer presteert beter dan andere hometrainers uit dezelfde prijsklasse

 • De hometrainer is voorzien van 8 verschillende voorgeprogrammeerde programma’s, waardoor je genoeg kunt variëren met je trainingen

 • Het fitnesstoestel is gemaakt met degelijke materialen waardoor de hometrainer veilig en stabiel is, dit in tegenstelling tot andere goedkope hometrainers

 • De hometrainer is stil en bijna geruisloos waardoor je niemand tot last bent

 • De aanschafprijs van de hometrainer is enorm goedkoop

 • Inclusief een tablethouder waardoor je tijdens het sporten gebruik kunt maken van een tablet om bijvoorbeeld series te kijken

 • Het merk FitBike is een gerenommeerd en betrouwbaar merk

 • Je krijgt maar liefst 10 jaar garantie op het frame

 • Zeer goede prijs-kwaliteit verhouding

De nadelen van de Hometrainer

 • Niet geschikt voor gevorderde sporters met hoge eisen

 • Niet geschikt voor zware of lange mensen

 • Het stuur is niet in hoogte verstelbaar

 • Je kunt geen koppeling maken met een hartslagband

 • De hometrainer heeft een relatief licht vliegwiel

 • Beperkte mogelijkheden met de trainingscomputer

Hoe is de FitBike Ride 1 ten opzichte van zijn grotere broers?

Het is ook altijd zeer interessant om te gaan kijken hoe de hometrainer zich verhoudt in vergelijking met soortgelijke andere hometrainers.

Wat maakt een hometrainer slechter of juist beter dan een ander model? In dit geval gaan we kijken naar de grotere broers van de FitBike Ride 1, en dat zijn er nogal wat.

Aller eerst heb je de FitBike Ride 2 Hometrainer. Dit is een soortgelijke hometrainer en deze kost slechts ca 30 euro meer. Echter zijn de verschillen wel héél minimaal.

Vervolgens hebben we de FitBike Ride 3 Hometrainer en deze kost slechts ca 70 euro meer ten opzichte van de Ride 1. Deze hometrainer biedt daarentegen al een stuk meer trainingsmogelijkheden.

Heb je een ietwat groter budget om een hometrainer aan te schaffen? Dan kun je ook kiezen voor de FitBike Ride 5 en FitBike Ride 6 iPlus Hometrainer kiezen. Beide hometrainers zijn uitstekende alternatieven.

Dit zijn beide luxere en uitgebreidere varianten. Maar weet dat je hier dus wel wat meer voor betaald.

Hoe comfortabel kun je trainen op de hometrainer?

We hebben het al een aantal keer gehad over het trainen op de FitBike Ride 1 Hometrainer, maar iets wat daarmee nauw samenhangt is het comfort.

Het mag duidelijk zijn deze hometrainer niet zo comfortabel is als een toestel in de sportschool. Het zadel kun je bijvoorbeeld niet van voor naar achteren verstellen. Ook is het stuur helaas niet verstelbaar.

Bovendien heeft de fitness hometrainer geen lage instap waardoor de hometrainer wat minder geschikt is voor als je al wat op leeftijd bent.

Gelukkig is het zadel wel in hoogte verstelbaar, zodat je in elk geval in een goede houding kan trainen.

Conclusie: Is de FitBike Ride 1 Hometrainer geschikt voor jou?

We hebben nu een zo duidelijk mogelijk beeld voor je gecreëerd zodat je precies weet wat jou te wachten wanneer je van plan bent om deze hometrainer te kopen.

Maar past deze hometrainer nou echt bij jou? Is dit de ideale match voor jou?

De FitBike Ride 1 Hometrainer is een zeer fijne hometrainer om mee te trainen, één van de betere hometrainers uit zijn prijsklasse.

We moeten echter wel zeggen dat de FitBike Ride 1 Hometrainer met name geschikt is voor de beginnende sporter.

Ook is het perfect voor iedereen die enkele keren (tot 4 keer) per week wil trainen op matig intensief niveau.

Ben jij een fanatieke sporter, die het liefst iedere dag op hoge intensiteit traint? Dan kun je beter kiezen uit een ander model. Dit is dan namelijk niet de juiste hometrainer voor jou.

Alternatieven voor de FitBike Ride 1 Hometrainer

Het kan natuurlijk zo zijn dat de FitBike Ride 1 niet geheel de hometrainer is waar je naar opzoek bent of dat de hometrainer niet past bij jou fitnessdoelen.

Om deze reden hebben we onderstaand een aantal passen alternatieven voor je uitgezocht zodat je alsnog verder kan gaan in je zoektocht naar de perfect hometrainer voor jou!

best geteste Hometrainers van het merk FitBike!

Op TakeActionNow.nl delen we enkel de allerbeste hometrainers van het merk FitBike. Je kunt op deze website dan ook een tal van verschillende reviews van FitBike hometrainers vinden.

Hierbij letten we dan op kwaliteit, prijs, duurzaamheid, gebruiksgemak, ervaringen en werking.

Ben je opzoek naar nog meer hometrainers van het merk FitBike? Bekijk dan ook de volgende pagina’s:

Veel gestelde vragen over de FitBike Ride 1 Hometrainer!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over FitBike Ride 1 Hometrainer. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je een FitBike Ride 1 kopen bij Coolblue?

Nee helaas niet. FitBike kun je wel kopen bij Bol.com en bij Betersport.nl

Zijn er ook aanbiedingen rondom de FitBike Ride 1?

Zo nu en dan zijn er hoge kortingen op de FitBike Ride hometrainers. Op deze pagina vind je de best geprijsde hometrainers!

Hoe kun je conditie opbouwen met een hometrainer?

Begin altijd met een goede warming up, schroef de weerstand omhoog en streef ernaar om op hetzelfde tempo 45 minuten te fietsen.

Wat is de beste budget hometrainer voor thuis?

De beste budget hometrainer voor thuis is de FitBike Ride 1 Hometrainer! Op deze pagina kun je alle informatie vinden.

Hoe vaak per week moet je gebruik maken van een hometrainer?

Hierin ben je geheel vrij om dit zelf te bepalen maar we raden je aan om 2 tot 4 keer per week te trainen op de hometrainer.

Heb je nog vragen of opmerkingen de FitBike Ride 1 Hometrainer? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *