Beste Fitnessapparaat voor Thuis

De beste fitnessapparaat voor thuis? Wil je graag beginnen met thuis sporten, of ben je al bezig maar wil je sneller resultaat halen?

Dan is een fitnessapparaat voor thuis het perfecte middel om dat te doen.

Op deze pagina gaan we dan ook het complete assortiment aan fitnessapparaten voor thuis bespreken.

Daarbij gaan we in op cardio en krachttraining. We gaan eerst beginnen met het cardio apparatuur en vervolgens gaan we de krachttraining apparaten voor thuis bespreken.

Met de krachttraining apparaten gaan we kijken welke spiergroepen er getraind worden, welke oefeningen je er allemaal mee kunt doen, hoeveel ruimte ze innemen en we behandelen de voor- en nadelen per apparaat.

Beste Fitness Apparatuur voor Thuis

Met de cardio apparaten gaan we kijken hoeveel ruimte ze in beslag nemen, wat je allemaal kan doen tijdens het sporten, hoe snel ze resultaat beiden en natuurlijk de voor- en nadelen van elke apparaat.

Laten we direct beginnen!

Stappenplan naar het Beste Fitnessapparaat voor Thuis!

Niet iedereen houdt ervan om een bezoekje te brengen aan de sportschool. Daarom zijn er steeds meer mensen die de keuze maken om thuis te gaan sporten. Het is dan ook belangrijk om over de juiste fitnessapparatuur te beschikken als je thuis je work out wilt gaan doen.

Voordat je een fitnessapparaat kunt uitkiezen moet je natuurlijk eerst kijken naar wat je wilt hebben. Om deze reden hebben we dan ook een simpel stappenplan voor je opgesteld wat jou helpt om het perfecte fitnessapparaat voor thuis te kiezen.

Stap 1: Wat is je doel?

Wat is je doel met het thuis sporten? Is jouw doel dat je thuis je conditie wilt trainen? Of wil je misschien vet verliezen en afvallen. Dan is op korte termijn de beste oplossing een cardio fitnessapparaat, zoals een hometrainer of crosstrainer.

Is je doel je juist spiermassa op te bouwen? Kijk dan naar krachttraining fitnessapparaten. Hier is echter een stuk meer keuze in, omdat er meer oefeningen zijn in de krachttraining wereld ten opzichte van de cardio wereld.

Stap 2: Wat wil je trainen?

Wil je één specifieke spiergroep trainen of meerdere spiergroepen?

Deze vraag is meer van toepassing voor de mensen die spiermassa willen opbouwen. Wanneer je wilt focussen op één spiergroep dan kun je een stuk goedkoper uit zijn!

Wanneer je meerdere spiergroepen wilt trainen dan moet je een fitnessapparaat kopen waarmee je ook de mogelijkheid hebt om meerdere spiergroepen te trainen.

Stap 3: Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

Dit is misschien wel één van de belangrijkste vragen om in je achterhoofd te houden. Het heeft namelijk geen zin om een fitness apparaat te kopen als je geen ruimte hebt in je huis.

Je zal dan eerst moeten kijken naar hoeveel ruimte je hebt, en dan pas kijken of je het fitnessapparaat wat je wilt kopen ook echt in je huis past.

Heb je weinig ruimte thuis? Dan is het handig om een fitnessapparaat van klein formaat te kopen. Veel mensen denken dat alle apparaten groot, lomp en duur zijn, maar dit is lang niet altijd het geval.

Als je beperkte ruimte hebt thuis, bekijk dan eens de mini apparaatjes op deze pagina.

Let dus altijd goed op de afmetingen!

Stap 4: Wat is je Budget?

Deze vraag speekt hopelijk wel voor zichzelf.

Hoeveel wil je besteden aan het beste fitnessapparaat voor thuis? Als je niet te veel geld wilt of kunt spenderen aan apparatuur, dan hoeft dit in principe geen probleem te zijn.

Je kunt al voor een zeer lage prijs goede kwaliteit apparaten kopen. Houd er echter wel rekening mee dat goedkope apparaten vaak wel wat minder van kwaliteit zijn. Is de prijs dus té mooi om waar te zijn? Dan is dat vaak niet zonder reden.

Op deze pagina gaan we ook een aantal budget modellen van de meest populaire fitnessapparaten voor thuis bespreken. Hierdoor zorgen we ervoor dat je altijd het beste fitnessapparaat voor thuis kunt vinden.

Stap 5: Vind je perfecte fitnessapparaat!

De laatste stap is eigenlijk alleen nog maar jouw perfecte fitness apparaat voor thuis uitzoeken!

De Voordelen van een Fitnessapparaat voor thuis

Het hebben van het beste fitnessapparaat voor thuis brengt een aantal voordelen met zich mee. Hieronder hebben een kort en bondig overzicht gemaakt van dé grootste voordelen:

1. Tijd besparen

Misschien vind je het wel heel erg zonde van je tijd om naar de sportschool te gaan? Je bent misschien ook nog eens een hele hoop tijd kwijt aan het heen en weer reizen, van en naar de sportschool. Zeker als je wat verder van je sportschool vandaan woont.

Dan kan het super handig zijn om de nodige fitnessapparatuur thuis te hebben. Dan kan je binnen no-time een goede en effectieve training neer zetten zonder dat je kostbare tijd verliest.

2. Geld besparen

Dit is voor sommige misschien wel een bijzondere. Geld besparen, hoe dan? Denk maar eens na over de kosten van het abonnement van je sportschool. Dit kost gemiddeld zo’n €25,- per maand. Wanneer je in een wat luxere sportschool traint betaal je al gauw €40,- of meer per maand! Jaarlijks ben je dan al €300,- tot €480,- kwijt aan de sportschool.

En dan zijn de eventuele brandstofkosten er niet bijgerekend, mocht je met de auto gaan. Wanneer je een goed fitnessapparaat voor thuis aanschaft heb je de investering er binnen 1 tot 2 jaar al uit.

3. Sporten wanneer je maar wilt

Ben je een vroege vogel en sport je het liefst ’s ochtends vroeg? Of houd je er juist van om ’s avonds laat te gaan trainen?

Wanneer je het beste fitnessapparaat voor thuis hebt dan zit je niet vast aan de openingstijden van de sportschool. Je hebt dan helemaal zelf in de hand wanneer je gaat trainen.

Aandachtspunten bij het kopen van Fitnessapparatuur

Wanneer je hebt gekozen welk fitnessapparaat het best bij jou, je huis en je doelen pas, dan is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. Dit is namelijk dat niet elk merk en soort van een even goede kwaliteit is.

We willen dus voorkomen dat je een verkeerde aankoop doet!

Als je het fitnessapparaat online besteld (wat we aanraden), zorg dan voor een goede service en voor voldoende garantie. Dit kan jou namelijk een hoop tijd en geld schelen.

Hieronder hebben we een aantal aandachtspunten opgesomd waar je zeker op moet letten:

1. Prijs van het Fitnessapparaat voor Thuis

Zorg er altijd voor dat je niet teveel betaald. Er zijn namelijk behoorlijk wat prijsverschillen tussen de verschillende apparaten. Let er op dat duurder niet altijd beter is, maar veel goedkoper fitnessapparatuur is ook weer van slechtere kwaliteit.

2. Duurzame Kwaliteit

De koop van het beste fitnessapparaat voor thuis is een grote investering, en vaak is dit ook een investering voor meerdere jaren. Zorg er dus altijd voor dat je zeker weet dat je aankoop van duurzame kwaliteit is.

3. Garantie

Zoals we eerder op de pagina hebben vermeld is voldoende garantie erg belangrijk zodra je een fitnessapparaat gaat aanschaffen. Vaak wordt er levenslange garantie gegeven op het frame & laswerk. Sommige aanbieden zorgen zelfs voor aan huis service bij een defect.

Verderop op deze pagina geven we je ook nog een compleet overzicht van de beste verkooppunten van fitnessapparatuur voor thuis, waarbij je altijd op een goede garantie kunt rekenen.

4. Gebruiksgemak

Hoe gebruiksvriendelijk is het fitnessapparatuur wat je voor thuis wilt kopen?

Dit is vooral een belangrijk punt wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met sportapparatuur. Het kan dan nog wel eens lastig zijn om het juiste trainingsprogramma voor jezelf in te stellen voordat je eindelijk kunt beginnen.

5. Montage

Op het gebied van montage kan er tussen de verschillende fitnessapparaten een verschil zitten. Sommige toestellen zijn heel eenvoudig te monteren en hebben alleen maar een eindmontage nodig.

Andere zijn daarentegen lastiger te monteren. Er zijn mensen die dit super leuk vinden om te doen (net zoals het in elkaar zetten van een Ikea kast).

Maar we kunnen ons ook best goed voorstellen dat sommige mensen daar totaal niet op zitten te wachten. Fitnesskoerier biedt bijvoorbeeld gratis montage aan bij levering.

6. Afmeting en Gewicht

Als je in de woonkamer voor de tv je workout wilt gaan doen dan is het wel zo handig dat jouw fitnessapparaat gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen is.

Hoe zwaarder en groter het apparaat is, hoe lastiger dit gaat worden. Of misschien heb je wel ruimte over in jouw garage, of een extra kamer die je wilt ombouwen tot fitness kamer?

Houd daarom altijd voldoende rekening met de afmetingen, zodat alles altijd goed past.

7. Geluid en Trillingen

Het hoeveelheid geluid en trilling zal voor de meeste mensen wel van toepassing zijn. Het liefst wil je namelijk een apparaat wat zo min mogelijk geluid en herrie maakt. Dit om te voorkomen dat je medebewoners, je buren of jij zelf er geen last van hebben.

Ook de trillingen die de fitnessapparaten voor thuis produceren is iets om rekening mee te houden. Dit geld vooral als je van plan bent om het apparaat op een verdieping neer te zetten.

In veel gevallen is het dan ook aan te raden om een mat te plaatsen onder het thuis fitnessapparaat.

Aandachtspunten Conclusie

Zoals we hebben kunnen lezen zijn er toch aardig wat punten om rekening mee te houden bij het aanschaffen van het beste fitnessapparaat voor thuis.

Om deze reden hebben we voor jou een lijst samengesteld met de beste fitnessapparaten voor thuis.

Bij elk apparaat vind je een korte uitleg, de voor- en nadelen en waar je deze het beste kunt bestellen.


Beste Cardio apparatuur voor Thuis

We gaan beginnen met het cardio apparatuur. Vandaag de dag kun je kiezen uit een tal van verschillende soorten cardio apparaten. Hieronder vind je dan ook de beste opties om thuis jouw cardio te doen. De apparaten staan op willekeurige volgorde en zijn dus niet gerangschikt van goed naar minder goed.

1. Loopbanden

De loopband is een zeer populair fitnessapparaat om aan je conditie te werken. Niet alleen staan de sportscholen er vol mee, maar je vindt ze ook steeds vaker terug bij mensen thuis.

De tijden dat loopbanden van die grote en lompe apparaten waren is voorbij. Vandaag de dag kun je gemakkelijk een loopband in je huis neerzetten. Je hebt tegenwoordig namelijk loopbanden in allerlei verschillende maten.

Het voordeel van een loopband is dat dit niet intensief en/of zwaar is. Je put jezelf dus niet uit. Het nadeel is echter dat je langzamer resultaten gaat zien omdat je op een lagere intensiteit traint.

Loopbanden kunnen al snel qua prijs oplopen tussen de €400,- en €1300,-.

Loopbanden zijn te combineren met:
 • TV/Netflix kijken
 • Mail beantwoorden
 • Telefoon kijken
 • Afvallen
Voor- en Nadelen van de Loopband:
 • Makkelijk te doen

 • Je kunt hardlopen op een lage intensiteit

 • Afhankelijk van het apparaat is het gemakkelijk op te bergen

 • Vanwege de lage intensiteit kan het langer duren voordat je resultaat ziet

Opklapbare Loopbanden

Zo heb je op de loopbanden ook nog een super handige andere variant, namelijk de opklapbare loopband. Ideaal voor in je huis!

Bij deze loopbanden kun je het loopvlak simpelweg omhoog klappen en vergrendelen. Vervolgens kun je met de transportwieltjes de loopband in een hoekje opbergen.

Gezien het geit dat deze loopbanden amper ruimte in beslag nemen, zeer gemakkelijk op te bergen zijn, en toch niet onder de ‘normale’ loopbanden horen, is dit qua loopband de beste optie voor thuis!

Opvouwbare Loopbanden

In tegenstelling tot een opklapbare loopband is een opvouwbare loopband volledig op te vouwen. Dit wordt dan ook wel een inklapbare loopband genoemd. Dit is dan ook de beste optie als je écht geen ruimte hebt, aangezien je dit soort loopbanden gewoon onder je bed of onder je bank kan schuiven.

Loopbanden onder je bureau in huis

De loopbanden voor onder je bureau zijn ook wel de zogenoemde wandelbanden. Deze worden vaak gebruikt als je een baan hebt waarbij je dagelijks voor een lange tijd zittend werk verricht.

Zo kun je tijdens het werken aan je bureau wandelen. Dit fitnessapparaat is dus zeer geschikt voor mensen met een zittende baan, of rugklachten hebben door veel zitten.

Loopband met Helling

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje maar bij een loopband met een helling kun je de hellingshoek van het loopvlak bepalen. Je kunt het loopvlak zo automatisch omhoog laten lopen waardoor je een ‘klim’ nabootst.

Train je voor een wandeltocht of vakantie, of wil je de beenspieren extra goed aankappen? Dan is de hellingfunctie van de loopband een perfect optie.

Vandaag de dag hebben steeds meer loopbanden een automatisch hellingfunctie. Ook beschikken de loopbanden die opklapbaar zijn deze functie.

Airrunners

Tot slot hebben we nog de airrunners. Airrunners zijn als het ware loopbanden met een boog. Vaak zijn ze niet elektrisch maar ‘manueel’. Dit houdt in dat je puur op eigen kracht de band van de loopband laat bwegen.

Voor in huis is dit voor de mensen mensen de minst geschikt optie. Dit omdat gezien de ruimte die de airrunners in beslag nemen en de hogere aanschaf kosten.

Heb je echter ruimte over en genoeg budget? Dan is het zeker een aanrader!


2. Hometrainer

De hometrainer is misschien wel hét populairste fitnessapparaat voor thuis. De naam zegt het eigenlijk al, deze fiets is speciaal ontworpen voor in huis.

Wat de hometrainer een stuk handiger maakt is dat je deze gewoon voor de tv kunt neerzeten en tijdens jouw favoriete series een goede cardio sessie kunt neerzetten.

De hometrainer kun je perfect op eigen niveau afstellen en dit kun je op meerdere manieren doen. Je kan bijvoorbeeld de weerstand aanpassen, kiezen of je op een helling zit en natuurlijk bepalen hoe hard je trapt!

De meeste hebben ook nog is allemaal meters zoals een hartslag-, calorie- en afstandsmeter zodat jij precies kan zien hoe goed jij het wel niet doet. Hometrainers zijn, in vergelijking met de andere cardio apparaten, relatief goedkoper. Ze zij al vanaf €160 te vinden. Een nadeel is wel dat ze minder makkelijk op te bergen zijn.

Hometrainers zijn te combineren met:
 • TV/Netflix kijken
 • Mail beantwoorden
 • Telefoon kijken
 • Afvallen
Voor- en Nadelen van de Hometrainer:
 • Instelbare intensiteit

 • Relatief goedkoop

 • Moeilijk(er) op te bergen

Opbouwbare Hometrainer

Net zoals met de loopbanden kun je ook kiezen voor een opvouwbare variant van een hometrainer. Deze zijn echter vaak iets minder gebruiksvriendelijk, en vaak van mindere kwaliteit als een ‘normale’ variant.

De voordelen van een opvouwbare hometrainer zijn wel dat deze vaak minder ruimte in beslag nemen en vaak ook nog goedkoper zijn.

Hometrainer voor Ouderen

Ben je al wat op leeftijd en ben je opzoek naar het beste fitnessapparaat voor thuis om op te fietsen?

De hometrainer is onder oudere het populairste fitnessapparaat voor in huis.

Wanneer je al wat ouder bent is het verstandig om bij het aanschaffen van een hometrainer rekening te houden met dingen als gebruiksgemak, verstelbaarheid en een lage opstap.


3. Roeitrainer

Het volgende fitnessapparaat voor thuis is de roeitrainer. Het grote voordeel van een roeitrainer is dat dit echt een allround fitnessapparaat voor thuis is. Je kunt met een roeitrainer zowel kracht als je conditie trainen.

Door met een roeimachine te trainen activeer je zowat elke spiergroep in je lichaam. Op deze wijze kun je met een roeitrainer dus bijna je gehele lichaam trainen. Een roeitrainer is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden.

Het grote nadeel van een roeitrainer is echter dat deze vrij veel geluid kan maken. Zorg er daarom ook altijd voor dat je een model uitzoekt dat zo min mogelijk geluid produceert. Tenzij dit uiteraard geen enkel probleem voor je is.

Roeitrainers heb je in 3 verschillende soorten weerstanden:

 • Luchtweerstand
 • Magnetische weerstand
 • Waterweerstand

De roeitrainers met waterweerstand worden over het algemeen vrij hoog aangeschreven, en bootsen het roeien op het water het beste na. Maar vaak zijn deze wel het duurste. Voor de rest lopen de prijzen voor roeiapparaten flink uiteen.

De prijzen van roeimachines kunnen erg verschillen. Van €170,- tot wel €800,-. Voor de meeste is echter eentje van €170,- al genoeg. Je kan voor dat geld al een heel complete roeimachine kopen.

Voor- en Nadelen van de Roeitrainer:
 • Je kunt met een roeitrainer veel spiergroepen trainen

 • Weinig ruimte voor nodig

 • Kan gecombineerd worden met tv en/of Netflix kijken

 • Een eentonige beweging (als je hier tegen kun is er natuurlijk niks aan de hand!)

Inklapbare roeitrainer

Ook onder de roeitrainers kun je ook opklapbare/opbouwbare varianten vinden. Steeds meer roeitrainers die zijn ontworpen voor zijn gebruik beschikken over zo een dergelijke functie.

Dit komt met name goed van pas wanneer je thuis niet al teveel ruimte hebt óf niet te veel ruimte kwijt wilt zijn aan je fitnessapparatuur.


4. Airbike

Het volgende fitnessapparaat is nogal een vrije onbekende: de airbike. Toch zien we ze langzamerhand steeds meer in de verschillende sportscholen als paddenstoelen uit de grond schieten.

Airbikes zijn fitnessapparaten welke vooral bedoelt zijn voor de gevorderde sporter. We raden de airbike dan ook zeker niet aan wanneer je nog maar net komt kijken bij het fitnessen en sporten.

Het mooie van de airbikes is dat de weerstand bepaald wordt door de hoeveelheid kracht wat je zelf levert. Hoe harder je dus gata, hoe meer weerstand je te verduren krijgt.

Deze apparaten zijn niet geheel onbekend in de sportwereld want ze worden vaak gebruikt in de crossfit wereld, en ze kunnen je helemaal slopen! Weet dus waar je aan begint.

Het voordeel van de airbike is dat je snel klaar bent met je workout. Van alle fitnessapparatuur voor thuis verbrand je met dit apparaat dan ook verreweg de meeste calorieën per uur.

Bij het gebruik van de airbike moet je niet alleen met je benen trappen, maar ook je armen moeten helpen. Dit zorgt dan ook voor een full-body workout.

Een groot nadeel van de airbike is dat deze relatief duur is en moeilijk op te bergen.

Voor- en Nadelen van de Airbike:
 • Combinatie tussen Hometrainer en Crosstrainer

 • HIIT op eigen niveau

 • Relatief duurder

 • Moeilijk(er) op te bergen


5. Crosstrainer

In het rijtje van het beste fitnessapparaat voor thuis mag de crosstrainer natuurlijk niet ontbreken. De crosstrainer is één van de populairste cardio apparaten en je ziet die apparaat dan ook terug in zowat elke sportschool.

De crosstrainer is een fitnessapparaat waarmee je een loopbeweging nabootst met extra inzet van je armen. Je kan het bijvoorbeeld vergelijken met langlaufen. Met een crosstrainer kan je ook de weerstand aanpassen waardoor je op verschillende intensiteit niveaus kunt trainen.

Veel mensen ervaren het trainen op een crosstrainer als zeer prettig omdat je hiermee kunt bewegen zonder ook maar enig schokeffect te ervaren. Aangezien je voeten plat blijven staan worden je knieën weinig tot niet belast.

De crosstrainer maakt over het algemeen zeer weinig geluid, wat dan ook weer een groot voordeel kan zijn voor in huis.

Het nadeel van een crosstrainer is echter dat ze over het algemeen vrij veel ruimte in beslag kunnen nemen. Je hebt echter wel enkele inklapbare modellen, maar deze zijn zeer schaars en niet altijd even goed.

Tot slot zijn crosstrainers wel aan de wat duurdere kant. Ze beginnen meestal pas rond de €800,-.

Crosstrainers zijn te combineren met:
 • TV/Netflix kijken
Voor- en Nadelen van de Crosstrainer:
 • Intensiever trainen

 • Meer bewegingen en dus meer calorieën verbranden

 • Relatief duurder

 • Moeilijk(er) op te bergen


6. Spinningfiets

De spinningfiets, ook wel een spinningbike genoemd, is een fitnessapparaat wat het mogelijk maakt om thuis te fietsen.

Vaak wordt de spinningfiets verward met een hometrainer. Echter zijn er een aantal kenmerkende verschillen tussen deze 2 fitnessapparaten.

Een spinningfiets zorgt er namelijk voor dat je in een wat sportievere houding zit. Je kunt op met een spinningfiets op hogere intensiteit trainen. Hierdoor is de spinningfiets meer geschikt voor de wat fanatiekere fietsers onder ons.

Zoek je dus een goed fitness apparaat voor thuis om intensief op te fietsen? Dan is een spinningbike een goede keuze!

Deze apparaten heb je in meerdere varianten en er zit dan ook voor ieder wat wils tussen.

Voor- en Nadelen van de Spinningfiets:
 • Intensiever trainen

 • Meer bewegingen en dus meer calorieën verbranden

 • Relatief duurder

 • Moeilijk(er) op te bergen


7. Bureaufiets

De bureaufiets is misschien wel een beetje een aparte op deze uitgebreide lijst. Veel mensen zullen nog nooit van een bureaufiets gehoord hebben.

Een bureaufiets, ook wel een deskbike genoemd, is een soort hometrainer die speciaal ontworpen is voor achter je bureau.

Deze apparaten zijn vooral geschikt voor mensen die thuis veel tijd zittend doorbrengen. Dit is vooral van toepassing voor mensen die bijvoorbeeld veel thuis werken. Je ziet deze apparaten trouwens ook steeds vaker op kantoren terugkomen.

Het grote voordeel van dit fitnessapparaat voor thuis is dat je je tijd erg efficiënt kunt indelen. Dit komt omdat je kunt werken en fietsen tegelijkertijd.

Bureaufietsen zijn te combineren met:
 • TV/Netflix kijken
 • Mail beantwoorden
 • Telefoon kijken
Voor- en Nadelen van de Bureaufiets:
 • Relatief goedkoop

 • Je kunt fietsen op een lage intensiteit

 • Afhankelijk van het apparaat is het gemakkelijk op te bergen

 • Vanwege de lage intensiteit kan het langer duren voordat je resultaat ziet


Beste Kracht apparatuur voor Thuis

We hebben nu alle cardioapparaten voor thuis behandeld waarmee je binnen no-time in top conditie kunt komen. We gaan dan nu de beste krachtapparatuur voor thuis bekijken waarmee je in het gemak van je eigen huis een sterk en gespierd lichaam kunt trainen. Hieronder vind je dan ook de beste opties om thuis jouw krachttraining te doen. De apparaten staan op willekeurige volgorde en zijn dus niet gerangschikt van goed naar minder goed.

1. Krachtstation

Het krachtstation is uiteraard het aller belangrijkste en beste om thuis te hebben. Wanneer je een krachtstation aanschaft dan maak je jouw eigen thuis sportschool.

Het krachtstation is een groot en multifunctioneel apparaat met meerdere trainingsunits erop. Vaak zijn deze krachtstations ook nog uit te breiden met aanvullende ‘onderdelen’.

Wil je dus graag al je krachttraining thuis doen en je abonnement op de sportschool opzetten? Dan is het krachtstation een must have voor jou in huis.

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om losse krachtapparaten te kopen, maar vaak ben je hier dan duurder mee uit en het kost je veel meer ruimte.

Bij het aanschaffen van een krachtstation moet je ook in je achterhoofd houden dat je voldoende ruimte beschikt om deze ergens neer te kunnen zetten. Daarbovenop moet je er ook een investering voor over hebben.

Aangezien een goed en degelijk krachtstation al gauw enkele duizenden euro’s kunnen kosten.

hier een lijstje met de spiergroepen die je met krachtstations kunt trainen en oefeningen die je kunt doen:

Spiergroepen (onder andere):
 • Borst
 • Schouders
 • Armen
 • Rug
 • Benen
 • Buikspieren
 • Bilspieren
Oefeningen:
 • Wat het krachtstation toelaat
Voor- en nadelen van het krachtstation:
 • Net zoals een echter sportschool

 • Professioneel sport apparatuur

 • Je kunt er veel verschillende spiergroepen mee trainen

 • Krachtstations kunnen best prijzig zijn

 • Ze nemen veel ruimte in beslag


2. Fitness Racks

Een fitness rack komt erg goed van pas wanneer je aan de slag gaat met zwaardere gewichten. Wil je nu gaan squatten, optrekken, of andere oefeningen met een halterstang? Dan is een fitness rack eigenlijk een must-have voor in huis.

Een goede thuis sportschool is dan ook niet compleet zonder een volwaardig fitness rack.

Wanneer je de keuze maakt om hierbij ook nog een trainingsbankje te kopen dan kun je al je hele lichaam trainen.

Hier een aantal oefeningen en spiergroepen die je met een trainingsbankje in combinatie met een fitness rack kan doen en trainen:

Oefeningen:
 • Bench Press
 • Dumbell Bench Press
 • Incline (Dumbell) Bench Press
 • Chest Dips
 • Incline Push-Ups
 • Squats
 • Bulgarian Split Squats
Spiergroepen:
 • Borst
 • Armen
 • Benen
 • Buikspieren
 • Rug
Voor- en nadelen van het fitness rack:
 • Net zoals een echter sportschool

 • Professioneel sport apparatuur

 • Je kunt er veel verschillende spiergroepen mee trainen

 • Geen kant-en-klaar fitnessapparaat


3. Losse Gewichten (Dumbells)

Losse gewichten, ook wel dumbells genoemd, zijn natuurlijk niet echt een apparaat. Wij zouden ze eerder onder overige fitness artikelen plaatsen maar ze zijn wel zeer effectief om thuis mee te trainen. Door het kleine formaat van de fitness dumbells zijn ze gemakkelijk op te bergen.

Daarnaast kun je zoveel verschillen de oefeningen doen met gewichten dat je alleen al met deze een volledige workout kunt doen. Bij de aanschaf van dumbells is het handig om een halterbankje te hebben, maar dit is absoluut niet noodzakelijk.

Je kunt met dumbells niet alleen je bovenlichaam trainen, maar ook je benen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het doen van lunges of squats met de dumbells in je handen.

Voor het beste resultaat wissel je het trainen met dumbells af met trainen op apparaten.

Ook bestaan er verstelbare dumbells. Dit soort dumbells zijn erg handig om thuis mee te trainen. Dit zijn halters waar je schijven aan kunt doen van het gewicht naar keuze.

Zo kun je namelijk variëren in gewicht en het scheelt je een hoop ruimte.

Hier een aantal oefeningen en spiergroepen die je met dumbells kan doen en trainen:

Oefeningen:
 • Extra diepe Push-Ups
 • Chest Press
 • Bicep Curls
 • Alle ‘Weighted’ oefeningen (bijvoorbeeld Squats, Bulgarian Squats, Split Squats etc.)
Spiergroepen:
 • Borst
 • Armen
 • Rugspieren
 • Bilspieren
 • Beenspieren
 • Rugspieren
Voor- en nadelen van het fitness rack:
 • Makkelijk op te bergen

 • Perfecte attributen voor je training

 • Relatief Goedkoop

 • Uitdagender om uit te voeren ten opzichten van oefeningen op apparaten


4. Dip Bar

Bij de Dip Bars heb je keuze uit 2 verschillende varianten:

 • Free standing dip bars. Deze bestaan uit 2 losse elementen. Het voordeel hiervan is dat ze erg licht zijn en dat je ze overal mee naar toe kunt nemen.
 • Dip steunen voor aan de muur .Dit is een dipping station dat je aan de muur kunt bevestigen. Als je thuis beschikt over een stevige (stenen) muur is dit zeker een goede mogelijkheid.

Hier een aantal oefeningen en spiergroepen die je met Dip Bars kan doen en trainen:

Oefeningen:
 • Dippen
 • Leg Raises
Spiergroepen:
 • Borstspieren
 • Armspieren
 • Buikspieren
Voor- en nadelen van het fitness rack:
 • Makkelijk op te bergen

 • Simpel in gebruik

 • Relatief Goedkoop

 • Niet in elk huis te gebruiken

 • Relatief beperkt in de hoeveelheid oefeningen die je kunt doen

5. Push-Up Steunen

Uiteraard kennen we allemaal wel de normale push-up oefening. Dit is een basis oefening waarmee je kracht kunt opbouwen. Vooral voor beginners is de push-up een zeer goede oefening. Als gevorderde krachtsporter daarentegen heb je naar verloop van tijd meer uitdaging en prikkels voor je spieren nodig.

Eén manier om de Push-Up wat uitdagender te maken is door te variëren met de standen van je handen.

Je kunt bijvoorbeeld je handen naast elkaar leggen met de duimen en wijsvingers tegen elkaar aan. op deze wijze maak je een diamant vorm met je handen. Deze variant van Push-Ups doen heet de Diamond Push-Up. Met deze manier van Push-Ups doen wordt de focus meer gelegd op je triceps dan op je borst. Je maakt de oefening zo ook een stuk zwaarder.

Je kunt ook proberen in je handen te klappen tussen elke herhaling door, of je legt je voeten neer op een verhoging.

Een andere manier om de Push-Up uitdagender te maken is door gebruik te maken van zogenoemde opdruksteunen. We raden echter aan deze steunen pas te gebruiken op het moment dat je genoeg kracht hebt ontwikkelt.

Push-Up steunen worden ook wel Push-Up Grips of Bars genoemd en zijn er in veel verschillende soorten.

Hier een aantal oefeningen en spiergroepen die je met Push-Up Grips kan doen en trainen:

Oefeningen:
 • Pushups
 • Planken
Spiergroepen:
 • Borstspieren
 • Armspieren
 • Buikspieren
Voor- en nadelen van het fitness rack:
 • Makkelijk op te bergen

 • Simpel in gebruik

 • Relatief Goedkoop

 • Relatief beperkt in de hoeveelheid oefeningen die je kunt doen


6. Push-Up Board

Ben je nu zover om helemaal next-level te gaan? Dan kun je ervoor kiezen om een Push-Up board te gebruiken.

Dit is een bord waarbij je de steunen op de door jou gekozen positie kunt vastzetten en ze bieden daardoor meer stabiliteit.


7. Optrekstang

Naast de Push-Up is er ook de Pull-Up. Dit is ook een erg goede oefening om thuis kracht op te bouwen.

Een Pull-Up bar kun je thuis bijvoorbeeld bevestigen aan de muur. Maar je kunt er ook voor kiezen om de Pull-Up Bar tussen de deur te bevestigen.

Tot slot kunt je er ook voor kiezen om de optrekstang aan het plafond op te hangen indien je over een stevig plafond beschikt.

Meet van te voren uit wat de juiste hoogte is voor jou. Zorg bij het ophangen ervoor dat je met je armen nog net bij de optrekstang kunt komen.

Pull-Up Bars kun je al aanschaffen vanaf €35 tot €75,-. Bovendien zijn ze niet heel groot en gemakkelijk op te bergen.

Hier een aantal oefeningen en spiergroepen die je met dumbells kan doen en trainen:

Oefeningen:
 • (Wide/Close Grip) Pull-Ups
 • (Wide/Close Grip) Chin-Ups
Spiergroepen:
 • Rugspieren
 • Armspieren
 • Buikspieren
 • Schouder
Voor- en nadelen van het fitness rack:
 • Makkelijk op te bergen

 • Je kunt er veel spiergroepen mee trainen

 • Relatief Goedkoop

 • Niet in elk huis te gebruiken


Kleinere Fitnessapparatuur voor Thuis

Heb je thuis niet al teveel ruimte voor de wat grotere fitnessapparatuur, of wil je simpelweg niet zoveel uitgeven aan een fitnessapparaat voor thuis?

Dat is geen enkel probleem! Want vandaag de dag zijn er ook een aantal kleinere apparaatjes beschikbaar op de markt. Deze apparaten kosten amper ruimte en ze zijn vaak ook nog stukken goedkoper dan de grotere fitnessapparaten.

Daarnaast zijn deze mini-trainers dankzij hun formaat erg handig om met je mee te nemen. Net zoals met de bovengenoemde apparaten staan deze apparaten ook op willekeurige volgorde.

1. Mini Stepper

De mini stepper is een kleinere en compactere variant van het grote stepapparaat. Gemiddeld is een mini stepper zo’n 35 cm breed. Je kunt deze dus gemakkelijk opbergen en met je meenemen.

De stepper is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt er namelijk voor kiezen om er staand op te trainen of om hem zittend te gebruiken.

Wanneer je ervoor kiest om het staand te gebruikten dan boots je als het ware het traplopen na. Vaak zitten er ook weerstandsbanden bij zodat je gelijktijdig ook je armen kunt trainen.

Wanneer je ervoor kiest om de stepper zittend te gebruiken kan je hem bijvoorbeeld onder je bureau plaatsen zodat je tijdens het werken gelijktijdig een workout kunt doen. Of je kunt de stepper voor je op de grond neerzetten terwijl je op de bank tv zit te kijken.


2. Stoelfiets

Met de stoelfiets kun je vanuit je luie stoel heerlijk sporten. Het is een klein en zeer eenvoudig fitnessapparaat wat ook nog eens makkelijk in gebruik is.

Je zet de stoelfiets voor je neer op de grond en je kunt sporten terwijl je in de tussentijd bezig bent met andere zittende activiteiten. Zo kun je het apparaat bijvoorbeeld onder de tafel neerzeten of voor je op de bank.

Met die fitnessapparaat kun je waar je maar wilt gaan fietsen, terwijl je comfortabel zit of aan het werken bent.

Kortom, een compact en gemakkelijk fitnessapparaat voor bij jou thuis.

Het nadeel van een stoelfiets is dat, net zoals met een loopband, dit op een lage intensiteit wordt gedaan waardoor je ook minder snel resultaat gaat zien.

Stoelfietsen zijn te combineren met:
 • TV, Netflix of Youtube kijken
 • Op je telefoon kijken
 • Alles wat je zitten kunt doen
Voor- en Nadelen van de Stoelfiets:
 • Heel simpel

 • Relatief goedkoop

 • Makkelijk op te bergen

 • Vanwege de lage intensiteit kan het langer duren voordat je resultaat ziet


3. Fitness Trilplaat

De fitness trilplaat is een fitnessapparaat wat helaas vaak een nogal wat slechte naam heeft onder de fitnessapparaten voor thuis. Je hoort namelijk vaak dat het apparaat totaal niet effectief zou zijn. Maar dit komt met name omdat de trilplaat vaak verkeerd wordt gebruikt.

Met de trilplaat kun je zowel kracht als uithoudingsvermogen trainen en je kunt er super effectief wat extra calorieën mee verbranden. Je hoeft er niet enkel op te staan maar je kunt er ook krachtoefeningen met eigen lichaamsgewicht op doen.

Trilplaten kun je kopen in allerlei verschillende maten en prijscategorieën. Maar met name de wat kleinere varianten zijn zeer handig voor in huis. Deze zijn erg licht en bovendien gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen.

Hier een aantal oefeningen en spiergroepen die je met de fitness trilplaat kan doen en trainen:

Oefeningen:
 • Push-Ups
 • Calf Raises
 • Squats
 • Plank
 • Sit-Ups
Spiergroepen:
 • Beenspieren
 • Armspieren
 • Rugspieren
 • Buikspieren
 • De Core
 • Borstspieren
Voor- en nadelen van het fitness rack:
 • Je kunt er veel spiergroepen mee trainen

 • Het apparaat is gemakkelijk op te bergen

 • Je kunt er gemakkelijk je oefeningen mee doen

 • Ze kunnen wat aan de prijzige kant zijn


Overig Fitnessmateriaal voor Thuis

We hebben nu al een enorme waslijst aan verschillende fitnessapparaten voor thuis behandeld maar we zijn er nog niet! Naaste alle fitnessapparatuur voor thuis zijn er nog een aantal dingen die erg handig zijn om in huis te halen als je thuis wilt trainen.

Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor je vloer etc. Hieronder hebben we een aantal van dit soort handige dingen voor je opgesomd.

1. Vloerbescherming

Voor het beschermen van je vloeren (en het fitnessapparatuur zelf) bestaan er ook vloermatten. Deze vloermoeten zijn voornamelijk van rubber die er voor bedoelt zijn om onder je fitnessapparatuur te leggen.

Dit voorkomt eventuele beschadigingen aan je vloer. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen op krassen of deuken in je vloer.

Daarnaast zorgen de matten er ook nog een voor dat er minder trillingen de onderliggende grond in gaan, omdat het apparaat niet in direct contact met de vloer staat. (Hier zullen je onderburen je dankbaar voor zijn 😉 )


2. Griptrainer

De griptrainer is ook een must have wanneer je besluit om thuis aan krachttraining te gaan doen. Met de griptrainer kunt je namelijk aan je gripkracht werken.

De griptrainer is een soort van handknijper. Wanneer je te weinig grip kracht in je handen hebt, dan zal je meer moeite hebben om zwaardere gewichten op te kunnen tillen.

Dit handige apparaatje is niet alleen voor beginnende krachtsporten, maar het is ook voor de gevorderde krachtsporter aan te raden om je gripkracht te verbeteren.

Griptrainers kun je altijd en overal gebruiken. Bovendien zijn ze ook nog eens zeer goedkoop!


3. Springtouw

Een springtouw is een super simpel maar toch ook zo erg effectief middel om binnen een kort tijdsbestek een intensive training neer te zetten. Met touwtje springen kun je je explosiviteit, conditie en snelheid verbeteren.

Wanneer je aan de gang gaat met touwtje springen dan verbrand een gemiddeld persoon zo’n 100 kcal per 10 minuten. Dit is dus een zeer effectieve manier wanneer je wilt afvallen.

Het grootste voordeel van touwtje springen is dat je dit allemaal thuis kunt doen. Een springtouw is dan ook nog eens super goedkoop om aan te schaffen.


4. Buikspiertrainer

Vandaag de dag heb je verschillende apparaten om je buikvet te verbranden en je spieren te trainen. Je kunt ze bijvoorbeeld thuis op een matje trainen, maar je hebt ook verschillende apparaten die je hierbij kunnen helpen.

Er zijn verschillende buikspiertrainers te koop. Zo heb je bijvoorbeeld geavanceerde fitnessapparaten die je in de sportschool ziet waarbij je het gewicht kunt verhogen.

Of je hebt elektrische buikspiertrainers die je in Tel Sell voorbij ziet komen, zoals de Gymform Total Abs.

Een buikspiertrainer zoals bijvoorbeeld de AB roller is een handig apparaat om thuis te hebben. Het is zeer licht en dus gemakkelijk te verplaatsen. Daarnaast kost het je niet veel.


5. Fitness Bankjes

Als je besluit om met je eigen lichaamsgewicht thuis te gaan trainen, of je wilt met halters of dumbells aan de gang gaan, dan is een fitness bankje zeer handig.

Er zijn verschillende soorten fitness bankjes beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld varianten waarvan je de leuning kunt verstellen en varianten die je helemaal kunt inklappen.


Waar kun je het Beste Fitnessapparaat voor Thuis kopen?

Een fitnessapparaat voor thuis kun je in meerdere winkels kopen. Je kunt dit zowel offline als online doen.

Wanneer je ervoor kiest om een apparaat in een fysieke winkel te kopen dan is het aanbod doorgaans zeer beperkt, aangezien je hiervoor bij niet al teveel winkels terecht kunt.

Het voordeel van wanneer je een fitnessapparaat voor thuis in een fysieke winkel koopt, is dat je het vaak wel uit kunt testen.

Toch wordt het fitnessapparatuur voor thuis over het algemeen het vaakst online besteld.

Maar wat zijn nu de beste en meest betrouwbare verkooppunten om het beste fitnessapparaat voor thuis te kopen? Hieronder hebben we een compleet overzicht voor je gemaakt:

 • Betersport: Een veelzijdig aanbod aan zowel cardio als krachtapparatuur voor thuis.
 • Gorillasports: Richt zich voornamelijk op krachtraining apparaten voor thuis.
 • Bol.com: De winkel van ons allemaal verkoopt eigenlijk alles wat je maar kunt bedenken, ook op het gebied van sportapparaten voor thuis.
 • Decathlon: Zowel de fysieke winkel als de online shop is zeer geliefd onder thuissporters, vanwege het grote en relatief goedkope aanbod.
 • Fitwinkel.nl: Deze shop heeft vrijwel elke fitnessapparaat voor thuisgebruik wat je maar kunt bedenken in hun assortiment.

Conclusie en Samenvatting

We hebben je nu een compleet overzicht gegeven van de verschillende soorten fitnessapparaten die je voor thuis kunt kopen. Alle informatie op deze pagina kan een hele hoop zijn om te verwerken. Daarom gaan we hieronder alles even samenvatten.

Als je een simpele maar toch complete set-up wilt in je huis op gespierd te worden dan raden we je aan om een trainingsbank met halterrek, en daarbij nog een dumbell set te kopen. Met deze set-up kun je bijna alle soorten oefeningen doen om gespierd te worden. Dit is een volledig complete set-up waarbij je geen nieuwe of aanvullende attributen hoeft te kopen. Deze set-up is voor een complete set-up ook nog eens goedkoper dan een krachtstation!

Wil je echter een volledige focus op je buikspieren hebben? Neem dan een kijkje naar buikspiertrainer. Deze fitnessapparaten zijn speciaal gemaakt om jou je six-pack van je dromen te trainen.

Wil je simpel, maar toch elke spier in je lichaam trainen? Kijk dan naar de roeimachines. Deze machine helpen je perfect om je fitheid op peil te brengen en te houden, voor een relatief goede prijs!

Wil je echter kleine attributen waar je eventuele work-outs in je thuis zwaarder kunt maken? Kijk dan naar de dumbells, kettlebells en de pull-up bars. Deze zijn namelijk gemakkelijk op te bergen en niet zo duur, terwijl ze jouw workout enorm zwaar kunnen maken.

Zoek je echter professioneel fitnessapparatuur waarmee je een echte sportschool van je huis kunt maken? Dan moet je gaan voor de krachtstations. Deze maken van je huis een echte sportschool.

Wil je lekker je spieren trainen door alleen maar te staan? Kijk dan naar de trilplaten. Deze helpen je op een gemakkelijke manier naar een mooier en strakker lichaam.

Wil je thuis lekker je conditie verbeteren en gelijktijdig afvallen en vet verliezen? Dan is de hometrainer jouw beste keuze. Deze zijn in vergelijking met andere cardioapparaten relatief goedkoop.

Simpel op je eigen tempo je conditie trainen zonder al te moe te worden? Dan zijn loopbanden het perfect fitnessapparaat voor jou! Met behulp van de low intensity cardio manier van trainen kan je zonder vermoeid te worden een top conditie trainen.

Zoek je een professionele manier van je conditie trainen, afvallen en vet verliezen? Wil je echt volledig gaan om je conditie te verbeteren? Kijk dan naar de crosstrainers en airbikes. Deze appraten geven je een echte professionele trainingservaring!

Veel gestelde vragen over de Beste Fitnessapparaat voor Thuis!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over de Beste Fitnessapparaat voor Thuis’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is het beste fitnessapparaat voor thuis?

Op deze pagina hebben we een compleet overzicht gemaakt van fitnessapparatuur speciaal voor thuis.

Welk fitnessapparatuur voor thuis is er beschikbaar?

Je hebt bijvoorbeeld roeitrainers, loopbanden, crosstrainers, hometrainers etc.

Is fitnessapparatuur voor thuis duur?

Nee. Vandaag de dag kun je zeer betaalbaar apparatuur voor thuis aanschaffen.

Heb je veel ruimte nodig voor fitnessapparatuur?

Dit verschilt van apparaat tot apparaat. Op deze pagina behandelen we dit dan ook uitgebreid.

Hoe lang gaat fitnessapparatuur mee?

Dit is geheel afhankelijk van de kwaliteit van het apparaat. Sommige toestellen kunnen namelijk jaren meegaan.

Heb je nog vragen of opmerkingen over De Beste Fitnessapparatuur voor Thuis? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *