Bankdruk Set

Ben je opzoek naar een bankdruk set? Een bankdruk set is een halterbank met gewichten, die als één set wordt verkocht voor een voordelige prijs.

Wanneer dit apparatuur in huis haalt kun je meteen meerdere belangrijke oefeningen uitvoeren.

Denk hierbij aan het trainen van borstspieren, schouders, triceps, biceps en onderarmen.

De bankdruk set die vaak worden verkocht zijn goedkoop en gericht op mensen die net beginnen met fitness.

Op deze pagina vind je de beste en meest betaalbare bankdruk sets die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Na het lezen van deze pagina weet je waar je op moet letten, waar je ze het beste kunt kopen én wat de beste sets zijn.

Laten we direct beginnen!

bankdruk set

Dé Nr. 1 Bankdruk Set!

Dé Top 10 Beste Bankdruk Sets van 2022!

Voordat we gaan beginnen geven we je alvast een overzicht van de top 10 beste bankdruk sets van dit moment!

In dit overzicht van de beste bankdruk sets zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!

Wat is een Bankdruk Set?

We gaan uiteraard beginnen bij het begin. Wat is nu precies een bankdrukset? Wanneer je in bezit bent van een (home) gym, of je bent van plan om er één in te richten, dan mag een bankdrukset uiteraard niet ontbreken.

Een bankdruk set is een kant en klare set waarmee je kunt bankdrukken. Het apparaat bestaat uit een aantal (losse) onderdelen, namelijk:

 • Halterbank
 • Halterstang
 • Halterschijven
 • Rack

Je bent uiteraard niet verplicht om alles als 1 pakket aan te schaffen, je kunt er namelijk ook voor kiezen om al deze elementen los te kopen.

We raden je echter wel aan om minimaal de halterbank en de rack als één set samen te kopen. Dit omwille van je eigen veiligheid.

Het meest ideale zou natuurlijk zijn als je de halterstand en de gewichten ook meteen als één set koopt, maar dit is geheel jouw eigen vrije keuze.

Nu we de basis hebben gehad gaan we nu de verschillende onderdelen toelichten.

Halterbank

Met behulp van een halterbank kun je veel verschillende en nuttige krachtoefeningen doen. De voornaamste oefening waarvoor je een halterbank gebruikt is uiteraard bankdrukken. Om deze reden heet een halterbank ook wel een drukbank of bankdrukbank.

Maar wat is het verschil tussen een halterbank en een fitnessbank? Een halterbank heeft ingebouwde haltersteunen, waar je de halterstang in kunt neerleggen. Daarnaast hebben goede halterbanken ook nog ingebouwde ‘safety bars’. Deze 2 type banken worden dan ook vaak door elkaar gehaald.

Daarnaast zijn er ook nog 2 verschillende soorten halterbanken. Zo heb je een vlakke en een verstelbare halterbank. De vlakke halterbank heeft enkel een vlakke rugleuning.

De verstelbare halterbank heeft een rugleuning waarvan je de hoek kunt verstellen. Doordat je de hoek van de bank kunt instellen kun je bepalen op welke spieren de nadruk komt te liggen.

Halterstang

Dit is de stang waarmee je de oefeningen uitvoert. Een halterstang, ofwel barbell, is het belangrijkste tuk trainingsmateriaal bij een krachttraining.

De standaard stang voor een bankdruk set is een stang van 50mm schijfopname met een gewicht van 20 kg. Dit soort stangen heten ook wel Olympische halterstangen.

Bij het inrichten van een (home) gym of sportschool is het daarom van belang om te kiezen voor een kwalitatief goede halterstang.

Je kunt kiezen uit 2 verschillende type halterstangen. Halterstangen met een 30mm schijfopname, en met een 50mm schuifopname.

Halterschijven

Net zoals met de halterstangen heb je met de halterschijven ook keuzen uit 2 verschillende boringen, van 30mm of van 50mm.

Bij veel bankdruk sets zijn de halterschijven inclusief. Afhankelijk van hoe sterk je bent kun je eventueel nog meer schijven extra kopen.

Rack

Bij een bankdruk set zit uiteraard ook een rack. Het rack zorgt ervoor dat je veilig kunt trainen en dient als steun voor de halterstang.

Nadat je klaar bent met het doen van je oefening kun je de stang weer op het rack plaatsen. Het bijbehorende rack verschilt doorgaans sterk per bankdruk set.

Wat train je met een Bankdruk Set?

We weten nu globaal wat een bankdruk set is en uit welke onderdelen zo’n fitness toestel bestaat, maar wat train je nu precies met een bankdrukset?

Met een bankdruk set train je voornamelijk de grote spiergroepen waarbij de nadruk ligt op je bovenlichaam.

Dit zijn dan de borstpieren, triceps, schouders, biceps en zelfs je buik- en rugspieren. Dat zijn aardig wat spiergroepen die je kunt trainen met de bankdruk set.

Uiteraard ligt de voornaamste focus op het trainen van de borstspieren tijdens het bankdrukken.

De borstspier bestaat uit 3 delen, het sleutelbeen gedeelte, het borstbeen gedeelte en het buikspier gedeelte.

Indien je gebruikt kunt maken van een bankdruk set welke je onder een helling kunt zetten, kun je het accent op verschilleden gedeelten van je borstspieren leggen.

Een bankdruk set in huis halen is dan ook dé stap om jouw trainingen naar een hoger niveau te brengen.

Een aantal Aandachtspunten bij het kopen van een Bankdruk Set

Voordat je een bankdruk set koop zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder hebben we dan ook een aantal van de belangrijkste aandachtspunten genoteerd:

1. Materiaal

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bestaat een bankdruk set uit verschillende (losse) onderdelen. Let erop dat je bij de aankoop van een set ook echt alle onderdelen hebt.

Tenzij je liever de verschillende onderdelen, zoals een bankdruk stang en schijven los koopt. Beide opties zijn namelijk mogelijk.

2. Verstelbaar Halterbankje

Bij sommige bankdruksets is het het geval dat de set enkel beschikt over een plat halterbankje, ofwel een flat bench.

Andere daarentegen beschikken weer over een verstelbaar halterbankje. Dat houdt in dat je de rugleuning omhoog of omlaag kunt verstellen.

Op deze wijze kun je bijvoorbeeld onder een helling bankdrukken, dit heet incline bankdrukken.

Bij het incline bankdrukken leg je namelijk meer de focus op de schouders en de bovenkant van de borst.

Ben je dus opzoek naar een multifunctionele bankdruk set? Dan is het van groot belang dat je rekening houdt met de verstelbaarheid van de set.

Vervolgens bestaan er ook bankdruk sets die al standaard in de incline staan, deze zijn dan niet verstelbaar naar een platte positie.

Tot slot heb je ook nog de decline banken. Deze kun je dan weer naar beneden verstellen. Dit apparaat wordt dan weer gebruik voor de decline bench press.

3. De (veiligheid) Rack

Bij sommige racks kun je de halterstang alleen maar boven op het rack neerleggen.

Wij adviseren dat je een set aanschaft waarbij je de stand op meerder hoogtes kunt neerleggen, óf waarbij je de oplegsteunen voor de halterstang makkelijk kan verstellen.

Op deze manier heb je namelijk de mogelijkheid om de stang terug te leggen op het moment dat je het gewicht niet meer houdt.

4. De kwaliteit van de Bankdruk Set

De kwaliteit van de bankdruk set is van groot belang! De aanschaf van een bankdruk set kan namelijk een zeer grote investering zijn.

Je wilt daarom ook zeker weten dat de set van geode kwaliteit is.

Wat bedoelen we precies met ‘kwaliteit’? Met goede kwaliteit bedoelen we dat de set duurzaam is.

Het frame van de set is doorgaans gemaakt van sterk materiaal, zoals staal, maar het bankje is vaak nogal gevoelig voor slijtage.

Dit is met name het geval bij de wat goedkopere bankdruksets.

Op het gebied van veiligheid zal deze slijtage niet zoveel uitmaken maar het staat uiteraard niet zo fraai. Tenzij je natuurlijk van de ‘oldskool gym look’ houdt.

5. Stabiliteit

De stabiliteit van de bankdruk set is uiteraard van groot belang als het aankomt op veiligheid.

Dit is zeker het geval wanneer je wat zwaarder gaat bankdrukken. Ga daarom ALTIJD voor goede stabiliteit.

Om deze reden zijn alle bankdruksets op deze pagina van goede kwaliteit!

6. Prijs

Tussen de verschillende soorten bankdruk sets zitten redelijk wat prijsverschillen. Bepaal voor jezelf wat jouw budget is.

Onthoudt wel dat goedkopere bankdruk sets vaak van aanzienlijk mindere kwaliteit zijn. Vaak is goedkoop juist duurkoop, máár duurder hoeft ook altijd niet beter te zijn.

Lees daarom altijd heel goed de verschillende ervaringen en recensies van gebruikers.

7. Een Bankdruk Set met Gewichten

Tot slot is het uiteraard het belangrijkste dat je een bankdruk set aanschaft wat zo compleet mogelijk is. Het liefst heb je er veel gewichten bij, zodra je direct aan de slag kunt gaan met je training.

Kies daarom ene bankdruk set waar er voldoende gewichten bij zitten en een halterstang wordt meegeleverd.

Waar kun je een Bankdruk Set kopen?

We hebben nu al aardig wat informatie behandelt als het aankomt op bankdruk sets. Je weet precies welke onderdelen er allemaal bij komen kijken en waar je op moet letten bij het kiezen van een bankdruk set.

Het blijft echter altijd een lastige keuzen om de juiste webshop te vinden boor jouw fitness apparatuur. Het is belangrijk dat je bij het bestellen alle nodige info kunt lezen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Hieronder hebben we dan ook een overzicht gemaakt van fitness webshops met het beste aanboden aan bankdruk sets:

Betersport.nlBekijk het aanbod >>>
Gorillasports.nlBekijk het aanbod >>>
Fitnesskoerier.nlBekijk het aanbod >>>
Fitness-seller.nlBekijk het aanbod >>>
Bol.comBekijk het aanbod >>>

Dé Top 5 Beste Bankdruk Sets kopen

Zoals we eerder hebben besproken op deze pagina zijn er een flink aantal dingen waar je op moeten letten bij aanschaf van een bankdruk set.

Wij vinden echter het belangrijkste om goed te kijken naar wat de ervaringen en recensies zijn van andere gebruikers.

Aan het begin van deze pagina hebben wij jullie onze top 10 bankdruk sets laten zien maar van de 5 beste bankdruk sets gaan we uitgebreid de diepte in zodat je alles weet om een goede aankoop te doen:

1. Gorrilasports – Universele Halterbank met 100kg Halterstang Gripper Kunststof

Deze multifunctionele halterbank is voorzien van een curlrack, dipsteunen en kabels, daardoor kun je je borstspieren, schouders, biceps, triceps, rug -en buikspieren trainen.

De bank, rugleuning en curlrack zijn verstelbaar. De haltersteunen zijn belastbaar tot 180 kg en de bank tot 280 kg. Geleverd incl. 100 kg gripper kunststof halterset. 

Als je er de voorkeur aan geeft om thuis te trainen, doe je dit natuurlijk het liefst zo efficiënt mogelijk.

Niet alleen in je keuze voor oefeningen, maar ook in je keuze voor fitnessmateriaal. Niet iedereen heeft immers een zolder of kelder ter grootte van een sportzaal.

Met deze unieke halterbank, geleverd inclusief een 100 kg gripper kunststof halterset, kun je vrijwel je gehele bovenlijf (borst, buik, schouders, biceps en triceps) trainen én bovendien je benen aan pakken.

Deze halterbank is van professionele sportschoolkwaliteit, kortom een mùst have voor als je thuis serieus aan de bak wilt!

De belangrijkste kenmerken van de Universele Halterbank met 100kg Halterstang Gripper Kunststof

 • Universele Halterbank

 • Halterset 100kg gripper kunststof

 • Halterstang van 170cm lang

 • EZ-curlstang van 120cm lang

 • 2 Dumbbell Stangen van 35cm lang

 • Afmeting: ca. 180x125x90 – 110cm

 • Gewicht bank: 40 kg

 • Haltersteunen, rugleuning en biceps curl zijn allemaal verstelbaar

 • Bank en haltersteunen voorzien van vloer beschermende noppen.


2. Hammer – Bermuda XT

Professionele krachttraining met de hoogste eisen! Een multifunctionele halterbank van hoge kwaliteit voor diverse krachtoefeningen.

Het halterbankje is inclusief 25 kg aan schijven. Deze fitness bankdruk set heeft de afmetingen 121x125x146 cm en een gewicht van 55 kg.

Het apparaat heeft hiermee een maximaal belastbaar gewicht van 130 kg.

De rugleuning is in 4 verschillende posities verstelbaar voor zowel flat als incline benchpress. Ook, is dit model inklapbaar.

De belangrijkste kenmerken van de Hammer Bermuda XT

 • Universele bank met vier verschillende standen voor zowel vlakke als incline training

 • Instelbare hoogte van spotters

 • Butterfly in te stellen voor verschillende armlengtes

 • Duurzame en comfortable kussens (45 mm dik)

 • Solide stalen constructie van 50×50 mm dik, zilver, krasvrije poeder coating

 • Incl. sluitveren voor de schijven

 • Geschikt voor 30mm schijven


3. Klarfit – KS02 Krachtstation

Het Klarfit FIT-KS02 krachtstation is het ideale trainingsapparaat om doelgericht buik-, arm-, been-, en rug-musculatuur – kortom de gehele lichaamsmusculatuur – naar een betere fitness en een groter krachtpotentieel te tillen.

Om beginners en evenzeer gevorderden een adequate training te bieden, kunnen gericht afzonderlijke spieren of, in een combinatie van oefeningscomponenten, ook totale spiergroepen getraind worden.

Zo staat de trainingsbank klaar voor het bankdrukken, dat in het bijzonder veeleisend is voor de arm- en borstmusculatuur.

Daarbij komt een Curl-Pult en Butterfly voor het benadrukken van schouders en armen, een been-curler voor de onderste en bovenste delen van het bovenbeen en een roeiapparaat voor de gehele rug-musculatuur.

De verregaande combinatiemogelijkheden van apparaat en oefeningen maken een individuele en effectieve training voor het gehele lichaam mogelijk, terwijl de veelzijdige instelmogelijkheden van het apparaat een persoon-specifieke aanpassing en een sportgeneeskundig verantwoorde houding mogelijk maken.

De stabiele stalen constructie van het Klarfit FIT-ks02krachtstation waarborgt uw zekerheid tijdens het trainingsprogramma, zodat u zich geheel op de spieropbouw kunt richten.

De belangrijkste kenmerken van de Klarfit – KS02 Krachtstation

 • Geschikt om je gehele lichaam te trainen

 • Voor beginners als gevorderden

 • Voor gebruik thuis

 • Veelzijdige instelmogelijkheden

 • Voor unisex

 • Gewicht product: ca 40kg

 • Breedte: 1445mm

 • Hoogte: 1230mm

 • Maximale belasting 280 kg

 • Exclusief Gewichten


4. Gorillasports – Verstelbare Halterbank met Halterset

Deze halterbank is eenvoudig opklapbaar, van staal, voorzien van dipsteunen en belastbaar tot 200 kg. De haltersteunen zijn verstelbaar en belastbaar tot 200 kg.

Geschikt voor buikspieren, triceps, incline- en normaal bankdrukken. Incl. 70 kg halterset bestaande uit een lange halterstang, 2 korte halterstangen en gewichten. 

Veel thuis fitness apparaten zijn voor de fanatieke fitnesser niet echt geschikt, hierdoor zullen de fanatiekelingen onder ons alsnog naar de sportschool moeten.

Maar met de professionele halterbank, inclusief 70 kg aan halters en gewichtschijven, die we vandaag in de aanbieding hebben, hoeft dat niet.

Dit Old School model halterbank is een luxe uitvoering: stevig gebouwd en daardoor geschikt voor het zware werk.

De haltersteunen kunnen belast worden tot maar liefst 200 kg, je kunt dus helemaal los gaan.

Nodig thuis je fitnessmaatje uit om samen ouderwets te banken en creëer zo een solide partij borstspieren, triceps en schouders.

De belangrijkste kenmerken van de Gorillasports Verstelbare Halterbank met Halterset

 • Verstelbare halterbank wit met halterset 70 kg kunststof

 • Voor gebruik thuis, ideaal voor bankdrukken, dips en sit-ups

 • In hoogte verstelbare haltersteunen

 • Eenvoudig opklapbaar

 • Gewicht Halterbank: 20kg

 • Materiaal Halterbank: Staal

 • Kleur: Wit

 • Maximaal Belastbaar tot: 200kg incl gebruiker

 • Maximaal Belastbaar Haltersteunen: 200kg

 • Afm: 120x57x78-99cm

 • Materiaal Halterschijven: Kunststof (Gevuld)


5. VidaXL – Gewichtenbank met gewichtenrek en halterset 30,5 kg

De veelzijdige bank met een gewichtenrek en halterset is een uitstekende keuze voor het trainen van verschillende spiergroepen. Hij is een musthave voor degenen die nieuw zijn in krachttraining.

Het gewichtenbank is ideaal voor bankdrukken, back leg curls, crunches, sit-ups en pec oefeningen! Omdat comfort tijdens oefeningen belangrijk is, is de trainingsbank voorzien van een rugleuning met 4 standen, is hij goed gevoerd en heeft hij schuimrollen om de knieën te ondersteunen.

Trainen met een halter is erg veilig dankzij de veiligheidsbeugels. De gewichtenbank kan na gebruik gemakkelijk worden ingeklapt en verticaal worden opgeborgen.

De halterset bestaat uit massief verchroomde stangen met snelwerkende veersluitingen (voor lange halterstang), anti-slip gekartelde handgrepen en gegroefde schroefdoppen (voor halterstang) voor stevige bevestiging van de gewichtsschijven.

Je kan trainen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over veiligheidskwesties. De gewichten zijn gemaakt van een robuuste polyethyleen behuizing. Ze kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd voor verschillende trainingsdoeleinden.

De levering bevat een gewichtenbank, een lange halterstang, twee halterstangen, zes 1,25 kg gewichtsschijven, vier 2,5 kg gewichtsschijven twee 5 kg gewichtsschijven, vier doppen en twee veersluitingen.

De belangrijkste kenmerken van de VidXL Gewichtenbank met gewichtenrek en halterset

 • Inklapbaar

 • Voor beginners en gevorderden

 • All round gewichtenbank

 • Massief verchroomde stangen

 • Anti-slip gekartelde handgrepen en gregroefde schroefdoppen

 • Gewichten gemaakt van robuuste polyethyleen behuizing

 • Afm: 147x123x103 cm


Moet je een Bankdruk Set tweedehands via Marktplaats kopen?

We hebben het eerder op deze pagina gehad over dat veiligheid bij een bankdruk set van groot belang is. Tijdens het bankdrukken gebeuren doorgaans dan ook de meeste ongelukken.

De meest voorkomende oorzaak is dat het gebruikte materiaal te wensen over laat. Het is daarom ook van groot belang om materiaal te gebruiken waarop je kunt vertrouwen. Zeker als je met zwaardere gewichten aan de gang gaat.

Vaak zie je dat mensen fitnessapparatuur zo goedkoop mogelijk willen aanschaffen. Vaak zoeken ze dan ook naar koopjes op websites zoals Marktplaat. Dit raden wij dan ook ten zeerste af.

Bij sommige apparaten is het natuurlijk geen probleem om dat tweedehands te kopen, zolang je maar zeker weet dat het van goede kwaliteit is.

Wanneer je opzoek bent naar een bankdruk set ligt dit toch net even wat ander, dit omdat de volgen van een slechte kwaliteit bankdruk set fataal kunnen zijn. Daarnaast hoef je het voor de lage prijs vaak ook niet te doen. Er zijn namelijk genoeg nieuwe sets verkrijgbaar voor een nog lagere prijs.

Wat zijn de beste oefeningen die je kunt doen op een Bankdruk Set?

We hebben nu al aardig wat informatie behandelt rondom een bankdruk set en waar je deze kunt kopen maar heb je een beetje inspiratie nodig over hoe je je bankdruk set gaat gebruiken?

Dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou! Onderstaand gaan we namelijk de meest populaire oefeningen behandelen die worden gedaan met behulp van een drukbank.

1. Barbell Bench Press

We beginnen misschien wel met de meest bekendste oefening die je met de bench press kunt doen en dat is die met een opdrukstang/barbell.

Met deze oefening maakt je gebruik van een halterstang en deze laat je langzaam helemaal tot je borst zakken.

Wanneer je tot het diepste punt bent gezakt duw je het gewicht in een schuine lijn van je weg. Op deze wijze train je voornamelijk je grote borstspier, schouders en armen.

Dit is dan ook verreweg de meest bekendste oefening die gedaan wordt op een drukbank, maar dit is gelukkig niet de enige oefening die je kunt doen als je een bankdruk set wilt kopen.

2. Barbell Incline Bench Press

Indien je een bankdruk set hebt waarbij je het bankje in een helling kunt zetten, kun je gebruik maken van de volgende oefening.

Door het bank druk bankje iets meer in een helling te zetten komt er minder spanning op je rug te staan.

De halter/barbell eindigt dan net iets boven je tepels. Dit in tegenstelling tot de standaard bench press, waarbij de stang in het midden van je borst eindigt.

Op deze wijze ligt de focus van de oefening meer op de bovenzijde van de borstspieren. Hierdoor krijg je in een mum van tijd echt poppende borstspieren.

3. Barbell Pin Press / Dead Press

Deze oefening is iets minder bekend maar alsnog zeer effectief.

In deze oefening laat je namelijk de halter/barbell niet helemaal tot je borst zakken, maar laat je de barbell rusten op een veiligheidsstang.

Het klopt dat je dan minder bewegingsbereik hebt dan bij de standaard bench press, maar met deze oefening wordt de focus op het moeilijkste gedeelte van de standaard bench press gelegd.

Dit zorgt er dan ook voor dat je hier meer kracht in ontwikkelt. Je traint hiermee meer je tricpes, pecs en schouders.

4. Dumbell Flys

Om het rijtje met oefening af te maken hebben we nog de dumbell flys.

Dit is een oefening die je op een bankdruk set kunt uitvoeren of simpelweg op een los bankje.

Een kleine kanttekening hierbij is dat je uiteraard wel dumbells tot je beschikking moet hebben om deze oefening te kunnen doen.

Bij deze oefening heb je 2 dumbells vast en die laat je in een halve cirkel (met licht gebogen ellenbogen) naar beneden zakken.

Met deze oefening zorg je er niet alleen voor dat je borstspieren worden getraind, maar je pakt ook een deel van je schouders en armen mee.

Wanneer je gebruik maakt van relatief lichte gewichten kun je dit op een bankje blijven doen maar ons advies is wanneer je met zeer zware gewichten gaat trainen dat je deze oefening op de grond uitvoert.

Dit zorgt ervoor dat, mocht je de gewichten niet meer omhoog krijgen, je deze makkelijk en veilig op de grond kunt neerleggen zonder blessures op te lopen.

Waar moet je op letten tijdens het bankdrukken?

Zoals je hebt kunnen zien hebben we voor het gemak per oefening handige instructie filmpjes toegevoegd zodat je precies weet waar je op moet letten tijdens het bankdrukken.

Maar omdat het hebben van een goede houding zo intens belangrijk is tijdens het bankdrukken gaan we dit nogmaals tekstueel toelichten.

Je hebt misschien wel eens powerlifters gezien die een holle rug maken tijdens het opdrukken van een halter.

Dit is niet omdat ze het gewicht niet aankunnen, maar dit is juist omdat ze op die manier gerichter kunnen trainen.

Ze kunnen met hun armen een minder grote beweging maken en staan hun schouders in een positie waardoor ze beter kracht kunnen zetten.

Bovendien is je borst hierdoor hoger waardoor je de stang minder ver naar beneden hoeft te brengen.

Wanneer je net begint met trainen dan raden we je ook niet aan om deze manier van trainen over te nemen.

Zo zie je dat bijvoorbeeld bodybuilders gewoon met hun rug op de drukbank liggen.

Het is hierbij echter wel alsnog belangrijk dat je je borstspieren uitzet, zo kun je hun kracht in de oefening beter benutten.

Het lijkt je misschien een makkelijke oplossing om de stang tijdens je sets even op je borst te laten rusten of van je borst of te laten stuiteren, maar dit raden we dan ook af.

Dit kan niet alleen slecht zijn voor je borst, maar met deze manier van trainen haal je niet het meeste uit de oefening.

Wanneer je armen het laagst zijn, zijn je spieren ook het meest gestrekt. Hierdoor is het het zwaarste gedeelte van de oefening.

Wat zijn de meest gemaakte fouten tijdens het bankdrukken?

Zoals met heel veel grote oefeningen liggen fouten al snel op de loer. Dat is ook het geval bij het bankdrukken.

Door het regelmatig maken van fouten kun je ernstige blessures oplopen die je training niet bevorderen.

Veel krachttrainers lopen door deze fouten vaak nek- en schouderklachten op.

Het kan zelfs gebeuren dat er flinke scheuren in de spieren ontstaan wanneer je te zwaar traint.

Om dit soort fouten en blessures te voorkomen raden we je aan om altijd goed je houding te controleren, of iemand die er verstand van heeft ernaar te laten kijken.

Je kunt ook altijd een werknemer van de sportschool vragen om even te kijken terwijl jij het voordoet.

Je zou het niet zo snel zeggen, maar hoe jij je voeten neerzet is ook van belang tijdens het uitvoeren van oefeningen op de drukbank.

Zet tijdens het bankdrukken altijd je hele voet op de grond en niet alleen je tenen. Plaats je voeten op schouderbreedte wijd, zo houd je optimale steun en het zorgt voor extra stabiliteit tijdens het bankdrukken.

Meer is niet altijd beter. Een te wijde grip is dan ook niet altijd voordeliger bij oefeningen op het bankdruk rek. In dit geval zeker niet.

Houd de stang op iets wijder dan schouderbreedte vast. Als je met een wijdere grip optrekt kun je je schouderspieren blesseren. En daar zit je vast niet op te wachten.

Houd ook je armen niet op één rechte lijn, maar met een kleine hoek naar beneden. Het kan namelijk zijn dat je hierdoor je schouders te veel belast. Door je ellebogen naar binnen te laten wijzen voorkom je dit.

Veel gestelde vragen over een Bankdruk Set!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een Dankdruk Set. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Waar kun je een Bankdruk Set met gewichten kopen?

Op deze pagina hebben we voor jou de beste selectie gemaakt van beschikbare bankdruk sets.

Zijn er ook Bankdruk Sets voor thuis?

Jazeker! Vandaag de dag kun je verschillende soorten en maten bankdruk sets kopen.

Zijn er ook professionele bankdruk sets verkrijgbaar?

Ja, maar die zijn flink wat prijziger en je moet vaak de verschillende onderdelen apart aanschaffen.

Waar bestaat een bankdruk set uit?

Een bankdrukset bestaat voornamelijk uit een halterbank, halterstang, halterschijven en rack

Zijn de bankdruk sets verstelbaar?

Dit is geheel afhankelijk van het type bankdruk set wat je wilt aanschaffen. Bekijk op deze pagina de beste sets.

Dé methode om snel en effectief spiermassa op te bouwen!

We zijn alweer aan het einde van deze pagina gekomen. We hebben nu enorm veel behandeld over de verschillende soorten bankdruk sets, waar je op moet letten en hoe ze jou kunnen helpen om meer spiermassa op te bouwen. Vervolgens hebben we je een overzicht gegeven van de beste bankdruk sets die jou helpen om snel en effectief spiermassa op te bouwen.

Het hebben van het juist fitnessapparatuur is maar één deel van het verhaal. Wanneer je spiermassa wilt opbouwen moet je niet alleen over het juiste materiaal beschikken, je moet ook een goede fitness routine hanteren.

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Spiermassa Protocol Mannen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Spiermassa Protocol Mannen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor Mannen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews.

Mocht je opzoek zijn naar een compleet fitness schema voor je spiermassa en krachttrainingen, dan ben je hier aan het goede adres.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Spiermassa Protocol Mannen is hét ideale product voor het krijgen van je lichaam van je dromen!

spiermassa protocol mannen

Spiermassa Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

 • Hoe kan je jouw spieropbouw maximaliseren
 • Flexibel Diëten met minimale restricties
 • Complete Full Body Trainingsschema’s
 • En nog veel meer…

Spiermassa opbouwen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met spiermassa opbouwen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over een Bankdruk Set? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *