Bankdruk Set

Ben je opzoek naar een bankdruk set? Een bankdruk set is een halterbank met gewichten, die als één set wordt verkocht voor een voordelige prijs. Wanneer dit apparatuur in huis haalt kun je meteen meerdere belangrijke oefeningen uitvoeren. Denk hierbij aan het trainen van borstspieren, schouders, triceps, biceps en onderarmen.

De bankdruk set die vaak worden verkocht zijn goedkoop en gericht op mensen die net beginnen met fitness. Op deze pagina vind je de beste en meest betaalbare bankdruk sets die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Na het lezen van deze pagina weet je waar je op moet letten, waar je ze het beste kunt kopen én wat de beste sets zijn.

Laten we direct beginnen!

bankdruk set

Inhoudsopgave

Wat is een Bankdruk Set?

We gaan uiteraard beginnen bij het begin. Wat is nu precies een bankdrukset? Wanneer je in bezit bent van een (home) gym, of je bent van plan om er één in te richten, dan mag een bankdrukset uiteraard niet ontbreken.

Een bankdruk set is een kant en klare set waarmee je kunt bankdrukken. Het apparaat bestaat uit een aantal (losse) onderdelen, namelijk:

 • Halterbank
 • Halterstang
 • Halterschijven
 • Rack

Je bent uiteraard niet verplicht om alles als 1 pakket aan te schaffen, je kunt er namelijk ook voor kiezen om al deze elementen los te kopen. We raden je echter wel aan om minimaal de halterbank en de rack als één set samen te kopen. Dit omwille van je eigen veiligheid.

Het meest ideale zou natuurlijk zijn als je de halterstand en de gewichten ook meteen als één set koopt, maar dit is geheel jouw eigen vrije keuze. Nu we de basis hebben gehad gaan we nu de verschillende onderdelen toelichten.

Halterbank

Met behulp van een halterbank kun je veel verschillende en nuttige krachtoefeningen doen. De voornaamste oefening waarvoor je een halterbank gebruikt is uiteraard bankdrukken. Om deze reden heet een halterbank ook wel een drukbank of bankdrukbank.

Maar wat is het verschil tussen een halterbank en een fitnessbank? Een halterbank heeft ingebouwde haltersteunen, waar je de halterstang in kunt neerleggen. Daarnaast hebben goede halterbanken ook nog ingebouwde ‘safety bars’. Deze 2 type banken worden dan ook vaak door elkaar gehaald.

Daarnaast zijn er ook nog 2 verschillende soorten halterbanken. Zo heb je een vlakke en een verstelbare halterbank. De vlakke halterbank heeft enkel een vlakke rugleuning. De verstelbare halterbank heeft een rugleuning waarvan je de hoek kunt verstellen. Doordat je de hoek van de bank kunt instellen kun je bepalen op welke spieren de nadruk komt te liggen.

Halterstang

Dit is de stang waarmee je de oefeningen uitvoert. Een halterstang, ofwel barbell, is het belangrijkste tuk trainingsmateriaal bij een krachttraining. De standaard stang voor een bankdruk set is een stang van 50mm schijfopname met een gewicht van 20 kg. Dit soort stangen heten ook wel Olympische halterstangen.

Bij het inrichten van een (home) gym of sportschool is het daarom van belang om te kiezen voor een kwalitatief goede halterstang.

Je kunt kiezen uit 2 verschillende type halterstangen. Halterstangen met een 30mm schijfopname, en met een 50mm schuifopname.

Halterschijven

Net zoals met de halterstangen heb je met de halterschijven ook keuzen uit 2 verschillende boringen, van 30mm of van 50mm. Bij veel bankdruk sets zijn de halterschijven inclusief. Afhankelijk van hoe sterk je bent kun je eventueel nog meer schijven extra kopen.

Rack

Bij een bankdruk set zit uiteraard ook een rack. Het rack zorgt ervoor dat je veilig kunt trainen en dient als steun voor de halterstang. Nadat je klaar bent met het doen van je oefening kun je de stang weer op het rack plaatsen. Het bijbehorende rack verschilt doorgaans sterk per bankdruk set.

Een aantal Aandachtspunten bij het kopen van een Bankdruk Set

Voordat je een bankdruk set koop zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder hebben we dan ook een aantal van de belangrijkste aandachtspunten genoteerd:

Materiaal

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen bestaat een bankdruk set uit verschillende (losse) onderdelen. Let erop dat je bij de aankoop van een set ook echt alle onderdelen hebt. Tenzij je liever de verschillende onderdelen, zoals een bankdruk stang en schijven los koopt. Beide opties zijn namelijk mogelijk.

Verstelbaar Halterbankje

Bij sommige bankdruksets is het het geval dat de set enkel beschikt over een plat halterbankje, ofwel een flat bench. Andere daarentegen beschikken weer over een verstelbaar halterbankje. Dat houdt in dat je de rugleuning omhoog of omlaag kunt verstellen. Op deze wijze kun je bijvoorbeeld onder een helling bankdrukken, dit heet incline bankdrukken.

Bij het incline bankdrukken leg je namelijk meer de focus op de schouders en de bovenkant van de borst. Ben je dus opzoek naar een multifunctionele bankdruk set? Dan is het van groot belang dat je rekening houdt met de verstelbaarheid van de set.

Vervolgens bestaan er ook bankdruk sets die al standaard in de incline staan, deze zijn dan niet verstelbaar naar een platte positie. Tot slot heb je ook nog de decline banken. Deze kun je dan weer naar beneden verstellen. Dit apparaat wordt dan weer gebruik voor de decline bench press.

De (veiligheid) Rack

Bij sommige racks kun je de halterstang alleen maar boven op het rack neerleggen. Wij adviseren dat je een set aanschaft waarbij je de stand op meerder hoogtes kunt neerleggen, óf waarbij je de oplegsteunen voor de halterstang makkelijk kan verstellen.

Op deze manier heb je namelijk de mogelijkheid om de stang terug te leggen op het moment dat je het gewicht niet meer houdt.

De kwaliteit van de Bankdruk Set

De kwaliteit van de bankdruk set is van groot belang! De aanschaf van een bankdruk set kan namelijk een zeer grote investering zijn. Je wilt daarom ook zeker weten dat de set van geode kwaliteit is.

Wat bedoelen we precies met ‘kwaliteit’? Met goede kwaliteit bedoelen we dat de set duurzaam is. Het frame van de set is doorgaans gemaakt van sterk materiaal, zoals staal, maar het bankje is vaak nogal gevoelig voor slijtage. Dit is met name het geval bij de wat goedkopere bankdruksets.

Op het gebied van veiligheid zal deze slijtage niet zoveel uitmaken maar het staat uiteraard niet zo fraai. Tenzij je natuurlijk van de ‘oldskool gym look’ houdt.

Stabiliteit

De stabiliteit van de bankdruk set is uiteraard van groot belang als het aankomt op veiligheid. Dit is zeker het geval wanneer je wat zwaarder gaat bankdrukken. Ga daarom ALTIJD voor goede stabiliteit.

Om deze reden zijn alle bankdruksets op deze pagina van goede kwaliteit!

Prijs

Tussen de verschillende soorten bankdruk sets zitten redelijk wat prijsverschillen. Bepaal voor jezelf wat jouw budget is. Onthoudt wel dat goedkopere bankdruk sets vaak van aanzienlijk mindere kwaliteit zijn. Vaak is goedkoop juist duurkoop, máár duurder hoeft ook altijd niet beter te zijn. Lees daarom altijd heel goed de verschillende ervaringen en recensies van gebruikers.

Een Bankdruk Set met gewichten

Tot slot is het uiteraard het belangrijkste dat je een bankdruk set aanschaft wat zo compleet mogelijk is. Het liefst heb je er veel gewichten bij, zodra je direct aan de slag kunt gaan met je training.

Kies daarom ene bankdruk set waar er voldoende gewichten bij zitten en een halterstang wordt meegeleverd.

Waar kun je een Bankdruk Set kopen?

We hebben nu al aardig wat informatie behandelt als het aankomt op bankdruk sets. Je weet precies welke onderdelen er allemaal bij komen kijken en waar je op moet letten bij het kiezen van een bankdruk set. Het blijft echter altijd een lastige keuzen om de juiste webshop te vinden boor jouw fitness apparatuur. Het is belangrijk dat je bij het bestellen alle nodige info kunt lezen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Hieronder hebben we dan ook een overzicht gemaakt van fitness webshops met het beste aanboden aan bankdruk sets:

Betersport.nlBekijk het aanbod >>>
Gorillasports.nlBekijk het aanbod >>>
Fitnesskoerier.nlBekijk het aanbod >>>
Fitness-seller.nlBekijk het aanbod >>>
Bol.comBekijk het aanbod >>>

Dé Top 3 Beste Bankdruk Sets kopen

Zoals we eerder hebben besproken op deze pagina zijn er een flink aantal dingen waar je op moeten letten bij aanschaf van een bankdruk set. Wij vinden echter het belangrijkste om goed te kijken naar wat de ervaringen en recensies zijn van andere gebruikers.

Hieronder hebben we dan ook een overzicht gemaakt van de beste bankdruk sets die je kunt kopen.

1. De ATX Olympic Bench OBM-650

beste bankdruk set kopen

De ATX Olympic Bench Press is een veelzijdig en ideaal apparaat voor vrije haltertraining. Met dit halterbankje kun je alle populaire bankdruk oefeningen doen, zoals borst en schouder oefeningen.

Omdat de haltersteunen verstelbaar zijn en voorzien van afleghaken aan de voorkant kun je er ook squat oefeningen mee doen. Bovendien kun je het halterbankje met diverse optioneel verkrijgbare accessoires uitbreiden tot een multifunctioneel trainingstoestel.

Het toestel is Europees gecertificeerd naar EN 20957 I.II.IV Class S voor professionele toepassingen

Ben je benieuwd naar de ervaringen van dit product?
Klik en bekijk de ervaringen van de ATX Olympic Bench OBM-650 gebruikers >>>

De belangrijkste kenmerken van de ATX Olympic Bench OBM-650

 • Extreem stabiel en massief frame voor zware trainingen
 • Geschikt voor oefeningen zoals bankdrukken, schouderdrukken en squats
 • Ook geschikt voor diverse andere oefeningen, zoals op standaard trainingsbankjes worden uitgevoerd
 • Optimale ergonomie en eenvoudig en comfortabel in gebruik
 • Haltersteunen zijn 14-voudig in hoogte verstelbaar
 • De afleghaken aan de achterkant van de haltersteunen zijn uiterst geschikt voor squats
 • Met korte noodsteunen voor vlak en negatief bankdrukken
 • De geïntegreerde multibank is vast verbonden aan het toestel
 • Rugleuning is in 15 standen verstelbaar
 • De zitting is verstelbaar in 3 standen, van vlak tot schuin
 • Met een uniek verstelsysteem waardoor de zitting en rugleuning altijd automatisch in de juiste positie staan ten opzichte van het rack en de halterstang
 • De diepere zithoogte is ideaal voor een veilige positionering bij schuin bankdrukken, schouderdrukken en diverse dumbell oefeningen
 • Met een inklapbare steunarm voor extra zware belasting in de vlakke positie, tot maximaal 400 kg
 • Met adapter aan de voorzijde van de bank voor het bevestigen van diverse optioneel verkrijgbare accessoires
 • Met antislip rubbervoeten voor extra stabiliteit en om de vloer te beschermen
 • Europees gecertificeerd

2. Universele Halterbank

beste bankdruk set kopen

Dit universeel halterbank is voorzien van een curlrack, dipsteunen en kabels. Op deze wijze kun je je borstspieren, schouders, biceps, triceps, rug- en buikspieren trainen.

De bank, rugleuning en curlrack zijn verstelbaar. De haltersteunen zijn belastbaar tot 180 kg en de bank tot 280 kg. Geleverd incl. 108 kg halterset. De gietijzeren schijven zijn van de hoogste kwaliteit en nagenoeg onverwoestbaar!

Wanneer je het liefst thuis traint dan doe je dat natuurlijk het liefst zo efficiënt mogelijk. Niet alleen in je keuze voor de oefeningen, maar ook in je keuze voor fitness materiaal. met deze unieke halterbank, incl. geleverde halter set, kun je vrijwel je gehele bovenlichaam trainen én bovendien je benen.

Deze halterbank is van professionele sportschoolkwaliteit, kortom een mùst gave voor als je thuis serieus aan de bak wilt.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van dit product?
Klik en bekijk de ervaringen van de Universele Halterbank gebruikers >>>

De belangrijkste kenmerken van de Universele Halterbank

 • Universele Halterbank Zwart 108 kg Halterset Gietijzer
 • Voor professioneel gebruik
 • ideaal voor het trainen van de borstspieren middels bankdrukken en dips, voor het trainen van schouders, biceps, triceps en voor het trainen van beenspieren en buikspieren.
 • De halterset maakt allround gewichttraining (deadlifts, upright rows, lateral side raises) mogelijk.
 • In hoogte verstelbare haltersteunen
 • Rugleuning in 6 standen te verstellen
 • Biceps curl in 3 standen te verstellen
 • Ook geschikt voor weighted crunches met behulp van de kabel
 • Met aan de onderzijde gummi bekleding ter bescherming van de vloer
 • Materiaal halter set, gietijzer
 • Halterschijven: 2 x 15 kg, 2 x 10 kg, 2 x 5 kg, 6 x 2,5 kg en 6 x 1,25 kg.
 • Lange halterstang (170 cm, gewicht 10 kg)
 • EZ curl stang (120 cm, gewicht 8 kg)
 • Twee korte halterstangen (35 cm, gewicht 2 kg)
 • Veersluitingen
 • Totaal gewicht halter set, 108 kg

3. Verstelbare Halterbank met Halterset

beste bankdruk set kopen

Dit is de ideale halterbank om thuis je borst, tricpes en buikspieren te trainen. De verstelbare haltersteunen zijn te belasten tot 200 kg. De bank is ook voorzien van dipsteunen en te gebruiken als schuine buikspierbank. De halterbank wordt geleverd met volledige halterset van 70kg.

Bankdrukken is dé manier om meer spiermassa te kweken. Vandaag de dag weten veel sportschoolbezoekers dit, en dan moet je lang wachten voordat er een bankje vrij is. Dit is na vandaag geen probleem meer!

De halterbank is zwaar te balsten, uitgerust met verstelbare haltersteunen, te gebruiken als buikspierbank, en bovendien geschikt om dips op uit te voeren!

Veel thuisfitness apparatuur is niet geschikt voor de fanatieke fitnesser. Hierdoor moeten velen noodgedwongen naar de sportschool. Maar met deze professionele halterbank is dat verleden tijd.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van dit product?
Klik en bekijk de ervaringen van de Verstelbare Halterbank met Halterset gebruikers >>>

De belangrijkste kenmerken van de Verstelbare Halterbank met Halterset

 • Verstelbare halterbank
 • Incl. 70 kg gietijzer halter set
 • Voor gebruik thuis
 • Ideaal voor bankdrukken, dips en sit-ups
 • In hoogte verstelbare haltersteunen
 • Eenvoudig opklapbaar
 • Materiaal halterbank, staal
 • Kleur, zwart
 • Maximale belasting 200 kg
 • Halterschijven: 2 x 10 kg, 4 x 5 kg, 4 x 2,5 kg en 4 x 1,25 kg
 • Lange halterstang (170 cm, gewicht 10 kg)
 • Twee korte halterstangen (35 cm, gewicht 2 kg)
 • 6 x schroefsluiting
 • Totaal gewicht halter set, ca. 70 kg

Moet je een Bankdruk Set tweedehands kopen?

We hebben het eerder op deze pagina gehad over dat veiligheid bij een bankdruk set van groot belang is. Tijdens het bankdrukken gebeuren doorgaans dan ook de meeste ongelukken.

De meest voorkomende oorzaak is dat het gebruikte materiaal te wensen over laat. Het is daarom ook van groot belang om materiaal te gebruiken waarop je kunt vertrouwen. Zeker als je met zwaardere gewichten aan de gang gaat.

Vaak zie je dat mensen fitnessapparatuur zo goedkoop mogelijk willen aanschaffen. Vaak zoeken ze dan ook naar koopjes op websites zoals Marktplaat. Dit raden wij dan ook ten zeerste af.

Bij sommige apparaten is het natuurlijk geen probleem om dat tweedehands te kopen, zolang je maar zeker weet dat het van goede kwaliteit is.

Wanneer je opzoek bent naar een bankdruk set ligt dit toch net even wat ander, dit omdat de volgen van een slechte kwaliteit bankdruk set fataal kunnen zijn. Daarnaast hoef je het voor de lage prijs vaak ook niet te doen. Er zijn namelijk genoeg nieuwe sets verkrijgbaar voor een nog lagere prijs.

Veel gestelde vragen over een Bankdruk Set!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over een Dankdruk Set. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Waar kun je een Bankdruk Set met gewichten kopen?

Op deze pagina hebben we voor jou de beste selectie gemaakt van beschikbare bankdruk sets.

Zijn er ook Bankdruk Sets voor thuis?

Jazeker! Vandaag de dag kun je verschillende soorten en maten bankdruk sets kopen.

Zijn er ook professionele bankdruk sets verkrijgbaar?

Ja, maar die zijn flink wat prijziger en je moet vaak de verschillende onderdelen apart aanschaffen.

Waar bestaat een bankdruk set uit?

Een bankdrukset bestaat voornamelijk uit een halterbank, halterstang, halterschijven en rack

Zijn de bankdruk sets verstelbaar?

Dit is geheel afhankelijk van het type bankdruk set wat je wilt aanschaffen. Bekijk op deze pagina de beste sets.

Dé methode om snel en effectief spiermassa op te bouwen!

We zijn alweer aan het einde van deze pagina gekomen. We hebben nu enorm veel behandeld over de verschillende soorten bankdruk sets, waar je op moet letten en hoe ze jou kunnen helpen om meer spiermassa op te bouwen. Vervolgens hebben we je een overzicht gegeven van de beste bankdruk sets die jou helpen om snel en effectief spiermassa op te bouwen.

Het hebben van het juist fitnessapparatuur is maar één deel van het verhaal. Wanneer je spiermassa wilt opbouwen moet je niet alleen over het juiste materiaal beschikken, je moet ook een goede fitness routine hanteren.

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Spiermassa Protocol Mannen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Spiermassa Protocol Mannen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor Mannen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews.

Mocht je opzoek zijn naar een compleet fitness schema voor je spiermassa en krachttrainingen, dan ben je hier aan het goede adres.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Spiermassa Protocol Mannen is hét ideale product voor het krijgen van je lichaam van je dromen!

spiermassa protocol mannen

Spiermassa Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

 • Hoe kan je jouw spieropbouw maximaliseren
 • Flexibel Diëten met minimale restricties
 • Complete Full Body Trainingsschema’s
 • En nog veel meer…

Spiermassa opbouwen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met spiermassa opbouwen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over een Bankdruk Set? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *