Afvallen met Whey

Afvallen met Whey? Je hebt ongetwijfeld al wel eens gehoord van proteïne en van proteïneshakes.

De kans is groot dat je je nu één of andere spierbundel aan het inbeelden bent die na een zware sessie in de fitness een paar shakes achterover slaat.

Whey proteïne is dan ook één van de belangrijkste supplementen om de spiergroei te bevorderen.

Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is dat whey proteïne verre van een one trick pony is. Dergelijke shakes kunnen ook een grote rol spelen bij het afvallen.

Het is niet toevallig dat afvallen met whey proteïne de laatste jaren steeds populairder wordt.

Hoe gaat dat dan in zijn werk? Welke rol speelt proteïne bij gewichtsverlies? Hoe val je af met proteïne shakes? Stuk voor stuk vragen waar je hier een antwoord op terug kunt vinden.

Laten we direct beginnen!

Afvallen met Whey
beste eiwitshake voor spieropbouw

Dé beste Whey Eiwitshake voor Afvallen!

Niet alle proteïnepoeders zijn gelijk gemaakt. Whey Perfection is gemaakt van een blend van wei-eiwitisolaat, concentraat en hydrolysaat voor het bieden van 22 g eiwit per portie.

Deze snel absorberende eiwitbron bevat alle negen essentiële aminozuren en biedt dagelijkse voeding die de groei en instandhouding van je spieren ondersteunen.

 • Hoogwaardige eiwitblend van 50% isolaat

 • 20 – 22g hoogwaardig eiwit per portie

 • 5g natuurlijk aanwezige BCAA’s per portie

 • Suikerarm en low fat

v.a. 10,39

Whey Proteïne: wat voor beest is dat?

De reis naar met Whey Proteïne afvallen begint natuurlijk bij weten wat het exact is. Whey is eigenlijk niets meer of minder dan eiwit. Hoe wordt Whey gemaakt?

Het is meer concreet een bijproduct dat ontstaat tijdens het productieproces van kaas. De koemelk waarmee de kaas gemaakt wordt valt uiteen in verschillende onderdelen.

De kaas en een liquide deel. Het is dit vloeibare deel van melk dat afgescheiden wordt als natuurlijk bijproduct bij dit productieproces dat wij Whey Proteïne noemen.

Om tot het bekende poeder te komen dat in sportscholen en supermarkten verkocht wordt droogt men deze vloeibare substantie uit tot een poedervorm overblijft. Vervolgens wordt dit poeder met een vloeistof gemengd en bekom je een eiwitshake.

Deze shakes zijn overigens niet het enige product waaraan Whey Proteïne wordt toegevoegd. Je vindt het ook terug in onder andere zoetwaren, zuivel en diverse repen.

Hoe werkt Whey Proteïne dan?

Eiwitten zijn ontzettend belangrijke bouwstenen van het menselijk lichaam. Wist je bijvoorbeeld dat elke cel in jouw lichaam op de één of andere manier eiwitten bevat?

Genoeg eiwitten opnemen zorgt ervoor dat jouw cellen sneller herstellen en stimuleert bovendien ook de aanmaak van nieuwe cellen. Dat is dan ook de reden dat proteïne shakes zo populair zijn bij sporters.

Dat komt door het positieve effect dat ze hebben bij het herstellen van die cellen. Door te trainen maak je in feite die cellen in jouw lichaam deels kapot. Het is door het herstel van die cellen dat jouw spiermassa groter wordt.

Eiwitten bevorderen het herstel van die cellen in het lichaam en stimuleren de aanmaak van nieuwe cellen. Dat betekent dus dat je sneller herstelt van een zware training en bovendien aan spiermassa wint door het innemen van eiwitten.

Hoe komt het dan dat whey proteïne de koning van het veld is? Dat heeft alles te maken met de efficiënte manier waarop ons lichaam dit type eiwit in zich opneemt. De biologische waarde (dat is een getal dat uitdrukt hoe vlot het lichaam deze eiwitten opneemt) van whey proteïne ligt ontzettend hoog.

Gelet op het feit dat je tijdens een training jouw lichaam in een negatieve eiwitbalans duwt is het opnemen van dergelijke eiwitten geen overbodige luxe. Daarenboven versterkt het consumeren van whey eiwitten ook het immuunsysteem en helpt het bij het verbranden van vet.

Hoe werkt Whey Proteine

De verschillende soorten Whey Protein

Afvallen met whey? Dan heb je natuurlijk ook een goed overzicht nodig van wat er allemaal op de markt terug te vinden is. Er zijn immers verschillende soorten whey proteïne, meer specifiek drie. De verschillen tussen deze soorten komen neer op het eiwitgehalte en de verteerbaarheid:

1. Whey Concentraat

Allereerst is er whey concentraat. Dit type eiwit kenmerkt zich door relatief weinig vet en koolhydraten. Het is een vrij pure vorm van whey eiwit dat qua percentage eiwit zeer sterk varieert. Zo vind je afhankelijk van de producent bij whey concentraat shakes terug van 30% eiwit tot 80% eiwit.

2. Whey Isolaat

Wat is Whey Isolaat? Whey isolaat kenmerkt zich door een zeer laag percentage lactose en vet. Bovendien is het ook de whey soort waarbij je de hoogste percentages eiwitconcentratie terug kunt vinden (tot wel 90%).

Het enige nadeel van Whey Isolaat? De denaturatie van de eiwitten tijdens het productieproces. Meer concreet zorgt het productieproces van Whey Isolaat ervoor dat de eiwitten die overblijven minder effectief werken.

3. Whey Hydrolisaat

Wat is Whey Hydrolisaat? Whey Hydrolisaat is een type wei proteïne dat reeds voor verteerd is door een specifiek productieproces. Door het feit dat ons lichaam minder energie moet verspelen aan het verteren van dit type Whey is het in bepaalde sectoren zeer populair.

Vooral de medische sector met eiwitsupplementen en voeding voor baby’s maken gebruik van het zogenaamde Whey Hydrolisaat.

Maar wat is Whey Perfection?

We hebben het nu over een aantal verschillende soorten Whey gehad. We hebben het gehad over Whey Concentraat, Whey Isolaat en Whey Hydrolisaat. Maar wat is dan Whey Perfection?

Whey Perfection is een hoogwaardig compleet eiwit van het huismerk van Body & Fit. Het is gemaakt van een blend van Whey Isolaat, -Concentraat en Hydrolisaat.

Whey Perfection bestaat voor 78% uit pure eiwitten. Daarnaast bevat het ook nog een minimaal aantal koolhydraten en vetten. Hierdoor is Whey Perfection perfect voor een eiwitrijk dieet.

Wanneer moet je Whey Perfection gebruiken?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord. Als we het hebben over of je Whey Perfection, Whey Isolaat of Whey Hydrolisaat moet gebruiken dan kan je daar alle kanten mee op.

Whey Perfection is meer een all-round eiwitshake. Het kan in alle situaties worden gebruikt (afvallen, op gewicht blijven, aankomen), maar dit betekent dat het suboptimaal wordt ingezet.

Als je gaat voor een Whey Isolaat dan heb je een eiwitshake wat echt ondersteunend is voor het afvallen. Dit komt omdat er weinig calorieën in zitten.

Als je bijvoorbeeld voor een bulk eiwitshake kiest, dan heb je een eiwitshake wat echt ondersteunend is voor het aankomen.

Uiteindelijk komt het neer op wat jouw voorkeur is. Ben je een fan van Whey Perfection? Dan moet je Whey Perfection nemen. Het is geen wondermiddel maar slechts een aanvulling op je voeding.

Je kunt de vraag “Wanneer moet je Whey Perfection gebruiken” ook opvatten als wanneer op de dag moet je het gebruiken? Voor Whey Perfection gelden geen richtlijnen.

Je kan deze shake nemen bij het ontbijt, vlak voor de training, na de training of als tussendoortje. Hier ben je geheel vrij in.

Waar kun je Whey Perfection kopen?

Het product Whey Perfection heeft in Europa de hoogste klantwaardering: 9,3/10!

Het product staat voor kwaliteit, smaak en prijs tot in perfectie! Eiwitten ondersteunen sterke spieren, de instandhouding van spiermassa en zorgen voor goed en snel herstel.

Door de unieke samenstelling bevat 1 maatschep (28 gr) Whey Perfection maar liefst 23 gram eiwitten.

Whey Perfection bevat naar de hoogwaardige eiwitten, 5 gram BCAA’s en 3,6 gram L-Glutamine en is vrij van toegevoegde suikers.

Per servering (1 shake) bevat Whey Perfection slechts 1,4 gram suikers en 110 Kcal.

Ben je benieuwd naar Reviews voor dit product?
Klik en bekijk de ruim 6000+ ervaringen van andere Whey Perfection gebruikers >>>

De voordelen van Whey Perfection:

 • Per servering 23 gram hoogwaardige Whey Proteïne

 • Eiwitten ondersteunen de groei en instandhouding van sterke spieren en zorgen voor goed en snel herstel

 • 5 gram BCAA’s, 11,2 gram EAA’s en 3,6 gram L-Glutamine

 • Vrij van toegevoegde suikers

 • Per shake maar 110 Kcal

 • 36 overheerlijke smaken

Let op! Ben je nu opzoek naar nog meer Whey shakes? Klik dan snel op de onderstaande knop!

Hoe snel neemt jouw lichaam Whey op?

Afvallen met whey is onder andere mogelijk omdat de eiwitten het hongergevoel onderdrukken. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat ons lichaam de proteïnes snel opneemt om niet te chagrijnig rond te lopen.

Hoe snel het lichaam de proteïneshakes absorbeert speelt dus ook zijn rol in de effectiviteit van shakes als afvalmiddel. Die snelheid van opname is grotendeels afhankelijk van het type whey eiwit dat je naar binnen speelt.

Werk je met whey proteïne in de standaard vorm? Dan moet je rekenen op zo’n twee à drie uur voor het lichaam alles heeft opgenomen. Is isolaat meer jouw ding? Dan duurt het zo’n 90 à 120 minuten voor opname en bij Whey Hydrolisaat moet je slechts 80 minuten wachten.

Hoeveel Whey Proteïne moet je innemen?

We weten nu dat eiwitten een belangrijke rol spelen bij het herstel na sporten, dat ze het hongergevoel kunnen onderdrukken en bovendien ons immuunsysteem een handje helpen.

Maar we weten nog niet wat de hoeveelheid whey is die we bij voorkeur opnemen. Jammer genoeg is er over het antwoord op die vraag best wel wat discussie.

Zo vertelt de conventionele wijsheid ons dat het verstandig is om elke dag 0,8 gram eiwit per kilogram van jouw lichaamsgewicht te consumeren. Er zit een bovengrens aan de hoeveelheid eiwit die ons lichaam per uur op kan nemen.

Dat betekent dus dat whey proteïne naar binnen werken geen zin heeft. Desondanks gaan er de laatste tijd stemmen op die stellen dat we de opnamecapaciteit van het menselijk lichaam onderschat hebben in het verleden.

Om optimaal gezond te blijven reken je dan ook best rond de 1,2 gram per kilo lichaamsgewicht. Dat betekent dat je als man van 100 kilogram dagelijks zo’n 120 gram eiwitten op moet nemen.

Dit is echter geen heiligmakende regel. Bij een hogere leeftijd en een hoog niveau aan beweging heb je ook meer eiwitten nodig om enig effect te bekomen.

Hoe vaak moet ik per dag een Whey Shake nemen?

Dit is geheel afhankelijk van hoeveel je wilt afvallen en of je snel wilt afvallen. Wil je snel afvallen? Dan kun je het beste 2 shakes per dag nemen.

Dit is dan wel ter vervanging van een maaltijd, bijvoorbeeld je ontbijt en lunch. Wil je echter een beetje afvallen of op gewicht blijven, dan is 1 shake per dag een goed begin.

Is jouw doel om spiermassa op te bouwen? Dan moet je als aanvulling op je dagelijkse maaltijden een eiwitshake nemen.

Want onthoud, wil je groeien en spiermassa aanzetten, dan moet je in een calorie overschot zitten. Het beste kun je dan een Whey Shake ongeveer een uur voor je training nemen.

Hoeveel Whey Proteine moet je nemen

Hoe lang is Whey houdbaar?

Het kan zomaar zijn dat je een lange tijd geen gebruik hebt gemaakt van Whey Proteïne of dat je een zeer grote zak/pot hebt gekocht waar je heel lang mee doet.

Maar hoe lang kan je Whey nog gebruiken nadat deze open is geweest en is het dan nog wel veilig om te gebruiken? De houdbaarheid van Whey na het openen is geheel afhankelijk van de luchtvochtigheid.

Als de zak/pot vaak open gaat bij een hoge luchtvochtigheid, dan kan het zijn dat de kwaliteit van het eiwit snel achteruit gaat. Als daarbovenop de bewaartemperatuur aan de hoge kant is, dan zal het proces van bederven nog sneller gaan.

Wanneer je Whey bewaart bij een lage luchtvochtigheid en op kamertemperatuur, dan is Whey na het openen van de zak/pot ongeveer een jaar lang houdbaar. De zak/pot moet dan wel goed gesloten zijn.

Afvallen met Whey Proteïne: hoe werkt dat?

We hebben al heel wat besproken over Whey proteïne, de werking ervan en de voordelen. Waar we echter nog niet aan toegekomen zijn is hoe afvallen met Whey proteïne shakes nu echt in zijn werk gaat. De reden dat Whey eiwitten een belangrijk onderdeel van een dieet zijn valt uiteen in 3 onderdelen.

1. Geeft een verzadigend gevoel

Proteïnes zijn een ontzettend verzadigende voedingsstof. Meer zelfs: in de wereld van de voeding kent het zijn gelijke niet. Door het drinken van whey shakes zorg je er dus voor dat jouw hongergevoel op een veilige afstand blijft.

Met een verminderde eetlust eet je niet alleen minder tijdens de maaltijd, maar heb je ook veel minder behoefte aan snackjes tussendoor.

Kortom: dankzij whey shakes heb je veel meer controle over jouw eetpatroon. Waarom? Dat komt door het effect op de bloedsuikerspiegel. Staat de jouwe laag?

Dan resulteert dat altijd in een hongergevoel. Door iets te eten stijgt jouw bloedsuikerspiegel en verdrijf je het hongergevoel. Whey proteïne heeft een stabiliserende invloed op de bloedsuikerspiegel.

afvallen met whey

2. Het thermische effect

Eiwit is een macronutriënt. Van alle macronutriënten die onze planeet rijk is hebben eiwitten het grootste zogenaamde thermische effect.

Klinkt ingewikkeld maar het komt eigenlijk gewoon neer op de hoeveelheid energie die jouw lichaam nodig heeft om dat specifieke voedingsstof te verteren en op te slaan.

Het thermische effect bij eiwitten ligt rond de 30%. Dat betekent concreet dat je bij het eten van eiwitten meteen een derde van de opgenomen calorieën kwijtspeelt aan de verbranding en verwerking van dat eiwit.

Afvallen met Whey is soms kinderspel!

3. Het stimuleert de spiergroei

Nog een reden dat met whey protein afvallen geen valse droom is is het effect op jouw spieren. Zelfs mensen die nooit trainen of naar de sportschool gaan beschikken over spieren.

Het leuke aan spieren is dat ze veel meer dan vet energie nodig hebben om te bestaan. Spieren verbranden bij gebruik veel meer calorieën dan vet.

Dat betekent dat hoe meer spieren je hebt in jouw lichaam hoe meer calorieën je gaat verbranden zonder daarvoor iets extra te moeten doen.

Doordat whey proteïne de spieraanmaak bevordert beschik je sowieso over meer spieren dan zonder proteïne shakes. Zodoende verbrandt jouw lichaam dus ook gegarandeerd meer calorieën.

Nu kunnen we ons best goed voorstellen dat bijvoorbeeld vrouwen er helemaal niet op zitten te wachten op grote spieren te krijgen.

Vaak zijn vrouwen bang dat zodra ze met gewichten gaan trainen of eiwitshakes gaan nemen dat ze veranderen in een vrouwelijke hulk! Gelukkig is dat absoluut niet het geval. Integendeel zelfs!

Wanneer vrouwen aan de gang gaan met gewichten en daarbij voldoende eiwitten nemen, dan krijgen ze juist een zeer strak en slank lichaam. Wil je hier meer over weten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

4. Het bevordert gewichtsverlies

Tijdens het afvallen zou het meest ideale zijn dat je spieren behoudt én vet verliest. Dat wilt toch iedereen?!

De realiteit is echter dat uit verschillende onderzoeken naar gewichtsverlies blijkt dat een kwart van het verloren lichaamsgewicht afkomstig is van vetvrije massa (spierweefsel en vocht).

Bij het afvallen maken veel mensen de klassieke fout om hun calorie-inname drastisch te verlagen met het volgen van een crash dieet.

Op deze wijze hopen ze dan voor eens en altijd die overtollige kilo’s lichaamsgewicht kwijt te raken.

Wat vaak vergeten wordt is dat je spiermassa eronder lijdt als je drastisch je dagelijkse caloriebehoefte verlaagt. Gelukkig is Whey proteïne het perfecte product om je spieren te behouden terwijl je vet verliest.

Afvallen met whey shakes is dus geen verre droom, maar gewoon een goede strategie die absoluut zijn vruchten afwerpt.

Met Whey Proteïne Afvallen

Wat zijn de ervaringen bij het afvallen met behulp van Whey Proteïne Shakes?

Op het internet kun je een enorme hoeveelheid ervaringen vinden als het gaat om afvallen met behulp van Whey Proteïne Shakes. Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt van de ervaringen die we zijn tegengekomen.

De meeste van deze ervaringen zijn best positief. Uiteraard kom je in je zoektocht ook een aantal minder positieve reacties tegen.

Afvallen met Whey shakes ervaringen
Afvallen met Whey shakes ervaringen
Afvallen met Whey shakes ervaringen
Afvallen met Whey shakes ervaringen

Zijn er ook nadelen aan Whey?

Ondanks de vele gezondheidsvoordelen van Whey en dat het je kan helpen met afvallen is er een kleine groep mensen waarbij Whey gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Hieronder hebben we de meest voorkomende gezondheidsklachten van Whey proteïne op een rijtje gezet:

1. Het kan bestaande Nier- of Leverproblemen verergeren…

Als je rond kijkt op het internet dan kun je soms wel eens de vraag tegenkomen of Whey Proteïne belastend kan zijn voor je lever en nieren van een gezond persoon. Dit is gelukkig niet het geval!

Whey Proteïne is namelijk niet schadelijk voor de lever en nieren van gezonde personen. Het kan echter wel bestaande gezondheidsklachten verergeren.

Dit komt omdat het snel verhogen van de eiwitinname extra stress kan veroorzaken op je lever en nieren.

Mensen met bestaande lever- of nier problemen adviseren we daarom altijd aan om eerst contact op te nemen met hun huisarts, alvorens te beginnen aan Whey.

2. Het kan acne veroorzaken

De term acne is een verzamelnaam voor verschillende huidaandoeningen die je kunt herkennen aan vette afscheidingen en puistjes op de huid.

De gewone acne wordt ook wel acne vulgaris genoemd.

Bij de gewone acne kunnen verstopte poriën zich ontwikkelen tot opgezwollen, zachte ontstekingen, puistjes of diepere knobbels.

Over het algemeen ontstaat acne tijdens de pubertijd en daarna verdwijnt het langzaam weer. Helaas heeft 20% van de volwassen hier nog steeds last van.

Uit onderzoek is gebleken dat vooral producten op basis van zuivel bijdragen tot acne. Hier zijn verschillende mogelijke verklaringen voor.

Een verklaring kan zijn dat zuivelproducten invloed hebben op je insulinewaarden, waardoor acne kan ontstaan.

Uit verschillende kleinere studie is gebleken dat de consumptie van Whey Proteïne de vorming van acne kan bevorderen.

Whey Proteïne kan ook de darmmicrobiota (darmflora) verstoren, waardoor kleine ontstekingen kunnen ontstaan.

Tot slot kunnen sommige hormonen en bioactieve peptiden die aanwezig zijn in Whey Proteïne de talgproductie verhogen.

3. Pas op met Melkallergie of Lactose-intolerantie

Vandaag de dag hebben veel mensen een melkallergie of zijn lactose-intolerant. Dit kan een probleem zijn wanneer je gebruik wilt maken van Whey Proteïne.

Dit komt omdat Whey Proteïne een bijproduct is van kaas uit koemelk, wat nu eenmaal lactose bevat.

De hoeveelheid lactose in Whey verschilt sterk per Whey variant. Sommige Whey varianten bestaan soms wel uit maar liefst 50% lactose.

Wanneer je last hebt van melkallergie of lactose-intolerant bent, dan kun je beter deze varianten Whey vermijden.

Bij gebruik van Whey kun je last krijgen van de volgende symptomen:

 • Last van een opgeblazen gevoel

 • Last van Winderigheid

 • Krampen

 • Vermoeidheid

 • Last van Hoofdpijn

 • Extra Prikkelbaar

De Whey varianten die kunstmatige zoetstoffen bevatten, zoals Whey Isolaat, kunnen ook leiden tot de bovengenoemde bijwerkingen.

Dit komt omdat deze moeilijker kunnen worden afgebroken en spijsverteringsproblemen kunnen veroorzaken.

Heb jij last van een melkallergie of ben je lactose-intolerant? Dan kun je beter zuivere Whey Isolaat kopen.

Deze soort bevat veel minder lactose waardoor de kans op acne en andere negatieve bijwerkingen een stuk kleiner is.

Maar gelukkig over het algemeen kunnen de meeste mensen zonder problemen Whey Proteïne consumeren.

De shake Vegan Perfection is een fantastisch lekkere eiwitshake, op basis van natuurlijke en plantaardige ingrediënten.

De shake is perfect te gebruiken in een actieve en/of vegan lifestyle, wanneer je zuivel probeert te vermijden of als onderdeel van een bewust voedingspatroon.

Wat zit er in de shake? Het is een krachtige combinatie van erwt- en rijsteiwitten.

Dit is goed voor maar liefst 22 gram eiwitten per shake. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van natuurlijk aroma’s en smaak specifieke ingrediënten.

Ten slotte is de vegan shake niet compleet zonder natuurlijke zoetstoef.

Ben je benieuwd naar Reviews voor dit product?
Klik en bekijk de ruim 200+ ervaringen van andere Vegan Perfection gebruikers >>>

De voordelen van Vegan Perfection – Special Series:

 • 100% plant-based protein

 • Natuurlijk op smaak gebracht en gezoet met stevia

 • Op basis van erwt- en rijsteiwit

 • Suikerarm en zonder toegevoegde suikers

 • Vrij van kunstmatige zoetstoffen

 • Deze shake is het vegan zusje van de populaire Whey Perfection Special Series

 • Geschikt voor je als je niet tegen lactose kunt

Let op! Ben je nu opzoek naar de beste vegan eiwitshakes? Klik dan snel op de onderstaande knop!

4. Veel ongezonde toevoegingen?!

Als je zonder problemen Whey Proteïne producten kunt consumeren dan moet je er echter wel voor zorgen dat je producten van de hoogste kwaliteit koopt.

Want helaas zijn de meeste Whey Proteïne die je kunt kopen in drogisterijen niet van goede kwaliteit. Deze producten bevatten vaak toegevoegde suikers, zoetstoffen, smaakstoffen en kleurstoffen.

Vaak worden er ook chemische stoffen aan Whey producten toegevoegd om het smaakvoller te maken.

Bestuur daarom altijd eerst goed het etiket voordat je een Whey Proteïne Supplement koopt.

Let met name goed op het aminozuurprofiel en eventuele toevoegingen. Dit zijn zeer belangrijke dingen om te controleren.

Wil je nu gegarandeerd de beste whey eiwitshakes zonder toegevoegde suikers? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat is Eiwitsynthese?

Wat is eiwitsynthese? Eiwitsynthese is een proces waarbij eiwitten worden gemaakt op basis van de informatie in het aanwezig DNA.

Om het simpel te zeggen, eiwitsynthese is het maken van een eiwit in een menselijke cel.

Cellen maken gebruik van eiwitten om allerlei verschillende taken uit te voeren:

 • Eiwitten zijn voor cellen dé oplossing om te communiceren met elkaar
 • Structuur te behouden
 • Om dingen te transporteren
 • Om verschillende processen te reguleren
 • En nog veel meer…

Je kunt eiwitten het beste beschouwen als een soort ‘specialist’ in je cel, ieder met een andere specialiteit.

Zonder eiwitten kan een cel ongeveer niets doen of bestaan. Deze verschillende eiwitten worden dus gemaakt doormiddel van eiwitsynthese.

Welke Whey is geschikt voor Spieropbouw?

Over het algemeen maakt het niet zo gek veel uit welke Whey je gebruikt voor spieropbouw. Het belangrijkste wat je moet onthouden is dat je in een calorie overschot moet zitten.

Dat houdt in dat je op dagelijkse basis meer calorieën binnenkrijgt dan wat je per dag nodig hebt.

Het beste wat je kunt aanhouden is dat je ongeveer in een 200 a 300 calorieën overschot zit. Stel je moet op dagelijkse basis 2400 calorieën eten, dan moet je voor spieropbouw rond de 2600 a 2700 calorieën zitten.

Vervolgens is het belangrijk dat je voldoende eiwitten binnenkrijgt. Eerder in dit artikel hebben we al gekeken naar hoeveel eiwitten je op dagelijkse basis nodig hebt.

Omdat je voor spieropbouw veel eiwitten moet eten kan het soms lastig zijn om dit te behalen doormiddel van normale voeding. Dan zijn de eiwitshakes van Whey een uitkomst.

Het beste kun je beginnen met de shake Whey Perfection. Deze shake is goed te gebruiken als je wilt aankomen in spiermassa en voor het herstel van je spieren. Het eten van voldoende eiwitten is van groot belang als je je lichaam wilt laten groeien en herstellen.

De shake van Whey Perfection bevat namelijk al 22 gram eiwitten, wat bijna dezelfde hoeveelheid eiwit is als 100 gram kip.

Als je wilt aankomen in spiermassa dan kun je deze shake nemen bij het ontbijt, vlak voor de training, na de training of als tussendoortje. Het is echter wel belangrijk dat je de shake niet gebruikt als maaltijdvervanger maar juist als een toevoeging op je dagelijkse hoeveelheid voeding.

Ben je nu opzoek naar Eiwitshakes speciaal voor spieropbouw? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Waar kun je Whey Protein kopen?

Vandaag de dag heb je een eindeloze keuze als het aankomt op Whey poeders, shakes, dranken etc. Er zijn ontelbaar speciaalzaken en webshops waar je jouw product kunt bestellen.

Maar een zeer bekende speler op het gebied van afvallen met Whey shakes moet toch wel Body en Fit zijn.

Body en Fit heeft een zeer ruim assortiment aan producten voor het afvallen. Hieronder hebben we dan ook een kort overzicht gemaakt met naar onze mening de beste eiwitshakes van Body en Fit voor het afvallen.

1. Body & Fit – Whey Isolate XP

Het product Whey Isolaat XP is zowel voor sporters als voor mensen die een eiwitrijk dieet volgen.

Vanwege de hoge concentratie aan biologische eiwitten zorgt dit product ervoor dat je de meest zuivere eiwitten binnen krijgt.

Ook voor mensen die een low carb- eiwitdieet volgen is het product Whey Isolate de perfecte oplossing.

Benieuwd naar Reviews voor dit product?
Klik en bekijk de ruim 600+ ervaringen van andere Whey Isolate XP gebruikers >>>

De voordelen van Whey Isolate XP:

 • Meest zuivere Whey eiwit isolaat wereldwijd

 • 94% eiwit op droge stof

 • Per servering (28 gr) maar liefst 25,1 gram eiwit

 • Per servering 0,4 gram koolhydraten

 • Suikervrij

 • Vetvrij

 • Op natuurlijke wijze gefilterd onder een lage druk en temperatuur

 • Instant oplosbaarheid

 • 8 verschillende smaken


2. Body & Fit – Isolate Perfection

Heerlijk van smaak en voor een zeer scherp prijs.

Dat is waar Isolaat Perfection voor staat.

Of het nu voor je spieren is of voor een dieet, of het gaat om het hoogste eiwitgehalte, laagste vet- of koolhydraatgehalte, beste oplosbaarheid of de smaak.

Perfection wint altijd.

Benieuwd naar Reviews voor dit product?
Klik en bekijk de ruim 800+ ervaringen van andere Isolate Perfection gebruikers >>>

De voordelen van Isolate Perfection:

 • 100% whey isolaat, geen andere eiwitbronnen

 • #1 whey eiwit isolaat in kwaliteit en smaak

 • Hoogste eiwitgehalte

 • Natuurlijke eiwitten

 • 0 gram toegevoegde suikers

 • Slechts 99 calorieën per shake


3. Optinum Nutrition – HydroWhey

Whey Eiwit is de gouden standaard in de industrie, het is een snel verteerbare ‘complete’ eiwitbron welke alle 9 essentiële aminozuren bevat.

Hydrowhey van Optimim Nutrition gebruikt enkel 100% gehydrolyseerd Whey Isolaat.

Dit is waar de grotere eiwitten zijn afgebroken in kleinere stukje voor een snellere opname.

Wat is het resultaat? Een premium poeder met weinig suiker en vet, maar uitzonderlijk veel eiwitten.

Benieuwd naar Reviews voor dit product?
Klik en bekijk de ruim 100+ ervaringen van andere HydroWhey gebruikers >>>

De voordelen van HydroWhey:

 • Rer servering 30 gram Whey Hydrolisate

 • 8800 mg BCAA’s

 • 100 mg Enzyme Blend

 • 0 gram lactose

 • Laag in suiker

 • Laag in Vetgehalte


Veel gestelde vragen over Afvallen met Whey!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Afvallen met Whey’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Is Whey Proteïne gezond voor je?

Whey Proteïne is zeer gezond voor je. Op deze pagina kun je lezen hoe gezond het voor je is!

Is Whey geschikt voor veganisten en vegetariërs?

Nee, Whey Proteïne is NIET geschikt voor veganisten maar WEL geschikt voor vegetariërs. Op deze pagina hebben we wel een Whey wat special voor veganisten is!

Welke Whey is geschikt voor het afvallen?

Over het algemeen zijn de meeste Whey Proteïnes geschikt om mee af te vallen

Waar is Whey goed voor?

Whey helpt je om snel en gemakkelijk aan je dagelijkse hoeveelheid eiwitten te komen. Ook wanneer je aan het afvallen bent kunnen Whey shakes een goede bijdrage zijn aan je dieet.

Welke Whey Proteïne is het beste?

Op deze pagina kun je de beste Whey proteïne vinden!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Whey? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *