Afvallen met Supplementen

Wil je afvallen met supplementen? Soms kan afvallen een lastige opgaven zijn en dan heb je net dat kleine extra beetje hulp nodig om die hardnekkige laatste paar kilo’s kwijt te raken. Of je nu continu last hebt van een hongergevoel of dat je niet vindt dat het snel genoeg gaat, supplementen zijn altijd welkom.

Het concept van afvallen is in de basis enorm simpel. Je moet minder eten dan dat je op dagelijkse basis nodig hebt, en dan val je af. Heb je dan veel last van een hongergevoel, dan kun je ervoor kiezen om meer te eten. Dit kun je dan weer compenseren door cardio toe te voegen aan je training.

De basis van afvallen is goede en voedzame voeding tot je nemen en in een calorie tekort zitten. Vaak worden supplementen gezien als een wondermiddel, maar helaas is dat het niet. We zijn allemaal opzoek naar het magische pilletje om mee af te vallen, maar die is er helaas niet. Toch zijn supplementen een perfecte toevoeging aan je dagelijkse voeding om je net dat kleine beetje extra te helpen.

Lees op deze pagina de verschillende supplementen die jou kunnen helpen tijdens het afvallen.

afvallen met supplementen

Wat zijn Voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn producten in de vorm van capsules, drankjes, druppels, pillen of poeders en ze zijn bedoelt als aanvulling op je dagelijkse voeding.

Voedingssupplementen bevatten vitamines of mineralen, zowel individueel als gecombineerd. Dit zijn bijvoorbeeld vitamine C pillen of multivitaminen pillen.

Deze vitamines en mineralen hebben dezelfde werking als de vitamines en mineralen die van nature in eten en drinken zitten. Ons lichaam neemt wel de voedingsstoffen in bijvoorbeeld pillen gemakkelijker op dan de voedingsstoffen in eten.

De meeste mensen hebben geen aanvullende voedingssupplementen nodig. Dit komt omdat me al voldoende voedingsstoffen binnen krijgt door gevarieerd te eten. Alleen specifieke groepen hebben extra voedingsstoffen nodig, zoals zwangere vrouwen, jonge kinderen of ouderen. Zij hebben doorgaans de meeste baat bij het gebruik van voedingssupplementen.

Appel Azijn Capsules

Het nemen van appel azijn kan helpen wanneer je gewicht kwijt wilt raken. Appel azijn zit vol met onmisbare voedingsstoffen voor je lichaam. De troebele onbewerkte variant zit namelijk vol met aminozuren, enzymen, vitamines en mineralen. Troebele appelazijn zit vol met stoffen die antiseptisch werken. Deze kunnen helpen om bacteriën en schimmels te doden.

Door de hoge zuurgraad wordt appelazijn gezien als een wondermiddel voor het bevorderen van je spijsvertering. Het geeft energie en reguleert je bloeddruk. Bovendien helpt appelazijn bij het in stand houden van een gezonde zuurtegraad in je lichaam. De bovengenoemde voordelen gelden overigens ook voor appelazijn capsules. Wanneer je niet tegen de zure smaak kan van appelazijn, dan zijn appelazijn capsules het perfecte alternatief.

Appel azijn kan helpen bij het afvallen om een aantal redenen. Appelazijn heeft een positieve werking op de stofwisseling, het energieniveau, de bloedsuikerspiegel en het hongergevoel. In appelazijn zit overigens ook de vezel pectine. Deze vezel zet uit in je lichaam, waardoor je eerder het gevoel heb dat je vol zit.

Afvallen met Appelazijn Capsules

Goli Apple Cider Vinegar Gummies

Bol.com
v.a. € 21,21 (60 capsules)

afvallen met supplementen

Now Foods – Appelazijn

Bol.com
v.a. € 19,99 (180 capsules)

Afvallen met Appelazijn Capsules

SNP Appelazijn Capsules 500 MG

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 21,39 (60 capsules)

Wil je nu meer weten over appelazijn capsules en hoe ze jou kunnen helpen om af te vallen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Bèta-Alanine

Het stofje Bèta-alanine is voor velen misschien wel een onbekende naam. Maar Bèta-alanine is een niet-essentieel aminozuur dat betrokken is bij de productie van Carnosine. Het stofje Carnosine remt de opbouw van het melkzuur in je spieren (verzuring) en op deze wijze speelt het een belangrijke rol in het uithoudingsvermogen.

Het gebruiken van Bèta-alanine heeft een klein positief effect op het uithoudingsvermogen tijdens het sporten. Dit positieve effect is alleen merkbaar bij sportprestaties die tussen de 60 en 240 seconden duren. Helaas bij traditionele krachttraining heb je er minder aan. Maar wanneer je aan krachttraining doet met focus op vetverlies en bij bepaalde vormen van cardio kan het een extra steuntje in de rug zijn.

Met krachttraining kun je denken aan het doen van lange sets of aan circuittraining. Bij cardio kan het stofje Bèta-alanine je bijvoorbeeld helpen met het doen van High Intensity Interval Training.

Bij gebruik van het stofje Beta-alanine heeft het niet direct een voelbaar effect. Het duurt namelijk enkele weken voordat de maximale effectiviteit is bereikt.

Afvallen met Beta-Alanine

Bèta-Alanine Pure

Body & Fit.com
v.a. € 9,90 (300 gram)

Afvallen met Beta-Alanine

Bèta-Alanine Super Tabs

Body & Fit.com
v.a. € 9,90 (180 tabletten)

Afvallen met Beta-Alanine

Bèta-Alanine Xplode

Body & Fit.com
v.a. € 22,90 (420 gram)

Cafeïne

Het product Cafeïne (of coffeïne) is het meest gebruikte legale middel om jezelf een boost te geven. Het is een stof wat van nature voorkomt in koffie en ik kleine hoeveelheden in thee. Andere bekende dranken zoals energiedrankjes, cola ijsthee en chocolademelk bevatten cafeïne.

Cafeïne helpt je om beter te presteren tijdens het trainen, en het stofje heeft ook nog eens een direct effect op het vetverlies. Het stofje cafeïne bevordert namelijk ook de stofwisseling en dus de vetverbranding. Dit komt mede door de stimulerende werking op het zenuwstelsel en hierdoor wordt de actieve stofwisseling ook gestimuleerd.

Cafeïne zorgt er ook voor dat de vetoxidatie (de reactie van vet met zuurstof) wordt verhoogt, en het heeft een thermogenetisch effect. Het thermogenetisch effect is de warmte die vrijkomt in je lichaam. Het vrijmaken van die warmte kost dan weer energie.

Het nemen van cafeïne zorgt er dus voor dat je ruststofwisseling wordt gestimuleerd. Maar cafeïne stimuleert ook de stofwisseling na een maaltijd, oftewel het verbruik voor de verwerking van voedsel. Daarnaast zorgt cafeïne ervoor dat het lichaam meer energie uit opgeslagen vet haalt in plaats van uit koolhydraten.

Of het gebruik van cafeïne jou kan helpen bij het afvallen, hangt af van hoeveel je op dagelijkse basis consumeert. Over het algemeen wordt aangeraden om niet meer dan 400 tot 600 mg cafeïne per dag te nemen. Het nemen van meer cafeïne kan nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid en vervelende bijwerking hebben. Ook bestaat er zoiets als cafeïne tolerantie.

Je lichaam went na verloop van tijd aan de hoeveelheid cafeïne. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk nog meer cafeïne nodig hebt om de effecten te voelen.

Cafeïne om mee af te vallen maakt de grootste impact als je op dagelijkse basis niet veel cafeïne consumeert. Als je bijvoorbeeld maar 2 kopjes koffie per dag drinkt, dan zou het nemen van cafeïne pillen het meeste effect voor je hebben.

.

Cafeïne pillen voor afvallen

Allmax Nutrition – Cafeïne 200MG

Blo.com
v.a. € 12,90 (100 tabletten)

Cafeïne pillen voor afvallen

Puritan’s Pride – Cafeïne 200 MG

Body & Fit.nl
v.a. € 4,90 (60 capsules)

Cafeïne pillen voor afvallen

XXL Nutrition – Caffeine Booster

Bol.com
v.a. € 13,94 (180 capsules)

Wil je nu meer weten over cafeïne en hoe het jou kan helpen bij het afvallen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

CLA Supplement

afvallen met cla supplement

Afvallen met CLA Supplement? Ben je op zoek naar iets wat je prestaties in de sportschool kan verbeteren? Wil je een beetje overtollig gewicht kwijtraken of juist wat extra spieren aanmaken? Om je doelen te bereiken, kun je best wat ondersteuning gebruiken. Wat voor brandstof je lichaam binnenkrijgt, is van grote invloed op de resultaten die je behaalt. Van CLA is aangetoond, dat het mogelijke voordelen kan bieden voor zowel je prestaties als je gezondheid.

Maar wat zijn al deze voordelen, kun je afvallen met CLA pillen, zitten er bijwerkingen aan verbonden en kunnen CLA supplementen zelfs gevaarlijk zijn? Dit alles gaan we uitgebreid bespreken op deze pagina.

Creatine Monohydraat

Als je bezig bent met afvallen is het van groot belang om je opgebouwde spiermassa te behouden. Over het algemeen staat creatine erom bekend dat het help om spiermassa op te bouwen. Maar als je aan het afvallen bent dan kan creatine alsnog een waardevolle toevoeging zijn aan je voedingspatroon.

Als je stopt met creatine dan kun je wat kracht verliezen, en als je aan het afvallen bent dan kan het soms extra moeilijk zijn om kracht te behouden. Om deze reden is creatine een waardevolle toevoeging aan je dieet.

Er is zelfs ook nog een klein bijkomend voordeel voor mensen die gebruik maken van creatine en bezig zijn met afvallen. Het gebruik van creatine kan ervoor zorgen dat je spieren minder snel worden afgebroken als gevolg van duurinspanningen. Dit is mooi meegenomen als je veel aan cardio doet.

Het algemene advies is toch om pas te beginnen met creatine als je bezig bent met spieren opbouwen en tegen een plateau aanloopt. Een plateau is een periode gedurende je training dat je maar niet verder komt of zelfs achteruit gaat in kracht of uithoudingsvermogen.

Afvallen met Creatine

Creatine – Creapure

Body & Fit.com
v.a. € 14,90 (500 gram)

Afvallen met Creatine

Creatine Ultra

Body & Fit.com
v.a. € 15,90 (201 gram)

Afvallen met Creatine

Creatine (Micronized)

Body & Fit.com
v.a. € 8,90 (317 gram)

Wil je nu meer weten over creatine en hoe het jou kan helpen met afvallen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Carnitine

Carnitine is een supplement wat onder de gemiddelde mens nog niet al te bekend is. Het is een zout, waarvan wordt beweerd dat het ‘vet in spier zou omzetten’. Dit klinkt heel erg mooi maar helaas kan dit simpelweg niet. Vetweefsel kun je niet veranderen in spierweefsel. De werking van carnitine is dat het de vetverbranding stimuleert en het helpt bij het omzetten van vetzuren in energie.

Deze energie kan vervolgens weer worden gebruikt tijdens een training en zo kan het helpen met het opbouwen van spieren. Een klein interessant feitje, mensen met een tekort aan carnitine hebben vaak ook last van overgewicht.

Het stofje carnitine kan je lichaam zelf maken. Je lichaam vormt carnitine uit de aminozuren lysine en methionine. Carnitine komt ook voor in met name rood vlees. Daar komt ook de naam vandaan (carne = vlees).

De meningen over het supplement carnitine zijn echter nog wel verdeeld. Maar uit recent onderzoek is gebleken dat carnitine kan bijdragen aan het verhogen van de insulinegevoeligheid, helpt bij spierherstel na de krachttraining en ondersteunend is bij het vetverbrandingsproces. De laatste 2 effecten zijn vooralsnog alleen aangetoond bij oudere personen.

Afvallen met Carnitine

Puritan’s Pride – L-Carnitine 500MG

Body & Fit.com
v.a. € 7,90 (60 capsules)

L-Carnitine Capsules

Body & Fit.com
v.a. € 17,90 (150 veggie capsules)

Afvallen met Carnitine

Acetyl L-Carnitine 500MG

Body & Fit.com
v.a. € 13,90 (100 capsules)

Fatburner

Wanneer men wilt afvallen met supplementen, dan wordt er al snel gedacht aan het gebruik van fatburners. Maar zijn er supplementen om vet te verbranden en wat zijn fatburners? Fatburners zijn supplementen die vooral cafeïne bevatten. Gemiddeld rond de 200 tot 600 mg per dosering. Bij het hoofdstuk over cafeïne heb je kunnen lezen dat cafeïne in grote doses een wetenschappelijk bewezen effect heeft op de vetverbranding en op je prestatie tijdens je training.

Fatburners bevatten niet alleen cafeïne maar ook nog andere stoffen. Deze stoffen zijn stoffen die veelal zijn onttrokken aan exotische bomen en planten. Vaak bevatten deze stoffen ook weer cafeïne of hebben ze een werking wat vergelijkbaar is met de werking van cafeïne.

Andere stoffen in de fatburners helpen met het onderdrukken van de eetlust. Van lang niet alle stoffen in de fatburners is de werking wetenschappelijk bewezen. Wanneer je van plan bent om fatburners te kopen moet je dus altijd kritisch het etiket bekijken.

Afvallen met Fatburners

24hr Fatburn

Body & Fit.com
v.a. € 26,90 (60 tabletten)

Afvallen met Fatburners

AK-47 Fatburner

Body & Fit.com
v.a. € 15,90 (60 capsules)

Afvallen met Fatburners

Burner Capsules

Body & Fit.com
v.a. € 34,90 (120 capsules)

Wil je nu meer weten over vet verbrandende pillen en hoe ze jou kunnen helpen met afvallen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Groene Thee Extract

Om te beginnen gaan we eerst kijken naar wat groene thee extract precies is. Om het simpel te zeggen zijn het groene thee bladeren die op een dusdanige wijze zijn geprepareerd zodat ze als supplement kunnen worden genuttigd.

Tussen het nuttigen van groene thee extract en het drinken van groene thee zit geen verschil. Dit komt omdat veel van de gezondheidsvoordelen dat groene thee met zich meebrengt voort komt uit de chemische verbinding genaamd polypenolen.

Deze polypenolen kunnen worden onderverdeeld in tanninen, fenylpropanoïden en flavonoïden.

De chemische verbindingen worden door planten geproduceerd om zichzelf te beschermen tegen straling en verschillende soorten bacteriën.

Er zijn dus een aantal varianten polypenolen en groene thee is met name rijk aan flavonoïde EGCG (epigallocatechinegallaat), welke dan ook de grootste gezondheidsvoordelen met zich mee brengen.

Groene thee capsules bevatten vaak ook een kleine hoeveelheid cafeïne, dit draagt dan ook weer bij aan de gezondheid. Hiervan zijn uiteraard ook weer cafeïne vrije capsules beschikbaar.

Het nemen van groene thee extract brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. We hebben net al besproken dat er wezenlijk geen verschil zit tussen het drinken van thee en het nemen van capsules. Het enige bijkomende voordeel is dat je groene thee capsules gemakkelijker kan nemen.

Over het algemeen worden groene thee capsules gebruikt om de volgende redenen:

 • Verbetering van de vetverbranding

 • Goed voor een gezond en sterk hart

 • Helpt bij het voorkomen van chronische ziektes en kanker

Afvallen met Groene Thee Capsules

Arkopharma Arkocaps Groene Thee

Bol.com
v.a. € 9,29 (45 capsules)

Afvallen met Groene Thee Capsules

Bio Groene Thee

Bol.com
v.a. € 18,- (120 capsules)

Afvallen met Groene Thee Capsules

AOV 814 – Groene Thee Extract

Bol.com
v.a. € 21,71 (60 capsules)

Wil je nu meer weten over Groene Thee Capsules en hoe ze jou kunnen helpen met afvallen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Keto Pillen

Afvallen met Supplementen wordt heel makkelijk gemaakt met behulp van de Keto Pil. Keto pillen zijn natuurlijke dieet pillen die beweren dat je in een staat van ketose komt zonder dat je jouw voedingspatroon moet aanpassen. Vandaag de dag zijn er meerdere soorten keto dieet pillen verkrijgbaar. De keto dieet pillen bevatten verschillende ingrediënten die de honger onderdrukken en de stofwisseling stimuleren.

Maar het belangrijkste ingrediënt in de keto pil is het ketonlichaam beta-hydroxyboterzuur. Deze ketonen zijn een vorm van alternatieve brandstof die jouw lichaam kan gebruiken voor energie. Deze komen in drie vormen voor: acetoacetaat, bèta-hydroxyboterzuur en aceton.

Doordat keto dieet pillen exogene ketonen bevatten, stimuleren deze de stofwisseling en helpen ze met extra vetverbranding. De pillen werken het best wanneer je ook het keto dieet volgt en je lichaam met behulp van de pillen sneller in staat van ketose komt.

De keto pillen zorgen er namelijk voor dat de ketonspiegels in het lichaam verhoogt worden. Je imiteert als het ware de toestand van ketose die wordt bereikt door een ketogeen dieet.

Dit is voornamelijk handig als je net begonnen bent met het keto dieet omdat het een stuk langer duurt om in ketose te raken zonder de supplementen. Daarnaast vermindert de pil de onaangename bijwerkingen die kunnen optreden bij de overgang van een koolhydraat-rijk voedingspatroon naar een ketogeen dieet.

Afvallen met Keto Pillen

Keto Pro

Bol.com
v.a. € 39,95 (60 capsules)

Afvallen met Keto Pillen

Keto Burn Voordeelpakket

Bol.com
v.a. € 69,- (ca 270 capsules)

Afvallen met Keto Pillen

Revoly Afslanksupplementen

Bol.com
v.a. € 19,95 (60 capsules)

Wil je nu meer weten over Keto Dieet Pillen en hoe ze jou kunnen helpen met afvallen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Magnesium

Het mineraal magnesium is een enorm belangrijk mineraal voor ons lichaam. Het mineraal is betrokken bij talloze processen, waaronder een goede werking van de Spieren. Wanneer je een tekort hebt aan magnesium kun je last krijgen van stijve spieren en krampen tot gevolg. Een tekort aan magnesium kan ook leiden tot vermoeidheid. Dit kan dan weer ten koste gaan van je prestaties tijdens het sporten.

Volgens de Zorgwijzer moet de gemiddelde volwassen man ongeveer 350 milligram per dag aan magnesium binnenkrijgen. Voor de gemiddelde volwassen vrouw ligt dat op ongeveer 300 milligram magnesium per dag. Maar mensen die op hoog niveau sporten en trainen ligt dat veel hoger.

Het mineraal magnesium zit in vele voedingsmiddelen die we dagelijks consumeren. Het risico dat je dus een magnesium tekort oploopt is dus zeer klein. Maar wanneer je over een langere periode bezig bent met afvallen (in een calorie tekort zit) dan kan het zo zijn dat je een magnesium tekort krijgt. In dat geval kun je dan gebruik maken van magnesium supplementen.

Het is belangrijk dat je dan kiest voor een magnesium supplement wat goed wordt opgenomen door het lichaam. Dit zijn de volgende varianten: magnesiumcitraat, -malaat, -tauraat, -glycinaat, -lactaat of gluconaat. Het magnesium supplement die je het beste kunt vermijden zijn magnesiumsulfaat en -oxide.

Het mineraal magnesium zit bijna standaard in multivitamine supplementen, maar dit is dan wel in een lagere dosis, bijvoorbeeld maar 50 milligram. Als je behoefte hebt aan een grotere aanvulling, dan kun je een los magnesium supplement kopen.

Afvallen met Magnesium

Magnesium Citraat

Body & Fit.com
v.a. € 11,90 (240 capsules)

Super Magnesium Complex

Body & Fit.com
v.a. € 5,90 (60 tabletten)

Afvallen met Magnesium

Puritan’s Pride Magnesium Citraat

Body & Fit.com
v.a. € 7,90 (90 capsules)

Let op! Ben je opzoek naar nog meer Magnesium Tabletten, wat ze voor je kunnen beteken of wil je simpelweg dé beste Magnesium Tabletten? Klik dan snel op de onderstaande knop!

Welke functies heeft Magnesium voor je lichaam?

Magnesium heeft een zeer grote invloed op ons lichaam. Dit komt op de manier waarop magnesium functioneert in de cellen van ons lichaam. Magnesium is cruciaal voor meer dan 300 enzym gedreven biochemische reacties die met grote regelmaat in het lichaam plaatsvinden. Het mineraal magnesium heeft dus bijzonder veel functies. Magnesium heeft op de volgende manieren invloed op ons lichaam:

 • Energieproductie
 • Enzymactiviteit
 • DNA en RNA; de interne instructies van het lichaam voor het bouwen van eiwitten en nieuwe cellen
 • Balans van je mineralen
 • Ontspanning van de spieren zenuwen en bloedvaten
 • Vorming van gezonde tanden en botten
 • Verhoging van de weerstand tegen stress en spanning
 • Geheugen en Concentratievermogen
 • Overdracht van zenuwprikkels en het juist functioneren van de spieren

Het mineraal magnesium is het tweede meest voorkomende element in onze cellen.

Multivitamine

Vitamines spelen een zeer belangrijke rol in een groot aantal stofwisselingsprocessen in je lichaam. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld eiwitsynthese die belangrijk is voor de spiergroei. Wanneer je een tekort hebt aan één of meerder vitamines en mineralen, dan kunnen processen niet optimaal verlopen.

Als je een krachtsporter bent dan heb je met sommige vitamines behoefte aan een verhoogde doses. Dit geldt evenals voor sommige mineralen die een grote rol spelen bij krachtsport en spiegroei. Denk hierbij aan de mineralen magnesium en zink.

Wanneer je leeft volgens een gezond en gevarieerd voedingspatroon dan krijg je over het algemeen voldoende vitamine en mineralen binnen. Ook wanneer je intensief sport. Maar wanneer je voor een langere periode aan het afvallen of aan het diëten bent dan kunnen supplementen een goede aanvulling zijn.

Als je een tekort komt aan vitamine of mineralen dan heeft dat niet direct schadelijke gevolgen maar het kan wel je trainingsprestaties negatief beïnvloeden.

Het nemen van een multivitamine is de handigste en voordeligste optie als je je micronutriënten wilt aanvullen. Met een goede multivitamine krijg je een goede dosis alle belangrijke vitaminen en mineralen binnen. Afhankelijk van het soort multivitamine kun je ook nog eventueel andere stofjes binnen krijgen, zoals aminozuren en natuurlijke kruidenextracten.

Afvallen met Multivitamine

Vitals Elke Dag

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 19,95 (60 capsules)

Afvallen met Multivitamine

Multi Men

Body & Fit.com
v.a. € 4,90 (30 tabletten)

Afvallen met Multivitamine

Multi Women

Body & Fit.nl
v.a. € 4,90 (30 tabletten)

Wil je nu meer weten over de verschillende multivitamine en hoe ze jouw gezondheid naar een hoger niveau kunnen brengen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat zijn Aminozuren?

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Wanneer je eiwitten consumeert worden deze door je lichaam afgebroken tot aminozuren.

Een deel van de aminozuren wordt verbrand als energie voor het lichaam of wordt uitgeplast. De rest van de aminozuren wordt gebruikt voor de aanmaak van lichaamseigen eiwitten. Je lichaam heeft dit nodig om goed te kunnen functioneren.

Wat doen aminozuren voor het lichaam?

Aminozuren hebben een aantal belangrijke rollen voor het lichaam:

 • Geeft verschillende cellen hun structuur
 • Vvervoeren en slaan voedingsstoffen op
 • Zorgen voor de aanmaak van nieuwe cellen
 • Beïnvloeden de functies van organen, pezen klieren of aders
 • Ze zijn essentieel voor wondgenezing en herstel van weefsel

Welke aminozuren zijn er?

Aminozuren worden onderverdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. In totaal zijn er 22 verschillende soorten aminozuren.

De niet-essentiële aminozuren kan het lichaam zelf aanmaken, maar de essentiële aminozuren niet. Deze aminozuren moet je dan binnenkrijgen via je voeding. Het is daarom belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen vanuit verschillende eiwitrijke producten.

Wil je nu meer weten over welke aminozuren het beste voor je zijn en welke je kunt kopen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Post Workout

beste-post-workout01

Ben je nu opzoek naar de beste post-workout? Het is na het sporten van groot belang om je lichaam de juiste voedingsstoffen te geven.

Je lichaam heeft namelijk kort na een training voldoende koolhydraten en eiwitten nodig.

Dit zorgt ervoor dat er minimaal spieren worden afgebroken en het zorgt dat je lichaam snel weer in anabole staat komt. Een anabole staat houdt in dat er spieren juist worden opgebouwd.

Wil je nu meer weten over Post Workout? Klik dan snel op de onderstaande knop:


Pump/N.O. Supplementen

beste pump no supplementen

Ben je opzoek naar de beste Pump N.O. supplementen? N.O Supplementen hebben als doel om de spieropbouw te stimuleren.

N.O. staat voor Nitric Oxide. Doorgaans worden dit soort supplementen voor de training genomen. Het opvallende effect van het supplement is dat ze de ‘pomp’ in de spieren vergroten.

Deze supplementen stimuleren namelijk het transporten van bloed naar de spieren. De belangrijkste ingrediënten in Pump N.O. Supplementen zijn L-arginine, L-citrulline en Onithine.

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten Pump N.O Supplementen verkrijgbaar, maar welke is nu het beste?!

Wil je nu meer weten over Pump N.O. Supplementen? Klik dan snel op de onderstaande knop:


Testosteron Boosters

Het gebruiken van natuurlijke testosteron boosters als supplement is iets waar niet alle krachtsporters het over eens zijn. Er is namelijk een bepaald bereik qua testosteron gehalte waar je tussen kunt schommelen. Er is een bovengrens maar uiteraard ook een ondergrens.

Wanneer je rond het gemiddelde zit of tegen de bovengrens aan zit dan hebben testosteron supplementen geen of nauwelijks effect. Alleen bij mannen die met hun testosteronniveau tegen de ondergrens aan zitten kunnen supplementen helpen. Maar dan eerder op het gebied van libido en energie.

In principe heb je dus helemaal geen testosteron supplementen nodig. Als je last hebt van een laag testosteronspiegel dan kun je daar vaak iets aan doen door je levensstijl te veranderen. Denk hierbij aan afvallen, beter slapen, gezonder en gevarieerder eten, meer sporten enzovoort.

Maar testosteron supplementen kunnen wel degelijk zijn voordeel bieden. Als je voor een langere tijd aan het afvallen bent (in een calorie tekort), dan kunnen supplementen helpen om je testosteron niveau op peil te houden.

Het kan voorkomen dat wanneer je diëten combineert met intensief sporten, dat je essentiële micronutriënten tekort komt. Micronutriënten zoals zink, magnesium en vitamine D. Dit zijn belangrijke micronutriënten voor de productie van testosteron.

Testosteron kan ook een directe positieve invloed hebben op het vetverliezen. Dit is helaas nog niet overtuigend wetenschappelijk aangetoond, maar een natuurlijke verhoging van je testosteron kan een gunstige invloed hebben op het vetverbrandingsproces.

Afvallen met Testosteron

Grow!

Body & Fit.com
v.a. € 15,90 (120 capsules)

Afvallen met Testosteron

Muscle Transform

Body & Fit.com
v.a. € 39,90 (168 capsules)

Afvallen met Testosteron

Testo-4HD

Body & Fit.com
v.a. € 36,90 (120 capsules)

Wil je nu meer weten over de Beste Testosteron Boosters? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wat is Testosteron?

Testosteron is een hormoon dat de mannelijk eigenschappen versterkt en wordt bij de man aangemaakt in de testikels en bij de vrouw in de eierstokken (in de cellen aan de binnenkant van de eierstokken). Het Testosteron hormoon wordt daarnaast zowel bij mannen als bij vrouwen in de bijnier gemaakt.

Wat is de functie van Testosteron?

Het hormoon testosteron heeft een aantal belangrijke functies:

 • Stimuleert de spiergroei
 • Het stimuleert de lichaamsbeharing
 • Stimuleert de aanmaak van talg
 • Het stimuleert de ontwikkeling van de penis en de clitoris
 • Stimuleert de zin in seks (libido en vruchtbaarheid)

Op een natuurlijke wijze je Testosteron verhogen?!

Testoplan

Wil je niet gebruik maken van supplementen maar wil je alsnog op natuurlijke wijze je testosteron verhogen? Dan hebben wij misschien wel hét product voor jou!

Het gaat om een compleet 11-stappenplan (het Testoplan) om op een natuurlijke manier de testosteronspiegel te verhogen.

Wat veel mensen niet weten is dat je ook op een relatief eenvoudige manier je testosteronspiegel kunt boosten. Denk hierbij aan aanpassingen op gebied van voeding, bewegen/trainen en mindset. Dit resulteert in onder andere meer energie, een fitter lichaam, gemakkelijke spiermassa opbouwen en een veel betere gemoedstoestand. Je zit simpelweg lekkerder in je vel.

Daarnaast helpt het je vetverbranding te verhogen, waardoor je gemakkelijker afvalt en ben je enorm gedreven en gemotiveerd. Ook verbetert het je libido en je vruchtbaarheid!

Kortom, een must voor iedere man!

Pre-Workout

Een pre-workout booster is een supplement wat je voor de training neemt. Vandaar de term ‘pre-‘ workout (voor de workout).

Deze pre-workout boosters stimuleren de focus, kracht en energie. Ook zorgen ze voor meer pomp, oftewel een betere doorbloeding naar de spieren toe.

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten pre-workout boosters verkrijgbaar en iedereen reageert toch weer anders op een bepaalde pre-workout.

Wil je nu meer weten over Pre-Workout met of zonder Cafeïne? Klik dan snel op de onderstaande knoppen:

Visolie Capsules

Wanneer je wilt afvallen met supplementen kunnen visolie capsules hier een perfecte ondersteuning in zijn. Visolie capsules zijn capsules welke belangrijke omega 3 vetzuren bevatten. Dit voedingssupplement is geschikt voor dagelijks gebruik en zou onder andere voor een verbetering van de hersenactiviteit, leerprestatie en gemoedstoestand zorgen. Daarnaast is het ook nog heel erg goed voor je hart.

Maar wat zijn omega 3 vetzuren? Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit zijn de gezonde vetten, die veel minder risico’s voor de gezondheid met zicht meebrengen dan bijvoorbeeld verzadigde vetzuren.

Visolie is een absolute aanrader wanneer je een beter en gezonder leven wilt leiden. Visolie capsules zorgen ervoor dat je de benodigde EPA en DHA binnenkrijgt, omdat je lichaam dit zelf niet of nauwelijks aan kan maken. Het nemen van omega 3 capsules in combinatie met een afslankprogramma of extra bewegen kan het afvallen extra bevorderen. Visolie zorgt voor een beter bloedtoevoer naar de spieren. Hierdoor is je lichaam in staat om efficiënter vet te verbranden.

Hieronder hebben we een opsomming gemaakt met de gezondheidsvoordelen van omega 3 capsules:

 • Goed functioneren van de hersenen

 • Goed voor je hart- en bloedvaten

 • Gunstige werking op je hormoonhuishouding

 • Helpt bij angststoornissen en depressie

 • Kan een verbetering hebben op de lengte en de kwaliteit van je slaap

 • Omega 3 kan ondersteunend zijn voor bij het afvallen

.

Afvallen met Visolie Capsules

Lucovitaal Super Visolie

Bol.com
v.a. € 10,75 (60 capsules)

Afvallen met Visolie Capsules

High Quality Omega 3

Body & Fit.com
v.a. € 12,90 (60 capsules)

Afvallen met Visolie Capsules

Visolie Forte Trio

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 52,29 (270 capsules)

Wil je nu meer weten over Visolie Capsules en hoe ze jou kunnen helpen bij het afvallen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Wei(Isolaat)

De lijst ‘afvallen met supplementen’ is niet compleet als we de eiwitpoeders niet meenemen. Vandaag de dag heeft bijna iedereen ooit wel eens gebruik gemaakt van eiwitshakes of eiwitsupplementen. Eiwitsupplementen zijn nuttig zowel tijdens het afvallen of als je wilt aankomen. Om deze reden hoort dit supplement op deze lijst.

Afhankelijk van wat jouw doel is verschilt het nogal hoeveel gram eiwitten je op dagelijkse basis nodig hebt. Voor mensen die aan krachttraining doen is de aanbevolen dagelijks hoeveelheid eiwitten 1,6 tot 2,2 gram per kilogram lichaamsgewicht. Weeg je bijvoorbeeld 80 kg, dan moet je rond de 128 en 176 gram eiwitten per dag consumeren.

Ben je nu opzoek naar proteïne shakes voor vrouwen? Lees dan nu het volgende artikel: ‘Beste Proteïne Shakes voor Vrouwen

Wanneer je wilt aankomen dan kun je in principe alle nodige eiwitten uit je gewone voeding halen en hoe je niet perse met eiwitsupplementen aan de gang te gaan.

En wat als je wilt afvallen?

Maar als je aan het afvallen bent dan kunnen eiwitsupplementen wel handig zijn. Tijdens het afvallen wordt het aangeraden om je eiwitinname hoog te houden of soms zelfs te verhogen. Dus een verhoogde eiwitinname maar dan wel bij een calorietekort.

Het kan dan lastiger zijn om doormiddel van gewone voeding toch de nodige eiwitten binnen te krijgen. In dit geval kunnen eiwitsupplementen een uitkomst bieden.

Met eiwitsupplementen, zoals Whey, kun je op een makkelijke en relatief goedkope wijze hoogwaardige eiwitten binnenkrijgen, zonder al teveel ‘bijproduct’. Zeker als je kies voor Wei-Isolaat (Whey-Isolaat)

Maar wat is Whey Isolaat? Whey Isolaat is een type eiwitshake wat een extra bewerking is ondergaan ten opzichte van andere eiwitvarianten. Whey Isolaat heeft door deze extra bewerking een hoger eiwitgehalte: ten minste 90%. Dit is ten opzichte van bijvoorbeeld Whey Concentraat circa 10% meer eiwitten.

Whey Isolaat bevat minder suiker, melksuiker en vet. Dit zijn meestal ingrediënten die je het liefst wilt vermijden als je aan het afvallen bent. Wel is Whey Isolaat doorgaans wat duurder ten opzichte van Whey Concentraat of blends.

Afvallen met Whey Isolaat

Whey Isolate XP

Body & Fit.com
v.a. € 14,90

Afvallen met Whey Isolaat

Isolate Perfection

Body & Fit.com
v.a. € 15,70

Afvallen met Whey Isolaat

Whey Isolate – Stacker 2

Body & Fit.com
v.a. € 46,90

Ben je nu opzoek naar de beste eiwitshakes zonder suiker waarmee je kunt afvallen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Veel gestelde vragen over Afvallen met Supplementen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Afvallen met Supplementen’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wanneer moet je gebruik maken van supplementen?

Over het algemeen kun je gebruik maken van supplementen als je moeite hebt om bepaalde vitamine of mineralen tekort komt in je voeding. Op deze pagina kun je lezen wanneer je gebruik moet maken van supplementen.

Welke supplementen kun je gebruiken met het sporten?

Over het algemeen kun je voor bij het sporten gebruik maken van eiwitshakes. Dit is ter ondersteuning van je spieren en het uiteindelijke spierherstel. Ook wordt Magnesium aangeraden om vermoeidheid en stijve spieren te voorkomen.

Waarom moet je gebruik maken van supplementen?

Op deze pagina kun je exact lezen waarom je gebruik moet maken van supplementen

Zijn supplementen gevaarlijk om te gebruiken?

Nee.

Kun je afvallen met behulp van supplementen?

Ja, maar er zit hier wel een belangrijke kant tekening aan vast. Lees op deze pagina waar je op moet letten.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Supplementen? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *