Afvallen met Maaltijdshakes

Afvallen met maaltijdshakes

Afvallen met Maaltijdshakes? Een gezonde levensstijl is een must en kan ervoor zorgen dat zowel je fysieke als mentaal welzijn geoptimaliseerd wordt. Het is een zoektocht, voor werkelijk iedereen, naar hoe je nu juist het best voor jezelf kunt zorgen. Maar enkele basiselementen zoals voldoende slaap, hydratatie en lichaamsbeweging vormen, samen met een rijk voedingspatroon, het ultieme ingrediënt tot balans. Het bereiken van zo’n evenwicht is niet altijd even vanzelfsprekend. Gelukkig bestaat er een waaier aan opties die jouw weg naar gezonde levenskeuzes kunnen vereenvoudigen. Wat werkt voor de ene persoon, werkt daarom niet per se voor de andere. Maar vandaag helpen we je de draad weer op te pakken. We informeren je omtrent alles wat je altijd al wilde weten over het afvallen met maaltijdshakes.

Wat zijn maaltijdvervangende shakes precies?

Shakes, repen, dranken, en nog zo veel meer – je vindt het allemaal terug binnen het ruime aanbod aan maaltijdvervangers. Een boterham of een portie muesli kan een goed begin van je dag zijn. Maar met een maaltijdvervangende shake, wordt bijvoorbeeld het ontbijt vervangen met een snelle, lekkere én voedzame oplossing. Naast je ontbijt, kun je ervoor kiezen ook je middag- en/of avondmaal te vervangen met een maaltijdvervangende shkae.

Je beschikt over alle vrijheid te kiezen hoe je het juist wilt gebruiken. Deze shakes bevatten minder calorieën dan een standaard maaltijd. Hierdoor zal je je eerste kilo’s behoorlijk snel kwijt kunnen raken. Hoeveel je juist zal afvallen, is uiteraard afhankelijk van een aantal bepalende factoren. Volgens welke frequentie vervang je je maaltijden? Welke aanvullende voedings- en levensstijlkeuzes bouw je daarnaast in? Maaltijdvervangende shakes zijn erg rijk aan proteïnen, vitaminen en alle mineralen die jouw lichaam nodig heeft. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over tekorten aan vitamines en mineralen.

Afvallen met Maaltijdshakes

Wat kan ik verwachten van Maaltijdshakes?

Maaltijdvervangende shakes worden in een brede waaier aan kleuren, geuren en smaken aangeboden – van banaan, cacao, aardbei tot multivruchten. Of wat dacht je van net dat tikkeltje extra door een aroma van koffie of granaatappel? Maaltijdvervanger shakes zijn bovendien bedoeld voor verschillende doelgroepen. Aangepast aan specifieke behoeften en wensen van gebruikers, zal iedereen iets vinden wat hij/zij lekker vindt. Welke soorten shakes zijn er op de markt:

 • Maaltijdshakes zijn bedoeld om gewicht te verliezen. Welke resultaten je ermee kan behalen, is sterk afhankelijk van je verdere levenskeuzes. Specificaties van je gekozen maaltijdvervangende shake spelen daarnaast een grote rol.
 • De voedingswaarden van eiwitpoeders en -shakes zijn het meest geschikt voor sporters en bodybuilders.
 • Ben je eerder op zoek naar een manier om aan te komen? Drinkvoeding zoals Nutridrink biedt hierbij de juiste samenstelling.

Hoewel er duidelijk veel opties op de markt zijn, is het zeer belangrijk je grondig te informeren. Niet iedere soort maaltijdvervanger shake is even geschikt voor iedereen. Ga na wat het best bij jouw zoektocht past. Om je verder op weg te helpen, sommen we hieronder enkele punten op die je best in je achterhoofd houdt…

Zijn maaltijdvervanger shakes gezond?

Om te bepalen of deze shakes nu gezond zijn, spelen er een aantal verschillende zaken mee. Hieronder vind je een overzicht van alles wat je moet weten…

 • Zitten er weinig of veel (toegevoegde) suikers in? Veel maaltijdshakes bevatten tot wel 50% aan suikers. Het spreekt voor zich dat dit niet de bedoeling is.
 • Bevat de shake minimaal drie verschillende soorten eiwitten? Het opnemen van voldoende proteïnen is doorslaggevend voor onze lichaamsfuncties; variatie is hierbij het ultieme sleutelwoord.
 • Zitten er voldoende vezels in? Vezels zorgen namelijk voor een gezonde en goede werking van je stoelgang.
 • Hoeveel eiwitten zitten er in de shake? Minimaal 40% en maximaal 70% aan eiwitgehalte. Hierbij wordt er uitgegaan van ‘hoe hoger, hoe gezonder’.
 • Kwaliteit over kwantiteit. Welke kwaliteit eiwitten bevat de shake? Dit is misschien nog wel belangrijker dan de hoeveelheid ervan. Er bestaan namelijk verschillende soorten eiwitten, die ieder een ander resultaat teweeg kunnen brengen.

Dan hebben we ook nog de plantaardige eiwitten. Plantaardige eiwitten zijn ideaal voor vegetariërs en veganisten. Deze eiwitten kunnen gewonnen worden uit onder meer granen, noten, peulvruchten of rijst. Dierlijke eiwitten zijn afkomstig van eieren, melk en dieren. Daarnaast kun je voor zuivere eiwitten; isolaat kiezen. De eiwitten zijn wat prijziger dan andere soorten, maar ze zijn wel gezonder. Ze bevatten minder vet en hebben een hoger concentratie eiwitten. Of een maaltijdshake gezond is of niet, hangt dus af van meerdere factoren.

zijn maaltijdvervanger shakes gezond

Kun je afvallen met maaltijdshakes?

Om te bepalen hoeveel je kunt afvallen met maaltijdshakes, wordt er gekeken naar meerdere bepalende factoren. De tijd nemen en naar je lichaam luisteren vormt een solide basis om op verder te bouwen. Het toepassen van goede gewoontes zoals regelmatige lichaamsbeweging en een voldoende nachtrust pakken zijn al een goed begin. Maaltijdvervanging kan ervoor zorgen dat je je inname van koolhydraten en vetten vermindert.

Onder normale omstandigheden haalt je lichaam juist uit deze twee macronutriënten energie. Nu zal het zich echter tot complexe eiwitketens wenden. Deze eiwitketens zijn lastiger af te breken, wat op zijn beurt gunstig is voor het bereiken van gewichtsverlies. Dit gebeurt automatisch – je lichaam weet zich telkens opnieuw te herstellen.

Wat zijn de voor- en nadelen van maaltijdvervangende shakes?

We hebben nu al aardig wat factoren besproken als het gaat om maaltijdvervangende shakes. Nu gaan we alle voor- en nadelen van maaltijdvervangende shakes netjes voor je op een rijtje zetten. Hieronder een opsomming van de belangrijkste voor- en nadelen…

Wat zijn de Voordelen?

 • Maaltijdvervangende shakes worden snel door het lichaam opgenomen en staan bekend om hun efficiënte werking. Het kan bovendien ook erg lekker zijn.

 • Jij bepaalt het tempo en je hebt alles zelf in de hand. Je behoudt de controle door zelf te bepalen hoeveel maaltijden je graag wilt vervangen.

 • De maaltijdvervangende shakes zijn rijk aan de nodige vitamine en mineralen. Je komt dus niets tekort.

 • De verpakkingen zijn vaak kant-en-klaar. Je hoeft enkel nog water, melk of yoghurt bij te voegen.

Wat zijn de nadelen?

 • Het is niet voor iedereen weggelegd – sommige smaken kunnen erg zoet zijn.

 • Het kan een uitdaging zijn om een juiste balans tussen voedingswaarden te vinden – vaak is er altijd wel iets dat niet volledig in verhouding staat.

 • Lees zeker de aanwijzingen voordat je een bepaalde shake koopt. Niet alle soorten shakes zijn even geschikt om alle maaltijden te vervangen.

En wat zijn de ervaringen met afvallen met maaltijdshakes?

Tot slot geven we je meer duiding omtrent afvallen met maaltijdshakes ervaringen – hoe bevalt het gebruik bij huidige gebruikers? We geven je een overzicht van ervaringen bij verschillende soorten en merken…

Uitstekende Maaltijdshakes

Maaltijdshakes werken uitstekend indien je ze op langere termijn blijft gebruiken. De sleutel tot succes is doorzetten.

Perfecte aanvulling op een ketogeen dieet

Ik ben nu bezig met het volgen van een keto dieet. Deze eiwitrijke maaltijdshakes zijn een perfecte aanvulling hierop. Aangezien je lichaam in een staat van ketose raakt, krijg je meer energie!

Het vult goed!

Je lijkt minder binnen te krijgen, maar je zal geen last hebben van een hongersgevoel.

Dit is nog maar een klein overzichtje van de ervaringen met afvallen met maaltijdshakes. Je kunt deze op verschillende plaatsen terugvinden.

Welke Maaltijdshakes kun je kopen?

Vandaag de dag kun je een tal van verschillende maaltijdshakes kopen en er zijn veel bekende merken die maaltijdshakes aanbieden. Om het een beetje overzichtelijk te maken hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van een aantal bekende merken.

Modifast Drinkmaaltijdvervanger

Een bekende maaltijdvervanger is die van Modifast. Modifast heeft niet alleen maaltijdvervangers maar heeft een groot assortiment aan diverse afvalproducten. De Modifast Drinkmaaltijdvervanger is beschikbaar in verschillende smaken en bevat slechts 229 kcal per drinkmaaltijd. Dankzij de handige individuele verpakking is deze Modifast drink ideaal voor onderweg.

Wil je nu meer weten over Modifast shakes en hoe je ermee kunt afvallen? Lees dan het volgende artikel: ‘Afvallen met Modifast Shakes‘.

Weight Care Maaltijdvervanger

Een volgende bekende maaltijdvervanger is die van Weight Care. Net als Modifast heeft Weight Care ook een ruim assortiment aan producten die kunnen helpen en ondersteunen tijdens het afvallen. Wanneer je gebruik maakt van 2 stuks Weight Care maaltijdvervangers per dag kun je op een snelle en verantwoorde manier afvallen. Wil je op gewicht blijven, dan kun je 1 maaltijd vervangen met jouw favoriete Weight Care maaltijdvervanger.

Wil je nu meer weten over Weight Care Shakes en hoe je ermee kunt afvallen? Lees dan het volgende artikel: ‘Afvallen met Weight Care Shakes‘.

Afvallen met Weight Care Shakes

Weight Care Milkshake Drinkmaaltijd – Banaan

Bol.com
v.a. € 8,59 (16 maaltijden)

Afvallen met Weight Care Shakes

Weight Care Milkshake Drinkmaaltijd – Vanille

Bol.com
v.a. € 9,62 (16 maaltijden)

Afvallen met Maaltijdshakes

Weight Care Milkshake Drinkmaaltijd – Aardbei

Bol.com
v.a. € 8,59 (16 maaltijden)

FormaFast Maaltijdvervangers

Tot slot hebben wij ook nog de keuze gemaakt voor de FormaFast Maaltijdvervangers. FormaFast helpt mensen met afvallen met behulp van maaltijdvervangers bij een energie beperkt dieet. In ons optiek is dit een prima partij waar je heerlijke maaltijdvervangende shakes kunt krijgen.

Afvallen met Maaltijdshakes

FormaFast X-treme Box

Bol.com
v.a. € 84,95 (10 dagen pakket)

Afvallen met Maaltijdshakes

FormaFast Shake Pakket

Bol.com
v.a. € 19,47 (10 maaltijdshakes)

Afvallen met Maaltijdshakes

FormaFast Shake-It Box

Bol.com
v.a. € 57,95 (28 maaltijdshakes)

Veel gestelde vragen over Afvallen met Modifast Shakes!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Afvallen met Modifast Shakes’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is de werking van Maaltijdshakes?

Met maaltijdvervangende shakes kun je gemakkelijk maaltijden vervangen met een shake. Op deze wijze kun je op een snelle, gemakkelijke en lekkere manier een maaltijd nuttigen.

Hoeveel kun je afvallen met Maaltijdshakes?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Op deze pagina kun je lezen hoeveel je kunt afvallen met behulp van maaltijdshakes

Wat zijn de ervaringen met Maaltijdshakes?

Op deze pagina kun je de verschillende ervaringen van maaltijdshake gebruikers lezen

Waar kun je Maaltijdshakes kopen?

Op deze pagina hebben we een compleet overzicht van de meest verkochte maaltijdshakes.

Zijn Maaltijdshakes veilig om te gebruiken?

Ja, mits je voldoende voedingsstoffen uit andere voeding haalt.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Maaltijdshakes? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *