Afvallen met Atkins Shakes

Afvallen met Atkins Shakes? Vele mensen zijn nog niet blij met het gewicht dat ze hebben.

Ze hebben een bepaald streefgewicht dat ze graag zouden willen behalen. Daarnaast is het van velen vaak de wens om dit streefgewicht zo snel mogelijk te behalen.

Op de markt zijn er zoveel verschillende diëten waar mensen zich aan kunnen houden dat het haast niet mogelijk is om te bepalen welk dieet nou goed voor je is.

Het Atkins dieet is een dieet dat afkomstig is uit de Verenigde Staten.

In plaats van dat dit dieet zich richt op snel gewichtsverlies, is het binnen dit dieet belangrijk dat er op lange termijn gewichtsverlies optreedt en dat het gezonde gewicht ook behouden blijft.

Afvallen met Atkins Shakes

De Atkins ervaringen van mensen die het dieet al hebben geprobeerd zijn dan ook vaak positief.

Om goed af te vallen is het niet de bedoeling dat dit heel snel gebeurd, maar dat dit goed gebeurd en dat je resultaat zal blijven zien.

Het verliezen van gewicht is namelijk niet het enige dat belangrijk is. Het is daarnaast ook belangrijk dat je een gezonde levensstijl behoudt en dat lichamelijk gezond blijft.

Wat is het merk Atkins?

Het Atkins dieet is uitgevonden door de cardioloog Robert Atkins. Robert Atkins is afkomstig uit de Verenigde Staten en hij heeft zich verdiept in de effecten van diëten op de gezondheid.

Hij wilde een dieet ontwikkelen dat niet alleen zou zorgen voor een gewenst resultaat op het gebied van gewichtsverlies, maar ook op het behouden van een goede gezondheid en het langdurig behouden van een gezond gewicht.

Hij is van mening dat het natuurlijk goed is als je je streefgewicht kunt bereiken, maar dat het niet de bedoeling is als je na verloop van tijd weer in gewicht aankomt.

Dat zou dan betekenen dat je alles voor niks hebt gedaan. Atkins, zoals het dieet ook wel wordt genoemd, kan ook meer gezien worden als een levensstijl dan een dieet.

Vele mensen kunnen profiteren van dit dieet. Het dieet is volledig gericht op het verminderen van koolhydraten in de voeding.

Volgens Atkins zijn koolhydraten de hoofdoorzaak van overgewicht. Naast het veroorzaken van overgewicht, zouden koolhydraten ook een grote oorzaak kunnen zijn voor diabetes type 2.

Het dieet is erop gericht dat je zoveel mogelijk suikers en zetmeel binnenkrijgt. Om het verlies van de koolhydraten te compenseren, is het de bedoeling dat je juist meer vetten en eiwitten naar binnen krijgt.

Vooral het binnenkrijgen van vet is voor veel mensen wat vreemd. Het is toch juist de bedoeling dat je juist vet verliest.

Maar dat gaat juist meer om het verliezen van lichaamsvet. Je lichaam zelf heeft dan wel vetten nodig om te kunnen verbranden.

Wat zijn Koolhydraten?

Wat zijn koolhydraten? Koolhydraten zijn suikers, zetmeel en vezels. Je darmen zetten deze koolhydraten om in glucose. Koolhydraten kun je onderverdelen in snelle en langzame koolhydraten.

Alle koolhydraten verhogen je bloedsuikergehalte, maar dit doen ze niet allemaal op dezelfde manier. Er is namelijk een groot verschil tussen snelle en langzame koolhydraten.

Het beste is wanneer je bloedsuikergehalte langzamer stijgt. Dit betekent namelijk ook weer dat je bloedsuikergehalte langzamer daalt.

Wanneer je bloedsuikergehalte vaak te snel stijgt en vervolgens weer te snel daalt, krijg je veel pieken in je suikerspiegel. Dit kan een verhoogde risico op diabetes type 2 veroorzaken.

Wat zijn langzame koolhydraten?

Langzame koolhydraten zijn koolhydraten die trager door je lichaam worden verteerd ten opzichte van snelle koolhydraten. Dit komt omdat langzame koolhydraten lange ketens van moleculen hebben.

Je spijsverteringssysteem deelt deze lange ketens op in kortere stukken en uiteindelijk in losse glucosemoleculen.

Hoe langer de ketens zijn, des te meer tijd je lichaam nodig heeft om dit om te zetten in energie. Het grote voordeel van langzame koolhydraten is dat je lichaam zijn energie hieruit haal en geleidelijk vrijgeeft.

Dit zorgt ervoor dat je minder hoge pieken in je bloedsuikergehalte hebt. De voedingsmiddelen die langzame koolhydraten bevatten, zijn doorgaans producten die ook rijk zijn aan vezels.

Wat zijn snelle koolhydraten?

Snelle koolhydraten zijn koolhydraten die sneller door je lichaam worden verteerd ten opzichte van langzame koolhydraten.

Dit zorgt ervoor dat je hoge pieken in je bloedsuiker krijgt. De snelle koolhydraten zitten voornamelijk in snoep, koek en frisdrank.

Maar ze zitten bijvoorbeeld ook in honing, ijs en producten met witmeel zoals pasta, witbrood en witte rijst.

Het consumeren van snelle koolhydraten kan een korte en krachtige energie boost geven.

Na deze boost kan je bloedsuiker dan ook weer snel dalen, waardoor je je minder kunt concentreren en/of vermoeid kunt voelen.

Welke producten biedt Atkins allemaal aan

Naast dat je zelf let op wat je allemaal binnenkrijgt, heeft Atkins ook allerlei eigen producten die je helpen op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen.

Deze producten bestaan uit allerlei snacks en maaltijdvervangers waarmee je de dag doorkomt en waarvan je lekker kunt genieten. Je kunt hierbij denken aan producten zoals:

 • Crackers
 • Knäckebröd
 • Crunchy muesli
 • Shakes
 • Advantage shakemix
 • Chocoladekoekjes
 • Koolhydraatarm brood

Met name de Atkins shakes zijn erg in trek. De producten van het merk hebben met elkaar gemeen dat ze boordevol eiwitten zitten. Daarnaast zijn ze koolhydraatarm.

Dit betekent niet meteen dat de producten minder lekker zijn dan de producten die boordevol zitten met koolhydraten. Het enige is dat je deze koolhydraten simpelweg niet nodig hebt.

Met het Atkins dieet is het de bedoeling dat er ketose optreedt in het lichaam. Dit wil zeggen dat het lichaam op zoek gaat naar alternatieven om te kunnen verbranden in plaats van koolhydraten.

Deze alternatieven worden vaak gevonden in lichaamsvet, wat natuurlijk ook de bedoeling is tijdens het afvallen. Op deze manier treedt het lichaam in ketose en zorgt het lichaam ervoor dat het vet op een goede manier verbrandt.

Atkins-Overzicht

Kun je afvallen met Atkins shakes

Een van de bekendste producten van Atkins zijn de Atkins shakes. Het merk is vrij groot geworden met de shakes.

De reden hiervoor is omdat het een makkelijk te drinken shake is die lekker smaakt en daarnaast gaat het het doel ook niet voorbij.

Met de shakemix van het merk kun je makkelijk en snel een suikervrij, maar ook koolhydraat arme en eiwitrijke shake maken.

Volgens Atkins zit er 80% minder koolhydraten in deze shake dan een gewone chocolade mix. Doordat de shake zo makkelijk te maken is, is het ideaal voor een snel ontbijt of als een lekker tussendoortje in de middag.

De verpakking biedt voldoende poeder om minimaal 10 shakes van te maken. De shake is ideaal om mee af te vallen.

Doordat je te maken hebt met een heerlijke en voedzame shake die weinig koolhydraten bevat, zal het op een snelle manier zorgen voor ketose in het lichaam.

Wat zijn de voor- en nadelen van Atkins shakes

Het Atkins dieet heeft vele voordelen. Zo is er uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat het dieet wel degelijk effect heeft.

Zo zal je met dit dieet werkelijk afvallen en heeft het ook een gunstig effect op je lichaam In tegenstelling tot andere diëten, zal je bij dit dieet de effecten van het afslanken werkelijk zien. Daarnaast is een voordeel dat je gezonde voeding kunt blijven eten.

Het is dus niet zo dat je bij dit dieet te maken hebt met het weglaten van ‘normale’ producten. Integendeel. Je kunt van alles eten, als je maar mindert met het binnenkrijgen van koolhydraten.

Voordelen van het Atkins dieet op een rijtje:

 • Bewezen werking om snel en effectief af te vallen

 • Je kunt in een korte tijd zeer veel afvallen

 • Flexibel dieet zonder al teveel restricties op het gebied van eiwitten en vetten

 • Koolhydraatarm dieet

 • Minder last van honger gevoel

 • Het volgen van het Atkins dieet zorgt ervoor dat je bloeddruk wordt verlaagd

 • Het kan cholesterol verlagend zijn

Een belangrijk voordeel waar mensen heel blij mee zullen zijn is dat je op een snelle manier af kunt vallen. Daarnaast hoeft het Atkins dieet ook niet duur te zijn.

Je hebt de keuze uit verschillende groenten, eieren en zuivelproducten. Natuurlijk zijn er ook wat nadelen of punten van kritiek waar je rekening mee dient te houden. Zo helpt het dieet je om in een korte tijd veel af te vallen.

Maar dit is niet per se gezond. Als je namelijk volgens het dieet veel verzadigde vetten eet, is dit niet gezond voor je hart en vaten. Daarnaast kan het dieet ook wel wat beperkend zijn.

Dit is voor vele mensen in het begin erg wennen. Waar mensen ook aan moeten wennen is voor in het begin van toepassing.

Dan kan je last gaan krijgen van duizeligheid, een slechte adem, vermoeidheid en hoofdpijn. De oorzaak hiervoor ligt aan de ketose, waarbij het lichaam aanwezige vetten zal gaan verbranden.

Een ander punt van kritiek kan zijn dat je aan het begin van het dieet weinig fruit eet. Dit betekent dat je in deze beginfase veel gezonde vitaminen zal gaan mislopen.

Het is dan wel belangrijk om je vitaminen enigszins naar binnen te krijgen door middel van het innemen van vitamine tabletten en andere supplementen.

De Nadelen van het Atkins dieet op een rijtje:

 • Het kan in het begin lastig zijn om weinig tot geen koolhydraten te eten

 • Het minderen van koolhydraten kan in het begin ervoor zorgen dat je een zogenaamde ‘koolhydratengriep’ ervaart

 • Het is een intensief dieet waarbij je goed moet bijhouden hoeveel koolhydraten je eet

Zijn Atkins shakes gezond

Atkins shakes zijn in die zin gezond dat ze je op een lekkere en makkelijke manier helpen met afvallen.

Er zitten geen schadelijke stoffen in de Atkins shakes, maar doordat je zelf moet letten op wat je binnenkrijgt qua voeding, kun je nog wel eens naar de verkeerde voedingsmiddelen grijpen.

Dit is iets wat je zelf in de hand hebt. Daarnaast kunnen er wel wat nadelen zijn als je overstapt op shakes. Sommige mensen denken dat het een vervanger kan zijn voor ‘normale’ voeding, maar dit is niet het geval.

Daarnaast kan het ook voorkomen dat je te weinig fruit naar binnen krijgt wanneer je besluit om vooral shakes naar binnen te werken.

Dit komt omdat fruit vooral in het begin niet geconsumeerd mag worden in verband met de suikers. Later kan dit wel weer worden gegeten.

Om volledig over te stappen op shakes is nooit een goed idee, omdat shakes geen goede plaatsvervanger zijn van vast voeding.

Daarnaast heb je ook zelf in de hand wat je daarnaast eet, en dit kan een valkuil zijn voor sommige mensen die hier niet goed mee om weten te gaan.

De shakes kunnen een goede basis vormen voor het dieet, en daarnaast kunnen ze ook heel effectief zijn, maar is het wel van belang dat je goed let op wat je nog meer eet om het gewenste resultaat te behalen.

Voordelen en Nadelen van Atkins

Wat zijn de ervaringen met Atkins shakes

Met de voordelen en de nadelen van het afvallen met Atkins shakes en ervaringen, zijn mensen vooral afhankelijk van hun persoonlijke voorkeuren.

Als je wilt weten of het dieet met de shakes goed bij jou past zou je niet direct af moeten gaan op Atkins ervaringen, maar zou je het beste na kunnen gaan wat je wensen zijn en wat voor voordelen en nadelen er zijn waar je rekening mee dient te houden.

Velen zijn echter wel van mening dat dit dieet dat overigens al lang bestaat, een goede werking heeft op het lichaam en dat het afvallen door middel van de shakes van het merk ook echt effectief werkt.

Het missen aan vitaminen en mineralen is wel iets waar mensen het over eens zijn dat dit nadelig kan zijn voor het lichaam.

Daardoor zal je met name in het begin wat nare ervaringen kunnen hebben met het dieet. Aan de andere kant is het ook wel weer een dieet dat makkelijk kan worden gecombineerd met lekker eten. Dit in tegenstelling tot andere diëten.

Afvallen met Atkins shakes ervaringen kunnen je wel de goede richting op helpen.

Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt van de verschillende ervaringen die Atkins Shake gebruikers hebben:

Atkins shake ervaringen
Atkins shake ervaringen
Atkins shake ervaringen
Atkins shake ervaringen
Atkins shake ervaringen
Atkins shake ervaringen

De Atkins Shake Mix

De Atkins shake mix is verlaagd in koolhydraten, vol van smaak en zit boordevol met goede ingrediënten. Begin je ochtend met een shake, of geniet er op een ander moment van als onderdeel van je koolhydraatarme leefstijl.

 • Vetarm

 • Rijk aan eiwitten

 • Perfcet voor een koolhydraatarm dieet

Wat is de voedingswaarde van een Atkins Shake Mix?

Atkins Shake MixPer 100 grPer 37 gr (= 1 schep shake mix)
Kcal:419155
Kj1760651
Water (gr)
Eiwit (gr)5018
Koolhydraten (gr)7,12,6
– waarvan Suikers (gr)2,40,9
Vet (gr)186,7
– waarvan verzadigd (gr)145,2
Vezels (gr)145
Voedingswaarde Atkins Shake

Gebruik en Dosering van Atkins Shake Mix?

Wanneer kun je het beste een Atkins Shake nemen? Bij het nemen van een Atkins Shake ben je geheel vrij in op welk moment van de dag je een shake nuttigt. Je kunt ze nemen als een tussendoortje of als een lekkere snack.

Bij het maken van een shake kun je 4 scheppen shake mix toevoegen aan 250 – 350 ml koud water. Dit is uiteraard afhankelijk van die dikte die je graag wilt. Roer de shake voor 30 seconden goed door en je hebt een overheerlijke shake gemaakt.

Welke Atkins Shake Mix kun je kopen?

De hieronder vermelde shakes zijn shakes die je zelf aan moet maken met behulp van water of melk. Het product wordt verkocht in poedervorm. De Atkins Shakes kun je kopen via verschillende online webwinkels.

Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van een aantal bekende online webwinkels. Wij hebben een selectie gemaakt uit Bol.com, Koopjesdrogisterij.nl en DeOnlineDrogist.nl.

.

Afvallen met Atkins Shakes

Atkins Advantage Shake Mix Vanille

DeOnlineDrogist.nl
v.a. € 15,73 (370 gram)

Afvallen met Atkins Shakes

Atkins Advantage Shake Mix Chocolade

DeOnlineDrogist.nl
v.a. € 15,73 (370 gram)

Afvallen met Atkins Shakes

Atkins Advantage Shake Mix Vanille

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 13,09 (370 gram)

Afvallen met Atkins Shakes

Atkins Advantage Shake Mix Chocolade

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 13,09 (370 gram)

Afvallen met Atkins Shakes

Atkins Advantage Shake Mix Vanille

Bol.com
v.a. € 15,72 (370 gram)

Afvallen met Atkins Shakes

Atkins Advantage Shake Mix Chocolade

Bol.com
v.a. € 15,72 (370 gram)

De Atkins Ready to Drink Shake

Vervolgens biedt Atkins ook kant-en-klare drink shakes aan. Dit zijn shakes die al in vloeibare vorm zijn. Hier hoef je niets meer aan toe te voegen en die kun je dan ook direct opdrinken.

 • Gemakkelijk en snel te nuttigen

 • Geen toegevoegde suikers

 • Laag in koolhydraten

 • Rijk aan eiwitten

Wat is de voedingswaarde van een Atkins Ready to Drink Shake?

Atkins Ready to Drink ShakePer 100 mlPer 1 flesje
Kcal:49163
Kj204682
Water (gr)
Eiwit (gr)4,515
Koolhydraten (gr)0,72,9
– waarvan Suikers (gr)0,62,3
Vet (gr)2,79
– waarvan verzadigd (gr)1,34,4
Vezels (gr)1,52
Voedingswaarde Atkins Ready to Drink Shake

Welke Atkins Ready to Drink Shakes kun je kopen?

De Atkins Drink Shakes kun je kopen via verschillende online webwinkels. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt van een aantal bekende online webwinkels. Wij hebben een selectie gemaakt uit Bol.com, Koopjesdrogisterij.nl en DeOnlineDrogist.nl.

.

atkins drink shakes kopen

Atkins Advantage Ready to Drink Drinkmaaltijd Aardbeien

DeOnlineDrogist.nl
v.a. € 10,96 (6x 330 ml)

atkins drink shakes kopen

Atkins Advantage Ready to Drink Drinkmaaltijd Chocolade

DeOnlineDrogist.nl
v.a. € 10,96 (6x 330 ml)

atkins drink shakes kopen

Atkins Advantage Ready to Drink Drinkmaaltijd Koffie

DeOnlineDrogist.nl
v.a. € 10,96 (6x 330 ml)

atkins drink shakes kopen

Atkins Advantage Ready to Drink Drinkmaaltijd Chocolade

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 13,98 (10x 330ml)

atkins drink shakes kopen

Atkins Advantage Ready to Drink Drinkmaaltijd Aardbeien

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 13,98 (10x 330 ml)

atkins drink shakes kopen

Atkins Advantage Ready to Drink Drinkmaaltijd Koffie

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 13,98 (10x 330 ml)

Opzoek naar Atkins Shake Aanbiedingen?

Het kunnen meepakken van een aanbieding op Atkins Shakes is altijd mooi meegenomen. Nu zijn Atkins Shakes zeer populair en er is overal wel een leuke en interessante aanbieding te vinden. Hieronder hebben we dan ook een overzicht gemaakt van de verschillende aanbiedingen van populaire webwinkels:

 • Koopjesdrogisterij.nl heeft een aanbieding van wel 15% korting op de meeste Atkins producten in hun assortiment.
 • De populaire webwinkel Bol.com heeft een standaard 10% korting op het gehele assortiment van Atkins Shakes. Ook hebben ze super snelle leveringstijden.
 • DeOnlineDrogist.nl heeft ook een standaard 15% korting op het gehele assortiment van Atkins Shakes. Zij hebben ook een super snelle levering en je pakketjes worden altijd discreet verzonden.

Dit is een klein overzichtje van de meest actuele Atkins Shake aanbieding, en dit overzicht zal continu worden aangepast aan de hand van de meest actuele en interessantste aanbiedingen op dit moment.

Veel gestelde vragen over Afvallen met Atkins Shakes!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Afvallen met Atkins shakes’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat is de werking van het Atkins dieet?

Het dieet van Atkins maakt gebruik van een koolhydraatarm dieet. Op deze pagina kun je lezen hoe het dieet exact werkt

Hoeveel val je af met het Atkins dieet?

Dat is geheel afhankelijk van welke soort Atkins producten je gebruik maakt en wat je eigen wensen en doelen zijn. Met het Atkins dieet kun je binnen een korte tijdsperiode meerdere kilo’s kwijtraken. Maar dit is uiteraard iets wat je zelf volledig in de hand hebt.

Wat zijn de ervaringen met Atkins?

Op deze pagina kun je exact lezen wat mensen over het Atkins dieet te zeggen hebben

Waar kun je Atkins shakes kopen?

De shakes voor Atkins kun je op deze pagina kopen. Je kunt ook direct de ervaringen van verschillende Atkins Shake gebruikers lezen.

Zijn de producten van Atkins veilig om te gebruiken?

Atkins shakes zijn veilig in gebruik en ze helpen je op een lekkere en makkelijke manier met afvallen. Lees hier meer over op deze pagina

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Atkins Shakes? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *