Afvallen met Visolie Capsules

Visolie Capsules

Visolie capsules bevatten belangrijke omega 3 vetzuren. Dit voedingssupplement is geschikt voor dagelijks gebruik en zou onder andere voor een verbetering van de hersenactiviteit, leerprestaties en gemoedstoestand zorgen. Daarnaast is het goed voor je hart. Maar kun je van omega 3 afvallen? Om antwoord te vinden op deze vraag kijken we eerst naar wat visolie precies is en de visolie capsules werking.

Wat is visolie?

Visolie capsules bevatten onder andere Omega 3 verzuren. Dit is een essentieel vetzuur dat niet door het lichaam zelf wordt aangemaakt, maar wel onmisbaar is bij het gezond en vitaal blijven. Om genoeg Omega 3 binnen te krijgen wordt aangeraden om minimaal 2 keer per week vette vis te eten. Doordat tegenwoordig veel vis, zoals zalm, gekweekt wordt bevatten deze niet meer de hoeveelheden Omega 3 van vroeger. Steeds meer mensen kampen dus met een tekort. Dit kan goed worden aangevuld met supplementen.

Omega-3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit zijn de gezonde vetten, die veel minder risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen dan bijvoorbeeld verzadigde vetten. In de Omega 3 familie zijn er ALA, EPA en DHA onverzadigde vetzuren. ALA zit in plantaardige olie zoals lijnzaadolie. Ook komt het in kleine hoeveelheden voor in groene bladgroente en vlees. EPA kan het lichaam zelf in beperkte mate aanmaken vanuit het omega 3 vetzuur ALA. Uit EPA kan je lichaam vervolgens weer DHA aanmaken. De verschillende vetzuren hebben elkaar nodig maar hebben ieder een andere functie in het lichaam. EPA wordt gebruikt voor het aanmaken van hormonen, terwijl DHA inspeelt op de werking van de celmembranen. EPA en DHA komen voornamelijk voor in vis en schaal- en schelpdieren.

Wat is visolie

Waar zijn visolie pillen goed voor?

Is visolie goed voor je? Dat is het zeker. Visolie capsules zorgen ervoor dat je aan de benodigde EPA en DHA komt, omdat je lichaam dit zelf niet of nauwelijks aan kan maken. Als je genoeg ALA binnenkrijgt kan je lichaam dit zelf omzetten in EPA en DHA, maar het gaat dan wel om zeer kleine hoeveelheden. Door omega 3 capsules te gebruiken en daarnaast regelmatig vette vis of schelp- en schaaldieren te eten kun je jouw lichaam voorzien van de benodigde omega-3 vetzuren.

GezondheidGezondheid

Invloed op de hersenen

Om goed te kunnen functioneren zijn de hersenen afhankelijk van stoffen die niet door het lichaam zelf aangemaakt kunnen worden. Dit moet dus uit voeding of visolie capsules komen. Belangrijke stoffen zijn omega-3 en omega-6. Deze essentiële vetzuren komen vooral in vette vis voor. Het grootste gedeelte van het hersenweefsel, zenuwweefsel en oogweefsel bestaat uit DHA. Dit stofje zorgt voor de regulatie van onder andere je geheugen, motoriek, gedrag, stemming, leer-, denk-, en spraakvermogen.

Hart- en bloedvaten

Door voldoende omega 3 binnen te krijgen neemt het goede cholesterol HDL toe en verlaagt het slechte LDL cholesterol. Hierdoor hebben visolie capsules ook een gunstige invloed op hart- en bloedvaten. Ook de botten- en gewrichten profiteren. Omega-3-vetzuren kunnen namelijk de botsterkte verbeteren doordat het de hoeveelheid calcium in botten stimuleert. De kans op osteoporose neemt af wanneer iemand voldoende omega 3 binnenkrijgt. Ook zijn er mensen met artritis die aangeven dat de gewrichtspijn afneemt en de pakkracht vooruitgaat door dit natuurlijke voedingssupplement te gebruiken.

waar zijn visolie pillen goed voor

Hormoonhuishouding

EPA heeft een bewezen gunstige invloed op hormoonschommelingen. Dit voedingssupplement kan dus helpen tijdens menstruatie, zwangerschap en de overgang. EPA dient als bestandsdeel voor een aantal stoffen die van invloed zijn op de lichaamseigen productie van diverse hormonen en enzymen. Veel vrouwen hebben bijvoorbeeld last van krampen en buikpijn tijdens de menstruatie. In plaats van pijnstillers kun je ook een keer proberen of visolie werkt tegen de pijnklachten. Er zelfs een studie die beweert dat omega-3 beter werkt dan ibuprofen bij menstruatiepijn.

Bij angststoornissen en depressie

Maar liefst 20 procent van de Nederlandse volwassenen krijgt ooit in het leven te maken met een depressie. Dit blijkt uit cijfers van het Trimbos Instituut. Vrouwen hebben hier dubbel zoveel kans op als mannen. Het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die voldoende omega-3 binnenkrijgen minder vaak angstig of depressief zijn. Daarnaast voelen mensen zich minder angstig of neerslachtig wanneer ze gebruikmaken van omega 3 supplementen. Mensen met psychische problemen hebben vaak zeer lage omega-3 niveaus in het bloed. Voornamelijk is er een tekort aan het EPA-vetzuur. Door visolie te gaan gebruiken worden deze niveaus aangevuld en kunnen de klachten voor een deel afnemen.

Omega 3 afvallen

Naast bovenstaande gezondheidsvoordelen blijkt dat het innemen van omega 3 capsules in combinatie met een afslankprogramma of extra bewegen het afvallen kan bevorderen. Dit komt doordat het voedingssupplement voor een betere verbranding van lichaamsvet zorgt als je gaat bewegen. Visolie zorgt voor een betere bloedtoevoer naar de spieren. Hierdoor is je lichaam in staat om efficiënter vet te verbranden.

Beter slapen

Goed slapen is essentieel voor ons lichaam en met name voor onze hersenen. Te weinig geslapen? Dan voel je je waarschijnlijk prikkelbaar en chagrijnig en merk je dat alles je wat minder goed af gaat. Mensen die langdurig niet goed slapen hebben zelfs vaker last van depressieve gevoelens, obesitas en diabetes. Onderzoeken met zowel kinderen als volwassenen hebben uitgewezen dat je de lengte en kwaliteit van je slaap kunt verbeteren met omega 3 supplementen. Het kan zelfs slaapapneu verminderen.

Hoe krijg je voldoende visolie binnen?

Op de vraag is visolie goed voor je hebben we nu een duidelijk antwoord. Hoe krijg je er genoeg van binnen? De beste manier om genoeg omega 3 vetzuren binnen te krijgen is door echte vis te eten. Als je minimaal 2 keer per week vette vis eet, heb je hier in theorie voldoende aan en zijn extra supplementen niet nodig. Wanneer je geen vis lust of bijvoorbeeld qua budget niet zo vaak vis kunt eten, dan kom je niet aan de aanbevolen hoeveelheid vetzuren en is het slikken van visolie capsules zeer verstandig. 200 milligram visolie per dag staat ongeveer gelijk aan 1 portie vette vis per week.

Wanneer je wel vis eet, is het belangrijk om ook te letten op de soort. Sommige vissoorten bevatten zware metalen. Deze zijn niet goed voor je lichaam en helemaal als je zwanger bent valt het af te raden om deze vis te eten. Dit zijn onder andere zwaardvis en tonijn. Kies het liefst voor haring, zalm, forel of garnalen. Je kunt ook gewoon bij de visboer vragen welke vissoorten vrij zijn van metalen. Kies je voor voedingssupplementen? Check dan of de capsules een hoge concentratie omega-3 bevatten.

hoe krijg je voldoende visolie binnen

Omega 3 en Afvallen: helpt het?

Naast de vele voordelen die al bekend zijn van visolie, wordt visolie en omega 3 ook steeds vaker met afvallen in verband gebracht. Met omega 3 pillen afvallen? Het is mogelijk als we de verschillende studies mogen geloven die onderzoek hebben gedaan naar het effect van visolie op afvallen. Er is met name gekeken naar het effect op het lichaamsgewicht en de vetmassa. Hieruit blijkt dat het geen wondermiddel is, maar wel degelijk bij kan dragen aan de verbranding van lichaamsvet. Hiervoor is het wel essentieel dat je omega 3 gebruikt naast het sporten. Je moet dus ook zelf aan de slag. Wanneer je gaat bewegen zorgt visolie voor een verbeterde bloedtoevoer naar de spieren. Dit stelt het lichaam in staat om efficiënter vet te verbranden. Ook beperkt visolie een verdere gewichtstoename. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat visolie aan afslanktabletten toegevoegd wordt.

GezondheidGezondheid

Wat zijn de ervaringen met omega 3 pillen afvallen?

Waar zijn visolie pillen goed voor? Een heleboel processen in het lichaam. Visolie capsules worden dus doorgaans niet enkel gebruikt om af te vallen, maar het is een mooi bijeffect dat het zorgt voor een snellere vetverbranding. Ook kunnen visolie capsules bijdragen aan het vergroten van de spiermassa, doordat het cortisol verlaagt. Hierdoor verbetert de visolie de eiwitsynthese. Dit draagt bij aan het vergroten van de spiermassa en meer spiermassa zorgt weer voor een hogere verbranding. Hiervoor moet echter ook hard getraind worden. Dit voedingssupplement past uitstekend thuis in een gezonde leefstijl. Door te gaan bewegen of sporten zorgt de omega 3 daarnaast voor extra positieve ontwikkelingen.

De visolie capsules werking zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Gebruikers van omega 3 capsules ervaren niet allemaal dezelfde gezondheidsvoordelen. Zo zal de ene persoon het gevoel hebben meer energie te krijgen, of een verbeterde concentratie, terwijl een ander dit misschien helemaal niet zo voelt. Visolie is dan ook geen geneesmiddel, maar iets dat voor dient te komen in je voedingsinname zodat je lichaam optimaal kan functioneren. Het is dus geen geneesmiddel dat een cholesterolprobleem oplost of ervoor zorgt dat je eenvoudig 5 kilo afvalt. Wel kan het ervoor zorgen dat je op den duur sneller naar de gewenste uitkomst toewerkt. Dit komt altijd door een combinatie van gezonde voeding en goede gewoontes, zodat je goed in je vel gaat zitten.

Welke soorten Visolie capsules kun je kopen?

Vandaag de dag kun je een tal van verschillende soorten visolie capsules kopen en dit kun je via meerdere leveranciers doen. Wij hebben hieronder dan ook een aantal bekende merken voor je uitgezocht zodat je gemakkelijk en snel kunt kijken welke het beste bij je past.

.

Afvallen met Visolie Capsules

Lucovitaal Super Visolie

Bol.com
v.a. € 10,75 (60 capsules)

Afvallen met Visolie Capsules

High Quality Omega 3

Body & Fit.com
v.a. € 12,90 (60 capsules)

Afvallen met Visolie Capsules

Visolie Forte Trio

Koopjesdrogisterij.nl
v.a. € 52,29 (270 capsules)

.

Veel gestelde vragen over Afvallen met Visolie Capsules!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Afvallen met Visolie Capsules’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Zijn Visolie Capsules voor het afvallen gevaarlijk?

Nee. Het wordt echter wel gevaarlijk wanneer je probeert te leven op enkel het gebruik van pillen.

Wat is het verschil tussen visolie en omega 3?

Visolie en omega-3 vetzuren worden vaak door elkaar gebruikt. Visolie is echter geen omega-3 vetzuur, maar visolie bevat de omega-3 vetzuren.

Wat is het voordeel van visolie capsules

1. Positieve werking op de hersenen
2. Goed voor de hart- en bloedvaten
3. Gunstige werking op de hormoonhuishouding
4. Helpt tegen angststoornissen en depressie
5. Het verbetert de kwaliteit van je slaap
6. Het kan helpen bij het afvallen

Kun je afvallen met visolie capsules?

Ja. Je kunt wel degelijk afvallen met behulp van visolie capsules. Op deze pagina kun je lezen hoe dat in zijn werking gaat

Wat is de dosering aan appelazijn capsules om af te vallen?

Over het algemeen wordt er voorgeschreven om 2 capsules per dag in te nemen met water, bij voorkeur na een maaltijd. Over het algemeen wordt er aangeraden om minimaal 3 maanden visolie capsules te gebruiken voordat je resultaten en/of effecten kunt merken.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Visolie Capsules? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

2 reacties op “Afvallen met Visolie Capsules

 1. Hi Ryan
  Ik heb een vraag. Hoe kom ik erachter of er in visolie capsules gekweekte zalm zit? Die bevat zware metalen en gif dat rechtsreekz naar de hersenen gaat. Vooral gevaarlijk voor kids.
  Weet jij een meek visolie capsules met alleen wilde zalm erin?
  Thnx alvast.
  Mvg. Tita

  1. Goedemorgen Tita,

   Dank je wel voor je vraag.
   In standaard Visolie capsules zit geen zalm verwerkt. Indien dit wel het geval is staat dit duidelijk op de ingrediëntenlijst vermeld.
   Ben je echter opzoek naar visolie capsules met zalm erin dan raden we je aan om ‘Biologische Zalmolie Capsules’ te nemen.
   Met Biologische Zalmolie Capsules garandeer je voor jezelf dat je het beste van het beste krijgt. Mocht je alsnog twijfels hebben dan kun je altijd contact opnemen met de desbetreffende leverancier.

   Met vriendelijke groet,
   Ryan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *