Afvallen met Spirulina Tabletten

Afvallen met Spirulina Tabletten? Afvallen is en blijft een thema waar veel mensen mee bezig zijn. Helaas blijft het ook lastig voor veel mensen om gezond af te vallen en dit resultaat, als het al lukt, vast te houden. Er is een ontelbaar aantal diëten te vinden online, de een nog gekker dan de ander. Ook superfoods vind je in vele vormen en maten. Een van die superfoods is Spirulina, die in deze categorie zit vanwege de antioxidanten, vitamines en mineralen. Spirulina wordt steeds populairder. Het is verkrijgbaar als groene poeder maar ook in tabletvorm. In dit artikel gaan we kijken naar wat Spirulina nou precies is, hoe Spirulina werkt en wat de voor- en nadelen zijn.

afvallen met spirulina

Wat is Spirulina?

Allereerst gaan we kijken naar wat Spirulina nou precies is. Spirulina valt onder de blauwgroene zoutwateralgen. Het organisme groeit al meer dan 3,6 miljard jaar op aarde en groeit eigenlijk vrijwel altijd. Het groeit altijd en vrijwel overal, omdat het enige wat het hiervoor nodig heeft is zonlicht en water.

Wellicht ken je spirulina van de NASA. Omdat het voedzaam is en weinig nodig heeft om te groeien hebben zij het namelijk voorgesteld om te verbouwen in de ruimte, zodat dit als voedsel voor astronauten kan dienen. Volgens verschillende wetenschappers is spirulina een van de eerste plantvormen op aarde.

In de huidige wereld groeit spirulina met name in meren die rijk zijn aan mineralen, zoals in Mexico en in bepaalde delen van Afrika. Ook wordt het gekweekt, in speciale zout water tanks. Bij het kweken van spirulina zijn er geen bestrijdingsmiddelen nodig, wat net als het feit dat er geen zwaar metaal in kan komen door verontreiniging een groot voordeel is. Dit zorgt ervoor dat het veilig is om te gebruiken.

Je kunt zowel poeder als spirulina tabletten gebruiken als supplement. Met het poeder kun je heel goed smoothies maken. Stel nou dat je de smaak niet lekker vindt, dan zijn spirulina tabletten een betere optie.

GezondheidGezondheid

Waarom zou je gebruik maken van Spirulina?

Allereerst heeft spirulina een brede voedingswaarde en het is heel sterk geconcentreerd, wat het een interessante voedingsbron maakt. Het heeft dan ook vele voordelen, die we hieronder op een rijtje hebben gezet:

 • Het is rijk aan veel vitaminen, namelijk A,C,E,K, en B1, B2 en B12.

 • Het is ook rijk aan mineralen, namelijk vooral calcium, ijzer en magnesium.

 • Daarnaast is het een goede bron van sporenelementen, vaak elementen die we missen in een normaal voedingspatroon.

 • Spirulina is rijk aan makkelijk opneembare eiwitten. Met een eiwitconcentratie van ongeveer 70% is dit zelfs hoger dan bij vlees of soja.

 • Het is een bron van essentiële vetzuren.

 • Het bevat veel antioxidanten, die heel belangrijk zijn. Spirulina bevat chlorofyl, wat de lever ontgift.

 • Het bevat ook fycocyanine, dit zorgt ook voor de blauwe kleur. Deze antioxidant stimuleert het immuunsysteem. Bepaalde onderzoeken zeggen ook dat dit werkt tegen kanker, maar dit is niet onomstotelijk bewezen.

 • Het is effectief bij het ontgiften van zware metalen.

 • Spirulina heeft ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het kan helpen bij verschillende klachten.

 • Het helpt bij een gezonde darmflora.

 • Het stabiliseert de bloedsuikerspiegel, waardoor je eetbuien onder controle kunt houden.

 • Het zorgt voor energie.

 • Spirulina tabletten helpen bij het ondersteunen van de schildklier.

 • Door al deze factoren draagt Spirulina bij aan een hoger energieniveau.

Een veelgebruikte naam voor Spirulina is de natuurlijk multivitamine.

Wat zijn de bijwerken van Spirulina tabletten?

Er is veel onderzoek gedaan naar spirulina tabletten bijwerkingen. Sommige mensen zijn bang dat spirulina pillen bijwerkingen hebben of zelfs gevaarlijk zouden zijn, omdat het een bepaalde stof bevat die schadelijk kan zijn. Die stof is microcystines, wat inderdaad zeer giftig is en kan voorkomen in blauwalgen.

Dit kan kanker in onder andere de lever bevorderen. In zuivere spirulina zit deze stof echter niet. Zeker de gekweekte spirulina bevat deze stof niet, omdat deze ook niet gereinigd wordt met bepaalde middelen. Spirulina wordt altijd goed gecontroleerd voordat het verkocht wordt en kan daarom veilig worden genomen.

Het slikken van tabletten Spirulina kan wel bepaalde bijwerkingen met zich meebrengen. Er is een aantal spirulina tabletten bijwerkingen bekend voor een kleine groep mensen met aandoeningen. Daarnaast ervaren sommige mensen maagproblemen bij het nemen van spirulina, wat kan leiden tot diarree. Een aangeraden dosis spirulina is 1 tot 3 gram per dag.

Er zijn echter sporters die meer willen gebruiken, tot wel 10 gram. Dit vanwege de aminozuren. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar bouw het dan wel rustig op en kijk hoe je maag en darmen erop reageren. Op die manier zul je geen last hebben van spirulina tabletten bijwerkingen, tenzij je dus aandoeningen hebt. Overleg in dat geval met een arts.

Wat is beter, spirulina poeder of tabletten?

Het een is niet beter dan het ander, dit heeft meer te maken met persoonlijke voorkeur. Spirulina poeder kun je verwerken in smoothies, vanwege de groene kleur krijg je dan een mooie groene smoothie. Als je dit echter niet lekker vindt zijn tabletten een betere optie. Andersom natuurlijk hetzelfde, hou je niet van tabletten is poeder ook prima.

Kun je afvallen met Spirulina?

Jazeker, met spirulina tabletten afvallen is mogelijk. Spirulina is een goed product voor een gezonde levensstijl. Het is echter geen wondermiddel. Een slecht dieet en weinig beweging maak je niet goed met het gebruik van spirulina. Als die dingen echter wel in orde zijn zijn Spirulina tabletten hierop een goede aanvulling.

Wat is het verschil tussen Chlorella en Spirulina?

Beiden zijn superfoods die rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen. Het verschil zit hem in een aantal dingen:

 • Spirulina is een zoutwater alg, chlorella een zoetwateralg.
 • Chlorella is een hele sterke ontgifter, meer dan spirulina.
 • Spirulina bevat meer eiwit en vetzuren
 • Chlorella bevat met beta-caroteen
 • Spirulina is een meer krachtige antioxidant

Welke van de twee zou je dan gebruiken?

Ook dit heeft vooral te maken met persoonlijke situatie en voorkeur. Je kunt het beide tegelijk gebruiken. Heb je snel last van diarree, dan is spirulina handiger. Bij verstopping is chlorella juist beter. Chlorella is ook goed wanneer je veel gifstoffen binnenkrijgt uit bijvoorbeeld alcohol of sigaretten.

Wanneer je bepaalde aandoeningen hebt is het belangrijk om eerst met een arts te overleggen voordat je zowel chlorella als spirulina gebruikt. Dit kan bepaalde aandoeningen namelijk verergeren, omdat het de werking van medicijnen onderdrukt.

Hoeveel spirulina tabletten moet je per dag nemen?

2 tot gram per dag is een normale dosis. Sporters kunnen dus zoals al gezegd ook 10 gram of meer gebruiken. Dit kan geen kwaad, tenzij je last hebt van de eventuele bijwerkingen. Je kunt ook tabletten kopen met zowel spirulina als chlorella. Met deze chlorella en spirulina tabletten krijg je beide in een goede dosering binnen.

Al met al biedt spirulina ontzettend veel voordelen vanwege de vele antioxidanten, vitamines, mineralen en andere hierboven genoemde eigenschappen. Bovendien kan het geen kwaad en is het makkelijk te nemen. Ook voor afvallen kunnen spirulina tabletten heel positief werken, zoals het overigens voor alle sporters goed is. Wanneer jij dus een extra stap wil zetten en denkt dat spirulina tabletten je hierbij kunnen helpen, neem het dan en ervaar wat het voor jou kan doen!

GezondheidGezondheid

Wat zijn de ervaringen met Spirulina Tabletten?

Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt van de verschillende ervaringen van mensen die gebruik hebben gemaakt van Spirulina Tabletten. Als je online zoekt naar ervaringen dan vind je een tal van verschillende recensies. De ervaringen met spirulina tabletten zijn over het algemeen zeer positief. Hieronder hebben we een kort overzicht gemaakt van ervaringen met spirulina tabletten:

spirulina tabletten ervaringen
spirulina tabletten ervaringen
spirulina tabletten ervaringen
spirulina tabletten ervaringen
spirulina tabletten ervaringen
spirulina tabletten ervaringen

Welke Spirulina Tabletten kun je kopen?

Vandaag de dag kun je een tal van verschillende soorten Spirulina Tabletten online verkrijgen. Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van de beschikbare Spirulina Tabletten:

spirulina tabletten kopen

Spirulina Tablets

BodyandFit.com
v.a. € 7,90 (250 tabletten)

spirulina tabletten kopen

Swanson – Spirulina Tablets

BodyandFit.com
v.a. € 9,90 (180 tabletten)

spirulina tabletten kopen

Lucovitaal – Chlorella Spirulina

Bol.com
v.a. € 11,99 (200 tabletten)

spirulina tabletten kopen

Mattisson – Biologische Spirulina

Bol.com
v.a. € 13,85 (240 tabletten)

spirulina tabletten kopen

Puur&Fit – Biologische Spirulina

Bol.com
v.a. € 19,50 (500 tabletten)

spirulina tabletten kopen

Now – Spirulina

Bol.com
v.a. € 27,90 (500 tabletten)

Veel gestelde vragen over Spirulina Tabletten en Afvallen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Spirulina Tabletten en afvallen’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat doen spirulina tabletten?

Spirulina tabletten hebben meerdere positieve gezondheidsvoordelen voor je. Lees op deze pagina wat de gezondheidsvoordelen zijn.

Wat zijn spirulina tabletten?

Spirulina tabletten zijn blauwgroene zoutwateralgen welke verwerkt zijn in tabletvorm.

Wat zijn de beste spirulina tabletten?

De beste spirulina tabletten kun je vinden op deze pagina

Kun je afvallen met spirulina tabletten?

Absoluut! Lees op deze pagina hoe je kunt afvallen met spirulina tabletten

Hoeveel spirulina tabletten moet je per dag nemen?

Op deze pagina kun je exact lezen hoeveel spirulina je per dag moet nemen.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Spirulina Tabletten? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *