Afvallen met Kurkuma Capsules

Afvallen met Kurkuma Capsules? Kurkuma komt oorspronkelijk uit India.

Aan de vorm van kurkuma kun je al zien dat dit bijzondere kruid afstamt van de gemberfamilie.

Kurkuma staat ook wel bekend onder de namen curcuma, turmeric, koenjit of koenir. Kurkuma wordt gewonnen uit de wortel van de Curcuma Longa oftewel gele wortel.

In India heeft kurkuma de bijnaam Het Heilige Poeder. Het wordt niet alleen maar als smaakmaker in Indiase gerechten gebruikt.

De Indiërs gebruiken het ook om talloze andere gezondheidsredenen.

Kurkuma vertraagt het verouderingsproces, heeft een positief effect op het darmstelsel en het helpt gewrichten soepel te houden.

In de laatste jaren is er nog een fantastische eigenschap van het kruid ontdekt. Namelijk dat het je helpt om af te vallen.

afvallen met kurkuma capsules
beste kurkuma capsules

Dé nr. 1 Kurkuma Capsules!

Biotics CurcumRX is een voedingssupplement op basis van Curcuma Longa.

  • Ondersteunt het immuunsysteem en het hart*

  • Helpt bij gebrek aan eetlust*, vermindert de vetopslag*

  • Beschermt de huid tegen veroudering*

  • Goed voor de bloedcirculatie* en de lever*

  • Van belang voor het zenuwstelsel* en voor soepele gewrichten*

v.a. 38,55

Wat zijn Kurkuma Capsules?

De werkzame stof in kurkuma, die al deze gezondheidsvoordelen teweeg brengen, is curcumine. Nu maakt de stof curcumine maar circa 3% uit van kurkuma.

Om 1 gram curcumine binnen te krijgen, zou je 30 gram kurkuma moeten consumeren.

Als je je dan bedenkt dat Indiërs hun smaakvolle gerechten met slechts een vleugje kurkuma op smaak brengen, besef je al gauw dat het niet te doen is om voldoende van die heilzame stof via een normaal voedingspatroon tot je te nemen.

Om toch die vereiste hoeveelheid curcumine binnen te krijgen waarbij je profiteert van de gezondheidsvoordelen, zijn kurkuma pillen een ideale uitkomst.

De concentratie van curcumine is niet alleen veel hoger, aan de kurkuma capsules wordt ook piperine toegevoegd, een bestandsdeel van zwarte peper.

Naast curcumine is peperine een essentieel onderdeel van de capsules, want het laat jouw lichaam de curcumine maar liefst 20 maal beter opnemen. Met andere woorden, het effect van curcumine wordt met maar liefst 2000% versterkt door het toevoegen van peperine.

Gezondheid

Waar zijn Kurkuma Capsules goed voor?

Kurkuma capsules hebben werking op meerdere vlakken van jouw gezondheid. Beter gezegd, kurkuma capsules hebben veel werking op jouw gezondheid.

Hieronder volgt een indrukwekkende opsomming van allerlei positieve uitwerkingen die kurkuma heeft op jouw lichaam.

1. Ontstekingsremmend

De ontstekingsremmende werking van kurkuma is zelfs sterker dan sommige ontstekingsremmende medicijnen.

2. Vermindert de klachten van reuma

Reumatoïde artritis is een aandoening waarbij gewrichtsontstekingen optreden. Ook bij deze ontstekingen heeft curcumine een ontstekingsremmend en pijnstillend effect.

3. Vermindert de pijn bij knieartrose

Knieartrose is geen gevolg van reumatoïde artritis. Het ontstaat door ouderdom, overgewicht of overbelasting. Curcumine is net zo effectief tegen de pijn van knieartrose als ibuprofen

4. Versterkt het immuunsysteem

Curcumine verhoogd en versterkt bepaalde eiwitten die het immuunsysteem reguleren. Daarmee wordt je weerstand ook verbeterd.

5. Helpt tegen depressies

Bij een depressie zijn er in de hersens minder menseigen stoffen zoals serotonine en dopamine aanwezig. Curcumine heeft een positief effect op deze zogeheten neurotransmitters.

6. Helpt tegen hart- en vaatziektes

Een kuur van curcumine heeft hetzelfde effect op de bestrijding van hart- en vaatziekten als een dagelijkse wandeling van een uur. Ook vermindert curcumine de kans op een hartaanval met 65%. Zo verlaagt curcumine het cholesterolgehalte in je lichaam.

7. Werkzaam als antioxidant

Antioxidanten beschermt je lichaam tegen zogeheten vrije radicalen. Deze ontstaan door bijvoorbeeld roken en UV-straling.

Antioxidanten zoals curcumine neutraliseren deze vrije radicalen. De werking van curcumine als antioxidant is ook nog eens tweeledig, omdat het de werking van de lichaamseigen antioxidanten versterkt.

8. Vertraagt het verouderingsproces

De hiervoor vermelde vrije radicalen hebben een grote invloed in het verouderen van je huid. Curcumine bestrijdt dit verouderingsproces.

Daarnaast vermindert curcumine het verouderingsproces van je hersenen doordat je cognitieve vermogens langzamer achteruit gaan.

9. Vermindert de kans op diabetes type II

Curcumine heeft een verlagende werking op de glucose in je bloed. Mensen die erfelijk gezien kwetsbaar zijn om diabetes te krijgen, zijn ook gebaat bij curcumine.

Het vermindert de kans op het daadwerkelijk krijgen van suikerziekte aanzienlijk. Mensen die al lijden aan diabetes, zijn ook gebaat bij curcumine aangezien het aan diabetes verwante complicaties bestrijdt.

10. Helpt bij afvallen

Curcumine heeft een tweeledige functie wat betreft het kwijtraken van overtollig lichaamsgewicht.

Ten eerste stimuleert het je spijsvertering. Ten tweede reguleert het je vetweefsel.

Daarnaast is de medische wetenschap op dit moment druk bezig om de werking van curcumine toe te passen op de bestrijding van Alzheimer en kanker.

Onderzoeken hebben aangetoond dat bestanddelen van curcumine Alzheimer kunnen voorkomen. Curcumine kan ook worden ingezet tegen het doden van schadelijke kankercellen en de verspreiding van kanker door het menselijk lichaam.

Het is dus niet verwonderlijk te noemen dat kurkuma in India het Heilige Poeder wordt genoemd.

kurkuma capsules afvallen

Zijn Kurkuma Capsules goed voor je?

Daar kunnen we volmondig JA op antwoorden. In de vorige alinea heb je ruimschoots kunnen lezen wat de sterke èn veelzijdige effecten van kurkuma capsules en haar werking allemaal in je lichaam teweeg kunnen brengen.

Een bijkomend voordeel is, is dat kurkuma een plantaardig middel is. Dit in tegenstelling tot het gros van de medicatie die tegenwoordig gefabriceerd worden.

Wat is de werking van Kurkuma Capsules?

Kurkuma capsules en haar werking zijn erg afhankelijk van peperine. Zonder peperine zou maar 3% van curcumine door je lichaam worden opgenomen.

Juist door het toevoegen van zwarte peper wordt je lichaam in staat gesteld om 20 maal zoveel curcumine door je lichaam op te nemen. Daardoor stellen kurkuma capsules jou in staat om al die belangrijke gezondheidsvoordelen in je lichaam te bewerkstelligen.

Zo kun je kurkuma capsules slikken als je last hebt van chronische ontstekingspijn, als je diabetes patiënt bent, wanneer je last hebt van depressies of simpelweg als toevoeging op je dieet.

Zijn er bijwerkingen aan Kurkuma Capsules?

Kurkuma capsules en bijwerkingen komen niet of nauwelijks voor.
Bekende kurkuma capsules bijwerkingen zijn:

1. Kan galblaas problemen verergeren

Mensen die al last hebben van galstenen, worden afgeraden om kurkuma capsules te gebruiken. Curcumine kan de galstenen groter maken. De bestaande problemen kunnen door kurkuma capsules dus verergerd worden.

2. Kan de bloedstolling vertragen

Kurkuma kan de bloedstolling vertragen. Dit is op zich geen probleem, tenzij mensen al bloedverdunners gebruiken. Het slikken van kurkuma wordt dan ook afgeraden aan mensen die al bloedverdunners gebruiken.

3. Klachten met de spijsvertering

Sommige mensen ervaren vanaf een dosis van 1000 mg curcumine spijsverteringsklachten zoals brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, winderigheid, diarree of een droge mond.

4. Huiduitslag

Bij zeer hoge doseringen (meer dan 8000 mg per dag) kan in sommige gevallen huiduitslag optreden.

5. Hoofdpijn en misselijkheid

Sommige mensen ervaarden bij een dosis vanaf 450 mg per dag misselijkheid en hoofdpijn. Deze klachten verdwenen nadat gestopt was met het innemen van kurkuma capsules.

Er is nog geen onderzoek verricht naar de effecten van kurkuma capsules en bijwerkingen op zwangere vrouwen. Daarom wordt het als voorzorgsmaatregel aan zwangere vrouwen afgeraden om kurkuma capsules te gebruiken.

kurkuma capsules bijwerkingen

Kun je met Kurkuma Capsules afvallen?

Curcumine heeft een veelzijdige werking op je lichaam wat afvallen betreft. Zo stimuleert het je spijsvertering en wordt de afbraak van vetweefsel optimaal gereguleerd.

Met andere woorden, vetcellen worden door curcumine optimaal afgebroken.

Om dit proces van afbreking van de vetcellen te bewerkstelligen, zijn geen aanvullende handelingen zoals sporten vereist.

Zodra curcumine door je lichaam wordt opgenomen, zal het de wisselwerking met aanwezige vetcellen gaan opzoeken.

Met als voordeel dat deze samenwerking tussen vetcellen en curcumine ten koste gaat van de vetcellen.

Na alle vele positieve eigenschappen die je al over kurkuma hebt kunnen lezen, is dit natuurlijk ook een hele leuke om aan dat rijtje toe te voegen. Kurkuma capsules doet afvallen.

Gezondheid

Wat is beter Kurkuma Poeder of Capsules?

Kurkuma poeder gebruik je alleen als smaakmaker voor in gerechten. Wil je echter kurkuma consumeren voor alle gezondheidsvoordelen die het je oplevert, dan kies je voor capsules.

De werkzame stof curcumine die al deze voordelen oplevert, is in poedervorm maar voor maximaal 3 % aanwezig. Alleen in supplement vorm kun je genoeg curcumine tot je nemen om alle positieve effecten op je gezondheid te bereiken.

Als je jezelf de vraag stelt; Wat is beter Kurkuma poeder of capsules, stel jezelf dan de vraag of je kurkuma wilt gebruiken als smaakmaker of als voedingssupplement.

Hoeveel Kurkuma Capsules mag je per dag nemen?

Doorgaans wordt aangeraden om niet meer dan 2000 mg curcumine per dag tot je te nemen.

Aangezien er vele fabrikanten zijn die kurkuma capsules aanbieden met verschillende doseringen curcumine per capsule, is dat dus per leverancier verschillend.

Om zeker te weten hoeveel capsules jij kan slikken voordat je aan je max zit, kijk je op het etiket van de verpakking hoeveel curcumine er in één capsule aanwezig is.

Doorgaans vermeldt de verpakking eveneens hoeveel capsules jij per dag mag gebruiken.

Wat zijn de ervaringen met Kurkuma Capsules?

Hieronder hebben we een klein overzicht gemaakt van de verschillende ervaringen van mensen die gebruik hebben gemaakt van Kurkuma Capsules.

De ervaringen zijn zeer wisselend in het gebruik van de capsules, maar ze zijn over het algemeen zeer positief:

kurkuma capsules ervaringen
kurkuma capsules ervaringen
kurkuma capsules ervaringen
kurkuma capsules ervaringen

Kurkuma Capsules met Zwarte Peper kopen

Vandaag de dag kun je een tal van verschillende soorten Kurkuma Capsules kopen. Dit kunnen Biologische Kurkuma Capsules zijn maar ook Kurkuma Capsules met Zwarte Peper.

Door de bomen kun je soms het bos niet meer zien! Om deze reden hebben we voor jou dan ook een handig overzicht gemaakt van de verschillende Kurkuma Capsules:

kurkuma capsules kopen

Healthy Vitamins – Kurkuma Extract met Zwarte Peper

Bol.com
v.a. € 29,95 (60 capsules)

kurkuma capsules kopen

Nutrimea – Kurkuma Capsules met Zwarte Peper

Bol.com
v.a. € 16,06 (90 capsules)

Dit is een klein overzichtje van de meest bekende Kurkuma Capsules die je kunt kopen. Wat opvalt is dat heel veel van de beschikbare Kurkuma Capsules zowel biologisch zijn als zwarte peper bevatten.

Uiteraard zijn er nog veel meer verschillende soorten en merken Kurkuma Capsules. Ben je benieuwd naar nog meer Kurkuma Capsules, klik dan snel op de onderstaande knop:

Welke Kurkuma Capsules zijn het beste?

We hebben nu gezien dat er verschillende soorten Kurkuma Capsules op de markt beschikbaar zijn.

Al deze capsules brengen de verschillende gezondheidsvoordelen van Kurkuma met zich mee.

Vanuit verschillende reviews en ervaringen hebben we kunnen lezen dat de Kurkuma Capsules wel degelijk effect hebben.

Maar welke Kurkuma Capsules zijn nu het beste?

Kijkend naar de verschillende klantenervaringen hebben we geconcludeerd dat de CurcumRX Capsules van Biotics de beste Kurkuma Capsules zijn.

Het wilt ook absoluut niet zeggen dat de andere Kurkuma Capsules minder goed zijn. Maar kijkend naar prijs en kwaliteit verhouding is dit de best koop!

beste kurkuma capsules
CurcumRX van Biotecs
CurcumRX van Biotecs

Beoordeling door Ryan Francis,

09 jan 2021
5

De Kurkuma Capsules van Biotics zijn qua prijs kwaliteit verhouding een zeer goede koop. De Biologische Kurkuma Capsules zitten in de wat hogere prijs categorie maar het is de koop absoluut waard. De Capsules zorgen ervoor dat je alle gezondheidsvoordelen van Kurkuma binnen een mum van tijd kunt ervaren.

Veel gestelde vragen over Kurkuma Capsules en Afvallen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Afvallen met Kurkuma Capsules’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Waarvoor kun je Kurkuma gebruiken?

Lees op deze pagina waarvoor je het wondermiddel Kurkuma voor kunt gebruiken

Waar zijn Kurkuma Capsules goed voor?

Kurkuma capsules hebben meerdere geweldige gezondheidsvoordelen. Lees nu op deze pagina waar Kurkuma capsules goed voor zijn.

Wat zijn de beste Kurkuma Capsules?

Op deze pagina hebben we een selectie gemaakt van dé beste Kurkuma capsules!

Waar koop ik Kurkuma Capsules?

Op deze pagina kun je het voordeligst Kurkuma Capsules kopen.

Wat doen Kurkuma Capsules?

Kurkuma Capsules hebben dezelfde werking als Kurkuma poeder. Lees op deze werking wat Kurkuma Capsules voor je kunnen betekenen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Kurkuma Capsules? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *