Afvallen met Groene Thee Capsules

groene thee capsules

Afvallen met Groene Thee Capsules? Het gebruiken van groene thee capsules wordt vaak geprezen om het feit dat het een natuurlijke remedie is voor een aantal gezondheidsproblemen.

De capsules bevatten voornamelijk groene thee extract welke rijk is aan anti-oxidanten. Deze anti-oxidanten bestaat voornamelijk uit het actieve bestandsdeel flavonoïde EGCG (epigallocatechinegallaat).

Groene thee capsules bevatten onder andere theanine, wat mogelijk zorgt een kalmerend effect op het lichaam.

In dit artikel gaan we dieper in op het onderwerp wat de gezondheidsvoordelen zijn van groene thee capsules en helpen ze bij het afvallen?

Wat is groene thee extract?

Om te beginnen kijken we naar het groene thee extract, wat is dat precies? Simpel gezegd zijn groene thee bladeren op een dusdanig wijze geprepareerd dat het als een supplement genuttigd kan worden.

Op een praktisch niveau is er geen verschil tussen het nuttigen van groene thee extract en het drinken van groene thee.

Dit komt omdat veel van de gezondheidsvoordelen dat groene thee met zich meebrengt voort komt uit de chemische verbinding genaamd polypenolen.

Deze polypenolen kunnen worden onderverdeeld in tanninen, fenylpropanoïden en flavonoïden.

Groene thee bladeren

De chemische verbindingen worden door planten geproduceerd om zichzelf te beschermen tegen straling en verschillende soorten bacteriën.

Er zijn dus een aantal varianten polypenolen en groene thee is met name rijk aan flavonoïde EGCG (epigallocatechinegallaat), welke dan ook de grootste gezondheidsvoordelen met zich mee brengen.

Groene thee capsules bevatten vaak ook een kleine hoeveelheid cafeïne, dit draagt dan ook weer bij aan de gezondheid. Hiervan zijn uiteraard ook weer cafeïne vrije capsules beschikbaar.

GezondheidGezondheid

Waarom groene thee capsules gebruiken?

Men gebruikt groene thee capsules om hun gezondheid te verbeteren en om het gemak wat het met zich meebrengt.

Maar over het algemeen worden ze om de volgende redenen gebruikt:

 • Verbetering van de vetverbranding
 • Goed voor een gezond hart
 • Het voorkomen van chronische ziektes en kanker

Wat zijn de voordelen van groene thee capsules?

Er is al vele jaren onderzoek gedaan naar Groene thee extract en het brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee.

Groene thee capsules en afvallen

De voornaamste reden dat men gebruik maakt van Groene thee capsules is het feit dat het het vetverbrandingsproces bevordert.

Veteverbrandingsproces

Vanuit onderzoek is echter nog niet gebleken hoe groot de voordelen zijn met betrekking tot het vetverbrandingsproces.

De twee grootste bepalende factoren hiervoor zijn:

 • Genetisch bepalend
 • Cafeïne inname

Over het algemeen wordt er fysiek beter gereageerd op groene thee extract door mensen in het oosten dan mensen in het westen.  Hierdoor is het effect van groene thee extract bij mensen in het oosten meer aantoonbaar.

De cafeïne inname is ook een grote factor. Wanneer je dagelijks 300 mg of meer cafeïne consumeert, dan creëer je een hogere tolerantie ervoor.

Een te hoge tolerantie betekent dat je meer nodig hebt om hetzelfde gewenste te krijgen. En dit heeft als resultaat dat het vetverbrandingseffect van groene thee capsules minder groot wordt.

Dit betekent dat als je zoveel mogelijk gebruik wilt maken van het effect van groene thee capsules, dan moet je ervoor zorgen dat je maximaal 300 mg cafeïne per dag consumeert.

Zorg er ook voor  dat je de juiste hoeveelheid groene thee extract consumeert. Dit is namelijk 300 mg per dag of 3 kopjes groene thee.

Groene thee capsules en op gewicht blijven

Afvallen is een geweldig doel om voor ogen te hebben maar het ultieme doel is niet om alleen gewicht kwijt te raken maar dit dan ook zo te houden.

Het hebben van een goed voedingsdieet en regelmatig sporten is cruciaal  maar vanuit onderzoek is gebleken dat groene thee extra hierbij ook kan helpen.

Groene thee capsules en hartziektes

Vanuit verschillende onderzoeken is gebleken dat groene thee extract een positief effect kan hebben op het hart. Om een beter beeld te krijgen van hoe dit werkt dan moeten we eerst begrijpen wat de voornaamste factor is dat zorgt voor hart- en vaatziektes.

Gezond Hart

Om te beginnen kijken we naar cholesterol.

Cholesterol is een wax-achtige substantie wat aanwezig is alle cellen die zich bezig houden met het maken van hormonen, vitamine D en andere substantie die helpen bij het verteren van voedsel.

Cholesterol wordt vervoerd naar de verschillende cellen met behulp van moleculen genaamd ‘lipoproteïne’.

Deze moleculen bestaan uit vetten en eiwitten.

Er zijn verschillende ‘lipoproteïne’ maar de belangrijkste zijn de lipoproteïne met een hoge- en lage dichtheid.

De lipoproteïne met lage dichtheid (LDL) is het ‘slechte’ cholesterol, en met de hoge dichtheid (HDL) wordt geassocieerd met een verlaagde kans op hart- en vaatziektes.

Mensen met een hoge HDL-waarde worden over het algemeen beschouwd als mensen met een gezond hart.

Over het algemeen wil je je LDL-waarde laag houden en je HDL-waarde hoog houden.

Nu is er vanuit onderzoek gebleken dat het nemen van groene thee extract ervoor zorgt dat het de LDL-waarde verlaagd en de HDL-waarde verhoogt.

Ook is gebleken dat groene thee extract goed is voor de bloed circulatie en helpt bij een verlaging van de bloeddruk.

Hoeveel groene thee extract moet je nemen?

In het geval van groene thee extract is het zo dat hoe meer je neemt, hoe groter de voordelen worden. Dit geldt uiteraard maar tot op een zekere hoogte, er is een maximale dosering aan verbonden!

De meeste effecten zijn zichtbaar bij een dosering van ongeveer 400 tot 500 mg EGCG (epigallocatechinegallaat) per dag.

Wil je dezelfde hoeveelheid binnen krijgen door enkel groene thee te drinken? Dan moet je ongeveer 5 tot 10 kopjes groene thee per dag drinken. In een kopje groene thee zit ongeveer 50 tot 100 mg groene thee extract.

Groene thee capsules

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van groene thee extract?

Er zijn niet veel natuurlijke supplementen die op wetenschappelijke basis zijn onderzocht en waarvan daadwerkelijk de vele gezondheidsvoordelen van zijn bevestigd. Maar groene thee capsules zijn geen wondermiddelen.

Supplementen zijn geen quick fixes om een goed lichaam mee te krijgen, toewijding aan je training en voeding daarentegen wel!

Desalniettemin, hieronder een aantal voordelen opgesomd wat je kan verwachten van het gebruik van groene thee capsules:

 • Sneller vet verbranding
 • Gemakkelijker op gewicht blijven
 • Verbetering van de huid
 • Verlaagde kans op kanker, hart- en vaatziektes
 • Vermindering van cholesterol
 • Lagere bloeddruk

Onthoud wel, dat niet alle gezondheidsvoordelen voor iedereen van toepassing zijn. Iemand die al zeer goed in vorm is zal waarschijnlijk vrij weinig merken van een vermindering van het cholesterol.

Maar kijkend naar hoeveel voordelen het groene thee extract met zich mee brengt is de kans zeer groot dat het wel een positief effect heeft op je lichaam. Ongeacht je fysieke gesteldheid, dieet en levensstijl.

GezondheidGezondheid

Zijn er bijwerking met het gebruik van Groene Thee Capsules?

Nu kun je je ook afvragen of er eventuele bijwerkingen zijn verbonden aan het gebruik van groene thee capsules. Gelukkig wordt groene thee extract over het algemeen als veilig beschouwd. Er zijn weinig tot geen ernstige bijwerkingen van groene thee extract bekend.

Wanneer je te maken hebt met hartaandoeningen, leveraandoeningen of nierfalen dan moet je wat voorzichtiger zijn met groene thee extract. Ook wordt het gebruik van groene thee extract afgeraden voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Mocht je toch je twijfels hebben, raadpleeg altijd eerst je huisarts, apotheker of specialist.

Let op dat groene thee extract cafeïne en methylxanthines kan bevatten. Wees dus extra voorzichtig als je gevoelig bent voor cafeïne. Gelukkig bestaan er ook groene thee extract varianten die laag zijn in cafeïne of zelfs cafeïne vrij zijn.

groene thee capsules bijwerking

Wat zijn de ervaringen met Groene Thee Capsules?

Maar wat zijn nu de ervaringen met Groene Thee Capsules? Als je op het internet rondkijkt dan zijn van de meeste gebruikers de reacties rondom groene thee capsules ronduit positief. Een enkeling was nog aan het wachten op het effect of er was last van kleine bijwerkingen, zoals hoofdpijn en verhoogde hartslag.

Hieronder een klein overzicht van de reacties van mensen:

Superrrrrr

het werk echt voel me veel beter… – Crywolf

Geweldig product!

Ik gebruik dit product nu al enkele maanden en ik ervaar dit erg positief. Ik voel me stukken beter en energieker – Kato 1

Heel goed product.

Ik gebruik groene thee voor gezondheidsklachten en dat gaat goed – Anuski

Goede concentratie

Wij gebruiken dit product al jaren om het goed is voor de bloeddruk – Ingrid

Prima product

Deze hoge dosering werkt bij mij prima. Geen bijwerkingen en wat belangrijker is dat de stoelgang weer normaal werkt. Voor mensen die die voor het eerst gaan gebruiken zou ik eerst een lagere dosering nemen om te kijken hoe het lichaam hierop reageert. De pillen zijn ook makkelijk in te nemen….. – Ewijers

Welke soorten Groene Thee Capsules kun je kopen?

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in de geweldige gezondheidsvoordelen die Groene Thee Capsules met zich mee brengen? Je kan via de website bol.com een zeer uitgebreide selectie van Groene Thee Capsules bestellen voor top prijzen! De prijzen zijn altijd vlijm scherp en de levertijd is super snel. Wacht niet langer en maak gebruik van de geweldige gezondheidsvoordelen.

Afvallen met Groene Thee Capsules

Arkopharma Arkocaps Groene Thee

Bol.com
v.a. € 9,29 (45 capsules)

Afvallen met Groene Thee Capsules

Bio Groene Thee

Bol.com
v.a. € 18,- (120 capsules)

Afvallen met Groene Thee Capsules

AOV 814 – Groene Thee Extract

Bol.com
v.a. € 21,71 (60 capsules)

Veel gestelde vragen over Afvallen met Groene Thee Capsules!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Afvallen met Groene Thee Capsules’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Zijn Groene Thee Capsules voor het afvallen gevaarlijk?

Nee. Het wordt echter wel gevaarlijk wanneer je probeert te leven op enkel het gebruik van pillen. Onthoud, pillen zijn een toevoeging op een gezond en gebalanceerd dieet.

Hoeveel groene thee extract moet je nemen?

Je moet ongeveer 5 tot 10 kopjes groene thee per dag drinken. In een kopje groene thee zit ongeveer 50 tot 100 mg groene thee extract. Dit kun je sneller doen met groene thee capsules.

Wat is het voordeel van Groene Thee Capsules?

1. Sneller vet verbranding
2. Gemakkelijker op gewicht blijven
3. Verbetering van de huid
4. Verlaagde kans op kanker, hart- en vaatziektes
5. Vermindering van cholesterol
6. Lagere bloeddruk

Kun je afvallen met Groene Thee Capsules?

Ja. Je kunt wel degelijk afvallen met behulp van Groene Thee Capsules. Op deze pagina lees je exact hoe je dat moet doen.

Wat is de dosering aan Groene Thee Capsules om af te vallen?

Over het algemeen wordt er voorgeschreven om 2 capsules per dag in te nemen met water, bij voorkeur na een maaltijd. Over het algemeen wordt er aangeraden om minimaal 3 maanden Groene Thee Capsules te gebruiken voordat je resultaten en/of effecten kunt merken.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Groene Thee Capsules? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *