Afvallen met Cafeïne Pillen

Afvallen met Cafeïne Pillen

Afvallen met Cafeïne Pillen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten wanneer je cafeïne pillen wilt gaan gebruiken om af te vallen. Of als je ze wilt gaan gebruiken om je sportprestaties te verbeteren. Cafeïne kan je veel voordeel opleveren tijdens het afvallen en/of sporten en we praten je graag bij over dit uiteenlopende onderwerp. Er is namelijk veel over te leren. Wat is cafeïne precies en wat zijn bijvoorbeeld de belangrijkste werkingen ervan? En wat kun je er allemaal mee bereiken? Dat en nog veel meer lees je op deze pagina!

Wat zijn Cafeïne Pillen

Laten we om te beginnen eerst iets dieper ingaan op de stof cafeïne zelf. Cafeïne is een natuurlijke stof die niet alleen voorkomt in koffiebonen, maar in nog veel meer natuurlijke producten. Onder andere in cacaobonen, theebladeren en kola noten. Van cafeïne is bekend dat het meerdere positieve eigenschappen heeft. Het heeft namelijk een stimulerende werking op lichaam én geest.

Mensen ervaren na gebruik van cafeïne binnen vijf minuten een verbeterd concentratievermogen en een lichamelijke stimulans in de vorm van meer energie. Mensen ervaren dit zo snel omdat de stof heel snel wordt opgenomen in het bloed. Er wordt dus niet overdreven als men spreekt over een energie boost, want dat is het letterlijk. Het is niet voor niets dat koffie het meest gebruikte stimulerende middel ter wereld is.

Strikt genomen valt cafeïne onder de noemer psychoactieve drugs. Hoe vaak nemen mensen wel niet gekscherend het woord “koffieverslaving” in de mond. Maar in tegenstelling tot de stimulerende middelen die verboden zijn omdat ze onder de Opiumwetgeving vallen, is koffie overal ter wereld legaal. Maar anders dan veel mensen denken is cafeïne in zuivere vorm wit van kleur. En de samenstelling is een kristallen poedervorm.

Cafeïne pillen bestaan uit enkel zuiver cafeïne poeder. Er bestaan twee soorten cafeïne pillen. De ene soort is vervaardigd in capsules terwijl de andere soort bestaan uit samengeperste tabletten. Maar voor beide supplementen geldt dat ze bestaan uit puur zuiver cafeïne poeder. In één cafeïne pil zit gemiddeld 200-250 mg cafeïne. Ter vergelijking; in een kop koffie zit gemiddeld 50 mg cafeïne.

GezondheidGezondheid

Wat is de werking van Cafeïne Pillen?

De stimulerende werking van cafeïne pillen doet zich voor in het centrale zenuwstelsel van het menselijk lichaam. Cafeïne gaat namelijk de remmende werking tegen van de stof adenosine. Adenosine is een mens eigen stof. Deze komt dus voor bij elk mens. Het is een remmende neurotransmitter. Met andere woorden, deze stof zorgt ervoor dat je hersens het signaal krijgen om rustig aan te doen.

En cafeïne vermindert de werking van adenosine juist. Wanneer cafeïne in het bloed wordt opgenomen en binnen no-time de hersenen bereikt, worden andere neurotransmitters zoals dopamine en serotonine versterkt. En deze stofjes zorgen juist voor een pro-actieve stimulans die vanuit de werking van het brein uitgaat. Dit verklaart waarom mensen die energie boost ervaren wanneer ze cafeïne tot zich nemen.

Hoe lang werkt een Cafeïne Pil?

Hoe lang en hoe snel de werking van caffeine pillen duurt, is voor elk mens anders. Daarbij zijn factoren zoals lichaamsgewicht en de mate van gewenning aan cafeïne van belang. Een boom van een kerel die per dag tien grote mokken koffie weg slurpt, zal minder effect voelen dan een mager sprietje van 70 kilo die zelden of nooit koffie drinkt.

In het algemeen is de werking binnen 5 minuten voelbaar en houden ze minstens een uur aan. Maar bij sommige mensen houden ze wel twee tot drie uur aan.
Zes uur na de inname van cafeïne is de werking gehalveerd.

hoe lang werkt een cafeïne pill

Kun je afvallen met Cafeïne Pillen?

Cafeïne pillen zijn uitstekend geschikt om te gebruiken om af te vallen. Ook zonder lichaamsbeweging kun je afvallen met cafeïne. Want het verhoogt de stofwisseling en zorgt ervoor dat het lichaam meer lichaamswarmte produceert. En dat kost energie.

Cafeïne zet daarnaast een proces op gang van energiestimulering waarbij de energie wordt gehaald uit de vetcellen van het lichaam. Cafeïne creëert dus een natuurlijke vorm van vetverbranding.

In combinatie met sporten kun je nog veel meer afvallen met cafeïne. Dat heeft met de volgende factoren te maken:

 1. Door de energie boost die je krijgt van de cafeïne, zul je intensiever gaan sporten. Dus verbruik je meer energie
 2. Doordat cafeïne het hongergevoel verdrijft, eet je minder. Terwijl je wel sport. Zo sla je op twee fronten een slag. Je verbrandt meer calorieën terwijl je minder calorieën tot je neemt
 3. Als je sport, zorgt de cafeïne ervoor dat je lichaam energie haalt uit vetcellen in plaats van uit koolhydraten

Omdat de werking van cafeïne dus op meerdere fronten qua afvallen actief is, zijn caffeine pillen uitermate geschikt als afslankmiddel. Helemaal als je er regelmatig bij sport.

Wat is het verschil tussen Cafeïne en Koffie?

Cafeïne is de werkzame stof die in koffie voorkomt. Maar cafeïne komt ook voor in thee, cacao en bepaalde noten. Koffie is wanneer het gemalen is een donkerbruin poeder, terwijl cafeïne in zuivere vorm een wit kristallen poeder is. Een gemiddelde kop koffie bezit 50 mg cafeïne, afhankelijk van hoe sterk de koffie is. Een cafeïne pil bezit gemiddeld tussen 200 en 250 mg aan cafeïne.

Wat zijn de Voordelen van Cafeïne Pillen?

Cafeïne pillen hebben veel positieve uitwerkingen. We zetten je hier voor je op een rijtje.Ze helpen tegen vermoeidheid

 • Cafeïne pillen geven snel na inname een energie boost
 • Ze helpen bij de verbranding van lichaamsvet
 • Cafeïne pillen helpen met het onderdrukken van een hongergevoel
 • Ze verbeteren de vochtafdrijving van het lichaam
 • Ze zorgen voor een beter concentratievermogen

1. Helpen tegen vermoeidheid

Door de stimulerende werking op het centrale zenuwstelsel, verdrijft cafeïne vermoeidheid en een slaperig gevoel en ervaren mensen dat ze wakkerder zijn.

2. Ze geven snel na inname een energie boost

Waar het bij een kop koffie gemiddeld 45 minuten duurt voordat de cafeïne in het bloed is opgenomen, is dit bij inname van caffeine pillen 5 minuten. Daarom ervaren mensen, afhankelijk van hun lichaam en hun gewenning aan cafeïne, waarom ze binnen een half uur die befaamde boost ervaren.

3. Onderdrukken het hongergevoel

Door de stimulans die het centrale zenuwstelsel aan je hersenen afgeeft, wordt je hongergevoel vermindert als je trek hebt.

4. Ze helpen bij vetverbranding

Cafeïne pillen verhogen de stofwisseling. Dit maakt afvallen met Cafeïne pillen stukken gemakkelijker. Daarnaast onderdrukken ze het hongergevoel én geven ze een energie boost op korte termijn. Hierdoor verbrand je lichaam dus sneller calorieën.

5. Verhogen de vochtafdrijving in het lichaam

Voor mensen die te kampen hebben met oedeem of watergewicht zijn caffeine pillen ideaal. Cafeïne verdrijft overtollig vocht uit het lichaam.

6. Ze zorgen voor een beter concentratievermogen

Door de stimulerende werking van cafeïne op het centrale zenuwstelsel naar de hersenen, kunnen mensen zich beter concentreren. Je kan je beter focussen op zaken en je gedachtes worden scherper. Je bent alerter.

Voordelen Cafeïne Pillen

GezondheidGezondheid

Wat zijn de nadelen en bijwerkingen van Cafeïne Pillen?

Het nemen van cafeïne heeft dus een aantal positieve effecten op je lichaam. Het kan echter zo zijn dat je ook wat bijwerkingen kunt ervaren. Een hoge dosis cafeïne kan echter een onplezierige en zelfs gevaarlijke bijwerkingen hebben. Dit verschilt wel van persoon tot persoon. Sommige kunnen een hogere dosis cafeïne nemen zonder last te hebben van bijwerkingen. Hieronder een kort overzicht van mogelijke bijwerkingen van een teveel aan cafeïne:

1. Angst

Het nemen van een lager tot gemiddelde dosis aan cafeïne kan je alertheid vergroten. Maar het nemen van grotere hoeveelheden van cafeïne kan leiden tot gevoelens van angst of gejaagdheid. Houd goed in de gaten hoe je je voelt om te bepalen hoeveel cafeïne je kunt hebben.

2. Hoge bloeddruk

Uit onderzoek lijkt cafeïne bloeddruk verhogend te zijn bij een te hoge inname, vlak voor het sporten of bij mensen die zelden cafeïne binnenkrijgen. Dit is echter maar een tijdelijk effect. Het is verstandig om dit voor jezelf goed in de gaten te blijven houden.

3. Meer moeten plassen

Cafeïne heeft een vocht afdrijvende werking. Wanneer je grotere hoeveelheden cafeïne inneemt dan zorgt het ervoor dat je vaker de drang hebt om te urineren. Je inname aan cafeïne verminderen kan deze symptomen verminderen.

4. Slapeloosheid

Het nemen van cafeïne kan je overdag helpen om wakker te blijven. Het kan echter de hoeveelheid slaap en de kwaliteit daarvan negatief beïnvloeden. Het is daarom aan te raden om vroeg op de middag weinig tot geen cafeïne meer te nemen. Dit voorkomt eventuele slaapproblemen.

5. Spijsverteringsproblemen

Een kleine hoeveelheid cafeïne kan voor een verbeterde werking van je darmen zorgen. Echter een te grote dosis kan leiden tot dunne ontlasting of GERD (Gastro Oesofageale Refluxziekte). Om dit te voorkomen kan het minderen van koffie drinken, of het overgaan op thee een oplossing zijn.

6. Verhoogde hartslag

In sommige gevallen kan het nemen van een grote dosis cafeïne zorgen voor een versnelling van je hartslag of hartritme. Deze effecten lijken van persoon tot persoon sterk te verschillen. Wanneer je daar last van hebt, dan kun je het beste overwegen je inname te verlagen.

7. Verslaving

Cafeïne heeft dus een aantal positieve werkingen op je lichaam. Wanneer je voor een langere tijd een te grote dosis cafeïne neemt kan dit leiden tot psychologische of fysieke afhankelijkheid leiden. Bij het minderen/afkicken kan dit zich uiten in hoofdpijn of vermoeidheid.

8. Vermoeidheid

Het nemen van cafeïne zorgt ervoor dat je meer energie krijgt. Maar het kan ook indirect leiden tot vermoeidheid nadat de effecten ervan zijn afgenomen. Dit kun je het beste voorkomen door niet meer dan een matige hoeveelheid cafeïne te nuttigen om het terugslageffect te vermijden.

bijwerkingen cafeïne pil

Zijn Cafeïne Pillen gevaarlijk

Voor mensen met een hoge bloeddruk of hart- en vaatziekten worden cafeïne pillen afgeraden. Een teveel aan cafeïne kan bij hen hartkloppingen veroorzaken. Dat is niet dodelijk, maar vervelend is het wel. Voor mensen die geen afwijkingen hebben, kan teveel aan cafeïne leiden tot prikkelbaarheid, hoofdpijn en moeilijk in slaap kunnen vallen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is cafeïne niet verslavend. Wel treedt er bij regelmatig gebruik gewenning op. Dat houdt in dat na een langere periode van gebruik een hogere dosering nodig is om hetzelfde effect te bereiken.

Zijn Cafeïne Pillen slecht voor je?

Over het algemeen zijn cafeïne pillen niet slecht voor je. Normaliter in ieder geval niet. Wanneer je kleine hoeveelheden cafeïne neemt komen er gezondheidsvoordelen de hoek om kijken. Als je bijvoorbeeld dagelijks een kop koffie of thee neemt, dan kan dat astma verlichten en helpen bij het afvallen.

Het is echter wel zo dat als je op dagelijkse basis grote hoeveelheden cafeïne neemt dat het slecht voor je kan zijn. Dit geldt dus ook als je dagelijks een aantal cafeïne pillen neemt. Bepaal voor jezelf hoe gevoelig je bent voor cafeïne en pas daarop je dagelijkse hoeveelheid cafeïne op aan.

Voordelen van Cafeïne Pillen ten opzichte van Koffie

Afvallen met cafeïne pillen hebben enkele voordelen ten opzichte van koffie drinken, namelijk:

 1. Je krijgt geen extra calorieën binnen door de toegevoegde suiker en koffiemelk
 2. Door de hoge zuurgraad van koffie, hebben veel mensen die koffie drinken maag- en darmklachten. Als je cafeïne slikt, heb je hier geen last van
 3. Cafeïne pillen zijn goedkoper dan koffie
 4. Pillen zijn gemakkelijk mee te nemen voor onderweg en makkelijker in te nemen dan een kop koffie. Daarnaast is de caffeine pillen werking beter dan die van koffie

Tenzij je onderliggende gezondheidsproblemen hebt zoals een hoge bloeddruk of aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, zijn caffeine supplementen een uitstekend middel om te gebruiken om af te vallen.

Hoeveel Cafeïne zit er in een Pil?

De hoeveelheid cafeïne wat in een pil zit kan verschillen van pil tot pil. Over het algemeen bevat één cafeïne pil net zoveel cafeïne als 5 koppen koffie. Dat is dus niet niks!

In een kopje koffie zit ongeveer 40 mg cafeïne, en in 1 pil zit gemiddeld 200 mg cafeïne. Dat betekent dat je bij het innemen van 1 zo’n pil, je direct 5 koppen koffie tegelijk inneemt. Dit zorgt ervoor dat je centrale zenuwstelsel op volle toeren draait. Dit zorgt ervoor dat je een verhoorde concentratie en verbeterde fysieke prestaties hebt. Cafeïne pillen kunnen dus veel voor je beteken maar let op dat je niet teveel neemt.

Hoe lang werkt een Cafeïne Pil?

De effecten van cafeïne zijn meestal binnen 5 minuten merkbaar. Maar ondanks de snelle opnamen duurt het gemiddeld 4 tot 6 uur voordat de cafeïne uit je lichaam is. Hoe lang cafeïne werkzaam is, is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Leeftijd, levensstijl en medische omstandigheden zijn allemaal factoren. Mensen kunnen worden onderverdeeld in 3 verschillende niveaus van gevoeligheid voor cafeïne:

 1. Hypergevoeligheid: gevoelig bij hoeveelheden van minder dan 100 mg cafeïne per dag
 2. Normale gevoeligheid: normale reactie bij een hoeveelheid van 200 tot 400 mg per dag
 3. Hypogevoelig voor cafeïne: amper gevoeligheid voor grote hoeveelheid cafeïne van 500 mg of meer per dag

Wat zijn de ervaringen met cafeïne pillen?

Wanneer je op internet zoekt naar ervaringen met cafeïne pillen dan kom je er genoeg tegen. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken laten we hieronder een overzicht zien van de ervaringen met cafeïne pillen. De ervaringen zijn over het algemeen enorm positief maar uiteraard zitten er ook wat mindere tussen.

Anthony: “Perfect en Handig”

De capsules zijn makkelijk in te nemen. Eventueel kunnen ze ook doormidden gebroken worden (hierdoor heb je 100mg in plaats van 200mg) . Ik vind 300mg goed werken (1,5 capsule) in de ochtend op een lege maag. Om te voorkomen dat het lichaam went aan cafeïne, raad in aan om het niet elke dag/ochtend in te nemen. Bij voorkeur 3 keer per week, of om de dag.

Jaap: “Super product zeker voor in de ochtend”

Cafeïne pillen helpen mij zwaar goed met het droogtrainen, dit doordat ik vaak moe ben in de ochtend. Maar als ik 1 caffeine pil neem voel ik me naar nog geen 5 min klaar wakker en klaar om er tegenaan te gaan. Caffeine pillen raad ik iedereen aan die niet echt een ochtendmens is of aan intermitting fasting doet!!

Pat: “Doet zijn werk”

Toen ik ermee begon was 1 pil genoeg. Merk nu dat mijn lichaam er snel aan went en nu al 4 pillen nodig hebt voor hetzelfde effect. Verliest zijn werking redelijk snel. Na een week niet genomen te hebben zijn 2 pillen weer voldoende.

.

Martijn: “Caffeine pillen”

Omdat ik geen koffie liefhebber ben en toch wat wilde experimenteren met cafeïne voor mijn wedstrijden (duursport). Deze pillen aangeschaft. Ik heb één pil 30-45 min voor de wedstrijd ingenomen. Stuk gebeten en weggespoeld met water (even erg vies maar daarna geen vieze nasmaak) Tijdstip van inname ben ik nog wat mee aan het experimenteren. In middels drie erg goede wedstrijden ermee gelopen. Ik sliep alleen erg slecht bij inname voor een avond wedstrijd, maar had ik eigenlijk ook wel verwacht.

Jacko: “Goed!”

Als je moet bent voor het sporten helpt goed tegen vermoeidheid en helpt je opletten. Werk goed.

Mitch: “Super!”

Fijn om even een extra boost te krijgen die lang aanhoud!

GezondheidGezondheid

Waar kun je cafeïne pillen kopen of bestellen?

Het kopen van cafeïne pillen is 100% legaal en is ook zeer gemakkelijk. Bij iedere winkel waar je supplementen kunt kopen, kun je ook cafeïne pillen kopen. Hieronder hebben wij een kleine selectie gemaakt van bekende leveranciers waar je Cafeïne pillen kunt kopen:

.

cafeïne pillen

Lucovitaal Pure Cafeïne – 400 MG

DeOnlineDrogist.nl
v.a. € 9,95 (30 tabletten)

cafeïne pillen

Scitec Nutrition Cafeïne – 100 MG

Bol.com
v.a. € 12,89 (100 capsules)

Cafeïne pillen voor afvallen

XXL Nutrition – Caffeine Booster

Bol.com
v.a. € 11,15 (180 capsules)

Cafeïne pillen van Body & Fit

Een bekende online webshop op het gebied van supplementen is uiteraard Body & Fit. De online webshop heeft een zeer groot assortiment aan producten, waaronder cafeïne pillen. Hieronder hebben we een kleine selectie gemaakt van de best verkochte cafeïne pillen bij Body & Fit:

Cafeïne pillen voor afvallen

Allmax Nutrition – Cafeïne 200MG

Bol.com
v.a. € 12,90 (100 tabletten)

Cafeïne pillen voor afvallen

Puritan’s Pride – Cafeïne 200 MG

Body & Fit.nl
v.a. € 4,90 (60 capsules)

cafeïne pillen body en fit

24HR – Fatburn

Body & Fit.com
v.a. € 26,90 (60 tabletten)

Veel gestelde vragen over Afvallen met Cafeïne Pillen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over ‘Afvallen met Cafeïne Pillen’. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Waar kun je cafeïne pillen kopen?

Onderaan onze pagina vind je een compleet overzicht van alle webshops die Cafeïne Pillen verkopen.

Hoe lang werken cafeïne pillen?

In het algemeen is de werking binnen 5 minuten voelbaar en houden ze minstens een uur aan. Maar bij sommige mensen houden ze wel twee tot drie uur aan. Zes uur na de inname van cafeïne is de werking gehalveerd.

Waarom zou je cafeïne pillen gebruiken?

Cafeïne pillen kun je gebruiken om extra energie te krijgen na een wat mindere nachtrust te hebben gehad. Ook kun je het gebruiken wanneer je verhoogde sportprestaties wilt of moet leveren. Tot slot kun je het ook gebruiken ter ondersteuning van het afvallen.

Welke cafeïne pillen zijn het beste?

Hier is geen eenduidig antwoord voor. Dit verschilt sterk per persoon. Dit heeft alles te maken met persoonlijke voorkeur en de mate van gevoeligheid voor cafeïne.

Wanneer moet je cafeïne pillen gebruiken?

Cafeïne pillen kun je bijvoorbeeld gebruiken voordat je gaat trainen of wanneer je begint aan een project waar focus essentieel is. Houd er wel rekening mee dat cafeïne een lange tijd in je lichaam blijft. Zorg ervoor dat je minstens 6 tot 8 uur voor het slapen gaan geen cafeïne meer neemt.

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen met Cafeïne Pillen? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *