Droog Trainen Mannen

Droog Trainen als Man? Wat houdt droog trainen precies in en waar moet je beginnen? Werkt het droog trainen voor mannen precies hetzelfde als voor vrouwen? Wat zijn nu de belangrijkste punten waar je op moet letten tijdens het droog trainen? Dit zijn heel veel zaken waar veel mannen zich mee bezig houden wanneer ze willen droog trainen.

Wanneer de zomer weer dichterbij komt dan willen we uiteraard onze resultaten kunnen showen op het strand. Dit is dan hét moment om te gaan beginnen met droog trainen. Vele hebben namelijk uren in de sportschool getraind om groot en gespierd te worden. Tijdens het bulken kan het zo zijn dat er een extra laagje vet is ontstaan. Dit zorgt er dan voor dat je niet de volledige spierdefinitie hebt.

Om ervoor te zorgen dat je je spieren volledig kunt showen, zonder al te veel spieren kwijt te raken aan het afvallen, moet je dus beginnen met droog trainen. Hoe dit alles exact werkt kun je lezen op deze pagina!

Onderaan deze pagina gaan we het zelfs hebben over dé perfecte manier hoe je direct een vliegende start kunt maken met droog trainen als man.

Laten we direct beginnen!

droog-trainen-man
Droog Trainen Protocol Mannen

Dé Nr. 1 Methode voor het Droog Trainen!

 • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies

 • Wat moet je doen met krachttraining en cardio

 • Trainingsschema voor in de gym en thuis!

 • En nog veel meer…

v.a. 67,-

Wat is Droog Trainen?

Laten we aller eerst beginnen bij het begin, wat is droog trainen precies? Droog trainen is het verlagen van je vetpercentage of afvallen, en gelijktijdig ervoor zorgen dat je spiermassa zoveel mogelijk gelijk blijft. In de fitness wereld noemen we dit ook wel ‘cutten’. De reden waarom je droog wilt trainen is omdat je je spieren meer zichtbaar wil laten maken. Je wilt uiteraard goed kunnen laten zien hoe hard je hebt gewerkt voor het behalen van je droomlichaam 😉

De uitdaging ligt bij het feit dat je niet te snel vet wilt verbranden of afvalt, want dat gaat dan weer ten kosten van je spiermassa. Het is helaas wel zo dat als je afvalt dat je altijd wat spiermassa kwijtraakt. Dit is onvermijdelijk. De truc is dat je dit minimaliseert door het volgen van een goed voeding- en trainingsschema. Dit zorgt ervoor dat je de nadelige gevolgen beperkt en maximaal droog kan worden.

Kun je als man snel Droog Trainen?

We willen allemaal zo snel mogelijk ons droom lichaam krijgen en die mooie spieren kunnen showen op het strand. Maar is dat wel mogelijk, zijn hier manieren voor en is dat ook wel verstandig? We hebben allemaal wel de mensen gezien die uren op de loopband of op de crosstrainer bezig zijn, maar jij weet straks beter!

Het belangrijkste bij het droog trainen is dat je je focust legt op het daadwerkelijk doen van krachttraining! Dit kan voor sommige misschien een beetje vreemd klinken. Veel mensen hebben vaak het idee gehoord dat als je wilt afvallen dat je veel cardio moet doen. Maar niets is minder waar.

Wanneer je optimaal resultaat wilt behalen moet je juist aan de gang gaan met zware gewichten. Cardio training heeft zeker nog wel een rol in het plan bij het behalen van je droomlichaam.

Cardio zorg er namelijk voor dat je je conditie en je uithoudingsvermogen verbeterd maar uiteraard ook zorgt voor dat kleine beetje extra vetverbranding. Waar cardiotraining niet voor zorgt, is het ontwikkelen van spieren, hier is dus krachttraining voor nodig.

Je moet echter wel oppassen dat je niet te snel gaat afvallen/droog trainen. Dit komt omdat als je te snel vet verbrand dan is de kans groot dat je ook spieren verbrand. Dit moet je juist niet willen! Bij het droog trainen gaat het er juist om dat je zoveel mogelijk van je spieren behoudt. Aanvullend is het ook zo dat spieren ervoor zorgen dat je lichaam meer verbrand. Dus meer spieren betekent meer verbranding!

Bij het droog trainen moet je blijven onthouden dat de enige manier om je doel te bereiken is dat je consistent moet zijn in je training en je voeding. Consistentie is het belangrijkste in het gehele proces!

Het dieet voor mannen tijdens het Droog Trainen

Voeding is het aller belangrijkste wat je in de gaten moet houden wanneer je wilt beginnen met het droog trainen als man zijnde. Zolang je voeding niet op orde is, wordt het zeer lastig om het lichaam van je dromen te krijgen.

Veel mensen zijn vaak opzoek naar het ultieme voedingsschema, want voeding en droog trainen gaan uiteraard hand in hand. Wanneer je op dagelijkse basis niet de juiste voeding tot je neemt zal het een stuk lastiger worden om droog te worden. Nu kunnen we gaan zeggen wat je allemaal wel moet eten, maar het is ook enorm belangrijk dat je weet wat je juist NIET moet eten. Zoals we eerder hebben gezegd gaat het er juist om dat je afvalt en gelijktijdig zoveel mogelijk van je spiermassa behoudt.

Wanneer je op het internet rond zoekt naar informatie dan vind je een tal van tegenstrijdigheden op het gebied van voeding. Bijvoorbeeld dat je na 20:00 uur niets meer mag eten en dat je zo vaak mogelijk klein porties moet nemen. Hier is niets van waar. We gaan je daarom een aantal belangrijke aandachtspunten geven waar je rekening mee moet houden tijden het droog trainen.

1. Creëer een calorietekort

Dit is misschien wel een overduidelijke maar toch vinden we dat we dit moeten benadrukken. De enige manier om als man droog te trainen is door in een calorietekort te zitten. Dit houdt in dat je voor een lange periode op dagelijkse basis meer calorieën verbrand dan dat je tot je neemt. Meer is het niet en zo simpel kan het zijn.

Dit komt erop neer dat je ongeveer rond de 100 tot maximaal 500 calorieën onder je normale caloriebehoefte gaat zitten. Let er wel op dat je niet in een nog groter calorie tekort gaat zitten, anders wordt de kans op spierafbraak groter!

2. Neem voldoende eiwitten!

Dit is ook een enorm belangrijk punt! Waarom? Omdat eiwitten essentieel zijn voor spiergroei en het behoud van spieren. Als je tijdens het afvallen op dagelijkse basis voldoende eiwitten tot je neemt zal het ervoor zorgen dat je zo min mogelijk spiermassa kwijtraakt. De behoefte aan eiwitten is tijdens het vet verliezen zelf nog iets groter.

Een algemene richtlijn die je kunt hanteren op het gebied van eiwitinname is dat je tussen de 1,5 en 2 gram eiwit per kilogram aan lichaamsgewicht in je voedingsschema moet hebben.

Dus heb je bijvoorbeeld een lichaamsgewicht van 65 kg dan is het sommetje:

 • 65 x 2 = 130 gram eiwitten

Dit betekent dus dat je op dagelijkse basis rond de 130 gram eiwitten in je voedingsschema moet hebben.

Hieronder hebben we een kort overzichtje van producten die rijk zijn aan eiwitten en die je dus kunt toevoegen aan je voedingsschema:

 • Magere Kwark

 • Kip

 • Rundvlees

 • Vis

 • (Plantaardige) Eiwitshakes

3. Voeg voldoende vezels toe aan je voedingsschema

Droogtrainen als man kan soms al een grote uitdaging zijn, dit wordt nog even wat uitdagender wanneer je de gehele tijd rondloopt met een hongergevoel. Hier hebben we een handig trucje voor! Om dit zo min mogelijk te voorkomen is het belangrijk dat je voldoende vezels toevoegt aan je voedingsschema. Voeg de volgende producten toe aan je voedingsschema om meer vezels binnen te krijgen:

 • Groente

 • Fruit

 • Volkoren producten (Zoals havermout, volkorenbrood, volkoren pasta, zilvervliesrijst etc.)

4. Eet juist koolhydraten, maar let wel op!

We hebben de berichten maar al te vaak online gezien. Koolhydraten zijn slecht voor je, of koolhydraten zijn juist de vijand… Om deze redenen is het onderwerp ‘koolhydraten’ altijd een gevaarlijk onderwerp. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Op het gebied van koolhydraten gaan we het voor nu simpel houden. We gaan er voor nu voor het gemak vanuit dat er 2 soorten koolhydraten zijn. De ene moet je vermijden en de ander mag je eten.

Waar hebben we het dan over? We hebben het hier over langzame en snelle koolhydraten. De langzame koolhydraten worden, zoals de naam al doet vermoeden, langzaam opgenomen door het lichaam.

De langzame koolhydraten zorgen er dus voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt, wat ervoor zorgt dat de neiging om te gaan snacken minder wordt.

Snelle koolhydraten daarentegen worden enorm snel opgenomen en verbrand door het lichaam. Dit zorgt ervoor dat je een enorme piek in je energie krijgt, maar dit is dan van kort duur. Uiteindelijk ga je van een piek naar een dal…. Daarbovenop komt nog het feit dat je dan ook enorm de neiging krijgt om nog meer te gaan eten.

Meer eten zorgt ervoor dat je meer calorieën tot je neemt, meer calorieën zorgt ervoor dat de kans groter is dat dit wordt opgeslagen als vet.

Een aantal goede langzame koolhydraten zijn onder andere:

 • Peulvruchten

 • Zoete aardappel

 • Quinoa

 • Zilvervliesrijst

 • Volkoren pasta

 • Volkoren brood

 • Speltbrood

5. Maak gebruik van gezonde vetten

Vetten zijn ook een zeer gevaarlijk onderwerp. Over het algemeen hoor je dat je vetten zoveel mogelijk moet vermijden! Vetten zijn slecht voor je, daar word je juist dit van! Dit is wat veel mensen vandaag de dag zeggen en geloven. Maar is dat ook zo?

Hoe zit het nou echt met vetten? Nou, vetten zijn juist van essentieel belang voor je lichaam! Het is een super belangrijke voedingsstof voor ons lichaam en het helpt de andere voedingsstoffen om beter opgenomen te worden.

Er bestaan 2 verschillende soorten vetten, verzadigde vetten en onverzadigde vetten. De verzadigde vetten vind je voornamelijk in boter, kaas en vlees. Over het algemeen zijn verzadigde vetten niet perse slecht voor ons, maar het probleem is dat we vaak al teveel ervan binnen krijgen.

De onverzadigde vetten zijn beter voor ons en daar mogen we dan ook meer van eten. Wat een zeer goede richtlijn is, is dat je ongeveer 4x zoveel onverzadigde vetten mag eten ten opzichte van verzadigde vetten. Blijf wel onthouden dat je er alsnog niet teveel van eet. Onverzadigde vetten zijn goed voor ons lichaam, maar teveel is nooit goed. Om een beetje een gevoel te krijgen hoeveel je op dagelijkse basis mag eten dan kun je ongeveer 1 gram vet per kilogram lichaamsgewicht hanteren.

Goede vetten vind je onder andere in de volgende producten:

 • Noten

 • Vis

 • Avocado

 • Eieren

 • Lijnzaad

Dan is het ook nog belangrijk om het soort vet te bespreken wat zeer slecht voor ons is. Dit type vet gaat door het leven onder de naam: Transvetten.

Transvetten zijn zeer slecht voor je gezondheid en deze moet je dan ook absoluut vermijden als je als man wilt droog trainen.

Transvetten kun je onder andere in de volgende producten vinden:

 • Gebak

 • Kant-en-Klaar Maaltijden

 • Fastfood/Junkfood

 • Koekjes

 • Chips

6. Water is je beste vriend!

Het drinken van voldoende water is ook super belangrijk wanneer je bezig bent met droog trainen. Zonder voldoende water kan je lichaam niet goed presteren en ga je je over het algemeen slecht voelen. Gemiddeld heeft een mens ongeveer 2 liter water per dag nodig. Dit is zelfs nog wat meer wanneer je intensief aan het trainen bent.

Het drinken van veel water kan er ook voor zorgen dat het hongergevoel onderdrukt. Wanneer je bezig bent met droog trainen dan is water essentieel en je absolute beste vriend!

voedingsschema droogtrainen vrouw

Wil je nu nog meer weten over droog trainen en voeding? Klik dan snel op de onderstaande knop!

Voedingsschema voor Droogtrainen Mannen

We hebben het nu over de algemene voedingstips gehad die je kunt hanteren wanneer je als man wilt droog trainen. Nu gaan we dit alles bij elkaar brengen! Het is allemaal leuk en aardig als je een aantal tips hebt die je kunt opvolgen maar het werkt nog vele malen beter wanneer je dit kunt samenvoegen in een voedingsschema.

Je dagelijkse caloriebehoefte berekenen

We gaan beginnen bij het begin. We moeten namelijk eerst bepalen hoeveel calorieën je op dagelijkse basis nodig hebt. Wanneer dit namelijk niet goed vastgesteld is kan het zo zijn dat je weinig tot geen vooruitgang maakt. Onthoud wel dat dit één van de vele methodes is om je caloriebehoefte te berekenen. Er zijn uiteraard meerdere wegen die naar Rome leiden.

Voor dit voorbeeld gaan we er vanuit dat mannen over het algemeen ongeveer 2.400 calorieën per dag nodig hebben. Als je een actieve baan hebt en dan ook nog eens veel sport, dan verbruik je namelijk veel meer energie dan iemand met een zittende kantoorbaan die nauwelijks actief is.

Een makkelijk voorbeeld formule voor het bereken van je energiebehoefte gaat als volgt:

 • Lichaamsgewicht x 31 (totaal niet actief) tot 37 (heel erg actief) = Energiebehoefte

Ben je iemand die op dagelijkse basis totaal niet actief is, dan vermenigvuldig je je lichaamsgewicht met 31. Ben je daarentegen heel erg actief, dan vermenigvuldig je je lichaamsgewicht met 37. Het antwoord op dit rekensommetje is de schatting van hoeveel calorieën je op dagelijkse basis nodig hebt om je huidige gewicht te behouden. Het begin is er, op naar de volgende stap!

Nu moeten we voor ons zelf gaan bepalen of we willen aankomen in gewicht (Bulken) of juist vet willen verliezen (Cutten). Bij het aankomen wil je er uiteraard voor zorgen dat niet onnodig veel energie wordt omgezet in vet. Om deze reden moet je maximaal 10 tot 20% boven je energiebehoefte zitten.

 • Energiebehoefte x 1,1 tot 1,2 = Dagelijkse Calorieën

Bij het afvallen gaat het er natuurlijk om dat je zoveel mogelijk vet verbrand en gelijktijdig zoveel mogelijk spierweefsel behoudt. Eet daarom maximaal 10 tot 20% onder je dagelijkse energiebehoefte.

 • Energiebehoefte x 0,8 tot 0,9 = Dagelijkse Calorieën

Het element Macronutriënten

We zijn nu al een aardig eind op weg. We weten nu hoeveel calorieën we op dagelijkse basis moeten eten. Zijn we dan nu klaar? Nee helaas niet. We weten nu binnen welke lijntjes we moeten gaan spelen met de hoeveelheid voeding, maar hoe is dat allemaal verdeeld? Je lichaam heeft namelijk de juister verhouding voedingsstoffen nodig:

 • Eiwitten

 • Vetten

 • Koolhydraten

In de voorgaande tips over voeding heb je hier en daar al kunnen lezen hoeveel gram per kilo lichaamsgewicht je nodig hebt. Hieronder kun je per voedingsstof lezen wat de richtlijnen zijn voor tijdens het droog trainen.

 • Eiwitten: 1,5 tot 2 gram per kilogram lichaamsgewicht (dit is ongeveer 20-30% van je totale caloriebehoefte)
 • Vetten: 1 gram per kilogram lichaamsgewicht (dit is ongeveer 20-40% van je totale caloriebehoefte)
 • Koolhydraten: restant van je totale caloriebehoefte (dit is ongeveer 40-50% van je totale caloriebehoefte)

Het maken van je voedingsschema

We hebben nu gezien hoe we zelf een voedingsschema in elkaar kunnen zetten op basis van een aantal rekensommetjes. Nu gaan we een voorbeeld behandelen hoe dit dan in zijn werking gaat.

We hebben Dennis die af en toe in de sportschool met gewichten traint. Hij weegt 90 kilo en hij wilt nu toch echt het droog trainen goed gaan oppakken. Om te beginnen maakt ze een schatting van haar dagelijkse caloriebehoefte. Dennis is redelijk actief en vermenigvuldigd daarom zijn gewicht met 33.

Calorieën voor gewichtsbehoud: 90 x 33 = 2970 calorieën

Dennis heeft als doel om te gaan droog trainen en gaat daarom 20% onder zijn energiebehoefte zitten. Om deze reden moeten we vermenigvuldigen met 0,80. Hierdoor krijgen we het volgende rekensommetje.

Dagelijkse calorieën: 2970 x 0,80 = 2376 calorieën.

Vervolgens moet hij gaan bepalen hoeveel eiwitten, vetten en koolhydraten ze moet gaan eten. Ook hiervoor kunnen we een aantal handige rekensommetjes hanteren.

 • Eiwitten: 90 x 2,0 gram = 180 gram eiwitten
  Eiwit bevat 4 kcal per gram, dus dit komt neer op: 4 x 180 = 720 calorieën
 • Vetten: 90 x 1,0 gram = 90 gram vetten
  Vet bevat 9 kcal per gram, dus dit komt neer op: 9 x 90 = 810 calorieën
 • Koolhydraten: 2376 – (720 + 810) = 846 calorieën / 4 = 212 gram koolhydraten

In dit voorbeeldje gaat Dennis dus voor 2376 calorieën, bestaande uit 180 gram eiwitten, 90 gram vetten en 212 gram koolhydraten. Onthoud wel dat dit een algemene richtlijn is. Houd je niet al te veel vast aan de details maar zorg ervoor dat je dat aanhoudt wat voor jou het beste voelt.

Dit is één van de vele manieren hoe je kunt uitrekenen wat je dagelijks nodig hebt in je voedingsschema. Wil je nu een nog uitgebreidere manier van hoe je nog gerichter kunt uitrekenen wat je dagelijks nodig hebt? Dat kan! Het product Droog Trainen Protocol Mannen heeft een compleet rekenbestand hoe je exact kunt uitrekenen wat je dagelijks nodig hebt. Makkelijk, eenvoudig en snel!

Droog Trainen Trainingsschema voor Mannen

Okay! De basis hebben we nu gelegd met betrekking tot voeding en ook hebben we je een aantal richtlijnen gegeven waar je op moeten letten met je training. Het begin is er! We gaan nu door naar een daadwerkelijk droog trainen schema voor mannen. Het is echter wel zo dat je niet voor altijd met hetzelfde schema kunt blijven trainen. Op ten duur raken je spieren gewend aan een bepaalde manier van trainen. Je moet je spieren blijven stimuleren en prikkelen om spiergroei te blijven bevorderen.

Bij Fitness en Krachttraining is de frequentie van je trainingen van groot belang. Hiermee bedoelen we hoe vaak je traint. Hieronder laten we je een voorproefje zien van een trainingsschema waarmee je meerdere malen per week kan gaan trainen.

Droog Trainen Schema Man
Afbeelding van een voorbeeld trainingsschema van het product Droog Trainen Protocol Mannen.

Dit is een klein voorproefje van het product Droog Trainen Protocol Mannen. Het product heeft zowel trainingsschema’s voor thuis als trainingsschema’s voor in de sportschool.

Droogtrainen Recepten

Het vinden van Droogtrainen Recepten kan soms een lastige opgave zijn. Bij het droog trainen en afvallen is voeding namelijk het aller belangrijkste. Maar waar moet je nu beginnen?

Als je al wat ervaring hebt met droog trainen dan weet je waarschijnlijk al dat het vaak niet zo gemakkelijk is. Droog trainen vraagt namelijk een flinke dosis discipline om je aan je dagelijkse voedings- en trainingsschema te houden.

Maar hoe kan je dit soort verleidingen nu voorkomen, of in ieder geval verminderen? Een goed begin hierbij is dat je het jezelf in ieder geval wel gemakkelijk kunt maken door voldoende afwisseling aan te brengen in je voedingsschema.

Daarnaast is het van groot belang dat je ook wat ruimte vrij houdt in je voedingsschema zodat je van tijd tot tijd wat lekkers mag eten. Op deze wijze zorg je ervoor dat je je periode van droog trainen succesvol volhoudt.

Wil je nu meer weten over gezonde, lekkere en makkelijk te maken droogtrainen recepten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Veel gestelde vragen over Droog Trainen als Man!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Droog Trainen als Man. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Hoe train je als man droog?

Op deze pagina kun je alle informatie vinden hoe je aan droog trainen doet als man.

Waarom zou je droog trainen?

Droog Trainen doe je wanneer je het laatste vet laag weg wilt werken om je onderliggende spieren meer zichtbaar te maken

Kun je spiermassa behouden tijdens het droog trainen?

ABSOLUUT!

Wat voor voeding moet ik volgen wanneer ik als man wil beginnen met droog trainen?

Dit alles kun je precies vinden op deze pagina

Waar kan ik het beste beginnen wanneer ik wil droog trainen?

Op deze pagina kun je alle informatie vinden om een vliegende start te maken!

Dé beste manier voor mannen om droog te trainen!

We zijn alweer aan het einde van deze pagina gekomen. We hebben nu enorm veel behandeld hoe je op de beste en snelste manier droog kunt trainen. Ook hebben we je voorbeelden gegeven van oefeningen zodat je zelf aan de slag kunt gaan om snel en effectief droog te trainen.

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Droog Trainen Protocol Mannen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Droog Trainen Protocol Mannen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor Mannen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews. De trainingsschema’s zijn te gebruiken voor zowel de sportschool als thuis.

Mocht je dus opzoek zijn naar een fitness schema voor thuis trainingen, dan ben je ook hier aan het goede adres.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Droog Trainen Protocol Mannen is hét ideale product voor het lichaam van je dromen!

Droog Trainen Protocol Mannen

Droog Trainen Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

 • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies
 • Wat moet je doen met krachttraining en cardio
 • Trainingsschema voor in de gym en thuis!
 • En nog veel meer…

Droogtrainen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met droogtrainen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Droog Trainen als Man? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *