Droogtrainen met het Paleo Dieet

Droogtrainen met het Paleo Dieet? We hebben allemaal wel eens van de term Paleo dieet gehoord. Het krijgt steeds meer naamsbekendheid en publiciteit.

Mensen die willen droog trainen of simpelweg willen afvallen raken kilo´s kwijt met behulp van dit dieet. Ook voelt men zich energieker en fitter.

Het komt erop neer dat men met dit dieet alleen maar de producten eet die beschikbaar waren in de tijd van de oermens.

In de praktijk wordt er nu niet van je verwacht dat je zelf op jacht gaat voor je stuk vlees, daarom is het handig om te weten wat de richtlijnen zijn qua voeding zodat jij de essentiële producten voor het Paleo dieet in huis hebt.

Het vinden van een goede boodschappenlijst voor een Paleo dieet kan lastig zijn, vooral omdat onze maatschappij soms achter loopt op de meeste recente gezondheidsfeiten.

Uit onderzoek is keer op keer gebleken dat een voedzaam en ‘whole-food’ dieet dé beste manier is om een actieve en gezonde levensstijl te behouden maar ook om droog te trainen.

Dit en nog veel meer gaan we uitgebreid behandelen op deze pagina.

Laten we direct beginnen!

droog trainen paleo

Paleo gebruiken voor het Droogtrainen?

Onthoud wel dat het Paleo dieet niet voor iedereen weg gelegd is.

Hardgainers zullen zonder de voor bewerkte voedingsmiddelen meer moeite hebben met het aanzetten tot spiermassa maar iedereen kan baat hebben bij het hebben van de essentiële Paleo boodschappen items.

Om te beginnen bekijken we voor wie het dieet het meest geschikt is.

Het Paleo dieet is GE-WEL-DIG om vet te verbranden en als je druk bezig bent met het droog trainen.

Het is de meest effectieve vorm van diëten om snel vet te verbranden terwijl je gelijktijdig de benodigde voedingsstoffen binnen krijgt.

Droog Trainen Paleo

Excuses of Uitdagingen

Het grootste probleem met het Paleo dieet is niet zo zeer hoe je aan de benodigde voedingsstoffen moet komen, kijkend naar de producten die in dit dieet zitten, maar eerder de kosten die aan de voorgeschreven producten zijn verbonden.

Een voorbeeld hierbij is bijvoorbeeld het product havermout. Havermout staat erom bekend dat het een relatief hoge voedingswaarde heeft, voedzaam is, maar het belangrijkste van allemaal, het is GOEDKOOP.

Kijkend naar het Paleo dieet is het heel erg gezond maar vaak is het niet zo goedkoop.

Wanneer je een product zoals havermout dan uit je dieet gaat halen betekent het dat je dit moet gaan vervangen met een duurder product. In het geval van het Paleo dieet kan je dan denken aan verschillende soorten vlees, fruit en groenten.

Dit voorop te hebben gesteld, kan het nooit kwaad om een aantal Paleo producten standaard in je keuken te hebben en je zal zien dat dit wonderen doet voor je gezondheid.

Droog Trainen Paleo

Hoe kan je dit het beste aanpakken?

Het beste en het simpelste advies dat ik persoonlijk heb gehoord als je boodschappen gaat doen voor een Paleo dieet is dit: “Doe alleen je boodschappen in de buitenste ring van de supermarkt.

Vergeet ALLES wat binnen die ring zit.” Waarom moet je je dan alleen bezig houden met de buitenste ring van de supermarkt?

Als je kijkt naar de indeling van een standaard supermarkt zal je merken dat de producten die je nodig hebt voor je Paleo dieet zijn vlees, vis, groente fruit en onbewerkte natuurproducten.

Bijna elke supermarkt is op deze manier ingedeeld. Over deze indeling is uiteraard nagedacht maar dat is niet de focus van dit artikel.

Terugkomend op het verhaal, blijf in de buitenste ring van de supermarkt en VERMIJD dat wat in het midden zit. Dit zijn dingen zoals bewerkte voedingsproducten.

Je wilt het kopen van bewerkte producten zoveel mogelijk vermeiden.

Voor het Paleo dieet kan je hanteren dat als een oermens een bepaald product niet tegen kon komen in de natuur, koop het dan niet!

Hoe ziet een Paleo boodschappenlijst eruit?

Wanneer je boodschappen gaat doen moet je altijd een aantal essentiële Paleo producten op je boodschappenlijst hebben.

Of je het Paleo dieet nu volgt of niet, het is aan te raden om dit soort producten altijd in de keuken te hebben.

Hieronder een voorbeeld van een aantal producten welke essentieel zijn voor een Paleo dieet:

 1. Vlees (grasgevoerd)
 2. Zoete aardappelen
 3. Avocado’s
 4. Kokosolie
 5. Fruit
 6. Eieren
 7. Noten en Zaden

Het vervangen van Producten

Vaak wordt er gezegd dat wanneer men start met het volgen van een specifiek dieet, waarbij er een bepaalde voedingsmiddel niet meer mag worden geconsumeerd, dat men op elk mogelijke manier gaat zoeken naar een alternatief voor het voedingsmiddel.

Het klinkt vreemd maar denk daar maar eens over na. Kijk maar eens naar de grote hoeveelheid zuivel en vlees vervangers voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn.

De hoeveelheid keuze hierin wordt met de dag groter.

Natuurlijk is dit niet anders voor degene die het Paleo dieet willen volgen. Ze gaan niet meer verwerkte producten eten en als tegenreactie ontwikkelen ze dan weer juist een drang voor het consumeren van verwerkte producten.

Het vervangen van koolhydraten kan moeilijk zijn maar dit kan simpelweg worden opgelost met groente, zoete aardappel en fruit.

Droog Trainen Paleo

De te overwinnen obstakels met Paleo

Nu snap ik dat veel mensen zullen zeggen: ‘Maar ik kan niet zomaar mijn snoep, pasta, pizza en brood opgeven!’

Het is uiteraard een grote verandering die je gaat maken in je voeding maar als je moeite hebt met het kwijt raken van gewicht, je hebt de hele dag weinig tot geen energie, je hebt 6 a 10 koppen koffie nodig op een dag, je haat calorieën tellen, je wilt je leven en je gezondheid goed aanpakken, waarom probeer je het Paleo dieet dan niet voor minimaal 30 dagen?

Het is van groot belang dat je jezelf 30 dagen de tijd geeft voordat je een oordeel geeft.

Je lichaam moet zichzelf uiteraard aanpassen aan de nieuwe manier van leven. Lees: Paleo is een lifestyle voor mensen die permanente verandering willen zien.

Als je het te moeilijk vind om in één keer deze omslag te maken, probeer dan eerst de consumptie van de hoeveelheid granen en bewerkte producten te minimaliseren.

Kleine veranderingen zijn doorgaans op een lange termijn gemakkelijker vol te houden

Droog Trainen Paleo

Hoeveel moet ik eten van elke Macro-Nutriënt

Houd het hierbij ook heel erg simpel. Probeer bij elke maaltijd een grote bron van eiwitten te hebben gecombineerd met wat groente.

Als je moeite hebt met het behalen van je hoeveelheid calorieën of je hebt continu last van een hongergevoel dan kan je wat gezonde vetten toevoegen aan je maaltijden.

Als je de hele tijd last hebt van vermoeidheid dan kan je wat extra zout toevoegen aan je maaltijden. De overgang van een voedingspatroon met veel bewerkte producten naar een Paleo diet kan resulteren in een tekort aan zout. Zout is een essentiële voedingsstof.

Conclusie: Droogtrainen met Paleo

Het consumeren van ‘Paleo producten‘ is een goede keuze voor iedereen die gezonder wilt leven.

Het standaard in huis hebben van deze producten en het volgen van een Paleo dieet zal voor geweldige resultaten zorgen als je gewicht wilt verliezen of net dat extra beetje vet kwijt wilt raken tijdens je droogtrain fase, maar dit kan zelfs nog gemakkelijk worden.

Dé Methode voor een Fit en Gezond leven!

Het nemen van de juist voeding is maar een deel van het verhaal. Wanneer je bijvoorbeeld een gezonder leven wilt leiden moet niet alleen je voeding in orde zijn maar ook jouw manier van trainen!

We snappen dat het soms moeilijk kan zijn om ergens te beginnen of dat je niet exact weet waar je moet beginnen. Om het lichaam van je dromen te krijgen is er veel doorzettingsvermogen nodig en het kan soms moeilijk zijn om dit op eigen houtje vol te houden.

Gelukkig is er een handig programma dat je hiermee kan helpen. Het product heet Droog Trainen Protocol Mannen gemaakt door Droog Trainen Academie. Via het Droog Trainen Protocol Mannen vind je handige schema’s, tips en nog veel meer special voor Mannen.

Het is een digitaal product compleet met schema’s en tips met zeer goede reacties en reviews. De trainingsschema’s zijn te gebruiken voor zowel de sportschool als thuis.

Mocht je dus opzoek zijn naar een fitness schema voor thuis trainingen, dan ben je ook hier aan het goede adres.

Een mooi bijkomend voordeel is dat er ook een 90 dagen niet-goed-geld-terug garantie op het product zit. Dus mocht je om wat voor reden dan ook niet tevreden zijn met de aankoop van je product, dan krijg je zonder vragen het volledig aankoop bedrag terug gestort op je rekening.

Het Droog Trainen Protocol Mannen is hét ideale product voor het krijgen van je lichaam van je dromen!

Droog Trainen Protocol Mannen

Droog Trainen Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

 • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies
 • Wat moet je doen met krachttraining en cardio
 • Trainingsschema voor in de gym en thuis!
 • En nog veel meer…

Droogtrainen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met droogtrainen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Droogtrainen met het Paleo Dieet? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *