Droog Trainen Creatine

Droog Trainen met Creatine? Het supplement creatine is niet meer weg te denken in de wereld van fitness.

Een groot deel van de krachtsporters heeft wel eens gebruik gemaakt van creatine. Het is één van de populairste supplementen en de werking ervan is ook wetenschappelijk bewezen.

In het kort vergroot creatine je explosieve kracht en het gaat de verzuring van spieren tegen.

Creatine wordt over het algemeen gebruikt tijdens het bulken om meer kracht en spiermassa op te bouwen. Maar dan is de vraag: ‘Kun je creatine wel gebruiken tijdens het droog trainen of afvallen?’.

Op deze pagina kun je lezen wat creatine is, wanneer je het het beste kan gebruiken en of het jou kan helpen tijdens het droog trainen.

Laten we direct beginnen!

droog trainen creatine

Wat is de werking van Creatine?

Laten we beginnen bij het begin. We gaan eerst even in het kort kijken wat de werking is van creatine. Om onze spieren aan te sturen heeft ons lichaam brandstof nodig.

De brandstof wat gebruikt wordt om spiercellen aan te sturen heten ATP. De term ATP staat voor Adenosine Tri Fosfaat. Ons lichaam zet vervolgens het ATP weer om naar ADP om energie te leveren. De term ADP staat voor Adenosine Di Fosfaat.

Het stofje creatine zorgt ervoor dat de ADP vervolgens weet wordt omgezet naar ATP. Dit hele systeem van energielevering heet het ATP-CP systeem, oftewel het creatine-fosfaat systeem.

Dit systeem is één van de 3 verschillende soorten systemen die ons lichaam gebruikt om energie op te wekken voor het leveren van een bepaalde prestatie.

We hebben in totaal dus 3 verschillende soorten systemen die ons lichaam gebruikt om energie op te wekken. De 3 verschillende systemen zijn als volgt:

  1. ATP-CP systeem
  2. Melkzuur-energiesysteem
  3. Zuurstof-energiesysteem

Elk van deze systemen werkt op een andere manier maar het heeft wel dezelfde doelstelling, namelijk het aanvullen van ATP. Elk energiesysteem heeft dan ook weer een andere snelheid waarmee deze omzetting van energie plaatsvindt.

Het super snelle ATP-CP Systeem

We hebben het nu al in het kort gehad over het ATP-CP systeem en we gaan er nu wat dieper op in. Het ATP-CP systeem levert energie op een zeer snelle manier.

Het probleem is echter dat de energievoorraad hiervan erg klein is. Creatinefosfaat wordt eerst omgezet in ATP voordat de spiercellen dit als energie kunnen gebruiken.

Onze spieren bevatten standaard al een voorraad creatinefosfaat maar dit is een beperkte voorraad. Om deze reden levert het ATP-CP niet langer dan 10 seconden energie.

Door gebruik te maken van creatine zorg je er dus voor dat je lichaam een grotere creatine buffer heeft. Op deze wijze zorg je ervoor dat je gemakkelijker en meer explosieve bewegingen kunt maken.

Het is echter wel zo dat door het gebruik van creatine je spieren meer water aantrekken en vasthouden. Dit zie je zowel terug in de spiegel als op de weegschaal.

Creatine gebruiken tijdens het Droog Trainen

Een veel voorkomende gedachten is dat het gebruik van creatine zorgt voor meer lichaamsvet of dat het verlagen van je vetpercentage daardoor lastiger wordt. Dit is gelukkig niet het geval!

Creatine kan er wel voor zorgen dat er een toename aan lichaamsgewicht ontstaat maar dat komt doordat je spieren meer vocht vasthouden.

Wanneer je dus snel wilt afvallen is het gebruik van creatine niet echt aan te raden. Door het gebruik van creatine zal je gewicht niet afnemen maar juist iets toenemen.

Bij het droog trainen houd je je niet allen maar bezig met je lichaamsgewicht. Het doel is dat je voornamelijk vet verliest en zoveel mogelijk spiermassa behoudt. In dat geval kan creatine dan juist wel weer een voordeel bieden.

Dit komt omdat je spieren door creatine minder snel verzuren en je explosieve kracht toeneem.

Dit zorgt er dan weer voor dat je zwaarder kan blijven trainen. Op deze wijze prikkel je je spieren beter om te blijven groeien en ga je gelijktijdig het verlies van spiermassa tijdens het droog trainen tegen.

Het gebruiken van creatine tijdens het droog trainen is niet van essentieel belang. Dit is meer afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Er zijn bijvoorbeeld mensen die het juist prettig vinden om creatine te blijven gebruiken, en om op deze manier kracht en spiermassa te behouden.

Anderen hebben dan weer de voorkeur om te stoppen met creatine tijdens het droog trainen. Dit zorgt er dan voor dat je veel vasthoudend vocht kwijtraakt en dan oog je een flink stuk droger.

De Vochtvasthoudende werking van Creatine

Na het innemen van creatine wordt het via je maag- en darmstelsel opgenomen en getransporteerd naar je spieren. Je spiercellen trekken vervolgens meer water aan en zwellen hierdoor meer op.

Ondanks dat het extra vocht in de spieren wordt opgeslagen en niet in je huid, kan het er wel voor zorgen dat je er minder ‘hard’ uitziet. Je spieren komen dan ook wat minder duidelijk naar voren en je verliest die scherpe look.

Conclusie: Creatine gebruiken tijdens het Droogtrainen?

Moet je nu creatine gebruiken tijdens het droog trainen? Je kunt absoluut gebruik maken van creatine tijdens het droog trainen zolang je er maar rekening mee houdt dat je spieren meer vocht vasthouden en je wat in gewicht zal toenemen. Indien je dit vervelend vindt, raden we je aan om geen creatine supplement te gebruiken tijden het droog trainen.

In onze persoonlijke voorkeur vinden we het absoluut wel een aanrader om creatine te gebruiken tijden het droog trainen.

Je energie niveau is namelijk al wat lager omdat je minder eet, en creatine zorgt er dan weer voor dat je meer kracht hebt en zwaar kunt blijven trainen. Op deze wijze verlies je zo min mogelijk spiermassa en stimuleer je de ververbranding.

Wat is de beste Creatine voor tijdens het Droogtrainen?

We hebben nu alles besproken wat jij moet weten over het gebruik van creatine en hoe het werkt op je lichaam. Vandaag de dag zijn er een tal van verschillende soorten creatines beschikbaar op de markt die je kunt gebruiken tijdens je (droog)training.

Maar wat is nu de beste creatine die je kunt nemen tijdens het droog trainen? Kijkend op het internet naar ervaringen en reviews zijn we tot de conclusie gekomen dat de volgende creatine het meest geschikt is:

Met Creatine van Creapure kies je voor zekerheid. Dit is een belofte van vele bedrijven maar met Creapure weet je het zeker. Dit is de allerbeste en meest zuivere variant creatine.

Benieuwd naar Reviews voor dit product?
Klik en bekijk de ruim 40+ ervaringen van andere Creapure – Creatine gebruikers >>>

De voordelen van Creapure – Creatine

  • De meest zuivere creatine met de beste werking

  • Gepatenteerde en gegarandeerde kwaliteit

  • Getest op zuiverheid en kwaliteit

  • Beste keuze voor meer kracht bij explosieve krachtinspanningen

  • Creatine stimuleert spiergroei/vetvrije spiermassa bij explosieve krachtinspanningen

Alternatieve Creatine voor tijdens het Droogtrainer

We kunnen ons best goed voorstellen dat je je zoektocht naar de beste creatine voor tijdens het droogtrainen wilt uitbreiden en het niet alleen maar bij één merk en/of type creatine wilt houden.

Om deze reden hebben we onderstaand nog een aantal zeer geschikte creatine voor je opgesomd die je kunt gebruiken tijdens het droogtrainen:

Veel gestelde vragen over Droog Trainen en Creatine!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Droog Trainen en Creatine. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je creatine gebruiken tijdens het Droog Trainen?

Op deze pagina geven we jou uitgebreid antwoord op deze vraag. Lees snel verder!

Wat is de werking van creatine?

Creatine zorgt ervoor dat je betere sportprestaties kan leveren

Is creatine veilig om te gebruiken?

Ja, mits je je aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid houdt.

Moet je gebruik maken van creatine?

Het hoeft niet perse maar het helpt jou wel om betere sportprestaties te leveren.

Wat is de beste creatine om te nemen tijdens het droog trainen?

De beste creatine kun je vinden op deze pagina!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Droog Trainen en Creatine? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *