Afvallen en Droog Trainen

Dé pagina voor het krijgen van een afgetraind lichaam

Wil je beginnen met droog trainen, maar je weet niet waar je moet beginnen? Dan is dit dé pagina voor jou!

Je hebt de term ‘droog trainen’ vast en zeker wel eens gehoord. Deze term wordt voornamelijk in de sportscholen gebruikt. Mensen zijn soms maanden bezig om spiermassa op te bouwen, maar er is dan nog niet een duidelijke spierdefinitie zichtbaar. Dan komt het ‘droog trainen’ de hoek om kijken.

Het droogtrainen zorgt ervoor dat de opgebouwde spieren veel duidelijker zichtbaar worden zonder dat je spiermassa kwijtraakt. Dit is in het kort wat het doel van droog trainen is.

Droog trainen is niet alleen iets waar mannen aan doen, vrouwen zijn hier ook actief mee bezig.

In theorie kun je het heel makkelijk maken, maar hoe gaat dat dan in de praktijk?

Op deze pagina kun je alle informatie vinden op het gebied van droog trainen, recepten om snel en effectief af te vallen, welke voeding je moet nemen, en nog veel meer!

Laten we meteen beginnen.

droog trainen
Droog Trainen Protocol Mannen

Dé Nr. 1 Methode voor het Droog Trainen!

 • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies

 • Wat moet je doen met krachttraining en cardio

 • Trainingsschema voor in de gym en thuis!

 • En nog veel meer…

v.a. 67,-

Wat is Droog Trainen?

In de inleiding hebben we het al kort gehad over wat droogtrainen is, maar nu gaan we dar wat dieper op in. De term ‘droogtrainen’ wordt in de sportscholen door veel mannen én vrouwen gebruikt. Droogtrainen is een ander woord voor vet verbranden, cutten of afvallen, en dan met de nadruk op het behouden van je spieren. Sommige zijn namelijk maanden bezig om spieren op te bouwen. Dan zou het natuurlijk zonde zijn als je het grootste gedeelte van je spieren weer verbrand.

Wat houdt droog trainen in? Droogtrainen is met andere woorden het verlagen van het vetpercentage zodat je spieren er beter uitkomen. Zo simpel kan het zijn.

De uitdaging ligt bij het feit dat je niet te snel vet wilt verbranden of afvalt, want dat gaat dan weer ten kosten van je spiermassa. Het is helaas wel zo dat als je afvalt dat je altijd wat spiermassa kwijtraakt. Dit is onvermijdelijk. De truc is dat je dit minimaliseert door het volgen van een goed voeding- en trainingsschema. Dit zorgt ervoor dat je de nadelige gevolgen beperkt en maximaal droog kan worden.

Helaas bestaan rond het droogtrainen nog veel verkeerde opvattingen. Je ziet namelijk vaak dat mensen die bezig zijn met droogtrainen urenlang aan het zwoegen zijn op een crosstrainer. Maar kun je hiermee dan ook het gewenste resultaat behalen?

Wanneer moet je beginnen met Droog Trainen?

Er is geen regel van wanneer je moet beginnen met droog trainen. Als je nú graag van start wilt gaan met droog trainen dan is dat geen enkel probleem. Maar over het algemeen is het advies om 9 maanden spiermassa op te bouwen (oftewel bulken) en 3 maanden lang werken aan je zomerlichaam (oftewel cutten/droogtrainen).

De reden waarom je zou kunnen beginnen aan droogtrainen is omdat je er goed uit wilt zien, toch? En wanneer kun je nou beter je perfecte en afgetrainde droomlichaam showen dan wanneer je op het strand of in het zwembad bent. Dus tijdens de zomermaanden wil je drooggetraind zijn. Afhankelijk van hoe hoog je vetpercentage is kun je aanhouden om rond maart/april te gaan beginnen met droogtrainen.

De meest gebruikte timing is dan ook spiermassa opbouwen in de winter periode en droog trainen in het voorjaar.

Houd echter wel rekening met wat jouw startpunt is. Wat bedoelen we hiermee? Het is van belang dat je eerst weet wat jouw vetpercentage is wanneer je begint met droogtrainen. Je kunt namelijk wel gaan beginnen met droogtrainen rond maart/april, maar als je een vetpercentage hebt van bijvoorbeeld 30% dan is de kans klein dat je tijdens de zomermaanden perfect bent afgetraind.

Wil je het maximale uit het droogtrainen halen, dan wordt het aangeraden om pas te beginnen met droogtrainen als je een vetpercentage hebt van rond de 14 tot 18 procent.

Nu is het ook zo dat er op het gebied van vetpercentage en droogtrainen er een verschil is tussen mannen en vrouwen. Hieronder hebben we de vetpercentage weergegeven van zowel mannen als vrouwen voor wanneer de gewenste strakke buik of sixpack zichtbaar is:

 • Mannen: Vetpercentage van ca. 10% of minder

 • Vrouwen: Vetpercentage van ca. 18% of minder

Net zoals met alle andere doelen die je wilt bereiken in het leven is consistent zijn tijdens het trainen van essentieel belang! Ga niet elke maand vol aan de bak met het bulken of spiermassa opbouwen, en zodra de zon weer iets schijnt beginnen met cutten of afvallen. Op deze wijze bereik je geen van je doelen. Je moet een keuze maken. Of spiermassa opbouwen of droogtrainen.

Hoe lang duurt het Droog Trainen?

Het droog trainen kan zo lang of zo kort duren als dat je zelf wilt. Sommige mensen zijn het gehele jaar door bezig met het droog trainen. Andere beginnen ongeveer een paar maanden voor de zomerperiode, en voor de rest zijn ze aan het bulken. Dit is meestal een periode van 3 maanden dat het droog trainen duurt. Onthoud wel dat de mensen die dit hanteren meestal al redelijk droog zijn. Ze willen dan net dat kleine laagje vet verbranden voordat ze volledige droog getraind zijn.

Indien je een redelijk hoog vetpercentage hebt of je hebt nog nooit eerder droog getraind, dan kan het wel wat langer duren. Het is niet ongewoon dat het droog trainen dan ongeveer 6 maanden of langer kan duren. Houd voor jezelf altijd realistische doelen.

Het volgen van een schema

Ongeacht of je nu voor een periode van 3 maanden, 6 maanden of zelfs langer bezig bent met droog trainen, het volgen van een schema is van essentieel belang wanneer je snel en effectief resultaat wilt behalen. Het is absoluut ook mogelijk om zonder schema (trainingsschema of voedingsschema) resultaten te behalen maar gestructureerd te werk gaan is absoluut aan te raden! Wil je nu alles weten over hoe je met behulp van een schema kunt droog trainen? Klik dan snel op de onderstaande knop!

Droog Trainen voor Vrouwen

Is droog trainen voor vrouwen zoveel anders? Het korte antwoord is NEE. De wijze waarop mannen en vrouwen zich bezig moeten houden met het droog trainen is in de essentie niet zoveel anders. Wel zijn er een aantal dingen waar vrouwen zich over het algemeen zorgen om kunnen maken.

Bijvoorbeeld, krijg je van al dat trainen dan geen enorme spierballen? Word ik niet een soort van gespierde vrouwelijke hulk?! Moet ik dan alleen maar kip, rijst en broccoli eten of kan het ook anders?

Dit alles behandelen we uitgebreid op de onderstaande pagina. Dus waar wacht je nog op???

Klik op de onderstaande knop en lees snel verder!

droog trainen vrouw

Is Droog Trainen gevaarlijk of slecht voor je?

Over het algemeen is droog trainen niet slecht of gevaarlijk voor je. Zolang je jezelf maar niet extreem aan het uithongeren bent of te snel resultaat wilt behalen. Wanneer je te lang in een te groot calorie tekort zit kan dit de volgende negatieve gevolgen hebben op je gezondheid:

1. Het beïnvloed je hormoonhuishouden

De hormonen in je lichaam vervullen een tal van verschillende functies. Heb je namelijk ooit gehoord van serotonine? Dit is een stofje/hormoon wat een belangrijke schakel is in het proces om geluksgevoelens te ervaren. Hormonen zijn vetachtige stoffen. Wanneer je te weinig vetten in je voedingsschema hebt, zal dit effect hebben op de productie van hormonen. Zorg er dus altijd voor dat je voldoende vetten in je voedingsschema hebt.

2. Het kan je geheugen en humeur beïnvloeden

Bij het verminderen van je calorie inname kunnen veel mensen grijpen naar de light producten. Dit zijn voornamelijk producten die weinig calorieën, vetten en koolhydraten bevatten. Je zou denken dat dit goed is, toch? Helaas is dit niet het geval.

Light producten vallen onder de naam ‘bewerkte voedingsmiddelen’ en ze verstoren de hormoonhuishouding. Hierdoor kunnen verschillende processen verstoort raken die betrokken zijn bij de opname van vitamines, je humeur en geheugen. Een ander bijkomende negatief lichamelijk effect van teveel bewerkte producten eten is dat je doffere huid, haar en nagels kunt krijgen.

3. Impact op je vruchtbaarheid en mannelijkheid

Wanneer je bijna tot geen vetten hebt in je voeding kan dit bij vrouwen er zelfs voor zorgen dat de menstruatie uitblijft. Bij mannen kan het leiden tot vormen van impotentie.

4. Impact op je spiermassa

Voor een te lange periode te weinig eten kan ervoor zorgen dat het de ‘gezonde’ aanmaak van het hormoon cortisol overstijgt. Cortisol is het stresshormoon. Een te hoge hoeveelheid cortisol zorgt er weer voor dat de productie van testosteron en groeihormonen afneemt. Een te hoge cortisol productie zorgt voor mee stress in het lichaam en komt ook de opbouw van spiermassa niet ten goede.

5. Het kan zorgen voor eetbuien

Wanneer je in een te groot calorie tekort zit of je voegt de ‘verkeerde’ voeding toe aan je voedingsschema dan kan dit leiden tot eetbuien. Uiteraard heeft iedereen wel eens last van eetbuien, maar heftige eetbuien tijdens het droog trainen is vaak een teken van je lichaam. Een teken dat je lichaam tekorten heeft. Op lange termijn kan dit mogelijk schadelijke gevolgen hebben voor je lichaam.

Het hebben en toegeven aan constante vreetbuien kan ook psychologische nadelige gevolgen hebben. Je hebt neigingen om te eten, je geeft toe aan je eetbuien, en je baalt dan van jezelf. Dit zorgt er dan weer voor dat je meer wilt eten. Hierdoor kom je in een vicieuze cirkel van eetbuien terecht.

6. GEEN PANIEK!

De bovenstaande punten kunnen voor sommige misschien wel schokkend zijn, of misschien zien sommige mensen nu helemaal af van het idee droogtrainen. Dit is nergens voor nodig! De bovengenoemde punten gebeuren alleen als je jezelf voor een te lange tijd uithongert, of wanneer je te weinig calorieën, vetten of koolhydraten in je voedingsschema hebt. Zolang je een goed en gebalanceerd voedingsschema volgt is er niets aan de hand.

Supplementen voor het Droog Trainen?

Droog trainen met behulp van supplementen? Het kan soms een aardig opgave zijn op snel en effectief droog te trainen. Het is van essentieel belang dat er vet wordt afgebroken maar dat de kostbare spiermassa wordt behouden. Dit om zowel een gespierd of strak uiterlijk te behouden, maar ook om je metabolisme op gang te houden.

Soms kan het lijken dat niets werkt, hoe hard je ook je best doet! Om deze reden kan het zo zijn dat je een extra steuntje in de rug nodig hebt. Een combinatie van training, timing en supplementen zullen je lichaam veranderen in een vet verbrandende machine! Op deze pagina behandelen we dé beste supplementen voor het droog trainen

Klik snel op de onderstaande knop en lees verder!

droog trainen supplementen

Creatine gebruiken tijdens het Droog Trainen?

Droog Trainen met Creatine? Het supplement creatine is niet meer weg te denken in de wereld van fitness. Een groot deel van de krachtsporters heeft wel eens gebruik gemaakt van creatine. Het is één van de populairste supplementen en de werking ervan is ook wetenschappelijk bewezen. In het kort vergroot creatine je explosieve kracht en het gaat de verzuring van spieren tegen.

Creatine wordt over het algemeen gebruikt tijdens het bulken om meer kracht en spiermassa op te bouwen. Maar dan is de vraag: ‘Kun je creatine wel gebruiken tijdens het droog trainen of afvallen?’. Op deze pagina kun je lezen wat creatine is, wanneer je het het beste kan gebruiken en of het jou kan helpen tijdens het droog trainen.

droog trainen creatine

Kun je snel Droogtrainen?

Er zullen altijd mensen zijn die denken dat ze snel of sneller bij hun gewenste doel kunnen komen. Dit is helaas niet het geval. Je moet bij het droogtrainen juist NIET willen dat het sneller dan snel gaat. Dit heeft namelijk negatieve gevolgen op je spiermassa. Wanneer je snel wilt droog trainen is de kans groot dat je tijdens het afvallen/cutten niet alleen vet verbrand maar ook spiermassa kwijtraakt. Dit moet je juist niet willen!

Wanneer je snel bent droog getraind zal je er ongetwijfeld beter uitzien dan voordat je ermee begon, maar tegen welke prijs? De kans is namelijk groot dat je veel van je spiermassa, waar je zo ontzetten hard voor het getraind, kwijt bent geraakt. Dit is het absoluut niet waard!

Bij het droog trainen moet je blijven onthouden dat de enige manier om je doel te bereiken is dat je consistent moet zijn in je training en je voeding. Consistentie is het belangrijkste in het gehele proces!

Droog Trainen voor Mannen

Droog Trainen voor mannen? We hebben net al een segment toegewijd aan vrouwen dus dan is het wel zo eerlijk om een segment te wijden aan mannen. Maar is het Droog Trainen voor mannen zoveel anders dan voor vrouwen? Nee absoluut niet!

De essentie is hetzelfde maar mannen hebben er toch een wat ander beeld bij dan vrouwen.

Wanneer de zomer weer dichterbij komt dan willen we uiteraard onze resultaten kunnen showen op het strand. Dit is dan hét moment om te gaan beginnen met droog trainen. Vele hebben namelijk uren in de sportschool getraind om groot en gespierd te worden. Tijdens het bulken kan het zo zijn dat er een extra laagje vet is ontstaan. Dit zorgt er dan voor dat je niet de volledige spierdefinitie hebt.

Om ervoor te zorgen dat je je spieren volledig kunt showen, zonder al te veel spieren kwijt te raken aan het afvallen, moet je dus beginnen met droog trainen. Hoe dit alles exact werkt kun je lezen op onderstaande pagina!

Klik snel op de onderstaande knop en lees verder!

droog-trainen-man

Hoe moet je nu Droogtrainen?

We hebben het nu gehad over de basis van droog trainen en wanneer je moet beginnen met droogtrainen. Nu gaan we het hebben over de belangrijkste punten waar je op moet letten als je gaat beginnen met droog trainen. We gaan deze stap voor stap bespreken:

Punt 1: Hoe snel en hoeveel wil je afvallen?

De basis van het afvallen is dat als je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je op dagelijkse basis nodig hebt, dan valt je af. Je lichaam heeft meer energie nodig om goed te kunnen functioneren dus dan gaat je lichaam vetreserves aanspreken voor energie. Dit zorgt ervoor dat je vet verbrand en afvalt. Je creëert dan een “calorietekort”. Dit is één van de belangrijkste punten.

Je moet aller eerst weten wat je startpunt is. Hoeveel calorieën heeft je lichaam nodig om op gewicht te blijven. Dat noemen we je normale caloriebehoefte. Wanneer je dit weet dan moet je rond de 100 tot maximaal 500 calorieën onder je normale caloriebehoefte gaan zitten. Afhankelijk van hoe snel en hoeveel je wilt afvallen kun je gaan spelen met deze waarde.

We raden het af om meer dan 500 calorieën onder je normale caloriebehoefte te zitten. Dit zorgt er namelijk voor dat je jezelf teveel uithongert en dit gaat weer ten kosten van je spiermassa. We willen dat je gezond en verantwoord afvalt en droogtraint.

Punt 2: Voeding is essentieel!

Het maken of opzoeken van een voedingsschema is altijd een goede stap, maar als je je hier niet aan houdt dan zal je nooit je doelen bereiken. Hetzelfde geldt voor als je een voedingsschema volgt wat totaal niet gebaseerd is op je huidige voedingspatroon. Dan kan het zo zijn dat je een radicale verandering maakt in je eetpatroon. Dit maakt het nog lastiger om je eraan te houden.

Breng in kaart wat je op dagelijkse basis eet en stel dan een gezond en gevarieerd voedingsschema op. Begin eerst met kleine eetwissels zodat je langzaam in een gezonder voedingspatroon terecht komt. Zorg ervoor dat je iedere keer gezonder gaat eten en zo min mogelijk jezelf aan het uithongeren bent.

Wil je nu alles weten over voeding voor tijdens het droog trainen, welke producten je wel en niet moet eten of ben je opzoek naar een compleet voedingsschema? Klik dan snel op de onderstaande knop!

Het belangrijkste is dat je een eiwitrijkdieet volgt. Eiwitten geven namelijk een lang verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat er zo min mogelijk spiermassa wordt afgebroken tijdens het droogtrainen. Een algemene richtlijn die je kunt hanteren op het gebied van eiwitinname is dat je tussen de 1,5 en 2 gram eiwit per kilogram aan lichaamsgewicht in je voedingsschema moet hebben.

Dus heb je bijvoorbeeld een lichaamsgewicht van 80 kg dan is het sommetje:

 • 80 x 2 = 160 gram eiwitten

Dit betekent dus dat je op dagelijkse basis rond de 160 gram eiwitten in je voedingsschema moet hebben.

Lijkt dit als een onmogelijke opgave? Geen paniek! Je kunt namelijk gebruik maken van eiwitrepen of eiwitshakes. Met 1 eiwitshake kun je namelijk gemakkelijk rond de 30 a 50 gram eiwitten binnen krijgen! Een eiwitshake kan namelijk ook de perfect snack voor tussendoor zijn om ervoor te zorgen dat je niet gaat snoepen of snaaien.

Wil je nu een complete handleiding van hoe je de perfecte voedingsschema kunt samenstellen? Het programma Droog Trainen Procotol kan jou hierbij helpen! Het heeft zelfs een handige rekentool waarmee je exact kunt uitrekenen hoeveel calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten je nodig hebt.

Punt 3: Blijf je vasthouden aan je Trainingsschema

Het grootste probleem wat mensen doen die willen gaan afvallen of droogtrainen is dat ze zich volledig gaan focussen op cardio oefeningen. Dit is absoluut nergens voor nodig! Tijdens het droog trainen kun je prima doorgaan met je oude trainingsschema.

Het wordt zelfs aangeraden om tijdens het droogtrainen door te gaan met krachttraining. Dit is allemaal goed, zolang je maar minder eet dan je nodig hebt. Blijf in die calorietekort zitten!

Er zit namelijk een reden achter waarom je juist door moet gaan met je krachttraining tijdens het droog trainen. Het doen van krachttraining zorgt er namelijk voor dat je je spieren blijft prikkelen/stimuleren. Op deze wijze vertel je je lichaam juist dat je die spieren wilt behouden of laten groeien.

Dit verlaagt dan ook weer de kans dat je tijdens het droog trainen spieren verbrand. Je zal wel wat meer rust moeten nemen tussen je setjes omdat je minder energie in je lichaam hebt. Dit komt door het calorietekort.

Makkelijker calorieën verbranden?

Wil je nog makkelijker calorieën verbranden? Doe dat wat extra cardio! Het is uiteraard geen verplichting en het wordt afgeraden om je volledig te storten om cardio oefeningen. Ga dus niet bijvoorbeeld uren op de loopband hardlopen. Dit is namelijk ook weer een extra belasting op je lichaam en zorgt ervoor dat je minder kunt presteren tijden je krachttrainingen.

Je kunt na een krachttraining bijvoorbeeld 15 tot 30 minuten gaan hardlopen op de loopband of plan een interval hardloop training in.

Punt 4: Maak gebruik van Cheat Days!

Zolang je discipline en motivatie sterk genoeg is kan je al een heel eind komen. Toch is het af en toe lekker om jezelf te belonen. Na 1 tot 2 maanden droogtrainen kunnen zelfs de sterkste en gedisciplineerde mensen het moeilijk krijgen. Het inlassen van een cheat dag is dan ook belangrijk. Dit geeft je dan een mentale boost! Ook heeft dit positieve effecten op je lichaam en hoe snel je kunt droogtrainen.

Begin met het volgen van een realistisch en haalbaar voedingsschema, en gun jezelf dan bijvoorbeeld één maal per week een cheat dag. Plan deze dagen in! Dit zorgt er namelijk ook weer voor dat je iets hebt waar je naartoe kunt werken. Op de cheat dag kun je dan een klein beetje de teugels vieren en genieten.

Onthoud wel dat je dan niet helemaal van god los gaat en alles gaat eten wat los en vast zit. Dit zorgt er dan weer voor dat al het harde werken van de afgelopen week in 1 dag weer ongedaan is gemaakt. Houd als nog die discipline vast, maar geniet van de kleine traktatie(s) op zo’n cheat dag.

Droogtrainen Recepten

Het vinden van Droogtrainen Recepten kan soms een lastige opgave zijn. Zo zijn er verschillende ‘diëten’ die je kunt volgen om droger te worden, waaronder het paleo dieet. Bij het droog trainen en afvallen is voeding namelijk het aller belangrijkste. Maar waar moet je nu beginnen?

Als je al wat ervaring hebt met droog trainen dan weet je waarschijnlijk al dat het vaak niet zo gemakkelijk is. Droog trainen vraagt namelijk een flinke dosis discipline om je aan je dagelijkse voedings- en trainingsschema te houden.

Maar hoe kan je dit soort verleidingen nu voorkomen, of in ieder geval verminderen? Een goed begin hierbij is dat je het jezelf in ieder geval wel gemakkelijk kunt maken door voldoende afwisseling aan te brengen in je voedingsschema.

Daarnaast is het van groot belang dat je ook wat ruimte vrij houdt in je voedingsschema zodat je van tijd tot tijd wat lekkers mag eten. Op deze wijze zorg je ervoor dat je je periode van droog trainen succesvol volhoudt.

Wil je nu meer weten over gezonde, lekkere en makkelijk te maken droogtrainen recepten? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Boek over Droogtrainen

Sommige mensen zullen het misschien wel handig vinden om een handig boek te kunnen lezen over het onderwerp ‘droog trainen. Gelukkig hebben we daar de oplossing voor! Er zijn een tal van verschillende soorten boeken geschreven over het onderwerp droogtrainen. Bij droogtrainen denken wij direct aan de enige echte Merijn Schoeber!

Merijn Schoeber is een ondernemer met een passie voor voeding, fitness en de bijbehorende levensstijl. Velen kennen Merijn van het Youtube kanaal en wereldwijde online coaching platform ‘Merijn’. Merijn had van jongs af aan al de wens om het lichaam van zijn dromen te krijgen. Zijn doel was om als een ‘natural’ zijn droomlichaam te bereiken. Door deze motivatie is hij zijn eigen levensstijl gaan ontwikkelen, wat hij heeft vertaald naar zijn boek genaamd ‘My Shredded Lifestyle’. De 1e druk van Merijn zijn boek is gepubliceerd in 2017.

My Shredded Lifestyle

My shredded Lifestyle is een levensstijl wat tot stand is gekomen na 6 jaar onderzoek, vallen en opstaan en ervaringen opdoen met cliënten. Het doel hiervan is om te laten zien hoe fitness een positieve impact kan hebben op je leven en je mindset.

My Shredded Lifestyle is een beschrijving van Merlijn zijn methoden van eten en trainen, het verbranden van vet terwijl je spiermassa toeneemt. Het is zijn persoonlijke versie van periodiek vasten.

Het boek My Shredded Lifestyle zorgt ervoor dat jij je gezondheidsdoelen en/of je droomlichaam behaalt en voorkomt dat je ongezonde diëten links laat liggen. In dit boek krijg je van Merijn Schoeber het ultieme stappenplan om met droogtrainen je droomlichaam te krijgen. Het boek is zo opgesteld, dat het zowel voor mannen als vrouwen toe te passen is. Verder laat Merijn Schoeber zien:

 • Hoe je zonder al te veel restricties toch vet kunt verliezen, ook op de lange termijn.

 • Hoe je de juiste mindset creëert en doelen kunt stellen

 • Hoe je bepaalt hoeveel en welke voeding je nodig hebt

 • Hoe je kunt bewegen en sporten in combinatie met deze levensstijl

 • Hoe je je focus kunt behouden

 • Hoe je omgaat met fabels, mythes, negativiteit en zelfs jaloerse mensen


My Shredded Lifestyle 2

Voor Merijn bleef het daar niet bij. In 2018 kwam hij met zijn tweede boek genaamd “My Shredded Lifestyle 2”. Dit boek is een uitbreiding op zijn voorgaande boek.

Dit boek is voor iedereen die op een strategische wijze wilt werken aan het bereiken van zijn/haar droomlichaam of als je simpelweg streeft naar een gezondere levensstijl.

In dit boek wordt onder andere behandeld hoe belangrijk het is om een goede hormoonhuishouding te hebben en wat voeding voor invloed hierop heeft. 75 overheerlijke gezonde recepten zodat ook jij op een snelle en gemakkelijke wijze het lichaam van je dromen kan krijgen. Waarom een juist voedingsbalans nodig is en hoe je deze kunt bereiken. Diverse voedingsstrategieën, en nog veel meer.

Het boek My Shredded Lifestyle 2 is geschikt voor iedereen die op een strategische wijze wil werken aan het bereiken van een droomlichaam of simpelweg streeft naar een gezondere levensstijl. Aan de hand van een handig voedingsstappenplan kun je aan de slag gaan met het opstellen van jouw unieke blauwdruk naar een eigen droomlichaam. Dit boek is een uitbreiding op het bestseller boek “My Shredded Lifestyle; dé ultieme gids naar jouw droomlichaam” en leert jou onder andere:

 • Hoe belangrijk je hormoonhuishouding is en wat de invloed van voeding hierop is

 • Waarom een juiste voedingsbalans nodig is en hoe je deze kunt bereiken

 • Hoe je niet in de “marketingtrucjes” van de voedingsindustrie trapt

 • Diverse voedingsstrategieën en de uitwerking hiervan

 • Welke manieren van eten bereiden gezond(er) zijn

 • Hoe je een persoonlijk voedingsplan kunt opstellen

Wil je nu meer weten over wie Merlijn Schoeber is en of hij betrouwbaar is? Klik dan snel op de onderstaande knop:

Droog Trainen met behulp van Droog Trainen Academie

Nu kan het zo zijn dat je wat extra hulp en begeleiding nodig hebt om droog te trainen. Het kan soms allemaal niet gemakkelijk zijn om uit te zoeken waar je allemaal op moet letten. In theorie is droog trainen relatief simpel, maar in de praktijk kan dit een heel ander verhaal zijn. Omdat je op zoveel verschillende dingen moet letten kan het voor sommige zelfs wat overweldigend zijn.

Dat was ook het geval bij de mannen achter de Droog Trainen Academie, maar inmiddels weten ze precies hoe dit werkt. Dat leggen Henry en Rinus, de mannen waar we het over hebben, tegenwoordig ook graag uit aan anderen. Met de Droogtrainen Academie helpen ze velen op weg naar het ideale lichaam.

Wil je nu meer weten over Droog Trainen Academie en hoe ze jou precies kunnen helpen? Klik dan snel op de onderstaande knop:

droog trainen academie

Ben je opzoek naar nog meer Droog Trainen Tips?

We hebben nu al een enorme hoeveelheid informatie behandelt over alles wat met droog trainen te maken heeft. Van voeding tot recepten, van supplementen tot verschillende boeken over Droog Trainen. Maar kun je nu geen genoeg krijgen over droog trainen of wil je gewoon nog meer informatie en tips over droog trainen? Dat kan! Klik snel op de onderstaande knop en bekijk ons complete overzicht van Droog Trainen Tips:

Veel gestelde vragen over Afvallen en Droogtrainen!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over Afvallen en Droogtrainen. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Wat betekent droog trainen?
Op deze pagina behandelen we de exacte definitie van wat droog trainen betekent.

Waarom zou je droogtrainen?

Men begint aan droogtrainen om de definitie van de spieren meer zichtbaar te maken.

Hoe kun je droogtrainen zonder spiermassa te verliezen?

Op deze pagina kun je exact lezen hoe je kunt droog trainen met maximaal behoudt van spieren.

Wat moet je doen voor het droogtrainen?

Je moet langdurig in een calorie tekort zitten en dagelijks meer eiwitten eten. Op deze pagina kun je exact lezen hoe je dit het beste kunt doen.

Wat moet je eten voor het droogtrainen?

Op deze pagina kun je alles lezen over wat je juist wel en niet moet eten om droog te trainen.

Droog Trainen Protocol Mannen

Droog Trainen Protocol Mannen

Wil jij meer weten over hét meest complete transformatie pakket?

 • Hoe omgaan met voeding voor vetverlies
 • Wat moet je doen met krachttraining en cardio
 • Trainingsschema voor in de gym en thuis!
 • En nog veel meer…

Droogtrainen is nog nooit zo simpel geweest!

JA! Ik wil makkelijk en snel beginnen met droogtrainen!

Heb je nog vragen of opmerkingen over Afvallen en Droog Trainen? Laat dan nu een reactie achter!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *