Strakke Buik Schema

Sinterklaas is net achter de rug en we cruisen langzaam naar het einde van het jaar toe. Voor veel mensen betekent dat veel en ongezond eten. Tegelijkertijd willen we ook allemaal een mooie en strakke buik. Kan dat? Tuurlijk kan dat!

Als je wilt afrekenen met de gevolgen van een Bourgondisch jaareinde, zijn dit de succesfactoren: 1) tijd, 2) discipline en 3) structuur. Je zult tijd vrij moeten maken. Je moet jezelf blijven motiveren. En je moet je houden aan schema’s! Een strakke buik in 4 weken schema bijvoorbeeld.

Of een dieet schema afvallen buik. Het punt is dat je goede schema’s nodig hebt die bij jou passen. Hoe vind je die schema’s dan? Maak je die zelf? En waar moet je dan op letten? Hieronder geen hapklare brokken, maar handige inzichten.

Laten we direct beginnen!

strakke buik schema

Hoe krijg je een strakke buik?

Moet je eerst goed getrainde buikspieren hebben voor een sterke core stability? Of net andersom? Het geheim van een strakke buik is dat je méér spieren zult moeten trainen dan alleen je buik. Ga dus op zoek naar schema’s waarin aandacht wordt besteed aan je hele kern. Je moet je buikspieren namelijk niet zien als een losse spiergroep. Samen met je onderrug, bilspieren en heupen dragen ze bij aan de stabiliteit van je romp. Je buikspieren zijn samen met je overige rompspieren altijd actief, zelfs als je in de trein zit of staat te wachten in de rij voor de kassa.

Het gaat bij bewegen en trainen dus om de balans van alle spieren die betrokken zijn bij je core. Door zwakke onderrugspieren beweeg je bijvoorbeeld minder efficiënt en moeten andere spiergroepen compenseren. Een goed strakke buik in 4 weken schema is dus nooit alleen maar gericht op het trainen van je buikspieren. Als je online gaat zoeken, houdt deze vuistregel dan voor ogen.

Gezondheid

Het verbranden van Buikvet

Wanneer men wilt afvallen rond de buik hebben ze het vaak over het verbranden van buikvet. Maar dit is helaas niet enkel een kwestie van buikspieren trainen. Het maakt niet uit welke oefening je doet, zodra je vet verbrandt verdwijnt het vet uit alle delen van je lichaam. Het plaatselijk of enkel buikvet verbranden bestaat helaas niet. Buikvet verbranden is een kwestie van de juist voeding, waardoor je sneller afvalt rondom je buik.

Helpt het trainen van je buikspieren om een strakke buik te krijgen?

Als je online zoekt naar goede schema’s, kijk dan verder dan je neus lang is. Zoek eens op een andere manier. Standaard zoekopdrachten leveren standaard zoekresultaten op. Als je echt wijzer wilt worden, moet je slimmer zoeken. Waar je veel van kunt leren bijvoorbeeld, is sportrevalidatie of fysiotherapie. De bijbehorende schema’s zijn altijd persoonlijk en superdoelgericht.

Bovendien leer je zo veel over de werking van het menselijk lichaam. Altijd handig om zelf klachten te voorkomen en niet in paniek te raken bij het eerste pijntje wat je voelt. En wat dacht je van de ervaringen van mensen zelf? Zoek daarom ook op fora en laat je inspireren door de verhalen van anderen. Een forum is namelijk dé plek waar verschillende strategieën kritisch worden belicht en daar kun jij je voordeel mee doen. De simpele zoekopdracht ‘dieet schema afvallen buik forum’ kan al nuttige resultaten opleveren. Toets in en oordeel zelf.

Kun je in 4 weken een strakke buik krijgen?

Vragen staat vrij, dus waarom niet even een bezoekje aan de sportschool brengen? Niet alleen om te bewegen, maar ook om vragen te stellen. De meeste sportscholen hebben enthousiaste medewerkers in dienst met passie voor sport en beweging. Zij zullen meer dan bereid zijn jou te voorzien van goede adviezen. Maar dan moet je wel die stap zetten! Vraag dan niet naar de bekende weg (“Helpt het trainen van je buikspieren om een platte buik te krijgen?”), maar probeer het doel wat je voor ogen hebt uit te leggen.

Wat wil je bereiken met een strakke buik in 4 weken schema? Wedden dat zij professioneel advies kunnen geven waar je echt iets aan hebt? Je zult niet de eerste zijn die op die manier een op maat gesneden trainingsschema afvallen buik versiert. Gebruik het contact wat je hebt gemaakt ook als stok achter de deur. Het is altijd moeilijker om iets af te zeggen of over te slaan als je het gevoel hebt dat je daarbij iemand moet teleurstellen. Bovendien is het leuk als je kan terugkoppelen dat goede adviezen een mooi resultaat hebben opgeleverd.

Begin met een nulmeting

De sportschool is ook dé plek voor een goede nulmeting. Schema’s hebben niet zoveel zin als je niet weet wat je eigen niveau is. Voordat je begint, moet je dus weten waar je staat. Een persoonlijk schema moet altijd afgestemd zijn op het niveau waar jij je op dat moment bevindt en de reële doelen die je nastreeft. Daar kunnen sportschoolmedewerkers uitstekend bij helpen.

Probeer bij een specifieke oefening gewoon eens uit hoeveel herhalingen je kunt maken. Experimenteer eens met gewichten en weerstanden en laat je helpen. Dat levert uiteindelijk misschien geen strakke buik in 4 weken schema op, maar wel een persoonlijk en reëel schema met een grotere kans van slagen!

Cardio, cardio en nog eens cardio

Een strakke buik begint met het verbranden van overtollig buikvet. Dat bereik je met cardiotraining. Veel cardiotraining. Eigenlijk heb je daar niet eens een speciaal trainingsschema afvallen buik voor nodig. Cardiotraining is namelijk niet alleen goed voor je uithoudingsvermogen, je verbrandt ook ontzettend veel calorieën. Hardlopen, joggen, wandelen, roeien, fietsen: allemaal geschikt als cardiotraining.

Als je tijdens cardiotraining gebruik wilt maken van een schema, zoek dan naar een geschikt dieet schema afvallen buik. Als je weet wat je eet, weet je ook hoeveel calorieën je binnenkrijgt. De kunst is dat je meer calorieën verbrandt dan je tot je neemt. Een dieet schema afvallen buik is net als bij alle andere schema’s ook persoonlijk. Denk alleen al aan de verschillen tussen man en vrouw. Probeer daarom vast te stellen hoeveel calorieën jij per dag nodig hebt en stem daar je persoonlijke dieet schema afvallen buik op af.

Caloriedrempels

Goede sportvoeding is voor energie en spierherstel van belang. Maar de echte discipline zit ‘m in het ‘laten staan’. Als je met succes een buikvet verbranden eetschema wilt afronden, zul je echt de discipline moeten opbrengen om geen andere (ongezonde) voeding tot je te nemen. Een manier om te voorkomen dat je toch ongezonde dingen gaat eten, is het checken van het aantal calorieën op de verpakking. Een gevulde koek levert bijvoorbeeld al snel 400 calorieën op. Gebruik deze calorieën als drempels om jezelf ervan te weerhouden te gaan snoepen.

Zorg ook dat je gezonde alternatieven in huis hebt. Als je zondigt en je wijkt af van je schema, doe dat dan vooral met caloriearme tussendoortjes. Rijstwafels zijn bijvoorbeeld heel geschikt en nog koolhydraatarm ook. Als je echt trek hebt en je mag niet meer snoepen, drink dan hete thee. Warme drank in je maag helpt altijd tegen een hongergevoel. Geen warme chocolademelk dus, maar ook geen alcohol. Zoek maar eens op hoeveel calorieën in een glas bier of wijn zitten.

Wat zijn de beste buikspieroefeningen voor thuis?

Vandaag de dag kun je echt tientallen verschillende schema’s en oefeningen vinden waarmee je je buikspieren kunt trainen. Helaas is de ene oefening de andere oefening niet, en zijn sommige lang niet zo effectief. Het belangrijkste is dat je oefeningen doet waarbij je tegelijkertijd meerdere buikspieren activeert. Des te intensiever de oefening, des te meer calorieën je verbrandt.

Hieronder een kort overzichtje van de best 6 buikspieroefeningen voor thuis:

1. Jack Knifes

2. Bicycle Crunches

3. Planken

4. Russian Twists

5. Mountain Climbers

6. Side Plank Crunch

Gezondheid

Trainingsschema voor het afvallen bij je buik

Hierboven heb je de 6 verschillende buikspieroefeningen kunnen bekijken waarmee je snel resultaat zult behalen. Het is wel super belangrijk dat je goed oplet op je houding en dat je de oefeningen goed uitvoert. De volgende stap is dat je daadwerkelijk hiermee aan de gang gaat. Zolang je niet begint zal je nooit het gewenste resultaat behalen. Om deze reden geven we je een helder opgesteld weekschema.

Het onderstaande weekschema is een beginners schema en om het maximale eruit te halen adviseren we jou om dit schema 3x in de week te volgen.

Frequentie: 3 keer in de week
Rustperiode: 90 seconden pauze na elke oefening

Dag 1:

Nummer:OefeningSets:Herhalingen:
1Jack Knifes315
2Bicycle Crunches315 (per kant)
3Planken360 sec
Beginners Buikspieroefeningen Schema – Dag 1

Dag 2: Rust

Dag 3:

Nummer:OefeningSets:Herhalingen:
1Mountain Climbers315 (per kant)
2Russian Twists315 (per kant)
3Planken360 sec
Beginners Buikspieroefeningen Schema – Dag 3

Dag 4: Rust

Dag 5:

Nummer:OefeningSets:Herhalingen:
1Jack Knifes315
2Side Plank Crunch315 (per kant)
3Mountain Climbers315 (per kant)
Beginners Buikspieroefeningen Schema – Dag 5

Dag 6 & 7: Rust

Een fitness mat voor je buikspieroefeningen kopen

Om je te helpen met het maken van een vliegende start voor je buikspieroefeningen hebben wij hieronder een klein overzicht gemaakt met handige fitness matjes.

De fitness matjes kun je thuis gebruiken maar ook meenemen naar de sportschool. De onderstaande fitness matje kun je ook in verschillende kleuren verkrijgen. Bekijk het volledige aanbod.

Taurus – Yoga Mat Milieuvriendelijk TPE-materiaal

Slipvast oppervlak | Aangenaam trainingsgevoel en een optimale demping

Koop direct via

Dieet schema voor het afvallen bij je buik

Nu we het hebben gehad over een trainingsschema wat jij kan volgen voor het trainen van je buik gaan we het hebben over de volgende stap. Een dieet schema voor het afvallen bij je buik. Zoals we al eerder hebben gezegd is het hebben van een goede voeding de basis voor een platte en strakke buik.

Zolang je voeding niet op orde is zal je nooit de buik van je dromen krijgen. Om deze reden geven we je dan ook een schema wat je direct kunt volgen.

A. Dagmenu 1B. Dagmenu 2C. Dagmenu 3
Ontbijt:
Regenboog omelet met banaan, rood fruit en bramen
Ontbijt:
Indisch genieten: Masala omelet
Ontbijt:
Kokosontbijt met quinoa en tropische vruchten
Lunch:
Kip carpaccio met zelfgemaakte pesto
Lunch:
Crunchy quinoa salade met komkommer en amandelen
Lunch:
Hollandse roerei met ontbijtspek en asperges
Avondeten:
Groen feestje: maaltijdsalade met avocado en garnalen
Avondeten:
Bloemkool couscous salade
Avondeten:
Onwijs oosters: Shakshuka met zoete aardappel
2211 kcal2124 kcal2115 kcal
Buikvet verbranden eetschema

Het bovenstaande dieet schema voor het afvallen bij je buik is een simpel maar effectief schema. Dit is een perfect schema om te beginnen met buikvet verbranden. Het begin is er!

Het is echter wel zo dat je niet voor altijd met hetzelfde schema kunt blijven trainen en eten. Op ten duur raken je spieren en lichaam gewend aan een bepaalde manier van trainen en eten. Je moet je lichaam blijven stimuleren om vet te verbranden.

Wil je nu een volledig voeding- en trainingsschema om snel en effectief buikvet te verbranden? Dan hebben wij misschien wel hét product voor!

De Strakke Buik Bijbel!

Dit product heet ‘De Strakke Buik Bijbel‘. Het is een boek/E-book wat bomvol staat met waardevolle informatie waarmee jij voorgoed afrekent met overtollig buikvet.

De Strakke Buik Bijbel geeft jou alle informatie zodat jij de platte of strakke buik van je dromen kan krijgen! De dingen die je allemaal leert in het informatieve boek/E-Book:

 • 12 fouten die mensen maken bij het krijgen van een strakke buik

 • Hoe je drastisch je vetpercentage kunt verlagen

 • Waarom alleen buikspieroefeningen verre van genoeg zijn voor een strakke buik

 • Hoe je drastisch je vetpercentage kunt verlagen

 • 8 regels voor een platte en strakke buik

 • De beste en meest effectieve buikspieroefeningen op een rij

 • Hoe je met 3 keer 20 minuten per week een strakke buik krijgt

 • 50 overheerlijke recepten speciaal samengesteld om een strakke buik te krijgen

 • Buikspieroefeningen voor alle niveau’s, ook las je een zwakke rug hebt of zwanger bent (geweest)

 • Tips voor een opgeblazen buik

 • De beste koolhydraatbronnen, eiwitrijke bronnen en vetrijke bronnen op een rij

 • En nog veel en VEEL meer…

De Strakke Buik Bijbel

Onthoud dat overtollig buikvet niet vanzelf weg gaat… je moet er iets aan doen. Als je niet de beslissing maakt om in actie te komen, zal je buik hetzelfde blijven… voor altijd!

Extra Tips voor het krijgen van een Strakke Buik

Tot slot twee tips die juist in deze tijd van het jaar goed van pas kunnen komen.

De eerste tip: NEE ZEGGEN. Voel je niet verplicht om dingen te eten die niet goed voor je zijn, hoe goed bedoeld ook. De kracht van een schema is juist dat je niet afwijkt. Zeker bij een buikvet verbranden eetschema zou dat zonde zijn en loop je risico dat je al je effort in een paar feestdagen tenietdoet.

De tweede tip: sta op en wandel! Tijdens de feestdagen zijn we geneigd lekker kneuterig en gezellig te hangen. Stel daarom regelmatig voor een blokje om te gaan. Kinderen zijn daar altijd voor te porren: “Zullen we versierde kerstbomen checken in de wijk?” Met wandelen -hoe kort of lang ook- verbrand je altijd meer calorieën dan met zitten op de bank. Bovendien blijf je op die manier ook weg bij alle verleidingen die staan uitgestald.

Gezondheid

Veel gestelde vragen over Strakke Buik Schema’s!

Hieronder hebben wij een kort overzicht gemaakt met gerelateerde vragen over strakke buik schema’s. Mocht je zelf nog met vragen zitten, laat ze weten in de reactie, zodat wij je kunnen voorzien van een passend antwoord!

Kun je met een schema een strakke buik krijgen?

Absoluut! Met het volgen van een juist voedings- en trainingsschema kun je binnen no-time een strakke buik krijgen. Op deze pagina vind je dé perfecte schema’s hiervoor.

Is het mogelijk om met een 4 weken schema een strakke buik te krijgen?

Dit is mogelijk maar dit is ook geheel afhankelijk van wat jouw startpunt is.

Wat voor schema’s moet ik volgen voor het krijgen van een strakke buik?

Je kunt het beste een trainingsschema gecombineerd met een voedingsschema hanteren. Dit zorgt ervoor dat je maximaal resultaat krijgt. Op deze pagina vind je dé perfecte schema’s.

Waar kun je schema’s vinden voor het krijgen van een strakke buik?

Op deze pagina vind je de perfecte schema’s voor het krijgen van een strakke buik.

Wat is het beste fitness schema voor het krijgen van een strakke buik?

Het beste fitness schema voor het krijgen van een strakke buik vind je op deze pagina. Onthoud wel dat dit gecombineerd moet worden met gezonde voeding.

Strakke Buik Bijbel

De Strakke Buik Bijbel

Wil jij je ook zelfverzekerder, fitter en gelukkiger voelen met een platte en strakke buik?

 • Het product De Strakke Buik Bijbel
 • Complete Training- en Voedingsschema’s
 • Ontdek dé manier om van die vervellende vetrollen af te komen
 • En nog veel meer…

Een strakke buik krijgen is nog nooit zo simpel geweest!

GA DIRECT NAAR DE GEHEIME KORTINGSPAGINA!

Heb je nog vragen of opmerkingen over strakke buik schema’s? Laat dan nu een reactie achter!

Kortingen en Aanbiedingen?

Blijf op de hoogte van de laatste kortingsacties en aanbiedingen!

Ryan Francis
Mijn naam is Ryan en ik heb een grote passie voor gezondheid en goede voeding. Dit was niet altijd zo. In mijn tiener jaren had ik last van overgewicht waardoor ik ook enorm onzeker was. Totdat ik er genoeg van had! Sinds mijn 18e ben ik begonnen met Fitness en is mijn gezondheid met stappen en sprongen vooruit gegaan. Met deze website wil ik mijn kennis delen zodat ik andere kan helpen met een gezond en fitter leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *